Jump to content
μάθο...

Mποτα μηχανης...Ελα μωρε..οκ...ΑΣΦΑΛΕΙΑ!

Recommended Posts

Ειναι απο αυτα που πολυ λενε "ενταξει ενα κρανακι και ειμαστε καλα απο θεμα ασφαλειας"...Λεπτομερεις ο υπολοιπος εξοπλισμος...μπουφαν ισως φοραμε αρκετοι,κανα μποτακι ακομα λιγοτεροι και παει λεγοντας....

Ενα "ενδιαφερον" φωτορεπορταζ που εχει να κανει με το θεμα ασφαλεια και "λεπτομερειες" πηρα πρεφα στο νετ και το ποσταρω...

ΠΡΟΣΟΧΗ:Οι εικονες ειναι ΣΚΛΗΡΕΣ και ανοιγονται ΜΟΝΟ απο οσους επιθυμουν και "μπορουν"...δεν τις βαζω φορα παρτιδα γιατι καποιοι ισως ενοχλουνται.Αν και προσωπικα δεν νομιζω οτι πρεπει να μας ενοχλουν οι σκληρες εικονες αλλά η πολυ σκληροτερη πραγματικοτητα στο θεμα ΑΣΦΑΛΕΙΑ...

Η κοπελιτσα στη φωτο πιστευεις βαφεται;...

l_3c82cb544daf17aece05b1cbb9162563.jpg

Οχι...εκανε την παραλειψη να μην βαλει μποτα...Και η επαφη με την ασφαλτο ειναι ΑΝΙΣΗ... :shock:

(ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΑΝΤΕΧΕΤΕ!!!)

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

αουτς!!! :online2long::pray: ............................

Να προβληματιζομαστε,ειναι η προθεση που ποσταρω τετοια θεματα,ωστε την επομενη φορα να σκεφτουμε λιγο παραπανω πριν βγουμε "μια βολτα"... :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον mAthosalas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πραγματικα αρκετες σκληρες εικονες.... Μου φαινεται πρεπει να ειναι το επομενο για αγορα οι μποτες....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε Μάθο, γιατί ξηγιέσαι έτσι ρε φίλε τώρα δηλαδής ? Το ιντερνετ τα καφενεία και τα bar μου έχουν μάθει πως μπότες και μποτάκια = υπερβολή και ποζεριά...

Σαν τα σταράκια/Nike δεν έχει σε λέω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πραγματικά απίστευτο. Πρέπει να το δεις έτσι, ωμά, μήπως και σε σοκάρει. Προσωπικά τέτοιες εικόνες με κάνουν να ντύνομαι χειμώνα-καλοκαίρι από πάνω μέχρι κάτω. Ειδικά το καλοκαίρι με τη ζέστη που είναι ακόμα πιο δύσκολο να φοράς το οτιδήποτε.

Υ.Γ. Απίστευτο πως είναι/γίνεται το ανθρώπινο σώμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απο τα αρκετα ατυχηματα που ειχα απο πληγες το μονο που μου εχει μεινει ειναι ενα κομματι ποδιου που λειπει...

οποτε συμφωνω με τον ΚΛΕΜ :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λογω δουλειας τα βλεπω σχεδον καθε μερα...

Τα εγκαυματα τριβης ειδικα εκει κοντα στον ακρο ποδα κανουν συχνα δερματικη νεκρωση και χρειαζονται χειρουργικο καθαρισμο για πολλες εβδομαδες. Το ποδι της κοπελας στις πρωτες φωτο ειναι καθαρισμενο χειρουργικα (με τα νεκρωματα θα ηταν πολυ πιο αηδια), ενω στην τελευταια εχει μπει φρεσκο δερματικο μοσχευμα απο αλλη περιοχη του σωματος, στερεωμενο με κλιπς.

Πολυ συχνα υπαρχουν και καταγματα μαζι, κομμενοι τενοντες κλπ οποτε θες και ορθοπεδικο... Επισης ειναι πολυ συχνα ειδικα το καλοκαιρι τα εγκαυματα τριβης σε ολη την πλευρα της πτωσης (συνηθως αριστερα πεφτεις) χερια ποδια με αφορητους πονους...

Ε-Ξ-Ο-Π-Λ-Ι-Σ-Μ-Ο-Σ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσωπικα φοραω τις cobra της sidi καθε μερα. Εχω και τσαντουλα πλατης για να της βαζω μεσα, οταν αναγκαστικα πρεπει να τις βγαλω. Περα απο την ασφαλεια, νιωθω πια οτι οδηγαω και πιο ανετα την μηχανη μου οταν τις φοραω. Λιγακι υπερβολη ολα αυτα, αλλα καθε φορα που βαριεμαι να τις βαλω σκεφτομαι οτι θα τραβαω τα μαλλια μου αν παθω κατι στα ποδια και αναρωτιεμαι μετα πως θα ηταν αν τις φοραγα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ παίδες δεν αξιώθηκα ακόμα να πάρω μπότες μηχανής.

Πάντως κατά 90% κυκλοφορώ με αυτές

bota-land-rover-water-repelent-boot-wheat-gold_MLU-O-3147168395_092012.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το επιπεδο της ασφαλειας δεν εχει ορια...

Κανονικα θα επρεπε ΟΛΟΙ να φοραμε ενα body armor, οπως τπ γνωστο της dainese και απο πανω την κορντουρα μας...

Μετα ομως θα μενει ο αυχενας ακαλυπτος, ε, δεν τελεωνει ποτε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ουάου!!σε κάποιες φωτό φαίνονται τα μετατάρσια οστά !!

καλά που υπάρχει και η πλαστική και θα ξαναμοιάσει πάλι με πόδι!

εγώ πήρα τις ixs pacific πρόσφατα και είμαι προς το παρόν ευχαριστημένος!!

βέβαια κάνω το λάθος να μη τις βάζω καμιά φορά,σε κοντινές αποστάσεις συνήθως,αλλά θα το διορθώσω και αυτό!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλα κανεις και ανοιγεις τετοια θεματα. Και καλα κανεις και βαζεις και φωτο. Η αληθεια ειναι και πρεπει να τη βλεπουμε καταματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πραγματικά σοκαριστικό.....μακάρι να έβλεπαν όλοι οι μηχανόβιοι αυτές τις εικόνες μπας και αφυπνιστούμε....σίγουρα μια από τις επόμενες αγορές μου θα είναι μπότες για μακρινές βόλτες κι όχι μόνο.......

Αγαπώ τις μοτοσυκλέτες πάρα πολύ αλλά κάτι τέτοια συμβάντα με "ξενερώνουν"..... :(

Τροποποιήθηκε από τον dimitriskokk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τετοια θεματα , μας αφυπνιζουν ολους .

Ειμαι θερμος οπαδος αυτου του ειδους της αφυπνισης , μπας και βαλουμε μυαλο .

Ευγε για το ποστ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μερικοί νεκρόφιλοι θα γουστάρουν! :crazy:

οκ το παράκανα.

BTW καλα κανεις και βάζεις τέτοια θέματα

Τροποποιήθηκε από τον Lektikos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συγχαρητήρια ,πέρα από το ίδιο το θέμα, για το σοκαριστικό τρόπο που διάλεξες να το εκφράσεις.

Δυστυχώς σε ορισμένα θέματα όπως το παρόν , ο "εκφοβισμός" (τα εισαγωγικά τονισμένα) και η ωμή αλήθεια είναι η μοναδική

μέθοδος κατανόησης για τους περισσότερους (και εμου) .

Χρειαζόμαστε τέτοια θέματα και τέτοιες εικόνες! Είναι θέματα σαν και αυτά που μας δίνουν το προνόμιο να μάθουμε πριν να

πάθουμε.. Ένα μεγάλο μπράβο από μένα! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπράβο σου για την δημοσίευση αρχικά και έπειτα, δεν μπορώ να καταλάβω την λογική του να πάμε βόλτα 400+ km με αθλητικο nike..έλεος η μπότα η το μποτάκι η έστω κάτι με ενισχυμενα δάχτυλα και αστράγαλο σώζει πολλα παιδια.Δεν είναι εφέ ίσα ίσα είναι η άνεση και η ασφάλεια που σου παρέχει!!Και γενικότερα όλος ο εξοπλισμός! αν πέσεις και με 100 το γδάρσιμο ειναι τραγικο!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ευτυχως που δεν εχασε το ποδι της απο μικροβια οπως ενα παιδι απο Ραφηνα!

Παιδια παντα μα παντα μπτοτες! Στο δικο μου ατυχημα αν δεν ειχα μποτες, ο αριστερος μου αστραγαλος παιζει να μην υπηρχε, ενω με την μποτα ειχα απλα ενα δυνατο σταμπουλιγμα, αν και εχουν περασει 2 μηνες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά έκανες Μάθο και άνοιξες τέτοιο θέμα.. Κατά την γνώμη μου πρέπει να δείχνονται αυτές οι εικόνες.. Δεν είναι ούτε τρομακτικό ούτε σιχαμερό το θέαμα.. Είναι η επιπτώσεις από χτυπήματα που η προστασία ήταν ανύπαρκτη..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πω ανατρίχιασα, θέλω να πάρω μποτάκι αλλά πρέπει πρώτα να βρω λεφτά όσο για τον εξοπλισμό πρέπει να είμαστε φουλ πάντα χειμώνα καλοκαίρι για βόλτες η δουλεία και ας είναι κοντά η μακριά. Ελπίζω και εύχομαι αυτά να μην γίνονται καθόλου γιατί είναι πολύ επώδυνα και ψυχοφθόρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πραγματικα τα πόδια, εκ των πραγμάτων στη μηχανή, κινδυνεύουν ίσως και περισσότερο απο τα χέρια.

Όπως είπε και ενας πιο πριν, όριο στην ασφάλεια δεν υπάρχει. Και ποτε δεν πρόκειται να είσαι καλυμμένος 100% (οτι και να φοράς σβερκος, αρθρώσεις θα είναι ακάλυπτα)

Οποτε εκτός του εξοπλισμού μια λύση υπάρχει και είναι η αργή και προσεκτική οδήγηση..

Τροποποιήθηκε από τον eftaxias

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απ τη μια είναι οι σκέψεις, οι πεποιθήσεις μας και γενικά πως αντιλαμβανόμαστε το θέμα ασφάλεια, και απ την άλλη η πραγματικότητα. Δυστυχώς για πολλούς η αντίληψη με την πραγματικότητα απέχουν και η αφύπνηση μέσω εικόνων προσπαθεί να τα φέρει πιο κοντά. Εδώ και χρόνια προσπαθώ να εκμηδενίσω τη μετακίνηση μου με μηχανή χωρίς τον μίνιμουμ για μένα εξοπλισμό (κράνος, γάντια, μπουφάν με φουλ προστασίες, επιγονατίδες και μπότες), και σχεδόν το έχω καταφέρει

Προσφάτως κατάφερα να κάνω μια βουτιά lowside μπροστινού, ευτυχώς και λόγω ταχύτητας και λόγω κόστους με παπί

Το μόνο που παρέλειψα ήταν τα γάντια. Το αποτέλεσμα? Όλα safe εκτός απ το δεξί χέρι που πρέπει πλέον να μάθω για λίγο καιρό να το χτυπάω με το αριστερό... το φραπέ

Και μερικά πορίσματα:

-Μεσ' την πόλη και ιδιαίτερα με την ασφάλτο που έχει η πόλη, το abs είναι χρησιμότατο

-Αν κυκλοφορείτε με μπανάνα ή τσαντάκι ζώνης φροντίστε να έχετε μέσα πραγματα που δε σπάνε και λειτουργούν και σαν προστατευτικό (πχ ναι στο πορτοφόλι, όχι στα κλειδιά)

-Στις εσωτερικές τσέπες του μπουφάν μη βάζετε ογκώδη και σκληρά αντικείμενα πχ κάποιο χοντρό κινητό. Δε είναι καλό, τσεκαρισμένο...

-Το γδαρμένο μπουφάν ελκύει συμπάθεια απ όλους και κυρίως απ το άλλο φύλλο αν παίξεις σωστά τα χαρτιά σου :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απ τη μια είναι οι σκέψεις, οι πεποιθήσεις μας και γενικά πως αντιλαμβανόμαστε το θέμα ασφάλεια, και απ την άλλη η πραγματικότητα. Δυστυχώς για πολλούς η αντίληψη με την πραγματικότητα απέχουν και η αφύπνηση μέσω εικόνων προσπαθεί να τα φέρει πιο κοντά. Εδώ και χρόνια προσπαθώ να εκμηδενίσω τη μετακίνηση μου με μηχανή χωρίς τον μίνιμουμ για μένα εξοπλισμό (κράνος, γάντια, μπουφάν με φουλ προστασίες, επιγονατίδες και μπότες), και σχεδόν το έχω καταφέρει

Προσφάτως κατάφερα να κάνω μια βουτιά lowside μπροστινού, ευτυχώς και λόγω ταχύτητας και λόγω κόστους με παπί

Το μόνο που παρέλειψα ήταν τα γάντια. Το αποτέλεσμα? Όλα safe εκτός απ το δεξί χέρι που πρέπει πλέον να μάθω για λίγο καιρό να το χτυπάω με το αριστερό... το φραπέ

Και μερικά πορίσματα:

-Μεσ' την πόλη και ιδιαίτερα με την ασφάλτο που έχει η πόλη, το abs είναι χρησιμότατο

-Αν κυκλοφορείτε με μπανάνα ή τσαντάκι ζώνης φροντίστε να έχετε μέσα πραγματα που δε σπάνε και λειτουργούν και σαν προστατευτικό (πχ ναι στο πορτοφόλι, όχι στα κλειδιά)

-Στις εσωτερικές τσέπες του μπουφάν μη βάζετε ογκώδη και σκληρά αντικείμενα πχ κάποιο χοντρό κινητό. Δε είναι καλό, τσεκαρισμένο...

-Το γδαρμένο μπουφάν ελκύει συμπάθεια απ όλους και κυρίως απ το άλλο φύλλο αν παίξεις σωστά τα χαρτιά σου :lol:

Για πες λεπτομέρειες! ^^

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολυ καλο το θεμα που ανοιξες Κωστα . Πιστευω βλεποντας τις φωτογραφιες να αφυπνισει καποιους και να καταλαβουν τι χρειαζεται ο σωστος εξοπλισμος .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα