Schumi 8.191 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2012 Ναι και έχει ξαναπαίξει άπειρες φορές το βίντεο και έχει αναλυθεί το γιατί μπορεί να μείνει πίσω ένα CBR από ... αυτό που θέλει να λέγεται και μηχανή.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Bandakias 74 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2012 Ειχα οδηγησει ενα T-max αλλα δεν δοκιμασα τα φρενα του.Μου εχει δημιουργηθει ομως μια απορια. Πως κρατιετε ο οδηγος πανω στο σκουτερ σε ενα υσχυρο φρεναρισμα; Στη μηχανη λογο θεσης και ντεποζιτου λειτουργουν για να συγκρατουν τον οδηγο, ενω στο σκουτερ; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2012 (τροποποιήθηκε) Η διαμαχη για τα σκουτερ εγινε σε αλλο θεμα. Εδω μιλαμε για το αν ισχυει αυτο που που γραφω στο πρωτο ποστ. :) Τροποποιήθηκε Ιούλιος 27 , 2012 από τον HLIAS 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sorath 1.112 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2012 (τροποποιήθηκε) Δύο διαφορετικά scooter έχουν περάσει από την κατοχή μου (το Beta Quadra 50 & το SH 150) τα οποία και τα δύο έχουν φρενάρες και δεν υπερβάλω. Για άλλα scooter δεν γνωρίζω αλλά με αυτά τα δύο τουλάχιστον έκανα κάτι απίστευτα φρεναρίσματα. Πριν κάνα χρόνο, στην Κηφισίας ενώ πηγαίνουμε περίπου με 80χλμ, ένα XT μπροστά μου σχεδόν σταματά για να πάει τέρμα δεξιά στο δρόμο (να μπει σε στενό). Κατάφερα και φρενάρισα τόσο δυνατά για να μην πέσω πάνω του, που το inova που ήταν από πίσω μου ξάπλωσε στην άσφαλτο μιας και δεν μπορούσε να σταματήσει με τίποτα. Και στα δύο παρεμπιπτόντως scooter, το μπροστινό σαφώς έκανε την περισσότερη δουλειά (δυνατά και με αίσθηση). Τροποποιήθηκε Ιούλιος 27 , 2012 από τον sorath Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2012 Αντιπαρέρχομαι Λιάκο τα σχόλια που ήδη έπρεπε να έχουν σβηστεί ως άσχετα και προκλητικά κατά των κατόχων σκούτερ και προχωρώ απλά στην επίλυση της απορίας σου για να μαθαίνουν και οι μη σχετικοί με το θέμα. Οι πολέμιοι των σκούτερ έχετε γίνει κατ' ελάχιστον κουραστικοί και καλό θάναι να σταματήσετε αυτή την ειρωνία κάποια στιγμή γιατί δεν εκλαμβάνεται ως καλαμπούρι πλέον. Όπως όλες οι μοτοσυκλέτες λοιπόν, οι μοτοσυκλέτες τύπου σκούτερ έχουν διαφορετικά φρένα, διαφορετικό στήσιμο διαφορετική φιλοσοφία. Ότι θα διαβάσετε ισχύουν αυτούσια όπως σε όλες τις μοτοσυκλέτες ή μήπως δεν υπάρχουν μοτό (για συντομία) με κακά φρένα κ.λ.π.? Άλλα σκούτερ (για συντομία) έχουν δίσκους εμπρός - πίσω άλλα δίσκο εμπρός, ταμπούρο πίσω άλλα διαθέτουν συστήματα συνδυασμένης πέδησης, σύστημα αντιμπλοκαρίσματος και τελευταία από το BEVERLY 350 υιοθετήθηκε και σύστημα αντιολισθήσεως του πίσω τροχού. Επιπλέον τα σκούτερ (τα 4χρονα) φρενάρουν με το κλείσιμο του γκαζιού και με τον κινητήρα. Συνήθως, εκτός από τα παλαιότερα χωρίς νάχουν καμμιά διαφορά ξαναλέω από τις παλαιότερες μηχανές πούχαν ταμπούρα μπρός πίσω, φρενάρουν όπως ακριβώς γνωρίζουμε ήτοι με το μπροστινό και το πίσω χρησιμοποιούμενο ως μαιντανός ίσα ίσα τσίμπημα. Καμμιά διαφορά από την μηχανή αρκεί να συνηθίσει κάποιος την αριστερή μανέτα ότι δεν είναι συμπλέκτης και ότι έχει εκεί το πίσω και όχι στο πόδι. Τα καλά στημένα - εφοδιασμένα διαθέτουν τα ίδια ακριβώς φρένα χωρίς καμμιά διαφορά απολύτως με πολύ μεγαλύτερου κυβισμού μηχανές. Παράδειγμα το SH 300. Μπροστά έχει την ίδια ακριβώς τριπίστονη δαγκάνα με την VARADERO 1.000. Πίσω την ίδια ακριβώς μονοπίστονη δαγκάνα με την TRANSALP. Σταματά με το μπροστινό τέλεια και χωρίς κανένα παρατράγουδο. Άν όμως μάθεις να το οδηγείς (θέμα συνήθειας) με την αριστερή μανέτα (πίσω φρένο) που πιάνει συνδυασμένα πρώτα πίσω και μετά ενεργοποιώντας αυτόματα χωρίς καμμιά παρέμβαση του χρήστη το μεσαίο πιστόνι της μπροστινής και το δεξί χέρι στο γκάζι, σταματάς ακαριαία οπουδήποτε (σε συνδυασμό με το άριστο ABS) και οδηγείς σε συνθήκες πόλης πραγματικά άπιαστα με γκάζι - φρένο συνέχεια. Ελπίζω να σου απάντησα αλλά αν έμεινε κενό σημείο εδώ είμαι και πάλι εκτός αν το θέμα ξεφύγει και αρχίσουν ειρωνείες και τα λοιπά που έχουμε δεί κατά καιρούς οπότε λυπάμαι αλλά θα αποχωρήσω από το θέμα. Παρεπιπτόντως το τεπόζιτο στα σκούτερ είναι ανάλογα με τον σχεδιασμό - στήσιμό τους σε διάφορα σημεία. Συνήθως προτιμάται από τους κατασκευαστές το πάτωμα για να κάνουν καλύτερη κατανομή βάρους και για να κρατούν χαμηλά το κέντρο βάρους αλλά αυτό δεν αποτελεί κανόνα. Ελπίζω να βοήθησα. 7 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TC-drift 3.473 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2012 Ο σωστός τρόπος φρεναρίσματος είναι 80-20 εμπρός-πίσω. Σε κάποιες ιδιαίτερες μηχανές όπως κάποια σκούτερ ή κάποιες Custom λόγω κατανομής βάρους αυτός ο κανόνας αλλάζει λίγο. Εγώ έχω το HD 200 το οποίο έχει 16ρηδες τροχούς. Δεν είναι δηλαδή απο τα πολυθρονάτα. Σκουτερόπαπο. Πράγματι τι πίσω φρένο πιάνει περισσότερο απο ότι σε μια μηχανη. Το μοτερ εδώ κρέμεται ουσιαστικά πάνω απο την πίσω ρόδα. Σαφώς οπισθόβαρη κατανομή. Αλλά και πάλι το μπροστινό παίζει μπαλα. Τσιμπάς λίγο το πισινό να γονατίσει το μηχανκιι και μετά μπροστινό. Έχω πλέον 54000km και έχω φάει 6-7 σετ τακάκια μπροστά και 1 μόνο πίσω. Γενικά με το πίσω δεν φρενάρεις σε κατασταση αναγκης. Αν δεν ξέρεις να παίξεις μπαλα με το μπροστά την έχεις φάει την σούπα ΧΑΛΑΡΑ... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ANDREASP 575 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2012 Αντιπαρέρχομαι Λιάκο τα σχόλια που ήδη έπρεπε να έχουν σβηστεί ως άσχετα και προκλητικά κατά των κατόχων σκούτερ και προχωρώ απλά στην επίλυση της απορίας σου για να μαθαίνουν και οι μη σχετικοί με το θέμα. Οι πολέμιοι των σκούτερ έχετε γίνει κατ' ελάχιστον κουραστικοί και καλό θάναι να σταματήσετε αυτή την ειρωνία κάποια στιγμή γιατί δεν εκλαμβάνεται ως καλαμπούρι πλέον. Όπως όλες οι μοτοσυκλέτες λοιπόν, οι μοτοσυκλέτες τύπου σκούτερ έχουν διαφορετικά φρένα, διαφορετικό στήσιμο διαφορετική φιλοσοφία. Ότι θα διαβάσετε ισχύουν αυτούσια όπως σε όλες τις μοτοσυκλέτες ή μήπως δεν υπάρχουν μοτό (για συντομία) με κακά φρένα κ.λ.π.? Άλλα σκούτερ (για συντομία) έχουν δίσκους εμπρός - πίσω άλλα δίσκο εμπρός, ταμπούρο πίσω άλλα διαθέτουν συστήματα συνδυασμένης πέδησης, σύστημα αντιμπλοκαρίσματος και τελευταία από το BEVERLY 350 υιοθετήθηκε και σύστημα αντιολισθήσεως του πίσω τροχού. Επιπλέον τα σκούτερ (τα 4χρονα) φρενάρουν με το κλείσιμο του γκαζιού και με τον κινητήρα. Συνήθως, εκτός από τα παλαιότερα χωρίς νάχουν καμμιά διαφορά ξαναλέω από τις παλαιότερες μηχανές πούχαν ταμπούρα μπρός πίσω, φρενάρουν όπως ακριβώς γνωρίζουμε ήτοι με το μπροστινό και το πίσω χρησιμοποιούμενο ως μαιντανός ίσα ίσα τσίμπημα. Καμμιά διαφορά από την μηχανή αρκεί να συνηθίσει κάποιος την αριστερή μανέτα ότι δεν είναι συμπλέκτης και ότι έχει εκεί το πίσω και όχι στο πόδι. Τα καλά στημένα - εφοδιασμένα διαθέτουν τα ίδια ακριβώς φρένα χωρίς καμμιά διαφορά απολύτως με πολύ μεγαλύτερου κυβισμού μηχανές. Παράδειγμα το SH 300. Μπροστά έχει την ίδια ακριβώς τριπίστονη δαγκάνα με την VARADERO 1.000. Πίσω την ίδια ακριβώς μονοπίστονη δαγκάνα με την TRANSALP. Σταματά με το μπροστινό τέλεια και χωρίς κανένα παρατράγουδο. Άν όμως μάθεις να το οδηγείς (θέμα συνήθειας) με την αριστερή μανέτα (πίσω φρένο) που πιάνει συνδυασμένα πρώτα πίσω και μετά ενεργοποιώντας αυτόματα χωρίς καμμιά παρέμβαση του χρήστη το μεσαίο πιστόνι της μπροστινής και το δεξί χέρι στο γκάζι, σταματάς ακαριαία οπουδήποτε (σε συνδυασμό με το άριστο ABS) και οδηγείς σε συνθήκες πόλης πραγματικά άπιαστα με γκάζι - φρένο συνέχεια. Ελπίζω να σου απάντησα αλλά αν έμεινε κενό σημείο εδώ είμαι και πάλι εκτός αν το θέμα ξεφύγει και αρχίσουν ειρωνείες και τα λοιπά που έχουμε δεί κατά καιρούς οπότε λυπάμαι αλλά θα αποχωρήσω από το θέμα. Παρεπιπτόντως το τεπόζιτο στα σκούτερ είναι ανάλογα με τον σχεδιασμό - στήσιμό τους σε διάφορα σημεία. Συνήθως προτιμάται από τους κατασκευαστές το πάτωμα για να κάνουν καλύτερη κατανομή βάρους και για να κρατούν χαμηλά το κέντρο βάρους αλλά αυτό δεν αποτελεί κανόνα. Ελπίζω να βοήθησα. Πολυ καλη αναλυση. Μπραβο φιλε Σαββα, νομιζω εδωσες ολοκληρωμενη απαντηση στο θεμα.Εγω βεβαια εχω για μεσα στην πολη παπι, αλλα μετα το σχολιο σου (και επειδη παλιωσε το παπι) σκεφτομα να το αλλαξω με σκουτερ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2012 Πολυ καλη αναλυση. Μπραβο φιλε Σαββα, νομιζω εδωσες ολοκληρωμενη απαντηση στο θεμα.Εγω βεβαια εχω για μεσα στην πολη παπι, αλλα μετα το σχολιο σου (και επειδη παλιωσε το παπι) σκεφτομα να το αλλαξω με σκουτερ. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια φίλε μου και χαίρομαι που βοήθησα έστω και λίγο γιατί το όλο θέμα θέλει αρκετή μελέτη για να γίνει κατανοητό και σε μερικές αράδες δεν είναι δυνατόν να αναλυθεί όπως θάπρεπε. Άν σκέφτεσαι να πάρεις σκούτερ προτείνω καλό έλεγχο αγοράς σχετικά με το πόσο είναι το κόστος χρήσης του, επιλογή βάσει αναγκών και σωματομετρικών διαστάσεων και οπωσδήποτε τέστ στον δρόμο και μην ξεχάσεις πως ότι πληρώσεις θα πάρεις. Επισημαίνω ιδιαίτερα το τελευταίο γιατί η πηγή του κακού κατά την άποψή μου για τις τόσες διαφωνιες και διαφορετικές απόψεις επί του θέματος είναι το ότι πολλοί εξ ημών (και καλά κάνουν είμαι ο τελευταίος που θα το κρίνει αυτό και ίσως να μην έχω κάν το δικαίωμα) θέλουν το σκούτερ ως υποκατάστατο για την πόλη για να μην ταλαιπωρούν την μηχανή τους (και ξαναλέω καλά κάνουν, κρίμα τα εργαλεία να ταλαιπωρούνται μέσα στην πόλη) και θέλουν φρένα - στήσιμο - συμπεριφορά μηχανής με 1.700 ευρώ. Αυτό δεν γίνεται και αυτός είναι ο κύριος λόγος που μετά δεν θέλουν ούτε να τα βλέπουν και τα βάζουν όλα στο ίδιο καλάθι. Οπότε αυτά προτείνω προσωπικά. Από επιλογές δε άπειρα με την αρχή το ξαναλέω : ότι πληρώσεις θα πάρεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2012 Πολυ καλη αναλυση. Μπραβο φιλε Σαββα, νομιζω εδωσες ολοκληρωμενη απαντηση στο θεμα.Εγω βεβαια εχω για μεσα στην πολη παπι, αλλα μετα το σχολιο σου (και επειδη παλιωσε το παπι) σκεφτομα να το αλλαξω με σκουτερ. Ανδρέα, να ξέρεις ότι τα παπιά γενικότερα ΔΕΝ έχουν φρένα, λόγω στενών ελαστικών κλπ. Όποιο σύγχρονο σκούτερ και να αγοράσεις θα έχει απείρως καλύτερα φρένα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
eftaxias 857 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2012 Πάντως αυτό που λέει ο Ηλίας το έχω παρατηρήσει και εγώ στο scooter. Τώρα κανα-δυο μήνες που έχω το Crypton X νιώθω -συνηθισμένος από το σκουτερ- να "χάνω" το πισινό πιο εύκολα, δηλαδή να δίνω μεγαλύτερη δύναμη στο πίσω ασυναίσθητα. Με το σκούτερ όμως δεν το έχανα, οπότε λογικά παίζει ρόλο και η κατανομή βάρους που είναι πίσω. Βέβαια το σκούτερ έχει τα Pirelli Diablo ενώ το Crypton έχει τα μαμίσια σαπουνολάστιχα :P ... εε εναν ρόλο θα τον παίζει κι αυτό.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ANDREASP 575 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2012 Ανδρέα, να ξέρεις ότι τα παπιά γενικότερα ΔΕΝ έχουν φρένα, λόγω στενών ελαστικών κλπ. Όποιο σύγχρονο σκούτερ και να αγοράσεις θα έχει απείρως καλύτερα φρένα. Aληθεια ειναι οτι τα παπια θελουν άγκυρα για να σταματήσουν Ασε που πιανεσαι αν οδηγεις πολλή ωρα. Ας όψεται η κολοκριση. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
patapios 1.698 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2012 (τροποποιήθηκε) Σαββας κατατοπιστικο ποστ. Ηλια νομιζω ειναι θεμα αισθησης. Ως κατοχος runner για 4 χρονια εχω να πω πως μια χαρα φρεναρε με 80 20 μπρος πισω οπως και επιβραδυνε ικανοποιητικα με το κλεισιμο του γκαζιου. Απειρως καλυτερα φρενα απο παπι .... απειρως χειροτερο στο στριψιμο λογο μικρων τροχων (μιλαω για το συγκεκριμενο μοντελο) Βεβαια το ειχα μαθει τοσο καλα που εξυνα διπλο σταντ και τερματιζα λαστιχο αλλα ηταν μαλακια μου γιατι επαιζα με την τυχη μου. Ακροβατουσα πεφτω δεν πεφτω ....ευτυχως δεν σαβουρωθηκα ποτε και με εμαθε πολλα απο τα απειρα γλιστριματα που ειχα φαει. Το θεωρω το καλυτερο μεταφορικο μεσω της πολης για μεχρι 300cc αν και θα ηθελα το κοστος αγορας και συντηρησης να ανταγωνιζεται καπως αυτο των παπιων. Τροποποιήθηκε Ιούλιος 27 , 2012 από τον patapios 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2012 Πάντως αυτό που λέει ο Ηλίας το έχω παρατηρήσει και εγώ στο scooter. Τώρα κανα-δυο μήνες που έχω το Crypton X νιώθω -συνηθισμένος από το σκουτερ- να "χάνω" το πισινό πιο εύκολα, δηλαδή να δίνω μεγαλύτερη δύναμη στο πίσω ασυναίσθητα. Με το σκούτερ όμως δεν το έχανα, οπότε λογικά παίζει ρόλο και η κατανομή βάρους που είναι πίσω. Βέβαια το σκούτερ έχει τα Pirelli Diablo ενώ το Crypton έχει τα μαμίσια σαπουνολάστιχα :P ... εε εναν ρόλο θα τον παίζει κι αυτό.. Δυστυχώς φίλε μου είναι δύσκολο να βρείς λάστιχα από μαμά νάναι τέλεια, πρέπει νάσαι πολύ τυχερός οπότε και στο Κρύπτον θα πρέπει να αλλαχθούν και θα δείς αλλαγή συμπεριφοράς σίγουρα. Επίσης ναι παίζει ρόλο μεγάλο η κατανομή του βάρους στο πως θα σταματήσει το οτιδήποτε αλλά οποιοδήποτε εργαλείο μην ξεχνάμε ότι θέλει εξεικοίωση πρώτα από τον χρήστη και αυτή κατά την άποψή μου θα πρέπει νάναι μεγάλη δεδομένου ότι αν αγοραστεί καινούργιο για 2.000 χλμ θα στρώνεται και θα ανοίγει ο κινητήρας του σιγά σιγά μέχρι και τα 6.000 πολλές φορές που ανοίγει εντελώς. Μετά τα 2.000 χλμ πρέπει να αρχίσουν οι δοκιμές σε ασφαλές περιβάλλον όπως ένα πάρκιν σούπερ μάρκετ την Κυριακή πούναι κλειστό και άδειο κ.λ.π. παρεμφερή ασφαλή σημεία. Εκεί γίνεται η γνωριμία του αναβάτη με το δίκυκλο δοκιμάζοντάς το στα όριά του. Το φρενάρισμα τώρα στο δίκυκλο πρέπει να γίνεται κυρίως με το μπροστινό φρένο δεδομένου ότι αυτό επιτάσσουν οι νόμοι της φυσικής και δη της αδράνειας. Απλά πολλές φορές νομίζουμε ότι θα μας φυγει και λόγο και της κάκιστης ασφάλτου όντως έχουμε γλυστρήματα. Δεν αλλάζει όμως αυτό τους νόμους της φυσικής απλά θέλει εξεικοίωση το θέμα φρενάρισμα και αν δεν διαθέτουμε σύστημα αντιμπλόκ πρέπει να αποκτήσουμε την εμπειρία να κάνουμε αυτό που το προαναφερθέν σύστημα κάνει αυτόματα, εμείς με το χέρι μας. Δεν τσαρουχώνουμε το μπροστινό αλλά το νιώθουμε, οδηγούμε βελούδινα και αν δούμε ότι πάει να γλυστρήσει απελευθερώνουμε λίγη πίεση και ξαναπατάμε, όλα αυτά ταχύτατα βέβαια πράγμα που θάρθει με τον καιρό και την απόκτηση εμπειρίας. Αναρωτηθείτε γιατί όσα αυτοκίνητα ή δίκυκλα διαθέτουν δίσκους και ταμπούρα, οι δίσκοι είναι πάντα εμπρός και τα ταμπούρα πίσω και έτσι θα καταλάβουμε όλοι ότι φρενάρουμε με το μπροστινό κατά 75% και υποβοηθούμε με το πίσω κατά 25%. Σε φρενάρισμα πανικού δε και με τα δύο αλλά με έμφαση πάντα στο μπροστά. Δεν αφορά εσένα αποκλειστικά η απάντηση φίλε μου συγχώρα με αλλά απλά δραττώμενος της ευκαιρίας είπα να τα γράψω όλα αυτά. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2012 Συγγνώμη αλλά παραπάνω ξέχασα να σας πώ το ρεζουμέ της υποθέσεως που είναι ότι είναι μύθος πως το πίσω φρένο στα σκούτερ πιάνει καλύτερα. Και αυτά φρενάρουν όπως όλα με το μπροστά κατά 75% και με το πίσω κατά 25%. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Al_Bandy 2.780 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2012 το μπροστινο του σκουτερ ειναι ελαφρυ και δινει χιροτερη αισθηση απο το πισω, αυτο δε συμαινει οτι δε φρεναρει αλλα οτι δεν το αισθανομαστε καλα το hd2 μια χαρα edo κανει Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2012 Επιπλέον τα σκούτερ (τα 4χρονα) φρενάρουν με το κλείσιμο του γκαζιού και με τον κινητήρα. Άλλαξε ο φυγοκετρικός συμπλέκτης των σκούτερ? Δε νομίζω, κι από τη στιγμή που δεν άλλαξε αυτό σημαίνει ότι με το που κλείνεις το γκάζι απομονωνεί τον κινητήρα από τη ρόδα κι άρα ΔΕΝ μπορεί να φρενάρει. Αν έχει αλλάξει κάτι, πολύ ευχαρίστως να το μάθω κι εγώ. :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2012 Έχω την εντύπωση πως δεν απομονώνει απλά, αλλά με το κλείσιμο του γκαζιού ψιλομουρώνει το σκούτερ. Κάτι ψιλά τα κόβει το κινητήρας... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Al_Bandy 2.780 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2012 Άλλαξε ο φυγοκετρικός συμπλέκτης των σκούτερ? Δε νομίζω, κι από τη στιγμή που δεν άλλαξε αυτό σημαίνει ότι με το που κλείνεις το γκάζι απομονωνεί τον κινητήρα από τη ρόδα κι άρα ΔΕΝ μπορεί να φρενάρει. Αν έχει αλλάξει κάτι, πολύ ευχαρίστως να το μάθω κι εγώ. :) δε ξερω τι εχουν κανει οι ανατολιτες παντως και το sym φρεναρει μεχρι τα 40χλμ από το μοτερ μετά αποσυμπλεκει μη φανταστείς κατέβασμα η κλείσιμο γκαζιού όπως μότο άλλα κάτι γίνεται, δε τσουλαει ελευθερα οπως κατι παλια διχρονα σκουτερ παντως δε φανταζομαι καμια αλλαγη στη λειτουργια του ctv απλα καλυτερο ρυθμισμα του Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2012 δε ξερω τι εχουν κανει οι ανατολιτες παντως και το sym φρεναρει μεχρι τα 40χλμ από το μοτερ μετά αποσυμπλεκει μη φανταστείς κατέβασμα η κλείσιμο γκαζιού όπως μότο άλλα κάτι γίνεται, δε τσουλαει ελευθερα οπως κατι παλια διχρονα σκουτερ παντως δε φανταζομαι καμια αλλαγη στη λειτουργια του ctv απλα καλυτερο ρυθμισμα του Εχει στροφομετρο Αγγελε? Θελω να πω βλεπεις με κλειστο γκαζι τις στροφες ανεβασμενες και στα 40χαω πεφτουν τελειως στο ρελαντι? Μονο τοτε μπορεις να εισαι σιγουρος οτι υπαρχει συμπλεξη τροχος-κινητηρας. Σε διαφορετικη περιπτωση μαλλον ιδεα του οδηγου ειναι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Al_Bandy 2.780 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2012 Εχει στροφομετρο Αγγελε? Θελω να πω βλεπεις με κλειστο γκαζι τις στροφες ανεβασμενες και στα 40χαω πεφτουν τελειως στο ρελαντι? Μονο τοτε μπορεις να εισαι σιγουρος οτι υπαρχει συμπλεξη τροχος-κινητηρας. Σε διαφορετικη περιπτωση μαλλον ιδεα του οδηγου ειναι. στροφόμετρο δεν έχει άλλα ακούς τις στροφες και δεν είναι το πρώτο σκούτερ που ειχα, να πω οτι ειναι ιδεα μου + οτι καπου το διαβασα πριν παρω το σκουτερ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
patapios 1.698 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2012 Και εγω θα συμφωνησω πως μεχρι καποια λιγα χιλιομετρα ο φυγοκεντρικος συμπλεκτης μενει συμπλεγμενος επιβραδυνοντας με το μοτερ μεχρι την αποσυμπλεξη του. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TC-drift 3.473 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2012 το μπροστινο του σκουτερ ειναι ελαφρυ και δινει χιροτερη αισθηση απο το πισω, αυτο δε συμαινει οτι δε φρεναρει αλλα οτι δεν το αισθανομαστε καλα το hd2 μια χαρα edo κανει Τσου ρε που κάνει και έντο... να σε δω να το προσπαθείς και να πλερώνεις πλαστικά.. Άλλαξε ο φυγοκετρικός συμπλέκτης των σκούτερ? Δε νομίζω, κι από τη στιγμή που δεν άλλαξε αυτό σημαίνει ότι με το που κλείνεις το γκάζι απομονωνεί τον κινητήρα από τη ρόδα κι άρα ΔΕΝ μπορεί να φρενάρει. Αν έχει αλλάξει κάτι, πολύ ευχαρίστως να το μάθω κι εγώ. :) Η πλήρης σύμπλεξη του συμπλέκτη γίνεται (στο δικό μου τουλάχιστον αλλά φαντάζομαι και στα περισσότερα σκουτερ περίπου στα 25km/h. Αντίστοιχα η αποσύμπλεξή έρχεται στα ίδια χιλιόμετρα. Όπως δηλαδή πλησιάζεις το φανάρι π.χ. περίπου στα 25km/h νιώθεις το σκουτεράκι να ΄΄αμολάει΄΄ σαν να απομόνωνες τον συμπλέκτη σε ένα συμβατικό μηχανάκι. Ο φυγοκεντρικός συμπλέκτης σε όλες τις αλλες ταχύτητες είναι κανονικά σε ενέργεια και νιώθεις στο΄άφημα του γκαζιού το φρενάρισμα του μοτέρ. Το φρενάρισμα βέβαια αυτό δεν είναι τόσο έντονο και σταθερό όπως όταν έχεις μια συγκεκριμένη ταχύτητα μέσα. Εξομαλύνεται σιγά σιγά και σταθεροποιείται σε μικρή ένταση. Τόση όσο να παρασύρει λίγο το μοτέρ ο πίσω τροχός σε εξαναγκασμένη κίνηση. Το φαινόμενο όμως εδώ της επιβράδυνσης απο το μοτέρ δεν είναι τόσο έντονο πιστεύω λόγω του ότι στην μετάδοση δεν παρεμβάλλόνται σε εκείνο το σημείο γρανάζια αλλά καμπάνα-υλικά τριβής και γενικά υπάρχει ολίσθηση σε ένα σύστημα που φτιάχτηκε για πατινάρισμα στις χαμηλες ταχύτητες. Πάντως φρενάρισμα λίγο υπάρχει απο το μοτερ. Δεν αμολάει δηλαδη το μηχανάκι όταν κλείνεις το γκάζι.. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Al_Bandy 2.780 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2012 Τσου ρε που κάνει και έντο... να σε δω να το προσπαθείς και να πλερώνεις πλαστικά.. εγώ για τα καλάμια ανησύχησα πιο πολύ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΚωσταςΤ 2.628 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2012 Άλλαξε ο φυγοκετρικός συμπλέκτης των σκούτερ? Δε νομίζω, κι από τη στιγμή που δεν άλλαξε αυτό σημαίνει ότι με το που κλείνεις το γκάζι απομονωνεί τον κινητήρα από τη ρόδα κι άρα ΔΕΝ μπορεί να φρενάρει. Αν έχει αλλάξει κάτι, πολύ ευχαρίστως να το μάθω κι εγώ. :) Παιδες ενα πραγμα σαν την μηχανη με συμπλεκτη και τα τουτου.Εχετε ακουστα για το λεγομενο φρενο-μηχανη.Και στα σουτερ,και στα μη σκουτερ και στα αυτοκινητα με το που παρεις το ποδι-χερι απο το γκαζι κοβει-μειωνει.Τωρα πως και τι ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο! Και εγω θα συμφωνησω πως μεχρι καποια λιγα χιλιομετρα ο φυγοκεντρικος συμπλεκτης μενει συμπλεγμενος επιβραδυνοντας με το μοτερ μεχρι την αποσυμπλεξη του. ΑΑΑΑΑΥΤΟ Στο SH μεχρι και τα 21χλμ ειναι συμπλεγμενος στα 20 αποσυμπλεκεται λες και τραβηξες συμπλεκτη! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
r3negade 3.396 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2012 Καλα μην τρελαθουμε... Δεν ειναι το ιδιο πραγμα οπως με τις μηχανες...Οντως μεχρι κοντα τα 20 χιλιομετρα δειχνει πως κοβει και το σκουτερ, και μετα ξαφνικα αποσυμπλεκει... Αλλα αν οδηγησετε ενα μονοκυλινδρο πχ, π εχει αρκετα εντονο μηχανοφρενο, και αφησετε το γκαζι, θα δειτε οτι το σκουτερ δεν κοβει τοσο.. Αυτο συμβαινει επειδη λογω του CVT κιβωτιου, η σχεση οπυ εχει στο κιβωτιο του, ειναι μεγαλη ωστε να εχει παντα τις ελαχιστες στροφες.. Ειναι σαν να σταματησεις απο τα 40-50 με 6η σε ενα μηχανακι...Ε @@ μηχανοφρενο θα δεις! :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες