Jump to content
Sign in to follow this  
stavros-2stroker

Προβληματισμός σχετικά με την τιμή , την ασφάλεια και τον έλεγχο sharp των κρανών

Recommended Posts

Με αφορμή το θέμα με το ράγισμα του xr1100 , κοίταξα την αξιολόγηση πολλών κρανών και ανακάλυψα ότι σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης sharp το mt revenge με τιμή πώλησης στην Ελλάδα από 80Ε έχει αξιολόγηση 5 αστέρια πολύ καλύτερη από αρκετά επώνυμα πιο ακριβά κράνη http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/mt-revenge . Σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο με ένα shark shoei arai και γενικά κάποιο ακριβό κράνος αλλά μήπως τελικά ένα ποσοστό από το ποσό που πληρώνουμε είναι μόνο λόγω της "μάρκας" του κράνους ; Το τεστ sharp θεωρείτε πως δίνει έγκυρα αποτελέσματα ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το μονο σιγουρο ειναι οτι στα επωνυμα κρανη,ενα μεγαλο μερος της τιμης ειναι το ονομα κτλ.

σκεψου μονο ποσα εξοδα εχουν αυτες οι εταιριες για διαφημισεις,προωθηση κτλ σε σχεση με την mt για παραδειγμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στο τσακ με πρόλαβες...είχα σκοπό να αρχίσω το ίδιο θέμα σήμερα.

Όντως δεν πως μπορεί ένα κ΄ρανος των 90ευρώ να έχει 4-5 αστέρια και ένα άλλο των 500 να έχει 2-3. Εμείς έιμαστε λάθος που αγοράζουμε ακριβά κράνη ή το sharp δείχνει ότι να ναι? και τα τεστ του είναι 2-3 συγκεκριμένα οπότε τα αποτελέσματα που βγαίνουν είναι τελείως επιφανειακά?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σιγουρα δεν μπορεις να παιρνεις το sharp ως ευαγγελιο αλλα γενικα για να εχεις μια εικονα του κρανος.ε οταν σε ενα εχει 4 αστερια δεν νομιζω να ειναι χαλια.

επισης παρτε υποψιν οτι στα ακριβα υπαρχουν και καποια αξεσουαρ που ανεβαζουν το κοστος κατακορυφα,ενω στα φθηνα δεν υπαρχουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σιγουρα δεν μπορεις να παιρνεις το sharp ως ευαγγελιο αλλα γενικα για να εχεις μια εικονα του κρανος.ε οταν σε ενα εχει 4 αστερια δεν νομιζω να ειναι χαλια.

επισης παρτε υποψιν οτι στα ακριβα υπαρχουν και καποια αξεσουαρ που ανεβαζουν το κοστος κατακορυφα,ενω στα φθηνα δεν υπαρχουν.

Εννοείται όχι ευαγγέλιο αλλά για παράδειγμα πχ δεν το LS2 και το chaser τα οποία έχουν διαφορά τιμής 200+++ ευρώ. Ε πως γίνεται? δεν λέω υπάρχουν κράνάκια με καλά στάνταρ και λόγο πιο χαμηλού Brand name πουλάνε φθηνότερα αλλά και πάλι οι διαφορές σε μερικά είναι τεράστιες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι να σου πω.στειλε μειλ γιατι και εγω το εχω απορια αλλα δεν μου φαινεται και ιδιαιτερα παραλογο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το μονο σιγουρο ειναι οτι στα επωνυμα κρανη,ενα μεγαλο μερος της τιμης ειναι το ονομα κτλ.

σκεψου μονο ποσα εξοδα εχουν αυτες οι εταιριες για διαφημισεις,προωθηση κτλ σε σχεση με την mt για παραδειγμα

Εχετε υπόψιν σας πως οι μικρές εταιριες κρανών δεν έχουν έξοδα για έρευνες εξέλιξη δοκιμές που έχουν οι μεγάλες εταιρίες. Επίσης οι δαπάνες για διαφήμηση είναι πολύ μικρές. Αυτές απλά αντιγράφουν τις μεγάλες.

Ως προς τα αστέρια των δοκιμών όμως, έχω μεγάλες επιφυλάξεις. Το συγκεκριμένο θέμα είχε γίνει τόπικ παλιότερα εδώ και εκεί είχαμε καταλήξει. Κράνη νο νέιμ εταιριών των 100 ευρω έπαιρναν περισσότερα αστέρια από τα ακριπα επώνυμα κράνη! Όμως το κριτήριο ήταν μόνο το ότι άντεχαν στο χτύπημα; ελεγξαν το πόση δύναμη τελικά από την κρούση έφτασε στο υποτιθέμενο κεφάλι;

Παίζουν πολλά ρόλο λοιπόν... και πέρα από την ασφάλεια είναι και τα υλικά που έχει κάθε κράνος. Αν η ποιότητα είναι ότι να ναι και αρχίσουν να διαλύονται τα εσωτερικά του στον ένα ή στα δύο χρόνια...χέσε μέσα. Ή ο εξαερισμός τους επίσης που τα φοράς και δεν μπαίνει καθόλου αέρας απ τους αεραγωγούς;

Τέσπα...εγώ κράνος με 100 και150 ευρώ, δεν αγοράζω κι ας λέει η σάρπ ότι θέλει!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

H δική μου εκτίμηση είναι πως το sharp είναι ένα αντικειμενικό τεστ που όμως ελέγχει πέντε βασικά πράγματα. Και αυτά τα ελέγχει σωστά και ανάλογα αξιολογεί και τα κράνη. Είναι δηλαδή ένας καλός μπούσουλας για να μην βάζουμε το κεφάλι μας μέσα σε τσουκάλια με όμορφα γραφικά. Όμως, όπως είναι άλλωστε φυσικό, κανένα τεστ δεν μπορεί να προσομοιώσει όλες τις πιθανές και απίθανες καταστάσεις που θα χρειαστεί πιθανόν να αντιμετωπίσει ένα κράνος. Επίσης δεν ελέγχει ούτε την αεροδυναμική, ούτε τον εξαερισμό ούτε την ποιότητα των επενδύσεων σε ότι αφορά την αντοχή στον χρόνο, ευκολία καθαρισμού, αντικατάστασης ζελατίνας κλπ.

Από την άλλη πλευρά, έχουμε εταιρείες που επενδύουν σε αγώνες, από όπου αντλούν όχι μόνον το κέρδος από την διαφήμιση, αλλά και πολύτιμα στατιστικά από την συμπεριφορά των κρανών τους κάθε φορά που ο κάθε αγωνιζόμενος πέφτει και το κράνος του πάει στα εργαστήρια έρευνας και εξέλιξης.

Αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι πως μια μεγάλη εταιρεία κρανών είναι πολύ πιθανότερο να έχει μελετήσει και να εξελίξει κράνη που θα συμπεριφέρονται καλύτερα από μια μικρή που απλά φροντίζει να πιάνει υψηλή βαθμολογία σε πέντε συγκεκριμένες μετρήσεις, θα έχει κράνη καλύτερα μελετημένα ως προς την αεροδυναμική και τον εξαερισμό, και με καλύτερες ευκολίες (αλλαγή ζελατίνας, πλύσιμο εσωτερικών, θόρυβο κλπ).

Όλα αυτά με έχουν οδηγήσει στον παρακάτω μπούσουλα: Πέντε αστέρια στο sharp και από μεγάλη εταιρεία. Μέχρι τώρα έχω τεστάρει μόνο τις ευκολίες τους και εκεί ελπίζω να μείνουν οι εμπειρίες μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

H δική μου εκτίμηση είναι πως το sharp είναι ένα αντικειμενικό τεστ που όμως ελέγχει πέντε βασικά πράγματα. Και αυτά τα ελέγχει σωστά και ανάλογα αξιολογεί και τα κράνη. Είναι δηλαδή ένας καλός μπούσουλας για να μην βάζουμε το κεφάλι μας μέσα σε τσουκάλια με όμορφα γραφικά. Όμως, όπως είναι άλλωστε φυσικό, κανένα τεστ δεν μπορεί να προσομοιώσει όλες τις πιθανές και απίθανες καταστάσεις που θα χρειαστεί πιθανόν να αντιμετωπίσει ένα κράνος. Επίσης δεν ελέγχει ούτε την αεροδυναμική, ούτε τον εξαερισμό ούτε την ποιότητα των επενδύσεων σε ότι αφορά την αντοχή στον χρόνο, ευκολία καθαρισμού, αντικατάστασης ζελατίνας κλπ.

Δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο...

Όλα αυτά με έχουν οδηγήσει στον παρακάτω μπούσουλα: Πέντε αστέρια στο sharp και από μεγάλη εταιρεία.

Το αυτό και από εμένα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακριβως οπως τα λεει ο Παν.Κ. Εκει ελεγχουν μονο την ασφαλεια. Και εκει μπορει ενα φθηνο ,σχετικα, κρανος να ειναι καλυτερο απο ενα ακριβοτερο.

Απο ανεση κλπ κλπ ομως σιγουρα δεν θα συγκρινεται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδη οι ανεξαρτητες μετρησεις της sharp γινονται μονο σε συγκεκριμενους τομεις τους οποιους σκοπο εχουν να φτασουν οι μικροι κατασκευαστες;

Αφου μπορει λοιπον μια μικρη εταιρεια να πιασει τα στανταρντ της sharp λοιπον γιατι τοτε επωνυμες εταιρειες εχουν στην γκαμα τους κρανη με 3 και με 4 αστερια;;

Λογικη δεν ειναι η απορια μου;

Για ανεση, εξαερισμο και αντοχη στο χρονο συμφωνω βεβαιως με οτι εγραφη παραπανω αλλα στο θεμα της ασφαλειας ειμαι πιο επιφυλακτικος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδη οι ανεξαρτητες μετρησεις της sharp γινονται μονο σε συγκεκριμενους τομεις τους οποιους σκοπο εχουν να φτασουν οι μικροι κατασκευαστες;

Αφου μπορει λοιπον μια μικρη εταιρεια να πιασει τα στανταρντ της sharp λοιπον γιατι τοτε επωνυμες εταιρειες εχουν στην γκαμα τους κρανη με 3 και με 4 αστερια;;

Λογικη δεν ειναι η απορια μου;

Για ανεση, εξαερισμο και αντοχη στο χρονο συμφωνω βεβαιως με οτι εγραφη παραπανω αλλα στο θεμα της ασφαλειας ειμαι πιο επιφυλακτικος.

?????????????????????????

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εκτος απο ολα αυτα μην ξεχνατε το τεραααααστιο κερδος που εχουν οι ελληνες αντιπρωσοποι οσο για τα υπολοιπα δυστυχως θα προτιμησω ενα επωνυμο γιατι εκει ακριβως θα βαλω το κ ε φ α λ ι μ ο υ

και να εγω πιστευω οτι το 50% της απο την συνολικη τιμη ειναι λογο ονοματος και ελληνα αντιπρωσοπου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

?????????????????????????

Πραγματικα θα ηθελα να διαβασω εναν τεκμηριωμενο αντιλογο που να αναιρει αυτη μου τη σκεψη ή μια απαντηση που αποδεδειγμενα να μου δινει δικιο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κάποιες μηχανικές ιδιότητες του κελύφους είναι πιθανό να είναι αντικρουόμενες μεταξύ τους.

ας πούμε αν έχεις καλή αντοχή στην πρόσκρουση μπορεί να χάνεις σε ανοχή στην τριβή, διατρηση και ξερω γω τι άλλο.

το σαρπ απο όσο ξέρω μετράει μόνο αντοχή σε κρούση κάθετα στην επιφάνεια του κελύφους.

αν ισχύει αυτό που λέω παραπάνω (οτι τις μηχανικές ιδιότητες τις ζυγίζεις και ψάχνεις να βρεις ενα συνδυασμό που να ειναι ικανοποιητικός) τότε είναι βέβαιο οτι οι μικρές εταιρίες θα στοχεύουν στο να τα πάνε καλύτερα στο τεστ σαρπ, ενώ οι μεγάλες σε καλύτερη αντοχή σε συνθήκες ατυχήματος (για τις οποιες συνθηκες έχουν και πιο πολλά στατιστικά στοιχεία και γνωσεις)

η σοέι πχ φτιάχνει ένα κράνος που αν το κεφάλι σου βρει σε ένα αιχμηρό κομμάτι απο κολωνάκι να μην τρυπήσει το κέλυφος, και έτσι χάνει στην περίπτωση που το κεφάλι σου βρει σε μια επίπεδη επιφάνεια. Το ΜΤ επικεντρώνεται στην ασφάλεια απο πρόσκρουση με επίπεδη επιφάνεια, αλλά λογικά σε κάποιες άλλες συνθήκες θα χάνει.

εγώ το σαρπ το κοιτάζω μόνο για να πάρω μια ιδέα. Σίγουρα σε μεγάλες εταιρίες πληρώνεις και όνομα, αλλά σίγουρα δεν είναι μόνο αυτό, και σίγουρα μπαίνουν μέσα και θέματα αντοχής στο χρόνο, ανεσης θορύβου κλπ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτή τη στιγμή εγώ δεν γνωρίζω άλλον οργανισμό που να αξιολογεί τα κράνη και την ασφάλεια τους. Και για τον λόγο αυτό θα παραδεχτώ ότι η αξιολόγηση τούς είναι σίγουρα καλύτερη από αυτή που θα κάνει η σκέψη μου και μόνο.

Επίσης θεωρώ υπερβολική την τιμή των 500+ ευρώ για ένα κράνος που είναι στην αγορά πάνω από 5 χρόνια και να την δικαιολογώ λέγοντας ότι είναι είναι κόστος εξέλιξης (βλέπε Arai chaser - Rx). Δεν είναι.

Η αντοχή των θερμοπλαστικών - Πολυκαρβονικών είναι εγγυημένη και πολυδοκιμασμένη με χαμηλό κόστος και υψηλό βάρος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η δική μου γνώμη πάντως είναι πως δεν γίνεται ένα κράνος κόστους 80 ευρώ να έχει τα ίδια αστέρια με ένα που κοστίζει 500+ ευρώ.Δε ξέρω πως κάνει τα τεστ η Sharp αλλά κάτι δεν μου κάθεται καλά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το τεστ σαρπ ουσιαστικά λεει οτι σ'αυτες τις συγκεκριμένες δοκιμές που υπέβαλλαν το κρανος παιρνει μια τάδε βαθμολογία. Επιπλέον έχει στο σάιτ και την ακριβή διδαδικασία των δοκιμών.

Βλέπεις τι ακριβώς κάνουν και απο κει και πέρα βγάζεις τα συμπεράσματά σου. Το γεγονός ομως οτι ένα κράνος τα πήγε καλά στις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ δοκιμές δε νομίζω να μπορεί να αμφισβητηθεί... δηλαδή αν λέγανε ψέμματα τόσο καιρό θα ειχε βγει στη φόρα.

Απλά τα τεστ σαρπ είναι μια προσομοίωση των συνθηκών ατυχήματος.

Ο καθένας αξιολογεί απο μόνος του πόσο "καλή" προσομοίωση είναι ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα τεστ της σαρπ μετρανε μονο το θεμα ασφαλειας σε ενα κρανος.

Δεν μετρανε: βαρος κρανους, υλικα ταπετσαριας, θορυβο, αεροδυναμικη, ευκολιες συντηρησης(πλυσιμο εσωτερικου, αλλαγη ζελατινας) και αλλες ευκολιες.

Αμα πας στη σελιδα τους θα δεις με ποιους τροπους κανουν τις δοκιμες. Ριχνουν ενα βαρος (π.χ 5 κιλα) απο π.χ 10 μετρα υψος, πανω στο κρανος σε μετωπικη συγκρουση και πλαινες, και μετρανε ποσο χτυπημα περναει μεσα στο κεφαλι του αναβατη, και μετα βαζουν τα αναλογα αστερακια

Μπορει οι επώνυμες εταιριες να εχουν ενα κρανος με λιγα αστερακια, αλλα να εχει πανω ολες τις ανεσεις. Και να ειναι και αεροδυναμικα, ελαφρυα κτλ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και πάλι κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν είναι το ίδιο.'Άλλο να ρίξεις ένα τούβλο ας πούμε σε ένα κράνος και άλλο να έχεις μια πτώση με αυτό στο κεφάλι σου.Δεν αμφισβητώ το σαιτ της sharp ίσα ίσα κιόλας το κοιτάω για να έχω μια άποψη καλύτερη. Αλλά δε νομίζω ένα κράνος noname να παρέχει σε πραγματικές συνθήκες την ίδια προστασία με ένα κράνος που έχει πολύ ανώτερα υλικά κατασκευής. Ελπίζω να καταλάβατε το σκεπτικό μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είναι και κάτι άλλο αξιοπερίεργο.

Αν πάρουμε για παράδειγμα την arai είχα διαβάσει πως στην προσπάθειά της να μειώσει το βάρος (ή δεν ξέρω και εγώ για ποιον άλλο λόγο) έχει μειώσει αρκετά την προστασία στην δεξιά και αριστερή πλευρά του κράνους με βάση στατιστικά και πιθανότητες να υποστούν μεγάλες δυνάμεις τα κράνη σε περίπτωση ατυχήματος σε αυτά τα σημεία τους. Το παραπάνω παρατηρήτε σε σχεδόν όλα τα κράνη της εν' λόγο εταιρίας στα τεστ της sharp.

Το αξιοπερίεργο όμως είναι πως αν δούμε για παράδειγμα το τοπ κράνος της arai, το RX7GP που η sharp το δίνει με 4 αστέρια θα δούμε πως άλλη μέτρηση δίνει για την αριστερή πλευρά (κίτρινο) και άλλη για την δεξιά (πορτοκαλί). Δεν καταλαβαίνω γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει παρά μόνο σε περίπτωση διαφορετικών συνθηκών όταν έγιναν τα τεστ από την sharp σε αυτές τις περιοχές του κράνους (ή ίσως άλλο κράνος, που πάλι μάλλον δεν το δικαιολογεί).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το Revenge που αναφερθηκε στο πρωτο ποστ το ειδα χτες και το δοκιμασα κιολας.

Ειναι πιο στενη γραμμη απο το defender που εχω τωρα και μοιαζει πολυ με το raid της shoei (στο σχημα εννοω) οπως μου ειπε και το εξυπηρετικοτατο παληκαρι που με ανεχτηκε να δοκιμαζω κρανη χωρις τελικα να αγορασω.

Η ποιοτητα κατασκευης ειναι ελάφρως ανωτερη του defender που εχω τωρα αν και σε σχετικα μετρια επιπεδα αν κρινω απο το υποσιαγωνο και το επιρρινιο που πολυ συντομα θα μας αφησουν χρονους. Pinlock δεν εχει αλλα τα μαξιλαρακια του ειναι ευκολα αφαιρουμενα και οι αεραγωγοι ικανοποιητικοι (εξ'οψεως παντα)

Εχει προγραμματιστει η αγορα του για την επομενη εβδομαδα αφου αυτο που εχω τωρα το εχω ταλαιπωρησει πολυ και εσπασε και το αριστερο πλαστικο που ανοιγει τη ζελατινα.

Οποτε εντυπωσεις αναλυτικες απο εβδομαδα!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το Revenge που αναφερθηκε στο πρωτο ποστ το ειδα χτες και το δοκιμασα κιολας.

Ειναι πιο στενη γραμμη απο το defender που εχω τωρα και μοιαζει πολυ με το raid της shoei (στο σχημα εννοω) οπως μου ειπε και το εξυπηρετικοτατο παληκαρι που με ανεχτηκε να δοκιμαζω κρανη χωρις τελικα να αγορασω.

Η ποιοτητα κατασκευης ειναι ελάφρως ανωτερη του defender που εχω τωρα αν και σε σχετικα μετρια επιπεδα αν κρινω απο το υποσιαγωνο και το επιρρινιο που πολυ συντομα θα μας αφησουν χρονους. Pinlock δεν εχει αλλα τα μαξιλαρακια του ειναι ευκολα αφαιρουμενα και οι αεραγωγοι ικανοποιητικοι (εξ'οψεως παντα)

Εχει προγραμματιστει η αγορα του για την επομενη εβδομαδα αφου αυτο που εχω τωρα το εχω ταλαιπωρησει πολυ και εσπασε και το αριστερο πλαστικο που ανοιγει τη ζελατινα.

Οποτε εντυπωσεις αναλυτικες απο εβδομαδα!!

Αγοραστηκε πριν απο λιγες μερες το Revenge σε πολυ καλη τιμη γυρω στα 70€ αλλα δεν μου "εκατσε" πολυ καλα.

Μετα απο καμια 300αρια χιλιομετρα σε εθνικη και σε επαρχιακο και σε πολη η γενικη αισθηση δεν ειναι καλη.

Μπορει στα χαρτια να ειναι ασφαλες (στα πολυδιαφημισμενα τεστ της Sharp) αλλα στην ουσια δεν ειναι.

Και εξηγουμαι:

Στην παθητικη αασφαλεια μπορει να παιρνει 5 αστερια αλλα στην ενεργητικη μετα βιας 3 και αυτα πολλα ειναι.

Στενο καλουπι το XL για μενα που φοραω Large.

Το ωφελιμο οπτικο πεδιο που αφηνει στον οδηγο (και αυτο ειναι ο σημαντικοτερος λογος που απογοητευτικα) ειναι απελπιστικα μικρο. Στην πολη η κατασταση ειναι ακομα τραγικοτερη.

Δεν εχει εσωτερικη ζελατινα φυμε που να κατεβαινει με μια κινηση που τελικα ειναι υπερβολικα απαραιτητη πα'οτι πριν δεν το νομιζα.

Η ζελατινα του επειδη δεν εχει pin-lock θα επρεπε να εχει μια θεση ελαχιστα ανοιχτη για να ξεθαμπωνει οπως ειχε το defender. Αυτο ομως το συγκεκριμενο δεν το εχει και η πρωτη θεση στην οποια "καθεται" η ζελατινα ειναι περιπου 5mm ανοιχτη με αποτελεσμα να περναει αερας που ξεθαμπωνει τη ζελατινα αλλα και σε παγωνει κιολας.

Τους αεραγωγους του δεν μπορεσα να τους καταλαβω γιατι εκανε πολυ κρυο και μια μικρη ποσοτητα αερα αν εμπαινε απο εκει δεν την καταλαβα, ισως το καλοκαιρι.

Ενα αλλο θεμα που ειχε ειναι με τον αερα. Μετα τα 120χιλ/ωρα ο αερας τεινει να το ανασηκωσει ολο προς τα πανω, σαν το τραβαει προς τα πανω ενα αορατο χερι. Θα πει κανεις μεγαλε ΧΤΧ εχεις τι περιμενεις; Σαν πανι ιστιοφορου εισαι εκει πανω, ολο τον αερα εσυ τον τρως, το σηκωμα προς τα πανω σε πειραξε;

Ναι με πειραξε για εναν αστειο λογο. Προφανως και δεν σηκωνεται τοσο πολυ που να παρεμποδιζει την ορατοτητα αλλα παρ'οτι φορουσα μπαλακλαβα, και επειδη ημουν αξυριστος καμια βδομαδα, τραβουσε τα γενια προς τα πανω και με πονουσε. Τοσο πολυ;;;;

Οχι πολυ αλλα ηταν αρκουντως ενοχλητικο κατι που αποσπουσε την προσοχη μου απο το δρομο.

Απο εδω και περα μονο φρεσκοξυρισμενος θα το φοραω!!!!

Και επειδη δεν εχει μονο αρνητικα να πω εδω οτι εχει απιστευτης υφης μαξιλαρακια που καθονται σχετικα καλα στο προσωπο και βεβαια ειναι αφαιρουμενα για πλυσιμο. Επισης το κουμπωμα του ειναι τυπου καστανιας και ρυθμιζεται σχετικα ευκολα το μηκος του λουρακίου.

Το σχημα του ειναι ολα τα λεφτα και το κατασπρο χρωμα του παει τρελα. Αλλα αν με ρωτουσατε τωρα το επομενο που θα ξαναεπαιρνα θα ηταν το Defender.

Αυτα τα ολιγα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλησπέρα!

ενδιαφέρομαι για άσπρο οικονομικό κράνος με εσωτερική φιμέ ζελατίνα. Θα χρησιμοποιείται σε διαδρομές max 40 χιλιομέτρων, οπότε η συμπεριφορά και η αεροδυναμική σε ταξίδι περνάν σε δεύτερη μοίρα.

αυτά που βρήκα με μια πρόχειρη αναζήτηση είναι τα εξής:

1. το mt defender που λέει ο φίλος fournaris από πάνω

2. vester vs50 στο stelpet

τα mt (όχι το συγκεκριμένο) υπάρχουν και στο sharp με 4 και 5 αστέρια για τα full face. Για το vester δεν βρήκα κάτι.

παρακαλώ τον φίλο fournari για ενα review (ίσως σε άλλο θέμα για να μην είμαστε off topic) και για γνώμες από όποιον φίλο έχει άποψη και για τα δύο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα