Jump to content
tuning

βοηθεια για ονομα μαγαζιου

Recommended Posts

σημαντικό κριτήριο για την επιλογή του ονόματος του μαγαζιού είναι το σημείο που θα το ανοίξεις (περιοχή και πόσο κεντρικό δρόμο ή όχι), το αν θα είναι ορθάδικο ξενυχτάδικο βρωμικάδικο ή θα είναι πιο mild κατάσταση.

επίσης και το τί κόσμο θες να τραβήξεις.

Αν θες π.χ. να τραβήξεις μηχανόβιους και λοιπούς αλήτες μαλλιάδες μπορείς να παίξεις με πιο ''άγρια'' ονόματα

αλλιώς το απλούστερο θα είναι και πιο πιασάρικο.

Αν είσαι σε γωνία, το κλασσικό ''Η γωνιά του τάδε'' είναι πετυχημένη συνταγή που τη θυμάσαι και εύκολα.

:worshippy:

Αφού θα είσαι πάνω σε στάση ΜΜΜ, εκμεταλλεύσου το και πες το ΣΤΑΣΗ ΚΡΕΠΑ...

Άλλο ένα πιασάρικο θα ήταν το Γλυκό Με Αλάτι, ή Γλυκό κι Αλάτι, ή Γλυκό Μ' Αλάτι...

Χιουμοριστικό... ΚρεΠάρε Κόσμε...

Πάμε τώρα σε λογοπαίγνια αγγλικής γλώσσας...

Α la Crepe...

Crepe... not Crap...

Holy Crepe... (κατά το holy crap)

Piece of Crepe... ( κατά το piece of crap)

Creme de la Crepe... (κατά το Creme de la Creme)

Kαι για τους μαλήτες αλλιάδες μοτοσακόβιους...

Crepe Σουζέτ...

(η Crepe Suzette είναι από τις πιο διάσημες κρέπες στο εξωτερικό, με βάση πορτοκάλι, ή χυμό πορτοκαλιού και συνήθως λικέρ Grand Marnier)

όπου η κρέπα, μπορεί κάλλιστα να κάνει Σούζα στο λογότυπο ή κάτι που να σουζάρει, τέλοσπάντωνΕ...!!!

'Εχω βαφτίσει πάρα πολλά μαγαζιά ως τώρα...

Μακάρι να είσαι ο επόμενος...

Αν σκεφτώ κι άλλα, θα σου πω...

Υ.Γ. Αν σου αρέσει τόσο το ΚΡΕΠΑΛΗ, αλλά κολλάς στο ότι υπάρχει ήδη, τότε Η ΚΡΕΠΑΛΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ... (κατά το η πάλη των τάξεων)

Παρε κι εσυ ενα LIKE να ουμε για ολα :clapping2:

ειναι στο χαλανδρι στην ανδρεα παπανδρεου

κεντρικοτατος δρομος

εχω μια σταση λεωφορειου-τρολευ απο εξω

Αφεντικο στην περιοχη μενει η κοπελια.Για πες ειναι στο ρευμα προς Χαλανδρι η προς το σταθμο του προαστιακου?Για ελα μπας και π[ερασω απο κει και μου ρθει καμια εμπνευση.

Αλλα του Κυριακου τα ονοματα θεωρω οτι δεν ειναι καθολου ασχημα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ελα, στο βρηκα:

"Ο Παπακρεπας"

Δεν ξερω αν πρεπει να τονιζεις την κρεπα παντως μιας και θα εχεις τοσα διαφορετικα προϊοντα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

.....Καταρχήν καλές δουλειές ...

Σου παραθέτω κάποιους από τους συλλογισμούς μου ..... Έχε στο νου σου ότι αν έχεις γραφεία κοντά και θέλεις να δουλέψεις Delivery,μια καλή ιδέα για να κερδίσεις τον ανταγωνισμό είναι οι περιποιημένες ,ευφάνταστες και φθηνές ατομικές σαλάτες ....Απο προσωπική εμπειρία τα φαγάδικα είναι πλέον πολλά και το μόνο παράπονο είναι οτι το φαγητό στη δουλειά είναι συνήθως "ανθυγιεινό " ....

Το 2ο πρόβλημα με την κρέπα απ'έξω είναι η μυρωδιά αυγού που προκαλεί μια σχετική ανασφάλεια καθώς δεν ξέρει ο αγοραστής την ποιότητα των υλικών σου .... (Για πολλά χρόνια δούλευα σε πολλά μαγαζιά ....με βεβαιότητα σου λέω οτι το καλύτερο "κόλπο" στη ζύμη της κρέπας είναι να βάλεις μέσα στο 1 λίτρο γάλα ..1 βανίλια ...ακόμη και στην αλμυρή θα σε ενθουσιάσει....δοκίμασέ το ).

....ονόματα που σκέφτηκα

αγγλόφωνα : Fresh Stop (συνηθισμένο) / bEATs & Bites(δεν ξέρω αν υπάρχει) /create(σοφιστικέ)/She cooks( η γυναίκα σου)/Stop and Seat (λογοπαίγνιο) / Quickie (πονηρό)

ελληνόφωνα : Εν τάχει (σοφιστικέ) / Στα γρήγορα (πονηρούλι) /Της μαμάς(συνηθισμένο)/Κρεπάρω(προφανές) / Σπιτικό(κοινότυπο) / Η γιάφκα της κρέπας (επίκαιρο)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καληκρέπα.....

Πως λέμε καλημέρα .....???? :crazy: :wallbash:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όπως είπε παραπάνω και ο Anotherface το όνομα σου είναι ότι πρέπει για να τους μένεις στο μυαλό.

Εκτός αν σε λένε Παπαβασιλοδημητρόγλου.

Επίσης αυτό που γράφεις παρακάτω για τα λουκάνικα γαλοπούλας δεν ισχύει, αγοράζω τέτοια από τα S/M στην Πάτρα πάνω από 10 χρόνια.

Τα Wudy συγκεκριμένα : http://www.finefoods...id=37&Itemid=37

λουκανικο γαλοπουλας με γεμιστο τυρι (εδω θα δωσω βαση καθοτι δεν υπαρχει πουθενα αυτο,ειναι περιεργο με περιεργη γευση)

Τροποποιήθηκε από τον klab

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

CrepBook (η κάτι παρόμοιο) με γραμματοσειρά και χρώματα του Facebook

αν μιλήσουμε για να σε θυμούνται να κάνει εντύπωση και να μην βγει απο το μυαλό Μαρκετεριστικα αυτο είναι το καλύτερο

οσο και να μην θέλουμε να το παραδεχτούμε η να λέμε ουυυυυ 666 αυτο ειναι που θα πιάσει πελατεία ειδηκά στο Χαλανδρι που ειναι μοστρα-γιαλατζι περιοχή

αλλα στην ταμπέλα βάλε αυτα τα χρώμματα και στυλ θα με θυμηθείς

και αν δεν σε ενδιαφέρει το όνομα με τα προιοντα

ονόμασετο ΦΑΤΣΟΒΙΒΛΙΟ

Τροποποιήθηκε από τον A.K.A. SonIC

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και συνεχίζω όποιος το δεί έστω και απο μακρύα θα πλησιάσει να δει τι στο καλό ειναι η θα του μείνει στο μυαλό κάποια στιγμή να το τσεκάρει όταν έρθει η πλισιάσει να το δει και δει ειναι cafe-fast food δεν θα πάρει κάτι αν εκεινη την στιγμη δεν θέλει αλλα Σιγουρα τιν επόμενη φορα που θα σκεφτεί για καφε η κρεπα η η η και ειναι εκει κοντά Θα έρθει σίγουρα να το δοκιμάσει

απο εκει και πέρα ο κράχτης έκανε την δουλειά του στο χέρι σου ειναι να ξαναέρθει!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε μου πέρσι πήγα στο Ντουμπάι και στο Emirates mall είχε ένα κρεπερί-καφέ (δεν έχουν μπουγάτσες εκεί) που το όνομά ττου μου έκανε τρελή εντύπωση και είπα ότι αν ανοίξω εγώ κάτι παρόμοιο θα έχει αυτό το όνομα.

creparis εκ του κρέπα και Παρίσι

la-creparis.jpg

Αν αλλάξεις λίγο το σήμα, για να μην τυχόν έχεις μπλεξίματα, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.

Και κυριλέ, και πιασάρικο και λογοπαίγνιο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Crepe 'n Coffee

Crepe Station

Καλορίζικο και από εμένα και καλές δουλειές!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΣΛΟΥΡΠ

ΓΕΥΣΕΙΣ

ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΟΧΙ

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ

Καλές δουλειές καλέ μου φίλε !

Καλορίζικο !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω επηρεαστεί απο το Mybike

myPlace

mySpot

mySTOP / myStop (με σήμα το στοπ που εχουμε στους δρόμους)

Stop24 (μια απο τα ίδια με σήμα το στοπ που εχουμε στους δρόμους)

Τωρα που ειναι της μοδας τα τουρκικα δεν το ονομάζεις POĞAÇA :crazy:

Τροποποιήθηκε από τον Kostas_dev

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω επηρεαστεί απο το Mybike

myPlace

mySpot

mySTOP / myStop (με σήμα το στοπ που εχουμε στους δρόμους)

Stop24 (μια απο τα ίδια με σήμα το στοπ που εχουμε στους δρόμους)

Τωρα που ειναι της μοδας τα τουρκικα δεν το ονομάζεις POĞAÇA :crazy:

MyCrepe

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχω μια σταση λεωφορειου-τρολευ απο εξω

Η ΣΤΑΣΗ

Έτσι απλά. Συνδέει το περιβάλλον με το μαγαζί, είναι απλό, εύηχο, εύκολο στην μνήμη και ανοιχτό σε ερμηνεία.

Για τον καθένα θα είναι μία διαφορετική στάση. Για μερικούς θα είναι για καφέ, για μερικούς για μάσα, για άλλους για ένα γρήγορο πρωϊνό πριν από το λεωφορείο.

Η θέση του και μόνο μπορεί να το εντάξει στην καθημερινότητα και τις ιεροτελεστίες του κόσμου.

- Ρε φίλε κάνα καλό καφεδοταχυφαγείο εδωπέρα έχει;

- Ναι αμέ, πήγαινε στην ΣΤΑΣΗ!

- Που είναι;

- Εδώ λίγο πιο κάτω, δίπλα στην στάση των λεωφορείων/τρόλεϋ.

ΥΓ. Καλές δουλειές και συγχαρητήρια που δεν μασάς κι επενδύεις σε κάτι στο οποίο πιστεύεις!

Τροποποιήθηκε από τον tzoutz

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλές δουλειές φίλε. Αν η έμφαση είναι στην κρέπα, ΚΡΕΠΑΛΗ είναι το όνομα που ψάχνεις.........

Και θα σου βγεί και οικονομικά μιας και άντε να κεράσεις το πολύ έναν καφέ αν/όταν κατεβώ Αθήνα.

:P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κρεπάλη

Κρεπαλέων

Κρεπίδιο

Φάτα κερατά! (καλά ίσως όχι)

Τα μαμ (για να προσελκύσεις αραβόφωνους :P)

Ρόδα τσάντα και σφολιάτα

Μεράκι

Αλλά σοβαρά τώρα, μάλλον θες κάτι που θα είναι εύηχο και θα "κολλάει" εύκολα στον λόγο για να "κυκλοφορήσει". Μάλλον ο tzoutz έχει την σωστή ιδέα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτο με την κρεπάλη άμα υπάρχει ήδη μπορείς να το κανεις κρεπάλλη τονίζοντας οτι δεν είναι ίδια με τις υπόλοιπες αλλά ... Αλλη..

Διαφορετικά όσον αφορά την στάση θα μπορούσες να το παρουσιάσεις κ ως ένστασις επειδή είσαι εκει κοντά..

Αυτο που μου κόλλησε κ που ίσως έβαζα εγω ως φαν της Ιταλίας θα ήταν κάτι σε piaza di crepa ή κάπως ετσι( δεν ξέρω κ ακριβώς πως γράφεται)..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κρεπαλι

Αλλά νομίζω όλα τα λογοπαίγνια έχουν φορεθεί καιρό τώρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδιά ΟΧΙ κρεπάλη έλεος ...είναι πολύ ωραία το caramello όπως και η πρόταση του Φράνκη αν και ξένα -είναι καιρός να μην ντρεπόμαστε για τη γλώσσα μας- είναι εύηχα εύκολα και οικονομικά (στη περίπτωση που θα χρειαστεί να κάνεις επιγραφή με μεμονομένα γράμματα

άχνη κανέλα κ γλυκό μ αλάτι είναι υπέροχα υπάρχουν όμως εδώ (σαλόνικα) κάτι με μερέντα θα ήταν μια εναλλακτική λύση (αρέσει σε όλους !!! εκτός απο μένα !!!)

καλές δουλείες σου εύχομαι

τώρα μου 'ρθε ...το «κρεπάλη» αν σου αρέσει τελικά και θες να το υιοθετήσεις γράψτο έτσι "crepαλλη"

Τροποποιήθηκε από τον οινοχόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το όνομα της στάσης του Λεωφορείου?

Τον αριθμό της διεύθυνσης του δρόμου του μαγαζιού?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αφου θα εχεις και χειροποιητα πιατα κι οχι μονο ετοιματζιδικα, νομιζω αυτο πρεπει να τονισεις και θα κανει τη διαφορα. αλλη σκεψη ειναι το ονομα να προκαλει ευχαριστα συναισθηματα, κι οχι απλα ενα νουμερο δρομου π.χ.

απο ονοματα μου ρθε το νοστιμιες, θα σκεφτω κι αλλο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φάτα κερατά! (καλά ίσως όχι)

Ρόδα τσάντα και σφολιάτα

smoke.gif

rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

....όσο πάει και τον συμπαθάω πιότερο τον Λεφλωρ! clapping2.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα