Jump to content
vmx

νεα προστιμα για τα ανασφαλιστα οχηματα

Recommended Posts

νεα προστιμα για τα ανασφαλιστα οχηματα μαγκες ο νομος αλλαξε

το προστιμο ηταν 500 ευρο και εγινε 1000! :uglystupid2:

και κατασχεση πινακιδων και διπλωματος για 3 μηνες

το κακο ειναι οτι πολυς κοσμος δεν εχει λεφτα να πληρωσει τα ασφαλιστρα του

το 60% τον οχηματων στην ελλαδα δυστηχως ειναι ανασφαλιστα με επισημη ανακοινωση

:thumbsdown:

εχουμε και φακελωμα τωρα

Άλλο ένα στοιχείο που αναφέρεται έντονα, είναι αυτό του ηλεκτρονικού φακελώματος (REM : τρέμουν ήδη οι απατεώνες...), που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία θα αποτελέσει ένα πρώτο βήμα εντοπισμού των ανασφάλιστων οχημάτων. Αυτό θα γίνεται με την άμεση σύνδεση σχετικού Κέντρου Πληροφοριών που διαθέτει το Επικουρικό Κεφάλαιο των ασφαλιστικών εταιριών, με το υπουργείο μεταφορών. Το αποτέλεσμα μετά τον εντοπισμό του ανασφάλιστου αυτοκινήτου θα είναι η επιβολή προστίμου της τάξης των 1.000 ευρώ (η περισσότερα), και η υποχρεωτική ασφάλιση του ή αλλιώς η κατάθεση των πινακίδων του

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Να παει και 2000...το προστιμο

Οποιος δεν εχει λεφτα να αφησει το οχημα και να παρει τρενο και λεωφορειο....closedeyes.gif

Και βαζω και τον εαυτο μου μεσα φυσικα...

δεν καταλαβα... επειδη εχουμε καλομαθει με το οχημα μας πρεπει να κανουμε τα παντα; Και εσυ φιλε, που δεν πληρωσες τα 200-300 ευρω για ασφαλεια,με χτυπησεις εγω απο ποιον θα αποζημειωθω για οτι παθω εγω και το δικο μου οχημα;

Ας αναλαβουμε τις ευθυνες μας .+-

Και δεν με νοιαζει αν καποιος εχει μεγαλο αυτοκινητο και πρεπει να πληρωσει 500+ ευρω ασφαλεια... ας το σκεφτοταν πιο νωρις αυτο.

Καλυτερα να κανεις το σκατο σου παξιμαδι και να πληρωσεις την ακριβη ασφαλεια, παρα να μην πληρωσεις και να τυχει να τρακαρεις, γιατι αλλιως απλα την εκατσες.....

ακου το 60% ειναι ανασφαληστο..... surrender.gif

• Like 5

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω εχω 3 μηχανακια. το ενα το εχω απο τα 16 μου και ειναι νομιμο ολα αυτα τα χρονια.

αλλα τρ τελευταια πηρα αλλα 2 μηχανακια.

το ενα δεν με καλυπτει στο διπλωμα.πρεπει να περιμενω 3 χρονια για να βγαλω για απεριοριστα και ετσι το εχω ανασφαλιστο και με βγαλμενη πινακιδα.

το αλλο εχει πινακιδα,εχω διπλωμα αλλα οχι ασφαλεια.

ειμαι σχεδον χωρις εισοδιμα και πρεπει να συντιρω 2 διχρονα μηχανακια και 1 τετραχρονο.οποτε ενα μεγαλο ποσο παει στην συντιριση,πρεπει και να πληρωνω καθε χρονο ενα ποσο για τις ανανεωσεις κτλ.

ε λευτα για ασφαλειες δεν εχω.τι να κανουμε?

• Like 3

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω εχω 3 μηχανακια. το ενα το εχω απο τα 16 μου και ειναι νομιμο ολα αυτα τα χρονια.

το ενα δεν με καλυπτει στο διπλωμα.πρεπει να περιμενω 3 χρονια για να βγαλω για απεριοριστα και ετσι το εχω ανασφαλιστο και με βγαλμενη πινακιδα.

ειμαι σχεδον χωρις εισοδιμα και πρεπει να συντιρω 2 διχρονα μηχανακια και 1 τετραχρονο.οποτε ενα μεγαλο ποσο παει στην συντιριση,πρεπει και να πληρωνω καθε χρονο ενα ποσο για τις ανανεωσεις κτλ.

Να ερθεις να με τρακαρεις φιλε και τοτε που οι γονεις σου θα πουλησουν το σπιτι σας και θα με παρακαλας να μην παρω την τροχαια για να μην φας και φυλακα θα δεις τι θα κανεις με την 1!!!

• Like 3

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τίποτα να μην κάνεις εσύ!

Εγώ απαιτώ απλά από το κράτος να μην κυκλοφορείς τα ανασφάλιστα οχήματα σου...εφόσον δεν είσαι σωστός τι τα κυκλοφορείς?

Δεν με νοιάζει αν δεν έχεις λεφτά να πληρώσεις, πούλα τα!Το θέμα είναι μην πέσεις πάνω μου με χτυπήσεις και από τον φόβο σου μην σε τρέξω σηκωθείς και φύγεις και με αφήσεις κάτω πεσμένο...

Δεν με βρίσκεις σωστό?

• Like 4

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε NtiNO, ο,τι σπείρεις θα θερίσεις. Μακάρι να μην σου τύχει ποτέ τίποτα με κανένα από τα οχήματά σου. Αν σου τύχει, θα πληρώνεις μια ζωή για τις επιλογές σου αυτές. Και δεν θα πρέπει να έχεις και παράπονο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο αλλοπαρμένος Έλληνας πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξει νοοτροπία και από εκεί που θεωρούσε κανόνα τις μαλακίες που έκανε τώρα να τις θεωρεί εξαιρέσεις...

Εκεί που οι μαλακίες έπρεπε να είναι εξαιρέση έχουν καταντήσει να είναι κανόνας...έχει ποτίσει το μυαλό του Έλληνα και δεν μπορεί να ξεχωρίσει πλέον το σωστό με το βλακώδες έως τραγικά επικίνδυνο...

Τροποποιήθηκε από τον st3li0s

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μακάρι να το κάνουν ακόμα αυστηρότερο! Οι ανασφάλιστοι είναι εν δυνάμη εγκληματίες! Είναι αυτοί που σε ατυχήματα κατά κύριο λόγο το σκάνε, γιατί ξέρουν ότι αν μείνουν θα αναγκαστούς να πουλήσουν σπίτι κλπ...

Αν δεν έχεις λεφτά για ασφάλειες πούλα το ένα για να έχεις! Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους φίλε μου.

Όσο για το δίπλωμα δεν θα το σχολιάσω καν... τα αυτονόητα θα λέμε πάλι!

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να παει και 2000...το προστιμο

Οποιος δεν εχει λεφτα να αφησει το οχημα και να παρει τρενο και λεωφορειο....closedeyes.gif

Και βαζω και τον εαυτο μου μεσα φυσικα...

δεν καταλαβα... επειδη εχουμε καλομαθει με το οχημα μας πρεπει να κανουμε τα παντα; Και εσυ φιλε, που δεν πληρωσες τα 200-300 ευρω για ασφαλεια,με χτυπησεις εγω απο ποιον θα αποζημειωθω για οτι παθω εγω και το δικο μου οχημα;

Ας αναλαβουμε τις ευθυνες μας .+-

Και δεν με νοιαζει αν καποιος εχει μεγαλο αυτοκινητο και πρεπει να πληρωσει 500+ ευρω ασφαλεια... ας το σκεφτοταν πιο νωρις αυτο.

Καλυτερα να κανεις το σκατο σου παξιμαδι και να πληρωσεις την ακριβη ασφαλεια, παρα να μην πληρωσεις και να τυχει να τρακαρεις, γιατι αλλιως απλα την εκατσες.....

ακου το 60% ειναι ανασφαληστο..... surrender.gif

κερναω μπυρες!!+650 φιλε! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να από ποιον θα βγάλω κανά φράγκο...

Στα @@ μας κιόλας αν δεν έχεις λεφτά να ασφαλίσεις τα μηχανάκια που κυκλοφορείς ρε φίλε, αλλά τουλάχιστον δείξε λίγο σεβασμό και στους άλλους που χρησιμοποιούν τον δρόμο!!

• Like 3

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ απορώ με την απάθεια της τροχαίας πάντως... Μέσα στην πόλη γιατί δεν κάνει προληπτικούς ελέγχους ρουτίνας;;; απλά για δίπλωμα και ασφάλεια... ακούς εκεί 6 στους 10...

Στα @@ μας κιόλας αν δεν έχεις λεφτά να ασφαλίσεις τα μηχανάκια που κυκλοφορείς ρε φίλε, αλλά τουλάχιστον δείξε λίγο σεβασμό και στους άλλους που χρησιμοποιούν τον δρόμο!!

+1

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σαφώς και κατά του ανασφάλιστου κι εγώ αλλά:

Οποιος βιάζεται να κονομήσει και ''παρακαλάει'' να πεσει σε ανασφάλιστο, διευκρινίζουμε οτι κάποιος είναι ανασφάλιστος, δεν σημαίνει αυτομάτως οτι ΦΤΑΙΕΙ και για οποιοδήποτε ατύχημα. Απλά σε τυχών δικαστήρια, ''κατεβαίνει'' μόνος του ή με ιδιωτικό δικηγόρο τον οποίο προσλαμβάνει για να τον εκπροσωπήσει με ότι αυτό συνεπάγεται στα οικονομικά του( που αν κερδίσει το δικαστήριο πληρώνει τα πάντα αυτός που χάνει).

ΟΛΑ τα συμβόλαια των ασφαλιστικών εταιρειών γράφουν ρητά και είναι υποχρεομένα απο τον νόμο να καλύπτουν τον πελάτη απο ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα. Εάν δηλαδή εγώ είμαι καλυμένος και χτυπήσω με κάποιον ανασφάλιστο, αποζημιώνομαι απο την ασφαλιστική ΜΟΥ και εκείνη αναλαμβάνει να κυνηγήσει(με πολύ μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους) τον ανασφάλιστο οδηγο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σαφώς και κατά του ανασφάλιστου κι εγώ αλλά:

Οποιος βιάζεται να κονομήσει και ''παρακαλάει'' να πεσει σε ανασφάλιστο, διευκρινίζουμε οτι κάποιος είναι ανασφάλιστος, δεν σημαίνει αυτομάτως οτι ΦΤΑΙΕΙ και για οποιοδήποτε ατύχημα. Απλά σε τυχών δικαστήρια, ''κατεβαίνει'' μόνος του ή με ιδιωτικό δικηγόρο τον οποίο προσλαμβάνει για να τον εκπροσωπήσει με ότι αυτό συνεπάγεται στα οικονομικά του( που αν κερδίσει το δικαστήριο πληρώνει τα πάντα αυτός που χάνει).

ΟΛΑ τα συμβόλαια των ασφαλιστικών εταιρειών γράφουν ρητά και είναι υποχρεομένα απο τον νόμο να καλύπτουν τον πελάτη απο ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα. Εάν δηλαδή εγώ είμαι καλυμένος και χτυπήσω με κάποιον ανασφάλιστο, αποζημιώνομαι απο την ασφαλιστική ΜΟΥ και εκείνη αναλαμβάνει να κυνηγήσει(με πολύ μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους) τον ανασφάλιστο οδηγο.

Πολύ χρήσιμες πληροφορίες που πολλοί δεν γνωρίζουν!!! Μπράβο που τις ανέφερες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ χρήσιμες πληροφορίες που πολλοί δεν γνωρίζουν!!! Μπράβο που τις ανέφερες!

Ας πληρωσει τα 2000 στο κρατος ας του κρατησουν και τα χαρτια για 1-2μηνες και θα φτιαξω εγω την μηχανη μου.

Και μονο που θα ξερω οτι απαλλαξα το δρομο απο εναν ακομα ιπποτη της χαλαλι η ζημια...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι αλλα ειναι παρα πολλα λευτα,και συνεχος θα αυξανονται.εχουμε και κριση,εγω δεν εχω καμια διαθεση να τους δωσω χρηματα. δικαιωμα μου. ατυχηματα ετσι και αλλιως δεν κανω,δεν εχω προκαλεσει κανενα ποτε,ουτε τοτε που ημουν 15 και πηγαινα τερμα συνεχεια,και δεν νομιζω να το κανω τωρα.

ακομα σεβασμο θα δειξω γιατι αν πραγματι φταιω εγω δεν θα πω μλκς,θα παω χωρις δικαστηρια αμεσως και θα πληρωσω οτι εχω καταστρεψει και οτι ειναι λογικο να πληρωσω και αν δεν εχω να τα δωσω θα δεχτω να παω φυλακη εκεινη την ωρα. αλλα αν φταιει ο αλλος θα κανω δικαστηρια

διοδια δεν πληρωνω και σκευτομαι να βγαλω και τις πινακιδες απο ολες τις μοτο μου για να μην με ποιανουν οι καμερες και να μην με γραφουν. ετσι και αλλιως τα εσωδα του κρατους τα τρωνε τα λαμογια,ας τους στερισω την χαρα

• Like 2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ας πληρωσει τα 2000 στο κρατος ας του κρατησουν και τα χαρτια για 1-2μηνες και θα φτιαξω εγω την μηχανη μου.

Και μονο που θα ξερω οτι απαλλαξα το δρομο απο εναν ακομα ιπποτη της χαλαλι η ζημια...

Ακριβώς!!

Αυτό πήγαινα να γράψω και εγώ

Με την προυπόθεση βέβαια ότι υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακριβώς!!

Αυτό πήγαινα να γράψω και εγώ

Με την προυπόθεση βέβαια ότι υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές

Σαφώς και αναφερόμαστε στο ΥΛΙΚΟ κομμάτι και μπράβο που το διευκρίνισες!

Εάν όμως, υπάρχει ηθική αποζημίωση ή ακόμη χειρότερα... υπάρξει θάνατος συνεπιβάτη ή άλλου οχήματος ή πεζού κτλ,(με την προυπόθεση οτι ο ανασφάλιστος χάνει το δικαστήριο) τότε είναι για να τον κλαίνε οι ρέγγες. Δε θα τολμήσει να πάρει τίποτα ποτέ στο όνομά του γιατί θα του το πάρει η ασφαλιστική. Γνωστός μου ''ξεμπέρδεψε'' απο τέτοια φάση με... συμβιβασμό με την ασφαλιστική στα... 50000€!

Τροποποιήθηκε από τον Multijohn

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι αλλα ειναι παρα πολλα λευτα,και συνεχος θα αυξανονται.εχουμε και κριση,εγω δεν εχω καμια διαθεση να τους δωσω χρηματα. δικαιωμα μου. ατυχηματα ετσι και αλλιως δεν κανω,δεν εχω προκαλεσει κανενα ποτε,ουτε τοτε που ημουν 15 και πηγαινα τερμα συνεχεια,και δεν νομιζω να το κανω τωρα.

ακομα σεβασμο θα δειξω γιατι αν πραγματι φταιω εγω δεν θα πω μλκς,θα παω χωρις δικαστηρια αμεσως και θα πληρωσω οτι εχω καταστρεψει και οτι ειναι λογικο να πληρωσω και αν δεν εχω να τα δωσω θα δεχτω να παω φυλακη εκεινη την ωρα. αλλα αν φταιει ο αλλος θα κανω δικαστηρια

διοδια δεν πληρωνω και σκευτομαι να βγαλω και τις πινακιδες απο ολες τις μοτο μου για να μην με ποιανουν οι καμερες και να μην με γραφουν. ετσι και αλλιως τα εσωδα του κρατους τα τρωνε τα λαμογια,ας τους στερισω την χαρα

Φιλε λυπαμαι που καβαλας μοτοσικλετα αλλα εισαι μηχανοβιος...

Δεν ξερω αν μπορεις να τα διαχωρισεις αλλα η σκεψη σου ειναι τοσο λαθος και στεναχωριεμαι που εισαι γυρω στα 18 και δεν μπορεις να καταλαβεις οτι φερεσαι ανωριμα.

Δεν μπορω να καταλαβω τι κανει καποιος σαν εσενα σε ενα τετοιο θεμα μαλλον γιατι περιμενες να ακουσεις μπραβο που δεν δινεις 70λεπτα τη μερα για να ασφαλισεις τη μηχανη σου?

Μπραβο γιατι δεν εχεις πινακιδες και μπραβο γιατι δεν εχεις διπλωμα?

Μπραβο γιατι θες να βγαλεις απο παντου τις πινακιδες?

Τετοιοι σαν και εσενα καταστρεφουν το ονομα στις μοτοσικλετες και οποτε βλεπω τροχονομο να γραφει να θελω να του δωσω και 2ο μπλοκακι.

Σου ευχομαι να μην εχεις ποτε καποιο σοβαρο ατυχημα αλλα και να μην ξανακαβαλησεις μοτοσικλετα.

Μπορει να σου φαινομαι κακος αυτη τη στιγμη αλλα αν ωριμασεις θα καταλαβεις οτι οι σκεψεις σου μονο κακο μπορουν να κανουν.

Επισης δεν ειναι δικαιωμα σου φιλε ειναι ΝΟΜΟΣ και αν δεν σου εχουν δωσει στοιχειωδη παιδεια να τους σεβεσαι τοτε σε καταλαβαινω δεν φταις.

ΑΝ ομως σου εχει εξηγησει καποιος τι ειναι ΝΟΜΟΣ και εσυ πηγες πηρες διπλωμα χωρις να διαβασεις ποτε ουσιαστικα τον Κ.Ο.Κ. τοτε σιγουρα εισαι αξιος να οδηγας?

Εχεις καταλαβει οτι αν μπλεχτεις ακομα και σε υλικο ατυχημα οι γονεις σου θα μεινουν χωρις σπιτι ?

Τα αψηφας ολα για 70λεπτα τη μερα φιλε?

Μπραβο σου.-

Τροποποιήθηκε από τον KirosYMH

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι να κανουμε; Να σου πω τι να κανουμε!

Χτυπα ξυλο, γινεται η στραβη και φταις και απο πανω .... ΘΑ ΣΕ ΠΗΔΑΝΕ μεχρι να πεις θελω κι αλλο !!

Συντηρηση, ασφαλεια και τελη, ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑ ... για 3 μηχανακια και εχεις το θαρρος και ποσταρεις γκρινιαζοντας και απο πανω;

Πουλησετα αν δε βγαινεις οικονομικα και κανε το σκατο σου παξιμαδι και τα ποδια σου πιο χρησιμα στη ζωη σου!

Αλλοι δεν εχουν λεφτα οχι απλα για τη βολτα τους αλλα ουτε για την καθημερινη τους μετακινηση σε βενζινες και εσυ εχεις 3 μηχανακια, εντελως παρανομος με οποιοδηποτε απο αυτα και ζητας και τα ρεστα;

Αν ειχες πινακιδα που εγραφε "δεν εχω ασφαλεια, διπλωμα... ΤΙΠΟΤΑ" θα σε κυνηγουσε ο κοσμακης και με το δικιο του να στην σφυριξει μπας και βγαλει κανα φραγκο! Γιατι περα απο το θυμα που θα 'σαι... μιας και θα σου παρουν τα σωβρακα, δυστυχως εισαι κινδυνος και για τους αλλους!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το κακο ειναι οτι πολυς κοσμος δεν εχει λεφτα να πληρωσει τα ασφαλιστρα του

αλλα παρ'ολ'αυτα κυκλοφοραει την αμαξαρα των 1800 κυβικων (παραδειγμα) ....

αν δεν εχεις λεφτα , παιρνεις ενα 1000αρακι δεκαετιας ή παρατας το αυτοκινητο ...

και αυτος ακριβως ειναι ο λογος αδερφε μου που αν χτυπησεις το παιδακι ή την μητερα /πατερα καποιου στον δρομο, θα τον εγκαταλειψεις και δε θα του δωσεις ΚΑΜΙΑ ελπιδα στην ασφαλτο....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια χαρά ακούγεται, έχει καταντήσει αηδία, να τρακάρεις και να κάνεις τον σταυρό σου να έχει ασφάλεια ο άλλος..

Όσο πιο αυστηρά τόσο το καλύτερο..

Χωρίς να φταις να έχεις βρεθεί με καμιά ζημια 6-7 χιλιάρικα και με σπασμένα παίδια και ο άλλος ν ακάνει το παγώνι.

Αλήθεια επειδή αναφέρονται σε αυτοκίνητα, με τις μηχανές τί γίνεται?

Κάποιος δηλαδή που έχέι ένα SS ή ένα enduro-MX και το φορτώνει σε τρέιλερ για την πίστα και μόνο θα υποχρεούται και αυτός σε ασφάλεια?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Επισκέπτης
Το θέμα δεν δέχεται άλλες απαντήσεις.

• Create New...