Jump to content
l4m0

Πόσες φορές σπάσατε το κράνος αντί για το κρανίο σας.

Πάντα κράνος  

120 ψήφοι

1. 1. Πόσες φορές σπάσατε το κράνος αντί για το κρανίο σας???

• Καμία
      65
    • Μία φορά
      27
    • Δύο φορές
      9
    • Τρεις ή περισσότερες
      7

Recommended Posts

Μιας και τον τελευταίο καιρό έχω ακούσει από αρκετούς φίλους και γνωστούς ότι έπεσαν από την μοτοσυκλέτα τους και τους έσωσε κυριολεκτικά το κράνος που φορούσαν, άλλοι χωρίς να πάθουν τίποτα απλά χτύπησαν σε κάποιο σημείο στο κράνος τους και άλλοι με κάποιες γρατσουνιές σκέφτηκα να ανοίξω ένα θέμα το οποίο θα δείχνει πόσοι από εμάς έχουμε χτυπήσει και μας έχει σώσει το κράνος για να καταλάβουν και κάποια μέλη ή απλά επισκέπτες ότι το να κυκλοφορείς χωρίς κράνος μπορεί να επιφέρει ανεπανόρθωτες ζημιές.

Πολλοί είναι αυτοί που θα πούνε δεν θα συμβεί σε εμένα, αλλά ας δούμε σε πόσους έχει συμβεί και πόσες είναι οι πιθανότητες να συμβεί και σε εσένα που αποκλείεις το ενδεχόμενο?

Τροποποιήθηκε από τον l4m0

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Στις αρχες δεν φορουσα σχεδον ποτε κρανος..

Μια μερα για αγνωστο λογο το εβαλα και εκεινη την μερα τρακαρα.. Περασε μια ενα καθετο δρομο,εσκασα στο μπροστα μερος του αυτοκινητου της, εγω πεταχτηκα απο πανω και εσκασα στο απο διαγωνια παρκαρισμενο αμαξι με το κεφαλι..

Δεν το ειχα δεσει το κρανος και ετσι οταν χτυπησα στο αμαξι απτην δυναμη κουνηθικε το κρανος και μου εκανε μια τεραστια ουλη στο κουτελο..

Δεν θελω να ξερω τι θα γινοταν αν δεν φορουσα κρανος....

Τροποποιήθηκε από τον anotherface

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω κάνει τρεις καλούτσικες πτώσεις.

Και στις τρεις φόραγα κράνος. Και στις τρεις το κράνος μετά, είχε γερά χτυπήματα, άρα μάλλον δεν θα ήμουν εδώ αν δεν το φόραγα.

Και στις τρεις, αντί μιας γερής κρούσης, έννοιωσα το κεφάλι μου να βυθίζεται σε κάτι μαλακό, σαν να ακουμπάω στο μαξιλάρι. Κανένα χτύπημα ή τραυματισμός.

Βγάλτε συμπέρασμα μόνοι σας.

-------

Κράνος ΠΑΝΤΑ παίδες. Όχι έλα μωρέ, που θα τύχει, στο περίπτερο θα πάω και τέτοια... Κ-Ρ-Α-Ν-Ο-Σ Π-Α-Ν-Τ-Α.

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κράνος φόρεσα από το πρώτο λεπτό που καβάλησα μηχανάκι.

Στην πρώτη μου πτώση το κράνος πραγματικά έσωσε το κεφάλι μου γιατί σύρθηκα αρκετά μέτρα με τα σημάδια να είναι εμφανή σε ζελατίνα και στην θέση του σαγονιού και στο μάγουλο,

δεν θέλω να ξέρω πως θα ήμουν αν αντί για το κράνος, η άσφαλτος είχε συναντήσει τη μούρη μου...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια φορα εχω φαει χαζοτουμπα σε νερα,μια φορα μου χρειαστηκε.

μου μπλοκαρε ο πισω τροχος και πεταξε κωλο και επεσα πισω με αποτελεσμα να σκασω με το κρανος πισω.αν δεν το ειχα το πιο πιθανον να μου ανοιγε το κεφαλι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προς το παρον καμια, τωρα για το μελλον δε ξερω θα δειξει. Μες την πολη δεν πολυφοραω αν και θα επρεπε.

Μια φορα και εμενα με εσωσε σε μια στροφη που μου εφυγε, ημουν πιωμενος και με λιγα γιατι προλαβα και εκοψα.

Κερδισε μια γρατσουνια και εγινε μαχιμο το HQ1.

Τροποποιήθηκε από τον Relentless

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καμία και δεν έχω σκοπό μιας και δεν είναι εποχή για αγορά καινούριου κράνους

εσύ θα δώσεις αν πάρεις άλλο το uvexaki σε μένα :wub:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όταν είχα τρακάρει το σεπτέβρη του '11 το κεφάλι κράνος κοπάνησε κάτω. Αν δε το φόραγα το κεφάλι/πρόσωπό μου προφανώς και θα είχε γίνει όπως το αριστερό μου πόδι..

2qxcmbq.jpg

όχι δεν ήμουν με σορτσάκι, με τζίν και μποτάκι μηχανής ήμουν. Και τράκαρα με λίγα.. Παρόλα αυτά το ποδάρι έγινε έτσι. Δεν τολμώ να σκεφτώ το κεφάλι πώς θα είχε γίνει χωρίς κράνος..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συνολο 2 πεσιματα με το ντερμπι... το ενα με κρανος με πολυ λιγα χιλιομετρα γιατι νομιζα οτι το ντερμπι θα πηγαινε χωμα και οηγα να το κανω εντουρο με τα μοταρντ λαστιχα...ευτυχως το κρανος δεν ακουμπησε καν κατω αρα δεν θεωρειται οτι με εσωσε..απολογισμος: λιγες γρατζουνιες στο γονατο...

Στη δευτερη πτωση ΔΕΝ φορουσα κρανος,μονο κοντομανικο,ζακετα και σορτσακι..παλι επεσα με λιγα χιλιομετρα, το κεφαλι δεμ ακουμπησε κατω αρα δεν επαιξε ρολο αλλα αποκομισα ενα σημαδι στο ποδι απο τον λαιμο της εξατμισης μιας και με πλακωσε η μηχανη και δεν προλαβα να βγω εγκαιρως...

Σορρυ για την εικονα αλλα δεν ξερω πως κανουμε σποιλερ :/ Πιστευω παντως πως αυτες οι εικονες πρεπει να δειχνονται ωμες για να φαινεται η πραγματικη αληθεια.δυστυχως επρεπε να το παθω για να βαλω μυαλο.....

img000003v.jpg

Τροποποιήθηκε από τον theo2296

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καμία κι ελπίζω να μη χρειαστεί ποτέ να κάνω απόσβεση..!

Του αδερφού μου είδα πως έγινε ένα που είχε το '08 που ένα φορτηγό δε ψηθηκε να σταματήσει στο στοπ και του χάρισε ένα σπασμένο χέρι και πόδι..

Αν δεν είχε κράνος τότε...

Μέχρι και τότε σε αποστάσεις εδώ γύρω που τις θεωρούσα πολύ κοντινές δε το έβαζα πάντα , μετά απ αυτό που είδα ακόμα και σβηστη να είναι η μηχανή και να τη καβαλάω πάντα κράνος .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω πέσει δυο φορές. Μια ήταν όταν είχα πάρει το πρώτο μου μηχανάκι, Στα πρώτα 100 μέτρα από το μαγαζί κάποιος παραβίασε το στοπ και παραλίγο να με πάρει από κάτω. Η δεύτερη ήταν και καλή και τυχερή και πραγματικά τα μούτρα και η ζωή μου σώθηκε από το κράνος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια φορά έπεσα αλλά δεν συγκαταλέγεται στις πτώσεις!Δεν ήταν με πολλά χιλιόμετρα, μόλις είχα ξεκινήσει από φανάρι και έστριψα και πάνω στην στροφή είχε νερά, Δεκέμβριος μήνας, πρωί και ήταν παγωμένα!Σύρθηκα λίγο και βρήκα πεζοδρόμιο!Πιο πολύ απόσβεση έκανε το μπουφάν που βρήκε πεζοδρόμιο στο σημείο του ώμου!Αν δεν φορούσα μπουφάν θα είχα σίγουρα σπασμένη κλείδα!Το μπουφάν Cordura με προστασίες και δεν έπαθε τίποτα!

Όσο χρόνια οδηγώ(σύνολο 8 χρόνια) δεν έχω οδηγήσει χωρίς κράνος ποτέ!Ούτε ένα 1 δευτερόλεπτο!

Επίσης δεν έχω οδηγήσει ποτέ χωρίς το απίστευτο μπουφάν της Spidi Η2Out που το έχω και αυτό 8 χρόνια!

Επίσης δεν έχω οδηγήσει ποτέ χωρίς το τσαντάκι της Polo που έχω μέσα την άδεια οδήγησης και την σχετική χαρτούρα, την κουκούλα του κράνους και τα οποία και κουβαλάω πάντα πάνω μου και δεν τα αφήνω στην μηχανή!

Χειμώνα-καλοκαίρι κάθε φορά που οδηγώ την μηχανή!

Υ.Γ.:Επέλεξα την επιλογή "Καμία"!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οδηγώ μόλις 2 μήνες παιδιά και θα χτύπαγα 6 φορές αν δεν θυμόμουν το θείο μου, ο οποίος οδηγεί 20-30 χρόνια και μου είπε λίγα πράγματα και καλά τα οποία με έσωσαν!!!!

1) Σταματάς παντού! Στην Ελλάδα το ΣΤΟΠ είναι διακοσμήτικό!

2) Εαν είσαι σε δρόμο διπλής με μονή λωρίδα και η λωρίδα σου είναι ακινητοποιημένη, ΜΗΝ περνάς τα σταθμευμένα απο αριστερά με πάνω απο 15 χιλιόμετρα! Κάποιος μαλ@κας έχει κόψει τη λωρίδα σου απο ΣΤΟΠ που βγήκε και κοιτάει μόνο το ρεύμα το οποίο θέλει να μπεί! απο εκεί που έρχεσαι ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ!

3)Άφηνε μεγάλες αποστάσεις! Με όσο πιο πολλά πηγαίνεις,τόσο πιο μεγάλες αποστάσεις να αφήνεις! Και όταν περνάς απο δίπλα τους,καλύτερα απο την διπλανή λωρίδα αν δεν υπάρχει κανείς! Φυσικά όχι σφήνες!

4)Να αποφεύγεις να είσαι δίπλα απο κουτί σταθερά, όπως ο διάολος το λιβάνι!

5)Φρόντισε να περνάς σβέλτα ανάμεσα απο αυτοκίνητα ! Το παραμικρό που θα θέλει να αποφύγει κάποιος ίσως καταλήξει στο να σε κάνει πίτα με τον διπλανό!

6)Όταν οδηγείς μην κοιτάς τον ουρανό ή το πόσο μεγάλη εξάτμιση έχει ο μπροστά! Προσπάθησε συνεχώς να σκέφτεσαι τί μπορεί να σου συμβεί εκείνη τη στιγμή και να είσαι σε ετοιμότητα!

7)Πρόσεχε τα σταματημένα λεωφορεία και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα! Άφηνε 2 μέτρα και πάνω αν έχεις και πέρνα με πολύ χαμηλή ταχύτητα!

Αυτά με έχουν σώσει ! Αν θέλετε να τα θυμάστε και εσείς! Εμένα με βοηθούν πολύ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ επέλεξα την επιλογή καμία καθώς ως τώρα δεν έχει χρειαστεί...το κράνος το φοράω συνέχεια κι όσο περνάει ο καιρός γίνομαι πιο απόλυτος για την χρήση του βλέποντας αυτά που συμβαίνουν και διαπιστώνοντας όλο και περισσότερο πόσο εκτεθημένοι είμαστε. Κράνος παντού και πάντα!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια και καλη!!!παραβιαση στοπ απο κουτι-κλασσικη περιπτωση και με εμενα στον αερα να κανω 2,5 κωλοτουμπες και να σκαω με το κεφαλι καθετα...απολογισμος μια λαμα και 4 βιδες στο ποδι....αλλα το κεφαλακι μου σωο!!!να ναι καλα το shoei!!!! :pray:

κρανος παντα παιδες,δεν μας προσεχουν που δεν μας προσεχουν ας μην το ρισκαρουμε....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καμία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορώ να κάνω έστω και 100 μέτρα χωρίς το κράνος να αγκαλιάζει το κεφάλι μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καμία φορά.

Την μοναδική φορά που έφαγα χοντρή στούκα,

αποφάσισα να σπάσω το κεφάλι μου αντι για το κράνος. :kaaaala:

Άξιζε τον κόπο.

Το κράνος δεν έπαθε ούτε γρατζουνιά :unsure:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άξιζε τον κόπο.

Το κράνος δεν έπαθε ούτε γρατζουνιά :unsure:

Το είχες αφήσει στο σπίτι; :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια φορά με το R6 το 2001 έπεσα και εξυσα για αρκετά μέτρα το SUOMY που είχα τότε στην Αθηνών-Κορίνθου και άλλη μια δυστυχώς φέτος το Μαρτη διέλυσα το RX7GP μετα απο high siding στην κ1 στα Μέγαρα με το RSV4.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

2 σιγουρες και μερικες ακομα ισως που δε θυμαμε, και ολα αυτα χωρις το χωμα

μια ηταν εδω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγώ ποτέ χωρίς κράνος, χωρίς μπουφάν, και αν είναι δυνατό και παντελόνι με προστασίες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα