Jump to content
ironMANos®

DIY Βαφη μοτοσυκλετας.

Recommended Posts

Την 8/6/2018 at 10:08 ΜΜ, το μέλος giorgos.boun έγραψε:

Βρειτε τις διαφορες!!!

Ε, αυτο ειναι ευκολο. Το πανω ειναι μηχανακι ερασιτεχνη, που δεν μπλεκει σε μαχες σωμα με σωμα μεσα στην πιστα, οποτε δε χρειαζεται lever guard για το μπροστινο φρενο. :thumbsdown:

Το κατω ειναι παγκοΖμιου αγωνιζομενου. Στους αγωνες παιζει κορωνα γραμματα τη ζωη του, οποτε χρειαζεται το guard για να μην του πατησει κατα λαθος κανενας αλλος το φρενο την ωρα που κανουν τζατζαρισματα παλευοντας για την πρωτη θεση. :smoke:

Επισης ο πανω ειναι τοσο νουμπας που εχει αφησει τη μαμα ζελατινα για να βλεπει πού πηγαινει. Ο κατω ξερει την πιστα τοσο καλα που πλεον δε χρειαζεται καν να κοιταει μπροστα. Εβαλε λοιπον μαυρη ζελατινα για να εχει σκια και να παιρνει και bonus points στα γκομενακια που βλεπουν φιμε τζαμι και μουσκευουν. :wub:

Τροποποιήθηκε από τον pitapola

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

ομορφα τα αυτοκολλητα-φαναρια. ποσο κανανε και απο που?

θυμιζουν TT και ξεγελανε ευκολα :laugh:

2015-isle-of-man-tt-recap-winners-fatali

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να ρωτήσω ρε παιδιά, εγώ έχω σε κάποια σημεία της μηχανής λίγη σκουριά και σκέφτομαι να κάνω "μπαλώματα" στη βαφή. Αν το τρίψω με γυαλόχαρτο και το περάσω ένα αστάρι τοπικά και μετά με σπρέι βαφής, θα έχω πρόβλημα;

Δεν έχω όλο τον εξοπλισμό για να κάνω όλη τη διαδικασία που περιγράφεται στην αρχή (ούτε και το χρόνο ομολογουμένως...) και αυτό που με ενοχλεί κυρίως είναι επειδή ξέρω που βρίσκονται αυτά τα σημεία και με πιάνει ο αυτισμός. Μπορώ να βγάλω φωτογραφίες αν θέλετε να δείτε τι εννοώ και να μου πείτε. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

99,9% τα τοπικα μπαλωματα μετα απο την επισκευη που σκεφτεσαι να κανεις θα ειναι χειροτερα απ τη σκουρια που εχεις τωρα.

Μπορεις να βγαλεις και να βαψεις το ολοκληρο ψαλιδι πχ ωστε να εχεις ομοιομορφο χρωμα και υφη παντου απ'το να γινει σαν τουφεκισμενο με τα μπαλωματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν το κάνεις καλά είναι να βγάλεις χρώμα από την μοτό και να φτιάξεις ένα σπρευ μονής. Ρίχνεις αστάρι, τρίβεις με 600αρι νερού, ρίχνεις βαφή και περιμένεις 2 μέρες να στεγνώξει καλά (καλά είναι να την αφήσεις στον ήλιο) να γίνει το λεγόμενο gas out και μετά να περάσεις όλη την μοτό με αλοιφή γυαλίσματος. Έτσι θα ανακατέψεις καινούργια με παλιά βαφή. Θα σου πρότεινα όλο αυτό να γίνει απο κάποιο φανοποιείο γιατί μπορεί να κάνεις μεγαλύτερο κακό από αυτό που προσπαθείς να διορθώσεις (ειδικά με την αλοιφή και τον αλοιφαδόρο έχω δεί θεούς και δαίμονες...)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σας καταλαβαίνω, αλλά όπως είπα, δεν έχω εξοπλισμό που περιγράφεται στο αρχικό κείμενο. Ούτε πιστόλι αέρα έχω, ούτε και χώρο, όπως ένα γκαράζ, για να κάνω τη δουλειά μου με την ησυχία μου. Στην αυλή είναι η μηχανή, κι όταν μιλάμε για αυλή σε πόλη... Με πιάνετε τι εννοώ. Τα σημεία που θέλω να διορθώσω είναι τα εξής:

IMG-20190505-122039.jpg

IMG-20190505-122019.jpg

Αγνοείστε τις βίδες, έγινε λάθος εστίαση από τον φακό γ@.. την τεχνολογία μου...

IMG-20190505-122343.jpg

Δε σας κρύβω ότι αρχικά σκεφτόμουν να το τρίψω απλά, να το περάσω αστάρι και μετά με σπρέι μπογιάς...σαν αυτά που κάνουν γκράφιτι. Αλλά μετά το ξανασκέφτηκα και είπα ότι δε θα μπορέσω να το κάνω σωστά έτσι. Ρώτησα μήπως υπάρχει κάποιος που να κάνει τέτοιες δουλειές, αλλά ίσως χάθηκε η ερώτησή μου μαζί με άλλες και δεν πήρα απάντηση.

Τροποποιήθηκε από τον TheReaper

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για τα μαυρα κομματια συνδεσης των αμορτισερ ιιιιισως να εκανα μια προσπαθεια με πολυ καλο μονωμα των γυρω περιοχων ωστε να αποφευχθούν τυχων πιτσιλιες....αλλα και παλι νομιζω η διαφορα αναμεσα στο βαμμενο και αβαφο θα ηταν διακριτη.

Για το τεποζιτο,ουτε καν  θα το αγγιζα....πιο πολυ καραγκιοζης θα γινοταν 100%...αν δεν εχει βαθουλωματα μπορεις να περασεις μια μεμβρανη στο χρωμα της αρεσκιας σου και να του δωσεις αυτη την  "οπτικη" φρεσκαδα που θες με μηδενικο ρισκο να τα κανεις ταναπου και να πας στο τελος σε φανοποιο.

Τροποποιήθηκε από τον GeorStrat

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αχα μαύρο ντεπόζιτο με άφθονες γρατζουνιές, ρε τι μου θυμίζει γαμώ τα κωλόγατα της γειτονιάς μου :knuppel2:

Υπάρχει κάτι που κάνει δουλίτσα εύκολα αλλά το αποτέλεσμα κρατάει γύρο στον ένα μήνα, μετά πρέπει να το ξαναπεράσεις αλλά το δοχείο είναι για πάρα πολλές χρήσεις: Sonax Γυαλιστικό & Κερί με χρώμα 

Το έχω πάρει 10€ από τα Praktiker.

https://www.mysonax.gr/autoshop/sonax-gyalistika-prostasia/205-sonax-gyalistiko-me-keri.html

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@klab αυτό το είχα πάρει έτσι από τον προηγούμενο, του το έκανε κάποιος μια μέρα και δεν ήξερε ποιος ήταν. Το μπάλωσε έτσι για να μην του βραχεί και κάνει σκουριά, χαλώντας και το υπόλοιπο χρώμα στο μεταξύ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ντεποζιτο παει κατευθειαν για βαφη (οταν βλεπεις ασπρο στην γρατσουνια σημαινει οτι εχει φτασει στο ασταρι οποτε δεν προκειται να καλυφθει αλλιως)
Την σκουρια απο κατω θα πηγαινα σε ενα καταστημα με χρωματα αυτοκινητου (η ακομα και ναυτιλιακα χρωματα) και θα επαιρνα ενα rust converter. Το περνας με ενα πινελακι και κανει την σκουρια μαυρη σταματοντας την εξελιξη της. Μετα με κανενα σπρει μαυρο με καταλυτη θα το περναγα και τελος (το φτιαχνεις σε χρωματοπωλεια αυτοκινητων αλλα ειναι μεχρι 12 ωρες το πολυ μετα στερεοποιειται λογω του καταλυτη)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια άλλη ερώτηση. Έχει το καπάκι από το μπροστινό γρανάζι της αλυσίδας κάποια κενά από τη βαφή που έχει. Σα να το έξυσε κάποιος δηλαδή και από ασημί έχει βγει το κοκαλί που έχει από κάτω. Πρότεινε κάποιος ότι αυτό μπορεί να διορθωθεί με σπρέι αλουμινίου για υψηλές θερμοκρασίες. Η δική σας άποψη;

Ταυτόχρονα, γρατσούνισα σε μια στροφή και την εξάτμιση, οπότε σκεφτόμουν να πάρω επίσης ένα μαύρο σπρέι αλουμινίου και να βγάλω όλη την εξάτμιση, να την ξύσω λίγο και να την περάσω καινούρια βαφή. Τι λέτε;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλησπέρα μιας που μόλις εχω βάλει το μοτέρ μετά από επισκευή στο ktm 200 exc μου , αναρωτιέμαι αν μπορώ να βάψω τοπικά κάποια σημεία που έχει φύγει το χρώμα του σκελετού  με κάποιον μικρό αερογράφο τοπικά ή με κάποιο πινέλο , το έχει επιχειρήσει κανείς ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πριν βάλεις το μοτέρ, έπρεπε να γδύσεις τελείως το πλαίσιο, και να το στείλεις μια ηλεκτροστατική βαφή, να μην ξανασχοληθείς ποτέ ξανά, και να γίνει τούμπανο.

Τώρα που το έβαλες, με μπαλωματάκια, θα γίνει δουλειά, αλλά όχι καλή και δεν θα κρατήσει.

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα