Jump to content
archibald

xr 250 vs ttr 250

Recommended Posts

Κοίτα το XR τις αγγελίας το είδα και εγώ σήμερα το πρωί και μοιάζει καθαρό.
Να σου πω μου πέρασε και εμένα από το μυαλό να πάω να το δω αλλά δεν με παίρνει τώρα να δώσω μαζί με τα "τζίρι μίρι" 2,5 χιλιάρικα.

Τα 2300€ γενικά μου φαίνονται αρκετά (για "τεχνολογία" 25 χρόνια πριν)  αλλά δεδομένης της τιμής και της κατάστασης που παίζουν γενικά αυτά τα μηχανάκια παίζει να είναι από τα πιο καθαρά που είδα σε αγγελία.
Το μηχανάκι είναι αποδεδειγμένα σκύλος, οπότε εμένα δεν θα με κόλλωνε το γεγονός ότι τα χιλιόμετρα τα έκανε στην άσφαλτο.
Έτσι κι αλλιώς σου δίνει και το "μαμά" γρανάζωμα.
Αν δεν έχεις θέμα με τη μανιβέλα και ότι το μηχανάκι αν μένει έξω θα πρέπει να είναι διπλομανταλωμένο γιατί όχι.
Αν το είδες, το άκουσες και είναι εντάξει, πήγαινε το και στον μηχανικό σου να το δει και μετά αποφασίζεις.

Α και που είσαι αν είναι να δώσεις το ΤΤ ρίξε ένα ΠΜ.:winking:

πριν 1 ώρα, το μέλος costikos έγραψε:

Ετσι κι αλλιώς, σε λίγο καιρό θα καταλάβεις οτι με μόνο ένα μηχανάκι (και μάλιστα παλιό) δενννν γίνεται δουλεια.

Άκουσε τον και αυτόν, κάτι ξέρει και μη ρωτάς πως..,:tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Διπλομανταλωμένο:laugh:. Η μανιβέλα είναι σίγουρα ένα θέμα. Απλά όταν το άκουσα να δουλεύει...Κάνει τόσο ωράιο θόρυβο με τη μανίσια εξάτμιση, πραγματικά δεν θα το ακουμπήσω το μηχανάκι, έιναι έτοιμο από το εργοστάσιο. Αντίθετα το tt θέλει, κατά τη γνώμη μου, μια fmf η οποία κοστίζει 350 Ε. + ότι το honda καίει εμφανέστατα λιγότερο. Δύσκολη απόφαση.

Τροποποιήθηκε από τον Dem1an

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι έχε το νου σου γενικά, επειδή βλέπω ότι είσαι Σάλονικα μεριά, ο άλλος έβγαλε αγγελία στο car ότι του  το "ψειρίσαν" από Άνω Πόλη το αντίστοιχο 400άρι και τώρα δίνει αμοιβή για να το βρει. :blink::cry:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος Dem1an έγραψε:

Αντίθετα το tt θέλει, κατά τη γνώμη μου, μια fmf η οποία κοστίζει 350 Ε. + ότι το honda καίει εμφανέστατα λιγότερο. Δύσκολη απόφαση.

Βρες μια supertrapp να είσαι και historic.

Αλλά, σόρυ που το λέω, αν συζητάμε καταναλώσεις σε οχήματα ηλικίας και κυβικών και καύλας, ε, είμαστε εκτος θέματος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πόσο καίει δλδ ένα μονοκύλινδρο αερόψυκτο χαμηλής ισχύος και πόσο ένα άλλο μονοκύλινδρο αερόψυκτο χαμηλής ισχύος, και είναι τέτοια τα νούμερα που έχει σημασία η διαφορά;

:blink:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1) Το αν έχει 1 ή 2 εκκεντροφορους δε παίζει καμία σημασια, καμία όμως... όλα τα CRF 1 εκκεντροφόρο έχουν, τα βλέπεις να υστερούν σε σχέση με τα YZF που έχουν 2?
Αν έλεγες ότι θέλεις να το βελτιώσεις με άλλους εκκεντροφορους και θα έβαζες και ρυθμιζόμενα γρανάζια τότε θα έλεγα πως παίζει ρόλο.

2) τα 2300 είναι πολλά για το συγκεκριμένο, με 2300 θα πρέπει να είναι ΠΕΝΑ, το αν δουλεύει σωστά δεν έχει καμία σημασία με το αν καίει λάδια, το δικό μου γ@μουσε σε δουλεμα αλλά έκαιγε 1 λίτρο λάδι στα 1000 χιλιόμετρα, επίσης όταν ανοίγεις αγγελία και βλέπεις τέτοιο κείμενο τότε καλό είναι να κρατάς μικρό καλάθι.

3) το αν έχει δουλευτεί ένα μηχανάκι χώμα ή δρόμο δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, το θέμα είναι να έχει συντηρηθεί σωστά, επίσης δεν θα έδινα 2300 για μηχανάκι που έχει τόσα χιλιόμετρα και δεν έχει επισκευαστεί, μονοκυλινδρο είναι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@Tasos Meli

Ναι ΟΚ τα 2300 είναι πολλά, αλλά είναι άλλο πράγμα το πόσα λεφτά θα έδινε ο καθένας και άλλο το τι τιμές παίζουν στην αγορά.
Αυτή τη στιγμή το φθηνότερο XR στο car είναι 1300 και το ακριβότερο 3500.
Οι τιμές των 90's on-off γενικά είναι "γιούχου" για πολλούς λόγους.

Τι εντούρο (on-off) θα μπορούσε δηλαδή να πάρει με 2.300 (μπορεί και 2000 με παζάρι) και με πινακίδα;
Ποιες είναι οι επισκευές που θεωρείς ότι έπρεπε να έχουν γίνει απαραίτητα σε ένα μικρό τετράχρονο μονοκύλινδρο.

Ρωτάω από πραγματικό ενδιαφέρον, γιατί με ενδιαφέρει η συγκεκριμένη κατηγορία και βλέποντας εδώ και 3 χρόνια αγγελίες βλέπω χειρότερα μηχανάκια σε ακριβότερες τιμές.:baby:

Τροποποιήθηκε από τον Canardo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 8 λεπτά, το μέλος Canardo έγραψε:

@Tasos Meli

Ναι ΟΚ τα 2300 είναι πολλά, αλλά είναι άλλο πράγμα το πόσα λεφτά θα έδινε ο καθένας και άλλο το τι τιμές παίζουν στην αγορά.
Αυτή τη στιγμή το φθηνότερο XR στο car είναι 1300 και το ακριβότερο 3500.
Οι τιμές των 90's on-off γενικά είναι "γιούχου" για πολλούς λόγους.

Τι εντούρο (on-off) θα μπορούσε δηλαδή να πάρει με 2.300 (μπορεί και 2000 με παζάρι) και με πινακίδα;
Ποιες είναι οι επισκευές που θεωρείς ότι έπρεπε να έχουν γίνει απαραίτητα σε ένα μικρό τετράχρονο μονοκύλινδρο.

Ρωτάω από πραγματικό ενδιαφέρον, γιατί με ενδιαφέρει η συγκεκριμένη κατηγορία και βλέποντας εδώ και 3 χρόνια αγγελίες βλέπω χειρότερα μηχανάκια σε ακριβότερες τιμές.:baby:

Προσωπικά όταν ψωνίζω προσπαθώ να αγοράσω αυτό που με ικανοποιεί, ας είναι και πιο ακριβό, αλλά το να πάρεις κάτι ακριβό ενώ δεν το αξίζει είναι εκμετάλλευση από πλευράς πωλητή.

Θεωρω ότι στα 2300 θα έπρεπε να φοράει καινούργια πλαστικά να έχει επισκευαστεί το μοτέρ και να μην θέλει αναλώσιμα και συμμαζέματα σε αναρτήσεις και περιφερειακά, αυτά τα μηχανάκια δεν είναι τόσο άτρωτα όσο οι περισσότεροι νομίζουν, το αντίθετο κιόλας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χοντρικα εγω θεωρω τα 40Κ ωρα να γινει ενα φρεσκαρισμα (καινουρια ελατηρια πιστονιου κτλ) σε ενα τετοιο μονοκυλινδρο.

Επισης αμφιβαλω αν εχει γινει ποτε επισκευη των αναρτησεων, ειδικα εφοσον δε το πηγαινε χωμα.

Και εννοειται ολα τα υπολοιπα πραγματακια που παντα εχει ειδικα ενα τετοιο μηχανακι: Θα σου καιει λιγο λαδακι παραπανω, θα χανει λιγο λαδακι, πλαστικα ταλαιπωρημενα, καρμπυρατερ κτλ.

Και εν τελη να σου κατι; Φιλος με τα ιδια χρηματα ειχε παρει ΚΤΜ450. Τα ιδια χρηματα ειχαμε φαει σε σερβις κτλ.

Επισης για το xr αν κρινω απο το δικο μου, η κλειδαρια τιμονιου ειναι στο λαιμο (δεν ειχα ποτε κλειδι), επερνε μπροστα χωρις κλειδι, δεν ειχε κυκλωμα για φλασακια, επρεπε συχνα να αλλαζω λαδια-φιλτρο, πλαστικο τεποζιτο χωρις κλειδαρια. Να μη τα ξεχναμε και αυτα...

Επισης η χρηση δρομου δεν ειναι απαραιτητα καλυτερη για ενα χωματινο μηχανακι. Πχ στην ασφαλτο τρωει ολο το ζορι το σασμαν και συστημα μεταδοσης αντι για τις λαστιχενιες βλακιτσες (silent block?), γιατι πολυ απλα δε τις εχουν.

Εεε.. Με αυτα κατα νου, για 2300 θα ηθελα να ειναι πραγματικα σαν καινουριο. (Φιλος εδωσε περισυ EXC250 του 08 με διαφορα καλουδια 1500 γιατι ειχε ταλαιπωρημενα πλαστικα και σκουριτσες απο την ακινησια)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 λεπτά, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Προσωπικά όταν ψωνίζω προσπαθώ να αγοράσω αυτό που με ικανοποιεί, ας είναι και πιο ακριβό, αλλά το να πάρεις κάτι ακριβό ενώ δεν το αξίζει είναι εκμετάλλευση από πλευράς πωλητή.

Ναι αρκεί να έχεις τα λεφτά για να πάρεις το ακριβότερο.
Αν δεν τα έχεις παίρνεις με τα λεφτά που έχεις ότι καλύτερο μπορείς, στο δεδομένο χρονικό πλαίσιο.

πριν 5 λεπτά, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Θεωρω ότι στα 2300 θα έπρεπε να φοράει καινούργια πλαστικά να έχει επισκευαστεί το μοτέρ και να μην θέλει αναλώσιμα και συμμαζέματα σε αναρτήσεις και περιφερειακά, αυτά τα μηχανάκια δεν είναι τόσο άτρωτα όσο οι περισσότεροι νομίζουν, το αντίθετο κιόλας.

Μακάρι, αλλά τότε πιθανότατα να ξεπερνούσε τα 3000-3500 μπορεί και 4000.
Για πλάκα μπες και δες τα XR αυτή τη στιγμή στο car.

πριν 2 λεπτά, το μέλος kalimera8764 έγραψε:

Εεε.. Με αυτα κατα νου, για 2300 θα ηθελα να ειναι πραγματικα σαν καινουριο. (Φιλος εδωσε περισυ EXC250 του 08 με διαφορα καλουδια 1500 γιατι ειχε ταλαιπωρημενα πλαστικα και σκουριτσες απο την ακινησια)

Που είναι ρε μάγκες αυτά τα μηχανάκια, εγώ μόνο πήγα και φορτώθηκα τον "χάρο";!! :rotfl:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 25 λεπτά, το μέλος Canardo έγραψε:

Ναι αρκεί να έχεις τα λεφτά για να πάρεις το ακριβότερο.
Αν δεν τα έχεις παίρνεις με τα λεφτά που έχεις ότι καλύτερο μπορείς, στο δεδομένο χρονικό πλαίσιο.

Μακάρι, αλλά τότε πιθανότατα να ξεπερνούσε τα 3000-3500 μπορεί και 4000.
Για πλάκα μπες και δες τα XR αυτή τη στιγμή στο car.

Που είναι ρε μάγκες αυτά τα μηχανάκια, εγώ μόνο πήγα και φορτώθηκα τον "χάρο";!! :rotfl:

Και γω όταν πήρα το δικό μου XR  είχα αυτό στο μυαλό μου, πήρα ένα φθηνό με σκοπό να το φτιάξω, και έριξα πάνω στο 400αρι των 1400 ευρώ περίπου 2500 και το έφερα εκεί που ήθελα, τόσο στα μηχανικά του όσο και στην εμφάνιση, θα ψάξω φωτο για να καταλάβεις τι εννοώ.

H τελευταια "μαχιμη" φωτογραφια, και παλι ειναι μετα απο 4 χρονια χρησης ερασιτεχνικου εντουρο απο τη στιγμα που εγινε το ρετουσαρισμα.

p.jpeg?fv_content=true&size_mode=5

Τροποποιήθηκε από τον Tasos Meli

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξέρει κανείς τι βάρος έχει το ttr? Σε κάποιες σελίδες το δίνουν 114 ,ενώ σε άλλες 120. Το manual γράφει 130 πλήρες υγρών. Υπάρχει περίπτωση να διαφοροποιείται το βάρος ανάλογα με τη χώρα εξαγωγής ; 

Τροποποιήθηκε από τον Dem1an

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γενικά μην εμπιστεύεσαι τα "θεωρητικά" βάρη που δίνουν οι εταιρείες.
Έχουν την τάση να τα "κλέβουν" πάντα προς τα κάτω.
Μόνο αν κάποιος χρήστης/ περιοδικό κλπ το έχει ζυγίσει γεμάτο "πραγματικά".

Στο δικό μου manual λέει 124kg με γεμάτο ντεπόζιτο και λάδια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχεις το open enduro ή το μπλε ; Απ' ότι κατάλαβα τα μοντέλα που εξήχθησαν στην Αυστραλία είναι λίγο πιο βαρια , όπως και το δικό μου. Δεν καταλαβαίνω γιατί όμως..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από ότι βλέπω αφορά τα μοντέλα από 1996-2006 με κωδικό 5GF* .
(Αλλού το βρίσκω από 1999 εώς ...)

Από ότι ξέρω αυτό που ήταν πιο βαρύ είναι το RAID.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα