Jump to content
ΩΡΙΩΝ

...mega On-Off ... πολυεργαλεια και για στροφες ή βαπόρια μονο για μετακομίσεις?

Recommended Posts

+1050

ΟΛΑ τα μηχανάκια πάνε τάπα και παντού αν έχεις χέρια, άντερα, εγωισμό και ΔΕΝ έχεις... μυαλό. ΟΛΑ ομως!

Φυσικά το ''όλα'' συμπεριλαμβανει και τα on off! Τώρα, ... αν θα πάει πιο γρήγορα το ον οφ, απο ένα ss σε κλειστό ή ανοιχτό ή οτι άλλο στροφιλίκι... μόνο αδιαφορία μου προκαλεί.

Απλά ας αναλογιστεί ο καθένας τι είναι φτιαγμένο να κάνει το ένα, και τι είναι φτιαγμένο να κάνει το άλλο, και έχει την απάντησή του.

Και... να τονίσω κάτι που έχει χιλιοπεί:

ΑΛΛΟ πάω ''τάπα'' με την έννοια οτι πλαγιάζω πολύ, ξύνω οτι βρω κτλ, και ΑΛΛΟ... πάω ''τάπα'' με την έννοιά πάω ΓΡΗ-ΓΟ-ΡΑ.

Να... ξύσουν, μπορούν οι περισσότεροι! Βγάλε 30 psi απο το πίσω λάστιχο, χαμήλωσε ή μαλάκωσε και την πίσω ανάρτηση, και... έχεις οποτε γουστάρεις ένα μεγαλοπρεπές ξύσιμο. tip: βάλε και δεύτερο άτομο πίσω, και ξύνεις και και εξωτερικό καθρέφτη αμα γουστάρεις!

Ομως... δεν μπορούν όλοι να πάνε πραγματικά γρήγορα. Αλλο το ένα, άλλο το άλλο :yes:

+1050

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Οταν ολος ο ειδικος τυπος εγχωριος Η ξενος γραφει και αναλυει πως τα συγχρονα ss ειναι προσανατολισμενα για χρηση σε πιστα και ΟΧΙ σε δρομο και για καθημερινη μετακινηση τι εννοουν???Το θεμα ανεσης μηπως???Οχι....Ποτε και κανενα ss δεν ηταν ανετο!!!!Στο θεμα συμπεριφορας αναφερονται!Τα απολυτα και ακαριαια φρενα τσακιζουν...Οι σκληρες και κουτσουρο αναρτησεις δεν συγχωρουν...Το χαμηλο κεντρο βαρους θελει μεγαλυτερη προσπαθεια για να το στριψεις...το ακαμπτο πλαισιο διαταρασσει την ισσοροπια στην παραμικρη ανωμαλια...Αυτα!

Για τα φρένα δεν καταλαβαίνω τι λες...τσακίζουν τι; νεύρα; μηχανάκια; τι;

Οι αναρτήσεις γιατί δεν συγνωρούν;

Το χαμηλό κέντρο βάρους ίσα ίσα που βοηθά! Και με αυτό το σκεπτικό φτιάχνονται...

Εσύ μάλλον θα έχεις στο μυαλό σου το μοχλό του τιμονιού...

Για την ισορροπία φενγκ-σούι μιλάς;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάνε μια χάρη βρε Άλεξ σε παρακαλώ.

Και σε τελική ανάλυση, κάνε και ένα δώρο στον εαυτό σου.

Βρες την άκρη ώστε να δανειστείς ένα SS και να κάνεις την γνωστή σου στριφτερή ασφάλτινη διαδρομή 3-4 φορές οδηγώντας χαλαρός, χωρίς οριακά φρεναρίσματα και ανοίγματα του γκαζιού στο στοπ.

Σύγκρινε συμπεριφορές, αποτελεσματικότητα και ταχύτητα κίνησης και γράψε μας δυο κουβέντες για τα συμπεράσματά σου.

Τα συμπεράσματα ενός οδηγού σε δύο διαφορετικά είδη μοτοσυκλετών.

Ακόμα και το ότι δεν έχεις εξοικείωση με τα ss θα το παραβλέψω, θα θεωρήσω εκ προοιμίου πως είναι ισάξια η άνεση/επαφή με τα δύο είδη.

Περιμένω τα σχόλιά σου και την άποψή σου. :_thumbsup:

Βασικά να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο: ALX έχεις οδηγήσει ποτέ SS;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απλά ας αναλογιστεί ο καθένας τι είναι φτιαγμένο να κάνει το ένα, και τι είναι φτιαγμένο να κάνει το άλλο, και έχει την απάντησή του.

Να φανταστείς ότι για αυτή την φράση ξεκίνησε το όλο θρεντ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οτι και να παρεις Θειο Κωστα η κουλαμαρα δεν φευγει, ανιατη ασθενεια !! :tooth: :tooth: :tooth:

Πόντιε............αν με ξαναπεις θειο,θα εχουμε ΄΄αγκαλιασματα΄΄ και ας εισαι ψηλοτερος........... :shades:

Η κουλαμαρα δεν με πειραζει,λεγε οτι θελεις...... B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κανονίστε μαλάκες.....

Εγώ δεν πληρώνω ούτε έναν καφέ για τις κοντρες σας.................

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κανονίστε μαλάκες.....

Εγώ δεν πληρώνω ούτε έναν καφέ για τις κοντρες σας.................

Εσύ είσαι ο Αλέκος; Τον ήπιες..............

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν.... να σας πω εγώ πως είναι τα πράγματα γιατί παρατράβηξε το αστείο κι αν με νευριάσετε πολύ, ίσα που σας βάζω και κόντρα με άδειες στο χέρι :peep:

Λοιπόοοοον....

Παραπάν' ο καλός μας φίλος Giovani από την Πάτρα, μας λέει ότι τα τύπου busa , ZZR κτλ είναι βαρίδια σε σχέση με τα αντίστοιχα SS των εταιριώνΕ και πολύ σωστά το λέει. Δεν συγκρίνονται με harley fat boy, ούτε με Varadero. Συγκρίνονται με SS ώστε να θεωρηθούν βαρίδια. Συγκρινόμενα με on off (και εξαρτάται ποια) είναι ελαφρύδια ή τα ίδια (χωρίς αρχή :lipssealed: ) αλλά έχουν κι ένα σκασμό άλογα παραπάν'!

Και λέγω εγώ τώρα... που αν θέλετε με πιστεύετε, έχοντας μια τεράστια πείρα στους δύο τροχούς με πάρα πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα στη σέλα και 26 συνεπέστατα χρόνια οδήγησης μοτοσυκλέτας, ότι:

Όταν έχεις χέρΓια... πάει γρήγορα στις στροφές, όποιο μεσαίο και μεγάλο σύγχρονο μηχανάκι θες. (πάει αυτό... το ξεκαθαρίσαμε)

Eδώ όμως αρχίζουν τα "αλλά".

Από την πείρα μου λοιπόν, έχω δει ότι οι περισσότεροι που κυκλοφορούν εκεί έξω και οδηγούν μεγάλα SS, δεν το έχουν το μηχανάκι τους (για να μην πω δεν έχουν χέρια)

Οι περισσότεροι επίσης που κυκλοφορούν εκεί έξω με μεγάλα ST, πάλι δεν το έχουν το μηχανάκι τους.

Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με αυτούς που έχουν μεγάλα on off (δεν πήγαν ξαφνικά όλοι οι χεράδες και πήραν μεγάλα ον οφ!)

Άρα... λίγοι είναι εκείνοι που πραγματικά "το πάνε το γράμμα" (δεν είναι σεξουαλικό υπονοούμενο αυτό)

Και αυτοί που το "πάνε το γράμμα" δεν τους πιάνει κάποιος τυχαίος αναβάτης, ότι κι αν καβαλάει!

Αν δε αυτός που το πάει το γράμμα, καβαλά ST και SS , δεν πιάνεται παίδες από κανέναν.

Απλά κάποιοι που δεν ήμεθα κουλομαρίες, κάνουμε πλάκα στις κουλομαρίες με τα μεγάλα SS και ST. Αν μας πετύχει κανένας από τους παραπάνω "ταχυδρόμους", κλάφτε μας. Μπορεί να το παλέψουμε, αλλά θα χάσουμε.

Βέβαια έχουμε και υποκατηγορίες σε αυτό το θέμα. ΔηλαδήΣ:... υπάρχουν κάποιοι με μεγάλα ST που αν έχουν δρόμους στυλ Αρτεμήσιο, Μπράλο και Δομοκό, δεν τους μαζεύεις πουθενά! Μόλις όμως κλειστούν σε κάνα σφιχτό στροφιλίκι που έχει συνεχόμενες σφαλιάρες δεξιά αριστερά χωρίς ίχνος ευθείας να τις ενώνει, εκεί τα βλέπουν ολίγον τι κολυώμενα κι έρχομαι εγώ με τη μαούνα το on off και τους κουνάω μαντίλι! :tooth:

Τα ίδια παθαίνουν και μερικοί με μεγάλα SS. Θες από φόβο μην εκτοξευθούν σε κάνα βράχο στο λάθος άνοιγμα του γκαζιού (είναι και πολλά τα άλογα ρε πστη μου και τους καταλαβαίνω!) θες από κάτι άλλο?... όπως και να 'χει, λίγο πολύ το ίδιο παθαίνουν.

Υπάρχουν όμως και κάτι παλικαράκια (και από δω μέσα που γνωριζόμαστε καλά) που δεν έχουν τέτοια προβλήματα κι ας έχουν μεγάλα ST. Τους βλέπεις και τους φοβάται το μάτι σου πως τα βάζουν στα κλειστά στροφιλίκια! (για κάτι μπλε παλιοφτερούγες λέω)

Βέβαια υπάρχει κι ένας πανελλαδικά που τον θεωρώ ότι πιο γρήγορο και ταυτόχρονα ότι πιο άνετο όταν στρίβει που καβαλάει εκείνο το παλιομπούσα και δεν τον φτάνει ούτε hypermotard στα καλντερίμια και τους κατσικόδρομους της Κρήτης! Σας το λέω με όλη τη δόση ειλικρίνειας. Εκεί που νομίζεις (κι έτσι είναι εδώ που τα λέμε) ότι με το ψηλό μηχανάκι και την καρατιμόνα, έχεις τεράστιο πλεονέκτημα, έρχεται αυτός ο κύριος να σε διαψεύσει πανηγυρικά!)

Εντέλει... αυτό που μετράει, δεν είναι τι μοτοσυκλέτα οδηγείς, αλλά πως την οδηγείς. Πόσες φορές πρέπει να το πω ακόμα για να το καταλάβουν μερικοί? Κι αυτό ισχύει για όλους. Γιατί αυτός που δεν έχει σημασία τι οδηγεί αλλά το πάει τάπα... μπορεί να οδηγεί SS ( κι άιντε πιάστον!)

Αγαπητέ Ravendark... μπορώ να σου πω πως έχω οδηγήσει αρκετές φορές SS μηχανάκια, αλλά δεν με βολεύουν οδηγικά. Μια χαρά τα οδηγάω, αλά δεν νιώθω άνετα πάνω τους. Ίσως μετά από αρκετή και μόνιμη χρήση ενός τέτοιου, να συνηθίσω και να νιώθω και σε κείνο άνετα... δεν ξέρω... αλλά με τις όποιες βόλτες έχω κάνει, βλέπω ότι έχω πρόβλημα μαζί τους.

Και κάτι τελευταίο....

Ελπίζω πολλοί με SS που "κοροϊδεύετε"/"ειρωνεύεστε" τους ονοφάδες, να μην είστε από αυτούς που επειδή πήραν ένα γρήγορο μηχανάκι νομίζουν ότι έγιναν ταυτόχρονα γρήγοροι (εκτός των ευθειών και των στροφών των 10°) γιατί πραγματικά η πείρα μου έχει δείξει πως κυκλοφορεί ένα τεράστιο ποσοστό τέτοιων εκεί έξω. Όταν μετρήσεις ξανά και ξανά τις "δυνάμεις σου" (όχι με τον κολλητό που πας πάντα παρέα) και δεις τι ψάρια πιάνεις, τότε να ειρωνεύεσαι και να κοροϊδεύεις. Γιατί πολλοί κορόιδευαν και κοιτούσαν με υποτιμητικό βλέμμα κάποιους με μαστόδοντα, αλλά μετά, έκαναν τους φυσιολάτρες στο δρόμο :secret:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αναλυτικότατος....

Να συμπληρώσω μόνο ότι ο χεράς δεν χρειάζεται ένα SS για κουνήσει το μαντήλι σε ένα on-off (με χερά οδηγό). Με ένα street μεσαίου κυβισμού (πχ hornet, fazer κλπ) το κάνει άνετα νομίζω.

Τροποποιήθηκε από τον gkourmoul1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η ζωή είναι μαγκιά.

Η κόντρα είναι θάνατος.

:)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αρα καταληγουμε στο συμπερασμα πως ακυρος ο καφες γιατι ο Αλεκος δεν κερναει!!! crazy.gif

Δεν πειράζει... έχει και "τσαγάκι του βουνού" :tooth:

Η ζωή είναι μαγκιά.

Η κόντρα είναι θάνατος.

smile.png

Ίσα ρε που βρήκες την ευκαιρία να πεις κι εσύ κάτι μέσα σε τόπικ γρήγορων :tooth: Αυτό το λένε για τα ναρκωτικά ρε :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελικα ποιος την εχει μεγαλυτερη ρε παιδια ????

Αλλο ενα ευκολο θεμα,οπου γραφτηκαν τα αυτονοητα και πολυ σωστα,με αναλυτικες πληροφοριες, απο Μουλτιτζονυ και αλλα παλληκαρια,κατεληξε στο να θιχτουν εγωισμοι και τυποι μοτοσυκλετας.

Κουραση,πολυ κουραση,και ξανα-μανα κουραση.

Η μοτοσυκλετα ειναι διασκεδαση,ψυχαγωγια,ψυχοθεραπεια και διαυλος επικοινωνιας με ατομα που τα χαρακτηριζει η κοινη αγαπη και το συγκεκριμενο ενδιαφερον,παρα τις οποιες και φυσιολογικες διαφωνιες.

Τι ψαχνουμε να βρουμε ??? Το κουτι με τα σπιρτα ???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η εμπειρία φαίνεται(ALX). Γενικά συμφωνώ και με τον ksino(Γιάννη) εκτός κάποιων σημείων

Α. 100 άλογα και δικύλινδρα είναι πιθανόν ιδανικά για στροφιλίκι, ενώ τα 200 κατά την άποψη μου είναι πρόβλημα και αυξάνουν πολύ το επίπεδο δυσκολίας

Β. Προσωπική άποψη αλλά τα On/off είναι πιο ευέλικτα. Στα μεσαία που έχω εμπειρία ένα dominator 650 έστριβε πιο εύκολα από ένα cbr600. Ούτε σώματα ούτε τίποτα, τιμόνι μπαπ, μπαπ.

Γ. Στα ON/OFF στα κλειστά κομάτια, λόγω θέσης οδήγησης μπορείς να οδηγείς με πόδι κάτω, το οποίο παρέχει και επιπλέον ασφάλεια και δυνατότητα.

Προσωπικά συμπέρασμα λοιπόν δεν βγάζω, οπότε μάλλον υοθετώ την άποψη του ALX, ότι στα κατάλληλα χέρια(πολύ σπάνια) ένα hypersport μπορεί να είναι γρηγορότερο από ένα καλό μέγα ον/οφφ.

Όσων αφορά τα ss πάλι έχω ένα ερωτηματικό γιατί και εγώ θεωρώ ότι οι αναρτήσεις τους(τουλάχιστον σε κάποια από αυτά) δεν είναι για ελληνικούς δρόμους πχ ένα μπαμπούρι ή μια λακούβα πθανόν οδηγεί σε γλύστρημα και τα γλυστρήματα όσο μιο άκαμπτο το πλαίσιο και σκληρές οι αναρτήσεις τόσο πιο δύσκολα είναι. Τα On/off φτιάχνοντε για έστω και λίγο χώμα, οπου εκεί τα γλυστρήματα είναι κανόνας. Έχουν την γεωμετρία και τις αναρτήσεις για να γλυστράνε με ασφάλεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απείρως περισσότερο προτιμώ ένα καλό flamewar για μηχανάκια σε forum για μηχανάκια, παρά τους χαμούς που γίνονται στο off-topic.

Δώστε κι άλλο, παίξτε και τις άδειες... :2guns::punk:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ίσα ρε που βρήκες την ευκαιρία να πεις κι εσύ κάτι μέσα σε τόπικ γρήγορων :tooth: Αυτό το λένε για τα ναρκωτικά ρε :tooth:Και οι κόντρες ως ναρκωτικό λειτουργούν για τους κοντράκηδες.... :winking:

Επειδή έχετε "τον αμάζευτο", είπα να σας μαζέψω λίγο τα μυαλά μες τα κεφάλια σας. :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η εμπειρία φαίνεται(ALX). Γενικά συμφωνώ και με τον ksino(Γιάννη) εκτός κάποιων σημείων

Α. 100 άλογα και δικύλινδρα είναι πιθανόν ιδανικά για στροφιλίκι, ενώ τα 200 κατά την άποψη μου είναι πρόβλημα και αυξάνουν πολύ το επίπεδο δυσκολίας

Τα σύγχρονα ss (της τελευταίας 8ετίας χοντρικά) έχουν γραμμικότατους κινητήρες, χωρίς ξεσπάσματα και υστερίες.

Και τα 200 άλογα (ας κόψουμε καμιά 30αριά-40αριά για τροχό) κάνουν το πρέπον.

Απλά ανοίγεις λιγότερο γκάζι ή στροφάρεις το μοτέρ σε χαμηλότερες στροφές.

Δεν μιλάμε για δίχρονα μοτέρ που μπορεί να είναι ψόφια μέχρι τις 5999rpm (με μπερδέματα κοκ) και στις 6000rpm να σου σκάνε στο κεφάλι καμιά 50αριά άλογα......

Β. Προσωπική άποψη αλλά τα On/off είναι πιο ευέλικτα. Στα μεσαία που έχω εμπειρία ένα dominator 650 έστριβε πιο εύκολα από ένα cbr600. Ούτε σώματα ούτε τίποτα, τιμόνι μπαπ, μπαπ.

Ένα on-off έχει ευκολότερη διαδικασία έναρξης γυροσκοπικού (λόγο μεγαλύτερου μοχλού).

Από εκείνο το χρονικό κλικ και μετά, σε συνδυασμό με τα υποδεέστερα λάστιχα/αναρτήσεις/πλαίσιο, τα mega on-off μένουν πίσω......

Χώρια που από το apex και μετά, σε ένα ss ανοίγεις το γκάζι και.....μπαπ μπαπ εξαφανίστηκες......

Γ. Στα ON/OFF στα κλειστά κομάτια, λόγω θέσης οδήγησης μπορείς να οδηγείς με πόδι κάτω, το οποίο παρέχει και επιπλέον ασφάλεια και δυνατότητα.

Το πόδι κάτω δεν δίνει περισσότερα km/h εντός στροφής.

Απλά είναι διαφορετικό στυλ οδήγησης που, στην άσφαλτο, ξεκίνησε κυρίως από τα sm (που, τυχαίο?, έχουν ασφάλτινο χαρακτήρα και βεβαίως ΔΕΝ είναι on-off)

Προσωπικά συμπέρασμα λοιπόν δεν βγάζω, οπότε μάλλον υοθετώ την άποψη του ALX, ότι στα κατάλληλα χέρια(πολύ σπάνια) ένα hypersport μπορεί να είναι γρηγορότερο από ένα καλό μέγα ον/οφφ.

Να ρωτήσω κάτι απλό?

Τι διαφορετικό έχω γράψει σε όλα τα παραπάνω μου posts?

Ξεκάθαρα το έλεγα, ξεκάθαρα θα το ξαναπώ: με ίδιας ικανότητας αναβάτες, ένα ss θα στρίψει γρηγορότερα και ασφαλέστερα.-

Έφερνα αντιρρήσεις γιατί ακούστηκαν πολλά του στυλ «τα on-off είναι γρηγορότερα, πατάω Busa και ss στο δρόμο, όσα χρόνια οδηγώ δε με πέρασε κανένα ss (τυχαίο?)» και διάφορα άλλα......

Δηλαδή όλοι οι αναβάτες που πετύχαμε, επειδή ήταν κουλοί (ή δεν είχαν διάθεση, ή δεν είχαν βενζίνη κοκ), αυτομάτως μας δίνουν το δικαίωμα να ελπίζουμε και να θεωρούμε δεδομένο πως «σιγά μην ασχοληθώ με Busa και ZZR και ss, θα είναι σα να κλέβω εκκλησίες».

Εκεί διαφωνώ.

Όσων αφορά τα ss πάλι έχω ένα ερωτηματικό γιατί και εγώ θεωρώ ότι οι αναρτήσεις τους(τουλάχιστον σε κάποια από αυτά) δεν είναι για ελληνικούς δρόμους πχ ένα μπαμπούρι ή μια λακούβα πθανόν οδηγεί σε γλύστρημα και τα γλυστρήματα όσο μιο άκαμπτο το πλαίσιο και σκληρές οι αναρτήσεις τόσο πιο δύσκολα είναι. Τα On/off φτιάχνοντε για έστω και λίγο χώμα, οπου εκεί τα γλυστρήματα είναι κανόνας. Έχουν την γεωμετρία και τις αναρτήσεις για να γλυστράνε με ασφάλεια.

Ένα ss έχει δραματικά καλύτερα λάστιχα.

Επίσης οι αναρτήσεις τους δεν είναι κούτσουρα (όπως πολλοί πιστεύουν)

ΔΕΝ μιλάμε για μηχανάκια έτοιμα για αγώνα.

Μιλάμε για πολιτικά μηχανάκια (και το ξεκαθαρίζω γιατί παίζει να υπάρχουν συνομιλητές που νομίζουν πως αγοράζοντας ένα GSXR1000K9 με 10500€ και συρματασφάλιση, μπορούν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από την τελευταία θέση σε αγώνες).

Το μπαμπούρι ή η λακούβα δεν θα προκαλέσει τέτοιο γλίστρημα. Και αν το προκαλέσει, το κορυφαίο ελαστικό θα ξαναβρεί πρόσφυση άμεσα.

Σκέψου πως ακόμα και με τα πολύ πιο άκαμπτα αγωνιστικά, οι αναβάτες τους περνούν πάρα πολλές φορές πάνω από τα κέρμπς. Χμμμ...Δεν είδα να έχουν κάποιο πρόβλημα στον ρυθμό τους.....

Η αθλητική οδήγηση δεν είναι «γλιστράω με ασφάλεια» αλλά παίζω με το όριο της πρόσφυσης. Πρόσφυση που στα ss βρίσκεται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα και ταχύτητες.......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διαβάζω και διαβάζω και διαβάζω και βλέπω ότι η κουβέντα κάνει κύκλους και υπάρχει μεγάλη δυσκολία συνεννόησης.

Εμ πως να μην υπάρχει αφού καμία μεταβλητή της εξίσωσης δεν παραμένει σταθερή;

Το μόνο εργαλείο για να βγάλει κανείς όσο γίνεται ασφαλή συμπεράσματα είναι ένα επιστημονικά στημένο πείραμα όπου ούτε ο δρόμος μεταβάλλεται, ούτε ο οδηγός από δοκιμή σε δοκιμή. Κάτι τέτοιο έκαναν στο ΜΟΤΟ φτιάχοντας μία διαδρομή η οποία θα προσομοίαζε πραγματικές συνθήκες οδήγησης στην Ελλάδα και χρονομετρώντας τους ίδιους συντάκτες με διαφορετικά μηχανάκια.

Οι χρόνοι από ένα τέτοιο πείραμα είναι απείρως καλύτερη βάση από τις εμπειρίες του καθενός σε διαφορετικές διαδρομές, με διαφορετικά μηχανάκια και διαφορετικούς οδηγούς. Σε ένα τέτοιο πείραμα ακόμα και η σειρά των δοκιμών ή το γεγονός ότι δεν έγιναν όλες οι δοκιμές την ίδια μέρα συνιστά πρόβλημα εγκυρότητας. Πόσο μάλλον όταν τίποτα δεν είναι σταθερό.

Η διαδρομή ήταν 5,5 χλμ επαρχιακό δίκτυο με πολύ καλή άσφαλτο αλλά και πολύ κακή άσφαλτο κατά σημεία, φυσικά με πολλές στροφές, πλάτος δρόμου 4-8μ και υψομετρική διακύμανση 92μ.

Οδηγοί ο αγωνιζόμενος σε στρητ και χώμα Μιμίκος, και οι συντάκτες του ΜΟΤΟ Χ. Πατεράκης [αγωνιζόμενος σε στρητ και χώμα], και Μ. Μέντης [στρητ]. Ας πούμε ότι ο πρώτος είναι το καρατιμόνι, ο τρίτος ο μέσος έμπειρος αναβάτης και ο δεύτερος κάπου ανάμεσα.

Η κατάταξη είναι με βάση τους καλύτερους χρόνους του γρηγορότερου αναβάτη, Μ. Μιμίκου.

Ενδιαφέρον έχει να δει κανείς ποια είναι η διακύμανση ανάμεσα στους οδηγούς για να διακρίνει ποια μοτοσυκλέτα βοηθάει περισσότερο ποιον.

Προτού σας πέσει το σαγόνι να σημειώσουμε ότι το Hypermotard είχε φθαρμένα λάστιχα. Ακόμα και αυτό είναι ενδιαφέρον παρόλο που το βγάζει στην ουσία από την σύγκριση. Το Transalp του έριξε 4" γι' αυτό τον λόγο.....

Το 1098 είναι το προσωπικό του Μιμίκου.

Isle_of_Moto.jpg

Τροποποιήθηκε από τον tzoutz

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το μπεμβέ γιατί τελευταίο;

ΕΔΙΤ: :angel_not:

EDIT 2: 990 vs GS...

2716427-251b648.jpg

EE δεν κρατήθηκα! Γαμώ τα τελελέβερ σας!! :P

Τροποποιήθηκε από τον Ravendark

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

H σειρά των χρόνων 6-7-8-9 μου κάνει πολύ εντύπωση. Είναι προφανές ότι το κοντό μεταξόνιο βοήθησε στην διαδρομή, αλλά είναι επίσης προφανές ότι τα άλογα δεν έπαιξαν κανέναν ρόλο (βλέπε ΤΑ700 και xtx)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε ολοι τρανσαλπ θα παρετε........ :crazy: Τι να μας πει το Μοτο και ο Μιμικος και ο Πατερακης τωρα....... :greece:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προφανώς η επιλογή της διαδρομής έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο.

Γκάζια είχε πάντως αφού αυτός που μπορούσε να οδηγήσει οριακά [Μιμίκος] το έκανε και φαίνεται στους χρόνους του.

Ας πούμε για τον Μιμίκο η διαφορά ανάμεσα στο R1 και το 1200GS είναι 10 δεύτερα, για τον Πατεράκη έχουν σχεδόν τον ίδιο χρόνο!

Άρα ας πούμε ότι η πρώτη στήλη που φτιάχνει και την κατάταξη είναι οι απολύτως καλύτεροι χρόνοι που θα μπορούσαν να κάνουν τα μηχανάκια στην συγκεκριμένη διαδρομή, ενώ στην δεύτερη στήλη υπάρχει μεγαλύτερη διακύμανση χρόνων λόγω προσωπικής βολής και ικανοτήτων.

Παρόλα αυτά ας μην ξεχνάμε ότι και ο Πατεράκης είναι ένας έμπειρος επαγγελματίας συντάκτης τόσο σε άσφαλτο όσο και σε χώμα, με αγωνιστική εμπειρία και σίγουρα μακράν ικανότερος του μέσου αναβάτη.

Τροποποιήθηκε από τον tzoutz

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

O Κσινός να διπλώσει τα σεντόνια και να το πάρει απόφαση, οι πιθανότητες να πετύχει χερά με ss, hyper είναι μηδενικές. Όλα τα στριφτερά αγόρια καβαλάνε GS.-

:baby:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως οι χρόνοι των Πατεράκη-Κατσούλα με το XT και το diversion δείχνουν να επιβεβαιώνουν κάτι που έθιξε ο Μάκης (νομίζω) λίγο πριν, οτι οι πιο "αργοί" οδηγοί δείχνουν να τα πηγαίνουν καλύτερα με λιγότερα άλογα και πιο ομαλά μηχανάκια. Η διαφορά τους σε σχέση με το τι κάνουν με τα CB και R1 είναι εντυπωσιακή...

edit: Ούπς, CB ήταν και όχι CBR...

Τροποποιήθηκε από τον adel

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα