Jump to content
lampisd

Honda Wave 110 i

Recommended Posts

ρε παιδια εσεις που κανατε το σερβις των 1000 χλμ τι λαδι βαλατε?10/40 ή 10/30?ή οτι θελει ο μαστορας?αυτος μπορει να βαλει και πατατολαδο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

350 χλμ αισιως, το μοτερ σε ταχυτητες 60-70 χλμ (και δεν τολμω να φανταστω πως ειναι στα 100) δειχνει να δουλευει ζορισμενα (κραδασμοι κλπ)

πρεπει να χουν κλιμακωσει πολυ λαθος το κιβωτιο,δεν με ενδιαφερει η τελικη καθολου αλλα δεν μου αρεσει το πως το νιωθεις να δουλευει λες και το σκιζεις

πειτε μου και οι αλλοι κατοχοι για αυτο το συγκεκριμμενο θεμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

350 χλμ αισιως, το μοτερ σε ταχυτητες 60-70 χλμ (και δεν τολμω να φανταστω πως ειναι στα 100) δειχνει να δουλευει ζορισμενα (κραδασμοι κλπ)

πρεπει να χουν κλιμακωσει πολυ λαθος το κιβωτιο,δεν με ενδιαφερει η τελικη καθολου αλλα δεν μου αρεσει το πως το νιωθεις να δουλευει λες και το σκιζεις

πειτε μου και οι αλλοι κατοχοι για αυτο το συγκεκριμμενο θεμα

Νομίζω δεν έχεις διαβάσει καθόλου τα post μου.....

Λοιπόν διάβασα και εγώ το άρθρο και πραγματικά είναι γραμμένο από άνθρωπο που έχει δουλέψει το μηχανάκι, όπως αντίστοιχα και εγώ. Λοιπόν, αρχικά για το τζαμάκι και εγώ συμφωνώ, τρίζει όταν το πιέζεις αλλά γενικά δεν ακούω θόρυβο στην κίνηση δεν ξέρω βέβαια με τα χρόνια που έπονται τι θα γίνει. Έχω φτάσει αισίως τα 1600 χιλιόμετρα και το έχω ανοίξει πλήρως το μηχανάκι. Λοιπόν με κράνος, μπαγκαζιέρα, ελαφρύς οδηγός είμαι γύρω στα 75 κιλά το μηχανάκι έχει τελική ταχύτητα 105 χιλιόμετρα στο κοντέρ. Δυστυχώς το 110 δεν το φτάνει ούτε για πλάκα, μόνο αν ψαρώσεις λίγο το κεφάλι σου προς τα κάτω για να κερδίσεις σε αεροδυναμική τότε μπορεί σε λίγο κατηφορικό δρόμο άντε ίσιο, να φτάσει τα 110, βέβαια εγώ δεν το πήρα με κριτήριο την τελική όπως έγραψαν και τα άλλα τα μέλη του φόρουμ.

Κατόπιν, στέκομαι σε κάποια που γράφτηκαν και στο άρθρο και τα ζω καθημερινά γιατί το δουλεύω στην ζώνη των 70-100. Το μηχανάκι δυστυχώς και τονίζω δυστυχώς εξαιτίας του γραναζώματος και της φιλοσοφίας του κινητήρα δεν έχει καλό ταξίδι σε ανοιχτό δρόμο και σε αυτό τείνω να συμφωνήσω με τον αρθρογράφο. Στα 75 με 4η ο θόρυβος από την μηχανή είναι σχετικά ικανοποιητικός, άμα περάσεις όμως τα 80, καθώς 75 σε ανοιχτό δρόμο πας σαν την χελώνα, το μηχανάκι (με 4η πάντα) ακούγεται λες και είναι σε υψηλά μεγάλες στροφές, ο θόρυβος είναι αρκετά δυνατός και εκνευριστικός (εκτός αν φοράς κράνος που μετριάζει κάπως τον θόρυβο αλλά και πάλι γίνεται αντιληπτός) και σου δίνει την εντύπωση ότι κρατάς το μηχανάκι σε μεγάλες στροφές ζορίζοντας το πολύ, δεν έχει αυτόν τον γλυκό ήρεμο μακρύ θόρυβο που είχαν τα άστρα ή τα ντρεαμ με 90 χιλιόμετρα, εδώ χάνει πολύ γιατί πραγματικά σας μιλάω όταν το πηγαίνω με 90 σταθερά στεναχωριέμαι και το αφήνω ανά 6 χιλιόμετρα δρόμο ή λιγότερο να πέφτει στα 60 μήπως το κάψω που λέει ο λόγος. Στην πόλη αυτό δεν γίνεται αντιληπτό γιατί κινείσαι σε λίγα χιλιόμετρα και επειδή είναι κοντό το μοτέρ, κερδίζει τα πάσα από το ίνοβα χίλια τα εκατό. Οπότε ναι μεν πάει όπου πάει το ίνοβα δεν διαφωνώ, απλά στα 90 είναι σχεδόν ήδη σπασμένο καθώς σκεφτείτε ότι πάει μέχρι 100 και λίγο παραπάνω. Αυτό το έχω δει και το ξέρω καλά γιατί καθημερινά κάνω χιλιόμετρα σε ανοιχτό δρόμο για να πάω στην δουλειά.

Για τις επιδόσεις ότι λέει είναι αλήθεια, πραγματικά αν και νομίζω πως το έχω ξαναγράψει το μόνο σημείο που με έχει εντυπωσιάσει στο παπί στο πως ανοίγει τα χιλιόμετρα δεν είναι καμία άλλη ταχύτητα παρά μόνο η 4η. Την δε 3η την θεωρώ για τα μπάζα, πραγματικά το μηχανάκι έχει πολύ καλό ρεπρίζ στο 75-95 με 4η, αν βάλει 3ή στα 75 για να δώσεις λίγο πολυστροφία είναι νεκρή τελείως. 1η και 2η δεν έχω ανοίξει αρκετά γιατί δεν θέλω να το ζορίσω αλλά τις βλέπω καλές χαμηλά, όχι κάτι το ιδιαίτερο ψηλά. Αυτό με το κιβώτιο που γράφει και λέτε, δεν είχα καθόλου πρόβλημα, το βλέπω καλό σχετικά, μόνο που οι σχέσεις στο κατέβασμα είναι λίγο δύσκολες πιστεύω θα στρώσει με τον καιρό,

Κατανάλωση, λοιπόν αν και το έχω θίξει ξανά το θέμα, η λέξη εδώ είναι εξαρτάται. Με γεμάτο ρεζερβουάρ σε μεικτές συνθήκες οδήγησης, χωρίς να το καις το μηχανάκι εννοείται, πες ένα μέσο όρο γύρω στα 70 χιλιόμετρα την ώρα βγάζει βαριά 160-170 χιλιόμετρα που είναι πολύ καλά. Κανένα παράπονο σε αυτό τον τομέα.

Θα συνεχίσω σε επόμενο πόστ....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα εχω διαβασει,εγραφες απο οτι θυμαμαι για μικρη τελικη 105 χλμων,η τελικη δεν ειναι προβλημα για μενα και την βρισκω αποδεκτη

το να στροφαρει το μοτερ ετσι σε ταχυτητες 60-70 χλμων ειναι θεμα

(αν δεν θυμαμαι καλα διορθωσε με)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα εχω διαβασει,εγραφες απο οτι θυμαμαι για μικρη τελικη 105 χλμων,η τελικη δεν ειναι προβλημα για μενα και την βρισκω αποδεκτη

το να στροφαρει το μοτερ ετσι σε ταχυτητες 60-70 χλμων ειναι θεμα

(αν δεν θυμαμαι καλα διορθωσε με)

Στα 75 με 4η ο θόρυβος από την μηχανή είναι σχετικά ικανοποιητικός, άμα περάσεις όμως τα 80, καθώς 75 σε ανοιχτό δρόμο πας σαν την χελώνα, το μηχανάκι (με 4η πάντα) ακούγεται λες και είναι σε υψηλά μεγάλες στροφές, ο θόρυβος είναι αρκετά δυνατός και εκνευριστικός (εκτός αν φοράς κράνος που μετριάζει κάπως τον θόρυβο αλλά και πάλι γίνεται αντιληπτός) και σου δίνει την εντύπωση ότι κρατάς το μηχανάκι σε μεγάλες στροφές ζορίζοντας το πολύ, δεν έχει αυτόν τον γλυκό ήρεμο μακρύ θόρυβο που είχαν τα άστρα ή τα ντρεαμ με 90 χιλιόμετρα, εδώ χάνει πολύ γιατί πραγματικά σας μιλάω όταν το πηγαίνω με 90 σταθερά στεναχωριέμαι και το αφήνω ανά 6 χιλιόμετρα δρόμο ή λιγότερο να πέφτει στα 60 μήπως το κάψω που λέει ο λόγος. Στην πόλη αυτό δεν γίνεται αντιληπτό γιατί κινείσαι σε λίγα χιλιόμετρα και επειδή είναι κοντό το μοτέρ, κερδίζει τα πάσα από το ίνοβα χίλια τα εκατό.

Γενικά στα 60-70 υποφέρεται δεν ξέρω γιατί το λες αυτό, αν το πας 80 θα καταλάβαινα αυτά που λες, σαν σπασμένο πάει, εδώ είναι το θέμα του και θα το λύσω όταν το πάω στην αντιπροσωπία να βάλω κανά γνήσιο μεγαλύτερο γρανάζι γιατί και εμένα μου την έχει δώσει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γραναζι που? πισω η μπροστα?

οτι κανεις ενημερωσε μας σε παρακαλω

Τροποποιήθηκε από τον Redshift

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν, χθες πήγα στην επίσημη αντιπροσωπία για το πρόβλημα με τους ήχους που είχα στον πίσω τροχό και εφόσον είχα κάνει και την μαγκιά και είχα τραβήξει από το κινητό με βίντεο τον ήχο και το σημείο που το κάνει τους το έδειξα και ο μάστορας εκεί στην εγγύηση μου άλλαξε ρουλεμάν τροχού. Σήμερα θα ξανακάνω την διαδρομή που κάνω και θα δω αν θα το ξανακάνει το πρόβλημα. Αν ναι, τότε θα τους πω να μου αλλάξουν όλη την πίσω ρόδα :kaaaala:

Κατόπιν έκανα παραγγελία ένα γρανάζι με 2-3 δόντια λιγότερα ώστε να το μακρύνω λίγο, έχω αγανακτήσει στα 80 χιλιόμετρα σταθερά είναι σαν να πηγαίνω σπασμένος. Κακό το μηχανάκι για εκτός πόλης, στον λίγο ανοιχτό δρόμο. Με έχει προβληματίσει, ενώ πχ στον αναφηρικό δρόμο με στροφιλίκια είναι πάρα πολύ καλό. Τώρα πιστεύω με το γρανάζι θα βρεθεί η χρυσή τομή. 2465 χιλιόμετρα μέχρι στιγμής, λίγα προβλήματα, ελπίζω να είναι αυτά μόνο.

Τριξίματα γενικά υπάρχουν, δεν νομίζω να τα γλιτώσουμε. Θα σας κρατάω ενήμερους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άμα βάλεις γραναζάκι μικρότερο πισω γράψε και πως πηγαίνει στον δρόμο γιατί το θέμα στα παπιά είναι ο ημιαυτόματος συμπλέκτης.

Σε ένα Modenas Kriss 115 που είχα και έκανα ακριβώς το ίδιο, πράγματι πηγαινε πιο ξεκούραστα αλλά πατίναρε αρκετά. Και σίγουρα για 2-κάβαλο ήταν θέμα. Μονός όλα καλά. Τα modenas βέβαια έχουν λίγο μαλακά ελατήρια και πατινάρουν αρκετά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συνεχίζοντας το θέμα, έγινε επίσκεψη στην αντιπροσωπεία όπου λύθηκε η μάσκα και μπήκαν σε όλες τις βίδες ροδέλες (λαστιχιένες και μεταλλικές) και σταμάτησαν τα εκνευριστικά τριξίματα που ήταν υπερβολικά πολλά και ενοχλητικά. Τα τριξίματα ξεκίνησαν στα κοντά 3000 χιλιόμετρα. Το μηχανάκι έτριζε με 4η στα 40 χιλιόμετρα εκνευριστικά πολύ. Τώρα στα 3247 χιλιόμετρα με τις διορθώσεις που έγιναν δεν υπάρχουν ήχοι - τριξίματα.

Έγινε και αλλαγή στο εμπρός γρανάζι το οποίο από 14 δόντια πήγε στα 15 δόντια με κόστος 10 ευρώ για το νέο γρανάζι, βέβαια κράτησα και το παλιό.

Το μηχανάκι άλλαξε πολύ, με ένα άτομο στον ανοιχτό δρόμο επιτέλους πηγαίνει σαν 100ρι μειώθηκε κατά πολύ ο θόρυβος στα 80 χλμ, τώρα ακούγεται πιο γλυκά και προφανώς καίει και λιγότερη βενζίνη. Βέβαια για να τα λέμε όπως πρέπει με διπλό άτομο στην ανηφόρα χρειάζεσαι σίγουρα 2η ταχύτητα εκεί που κάποτε ανέβαινα με 3η και διπλό, το μηχανάκι γενικά στον ανηφορικό δρόμο δείχνει να ζορίζεται πολύ, πρέπει να κατεβάζεις για να μην το σκοτώνεις. Εκεί είδα την διαφορά, πριν ήταν πολύ καλύτερο αλλά δεν γίνεται να κερδίζεις παντού. Θα το αφήσω το γρανάζι αυτό τώρα το καλοκαίρι που το κινώ σε ανοιχτό δρόμο και το χειμώνα θα βάλω το 14ρι.

Κατά τα άλλα γενικά το μηχανάκι είναι καλό, φιλότιμο, απλά με έχει προβληματίσει καθώς έχω βρει πολλά ψεγάδια αν και honda φαντάζομαι τι θα γίνει αν πάρει κάποιος κινέζικο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συνεχίζοντας το θέμα, έγινε επίσκεψη στην αντιπροσωπεία όπου λύθηκε η μάσκα και μπήκαν σε όλες τις βίδες ροδέλες (λαστιχιένες και μεταλλικές) και σταμάτησαν τα εκνευριστικά τριξίματα που ήταν υπερβολικά πολλά και ενοχλητικά. Τα τριξίματα ξεκίνησαν στα κοντά 3000 χιλιόμετρα. Το μηχανάκι έτριζε με 4η στα 40 χιλιόμετρα εκνευριστικά πολύ. Τώρα στα 3247 χιλιόμετρα με τις διορθώσεις που έγιναν δεν υπάρχουν ήχοι - τριξίματα.

Για τα τριξίματα σε κάλυψε η εγγύηση ή πλήρωσες;

Πάντως σε σύγκριση με το δικό μου,σε εσένα άργησαν να εμφανιστούν.

Το δικό μου τρίζει από τα 1000 και μετά....αλλά τρίζει το καντράν,δεν ξέρω αν θα λυθεί το πρόβλημα με λαστιχένιες ροδέλες στις βίδες της μάσκας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για τα τριξίματα σε κάλυψε η εγγύηση ή πλήρωσες;

Πάντως σε σύγκριση με το δικό μου,σε εσένα άργησαν να εμφανιστούν.

Το δικό μου τρίζει από τα 1000 και μετά....αλλά τρίζει το καντράν,δεν ξέρω αν θα λυθεί το πρόβλημα με λαστιχένιες ροδέλες στις βίδες της μάσκας.

Φυσικά και δεν πλήρωσα ούτε δραχμή, ναι δυστυχώς και αυτό το μηχανάκι πατάτα, τρίζει και θα τρίζει, όλα τα honda τρίζουν δυστυχώς. Κοίτα εμένα το πρόβλημα λύθηκε με τις ροδέλες αλλά δεν ξέρω και για πόσο. Ναι και εμένα στο κοντέρ έτριζε ακριβώς όπως και σε εσένα αλλά χρειάζεται να λύσουν την μάσκα για να το φτιάξουν, προφανώς.

Επίσης το κιβώτιο όσο περνάει ο καιρός φαίνεται ότι είναι για τον γάιδαρο καβάλα, καμιά φορά άμα δεν πατήσεις γερά την ταχύτητα μπορεί να μείνει ανάμεσα πχ 3η με 4η στην νεκρή κατάσταση, τα καταβέσματα είναι δύσκολα, πίστευα δε στην αρχή ότι με τα χιλιόμετρα θα στρώσει. @@ρια.

Τι να πω, παλιοκατάσταση, τουλάχιστον δεν δώσαμε 3000 ευρώ και να τα έχουμε όλα αυτά. Γνωρίζει κανείς αν τα yamaha τρίζουν; Πχ το Χ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γνωρίζει κανείς αν τα yamaha τρίζουν; Πχ το Χ;

Το Χ του θείου μου δεν τρίζει.. Έχει 12κ χλμ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το πηρα και εγω.

Μια ερωτηση. Το ενα αφεντικο της αντιπροσωπειας και υπευθυνος συνεργειου μου ειπε να το παω στα 100χλμ για πρωτη αλλαγη λαδιων.

Το αλλο αφεντικο και πωλητης μου ειπε οτι δεν πειραζει, να το παω στα 1000 χλμ μια και καλη.

Εσας τι σας εχουν πει ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να το πάς στα 1000,δεν υπάρχει λόγος να πληρώσεις για ένα σέρβις που απλά δεν είναι αναγκαίο.

Εξάλλου ο άλλος σου είπε στα 1000 είναι οκ.

Μιας και είσαι νέος στο κλάμπ,διάβασε κάποια στιγμή όσα έχουμε γράψει,μέσα στις 20 σελίδες θα σου λυθούν πολλές απορίες...ίσως να σου δημιουργηθούν και άλλες,πάντως κακό δεν θα σου κάνει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απο βδομαδα θα κανω το σερβις των 1000.παντως εμενα δεν τριζει πουθενα.ελπιζω να παραμεινει ετσι.το μονο μελανο σημειο εναι το κιβωτιο ταχυτητων που δεν κουμπωνει καλα.αυτο γινεται καπου καπου αλλα οτν γινεται ειναι σπαστικο.δηλαδη αν επερνα κυμκο ή νταιτονα θα επρεπε να τις κοπαναω με βαριοπουλα?με ενδιαφερει να αλλαξω το γραναζι για να γινει λιγο πιο γρηγορο αλλα φοβαμαι μην αλλαξει η γεωμετρια του.εσεις που το κανατε να μας ενημερωνετε κακτικα για τυχον προβληματα.αν τελικα το κανω και εγω θα ειναι το επομενο καλοκαιρι.οποτε εχουμε ολο το χειμωνα να τα λεμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ένα καλό και ένα κακό νέο...

Το κακό...μετά τα 1000 χλμ. άρχησε να μου τρίζει το καντράν,μέχρι τότε ούτε κιχ.

Το καλό...μετά το σέρβις στα 1000 το κιβώτιο γκλύκανε και τώρα είναι μια χαρά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ένα καλό και ένα κακό νέο...

Το κακό...μετά τα 1000 χλμ. άρχησε να μου τρίζει το καντράν,μέχρι τότε ούτε κιχ.

Το καλό...μετά το σέρβις στα 1000 το κιβώτιο γκλύκανε και τώρα είναι μια χαρά.

Όλα καλά με το νέο γρανάζι, αυτονομία με μέτρια οδήγηση 170++ χιλιόμετρα, θα σας ενημερώσω γενικά γιατί έχω παρατηρήσει κάποια θέματα, είμαι στα 3700 χιλιόμετρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με ψηνει ασχημα αυτο το παπι....

οδου η ροδος ιδου και το πηδημα.εχω φτιαξει και ομαδα στο fb.honda wave 110i club

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δηλαδη αν επερνα κυμκο ή νταιτονα θα επρεπε να τις κοπαναω με βαριοπουλα?

Γιατι δηλαδη επειδη ειναι μουφα το κιβωτιο του honda σημαινει οτι πρεπει να ειναι και του daytona η της κυμκο?

στο daytona μου μια χαρα μπαινουν οι ταχυτητες.σιγουρα θα μπορουσαν και καλυτερα αλλα σε καμια περιπτωση δεν θελουν βαριοπουλα,ουτε μου τις πεταει.

σπανια στα 35000 χλμ να μην μπει καλα η ταχυτητα( δηλαδη 1-2 φορες να μου εχει μεινει στο ενδιαμεσο) και αλλες 2-3 φορες να μην την παρει (συνηθως απο 1η σε 2α) και αυτο πιο πολυ γιατι εχω συνηθισει και κανω ελαφρες αλλαγες(το παταω ελαχιστα το λεβιε)

αλλα εδω μιλαμε για 35000,λογικο ειναι να γινει καμια φορα.

αν εσας το κανει σε καινουργιο μηχανακι τοτε κατι δεν παει καλα...

απλα εχετε δεσει το ονομα honda με την ποιοτητα και επειδη εβγαλε ενα μουφα (απο οτι φαινεται) μηχανακι που δεν πηγαινει και καθολου για να ειναι οικονομικο,βγαζετε αχρηστες και τις αλλες...

ΥΓ.ναι τριζει σε καποιες στροφες και το daytona

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μετα το σερβις των 1000 χλμ.το σασμαν εστρωσε.σε συνομιλια με τον μηχανικο μου ειπε οτι οταν κατεβαζω τις ταχυτητες θα πρεπει να το κανω πριν ακινητοποιησω εντελως το μηχανακι.δηλαδη οταν ρολαρει το παπι σε ενα π.χ. κοκκινο φαναρι που εχω μπροστα μου θα πρεπει να αρχιζω να κατεβαζω.και οχι να κατεβαζω οταν ειμαι σταματημενος.δεν ειναι συχρονιζε που λεγαμε παλια.οταν ομως εχω 4η μπορω να παταω μια μπροστα και μπαινει η νεκρα οποτε δεν καταβαζω καθολου.και για λογους ασφαλειας η νεκρα μπαινει οταν ειμαι εντελως σταματημενος.οκ δεν ειναι κατι το φοβερο.και το κρυπτον που ειχα δεν ηταν και πολυ ευχαριστο το σασμαν.ηθελε τον τροπο του.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα