Jump to content
slaine

Με τι ταχύτητες ταξιδεύετε συνήθως;

Recommended Posts

πανε χρονια απο τοτε που τα ''βρηκα'' με την ταχυτητα ταξιδιου,τοσο με την μοτο οσο κ με το τουτου...ετσι μπορω να απολαμβανω την διαδρομη,να νιωθω καποια ασφαλεια κ να ελεγχω την καταναλωση κ την συμπεριφορα του οχηματος που οδηγω.

σταθερα ταξιδευω με 110χ/ω ανεξαρτητου οχηματος κ δρομου (ειπαμε δεν αναφερομαστε σε επαρχιακο). :rtfm:

ακομα κ στα ταξιδια στο εξωτερικο που πατησαμε δρομους σοβαρους η ταχυτητα ΔΕΝ ξεπερασε τα 120χ/ω.

σαφως κ καποιες φορες κανω ανοιγματα για την σωστη λειτουργια του κινητηρα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κατι τετοιο κι εγω σε γενικες γραμμες , το ιδιο κοντερ εχουμε(Trail tech Vapor) .

Εθνικη και μονοκυλινδρο με 5άρι σασμαν = μπερδευω τη ζωη με το θανατο ή φεεεεεεετα..!

ε ναι δεν παλεύεται τουλάχιστον με το 15/42 που έχω τώρα

με το 15/40 τα 110-120 ήταν πιο άνετα

αλλά εκεί είναι που ξεχνιέσαι και αρχίζεις και ψάχνεις την 6η :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με το αυτοκινητο 90 (που δεν καιει τιποτα εκει ειναι και παλιο παναθεμα το 1.6 γιατι παραπανω κανει τζιζ..)

με την τουναρα μου,παλια κανα 150..170..180..εκει...τωρα 130 σταθερα να μη καιω μπετζινες και λαστιχο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γύρω στα 150-160...5500rpm-6000rpm δλδ...βοηθάει και το μαμά γρανάζομα...που είναι σχειτκά μακρύ :crazy: :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ε ναι δεν παλεύεται τουλάχιστον με το 15/42 που έχω τώρα

με το 15/40 τα 110-120 ήταν πιο άνετα

αλλά εκεί είναι που ξεχνιέσαι και αρχίζεις και ψάχνεις την 6η :P

Ναι κι εγω το εχω 14/39 (σαν 15/42) αλλα με το 15/39 ηταν πιο ανετα και θα το ξανακανω ετσι για αυτον το καιρο που θα βγω στα περιξ..!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

170 περιπου και με το αμαξι και με το μηχανακι

καταναλωσεις 9 και 5,2 αντιστοιχα

Τροποποιήθηκε από τον Gee

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στον περιφεριακο που εχω μπει (εθνικη δεν εχω μπει ουτε προκειτε με παπι) πηγαινα με το φχ στα 140-150 κοντερ αληθηνα δεν ξερω παντος το κοντερ το τερματιζα με 4 και μετα εδινε και αλλο με 5η με τετεοια ταχητητα ουτε ζοριζοταν ουτε τιπτοτα !βεβαια ειναι λιγο εως πολυ κουραστηκο στης λακουβες,αλλα νταξ.με το ζ λιγο λιγοτερα μπορει και τα ιδια αν και με το φχ ειχα κανει πολυ περισοτερα χιλιομετρα,αποστασεις,με το αμαξακι του παατερα μου που περνω καμια φορα παω μεχρι 90 αντε 100 μην το στουκαρο και πουθενα και εχουμε και αλλα :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γυρω στα 110-120 ειναι η ιδανικη ταχυτητα για μενα...Οι βενζινες πλεον ειναι υπολογισιμο γεγονος...!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με το CBF μόνος μου, πηγαίνω με 150-160, και κάνω ανοίγματα που και που μέχρι τα 190. Δικάβαλος, ταξιδεύω με ~140 σταθερά. Με άλλη μηχανή και άλλη τιμή βενζίνης, θα πήγαινα με περισσότερα.

Με το Ibiza παλιότερα πήγαινα με 140-150, με σπάνια (σύντομα) ανοίγματα ανάλογα τις συνθήκες και τον δρόμο. Πλέον επειδή έχω και ένα μωρό μέσα στο αμάξι, πάω μέχρι 120, άντε λίγο παραπάνω αν είναι άδειος ο δρόμος.

Τροποποιήθηκε από τον sorath

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με το δικό πάω με 90χαω για να μην μου μείνει στα χέρια.Αθήνα - Ναύπλιο την προηγουμένη βδομάδα έκανα 2.5ώρες με 3 δεκάλεπτες στάσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η ταχύτητα ταξιδίου μου με την μηχανή σε εθνική 130 - 150 χλμ.

Με το αυτοκίνητο περίπου η ίδια με πολύ μικρή κατανάλωση μιας και είναι σύγχρονο πετρελαιοκίνητο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με το δικό πάω με 90χαω για να μην μου μείνει στα χέρια.Αθήνα - Ναύπλιο την προηγουμένη βδομάδα έκανα 2.5ώρες με 3 δεκάλεπτες στάσεις.

ναυπλιο αθηνα με το αμαξι με ταχυτητα 110-135 κανουμε 1:30 μπορει και λιγο λιγοτερο.με το 50αρι ηρθες?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παλια πηγαινα με οσα μου επετρεπε ο δρομος και το οχημα με το 90% τερμα,τωρα παω συντηρητικα γιατι η βενζινα τσουζει.

εχω και προσφατο παραδειγμα πριν λιγες μερες πηγα πρεβεζα με ενα vfr 800 για οσους γνωριζουν τον δρομο δεν εχει και πολλα κοματια για να τρεξεις καθοτι ειναι σκατοδρομος μετα την κορινθο ετσι λοιπον στους χαλια δρομους ημουν με 130-150 σε καποια κοματια που ηταν δρομαρα ημουν περιπου στα 210 με καποια ξεσπασματα στα 240

Εισαι εσυ ενας......

160-180 οταν ειμαι δικαβαλος, 220-240 και κανενα ανοιγμα πιο πανω που και που οταν ταξιδευω χωρις συνεπιβατη :yawn:

Και με τις καμερες και τις πινακιδες τι γινεται ρε αδερφε;

Εγω που θα παω Επιδαυρο αυριο το πρωι θα σας πω αυριο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα μόνα ταξίδια που έχω κάνει είναι για μπάνιο μόνο προς το παρόν :P αλλά εντάξει για παπί καλά νομίζω πάει.

125-130 μόνος μου

110-115 με παρέα (80 κιλά).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάω με 100-120 και παραπάνω μόνο για να περάσω κάνα περίεργο...

Λόγο κατανάλωσης και ξεκούραστης πορείας. Η καλύτερη κατανάλωση 3,4λ/100χλμ και ποτέ δεν ξεπερνάω τα 4,1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

από 120 ως 140 χλμ/ώρα με τη μοτοσυκλέτα και με 100-110 χλμ/ώρα με το αυτοκίνητο.

Γενικά με ενοχλεί το δούλεμα του κινητήρα σε υψηλές στροφές και στο αυτοκίνητο και στη μοτό, οπότε στο αυτοκίνητο δύσκολα θα πάω σταθερά με πάνω από 3000 σαλ ενώ με τη μηχανή δύσκολα θα πάω με πάνω από 6000 σαλ.

Γι αυτό καμιά φορά λέω ότι μου λείπουν κυβικα... και με λένε πλεονέκτη και άπλειστο αλλά τι να κάνουμε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν είμαι χαλαρός και δεν βιάζομαι κινούμαι ανάμεσα στις 5000στρ/λ-100χλμ/ωρα και 6000στρ/λ-120χλμ/ωρα με κάποια ανοίγματα για προσπεράσεις...έχει τύχει να κάνω διαδρομές βιαστικός, για να προλάβω καράβι ή απλά γιατί μου την έχει βαρέσει, και μπορεί να κρατάω σταθερά 180-190 αλλά μετά πονάει πολύ στο πορτοφόλι...

ισχύει ότι μετά από διαδρομή αρκετή ώρα σε μεγάλη ταχύτητα ακούγεται διαφορετικός ο κινητήρας ή είναι ιδέα μου?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα μόνα ταξίδια που έχω κάνει είναι για μπάνιο μόνο προς το παρόν :P αλλά εντάξει για παπί καλά νομίζω πάει.

125-130 μόνος μου

110-115 με παρέα (80 κιλά).

Ε όχι ρε φίλος 130 ταξίδι με το παπί! :tease: Τελική δηλαδή πόσο έχεις? :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν είμαι χαλαρός και δεν βιάζομαι κινούμαι ανάμεσα στις 5000στρ/λ-100χλμ/ωρα και 6000στρ/λ-120χλμ/ωρα με κάποια ανοίγματα για προσπεράσεις...έχει τύχει να κάνω διαδρομές βιαστικός, για να προλάβω καράβι ή απλά γιατί μου την έχει βαρέσει, και μπορεί να κρατάω σταθερά 180-190 αλλά μετά πονάει πολύ στο πορτοφόλι...

ισχύει ότι μετά από διαδρομή αρκετή ώρα σε μεγάλη ταχύτητα ακούγεται διαφορετικός ο κινητήρας ή είναι ιδέα μου?

ναι ξεμπουκώνει και δουλεύει καλύτερα από τη μαρμάγκα που τρώει στην κίνηση μέσα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα