Jump to content
fliper85

Αγορα scooter η γουρουνας

Recommended Posts

Γεια σας.Οπως λεει και ο τιτλος ειμαι σε συγχηση.Απο την μια μου αρεσει πολυ το gts300 της sym.Απο την αλλη ο πατερας μου γκρινιαζει ασχημα επειδη φοβαται τα διτροχα και λεει να παρω γουρουνα καλυτερα στα ιδια κυβικα.

Εγω το θελω για χρηση γενικη.Να μην κυκλοφορω το αμαξι οσο παιρνει.Λογο καταναλωσης κτλ.Αυτο περιλαμβανει πηγαινε ελα στην δουλεια.Βολτες Σαββατοκυριακο, ταξιδια κλπ. Βολευει η γουρουνα για αυτην την χρηση?Απο καταναλωση τι λενε?Απο γουρουνα εβλεπα την quadlander 300s.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

αν ψαχνεις για ταξιδι αποτι εχω ακουσει πανω σε συζητηση απο γνωστο και ιδιοκτητη μιας 500αρας δεν ειναι για ταξιδι που να τον πληρωναν...τωρα επειδη δεν γνωριζω σχεδον τιποτα μπορεις να πας και να ρωτησεις σε μια αντιπροσωπεια τα + και τα - της γουρουνας...αν και νομιζω δεν υπαρχει κανενα + εκτος απτο οτι ειναι 4τροχο και δεν υπαρχει κινδυνος πτωσης...αν ειναι να πεσεις θα πεσεις με τουμπα :P

Οσο για την καταναλωση αστο καλυτερα αν κοιτας ταξιδια κτλπ...τρωει σαν τρελο...φουλαραμε μια μερα με το παιδι και φυγαμε στο χωριο για βολτα οταν ειχα ακομα το σκουτερ και 10 λιτρα μεσα σε μια μερα τα ειχε φαει ...

Τροποποιήθηκε από τον Scissorz

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

%CE%93%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%9D%CE%91+1962.jpgνα την πάρεις :crazy: :P

χαχχαχχααχααααα.Αυτη ειναι και πολυ οικονομικη!!!!

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.Το θεμα οποτε τωρα πως θα μεταπισω τον πατερα μου για το σκουτερ.Και δεν μπορω την γκρινιααααααα!!!!!!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πραγματικά οι γουρούνες πίνουν πίνουν και δεν χορταίνουν συν το οτι άλλη αίσθηση το δίτροχο όπως και να το κάνουμε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η "ασφάλεια" που προσφέρουν οι γουρούνες είναι μόνο στο μυαλό των αδαών που νομίζουν πως επειδή έχουν τέσσερεις ρόδες, είναι ασφαλείς.......... οι θέση τους είναι στα βουνά και στα λαγκάδια και όχι στις πλατείες και τους δρόμους. Μεγάλο κόστος και σε βενζίνη και σε λάστιχα........ Πολύ καλύτερο ένα καλό σκούτερ για την δουλειά που το θέλεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η καταναλωση τους ποσο παιζει δλδ στα 100χλμ?

Απο χτες αρχισα να προσπαθω να του αλλαξω μυαλα.Αντε να δω τι θα γινει.Προς το παρον με το παπακι εδω που ειμαι ειμαι μια χαρα.Για οταν γυρισω Αθηνα θα κινηθω για αγορα μεγαλυτερου!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και ένας άπειρος εύκολα έρχεται καπάκι σε μία στροφή με τη γουρούνα

Αυτό ακριβώς! Σε σχέση με τα scooter, πολύ πιο επικίνδυνες είναι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό ακριβώς! Σε σχέση με τα scooter, πολύ πιο επικίνδυνες είναι.

χώρια που αν αφηρημένος κάποιος κατεβάσει πόδι να σπρώξει μπορεί και να του το φάει η πίσω ρόδα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι γουρούνες πίνουν όσο ένα αμάξι, πανε σαν τις χελώνες, κάνουν τεράστια φασαρία στην άσφαλτο, δεν χωράνε ανάμεσα απο τα αμάξια και τα μοτέρ τους δεν είναι για να πηγαίνεις πορεία με΄χρι να τα κάψεις.

Γουρούνα πρέπει να πάρει ένα ς αγρότης που πάει στα χωράφια, ένας λάτρης του χώματος ή ένας παππούς που έχει ξεχάσει ισορροπία.

Αν το θέμα τους είναι οι περισσότερες ρόδες για θέμα ασφάλειας πάρε ένα Piaggio Mp3 Yourban ,χαχα και τους ξεγέλασες!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η γουρούνα θεωρώ ότι είναι πιο επικύνδυνη γιατί και γω πριν 1 χρόνο είχα το ίδιο πρόβλημα. Αλλά με το κέντρο βάρους της γουρούνας σκέψου λίγο να ξεχαστεις σε μια στροφή θα φέρει τούμπα άνετα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γεια σας.Οπως λεει και ο τιτλος ειμαι σε συγχηση.Απο την μια μου αρεσει πολυ το gts300 της sym.Απο την αλλη ο πατερας μου γκρινιαζει ασχημα επειδη φοβαται τα διτροχα και λεει να παρω γουρουνα καλυτερα στα ιδια κυβικα.

Εγω το θελω για χρηση γενικη.Να μην κυκλοφορω το αμαξι οσο παιρνει.Λογο καταναλωσης κτλ.Αυτο περιλαμβανει πηγαινε ελα στην δουλεια.Βολτες Σαββατοκυριακο, ταξιδια κλπ. Βολευει η γουρουνα για αυτην την χρηση?Απο καταναλωση τι λενε?Απο γουρουνα εβλεπα την quadlander 300s.

Η καταναλωση τους ποσο παιζει δλδ στα 100χλμ?

Απο χτες αρχισα να προσπαθω να του αλλαξω μυαλα.Αντε να δω τι θα γινει.Προς το παρον με το παπακι εδω που ειμαι ειμαι μια χαρα.Για οταν γυρισω Αθηνα θα κινηθω για αγορα μεγαλυτερου!!

Ώπα, εδώ είμαστε. :meeting: Ως πρώην κάτοχος 2 γουρουνιών μπορώ να σε κατατοπίσω, αν και αυτά που έγραψαν και οι άλλοι ήδη, τα βρίσκω πολύ σωστά και αληθινά..... δυστυχώς. :thumbsdown:

Λοιπόν, θέμα κατανάλωσης: Συνήθως είναι στα 10lt/100km, άντε στην καλύτερη να δεις ένα 9+ ανεξαρτήτως πως το πας!!! (αν και σε γαργαλάει για ταρζανιές). Με την τιμή στα ύψη θα βελάξεις πραγματικά. Να σου πω μόνο ότι τους τελευταίους μήνες δε βλέπω γουρούνια στο δρόμο, όταν έναν καιρό τα έβλεπα παντού. Τα χώσανε στο μαντρί, μη σου πω τα σφάξανε κιόλας. :tooth:

Θέμα χρήσης:

- Αν μένεις επαρχία και τα χιλιόμετρα που κάνεις είναι λίγα, αν φοβάσαι υπέρμετρα τη βροχή και θες να τραβάς και σε καμμιά ύποπτη παραλία, αν θες να κουβαλάς πραγματικά πολλά μπαγκάζια, αν έχεις σκοπό να το χώνεις στα βουνά και να ξεκα^λώνεις, τότε ναι, το όχημά σου είναι γουρούνα.

- Αν όμως κάνεις αρκετά χιλιόμετρα σε ίσιο δρόμο και δη αστικό, και αν θες ταξίδια εκτός πόλης, απλά ξέχνα το. Κατ' αρχήν θα κινείσαι με περίπου 60χαω, άντε 70. Ποιός θα σε περιμένει? Για Εθνική οδό ούτε λόγος, θα σε περάσει κανένας από πάνω. :surrender:

Σημ: Υπάρχει ένα μοντέλο που το έχω δει ότι πηγαίνει μαλλιά και μπορεί να κάνει και κανά ταξιδάκι (κοντινό) μια κι έχει μεγάλη τελική ταχύτητα, αλλά άμα δεις τιμή θα πέσεις ξερός. Kawasaki KVF 750cc. Κορυφή στα ATV!!! :worthy:

Θέμα ασφάλειας: Αν δεν είσαι καραγκιόζης και ξέρεις ότι μπαίνοντας με τα μπούνια σε στροφή μπορεί να τουμπάρεις, (δίνει σημάδια πάντως, δεν είναι τόσο τραγικό όπως το λέει ο κόσμος,), μια χαρά. Πάντως εγώ στα 3 χρόνια που είχα τις 2 γουρούνες δεν κινδύνευσα ποτέ να τουμπάρω, αν και πολύ συχνά το πίεζα σε στροφούλες (με μικρή ταχύτητα πάντα) να σηκώσει τους δύο πλαϊνούς τροχούς. Θέλει εξοικείωση και μυαλό στο κεφάλι όπως όλα άλλωστε. :)

Αν πας για σκούτερ:

- Θα έχεις πιο άμεσο φόβο γλιστρήματος, ειδικά σε βρεγμένο οδόστρωμα (Θεός να το κάνει), αλλά αν έχεις εμπειρία ή θέλεις ν' αποκτήσεις με σύνεση, όλα ελέγχονται. Μυαλό να υπάρχει και προνοητικότητα.

- Θα έχεις μεγαλύτερη κατανάλωση από παπί πχ, αλλά καμμία σχέση με γουρούνα. Ενδεικτικά γι' αυτό που λές γύρω στα 3,5-4 lt/100km.

- Θα σε βγάλει άνετα για ταξιδάκι χωρίς μεγάλες απαιτήσεις βέβαια.

- Θα σου δώσει με την ποδιά μια προστασία σε βροχή από νερά και κάθε είδους λάσπες..... όχι απόλυτα, αλλά σχεδόν άθικτος θα φτάνεις σπίτι σε αντίθεση με τις κλασικές μοτό

- Από χώρους το συγκεκριμένο δεν ξέρω αν έχει αρκετούς, όμως πρόσεξε (αν το χρειάζεσαι) ότι δεν έχει επίπεδο πάτωμα, οπότε ξεχνάς μεταφορά αντικειμένων εκεί. Αλήθεια σου λέω και σκέψου το, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο βολικό είναι το επίπεδο πάτωμα.... ούτε που θυμάμαι από πότε έχω να πάω super market με αμάξι. Θα σου πρότεινα να δεις το SH 300, επίπεδο πάτωμα και πολύ δυνατό. Θα καλυφθείς σε όλα.

Αν θες κάτι ενδιάμεσο (πιο οικονομικό στην κατανάλωση και πιο ασφαλές από 2τροχο), ο TC-drift σου έδωσε λύση. :_thumbsup:

Αν θες την απόλυτη οικονομία, μονόδρομος παπί.

:)

Υ.Γ.

Πιστεύω από τώρα ότι το όχημα με το οποίο θα "κλείσω" την καρριέρα μου ως μοτοσυκλετιστής, θα είναι μια γουρούνα πάλι........ λόγω ανάγκης (Parkinson, μυωπία, κουφαμάρα, αστάθεια, ακράτεια.......) :rotfl:

Τροποποιήθηκε από τον Kostas-MotoLover

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστω για την βοηθεια.Το θεμα ειναι οτι εγω ηθελα πιο πολυ σκουτερ μεγαλο.Απλα ο πατερας μου φοβαται τα διτροχα.Και ειπε αν θελω γουρουνα.Αλλα η γουρουνα για την χρηση που θελω δεν βολευει.Πιστευω πως αν σεβεσαι το διτροχο και το οδηγας συνετα προσεκτικα διχως να κανεις καγκουριες στο δρομο, δεν προκειται να παθεις τιποτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα 3κυκλα πάντως που κυκλοφορούνε σε προστατεύουνε αρκετά απ' τις γνωστές "σούπες" των 2τροχων που δικαιολογημένα φοβάται ένας γονιός.

Αν και σένα σου αρέσουν, πες του για την ύπαρξή τους γιατί προφανώς θα την αγνοεί.

Το ψάχνετε και λίγο για να πειστεί ότι θα έχεις περισσότερη προστασία και....... καλορίζικο.....

Κοίτα μόνο μη στο παίρνει μετά και πηγαίνεις με τα πόδια. :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και για μένα αξίζει τον κόπο να δεις τα τρίτροχα της piaggio αλλά και άλλων εταριών, εφόσον η ασφάλεια παίζει τον πρώτο ρόλο :

http://www.gr.piaggi...an/defalut.aspx

http://www.quadrosco...uadro-350d.html

Υπόψιν ότι τo mp3 LT οδηγείται με δίπλωμα αυτοκινήτου:

http://www.gr.piaggio.com/el_GR/prodotti/mp3_touring/default.aspx

Τροποποιήθηκε από τον gregs

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι γουρουνες ειναι πολυ πιο επικυνδηνες απο το διτροχο. Τα χειροτερα τα εχω δει με γουρουνες. Ειναι βαριες και τουμπαρουν ευκολα. Αν σε πλακωσει με χιλιομετρα (ειναι βεβαιο οτι θα σε εγκλωβισει απο κατω), θα σερνεσαι για 100αδες μετρα και δε θελω να σκεφτομαι σε τι κατασταση θα σε βγαλουν απο κατω της. Αν σε πλακωσει με λιγα χλμ τοτε ευκολα τσακιζει σπονδυλικη στυλη απο το βαρος της.

Με το διτροχο το πολυ-πολυ να εχεις σημαντικες εκδορες. Αλλα θα ζησεις να μας περιγραφεις την εμπειρια σου. Θα πεινουμε μπυρες και θα γελαμε.

Αλλα μακρια απο σενα και απο μας τετοια πραγματα.

Εγω επεσα με το παπι πανω σε μασιφ μπαρα τραινου με 110χλμ (δεν πηγαινει παραπανω το παπακι). Εσπασα 1 πλευρο, ραμματα στο γονατο, εκδορες. Το εφτιαξα το Αντρες με 300 ευρω (καινουρια ανταλλακτικα της Σουζουκι). Ολα αυτα το προηγουμενο καλοκαιρι. Αν ειχα κουαντ (γουρουνα) δε θα ζουσα. Αν ειχα αυτοκινητο θα το ειχα πεταξει, αλλα δε θα ειχα γρατσουνια.

Αυτα απο μενα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι γουρουνες ειναι πολυ πιο επικυνδηνες απο το διτροχο. Τα χειροτερα τα εχω δει με γουρουνες. Ειναι βαριες και τουμπαρουν ευκολα. Αν σε πλακωσει με χιλιομετρα (ειναι βεβαιο οτι θα σε εγκλωβισει απο κατω), θα σερνεσαι για 100αδες μετρα και δε θελω να σκεφτομαι σε τι κατασταση θα σε βγαλουν απο κατω της. Αν σε πλακωσει με λιγα χλμ τοτε ευκολα τσακιζει σπονδυλικη στυλη απο το βαρος της.

Με το διτροχο το πολυ-πολυ να εχεις σημαντικες εκδορες. Αλλα θα ζησεις να μας περιγραφεις την εμπειρια σου. Θα πεινουμε μπυρες και θα γελαμε.

Αλλα μακρια απο σενα και απο μας τετοια πραγματα.

Εγω επεσα με το παπι πανω σε μασιφ μπαρα τραινου με 110χλμ (δεν πηγαινει παραπανω το παπακι). Εσπασα 1 πλευρο, ραμματα στο γονατο, εκδορες. Το εφτιαξα το Αντρες με 300 ευρω (καινουρια ανταλλακτικα της Σουζουκι). Ολα αυτα το προηγουμενο καλοκαιρι. Αν ειχα κουαντ (γουρουνα) δε θα ζουσα. Αν ειχα αυτοκινητο θα το ειχα πεταξει, αλλα δε θα ειχα γρατσουνια.

Αυτα απο μενα.

Επίσης βγήκαν οι Νεφελίμ κι οι Ελοχίμ και κατασπάραξαν τη γριούλα που πήγαινε ένα καλάθι φρούτα στην εγγόνα της και ο κροκόδειλος της γειτονιάς όρμησε στο δέντρο που σάλευε αμέριμνο και τού 'φαγε 3 κλαριά μονοκοπανιά......... :tooth:

Πλάκα κάνω φιλαράκι, μην παρεξηγηθείς. :D Απλά ήθελα να σου πω ως πρώην κάτοχος 2 ATV ότι δεν είναι έτσι δρακουλίστικα τα πράγματα περί γουρουνιών. Εγώ τα πήγαινα τέζα, έκανα κι ένα σωρό ταρζανιές και ποτέ δεν τουμπάρισα με δαύτα. Βέβαια δεν ξεπερνούσα ποτέ τα όριά τους, αλλά αυτό ισχύει με ο,τιδήποτε έχεις ή κάνεις. Πρέπει να έχεις συναίσθηση τί οδηγάς.

Πάντως, να θυμάσαι ότι όσο πιο φαρδύ είναι και με πιο φαρδιά ελαστικά, τόσο καλύτερη ευστάθεια έχει, τα ψηλά και "λεπτά" σίγουρα γυρνάνε ευκολότερα ανάποδα.

Αυτό εδώ βλαστήμαγα να το σηκώσω σε στροφή (με ασφάλεια και με μικρή ταχύτητα) στις δύο πλαϊνές ρόδες και δε μπορούσα.

img469.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:P Σου φανηκα υπερβολικος?

Αν ειχες να επιλεξεις αναμεσα σε μοτοκρος (2 τροχο) και κουαντ, τι θα επαιρνες? Ποιο ειναι πιο ασφαλες? Ξερω οτι εδω μιλαμε για εξτριμ συνθηκες. Αλλα ειναι ενα καλο παραδειγμα να καταλαβεις τι εννοω.

Προφανως το μοτοκρος (λεω εγω). Δεν θελω να βιωσω πεσιμο με κουαντ γιατι δε ξερω αν το αντεξει το σωμα μου. Στις 99,9999% των περιπτωσεων θα σε πλακωσει. Εκτος κι αν εισαι κασκαντερ και εκπαιδευμενος να μην επιχειρεις να σωσεις μια πιθανη τουμπα αλλα ακαριαια να πηδας απο το κουαντ και να σπρωχνεις το σωμα σου μακρια.

Μεχρι να μαθεις να φερεσαι ετσι, πρεπει να να αποκτησεις εμπειρια σε στραβες.

Αυτο που δειχνεις στη φωτογραφια ειναι το κλασσικο παραδειγμα ενος μεγαλου, ψηλου, βαριου και επικυνδυνοτατου κουαντ. Σου προστατευει τους αστραγαλους και τα γονατα αλλα αφηνει το υπολοιπο σωμα εκτεθημενο.

Τροποποιήθηκε από τον toratora

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:P Σου φανηκα υπερβολικος? Λιγάκιιιιι. Γιατί εγώ? :P

Αν ειχες να επιλεξεις αναμεσα σε μοτοκρος (2 τροχο) και κουαντ, τι θα επαιρνες? Ποιο ειναι πιο ασφαλες? Ξερω οτι εδω μιλαμε για εξτριμ συνθηκες. Αλλα ειναι ενα καλο παραδειγμα να καταλαβεις τι εννοω. Εγώ με το μοτοκρός δε θα προλάβαινα να μετράω σαβούρδες, οπότε ναι, θα διάλεγα γουρούνα και θα το πήγαινα όπου και όπως μπορούσα..... το έχω κάνει με παιδιά από δω όπου και ακολούθησα αξιοπρεπέστατα νομίζω. Απλά σε μερικά κομμάτια δεν τους προλάβαινα.

Προφανως το μοτοκρος (λεω εγω). Δεν θελω να βιωσω πεσιμο με κουαντ γιατι δε ξερω αν το αντεξει το σωμα μου. Στις 99,9999% των περιπτωσεων θα σε πλακωσει. Εκτος κι αν εισαι κασκαντερ λες να είμαι τελικά? :P Μοτοκασκαντέρ.... :think: δεν ακούγεται κι άσχημα :think: και εκπαιδευμενος να μην επιχειρεις να σωσεις μια πιθανη τουμπα αλλα ακαριαια να πηδας απο το κουαντ και να σπρωχνεις το σωμα σου μακρια.

Μεχρι να μαθεις να φερεσαι ετσι, πρεπει να να αποκτησεις εμπειρια σε στραβες.

Αυτο που δειχνεις στη φωτογραφια ειναι το κλασσικο παραδειγμα ενος μεγαλου, ψηλου, βαριου και επικυνδυνοτατου κουαντ. Είχε όμως μια οδική συμπεριφορά που θα ζήλευαν πολλά όμοια και ακριβότερά του. Και από παιχνίδι? Ατέλειωτη ευχαρίστηση, όλο με ανάποδο τιμόνι έστριβα. *Σου προστατευει τους αστραγαλους και τα γονατα αλλα αφηνει το υπολοιπο σωμα εκτεθημενο.

* Πάρε μια γεύση

LINHAI-ZAKYNTHOS_1.jpg

LINHAI-ZAKYNTHOS_2.jpg

LINHAI-ZAKYNTHOS_6.jpg

LINHAI-ZAKYNTHOS_4.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα