Jump to content
objecto

Δημοψήφισμα για την δανειακή σύμβαση.

144 ψήφοι

1. 1. Ναι ή Όχι στην δανειακή σύμβαση?

• ΝΑΙ
      17
    • ΟΧΙ
      74
    • ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑ
      13
  2. 2. Αν όχι θα μας οδηγήσει εκτός ΕΕ?

• ΝΑΙ
      56
    • ΟΧΙ
      48
  3. 3. Επιθυμείτε την έξοδο από ΕΕ?

• ΝΑΙ
      51
    • ΟΧΙ
      53

Recommended Posts

Φαίνεται ότι θα είμαστε μάρτυρες μεγάλων εξελίξεων. Για πείτε την γνώμη σας.

Τροποποιήθηκε από τον objecto

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Σκατα στα μουτρα τους τα εχουν κανει... με αποδεκτη τον κωλο μας.

Δεν ψηφιζω εδω γιατι μαλλον δεν θα ψηφισω ουτε στο δημοψηφισμα οπως και ουτε πηγα στις εκλογες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πως να ψηφίσω οταν δεν ξέρω.. δεν ειμαι μ@@κ@ς βολεμένος προδότης βολευτης κτλ που σημαινει δεν μπορω να ψηφίσω κάτι που δέν καταλαβαίνω

τι συνέπειες έχω με ενα ναι και τι συνεπειες με ενα οχι???

ουτε οι καλυτεροι νομικοι δεν καταλαβαινουνε τι παιζει .. στα τυφλα ?? το θεωρώ ανεύθυνο να ψηφίσω κατι που δεν καταλαβαινω τι σημαίνει αυτο μονο οι πολιτικοι το κανουν!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα παω να ψηφισω ΟΧΙ. Αυτο ελπιζω να μας αποτρεψει απο τη χρηματοπιστωτικη σκλαβια και αδιαφορω αν θα χρεοκοπησουμε. Το να βγουμε απο την ΕΕ δεν το πιστευω, δεν θα μας αφησουν οι Ευρωπαιοι γιατι μετα θα χασει δυναμη το ευρω και θα βρουν πατηματα τα αμερικανακια. Βεβαια θα μου πεις ο GAP τσιρακι των αμερικανων ειναι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τώρα που τα έχουν κάνει πουτ@ν@ μας καλούν να ψηφίσουμε τι;

Ότι και να ψηφιστεί, την ίδια κατάληξη θα έχουμε γιατί δυστυχώς

πάμε γκρεμό και η κατευθυνση πλέον δεν αλλάζει.

Δεν θα πάω να ψηφίσω γιατί αύριο θα πούν οτι ότι μας συμβαίνει το

επελέξαμε μόνοι μας...

Είναι πλέον αργά για δημοψηφίσματα και είναι μόνο για δημιουργία

εντυπώσεων.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν θα πάω να ψηφίσω γιατί αύριο θα πούν οτι ότι μας συμβαίνει το

επελέξαμε μόνοι μας...

Αυτο που το βαζεις? :mB_faskelo:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σκατά στα μούτρα τους.

Θα παω ρε παιδιά και θα ψηφίσω, γιατί θέλω να συμμετάσχω.

Δεν μπορώ να παραδόσω - προδώσω την πατρίδα μου στους άχρηστους.

Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω.

Το θέμα είναι εαν έχει νόημα όπως λέτε και εσείς.

Και το πρόβλημα είναι ότι θα ψηφίσουμε όλοι.......

Δείτε

:kaaaala:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πως να ψηφίσω οταν δεν ξέρω.. δεν ειμαι μ@@κ@ς βολεμένος προδότης βολευτης κτλ που σημαινει δεν μπορω να ψηφίσω κάτι που δέν καταλαβαίνω

τι συνέπειες έχω με ενα ναι και τι συνεπειες με ενα οχι???

ουτε οι καλυτεροι νομικοι δεν καταλαβαινουνε τι παιζει .. στα τυφλα ?? το θεωρώ ανεύθυνο να ψηφίσω κατι που δεν καταλαβαινω τι σημαίνει αυτο μονο οι πολιτικοι το κανουν!

+ όσα θες!!!!

Τι να ψηφίσω αφού δεν ξέρω τις συνέπειες της ψήφου μου? Αφού δεν ξέρω αν είναι καλό το ένα ή το άλλο? Μήπως μας έχουν πει την αλήθεια για το οτιδήποτε? Τόσο καιρό μας κοπανάνε ότι παίρνουν τις δόσεις για να πληρώσουν συντάξεις κτλ και μόνο εκεί δεν πάνε τα λεφτά που παίρνουν!

Κι όπως επίσης ειπώθηκε... να μας κοπανάνε μετά ότι ο λαός ευθύνεται γι' αυτό που πάθαμε επειδή ψηφίσαμε ναι ή όχι?

Ένα καλό που είπε χτες η Μπακογιάννη αλλά δεν το θυμάμαι ακριβώς, είναι ότι το δημοψήφισμα το κάνει "και καλά" για να αποφασίσει ο λαός.

Γιατί δεν έκανε δημοψήφισμα πριν υπογράψει τα μνημόνια, αν ήθελε ο κόσμος μνημόνια και ΔΝΤ?

Κοροϊδία στη κοροϊδία οι ΠΑΣΟΚοι κι ο Γιωργάκης.

Τώρα που τα σκάτωσε ο Γιωργάκης, ζητάει συνένοχους στο έγκλημα. Ζητάει συνένοχο το λαό! :mB_faskelo: ρε μλκες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν ξερω αν το λαβουν υποψιν τους αλλα οποιος δεν ψηφισει για εμενα ειναι το ιδιο προδοτης με τους πολιτικους,δημοσιογραφους κλπ.

οπως και οποιος δεν ψηφισει στης εκλογες

θα καταντησουμε να ψηφιζει το 20% του εκλογικου σωματος και να βγαζει κυβενηση (τα γνωστα πρασινα-μπλε ανδρεικελα)

εαν δεν ψηφισεις τωρα σε μια τετοια κατασταση ποτε??μηπως οταν θα σου ταξουν θεση και εσενα στο δημοσιο

ολα τα αλλα ειναι δικαιολογιες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα ψηφίσω οχι δεν εχω τιποτα να χασω...... Ανεργος ειμαι εδω και παρα πολυ καιρο..... Δεν εχω να περιμενω τιποτα εκτος απο την αλλαγη πολιτικης που εχει τωρα η χωρα. Εννοειτε οτι δεν περιμενω ουτε και τον Σαμαρα να με σωσει. Οποτε ψηφιζω σε ολα ΟΧΙ... Θελω να βγαλω την οργη μου και αφου στο Συνταγμα μας πνιξανε στα χημικα ας τους το κανουμε το συστημα μπουρδελο να τελειωνουμε..... Θα πεθανουμε και εμεις αλλα θα τους παρουμε μαζι μας. Καλυτερα ειναι να ζωστεις με εκρηκτικα και να παρεις και αλλους μαζι σου που σε φτασανε σε αυτη την κατασταση παρα να αυτοκτονησεις ησυχα και να σε γραψουν στα @@ τους.....

Τροποποιήθηκε από τον thanasis1983

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα ψηφίσω οχι δεν εχω τιποτα να χασω...... Ανεργος ειμαι εδω και παρα πολυ καιρο..... Δεν εχω να περιμενω τιποτα εκτος απο την αλλαγη πολιτικης που εχει τωρα η χωρα. Εννοειτε οτι δεν περιμενω ουτε και τον Σαμαρα να με σωσει. Οποτε ψηφιζω σε ολα ΟΧΙ... Θελω να βγαλω την οργη μου και αφου στο Συνταγμα μας πνιξανε στα χημικα ας τους το κανουμε το συστημα μπουρδελο να τελειωνουμε..... Θα πεθανουμε και εμεις αλλα θα τους παρουμε μαζι μας. Καλυτερα ειναι να ζωστεις με εκρηκτικα και να παρεις και αλλους μαζι σου που σε φτασανε σε αυτη την κατασταση παρα να αυτοκτονησεις ησυχα και να σε γραψουν στα @@ τους.....

ναι αλλα δεν ψηφίζεις για σένα αλλά για ενα ολόκληρο έθνος.. εγω σου λεω και 3μυρια ανεργος να εχουμε τα αλλα 7 που δουλευουν ?? βεβαια ολα σκατα τα εχουνε κανει τεσπ.. δικιο εχεις παντως...

αλλα δεν πρεπει να σκεφτομαστε τι θελουμε εμεις αλα τι ειναι καλο για την Ελλαδα και εγω μαλλον ΟΧΙ θα ψηφίσω αλλα ακομα προσπαθω να καταλαβω τις κρυφες ατζεντες και αν το ΟΧΙ μας

ειναι τελικα ο Δούρειος Ίππος για να παρουνε πραγματικα τα παντα και οχι στα λογια δηλ με μια χρεωκοπία τι συμβαινει αυτες τις μερες

χειροτερο σεναριο στο μυαλό μου :

ευρωπη παιρνει φυσικο αεριο αμερικη πετρελαια τουρκια το αιγεο σκοπια την μακεδονια αλβανια ολη την ηπεριο (Η μεγαλη Ιδεα πουλενε η μεγαλη αλβανια)

η κρητη γινετε ανεξαρτητη ..

να συνεχίσω ?? μπα .. οποτε Ελλαδα τελος ! και ολα αυτα γιατι?? γιατι ξεβολευτικαμε και λιγο εκλεισε η κανουλα με το τσαμπα χρημα που μας ταιζανε τοσα χρονια οι σάπιοι πολιτικοι σάπισαν και τους πολιτες ...

υπαρχει αυτη η περιπτωση !!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα προσπαθησω σε λιγες γραμμες να μοιραστω τις σκεψεις μου

Κατ αρχην το δημοψηφισμα και η στιγμη που ερχεται αυτο, ειναι οφθαλμοφανες οτι γινεται για αποποιηση των ευθυνων (αν οχι ολων ενος μεγαλου μερους αυτων) απο την κυβερνηση. Ηδη βουλευτες ανεξαρτητοποιουνται γιατι διαβλεπουν σοβαρες τρικυμιες. Και αυτο γιατι ξερουν οτι ο κοσμος και κατα συνεπεια και η οικονομια, εδω και πολυ καιρο βρισκεται σε μια δινη, εναν φαυλο κυκλο. Τι εννοω με αυτο. Το ενδεχομενο 'οχι' που ολοι μας θελουμε να ψηφισουμε (και εγω το ιδιο), μας οδηγει σε σταση πληρωμων, που σημαινει οτι πρεπει να γινει αναπροσαρμογη των εξοδων του δημοσιου μεταξυ αυτων και των μισθων. Θα πρεπει λοιπον μισθοι και συνταξεις να κοπουν περισσοτερο, προμηθειες υγειας και γενικα παροχες κοινωνικου χαρακτηρα να πεσουν στο ελαχιστο, ωστε να μπορει ο προυπολογισμος να ειναι βιωσιμος. Η εξοδος και η ταυτοχρονη εισοδος στη δραχμη, θα επιρρεασει ακομα χειροτερα την κατασταση, αφου η ισοτιμια απο το 340,75 που ξεραμε θα εκτοξευθει. Με λιγα λογια θα ειμαστε μονοι μας. Κακο? Οχι απαραιτητα αναλογα με την διαθεση του Ελληνα να κανει θυσιες και να ζησει με πολυ λιγοτερα απο οτι εχει συνηθησει τα τελευταια χρονια. Δεν κανει ηδη θυσιες? Ναι κανει και μεγαλες μαλιστα, ομως οπως ειναι κατανοητο νομιζω η ολη ιστορια θα επιρρεασει ολα τα κοινωνικα στρωματα και οπως επισης ειναι κατανοητο, οσο χαμηλοτερο το κοινωνικο στρωμα τοσο χειροτερα. Με λιγα λογια θα καταρρευσει η μεσαια ταξη προς τη χαμηλη, η χαμηλη ταξη προς την φτωχεια και η φτωχη προς την ανεχεια. Η ψηλη aka πλουσια ταξη θα εχει απωλειες αλλα οπως ολοι καταλαβαινουν θα επιρρεαστει λιγοτερο. Τελικο συμπερασμα? Μας εχουν βαλει στη φαση μπρος γκρεμος και πισω ρεμα. Η γ@μιεσαι και ακολουθεις το μονοπατι με τα φιδια ή πας στο αλλο με τα αγγουρια ξεβρακωτος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι αλλα φιλε Sonic το θεμα ειναι οτι δεν θα τους αφησουμε..... Αυτο δεν εχουν στο μυαλο τους.... Δεν λεω οτι πρεπει να παει ολη η χωρα στον πατο επειδη εγω ειμαι ανεργος. Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι πρεπει να σταματησει αυτη η ιστορια για καποιο χρονικο διαστημα να βγαλουμε τα πετρελαια να ξεχρεωσουμε Διοτι πολυ απλουστατα Δεν χρωσταμε.Δηλαδη θα ξεπληρωσουμε Αερα ? Αυτα τα λεφτα εμεις τα φαγαμε ? Ελπιζω ο κοσμος να μην πεσει στην λουμπα και παει να ψηφισει Σαμαρα διοτι τοτε θα φαμε μεγαλη που%#@%#@%....... Το πετρελαιο και το φυσικο αεριο πρεπει να τα βγαλουμε οταν θα ειμαστε παλι δυνατοι για να ειμαστε εμεις απο <<πανω>>.Η μονη λυση κατα την δικη μου ταπεινη αποψη ειναι επιστροφη στην δραχμη να περασουμε Δυσκολα καποιους μηνες..... Και οχι δυσκολα οπως τωρα Αλλα θα περασουμε πεινες..... Και μετα σιγα σιγα να ανεβουμε με οπλο το δικο μας νομισμα...... Το μονο καλο ειναι οτι ο λαος θα ενωθει..... Αλλη λυση δεν βλεπω. Και ειδικα μεσα στο ευρω

Ελπιζω το θεμα να συνεχιστει με ηρεμια αν και θα υπαρχουν διαφορετικες γνωμες κατι το οποιο πρεπει να γινει για να πει ο καθενας τα επιχειρηματα του........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

..............................................................

αλλα δεν πρεπει να σκεφτομαστε τι θελουμε εμεις αλα τι ειναι καλο για την Ελλαδα και εγω μαλλον ΟΧΙ θα ψηφίσω αλλα ακομα προσπαθω να καταλαβω τις κρυφες ατζεντες και αν το ΟΧΙ μας

ειναι τελικα ο Δούρειος Ίππος για να παρουνε πραγματικα τα παντα και οχι στα λογια δηλ με μια χρεωκοπία τι συμβαινει αυτες τις μερες

χειροτερο σεναριο στο μυαλό μου :

ευρωπη παιρνει φυσικο αεριο αμερικη πετρελαια τουρκια το αιγαιο σκοπια την μακεδονια αλβανια ολη την ηπειρο (Η μεγαλη Ιδεα που λενε, η μεγαλη αλβανια)

η κρητη γινετε ανεξαρτητη ..

να συνεχίσω ?? μπα .. οποτε Ελλαδα τελος ! και ολα αυτα γιατι?? γιατι ξεβολευτηκαμε και λιγο εκλεισε η κανουλα με το τσαμπα χρημα που μας ταιζανε τοσα χρονια οι σάπιοι πολιτικοι σάπισαν και τους πολιτες ...

υπαρχει αυτη η περιπτωση !!

Δυστυχώς εκεί θέλουν να καταλήξουν....... και όσα περισσότερα καταφέρουν :thumbsdown:

Θα προσπαθησω σε λιγες γραμμες να μοιραστω τις σκεψεις μου

Κατ αρχην το δημοψηφισμα και η στιγμη που ερχεται αυτο, ειναι οφθαλμοφανες οτι γινεται για αποποιηση των ευθυνων (αν οχι ολων ενος μεγαλου μερους αυτων) απο την κυβερνηση. Ηδη βουλευτες ανεξαρτητοποιουνται γιατι διαβλεπουν σοβαρες τρικυμιες. Και αυτο γιατι ξερουν οτι ο κοσμος και κατα συνεπεια και η οικονομια, εδω και πολυ καιρο βρισκεται σε μια δινη, εναν φαυλο κυκλο. Τι εννοω με αυτο. Το ενδεχομενο 'οχι' που ολοι μας θελουμε να ψηφισουμε (και εγω το ιδιο), μας οδηγει σε σταση πληρωμων, που σημαινει οτι πρεπει να γινει αναπροσαρμογη των εξοδων του δημοσιου μεταξυ αυτων και των μισθων. Θα πρεπει λοιπον μισθοι και συνταξεις να κοπουν περισσοτερο, προμηθειες υγειας και γενικα παροχες κοινωνικου χαρακτηρα να πεσουν στο ελαχιστο, ωστε να μπορει ο προυπολογισμος να ειναι βιωσιμος. Η εξοδος και η ταυτοχρονη εισοδος στη δραχμη, θα επιρρεασει ακομα χειροτερα την κατασταση, αφου η ισοτιμια απο το 340,75 που ξεραμε θα εκτοξευθει. Με λιγα λογια θα ειμαστε μονοι μας. Κακο? Οχι απαραιτητα αναλογα με την διαθεση του Ελληνα να κανει θυσιες και να ζησει με πολυ λιγοτερα απο οτι εχει συνηθησει τα τελευταια χρονια. Δεν κανει ηδη θυσιες? Ναι κανει και μεγαλες μαλιστα, ομως οπως ειναι κατανοητο νομιζω η ολη ιστορια θα επιρρεασει ολα τα κοινωνικα στρωματα και οπως επισης ειναι κατανοητο, οσο χαμηλοτερο το κοινωνικο στρωμα τοσο χειροτερα. Με λιγα λογια θα καταρρευσει η μεσαια ταξη προς τη χαμηλη, η χαμηλη ταξη προς την φτωχεια και η φτωχη προς την ανεχεια. Η ψηλη aka πλουσια ταξη θα εχει απωλειες αλλα οπως ολοι καταλαβαινουν θα επιρρεαστει λιγοτερο. Τελικο συμπερασμα? Μας εχουν βαλει στη φαση μπρος γκρεμος και πισω ρεμα. Η γ@μιεσαι και ακολουθεις το μονοπατι με τα φιδια ή πας στο αλλο με τα αγγουρια ξεβρακωτος

Σωστές οι σκέψεις σου κατ' εμέ. :_thumbsup:

Το μεγάλο θέμα είναι η διατύπωση του ερωτήματος. Οπότε εφόσον οι ίδιοι προδότες θα κάνουν τη διατύπωση τι να περιμένει κανείς; Το θέμα γίνεται για εσωτερική κατανάλωση να γραπωθεί λίγο ακόμη το καραφλό αγόρι στην εξουσία, να θέσει τον απλό λαουτσίκο συνένοχο και συνυπεύθυνο για ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ φορά και τελικά να αποχωρήσει για άλλη γή άλλα μέρη με τα τόσα βραβεία και τη μεγάλη εμπειρία που κουβαλάει (μάλλον προς states).

παΣΟΚ η κυβέρνηση στυγνών εγκληματιών και ωμών εκβιαστών.

παΣΟΚ η κυβέρνηση των δηλιμμάτων.

παΣΟΚ η κυβέρνηση με τα πολλά βραβεία.

παΣΟΚ το κίνημα της παρακμής.

παΣΟΚ ο ήλιος της μπίχλας.

Το θέμα είναι να μη προλάβει να γίνει δημοψήφισμα. Ήδη φαντάζομαι τα παπαγαλάκια στα δελτία να προπαγανδίζουν εεεεεε ενημερώνουν.

Και προς Θεού όποιος περιμένει το Σαμαρά, φιλο, συμφοιτητή και κολλητό του Τζέφραρου του Μινέικο να ''μας σώσει'' είναι και πολύ μλκς και για φάπες!

:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το αντάρτικο των "έξι" στο ΠΑΣΟΚ για να φύγει ο Παπανδρέου

Το δημοψήφισμα έφερε ρήξεις στο ΠΑΣΟΚ. Έξι στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσυπογράφουν επιστολή - κόλαφο, με την οποία ζητούν την αποχώρηση του πρωθυπουργού.

bouli.jpg

Μίκα Κοντορούση Δημοσιεύτηκε: Νοέμβριος 01 2011 12:04 Ενημερώθηκε: Νοέμβριος 01 2011 12:46

Επιστολή-παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις με αφορμή την εξαγγελία του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα έκανε ομάδα 6 στελεχών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με την οποία ζητούν εκλογές και παραίτηση Παπανδρέου.

Στην επιστολή τους η "ομάδα των 6", που αποτελείται από τους Γιώργου Θωμά, Βαγγέλη Μαλέσιο, Στέφανο Μανίκα, Δημήτρη Μπατζελή, Γιάννη Νικολάου και Μηνά Σταυρακάκη, χαρακτηρίζει την εξαγγελία για δημοψήφισμα ως ανεύθυνη που οδηγεί τη χώρα σε πολιτική ανωμαλία και διχασμό και τονίζει ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να απολογείται αντί να πανηγυρίζε

Αναλυτικά η επιστολή:

"Η χώρα χρειάζεται επειγόντως κυβέρνηση με πολιτική νομιμοποίηση, σχέδιο Εθνικής Αναγέννησης και μεγάλη διαχειριστική ικανότητα. Η παρούσα κυβέρνηση δεν διαθέτει καμία από τις απαραίτητες αυτές προϋποθέσεις. Η κυβερνητική πολιτική δημιουργεί ασφυξία . Η χώρα μέρα με τη μέρα βιώνει συνθήκες διάλυσης, ανομίας και ακυβερνησίας.

Δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική διέξοδος στη χώρα, χωρίς εκλογές. Το δημοψήφισμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε πολιτική ανωμαλία και διχασμό. Πρόκειται για πρωτοφανή ανευθυνότητα. Μείζονα πολιτικά θέματα μπορούν να κριθούν μόνο από την απόφαση του λαού για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Πρώτιστο καθήκον κάθε πρωθυπουργού πρέπει να είναι η διατήρηση της πολιτικής ομαλότητας στη χώρα. Η ομάδα που κυβερνά δείχνει να γαντζώνεται στην εξουσία και να είναι έτοιμη ακόμα και για τυχοδιωκτικές κινήσεις προκειμένου να μην αντιμετωπίσει άμεσα τη λαϊκή ετυμηγορία. Ελπίζουμε να υπάρχουν ακόμα στο ΠΑΣΟΚ σώφρονες άνθρωποι να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στη χώρα.

Η κυβέρνηση επιτίθεται στα όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς. Μεγάλο μέρος των πολιτών μετατρέπονται σε πένητες. Η ανεργία καταγράφει μεταπολεμικό ρεκόρ, ενώ χιλιάδες νέοι αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό.

Η ασκούμενη πολιτική ισοπεδώνει την κοινωνία και καταστρέφει τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Η Ελλάδα επιστρέφει στη δεκαετία του ’50. Η κυβέρνηση ονομάζει μεταρρύθμιση τη νεοφιλελεύθερη επίθεση στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Η πολιτική της δεν έχει ούτε υποψία σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και δεν είναι βέβαια εκσυγχρονισμός. Αντίθετα αποτελεί τη θριαμβευτική ρεβάνς του συντηρητισμού, απέναντι στη σοσιαλδημοκρατία.

Δεν επιτίθεται στις παθογένειες της μεταπολίτευσης, τις οποίες αντίθετα συντηρεί και ενισχύει, αλλά στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, στην υγιή επιχειρηματικότητα, στη μικρομεσαία οικογενειακή επιχείρηση, στο εργασιακό μέλλον των νέων ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Μπορούμε να βγούμε από την κρίση με διαφορετικές επιλογές.

Η χώρα αναμφίβολα χρειάζεται ριζικές αλλαγές. Αλλοίμονο αν υπερισχύσει το μέτωπο της ακινησίας ή η ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να γυρίσουμε σε παράλογα και πελατειακά κεκτημένα.

Το κράτος από αντιπαραγωγικό πρέπει να γίνει αποδοτικό και αποτελεσματικό, ώστε να εγγυάται το απαραίτητο ασφαλές περιβάλλον, να διασφαλίζει την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών και να υπηρετεί τον κοινωνικό του χαρακτήρα και ρόλο.

Η αφαίρεση των προνομίων διαφόρων συντεχνιών, η κατάργηση των προκλητικών αμοιβών σε τμήματα του δημόσιου τομέα, η αντιμετώπιση της διαφθοράς, της αδιαφάνειας, και των αλόγιστων δαπανών και προνομίων της πολιτικής τάξης της χώρας μας, δεν μπορούν να γίνονται το πρόσχημα για την εξόντωση των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων.

Η αναπτυξιακή πολιτική δεν μπορεί να στηριχθεί στη μείωση των αμοιβών και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας δεν μπορεί να είναι το χαμηλό εργασιακό κόστος, αλλά το υψηλό εκπαιδευτικό επίπεδο των ανθρώπινων πόρων της, οι υποδομές της, η υψηλή τεχνολογία, το σταθερό επενδυτικό και φορολογικό περιβάλλον καθώς και το σύγχρονο αντιγραφειοκρατικό και λειτουργικό κράτος. Πλεονέκτημα είναι το κίνητρο δημιουργίας και έμπνευσης, πλεονέκτημα είναι η λειτουργούσα δικαιοσύνη που τιμωρεί και δικαιώνει.

Εκτός από τα ελλείμματα, τους λογαριασμούς και τις αγορές υπάρχουν η κοινωνία, οι άνθρωποι, οι ελπίδες και οι προσδοκίες τους.

Η κυβέρνηση, κατά τα ειωθότα, πανηγυρίζει για τη συμφωνία των Βρυξελλών. Η συμφωνία συνοδεύεται από σκληρές προϋποθέσεις και γκρίζες περιοχές. Η χώρα παραμένει για μια δεκαετία, τουλάχιστον, εκτός αγορών και υπό συνθήκες ασφυκτικής επιτήρησης που η κυβέρνηση βαφτίζει τεχνική βοήθεια.

Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να απολογείται, όχι να πανηγυρίζει.

Η χώρα έχει ανάγκη από σχέδιο. Δεν μπορούν να το εκπονήσουν οι κυβερνώντες.

Αδυνατούν να εκπέμψουν οτιδήποτε καινούργιο και να αποτελέσουν την ελπίδα για το μέλλον.

Η κυβέρνηση δεν διασφαλίζει την πολιτική ομαλότητα και τη λειτουργία του κράτους.

Τα τελευταία γεγονότα στις παρελάσεις θέτουν σε αμφισβήτηση το σύνολο του υπάρχοντος πολιτικού πλαισίου και ανέδειξαν ως κορυφαία προτεραιότητα τη δημοκρατική και κοινωνική συνοχή, την ενότητα των πολιτών που θα εδράζεται στην εμπιστοσύνη και την δικαιοσύνη. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να φέρει σε πέρας αυτό το έργο. Έχει απολέσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια εδώ για να αποτελέσει τον κορμό μιας τέτοιας κοινωνικής συμφωνίας.

Καθημερινά συρρικνώνεται και συστηματικά μεταλλάσσεται. Είναι πλέον ένα άδειο σακί. Άδειο πολιτικά, καθώς η κυβέρνησή του υλοποιεί μια πολιτική που επιτίθεται στις κοινωνικές δυνάμεις που υποτίθεται ότι εκφράζει. Άδειο ιδεολογικά, καθώς ευθυγραμμίζεται με τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες εκδοχές. Άδειο ιστορικά, καθώς δεν υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές κατακτήσεις της χώρας.

Υπάρχουν περίοδοι της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ που επισύρουν την κριτική ή ακόμη και την απόρριψη. Υπάρχουν όμως και περίοδοι μεγάλης ιστορικής προσφοράς του ΠΑΣΟΚ και των ανθρώπων του.

Για να υπάρξει και πάλι το ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να εγκαταλείψει την πολιτική που υλοποιεί την τελευταία διετία. Για να υπάρξει και πάλι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει φυσιογνωμία και πολιτική. Είναι προφανές ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί με τη σημερινή ηγεσία του.

Ο πολιτικός χώρος της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς για να επανακτήσει τη πολιτική πρωτοβουλία, πρέπει να ανακτήσει τη λάμψη των ιδεών του, πρέπει να προτείνει ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες και καινοτόμες λύσεις για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με καθαρές και υπεύθυνες προτάσεις κυβερνητικής διεξόδου, απέναντι στις ιδέες του νεοφιλελευθερισμού.

Η κυβέρνηση και διάφοροι «φωτισμένοι» υποστηρικτές της μοναδικής λύσης, παρουσιάζουν σαν μονόδρομο τη πολιτική των δανειστών που αποδέχθηκαν χωρίς διαπραγμάτευση.

Επιχειρούν να μας πείσουν ότι η χώρα θα προοδεύσει, άσχετα αν την ίδια ώρα μεγάλο μέρος των πολιτών της θα βρεθεί στα όρια της ανέχειας.

Εύκολος δρόμος διεξόδου δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως δρόμος που αλλάζει τη χώρα, χωρίς να καταστρέφει την κοινωνία. Δρόμος με ευρεία πολιτική και κοινωνική συμμαχία αλλαγών. Δρόμος Ευρωπαϊκός, αξιοπρεπής, δρόμος της κοινωνικής ευθύνης και παραγωγικής ανασυγκρότησης με σύμμαχο την κοινωνία και όχι εναντίον της κοινωνίας.

Οποιαδήποτε πολιτική σύγκλιση, οποιαδήποτε νέα πολιτική και κοινωνική συμφωνία, προϋποθέτουν νωπή λαϊκή ετυμηγορία".

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΛΕΣΙΟΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΙΚΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΤΖΕΛΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΜΗΝΑΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ"

http://news247.gr/el...oy.1434452.html

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια έχουν φέρει φίλους, γνωστούς, γείτονες και συνεργάτες στην απελπισία και ή ακόμα και στην εξαθλίωση. Στα μάτια μου έχουν αποτύχει παντελώς. Διαφωνώ με την ιδέα να γίνουμε όλοι Κινέζοι προκειμένου να μπορέσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα να συνεχίσει να λειτουργεί όπως λειτουργεί.

Η καινούργια σύμβαση πρακτικά σημαίνει ότι αυτές οι πολιτικές θα συνεχιστούν ακόμα σκληρότερα μέχρι το 2020. Δεν θέλω να συμβεί αυτό, δεν βλέπω το νόημα, όπως δεν το έβλεπα και πριν ψηφιστεί το πρώτο μνημόνιο. Γι' αυτό θα ψηφίσω όχι.

Είναι αλήθεια ότι δεν ξέρω τι θα συμβεί αν επικρατήσει το όχι. Είναι πάρα πολλοί οι παράγοντες που δείχνουν να παίζουν το ρόλο τους και τουλάχιστον το μικρό μου μυαλό δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη. Ωστόσο, αν γίνει τελικά το δημοψήφισμα (που ούτε και αυτό είναι σίγουρο, μιλάμε για πρωθυπουργό που έδωσε και πήρε πίσω κυβέρνηση μέσα σε ένα απόγευμα), θα διαλέξω το αβέβαιο μέλλον από τη σίγουρη καταστροφή για μένα και για όποιον αγαπάω και νοιάζομαι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δηλ αν ψηφισει ο λαός ναι τι χειροτερο θα γίνει απο το όχι;

ή μηπως αν ψηφισει ναι θα σωθουμε;[τον αλλο αιωνα]

το όχι νομιζω έχει ευρύτερο νοημα..οχι μνημονια, χαρατσια,φοροι, όχι στα προνομια των βουλευτων κλπ

φυσικα πανε να αποποιησουν τις ευθυνες τους μεσω του δημοψηφισματος.

αν τα όχι ειναι λίγα θα πανηγυρίζουν οτι ο λαος καταλαβαινει..και για αυτο θυσιαζεται

ας του βαλουμε κι αλλα χαρατσια λοιπον.

οσοι διαμαρτυρονται ειναι φασιζουσες μειοψηφιες κλπ

αυτα θα πουνε...

επίσης ένα ναι σημαίνει οτι η πλειοψηφια του λαου που διαμαρτυροταν μεχρι τωρα, το γυρίζει την ωρα που πρέπει ν αποφασισει ο ίδιος ο λαος. είναι σα να λεει τοσο καιρο στην απεξω[ως προς τις αποφασεις] εκρινε ο λαος εκ του ασφαλους.

οταν ομως πρεπει ν αποφασισει ο ίδιος θα ψηφιζε οτι κι η κυβερνηση.[δηλ οσα μεχρι τωρα ο λαος κατεκρινε].

και οχι μη μπαινετε στο διλημμα οτι αν ψηφισετε όχι εσεις καταστραψατε τη χωρα και το λαό.

αντιθετα όσοι ψηφισουν ναι ας αναλογιστουν διπλά τι σημαινει αυτο το ναι. σημαινει

ναι σε όλα.

και μην το παιζουν ήρωες οι βουλευτες που έφυγαν την τελευταια στιγμη για να σωθούν οι ίδιοι.

Τροποποιήθηκε από τον yamahito

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

έφυγε η Αποστολάκη και η Καϊλή...

Εγώ διάβασα μόνο για την πρώτη. Για επιβεβαίωσε από πού το είδες, γιατί αν έφυγε και η Εύα τότε έχουμε 151....... πολύ εύθραυστη πλειοψηφία

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα