Jump to content
archibald

xr 250 vs ttr 250

Recommended Posts

Κοιτα, αν υποθεσουμε οτι το εχει προσεξει ο προηγουμενος  τοτε δεν νομιζω να θελει κατι αλλο περα απο πιστονακι ή ελατηρια... 

Εχει και ψυγειο λαδιου που σημαινει οτι απο θερμοκρασιες ηταν παντα οκ.. Γενικα ειχαν καλη φημη τα μοτερ αυτα

Ξερω γω? 

Μεταχειρο ειναι, παρρακαλας ο πρωην να ηταν σωστος σε ολα του... απο εκει και περα δεν νομιζω οτι μπορουμε να ξερουμε καλυτερα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το κακο με τα εντουρο ειναι οτι δεν ξερεις τι μπορει να βγαλει... Τα 85Κ τα θεωρω αρκετα για μονοκυλινδρο, οσο καλοδουλεμενο και να ειναι αν δεν εχει ανοιχτει το μοτερ για να αντικατασταθει εστω ενα πιστονι και τσιμουχακια βαλβιδων θα καει το λαδακι του, να εχεις στο πισω μερος του μυαλου σου πως καποια στιγμη θα τα κανεις εσυ ή θα το πουλησεις σε μια λογικη τιμη και θα το φτιαξει ο επομενος, το raid ειναι και λιγο αντιεμπορικο μηχανακι προσπαθησε να κανεις ψαλιδι στην τιμη, αν ο ιδιοκτητης κοψει να ξερεις οτι θελει να το δωσει και πιεσε λιγο ακομα, εγω μετα που εκανα ανακατασκευη και το ειχα βαλει αγγελια δεν εκοβα ουτε ευρω, συνηθως στα πραγματικα καλα μηχανακια δεν δεχονται παζαρια οι ιδιοκτητες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το κακο με τα εντουρο ειναι οτι δεν ξερεις τι μπορει να βγαλει... Τα 85Κ τα θεωρω αρκετα για μονοκυλινδρο, οσο καλοδουλεμενο και να ειναι αν δεν εχει ανοιχτει το μοτερ για να αντικατασταθει εστω ενα πιστονι και τσιμουχακια βαλβιδων θα καει το λαδακι του, να εχεις στο πισω μερος του μυαλου σου πως καποια στιγμη θα τα κανεις εσυ ή θα το πουλησεις σε μια λογικη τιμη και θα το φτιαξει ο επομενος, το raid ειναι και λιγο αντιεμπορικο μηχανακι προσπαθησε να κανεις ψαλιδι στην τιμη, αν ο ιδιοκτητης κοψει να ξερεις οτι θελει να το δωσει και πιεσε λιγο ακομα, εγω μετα που εκανα ανακατασκευη και το ειχα βαλει αγγελια δεν εκοβα ουτε ευρω, συνηθως στα πραγματικα καλα μηχανακια δεν δεχονται παζαρια οι ιδιοκτητες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ψαχνω ttr 250(σε καλη κατασταση) εδω και καποιους μηνες. Εχω παει μεχρι και σε αντιπροσωπειες της yamaha αλλα δεν εχω βρει τιποτα. Ο μοναδικος τροπος αναζητησης ειναι στο car.gr οπου οι αγγελιες για το συγκεκριμενο δεν ξεπερνουν τις 10-12. Υπαρχει περιπτωση να μπορω να το εισαγω απο ευρωπη ; Γνωριζει κανεις καποιο σαιτ για μεταχειρισμενα μηχανακια στην ευρωπη; Εχω απογοητευτει τα περισσοτερα στην ελλαδα ειναι χρεπια. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτοί εδω σου φέρνουν Ελλάδα οτι μοτο αγοράσεις από Αγγλια (eBay motors κλπ.). Σιγουρα θα ξερουν αυτά που ρωτας, κανε τους μια κρούση.

Και θα στο φέρουν όπου θες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στα λεφτά που θα δώσεις για να πάρεις ένα TTR 250 από έξω, εδώ άνετα αγοράζεις WR250F.

Επίσης στα ίδια λεφτά θα σου βγει και η επισκευή ενός χρεπιασμενου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταρχας σας ευχαριστω για την ανταποκριση. Θα ειναι η πρωτη μου μηχανη και επειδη θελω κατι οικονομικο, απλο στην κατασκευη, που να παταει χωμα και να μου μαθει τα βασικα κατεληξα στα εξης μηχανακια. 

• ΤΤR 250 
  • XR 250(R/L)

Απο τα 2 αυτα τελικα κατασταλαξα στο ttr γιατι αν ειμαι τυχερος θα βρω εκδοση με μιζα και μανιβελα και γιατι εχει καπελοτα αντι για κοκορακια αρα βαλβιδες καθε 20000χλμ.Γενικα μου αρεσει και ταιριαζει με αυτα που εχω στο μυαλο μου τωρα. Με το wrf δεν μπορεις να κανεις εκδρομη και τα σερβις του ειναι κατα πολυ πυκνοτερα και ακριβοτερα. Δεν ψαχνω για καθαροαιμο το γνωριζω οτι με τα λεφτα αυτα παιρνω κατι καλυτερο φαινομενικα που θα μου κοστισει ακριβοτερα σε βαθος χρονου.Εχω φιλο που πουλαει ktm 640 lc4 και σε καλη τιμη αλλα δυστυχως δεν ειναι αυτο που ψαχνω. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα XR250R και 250L ή S είναι διαφορετικά μηχανάκια, το R είναι enduro ενώ τα L/S είναι on/off.

Μπορεί τα μηχανάκια που φοράνε καπελοτα να ρυθμίζεις κάθε 20Κ αλλά αυτά που έχουν κοκοράκια ρυθμίζεις μόνος σου στο σπίτι σου.

Μπορεις να βάλεις και το KLX 250 στην εξίσωση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το γνωριζω αυτο για τα xr εχω διαβασει οτι παιζει στο ιντερνετ.  Θα προτιμουσα αεροψυκτο γι αυτο και δεν ανεφερα το klx. Εχω καλο και τιμιο μαστορα δεν θα εχω προβλημα με αυτο.

Εχω ψυχωση με το tt τι να πω:_devil:

.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ε, άντε με το καλό λοιπόν. Πάρε τους τηλ και δες τι θα σου πουν αύριο. Γιατί αυτά τα θέματα ειναι έρωτας και ψύχωση. Οτι και να λέμε δω καλύτερο το ένα, χειρότερο το άλλο, δεν έχουν σημασία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ποιο από τα xr250r και ttr250 είναι πιο φιμωμένο στην εργοστασιακή του μορφή ; 

Οι 2 εκκεντροφόροι του ttr δεν είναι ένα πλεονέκτημα που θεωρητικά θα του δίνει το πάνω χέρι στις υψηλές στροφές στην σύγκριση των 2;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 ώρες, το μέλος Dem1an έγραψε:

Ποιο από τα xr250r και ttr250 είναι πιο φιμωμένο στην εργοστασιακή του μορφή ; 

Οι 2 εκκεντροφόροι του ttr δεν είναι ένα πλεονέκτημα που θεωρητικά θα του δίνει το πάνω χέρι στις υψηλές στροφές στην σύγκριση των 2;

Όταν πας για εντουρο τι να τις κανείς τις υψηλές?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν αναφέρομαι αποκλειστικά σε εντούρο. Απλά προσπαθώ να καταλαβω ποιο από τα δύο έχει καλύτερο μοτερ! Εσύ που ξέρεις τα Χόντα , πιστεύεις ότι έρχονται λιγότερο φιμωμένα απ' το εργοστάσιο σε σχέση με τα Γιαμάχα ; Το ρωτάω αυτό γιατί βρήκα ttr 250 που σας είχα ζαλίσει!  Διάβασα πολλά από το ttr250.com σχετικά με τις δυνατότητες βελτίωσης. Οι περισσότεροι προτείνουν να αφαιρεθει το snorkel ,φίλτρο , ζιγκλερωμα και εξάτμιση. Αξίζει όμως η δεν θα στροφαρει σαν Χόντα ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην λες σαν honda... 

Γελαει ο κόσμος. :laugh: Σαν xr ναι. 

Το xr είναι λιιιιγο  πιο δυνατο. 

Τις βελτιωσεις που λες τις ειχα κανει στο ttr. 

Οντως ειχε αλλαξει. 

Εγω την μιζα του ttr  δεν την χαραμιζα ουτε για αλλα 8 αλογα. 

Το xr 250r δεν ειχε μιζα. 

Ειναι απλια μηχανακια και τα δυο. 

Παρε οποιο βρεις σε καλυτερη κατασταση.  Αυτο κοιτα. 

Και ασε αν στροφαρει καλυτερα καποιο. 

Ειναι ωραια μηχα ακια και τα  δυο για αυτο που φτιαχτηκαν τοτε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άμα ''φύγει σνόρκελ και φίλτρο'' τι εμποδίζει ένα πετραδάκι-χαλίκι που θα σηκώσει κάποιος τροχός, να φτάσει να μπλοκάρει βαλβίδα ενώ δουλεύει, και να γίνει επέτειος του Τσερνόμπιλ το μοτέρ;

Ρε σεις, κάποιο λόγο έχει που βάζει ο κατασκευαστής κάποια πράγματα στις μοτό. Μην είστε του ''κακό τέλος θα έχει αυτό'' πριν ακόμα το πάρετε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ε καλά δεν νομίζω να λένε να βγάλεις το φίλτρο τελείως. Μαλλον εννοεί για κανένα πιο ελεύθερο aftermarket. Οποιος καταργεί το φίλτρο αέρα είναι άξιος της μοίρας του.

Ο φίλος από πάνω τί φάση; Που πήγε ο έρωτας με το ttr? Γλυκοκοιτάμε ξένα μάτια; Δεν μπορείς να εμπιστευτείς κανέναν πιά, σαν τον αλλον που ερωτεύτηκε τα Ζόντες και μετά κατευθείαν Καβασάκι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

(ειχα το xr250r)

Γενικα δεν εχει ιδιαιτερο νοημα να προσπαθεις να συγκρινεις τη μαμα μορφη σε αυτα τα μηχανακια. Περνεις μεταχειρισμενο μονοκυλινδρο μηχανακι. Χρηση, χιλιομετρα, μετατροπες που εχουν γινει απο τον προηγουμενο. Εχω παει βολτα με 3 klx 250-300. Το πιο δυνατο ηταν ενα απο τα 250 με διαφορα. Εχω παει βολτα με 2 xr400. Το ενα ηταν εμφανως δυνατοτερο απο το αλλο. Με αλλα λογια, παρε ο,τι βρεις σε καλυτερη κατασταση. Επισης ενα μηχανακι δεν ειναι μονο ενα μοτερ.

Με το xr, ειχα παει ημερησιες της ταξης των 400ων χιλιομετρων, εκδρομικο εντουρο, εκδρομες με OnOff, και στριφτερες βολτες με αλλα 10+ μηχανακια της ταξης των 100km συνολο. Ολα καλα. Ειμαι σιγουρος και ενα tt/klx/dr θα εκανε το ιδιο. Πολλα χρηματα επεσαν πανω σε επισκευες/συντηρηση για να τσουλαει με ασφαλεια. Προφανως ποτε δεν ηταν σαν ενα πιο νεο μηχανακι.

Κατ' εμε, κανενα τετοιο μηχανακι δεν αξιζει τα λεφτα του, γιατι οι τιμες τους ειναι στο θεο για την κατασταση, τη χρονολογια κτλ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εννοείται πως δεν θα αφαιρέσω το φίλτρο αερα. Απλά θα βάλω κάποιο πιο ελεύθερο (σφουγγαρι,όχι γάζα). Το snorkel θα ήθελα να αφαιρέσω η να τροποποιήσω-στο ttr250.com κάποιοι λένε ότι το τριμαρουν-, επειδή απ' ότι κατάλαβα τα Γιαμάχα γενικά είναι πιο φιμωμένα απ' το εργοστασιο. Αλλά το παραψαχνω και γω μαλλον. Στην τελική το πήρα το ttr με 25000 χλμ απο άνθρωπο που δούλευε στη Γιαμάχα και είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Θα μάθω να οδηγάω με αυτό και μετά βλέπουμε . Σας ευχαριστώ ολους

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 ώρες, το μέλος FlyingInADream έγραψε:

Άμα ''φύγει σνόρκελ και φίλτρο'' τι εμποδίζει ένα πετραδάκι-χαλίκι που θα σηκώσει κάποιος τροχός, να φτάσει να μπλοκάρει βαλβίδα ενώ δουλεύει, και να γίνει επέτειος του Τσερνόμπιλ το μοτέρ;

Ρε σεις, κάποιο λόγο έχει που βάζει ο κατασκευαστής κάποια πράγματα στις μοτό. Μην είστε του ''κακό τέλος θα έχει αυτό'' πριν ακόμα το πάρετε.

Χιλια δικια  εχεις προφανως. 

Εγω ειχα φορέσει  ενα twin air φιλτρακι

Το σνορκελ στο ttr  τουλαχιστον ηταν πολυ φιμωμενο. 

Σαν συστολη σκεψου.  + οτι εκανε ενα Ζ σαν διαδρομη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 8 ώρες, το μέλος FlyingInADream έγραψε:

Τα περισσοτερα μονοκυλινδρα τετοιου ειδους και εποχης ειναι φιμωμενα λογω ρυπων που τους δημιουργει προβληματα στη λειτουργια τους (θερμοκρασιες, σκορτσαρισματα, αργο στροφαρισμα κτλπ. ) Γι' αυτο με μερικες φθηνες ή τζαμπα προσθαφεραισεις γινονται οπως πρεπει.

Για το DR 650 πχ. υπαρχουν ολοκληρα βιντεο series με το πως το κανουν ανθρωπινο με μερικες απλες μετατροπες.

Τωρα προφανως το να βγαλεις το φιλτρο οπως ειναι ειναι βλακωδες, αλλα συνηθως μπορεις να βαλεις ενα πιο ελευθερο φιλτρο και ειναι κομπλε.

Καλοριζικο το TTR!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όλα είναι μαμά. Γρανάζωμα 14-48 , έχει αρκετό τράβηγμα χαμηλά. Η εξάτμιση του μοιάζει θεόβαρια και δέν κάνει καθόλου θόρυβο.

https://www.car.gr/25845547-honda-xr-250-xr250r --> Το συγκεκριμένο το είδα από κοντά χθες πριν το βάλει στο car.gr. Με ενθουσίασε το σύστημα με το ξηρό κάρτερ, πιστεύω ότι ειδικά για Ελλάδα που έχει υψηλές θερμοκρασίες είναι ό,τι πρέπει. Εδώ και δυο χρόνια που ψάχνω για αγορά πρώτης μηχανής , αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα στα δυο αυτά μοντέλα. Η ερώτηση μου είναι η εξής : Το tt-r 250 που πήρα  πήγε χώμα ,αφού στρώθηκε, από τον κάτοχό του ο οποίος δούλευε στη Yamaha και το συντηρούσε σωστά. Ο κάτοχος του xr το χρησιμοποιούσε σαν παπί και εκδρομικό μέσο με γρανάζωμα 13-42. Θεωρείτε ότι το μοτέρ του xr έιναι περισσότερο ταλαιπωρημένο , αφού δεν χρησιμοποιήθηκε για το λόγο που κατασκευάστηκε ; Πραγματικά ενώ  τελευταία είχα κατασταλάξει στο tt-r , κυρίως λόγω μίζας και δυο εκκεντροφόρων- που για τις δικές μου περιορισμένες γνώσεις , θα έκαναν ένα μικρό ταξιδάκι πιο άνετο και για μένα και για το μηχανάκι- το xr αυτό με έχει τρελάνει ! :_devil: 

πριν 25 λεπτά, το μέλος Dem1an έγραψε:

84334899_521823298459806_55774759353864684230226_178132243254130_771232439089705

Όλα είναι μαμά. Γρανάζωμα 14-48 , έχει αρκετό τράβηγμα χαμηλά. Η εξάτμιση του μοιάζει θεόβαρια και δέν κάνει καθόλου θόρυβο.

https://www.car.gr/25845547-honda-xr-250-xr250r --> Το συγκεκριμένο το είδα από κοντά χθες πριν το βάλει στο car.gr. Με ενθουσίασε το σύστημα με το ξηρό κάρτερ, πιστεύω ότι ειδικά για Ελλάδα που έχει υψηλές θερμοκρασίες είναι ό,τι πρέπει. Εδώ και δυο χρόνια που ψάχνω για αγορά πρώτης μηχανής , αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα στα δυο αυτά μοντέλα. Η ερώτηση μου είναι η εξής : Το tt-r 250 που πήρα  πήγε χώμα ,αφού στρώθηκε, από τον κάτοχό του ο οποίος δούλευε στη Yamaha και το συντηρούσε σωστά. Ο κάτοχος του xr το χρησιμοποιούσε σαν παπί και εκδρομικό μέσο με γρανάζωμα 13-42. Θεωρείτε ότι το μοτέρ του xr έιναι περισσότερο ταλαιπωρημένο , αφού δεν χρησιμοποιήθηκε για το λόγο που κατασκευάστηκε ; Πραγματικά ενώ  τελευταία είχα κατασταλάξει στο tt-r , κυρίως λόγω μίζας και δυο εκκεντροφόρων- που για τις δικές μου περιορισμένες γνώσεις , θα έκαναν ένα μικρό ταξιδάκι πιο άνετο και για μένα και για το μηχανάκι- το xr αυτό με έχει τρελάνει ! :_devil: 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και γιατί δεν παίρνεις και τα δύο να έχεις παραλλαγές στο  ίδιο θέμα; Ετσι κι αλλιώς, σε λίγο καιρό θα καταλάβεις οτι με μόνο ένα μηχανάκι (και μάλιστα παλιό) δενννν γίνεται δουλεια.

Α, καλορίζικο κιόλας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα