Jump to content
llabros

Μου έσπασε η αλυσίδα στο Er 6 χτυπώντας το μοτέρ...

Recommended Posts

Μου κόπηκε η αλυσίδα και χτύπησε το μοτέρ με δύναμη με αποτέλεσμα να μου κάνει μεγάλη ζημιά και μάλιστα έχασε αρκετά λαδιά με αυτών τον τρόπο...

Το μηχανάκι

img0450nz.jpg

σπασμένα τμήματα που χρειαζομε σίγουρα

img0455qi.jpg

Το μακρόστενο είναι σωλήνας διοχέτευσης λαδιού από το κάτω μέρος του μοτέρ στο πάνω και το άλλο είναι βάση για στροφόμετρο. Το πλαστικό κάλυμμα είναι γενικά σε καλή κατάσταση.

20447.jpg

το 39193Α είναι το ένα και

20451.jpg

11053 το άλλο... από καλώδια είμαι οκ μόνο κάτι βίδες στράβωσαν.

Έχει συμβεί σε κανένα άλλο; που θα βρω τα ανταλλακτικά έχετε τίποτα να προτείνεται για τις κομμένες βάσεις του μοτέρ για τις βίδες; Υπάρχει κάποια κόλα/ η κάποιος που μπορεί να μου 'ηλεκτροκόλλησει' κάποια τμήματα;

ακούω ιδέες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

αμαν αμαν.. κακή περίπτωση αστοχίας..

Να υποθέσω παραμμελημένη ή ταλαιπωρημένη αλυσίδα?

Σκοπευεις να πας σε κάποιον μηχανικό ή θα κάνεις την επισκευή μόνος?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συγκόλληση γινετε σε τμήματα του μοτερ, αλλα δεν κατάλαβα τι εχει σπάσει επανω στο μοτερ.

Ποσο καιρο ειχες επανω την αλυσίδα, πως και δεν πηρες είδηση οτι εφαγε τα ψωμια της

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωρε φιλε,εισαι και τυχερος που δεν χτυπησες.

Τωρα..το γραναζι κινησης,το βλεπω αρκετα φαγωμενο. :shock:

Εαν την φθορα του,ακολουθουσε και η αλυσιδα σου εεεε,ηταν αναμενομενο να γινει το κακο. :(

Τι κανεις..Κατεβαινει μοτερ, λυνεται και ή κολλαται με αλουμινοκολληση-οχι δεν κολλαται ετσι,πρεπει να λυθει-( οι τυποι κανουν θαυματα ) η απο e-bay μεταχειρο,η καινουργιο,δενεται,καινουργια αλυσογραναζα,αναλωσιμα και ετοιμος ..

Υπομονη και να ευχεσαι που ειναι μονο αυτο..

Ποτε ξανα.. :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κρίμα φίλε μου ! :plaf:

Ποτέ ξανά, αφού είσαι εσύ καλά, τα σίδερα γίνονται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επίσης επειδή οι εντουράδες συνήθως από πτώσεις έχουν τέτοια θέματα συχνά θα σου πρότεινα να έριχνες μια ματιά εδώ : http://forum.dirt-bike.gr/forum/viewtopic.php?f=60&t=7354 υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σε βοηθήσει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συγκόλληση γινετε σε τμήματα του μοτερ, αλλα δεν κατάλαβα τι εχει σπάσει επανω στο μοτερ.

Ποσο καιρο ειχες επανω την αλυσίδα, πως και δεν πηρες είδηση οτι εφαγε τα ψωμια της

img0450nz.jpg

Η αλυσίδα ήταν DID γρασωνόταν καθε μια εβδομαδα με σπρει και ειχε λιγα περιθώρια τεντοματος ακομα, απο χιλιομετρα ειχε μπολικα και ηταν για αλλαγη συντομα γτ ειχε γυρο στα 35k πανω της και απο οτι μου ειχε πει κάποιος που ξερει ειχε πυκνώματα και αραιώματα.

Επίσης επειδή οι εντουράδες συνήθως από πτώσεις έχουν τέτοια θέματα συχνά θα σου πρότεινα να έριχνες μια ματιά εδώ : http://forum.dirt-bi...php?f=60&t=7354 υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σε βοηθήσει.

Ωραίος! Ξερεις κανενα μαστορα που θα μου κανει παρομια δουλεια;

Την τοποθέτηση ανταλακτικων και αλυσιδα-γραναζια και τα αλλα που ανεβασα θα τα κανω μονος μου, τα κολλήματα μονο αμα υπαρχει καποια εποξειδικη κολα αλλιος σε μαστορα...

(το γραναζι το ξεσκισε και αυτο η αλυσιδα γτ τα δοντια του εχουν γινει σαν γατζο!)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

img0450nz.jpg

Η αλυσίδα ήταν DID γρασωνόταν καθε μια εβδομαδα με σπρει και ειχε λιγα περιθώρια τεντοματος ακομα, απο χιλιομετρα ειχε μπολικα και ηταν για αλλαγη συντομα γτ ειχε γυρο στα 35k πανω της και απο οτι μου ειχε πει κάποιος που ξερει ειχε πυκνώματα και αραιώματα.

Ωραίος! Ξερεις κανενα μαστορα που θα μου κανει παρομια δουλεια;

Την τοποθέτηση ανταλακτικων και αλυσιδα-γραναζια και τα αλλα που ανεβασα θα τα κανω μονος μου, τα κολλήματα μονο αμα υπαρχει καποια εποξειδικη κολα αλλιος σε μαστορα...

(το γραναζι το ξεσκισε και αυτο η αλυσιδα γτ τα δοντια του εχουν γινει σαν γατζο!)

Φίλε μου προσωπικά αυτό δεν μούχει συμβεί (ακόμα :pray: ποτέ δεν ξέρεις) οπότε δεν έχω δοκιμάσει κάποιον, απλά στους φίλους χωμάτινους διάβασα το λίνκ που σούβαλα και έχει και δνσεις και τα πάντα εκεί.

Σημασία έχει να βρεί ο τεχνίτης το κράμα του μετάλου πρώτα και μετά να γίνει η κατάλληλη συγκόληση άν γίνεται.

Εύχομαι να γίνεται αλλά μερικές φορές τα <<καβούκια>> αυτά βγαίνουν από καλούπι και είναι πολύ δύσκολη η <<ραφή>>.

Αυτά όμως είναι απλά γενικές γνώσεις. Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο τεχνίτης.

Ο Γιάννης παραπάνω μίλησε όπως πάντα σοφά σε αυτά που γράφει,το λίνκ τώρα θα σε βοηθήσει για τεχνίτες.

Ελπίζω να τελειώσεις γρήγορα και όσο το δυνατόν ανέξοδα και να ξαναχαρείς το εργαλείο σου και στο μέλλον μεγάλη προσοχή στις τακτικές αλλαγές των αλλυσιδογράναζων - αλυσίδας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κρίμα φίλε μου αν άλλαζες έγκαιρα την αλυσίδα και τα γρανάζια θα το είχες γλιτώσει όλο αυτό..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οποιοδήποτε -αξιοπρεπές- συνεργείο μοτό σου κάνει.

Θα λύσει, θα κατεβάσει μοτέρ αν χρειάζεται και θα το λύσει, θα στο στείλει για κόλλημα σε τεχνίτη που συνεργάζεται, και θα στο ξαναδέσει.

Ανταλλακτικά έχει η αντιπροσωπεία.

Ένα 300ρι το ανέβα-λύσε-κατέβα-κόλλα-δέσε και κανά 250ρι τα καπάκια που χάλασες και κανά πραγματάκι ακόμα, το 600ρι το έχεις.

Για να έσπασε η αλυσίδα, πρέπει να είχε φτάσει σε τόσο στάδιο προχωρημένης φθοράς, που τέντωνε-χαλάρωνε τόσο πολύ, που πρέπει να σου κούναγε το μοτό πάνω-κάτω όταν το οδηγούσες. Τόσο πολύ, που και οι οδηγοί στα δίπλα οχήματα θα το έβλεπαν. Εσύ δεν το αντιλήφθηκες;

Ξανά άφησε αλυσίδα χαλασμένη στο μοτό άλλη φορά...

Άσχετο, όσοι ξέρουν από μηχανικά ας απαντήσουν, το 14055 στο σχέδιο με τα part numbers τι είναι; Καπάκι κασέτας κιβωτίου; Έχει κασέτα κιβώτιο το ER;;;;;;;

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ για την βοήθεια παιδια αλλα οσοι θελουν να κραξουν για να τους φύγει το άχτι η οτιδιποτε σχετικο προτιμώ να μην με βοηθησουν. Το ξέρω οτι ηθελε αλλαγη η αλυσιδα μου και την ειχα ρυθμίσει τελευταια φορα πριν απο μια εβδομάδα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επίσης επειδή οι εντουράδες συνήθως από πτώσεις έχουν τέτοια θέματα συχνά θα σου πρότεινα να έριχνες μια ματιά εδώ : http://forum.dirt-bi...php?f=60&t=7354 υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σε βοηθήσει.

Σάββα ωραία πατέντα!

Έχει κασέτα κιβώτιο το ER;;;;;;;

Yeap! ειναι αγωνιάρικο και αυτό και το versys!

θυμάμαι ειχε συζητηθεί αρκετά οταν είχε πρωτοβγει, σαν ενα απο τα θετικά της μηχανής

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Yeap! ειναι αγωνιάρικο και αυτό και το versys!

θυμάμαι ειχε συζητηθεί αρκετά οταν είχε πρωτοβγει, σαν ενα απο τα θετικά της μηχανής

Έλα ρε τι είπες τώρα... Πάντα τα συμπαθούσα τα ER κι ας μην είμαι καβασάκιας, τώρα ανέβηκαν κιάλλο στην εκτίμησή μου. Σωστή η kawa!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κρίμα φίλε μου αν άλλαζες έγκαιρα την αλυσίδα και τα γρανάζια θα το είχες γλιτώσει όλο αυτό..

θα συμφωνησω.Τουλαιστον δεν χτυπησες πουθενα.Τα υπολοιπα φτιαχνονται και την επομενη φορα προσοχη και προληψη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οποιοδήποτε -αξιοπρεπές- συνεργείο μοτό σου κάνει.

Θα λύσει, θα κατεβάσει μοτέρ αν χρειάζεται και θα το λύσει, θα στο στείλει για κόλλημα σε τεχνίτη που συνεργάζεται, και θα στο ξαναδέσει.

Ανταλλακτικά έχει η αντιπροσωπεία.

Ένα 300ρι το ανέβα-λύσε-κατέβα-κόλλα-δέσε και κανά 250ρι τα καπάκια που χάλασες και κανά πραγματάκι ακόμα, το 600ρι το έχεις.

Για να έσπασε η αλυσίδα, πρέπει να είχε φτάσει σε τόσο στάδιο προχωρημένης φθοράς, που τέντωνε-χαλάρωνε τόσο πολύ, που πρέπει να σου κούναγε το μοτό πάνω-κάτω όταν το οδηγούσες. Τόσο πολύ, που και οι οδηγοί στα δίπλα οχήματα θα το έβλεπαν. Εσύ δεν το αντιλήφθηκες;

Ξανά άφησε αλυσίδα χαλασμένη στο μοτό άλλη φορά...

Άσχετο, όσοι ξέρουν από μηχανικά ας απαντήσουν, το 14055 στο σχέδιο με τα part numbers τι είναι; Καπάκι κασέτας κιβωτίου; Έχει κασέτα κιβώτιο το ER;;;;;;;

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΣΕΤΑ ΤΟ ER6N! μιλαμε για καβασακι εδω κυριος! χεχε

στο θεμα μας τωρα, φιλε μου πραγματικα επρεπε να προσεχες περισσοτερο! κριμα να πληρωσεις τοσα χρηματα... αλλη φορα προσοχη! γενικα δεν μπορω σε βοηθησω σχετικα με το προβλημα σου! αλλα ειναι ενα δυνατο μηχανακι και πρεπει να προσεχουμε, και εγω θα την αλλαξω σε λιγο καιρο!

Τροποποιήθηκε από τον A7XBilly

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πριν λιγο γυρισα απο το μαστορα,που παω κ αραζω σαν καγκουρας κ εγω,και κολαγε ενα ducati με το ιδιο προβλημα,ανοιγμα ''μυγδαλο'' που λενε στα δυο και αλουμινοκολληση.το καλο ειναι σ αυτες τις περιπτωσεις να μαζευεις τα κομματια που εσπασαν.

σαν ανταλλακτικο δεν αξιζει,τουλαχιστον μια ματια που ερηξα σε aprilia και ducati το κοστος ειναι απαγορευτικο.

για μοτερ ολοκληρο απο ebay αξιζει καλυτερα αν παρεις το ρισκο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είναι δυσκολο το σημείο για να κολλήσει αλλα δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδια να ρωτησω και γω κατι με αφορμη δυστηχως την ατυχια του φιλου... θελω να αλλαξω αλυσιδα στο μτ γιατι τα εχει φαει τα ψωμια της... ο μαστορας μ ειπε οτι μπορω να αλλαξω μονο την αλυσιδα τωρα και αλυσιδα γραναζια την επομενη φορα... ισχυει κατι τετοιο η θα φαγωθει η αλυσιδα πιο συντομα??? το λεω γιατι 120 ευρω δυσκολευομαι να τα δωσω μιας και απο τη δουλεια δυσκολευομαι στη πληρωμη.. και ο μαστορας μου το προτεινε σαν μια φτηνη λυση.. εσεις τι γνωμη εχετε??? ευχαριστω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οταν αλλαζεις αλυσιδα αλλαζεις και γραναζια. συνηθως εχουν την ιδια φθορα.

μαλλον πρεπει να ξανασκεφτεις να εμπιστευτεις τον συγκεκριμενο μαστορα μιας και η προταση του μου φαινεται περα για περα λαθος.

θα σου πει και καποιος πιο εμπειρος αλλα δε νομιζω να εχω αδικο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οταν αλλαζεις αλυσιδα αλλαζεις και γραναζια. συνηθως εχουν την ιδια φθορα.

μαλλον πρεπει να ξανασκεφτεις να εμπιστευτεις τον συγκεκριμενο μαστορα μιας και η προταση του μου φαινεται περα για περα λαθος.

θα σου πει και καποιος πιο εμπειρος αλλα δε νομιζω να εχω αδικο

Αυτο πάλι τόσα χρόνια στις μοτοσυκλέτες πρώτη φορά το ακούω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα γρανάζια και η αλυσίδα φθείροντε παράλληλα. Αν η αλυσίδα έχει φθαρεί, που σημαίνει συνήθως ότι έχει αυξηθεί το μήκος της(μπορεί να είναι και κακοσυντηρημένη και κάποιοι κρίκοι να έχουν κλειδώσει), τότε έχουν φθαρεί αντίστοιχα και τα γρανάζια και φαίνεται από τα δόντια τους που έχει μεγαλώσει και έχει αλλειωθεί το κενό μεταξύ τους. Αν σε τέτοιο γρανάζι με ξεχυλωμένα δόντια, τοποθετήσεις καινούργια αλυσίδα, αυτή δεν πατάει καλά και ξεχειλώνει πολύ πιο γρήγορα. Οπότε πάντα μαζί.

Προσωπικά ποτέ δεν έχω καθαρίσει αλυσίδα και την λαδώνω(καλά όμως) κάθε 3.000 χιλιόμετρα. Πάραυτα αλυσίδα δεν μου έχει σπάσει αλλά δεν έχω βγάλει και πάνω από 25κ. Η αλυσίδα ειδικά αν δεν συντηρείται σωστά δεν φθείρεται ομοιόμορφα, που σημαίνει ότι κάποια τμήματα της έχουν ανοίξει περισσότερο από κάποια άλλα. Στον έλεγχο λοιπόν γυρνάμε πάντα τον τροχό και την ρυθμίζουμε στο πιο σφικτό τμήμα της. Ενδέχεται μια αλυσίδα σε κάποια τμήματα να έχει ξεχειλώσει τόσο, που να περνάει το διάκενο που ορίζει ο κατασκευαστής, να κρέμεται ή και σε αυτό το σημείο να την τραβάς από το πίσω γρανάζι και να έχει τόσο τζόγο που να μπορεί να βγεί από τα δόντια. Παράλληλα σε κάποιο άλλο σημείο όπως γυρίζει ο τροχός να τεντώνει τόσο πολύ, που να δυσχαιρένει την κίνηση του τροχού. Μάλλον σε τέτοια κατάσταση ήταν η αλυσίδα σου, δεν την ρύθμισες στο πιο σφιχτό σημείο και εκεί έφαγε κάποιο φορτίο και έσπασε.

Τώρα οι κινητήρες είναι συνήθως αλουμινένιοι, οπότε χρειάζεται αντίστοιχη ηλεκτροκόλληση (mig,tig). Τελευταία κόλλησα μια αλουμινένια εξάτμιση σε έναν μάστορα στην σπύρου πάτση (κάποια κάθετος,νομίζω απέναντι από εθνική τράπεζα). Θα στα κολλήσουν και οικονομικά.Μάλλον σε αυτά τα τμήματα που δείχνεις απλά βιδώνει το καπάκι, οπότε δεν τραβάνε μεγάλα φορτία.

Τροποποιήθηκε από τον makisp

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτο πάλι τόσα χρόνια στις μοτοσυκλέτες πρώτη φορά το ακούω

εγω παλι το εχω ακουσει πολλες φορες μεσα σε αυτο το φορουμ, αλλα και σε αλλα, γι αυτο και το εγραψα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλόν είναι να αλλάζονται σαν σετ, το λένε και τα μάνιουαλς, αλλά δεν είναι και η συντέλεια του κόσμου αν σε περίπτωση που τα γρανάζια είναι καλά ακόμα, αλλάξουμε μόνο την αλυσίδα.

'Άλλος πήγε βόρειο ακρωτήρι και γύρισε και άλλαξε μόνο την αλυσίδα, ε και δεν συνέβη κάτι τραγικό, γιατί τα γρανάζια του ήταν καλά.

Και αυτό το συνήθειο να βγάζουμε τους μηχανικούς άχρηστους, γιατί εμείς ξέρουμε καλύτερα, για μια κουβέντα και μόνο, που στην τελική ο πελάτης την ζήτησε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

.............απο χιλιομετρα ειχε μπολικα και ηταν για αλλαγη συντομα γτ ειχε γυρο στα 35k πανω της

H μοτό πόσα χλμ έχει στο κοντέρ ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το εχω παθει και εγω στο bandit που ειχα

μην κραζετε κατευθειαν λες και το ξερετε το παιδι 10 χρονια και ειναι κολητος σας

Η δικια μου αλυσιδα ειχε περιπου 20.000 χλμ και την προσεχα παρα πολυ , μεχρι που την εβγαζα καθε 5.000 χλμ και την καθαριζα εξονυχιστικα !

Κοπηκε επανω στην εθνικη οδο με 140 χλμ/ωρα ,εσπασε το καπακι που ειναι απο πισω ο πυρος του συμπλεκτη ,τον πυρο εννοειται και ενα μικρο κομματακι στο καρτερ απο οπου και εχανα λαδια μετα , Το ελυσε ο μαστορας και το στειλαμε μηχανουργειο

Η ζιμια ειχε γινει απο ενα κομματακι σιδερο που καπως ειχε βρεθει μεσα και γυρω γυρω απο αλυσιδα γραναζια,σφινωσε καποια στιγμη και την εσπασε

κομματια απ το καπακι του συμπλεκτη πεταχτηκαν και ενα απο αυτα περασε ξυστα απο εναν φιλο που ηταν απο πισω μου οταν εγινε το κακο

Θελει πολυ προσοχη η αλυσιδα και δεν σηκωνει αστεια,εγω ημουν τυχερος και σφηνωσε στο μπροστινο γραναζι και γλυτωσα απο μπλοκαρισμα πισω ροδας =πτωση με πολλα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα