Jump to content
george3021

VW Polo 1.4

Recommended Posts

Καλησπερα παιδες. Σκεφτομουν σε λιγους μηνες να κανω μια αγορα ενος VW Polo 1400 του 2009-10 που δινει νομιζω γυρω στους 85 ιππους. Ερχεται και το θεμα καταναλωση..ποσο θα μου καει?

Με συμφερει να του βαλω αεριο?

Αν το χει κανεις εξτρα πληροφοριες θα ηταν χρησιμες.

Προχειρη φωτο απο γουγλε το αμαξι ειναι περιπου αυτο 20120209075520P1040078.JPG

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

έχει η αδερφή μου το 1.2 το απλό όμως

αν δεν σε καίνε τα 200 έξτρα κυβικά πάρε το μικρό

είναι ίδια καρότσα με το μεγάλο ίδια πράγματα και καίει αέρα :S

το αέριο από όσους έχω ακούσει που έχουν βάλει συμφέρει αλλά μόνο αυτά ξέρω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι νομιζεις δεν ηθελα το 1.2 ? :P απλα μεταχειρησμενα τα βρισκεις πιο ακριβα απο τα 1.4..τι της καει περιπου? Εχεις υπολογισει λιτρα ανα 100 ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

νούμερα ακριβός δεν ξέρω να σου πω όταν την δω θα την ρωτήσω αν θυμάμαι καλά 4,5 - 5 λίτρα αστικά έξω δεν καίει τίποτα

αλλά ξέρω σίγουρα οτι ξεχνάει να βάλει βενζίνη lol

Τροποποιήθηκε από τον Vatos_locos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πςς..θα το κοιταξω..ευχαριστω φιλε

οποιος αλλος οτι εχει να πει το λεει ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ο κολλητος μου ειχε το 1.2 polo αυτοματο, αλλα αν δεν κανω λαθος ηταν 105 αλογα..

το ειχα παρει και σε 2-3 εκδομες για αρκετα (κανα 800αρι?) χιλιομετρα..

καταλανωση ελεγε γυρω στα 4,5-5,0 το τριπ κομπιουτερ στο drive mode.. στο sport ανεβαινε λιγακι.. εχω την εντυπωση οτι εκαψα λιγοτερο αποτι καιω με το μηχανακι στην ιδια διαδρομη, αλαλ δεν βαζω και το χερι μου στη φωτια..

παντως πολυ τραγικη η αποκριση το γκαζι στο drive, αλλα πολυ ωραιο αμαξακι κατα τα αλλα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

υποθετοντας οτι παιρνω το 1.4 χωρις να εχω καποια αλλη διαθεσιμη επιλογη..θα την εβγαζα καλα με το αεριο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ριξε μια ματια εδω που είναι πιο εξειδικευμένο φορουμ

http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showforum=111

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για όλα τα αυτοκίνητα ένα είναι το σίγουρο. Η κατανάλωση είναι ανάλογη του "βάρους" του δεξιού σου ποδιού.

Αν γνωρίζεις αγγλικά, δες το παρακάτω video από το 3:20 και μετά και θα καταλάβεις λίγο τι εννοώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην παρεις vw εγω θα σου πω...

πολλα προβληματα.πριν καμια βδομαδα βγηκε και στις φορα και προβλημα στην καδενα στους tsi 1,2 και 1,4

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην παρεις vw εγω θα σου πω...

πολλα προβληματα.πριν καμια βδομαδα βγηκε και στις φορα και προβλημα στην καδενα στους tsi 1,2 και 1,4

Ελεος ρε παιδια....Για πες και σε μενα αυτο το προβλημα στην καδενα με τα 1.2 κι 1.4 για να το περιμενω...

Οπως περιμενα και τοσα αλλα που ποτε δεν ηρθαν.......(βαλβιδες N75 και N249 - συγχρονιζε 2ας - καψιμο λαδιων και τοσα αλλα)

ΟΛΑ ΧΑΛΑΝΕ-ΟΛΑ ΣΠΑΝΕ οχι μονο τα VW.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω αυτο το μοντελο Πετρελαιο ..μπορει να ειναι πιο ακριβο κατα την αγορα αλλα παιρνεις πολυ γρηγορα τα χρηματα σου πισω αφου δεν καιει ΤΙΠΟΤΑ ...

Σε πραγματικες συνθηκες μεσα στην πολη ( και οχι αυτα που ανακοινωνουν τα Εργοστασια ) η καταναλωση ειναι μικροτερη απο 10ευρω \100 Km σε ταξιδη , δεν καιει τιποτα παει με τους ατμους ....

κανω Αιγιο Αθηνα -Αθηνα Αιγιο 400km με μεση ταχυτητα 110-130Km \ και καιω 30 ευρω ...

Μην νομιζεται οτι ειναι κανα ψοφιο , τραβαει και με το παραπανω εχει 18 κιλα ροπη !!!

Τροποποιήθηκε από τον point zero

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλα εχω και εγω να σου δωσω προβληματα για οτι θες αμα ειναι ετσι

το μονο που δεν μας εχει βγαλει προβλημα ειμαι το Getz 1.4..πραγματικα σκυλι ουτε ενα προβλημα και ουτε και πολυ καλη συντηρηση.

Εγινε ευχαριστω παιδια..μολις το βρω θα το τσιμπισω ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάρε diesel και μην βάζεις αέριο. Η διαφορά δεν είναι και πολύ μεγάλη συν την μεγαλύτερη αξιοπιστία και κέρδος μεταπώλησης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπα για πολλα χρονια δεν σκεφτομαι να το πουλησω...νεαρος ειμαι θα το χω καμια πολλα χρονια ακομη..αξια χαμηλη θα ειναι ετσι κ αλλιως

το θεμα ειναι οτι δεν εχω να δωσω αρκετα χρηματα για την εκδοση Diesel

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω διαπιστώσει τόσα χρόνια στο νετ οτι αν προτείνεις σε κάποιον, πχ πάρε αυτον τον υπολογιστή και οχι τον άλλον το κάνει ή σε ακούει, αν όμως του πεις πάρε αυτό το αυτοκίνητο αντί του άλλου ή και μοτοσυκλέτα, αυτό που θα συμβεί είναι μια διαμάχη μεταξύ των μελών που συμμετέχουν στην συζήτηση λες και κάποιοι είναι μέτοχοι της μια ή τις άλλης εταιρείας.

Η vw είναι προβληματική, (προσωπική άποψη), τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στον κινητήρα, πουθενά αλλού, στα υπόλοιπα είναι καταπληκτικά αυτοκίνητα και εκτός συναγωνισμού.

Διαλέγεις και παίρνεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω αυτο το μοντελο Πετρελαιο ..μπορει να ειναι πιο ακριβο κατα την αγορα αλλα παιρνεις πολυ γρηγορα τα χρηματα σου πισω αφου δεν καιει ΤΙΠΟΤΑ ...

Σε πραγματικες συνθηκες μεσα στην πολη ( και οχι αυτα που ανακοινωνουν τα Εργοστασια ) η καταναλωση ειναι μικροτερη απο 10ευρω \100 Km σε ταξιδη , δεν καιει τιποτα παει με τους ατμους ....

κανω Αιγιο Αθηνα -Αθηνα Αιγιο 400km με μεση ταχυτητα 110-130Km \ και καιω 30 ευρω ...

Μην νομιζεται οτι ειναι κανα ψοφιο , τραβαει και με το παραπανω εχει 18 κιλα ροπη !!!

Το 3κύλινδρο ειναι;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σόρρυ που δεν έκατσα να διαβάσω αν στο πρότεινε κάποιος αλλά αν μιλάς για καινούργιο σκέψου την λύση του πετρελαιοκίνητου και όχι υγραεριοκίνητου. Γνωστός το έκανε και σώθηκε από κατανάλωση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ο κολλητος μου ειχε το 1.2 polo αυτοματο, αλλα αν δεν κανω λαθος ηταν 105 αλογα..

το ειχα παρει και σε 2-3 εκδομες για αρκετα (κανα 800αρι?) χιλιομετρα..

καταλανωση ελεγε γυρω στα 4,5-5,0 το τριπ κομπιουτερ στο drive mode.. στο sport ανεβαινε λιγακι.. εχω την εντυπωση οτι εκαψα λιγοτερο αποτι καιω με το μηχανακι στην ιδια διαδρομη, αλαλ δεν βαζω και το χερι μου στη φωτια..

παντως πολυ τραγικη η αποκριση το γκαζι στο drive, αλλα πολυ ωραιο αμαξακι κατα τα αλλα..

Βελτιωνεται αρκετα η κατασταση αμα βαλεις ενα ανταπτορακι που κοβει τις αρνητικες συχνοτητες αποκρισης του γκαζιου. Κοστιζει γυρω στα 70 γιουργια αν θυμαμαι καλα και μπορω να σου πω οτι ειδα τεραστια διαφορα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ελεος ρε παιδια....Για πες και σε μενα αυτο το προβλημα στην καδενα με τα 1.2 κι 1.4 για να το περιμενω...

Οπως περιμενα και τοσα αλλα που ποτε δεν ηρθαν.......(βαλβιδες N75 και N249 - συγχρονιζε 2ας - καψιμο λαδιων και τοσα αλλα)

ΟΛΑ ΧΑΛΑΝΕ-ΟΛΑ ΣΠΑΝΕ οχι μονο τα VW.

Wunder-Punkt-beim-TSI-560x373-f41bd56aceacbe00.jpg

More and more chains of control in certain VW engines make far too early limp. According to information from Auto Bild (issue 10/2012, from 9 March in the trade), it comes with some VW engines to more problems with worn timing chain. Affected is the 1.4-liter TSI engine.

Auto Bild are 61 before damage is similar to reports in Touran, Golf and Tiguan. The outages affect timing chain, chain tensioner and cam plate. This results in costly engine damage.

The evaluation of the Auto Bild grief box showed that most defects in the VW Touran compact MPV built between 2006 and 2007 occurred (1.4 TSI with 140 hp, engine code BMY) - typically at km stalls 40000-70000.

The damage often announce themselves by rattling after a cold start or a lit check engine light.

For certain VW engines there are increased problems with worn timing chain. Normally, the timing chain to keep the car's lifetime. This was confirmed by VW at the request of Auto Bild. The chain was "interpreted the life of the engine" on.

Among the possible causes of damage to VW wants to say not. Remain speculation only: Engine expert Fritz Indra, of the University of Vienna. "First, would I be thinking of material problems of a supplier can be ruled out that, for example, engine vibrations at certain speeds, questioned what the timing chain in the long term overload This would also explain why. The damage in some models frequently occur. "

Despite the large number of complaints Kummerkasten-Volkswagen talks about individual cases, in different versions of this engine.

Goodwill is full then it is merely a vehicle up to three years old, one year after the factory warranty, with a maximum of 100,000 miles. With up to six years of cars with more than 200,000 kilometers VW granted after examination of the case, then pro rata reimbursement, if the holder can prove uninterrupted service interval work according to manufacturer specifications.

Πηγές: autobild.de, autolatest.ro, autocarcenter.info

Ουσιαστικά μιλάμε για αρκετές περιπτώσεις αστοχίας στην καδένα χρονισμού και του τεντωτήρα της με αποτέλεσμα την ολική καταστροφή του κινητήρα αν ο οδηγός δεν πάρει είδηση το κροτάλισμα.....

Το κακό είναι πως οι ηχητικές διαφορές δεν προλαβαίνουν το πρόβλημα, απλά κάνουν αισθητή την παρουσία του.

Είναι πιθανό να φταίει κάτι στο κύκλωμα λίπανσης, υπήρξαν διαδικασίας αλλαγής σε τρόμπες, καθρέπτες και εμφανίζονται σημάδια έντονης θερμικής φόρτισης του λαδιού.

Οι ζημιές δυστυχώς συμβαίνουν σε οχήματα εκτός εγγύησης αλλά με λίγα χιλιόμετρα (ανάμεσα σε 40ΚKm & 70KKm) και η αποκατάσταση συνήθως ξεπερνά τα 6000€

Αν θέλετε επιπλέον στοιχεία, πείτε μου να τα αναφέρω πιο αναλυτικά

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν γυρίσουμε το χρόνο στα παλιότερα χρόνια, θα θυμηθούμε πως πάρα πολλά αυτοκίνητα δεν είχαν ιμάντες στους εκκεντροφόρους αλλά καδένα.

Μια μέθοδο χρονισμού του μοτέρ, που ναι μεν έδινε πιο τραχύ δούλεμα στο μοτέρ, έκανε περισσότερο θόρυβο και δυσκόλευε σε κάποιες εργασίες συντήρησης / επισκευής, είχε όμως και μερικά πολύ καλά, κυρίως για τον ιδιοκτήτη: το κυριότερο ήταν η αξιοπιστία σε βάθος χρόνου, αφού δεν χρειαζόταν αντικατάσταση, σχεδόν ποτέ.

Κολυμπούσε συνεχώς σε λάδι, σε μια απολύτως ασφαλή περιοχή προστατευμένη από σκόνες και χημικά και με έναν σωστό τεντωτήρα είτε θα περνούσαν δεκαετίες για την αλλαγή του, είτε θα προλάβαινε το αυτοκίνητο να γίνει σκραπ σε κάποια μάντρα.....

Και όλα αυτά, σε εποχές που τα λάδια ήταν ορυκτέλαια βαρελιού, χωρίς πρόσθετα και extra προστασία, οι μηχανουργικές εργασίες δεν είχαν τις τέλειες μετρήσεις του σήμερα και βεβαίως οι γνώσεις των μετάλλων και των αντοχών τους ήταν λιγότερες από ότι σήμερα.

Και επιπλέον, οι παλιές αυτές καδένες χρονισμού χρόνιζαν και παλιά μοτέρ με valvetrain παλιάς κοπής που είχαν και περισσότερες τριβές και ανοχές και κραδασμούς.....

Και ξαφνικά οι καδένες έφυγαν από τα αυτοκίνητα.

Έφυγαν γιατί ήρθε η «μόδα» των ιμάντων χρονισμού.

Που είχαν ελάχιστα καλά για τον ιδιοκτήτη και τεράστια καλά για τους εργοστασιάρχες και τους συνεργειάδες.

Τα μοτέρ με τους εξωτερικούς ιμάντες, έγιναν πιο συμπαγή, πιο κόμπακτ.

Αυτό τους δίνει μεγαλύτερη αντοχή στις δυνάμεις εσωτερικά στο μοτέρ ή μάλλον, για να το θέσω σωστά, δίνει αντίστοιχη αντοχή με πριν αλλά με μικρότερο κόστος και απαιτήσεις από το εργοστάσιο.

Κάνει το μοτέρ λιγότερο τραχύ σε κραδασμούς και ήχο, άρα ο κατασκευαστής έχει λιγότερο πονοκέφαλο στο θέμα βελτίωσης της ποιότητας λειτουργίας του αυτοκινήτου.

Από την άλλη, κατασκευαστικά αλλά και ως κόστος υλικών, οι ιμάντες είναι σαφώς πιο οικονομικοί σε σχέση με την λύση της καδένας.

Όμως το βασικότερο καλό για τις εταιρίες είναι η τακτική συντήρηση που απαιτεί το σύστημα χρονισμού. Οι ιμάντες πρέπει να αλλάζονται σε τακτά χρονικά ή χιλιομετρικά διαστήματα. Με βαρύ κόστος για την τσέπη του ιδιοκτήτη, αφού δεν είναι ακριβοί οι ιμάντες αλλά τα περιφερειακά τους (τεντωτήρες, ρουλεμάν, μεταβλητοί κοκ).

Και το χειρότερο?

Κάτι που το ξέρουν λίγοι ιδιοκτήτες....

Οι ιμάντες αντέχουν πχ για 60.000km ή 3 χρόνια.

Και αυτό, το τελευταίο, δεν το ξέρουν όλοι.....

Με αποτέλεσμα, ένα αυτοκίνητο που έχει κάνει 30.000km στην 3ετία, πρέπει να αλλάξει ιμάντες και αν δεν τους αλλάξει, είναι έτοιμο για να καρφώσει αρκετές βαλβίδες πάνω στα πιστόνια.

Που σημαίνει γενική ανακατασκευή μοτέρ που μπορεί να στοιχίσει αρκετά πάνω από 3-3.5 χιλιάρικα (σε €) σε ένα τυπικό μοτέρ 1400cc και 90 ίππων.

Και δυστυχώς, ο ιμάντας ΔΕΝ προειδοποιεί.

Θα γυρίσει το κλειδί, θα γυρίσει η μίζα, θα ακούσεις ένα γραααππππ, και θα ξεκινήσει η αφαίμαξη του πορτοφολιού.....

Και ξαφνικά, την τελευταία 5ετία(+), πολλές εταιρίες γύρισαν στην λύση της καδένας στα βασικά τους μοντέλα.

Γιατί?

Γιατί είναι βολικό για τις εταιρίες leasing!!

Που έχουν τεράστιο αριθμό οχημάτων και έχουν απαιτήσεις από τους κατασκευαστές!

Δείτε τα οχήματα leasing και ψάξτε ποια έχουν καδένα εκκεντροφόρων και θα καταλάβετε γιατί πχ έχουν πουλήσει τόσα Golf & Corsa & Astra στις εταιρίες....

Στο θέμα μας.

Γιατί το «αλεξίσφαιρο» Golf (και όχι μόνο, αλλά και τα Tiguan, Polo, Leon, Octavia, Passat κοκ) την πάτησε?

Η «επίσημη» (την βάζω εντός εισαγωγικών γιατί ουσιαστικά δεν υπάρχει ξεκάθαρη και επίσημη δήλωση από τους Γερμανούς) μιλάει για δύο βασικές αιτίες που δημιουργούν το θέμα:

• μια ατέλεια μηχανουργικής φύσεως στην φάση της κατασκευής της καδένας (πιθανότατα στην βαφή σκλήρυνσης που έδωσε πιο σαγρέ υφή στις οπές των κυλινδρικών συνδέσμων τους)
  • γήρανση του λιπαντικού λόγω τον υψηλότατων θερμοκρασιών που αναπτύσσει λόγω της διέλευσής του από την τουρμπίνα.

Αν προλάβεις το πρόβλημα, παλεύεται!!

Η λύση υπάρχει πιο κάτω.

Αν είσαι λίγο τυχερός (δηλαδή δεν προλάβεις το θέμα στην αρχή του), και η καδένα πηδήξει ένα δόντι (1) θα γίνει αντιληπτό από το πιο τραχύ δούλεμα του μοτέρ και την μειωμένη απόδοση. Εκεί ακολουθούμε τη λύση (που υπάρχει παρακάτω) χρονίζουμε και είμαστε ΟΚ!

Αν είσαι λιγότερο τυχερός, η καδένα πηδάει παραπάνω από 1 δόντι και ο χρονισμός πάει περίπατο, μαζί με έναν αριθμό βαλβίδων που θα καρφωθούν στα πιστόνια μας. Ελπίζω να μη μας συμβεί στα 150km/h γιατί πλέον μιλάμε για μια άκρως επικίνδυνη απώλεια δύναμης αλλά κυρίως στολάρισμα μοτέρ που θέλει ψύχραιμες αντιδράσεις από την μεριά του οδηγού (και που είναι δύσκολες αν το σασμάν μας είναι DSG και όχι χειροκίνητο με μηχανικό συμπλέκτη!!)

Επισήμως το πρόβλημα έχει εμφανιστεί σε 1.2 & 1.4TSi με κωδικούς BMY.

Ανεπισήμως το πρόβλημα έχει εμφανιστεί σε όλους τους κωδικούς των ατμοσφαιρικών FSi αλλά και Twincharger TSi!!!!

Πως γίνεται αντιληπτό το πρόβλημα?

Το Check engine είναι η τελευταία και πολύ καθυστερημένη «αντίδραση»/ειδοποίηση από το όχημα. Εκεί μάλλον θα έχουμε πετύχει ήδη το στολάρισμα....

Τα πρώτα συμπτώματα είναι το κροτάλισμα της καδένας κατά την κρύα εκκίνηση για 2-3sec (μετάφραση: η καδένα έχει ξεχειλώσει και ο εντατήρας δεν μπορεί να την κρατήσει τεντωμένη μέχρι να ανέβει η πίση του λαδιού και το υδραυλικό του εμβολάκι δώσει έξτρα πίσεη στον εντατήρα) καθώς και άρρυθμη λειτουργία στις στροφές του ρελαντί και μάλιστα εντονότερο αν το μοτέρ είναι κρύο.

Σε πιο προχωρημένες καταστάσεις το μοτέρ αποδίδει χειρότερα στις υψηλές στροφές και έχει αυξημένη κατανάλωση καυσίμου!

(μετάφραση: ο χρονισμός των βαλβίδων έχει χαλάσει και επηρεάζεται η ογκομετρική απόδοση του μοτέρ)

Πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα?

Ό,τι από τα προηγούμενα εμφανιστεί, θα πρέπει να μας οδηγήσει ΆΜΕΣΑ στο συνεργείο μας όπου θα γίνει έλεγχος του χρονισμού του μοτέρ με «κλείδωμα» των εκκεντροφόρων. Αν η θέση αναφοράς είναι διαφορετική από την σωστή, αφήνουμε το αυτοκίνητο επιτόπου για επισκευή!

Και τι σημαίνει επισκευή?

Αντικαθιστούμε την καδένα και τον σωλήνα παροχής λαδιού με νέο που παρέχει σωστή θερμομόνωση (και προφανώς τσιμούχες, γλίστρες τεντωτήρα, τεντωτήρα ή μάλλον εντατήρα αν θέλουμε να το πούμε σωστά, φλάτζες, O-rings στον «καθρέπτη», όλες τις βίδες μιας χρήσης, φίλτρο λαδιού, 4 λίτρα λάδι).

Κόστος ανταλλακτικών κάπου στα 370 με 400€ και επιπλέον το κόστος περίπου 5-6 εργατωρών.

Δηλαδή σε ένα συνεργείο που είναι νορμάλ στο κοστολόγιό του και σέβεται και τον πελάτη του, λογικά με ένα 600άρι θα είναι όλα ΟΚ.

Και βέβαια, ελπίζω το βελτιωμένο υλικό να είναι όντως βελτιωμένο και όχι «βελτιωμένο» με αποτέλεσμα κάθε 50-60 χιλιάδες χιλιόμετρα να καλείται ο ιδιοκτήτης να καταβάλει «ενοίκιο» στην VW για το «αλεξίσφαιρο» αυτοκίνητο του λαού.....

Υ.Γ.:

Και για να μη στεναχωριούνται όσοι έχουν VW, απλά θα αναφέρω πως προβλήματα με τις καδένες τους εμφάνισαν και αρκετά άλλα γερμανικά, όπως αρκετά BMW αλλά και Cayenne.

Που ιδιαίτερα αν μιλήσουμε για τα V8 της Porsche, η αλλαγή καδένων και περιφερειακών δεν κοστίζει 600€ αλλά χρειάζεσαι πολύ παραπάνω χαρτί για να καθαρίσεις, όταν στα 140.000km άναβε ξαφνικά ένα check engine και ήσουν τυχερός να το προλάβεις.....

Είναι οι «μαγκιές» των κατασκευαστών για μειωμένες τριβές και χαμηλές καταναλώσεις που μας οδηγούν σε όλα αυτά.

Μετακύλιση του κόστους στον πελάτη.

Τώρα το γιατί δεν θα ακούσουμε προβλήματα με καδένες στα περισσότερα Ιαπωνικά, δεν θα το συζητήσω, θα σας αφήσω να το καταλάβετε μόνοι σας!!!

Όπως επίσης δεν θα συζητήσω για τα «γελάκια» των γερμανών όταν η ΤOYOTA είχε τα RX/ να κάνει μια τεράστια ανάκληση για να φτιάξει σωστά τα «ταπέτα» των αυτοκινήτων της, πληρώνοντας κάποια χοντρά εκατομμύρια. Που πολύ θα ήθελα να δω ΑΝ έχουν τα RX/ και οι ίδιοι να ξεκινήσουν ανάκληση για να διορθώσουν τα λάθη τους....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Giovanni σε βρίσκω πολύ σωστό! :worshippy: Συμφωνώ σε όλα τα σημεία στα οποία αναφέρθηκες. Ευχαριστούμε για το κείμενο και τις πληροφορίες!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα