Jump to content
Optimus Prime

Mybikers εν δράσει. Υλοποιήσιμες σκέψεις αλληλεγγύης...

Recommended Posts

ρε συ δημητρη με κανεις να πεφτω σε αντιφασεις.ειπα πριν πως ειναι ευθυνη σε ξενο μηχανακι και ο αλλος δυσκολα θα εμπιστευτει.ΑΛΛΑ αυτους τους δυσκολους

καιρους οπως ειπες σε νοιαζει εσενα αν θα δουλεψει το συνεργειο η αν θα σου μεινουν λεφτα στην τσεπη? :D

To θεμα ειναι να μου μεινουν λεφτα στην τσεπη. Αλλα αμα παθει η μηχανη κατι σοβαρο να υπαρχει το συνεργειο να την παω :P

Εγω προσωπικα κανω τα παντα στην δικια μου. Απο λαδια μεχρι ανοιγμα σασμαν.. αλλα δεν ακουμπαω αλλου..

Τροποποιήθηκε από τον Technician J

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Νταξ, δεν είπαμε να ανοιχτεί και κανα μοτέρ... :) Επαναλαβάνω. Απλά, καθημερινά πράγματα.

Και γω αλλαγή ρουλεμάν τιμονιού δε θα κάνω μόνος μου, αλλά θα μπει σε συνεργείο... :_thumbsup:

Και πιστέψτε, είναι πολύς κόσμος που δεν ξέρει ν' αλλάξει μια λάμπα. Όχι επειδή είναι άχρηστος, αλλά πολλές φορές θέλεις ένα εναρκτήριο λάκτισμα, μια ώθηση ν' αρχίσεις να κάνεις πράγματα! :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μηχανακι του κολητου μου για αλλαγη λαδιων,πρωτη αλλαγη(μεταχειρα η μηχανη).

Ο προηγουμενος ειχε βιδωσει στραβα στο σπειρωμα.

''ρε γιατι δεν ξεσφιγγει η μαλακια....γιατι δεν ξεσφιγγει?!'' αποτελεσμα: εσπασε η ταπα(ευτηχως) και δεν αρπαξε το σπειρομα πανω στο καρτερ.

5 ευρεους ζημια για μαλακια αλλου.

Σκεψου λοιπον να εχει ερθει καποιος γνωστος και να του μινει η ταπα στο χερι ή ακομα χειροτερα να σου φαει το σπειρωμα, τι θα του πεις μετα?

Δεν λεω, καλη σαν ιδεα αλλα θελει πολυ προσοχη γιατι ουσιαστικα μιλαμε για γνωστους και οχι κολητους και παραλληλα παιζουν $$ οποτε η παρεξηγηση μπορει να ερθει πολυ πιο ευκολα απο οτι περιμενει κανεις. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατ' αρχάς ένα μεγάλο ΕΥΓΕ !

Αυτό για μένα σημαίνει αγάπη και αλληλεγγύη, βοήθεια στον σύντροχο πούχει ανάγκη και γενικότερα μοτοσυκλετιστικό πνεύμα !

Πάμε τώρα στα ενδότερα.

Βλέπετε που οι μεγαλύτεροι τα παρατηρούμε και από διαφορετική οπτική γωνία τα πράγματα.

Δεν το κάνουμε (ο Αλέξανδρος, ο Γιώργος, ο Χριστόδουλος, όσοι άλλοι ανέφεραν τα ίδια αλλά και εγώ όπως θα δείτε) λόγο παραξενιάς αλλά επειδή οι παλιότερες εμπειρίες μας έχουν δείξει τέτοια φαινόμενα.

Κακά τα ψέμματα υπάρχει τεράστια ευθύνη ιδιαίτερα σε δίκυκλο και είναι αδύνατον να την αναλάβει κάποιος εκτός αν ξεκαθαριστούν τα εξής :

-Να δείξει κάποιος πως γίνεται κάτι, να βοηθήσει να γίνει αλλά η ευθύνη θα ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον ιδιοκτήτη οτιδήποτε και αν συμβεί και αυτός θάχει τον τελευταίο λόγο - απόφαση σε οτιδήποτε.

Επιπρόσθετα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα εξής :

-Πολλές φορές λέμε ότι τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα οπότε πρέπει να υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία και αυτά είναι αρκετά.

-Πρέπει να έχετε κατάλληλο χώρο και ραμπίτσα αλλιώς θα κάνετε δουλειά τώρα πού είστε νέα παιδιά, αργότερα όμως δεν θα μπορείτε να σκύψετε γιατί θα πονάνε τα πάντα.

Ο χώρος είναι βασικός επίσης για το άπλωμα όσων λυθούν και την κατάλληλη τακτοποίηση βιδών αλλά και εργαλείων.

-Θα πρέπει να προμηθευτείτε κατάλληλα δοχεία για να βάζετε τα χρησιμοποιημένα λάδια, αντιπηκτικά, υγρά φρένων και να τα πετάτε σε κατάλληλα δοχεία που υπάρχουν για ανακύκλωση, ποτέ μην ξεχάσετε ότι δεν τα ρίχνουμε σε υπονόμους γιατί 1 λίτρο χρησιμοποιημένου λαδιού μολύνει 1.000.000 λίτρα πόσιμο νερό ή θαλασσινό.

Η παρέα είναι το πάν αλλά δεν πρέπει να είναι τεράστια και να γίνεται χαβαλές γιατί η δουλειά θέλει συγκέντρωση και ο χαβαλές έχει άσχημα αποτελέσματα.

Το σύστημα είναι το εξής :

Αυτός που γνωρίζει δείχνει πως θα γίνει αλλά τη δουλειά την κάνει ο ιδιοκτήτης.

Ο <<δάσκαλος>> είναι συνεχώς από πάνω και επεμβαίνει μόνο όταν βλέπει κάτι στραβό αλλά δείχνει ταυτόχρονα και το σωστό.

Έτσι μόνο μαθαίνουμε.

Άν το κάνει αυτός που ξέρει δεν έχει κανένα νόημα.

Αυτές οι δουλειές είναι πάντα αμοιβαίες να τόχετε υπόψη σας για να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις.

Βοηθά πάντα ο ένας τον άλλον αλλά όποιος χρειαστεί όποιον και κληθεί θάναι εκεί.

Καλό θάναι να τόχετε υπόψη σας και αυτό γιατί μπορεί να βοηθήσει κάποιος κάποιον και όταν ο πρώτος χρειαστεί βοήθεια ο έτερος να <<μην μπορεί>> ή να σας θυμούνται μόνο όταν είναι να γλυτώσουν λεφτά ενώ στο ενδιάμεσο δεν σας έχουν πάρει ούτε ένα τηλέφωνο να δούνε τι κάνετε ή να μην έχουν ανάγκη χρηματική αλλά απλά αφού μπορεί να το κάνει το <<κορόιδο>> τζάμπα γιατί να πληρώσουν?

Προς το παρόν αυτά παιδιά και σας προτείνω να οργανωθείτε σε παρεούλες καλών φίλων για αυτές τις δουλειές.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τις δικές μου μέχρι σήμερα εμπειρίες μιας και εγώ είχα - έχω τα ίδια όνειρα που στην πράξη απεδείχθησαν αρκούντως δύσκολα και πολλές φορές τόσο απογοητευτικά που χάλασαν μέχρι γνωριμίες για αυτούς του λόγους.

Και πάλι Εύγε για την ωραία ιδέα και το πνεύμα της !

Περισσότερα θυμηθείτε να συζητήσουμε στον Λυκαβητό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είμαι υπέρ.

+1 σε αυτά που είπε ο Σάββας

Αν κάποιος έχει την ευχαίρια να δείξει ας πούμε πως αλλάζει λάδια, τεντώνει την αλυσίδα του, τσεκάρει τα ηλεκτρικά του, κλπ

στο μηχανάκι του θα βοηθούσε να βλεπαμε απο κοντά.Σε κάποια θέματα όλα τα μηχανάκια είναι σχεδόν ίδια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδιά μήν το κάνετε δύσκολο το πράγμα! η πρόταση είναι καταπληκτική και δεν έχει τόοοοσο ευθύνη όσο φαντάζεστε! και εξηγώ!

άντε και έχω όόοολα τα εργαλεία άντε και άνοιξα π.χ κάτι με βάση το μάνιουαλ και τα σχετικά και είμαι σε θέση και να το ξανακλείσω. δεν έχω όμως την εμπειρία να κρίνω αν π.χ χρίζει αλλαγείς γιατί δεν έχω εικόνα πώς είναι το καινούργιο και πώς το φθαρμενο! εκεί μπορεί να είναι κάποιος με εμπειρία και να σου πεί μάγκα αυτό έτσι και έτσι.

ή πάω να λύσω κάτι και απλά να ρωτήσω πώς και να το κάνω μόνος μου αλλά να είναι ένας έμπειρός μαζί. ούτε ευθύνη ούτε τίποτα!

έπειτα αθήνα κάπου πήρε το μάτι μου ότι άνοιξε ένα συνεργείο που πάς την μότο σου και την κάνει μόνος. είναι σαν να νοικιάζεις για λίγο τα εργαλεία και τον χώρο! και δίνουν και συμβουλές αν ρωτήσεις.

για δείτε το δεν είναι κακό!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...για δείτε το δεν είναι κακό!

όχι δεν είναι κακό, αλλά το συγκεκριμένο είναι ακριβό και δεν αξίζει... :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η πρόταση είναι πάρα πολύ καλή. Δεν είναι θέμα ευθύνης κανενός, το να πω εγώ σε κάποιον κάντο που έτσι και αλλιώς ξέρω ότι και αυτός τα ξέρει εμπειρικά το κάνει δικιά μου ευθήνη. Αν θέλει κάποιος ακούει και μαθαίνει ή μπορεί από αυτά που θα πει ο άλλος να κάνεις καταλάβεις και κάτι περισσότερο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι:

"Αν δώσεις σε κάποιον που πεινάει, ένα ψάρι, θα χορτάσει για μία μέρα.

Αν όμως τον μάθεις να ψαρεύει, δε θα πεινάσει ποτέ ξανά..."

Σας ακούμε!

Σωστό, αλλά χωρά πολλή κουβέντα το πράμα...

Οι προλαλήσαντες Gee, ALX, Tree of life, Σάββας, ειπαν τα περισσότερα.

Το πρόβλημα ειναι ομως πολλαπλό.

Για να ψαρέψεις θες καλάμι. Ή κανόνι με καμάκι......

Αν σκάσει συμφορουμίτης με κάνα 1000αρι και ΔΕΝ εχει ιδέα απο τέτοια, αλλά ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ εχει την διαθεση να μαθει +

ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ, ποιος θα αρχισει να ''γδύνει'' το θηρίο ?

Εκει ειναι τα ζόρια...

Τι κάνεις και γιατι το κάνεις και τι θα επιφέρει η καθε σου κίνηση ΠΡΙΝ την εκτελέσεις.

Να στο πω απλά.

Τα 19αρια παξιμάδια που ασφαλίζουν άξονα πίσω τροχού παπιού στα μερη μου, ειναι το 80%.....κλωτσημένα + πλέον

τα λύνουν με κάβουρα !

Εχουν ομως πανω ολη την σαρα + τη μαρα...

Η κίνηση ειναι σωστή πάντως.

Σκόπελοι χαρτογραφημένοι. :mB_kalo_e:

1. Μαρκάρετε με δικα σας σημαδια τα εργαλεία ΣΑΣ. Μεσα στη βαβούρα, χάνονται ή ''χάνονται''.

2. ΜΗΝ δανείζετε εργαλεία. Απο τη στιγμή που φευγει το 13αρι απο τα χερια σου, ειναι αλλουνού..

3. Μετρα 10, κοψε 1. Το αυτονόητο. Εφαρμόζεται απο κυνηγούς εως μοδίστρες....

4. Ασφαλίστε τη μοτό + τον εαυτό σας. Η αφαίρεση ενος εμπρόσθιου τροχού, μεταβάλλει την ισορροπία της μοτό, ΜΟΛΙΣ βγεί....happy.png

5. Διαβάστε. Εν έτει 2013, υπάρχουν τα πάντα σε φωτό, οδηγίες, βίντεο. Φιλτράρετε ΤΙ διαβάζετε και ''κάντε'' τις κινήσεις νοητά.

Κάλλιο να σκαλώσετε κάπου με τη σκέψη, παρά να σας μεινει λυμένο το μοτό....

6. Δεν ειναι όλοι Μηχ/γοι ή Ηλ/γοι. Οι τίτλοι σπουδων δεν προυποθέτουν και την άριστη εφαρμογη όσων ακούσετε ή δείτε.

Εμπιστευτείτε την αμφισβήτηση που σας σιγοτρώει, και ρωτήστε. ΠΡΙΝ. :banned:

7. Αποφύγετε την διαδικασία πριβέ με γνωστούς. Οι λόγοι ειναι χιλιάδες. Απο παρεξήγηση εως κλοπή.

Χρειάζεται χρόνος εως ότου να μπορείς να εμπιστευθείς κάποιον...._unsure.gif

Χίλιες φορές να πάτε με μπουκάλια λάδι + κλειδιά στο Λυκαβηττό...grin.gif Πάρτε και άδεια μαζί, για τα λάδια που θα βγούν.....grin.gifgrin.gif

κλπ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

.

Για παράδειγμα. Ο Κώστας ξέρει από ηλεκτρολογικά

Και γιαυτό καβαλάω το δέντρο του Αβραμόπουλου

Έχουν δίκιο οι γηραιότεροι που μας "κραζουν", ωστε να μην την πατήσουμε άτσαλα, λόγω απειρίας και πολλών αλλων παραμέτρων. Λάου λάου κοινώς. Εγώ πάντως αν και λίγο μακριά, διαθέτω άπλετο χώρο και τα κατάλληλα εργαλεία για απλές και σύνθετες εργασίες...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσφέρομαι να κάνω εργασίες πάσης φύσεως σε οποιαδήποτε μηχανή, από παπάκι μέχρι busa.

Γνωρίζω δε, και μηχανολογικά και ηλεκτρολογικά και ό,τι άλλο γουστάρετε (βαψίματα, κοψίματα, ραψίματα).

Επίσης γνωρίζω τα πάντα από ηλεκτρονικά (επισκευάζω pc, tv, stereo, κινητά, tablet κλπ), ενώ εγκαθιστώ και ό,τι πρόγραμμα θέλετε σε πισιά.

Εντάξει, λέμε και καμμιά μαλατσία να περνάει η ώρα....... :tooth: :tooth: :tooth:

Μπράβο πάντως για την ιδέα και κυρίως για την καλή πρόθεση προσφοράς.

Αν γίνει πουθενά καμμιά "επέμβαση" τέτοιου τύπου, προσωπικά θα κάνω αυτό που ξέρω άριστα........ να πίνω το καφεδάκι μου και να κοιτάω καμαρώνοντάς σας, λέγοντας και καμμιά παπαριά (spamming). :vv:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν γίνει πουθενά καμμιά "επέμβαση" τέτοιου τύπου, προσωπικά θα κάνω αυτό που ξέρω άριστα........ να πίνω το καφεδάκι μου και να κοιτάω καμαρώνοντάς σας, λέγοντας και καμμιά παπαριά (spamming). :vv:

Μου θυμίζεις τον εαυτό μου όταν "φτιάχνουμε" κάτι με τον αδερφό μου στο ZX του. Αυτός μαστορεύει και εγώ κάθομαι και τον κοιτάω, άντε στις καλές μου φέρνω και κανένα εργαλείο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κωστηηηη με εκανες και γελασα... τσιμπα ενα like ετσι για να μην ξεχνιομαστε :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μου θυμίζεις τον εαυτό μου όταν "φτιάχνουμε" κάτι με τον αδερφό μου στο ZX του. Αυτός μαστορεύει και εγώ κάθομαι και τον κοιτάω, άντε στις καλές μου φέρνω και κανένα εργαλείο.

Ναι ρε συ Γιώργη..... και δεν είναι λόγω τεμπελιάς. Είναι ο μόνος τρόπος να μη φάω ξύλο. :vava: :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραίος Θανάση !

Σε αυτό το θρέντ λοιπόν στο στύλ του Λυκαβητού μπορεί να ανακοινώνει όποιος θέλει τι πρόκειται να κάνει να οργανώνετε το πράμα κ.λ.π. αφού διαβάσετε όλα τα παραπάνω στα οποία θα προσθέσω πως για το οτιδήποτε κάνουμε τουλάχιστον δική μου υποχονδριακή ίσως αρχή είναι δίπλα να υπάρχει το εγχειρίδιο σέρβις και το ροπόκλειδο.

Να σας επισημάνω και μερικά ακόμα όπως τα θυμάμαι.

Το κάθε μηχανάκι έχει τα δικά του κόλπα.

Άμα έρθει η ώρα και ανακαλύψετε πως με το μισό μηχανάκι λυμένο δεν έχετε.............καρύδι Νο 41 (ναι ναι ναι) μην πάθετε κρίση πανικού, ξαναδέστε...χάσατε....πάρτε το εργαλείο ξαναλύστε ή φροντίστε νάναι εργάσιμη μέρα.

Άλλο παράδειγμα..........

Έχω το ειδικό κλειδί προσωπικά για το βγάλσιμο του φίλτρου λαδιού του δικού μου, που κάνει σχεδόν σε όλα τα Χονδα.

Έχω και άλλο κλειδί για άλλου τύπου και σκάει μύτη Τράνσαλπ συμφορουμίτη που θέλει κλειδί με αλυσίδα γιατί αυτό πούχα έκανε , έμπαινε αλλά ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΟΝΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΡΑΝΣΑΛΠ λόγο θέσης φίλτρου..........................κοντέψαμε να λύσουμε το μισό Τράνσαλπ και κάναμε 3 ώρες να αλλάξουμε λάδια αφού βέβαια είχε την ευγενή καλοσύνη βενζινάδικο και μας δάνεισε κλειδί (γίναμε και γουρούνια γιατί τόχε άπλυτο ο κακοιδιοκτήτης του που δεν λέω ποιός είναι, είμαι στις καλές μου τώρα και δεν τον δίνω στεγνά).

Ακόμα το φυσάμε και δεν κρυώνει αλλά γελάμε τώρα που το θυμόμαστε.

Κάθε μηχάνημα θέλει τα δικά του παιδιά και μερικές φορές ειδικά εργαλεία που δεν υπάρχουν ή είναι πανάκριβα και δεν συμφέρει να τα πάρεις γιατί αν αύριο αλλάξεις μηχανάκι αυτή τη δουλειά θα κάνουμε?

Τα γράφω σποραδικά και όπως τα θυμάμαι, τσιμπήστε ότι δείτε χρήσιμο.

Ναι ρε συ Γιώργη..... και δεν είναι λόγω τεμπελιάς. Είναι ο μόνος τρόπος να μη φάω ξύλο. :vava: :lol:

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ρε σύ αλλά ΠΑΛΙ τέλεψαν μαμότω και όταν πρωτοδιάβασα τέντωσα τα μάτια αλλά ........... :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είσαι το alter ego μου. :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε τι έγινε και μπήκε δυό φορές το παραπάνω ?

Φαντάσματα κυκλοφοράνε ? :shock::rotfl:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μόλις ανέβηκα απο την αυλή, με κολλητό περάσαμε τον καινούργιο ανορθωτή και την καινούργια μπαταρία. Χρόνος δεσίματος (τα πάντα ήταν ήδη λυμμένα)? 5,30 ώρες.

Διαφορετικό μήκος καλωδίου παλιού και νέου ανορθωτή, κόψιμο, μάτιση κλπ. Βίδες στα πιο απίθανα σημεία. Παντέντες απο την προηγούμενη ιδιοκτήτρια. Λύσιμο εξάτμισης. Δέσιμο εξάτμισης. Ξαναλύσιμο εξάτμισης. Φύσες που κουνήθηκαν και δεν είχα φώτα μόλις το δέσαμε. Σωληνάκι υπερχείλησης που είχε βγεί και έσταζε παραφλού αφού είχαμε δέσει. Μια σπασμένη βίδα ενός σφικτήρα στην εξάτμιση. Ένας κόκκινος κορκόδιλος στο ρεζερβουάρ. Στραβές βίδες παντού. Σφυρί. Ο Elton John.

Λατρεύω τα service με παρέα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μόλις ανέβηκα απο την αυλή, με κολλητό περάσαμε τον καινούργιο ανορθωτή και την καινούργια μπαταρία. Χρόνος δεσίματος (τα πάντα ήταν ήδη λυμμένα)?

5,30 ώρες.

Διαφορετικό μήκος καλωδίου παλιού και νέου ανορθωτή, κόψιμο, μάτιση κλπ.

Βίδες στα πιο απίθανα σημεία.

Παντέντες απο την προηγούμενη ιδιοκτήτρια. Λύσιμο εξάτμισης. Δέσιμο εξάτμισης. Ξαναλύσιμο εξάτμισης.

Φύσες που κουνήθηκαν και δεν είχα φώτα μόλις το δέσαμε.

Σωληνάκι υπερχείλησης που είχε βγεί και έσταζε παραφλού αφού είχαμε δέσει. Μια σπασμένη βίδα ενός σφικτήρα στην εξάτμιση.

Ένας κόκκινος κορκόδιλος στο ρεζερβουάρ. Στραβές βίδες παντού. Σφυρί. Ο Elton John.

Λατρεύω τα service με παρέα!

Παταω στο ποστ του Νουντιους...

Δειτε τα μπλέ.

5.5 ωρες με τέτοιο καιρό ακόμη και σε στεγασμένο χώρο, την ακους απο το κρυο.

Οι δουλειες στη μοτό, ΑΠΑΙΤΟΥΝ καλη φυσικη κατάσταση + κάποια αντοχή...

Το σωληνάκι + το καλώδιο αρκουν για να μείνει λυμένη, και την άλλη μερα να τρεχεις με δανεικό μοτό/αμάξι να ψαχνεις για ανταλλακτικό

ή αλλη λύση.

Αλλού ομως θελω να καταλήξω, διοτι δεν το ΄γραψα πριν.

Μετα το τελος καθε εργασίας, ειναι σοφό ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΟΠΤΙΚΑ οτι φτιάξατε.

Και να βγάζετε οι ΙΔΙΟΙ βόλτα τη μοτό. Κι ας είναι φίλου ή γνωστού.

Με αυτο τον τρόπο, ''λαμβάνετε'' feedback της δουλειάς σας + εντοπίζετε άμεσα ΑΝ κάτι δεν πήγε καλά... :afro:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραίος Θανάση !

Σε αυτό το θρέντ λοιπόν στο στύλ του Λυκαβητού μπορεί να ανακοινώνει όποιος θέλει τι πρόκειται να κάνει να οργανώνετε το πράμα κ.λ.π. αφού διαβάσετε όλα τα παραπάνω στα οποία θα προσθέσω πως για το οτιδήποτε κάνουμε τουλάχιστον δική μου υποχονδριακή ίσως αρχή είναι δίπλα να υπάρχει το εγχειρίδιο σέρβις και το ροπόκλειδο.

Να σας επισημάνω και μερικά ακόμα όπως τα θυμάμαι.

Το κάθε μηχανάκι έχει τα δικά του κόλπα.

Άμα έρθει η ώρα και ανακαλύψετε πως με το μισό μηχανάκι λυμένο δεν έχετε.............καρύδι Νο 41 (ναι ναι ναι) μην πάθετε κρίση πανικού, ξαναδέστε...χάσατε....πάρτε το εργαλείο ξαναλύστε ή φροντίστε νάναι εργάσιμη μέρα.

Άλλο παράδειγμα..........

Έχω το ειδικό κλειδί προσωπικά για το βγάλσιμο του φίλτρου λαδιού του δικού μου, που κάνει σχεδόν σε όλα τα Χονδα.

Έχω και άλλο κλειδί για άλλου τύπου και σκάει μύτη Τράνσαλπ συμφορουμίτη που θέλει κλειδί με αλυσίδα γιατί αυτό πούχα έκανε , έμπαινε αλλά ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΟΝΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΡΑΝΣΑΛΠ λόγο θέσης φίλτρου..........................κοντέψαμε να λύσουμε το μισό Τράνσαλπ και κάναμε 3 ώρες να αλλάξουμε λάδια αφού βέβαια είχε την ευγενή καλοσύνη βενζινάδικο και μας δάνεισε κλειδί (γίναμε και γουρούνια γιατί τόχε άπλυτο ο κακοιδιοκτήτης του που δεν λέω ποιός είναι, είμαι στις καλές μου τώρα και δεν τον δίνω στεγνά).

Ακόμα το φυσάμε και δεν κρυώνει αλλά γελάμε τώρα που το θυμόμαστε.

Κάθε μηχάνημα θέλει τα δικά του παιδιά και μερικές φορές ειδικά εργαλεία που δεν υπάρχουν ή είναι πανάκριβα και δεν συμφέρει να τα πάρεις γιατί αν αύριο αλλάξεις μηχανάκι αυτή τη δουλειά θα κάνουμε?

Τα γράφω σποραδικά και όπως τα θυμάμαι, τσιμπήστε ότι δείτε χρήσιμο.

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ρε σύ αλλά ΠΑΛΙ τέλεψαν μαμότω και όταν πρωτοδιάβασα τέντωσα τα μάτια αλλά ........... :tooth:

και κερατας και δαρμενος ο βενζινας δηλαδη?γεια σου ρε θειο σαββα ζωχαδα :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί δεν το συνδυάζετε με τον Λυκαβητο;

Θα ανακοινώνει ας πούμε ο Χ ότι θέλει να αλλάξει λάδια, ο Υ ότι ξέρει να το κάνει, και Χ+Υ θα βρήσκονται στην μάζωξη του Λυκαβητού, και μεταξύ χαβαλέ και αστείου, θα γίνεται η δουλειά.

Εν τω μεταξύ και να κολλήσουν οι Χ+Υ σε κάτι, θα είναι και άλλοι εκεί, οπότε κάποιος θα ξέρει μια λύση. Ισχύς εν τη ενώσει.

Λίγη οργάνωση θέλει μόνο, μερικά εργαλεία, χαρτί, μια λεκάνη, λάμπα για φωτισμό...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και κερατας και δαρμενος ο βενζινας δηλαδη?γεια σου ρε θειο σαββα ζωχαδα :tooth:

Όχι ο βενζινάς βρε Μιχάλη, αυτός ο άνθρωπος μας έδωσε νάναι καλά εργαλείο με αλυσσίδα και βγήκε το φίλτρο.

Ο ιδιοκτήτης ήταν ο παραπτωματίας που τόχε μέσα στο λαδόγρασσο αλλά έγινε ...............νινί καλλιγραφία λέμε ! :rotfl:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είδες τί ωραία που τα γράφω ο φούστης........ :beee::mB_kalo_e::tooth:

Ρε μπαρμπαΣάββα, να την πατήσεις σχεδόν κι εσύ που με ξέρεις! :sopase:

Φαντάζομαι κάζο που πάθανε όσοι δεν..... ευτυχώς που το διευκρίνιζα άμεσα, γιατί θα μα ταράζανε στα π.μ. :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οτι ξερω μπορω να βοηθησω αλλα με δικη σας ευθυνη

εν το μεταξυ σε επισκευη xr φοβομουνα να λυσω βιδες μη τις σπασω και τοτε τις ελυνε η vaelsod, τελικα ολα πηγαν ρολοι

απο την αλλη αλλαζοντας λαδια σε fz1 αφου εβαλα τα λαδια και πηγα να πεταξω τα παλια βρηκα μεσα ενα δαχτυλιδι που παει αναμεσα στη ταπα των λαδιων και το καρτερ, ευτυχως πριν φυγει το fazer...δηλαδη μαλακιες γινονται....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα