Jump to content
A-nik-i

Enduro

Recommended Posts

Διάβασα όλες τις απαντήσεις και προτάσεις και ευχαριστώ άπαντες για τις πολύ κατατοπιστικές συμβουλές.

Απέκτησα λίγο-πολύ μια εικόνα για το τί χρειάζομαι κλπ.

Πιστεύω πως με τον καινούριο χρόνο θα είμαι έτοιμος να τα υλοποιήσω όλα αυτά. Θα ανοίξω τότε ξεχωριστά θέματα για μηχανή και εξοπλισμό, οπότε θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε και πάλι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

A για την γυμναστική η εμπειρία μου είναι η εξής: Δεν χρειάζεσαι τίποτα, όσο μπορείς τόσο πηγαίνεις. Εκεί που θα νιώσεις "ζόρι" είναι:

- Εάν οι άλλοι πηγαίνουν πιο γρήγορα, "πιέζουν" δηλαδή. Εάν προσπαθήσεις να ακολουθήσεις (κακώς) παίζει να τα φτύσεις

- Εάν πας πολύωρη βόλτα θα χρειάζεσαι περισσότερες στάσεις από τους "γυμνασμένους"

Το σημείο στο οποίο "μετράει" είναι τα πεσίματα. ΝΑ το σηκώσεις μια φορά το ΑΧ οκ, σιγά τα ωά. 2 φορές μετά από διαδρομή, ζορίζει η φάση. 3 φορές, σκούρα τα πράγματα. Κάπου εκεί εάν είσαι αγύμναστος όπως εγώ τα χέρια γίνονται σπαγγέτι και αποφασίζεις πως οκ, καλά είναι εδω πέρα στο βουνό, ας πεθάνω ήσυχος με τα πουλάκια να κελαϊδάνε.

Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με τις "χωματόβολτες" (όχι εντουράδες) που οργανώνονται εδώ. Συμμετέχουν από ΧΤ μέχρι ΧR125 μέχρι Transalp και Africa, οι ρυθμοί είναι χαλαρότατοι με συχνές στάσεις, πάντα υπάρχει κόσμος να βοηθήσει και πολύ συχνά υπάρχει κάποιο προεραιτικό μέρος ή "κομμάτι" της διαδρομής που είναι λίγο πιο ζόρικο. Εκεί μπορείς να δοκιμάσεις τα όρια σου ξέροντας πως οι λαοθάλασσα από χάχες που ξεκαρδίζονται με τα παθήματα σου θα σε βοηθήσει άμεσα εάν κάτι πάει στραβά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με ενα SM ..παραδειγμα αν drz sm ποσο χωμα μπορεις να πατησεις; Μια εντουροβολτα μπορεις να την κανεις;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό περί "βόλτας" έχω κι εγώ στο μυαλό μου για την ώρα. Να σηκωθώ το πρωί, να πάρω την καλή μου και να πάω να μια χωμάτινη βόλτα.

Λάτρης του δάσους, ξεκίνησα με παπάκι 6βολτο στη Βαρυμπόμπη. Ολο το χωμάτινο δίκτυο το εξερεύνησα μαζί του. Είχα κι έναν σύντροφο με chally, Θεός σχωρέστον...

Ο,τιδήποτε έχει μεγάλες ρόδες και ψηλό φτερό θα σε πάει καλύτερα. Βέβαια, με τον καιρό η «βόλτα» θα γίνεται ολοένα και πιο καγκουριά. Θα ζητάς... εντούρο. Τότε μιλάμε για άλλο επίπεδο, όπου δεν θες ό,τι κι ό,τι.

Για εξοπλισμο, αρχικα κρανος, μπουφανακι και καμια επιγονατιδα καλα ειναι. Δε θα πηγαινεις και ταπες. Κοιτα για κανα xr,ttr,klx η wr αν εχεις λεφτα. Αυτα ειναι μηχανακια που μπορεις να τα χρησιμοποιεις και σε καθημερινες μετακινησεις ευκολα.

:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με ενα SM ..παραδειγμα αν drz sm ποσο χωμα μπορεις να πατησεις; Μια εντουροβολτα μπορεις να την κανεις;

Μια χωματάδα-φλαταδούρα ίσως να την κάνεις αξιοπρεπώς αν έχεις λάστιχα με εκτός δρόμου χαρακτήρα. Αλλά σε γενικές γραμμές, ούτε οι 17άρηδες τροχοί σε βοηθούν, ούτε οι σκληρές αναρτήσεις, ούτε και τα λάστιχα. Αν δοκιμάσεις να πιέσεις λίγο παραπάνω, η σούπα είναι σχεδόν βέβαια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια χωματάδα-φλαταδούρα ίσως να την κάνεις αξιοπρεπώς αν έχεις λάστιχα με εκτός δρόμου χαρακτήρα. Αλλά σε γενικές γραμμές, ούτε οι 17άρηδες τροχοί σε βοηθούν, ούτε οι σκληρές αναρτήσεις, ούτε και τα λάστιχα. Αν δοκιμάσεις να πιέσεις λίγο παραπάνω, η σούπα είναι σχεδόν βέβαια

Μπορεις να κινηθεις ανετα σε χωματα αντιστοιχα, με αυτα που πατανε τα μεγαλα βαρια onoff (f650 varadero) ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορεις να κινηθεις ανετα σε χωματα αντιστοιχα, με αυτα που πατανε τα μεγαλα βαρια onoff (f650 varadero) ;

Χωρίς να έχω εμπειρία με SM, πιστεύω πως εάν έχουν χωμάτινα λάστιχα τα on-off θα πάνε πολύ πιο άνετα από το SM παρά το βάρος τους.

Το ζήτημα είναι πως δεν θα έχεις πρόσφυση. Μπορείς να πας σε οποιαδήποτε διαδρομή δεν πιέζει τα όρια της πρόσφυσης σου. Δηλαδή ούτε στροφές τάπα ούτε κλίσεις, ούτε σοβαρές ανηφορο-κατηφόρες.

Δοκίμασε κάπου τελείως επίπεδα να πάρεις μια ιδέα πριν βγεις βόλτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θεμα της παρεας ειναι οντως απο τα πιο σημαντικα!Μεχρι πριν λιγο καιρο πηγαινα αποκλειστικα μονος! Μετα την κυριακατικη βολτα με τις σπασμενες μανετες το συνειδοτοποιησα. ΠΟΤΕ ΜΟΝΟΣ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εντουράδα μόνος δεν πας για πολλούς λόγους, κυρίως αν γίνει καμμια στραβή. Εκτός αν έχεις το βούνο στα 10 λεπτά με τα πόδια από το σπίτι σου :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διάβασα όλες τις απαντήσεις και προτάσεις και ευχαριστώ άπαντες για τις πολύ κατατοπιστικές συμβουλές.

Απέκτησα λίγο-πολύ μια εικόνα για το τί χρειάζομαι κλπ.

Πιστεύω πως με τον καινούριο χρόνο θα είμαι έτοιμος να τα υλοποιήσω όλα αυτά. Θα ανοίξω τότε ξεχωριστά θέματα για μηχανή και εξοπλισμό, οπότε θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε και πάλι!

Τα περισσότερα και πιο βασικά, ειπώθηκαν.

Πάρε το μοτό, και συνήθισε το.

Δούλεψε τα χέρια σου μέχρι τότε. Ενδυνάμωσε τα με γυμναστική ή μπάσκετ...Το τελευταίο μάλιστα βοηθάει ποικιλοτρόπως.:_thumbsup:

Πρόσεξε την μέση σου = αγόρασε ζώνη μέσης ΓΙΑ μοτοσυκλέτα ε?

Συνήθισε να την φοράς απο ΤΩΡΑ με το παπί. Άπαξ και την συνηθίσεις, μετά δεν μπορείς χωρίς αυτήν ! :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να κάνω μια ψιλοάσχετη ερώτηση;

Αγοράζωντας εξοπλισμό για εντούρο, ήτοι: μπότες, θώρακες, γάντια, επιγονατίδες..δεν είναι και "προίκα" για κάποιο μεγάλο on off;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και ναι και όχι.

Με τις σκληρές και άκαμπτες μπότες του enduro δεν πας (on-offάδικα) ταξίδια, να τις φοράς όλην την ώρα. Με κάτι μπότες «γουρουνίσιες» (που έχω εγώ) πας, αλλά δεν έχεις 100% προστασία στο χώμα, στο enduro. Καταλαβαίνεις ότι είναι θέμα συμβιβασμών. Κάπου κερδίζεις, κάπου χάνεις.

Το θώρακα δεν τον χρειάζεσαι στο on-off.

Τα γάντια, τις επιγονατίδες και τις επιαγκωνίδες τα φοράς παντού και πάντοτε στο δρόμο. Αν είναι κομψά και με street μηχανή, αλλά τα κομψά είναι σαν τις γουρουνίσιες (= μισή προστασία)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χωρίς να έχω εμπειρία με SM, πιστεύω πως εάν έχουν χωμάτινα λάστιχα τα on-off θα πάνε πολύ πιο άνετα από το SM παρά το βάρος τους.

Το ζήτημα είναι πως δεν θα έχεις πρόσφυση. Μπορείς να πας σε οποιαδήποτε διαδρομή δεν πιέζει τα όρια της πρόσφυσης σου. Δηλαδή ούτε στροφές τάπα ούτε κλίσεις, ούτε σοβαρές ανηφορο-κατηφόρες.

Δοκίμασε κάπου τελείως επίπεδα να πάρεις μια ιδέα πριν βγεις βόλτα.

Εν μέρει έχεις δίκιο γιατί τα ον-οφφ είναι στημένα και για χώμα, πχ μεγαλύτερη διάμετρος τροχών, πιο μαλακές αναρτήσεις, ελαστικά πολλαπλών χρήσεων. Από την άλλη όμως, το βάρος και η σχεδίαση κάποιων ον-οφφ θέτουν περιορισμούς που ίσως ένα SM με χωμάτινα λάστιχα τους ξεπερνάει.

Σε γενικές γραμμές όμως, τα ΣΜ ΔΕΝ είναι για να τα βάζεις στο χώμα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ολες οι μηχανες μπορουν να πανε μεχρι εκει που βρισκουν κατω τα μοτερ τους . δλδ και ενα varadero μπορει να μπει σε ενα βατο μονοπατι . τωρα το ποσο ευκολα ή αν θα το απολαυσεις ειναι αλλο θεμα .

κοινως το καθε μηχανακι μπορει να παει μεχρι εκει που φτανει η βλακεια μας ...

καποτε εκανα 60 χλμ χωμα με ninja 900 . τα καταφερα ανεμακτα αλλα δεν το απολαυσα καθολου .ουτε θα το ξαναεκανα ποτε.

ενα sm θα παει κανονικα σε χωματοδρομο ακομα και με σλικ λαστιχα αν πας χαλαρα , αλλα αυτο δεν ειναι εντουραδα .

βολτα σε φλατ χωρις απαιτησεις κανουν ολα .

ΠΟΤΕ στο χωμα και ειδικα σε μονοπατια χωρις κομπλε εξοπλισμο .

στο χωμα και σταματημενος να πεσεις μπορει να χτυπησεις πολυ ασχημα .

Τροποποιήθηκε από τον nikosthegar

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο αποψη δυναμης το 125 διχρονο νομιζω ειναι πιο γρηγορο απο το 250 4Τ. Συγκρινω για παραδειγμα το δικο μου με του Giannis90, που παμε βολτες μαζι. Οδηγησα ενα rm125, που μου φανηκε πουπουλο σαν αισθηση σε σχεση με το δικο μου, κατι που ως ενα βαθμο συνηθιζεται. Απο την αλλη τα διχρονα σε αυτα τα κυβικα, δεν εχουν τη ροπη χαμηλα που εχουν τα 250 4Τ. Κατι που εμενα μου ταιριαζει και το συνηθισα, μια και οδηγω λιγο "τεμπελικα" + οτι με βοηθαει σε πολλα σημεια το ανοιγω γκαζι και ας ειναι μια ταχυτητα παραπανω. Το διχρονο το εχω για πιο παιχνιδιαρικο, πιο απολαυστικο, αλλα πρεπει να το πηγαινεις λιγο ταπα για να το ευχαριστιεσαι και εσυ και αυτο :winking:

Οποτε ειναι καθαρα θεμα προτιμισης και συνηθειας. Κατι που βεβαια καλο θα ηταν να δοκιμασεις πριν παρεις κατι...

συγγνώμη που "επεμβαίνω" έτσι αλλά έχω κάποιες απορίες. Τί θα πει τάπα που είπες? Χαλαρά ή τέρμα? Τί είναι προτιμότερο? δίχρονο ή τετράχρόνο? Και σε δίχρονο τα 125cc με τα 250cc έχουν μεγάλες διαφορές? Συγγνώμη για τον βομβαρδισμό των ερωτήσεων απλά έχω πολλέςςς απορίες. ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

συγγνώμη που "επεμβαίνω" έτσι αλλά έχω κάποιες απορίες. Τί θα πει τάπα που είπες? Χαλαρά ή τέρμα? Τί είναι προτιμότερο? δίχρονο ή τετράχρόνο? Και σε δίχρονο τα 125cc με τα 250cc έχουν μεγάλες διαφορές? Συγγνώμη για τον βομβαρδισμό των ερωτήσεων απλά έχω πολλέςςς απορίες. ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Ταπα εννοω τερμα γκαζι, επιθετικη οδηγηση και ετσι. Το τι ειναι προτιμοτερο εξαρταται απο τι ζητας. Ναι, τα 125 με τα 250 διχρονα κυβικα εχουν μεγαλη διαφορα δυναμης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ταπα εννοω τερμα γκαζι, επιθετικη οδηγηση και ετσι. Το τι ειναι προτιμοτερο εξαρταται απο τι ζητας. Ναι, τα 125 με τα 250 διχρονα κυβικα εχουν μεγαλη διαφορα δυναμης.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και στα 2χρονα και στα 4χρονα για να ξέρω που κατατάσσομαι. Δηλαδή σε βουνό (εντάξει όχι και κατακόρυφες ανηφόρες) με το 125cc δεν πάω? Γιατί ανέβηκα σε ένα γνωστού μου που δεν ξέρω τί είναι, δεν πρόλαβα να ρωτήσω και όχι μόνο μας πήγαινε χαλαρά αλλά έκανε σούζα για πλάκα (πάντα με κράνος εννοείτε).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και κάτι ακόμα. Το Yamaha YZ125 και το Yamaha YZ250 στα χαρακτηριστικά που είδα μου φάνηκαν σχεδόν ίδια (διορθώστε με αν κάνω κάποιο λάθος καθότι είμαι καινούριος) και δεν καταλαβαίνω τη μεγάλη διαφορά που μου είπες. Παρεπιπτόντως επειδή και τα 2 μου άρεσαν αλλά μάλλον με κόβω για το μικρό για να είμαι εντάξει και στο δίπλωμα ποιά είναι η γνώμη σας? Στο δίπλωμα δεν έχει καμιά διαφορά ότι είναι τέτοιου είδος μηχανή έτσι? Απλά κάτι άκουσα ότι θέλει ειδική άδεια, ισχύει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και κάτι ακόμα. Το Yamaha YZ125 και το Yamaha YZ250 στα χαρακτηριστικά που είδα μου φάνηκαν σχεδόν ίδια (διορθώστε με αν κάνω κάποιο λάθος καθότι είμαι καινούριος) και δεν καταλαβαίνω τη μεγάλη διαφορά που μου είπες. Παρεπιπτόντως επειδή και τα 2 μου άρεσαν αλλά μάλλον με κόβω για το μικρό για να είμαι εντάξει και στο δίπλωμα ποιά είναι η γνώμη σας? Στο δίπλωμα δεν έχει καμιά διαφορά ότι είναι τέτοιου είδος μηχανή έτσι? Απλά κάτι άκουσα ότι θέλει ειδική άδεια, ισχύει?

Φίλε, νομίζω πως τα motocross μηχανάκια (τι μηχανάκια δηλαδή, διάολοι είναι...), είναι street-illegal, αν δεν κάνω λάθος.

Ένα όχημα, για να κινηθεί νόμιμα στο δρόμο, πρέπει να έχει πινακίδες, φανάρια, φώτα, φλας κλπ, κάτι που μηχανές όπως το yz δεν έχουν. Ομοίως ας πούμε και οι street μηχανές που συμμετέχουν σε αγώνες και είναι έτσι διαμορφωμένες. Συνεπώς το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να τη βάζεις στο τρέιλερ.... και δρόμο τον ανήφορο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε, νομίζω πως τα motocross μηχανάκια (τι μηχανάκια δηλαδή, διάολοι είναι...), είναι street-illegal, αν δεν κάνω λάθος.

Ένα όχημα, για να κινηθεί νόμιμα στο δρόμο, πρέπει να έχει πινακίδες, φανάρια, φώτα, φλας κλπ, κάτι που μηχανές όπως το yz δεν έχουν. Ομοίως ας πούμε και οι street μηχανές που συμμετέχουν σε αγώνες και είναι έτσι διαμορφωμένες. Συνεπώς το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να τη βάζεις στο τρέιλερ.... και δρόμο τον ανήφορο!

κοίτα, μπορείς να ξεκινήσεις από το σπίτι σου και ΕΦΟΣΟΝ είσαι με πλήρη εξοπλισμό, κράνος-γονατίδες-φόρμα-μπότες-γάντια δε πα να καβαλάς και αλυσοπρίονο αν σε σταματήσει κάνα στρούμφ τι να σε πει; πας για καφέ; δεν έχω τρέηλερ ρε φίλε, τι να κάνω, πίστα πάω ή εντουράδα στο βουνό...!!

Τώρα ντάξ, αν σε δει το όργανο με το καθαρό με ένα τακούνι στο λάστιχο ΝΑ! και σορτσάκι-μπλουζάκι πόλο-παντόφλα μιτσούκο ε, σε πήρε και σε σήκωσε, τι να σε κάνει... :whip:

Ένα φιλαράκι μου είναι 5-10 λεπτά από μονοπάτι βουνίσιο από το σπίτι του και πηγαινοερχόταν με το

CR του με πλήρη εξοπλισμό δεν τον λέγαν τίποτα (περνά μπροστά από αστυνομικό τμήμα) αλλά αν ήταν με mitsuko τον πιάνανε την πάρλα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και στα 2χρονα και στα 4χρονα για να ξέρω που κατατάσσομαι. Δηλαδή σε βουνό (εντάξει όχι και κατακόρυφες ανηφόρες) με το 125cc δεν πάω? Γιατί ανέβηκα σε ένα γνωστού μου που δεν ξέρω τί είναι, δεν πρόλαβα να ρωτήσω και όχι μόνο μας πήγαινε χαλαρά αλλά έκανε σούζα για πλάκα (πάντα με κράνος εννοείτε).

Επειδή παρόμοιες απορίες και ερωτήσεις υπήρχαν και απο προηγούμενα μέλη (βάζω και εμένα μέσα) θα σου ήταν ίσως πιο χρήσιμο αν έψαχνες σε παλιότερα θέματα του φόρουμ, μιας και όσοι ανέλυαν τότε 2-3 φορές την ίδια απάντηση, ίσως να βαρέθηκαν να την γράφουν ξανά και ξανά.

Όσα σου έγραψαν ως τώρα είναι χρήσιμα, αλλά ψάξε λίγο στα παλιότερα θέματα μπας και σου λυθούν μερικές από τις απορίες σου και σου δημιουργηθούν νέες ;)

Άιντε καλολάσπωτος! :thumbsup:

υγ. γράψε πάνω δεξιά εκεί που λέει αναζήτηση enduro, εντούρο, ΜΧ ή μότοκρος, και κάνε ξεκοκάλισε τα σχετικά θέματα.

υγ2 τα μηχανάκια πάνε παντού, το θέμα είναι να μπορείς εσύ να το πας χωρίς να σε παιδεύει. Κοίτα λοιπόν τι ταιριάζει σε σένα, και ένα 125 είναι μια πολύ καλή αρχή συνήθως.

Τροποποιήθηκε από τον dirty_girl

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή παρόμοιες απορίες και ερωτήσεις υπήρχαν και απο προηγούμενα μέλη (βάζω και εμένα μέσα) θα σου ήταν ίσως πιο χρήσιμο αν έψαχνες σε παλιότερα θέματα του φόρουμ, μιας και όσοι ανέλυαν τότε 2-3 φορές την ίδια απάντηση, ίσως να βαρέθηκαν να την γράφουν ξανά και ξανά.

Όσα σου έγραψαν ως τώρα είναι χρήσιμα, αλλά ψάξε λίγο στα παλιότερα θέματα μπας και σου λυθούν μερικές από τις απορίες σου και σου δημιουργηθούν νέες ;)

Άιντε καλολάσπωτος! :thumbsup:

υγ. γράψε πάνω δεξιά εκεί που λέει αναζήτηση enduro, εντούρο, ΜΧ ή μότοκρος, και κάνε ξεκοκάλισε τα σχετικά θέματα.

υγ2 τα μηχανάκια πάνε παντού, το θέμα είναι να μπορείς εσύ να το πας χωρίς να σε παιδεύει. Κοίτα λοιπόν τι ταιριάζει σε σένα, και ένα 125 είναι μια πολύ καλή αρχή συνήθως.

Ναι αλλά πώς θα ξέρω τι ταιριάζει σε μένα αν δεν ξέρω 5 πράγματα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν χρειάζεται να το ανάγεις σε μεγάλη επιστήμη... Καβαλάς μηχανάκια φίλων διαθέσιμα στο βουνό και βλέπεις τι σε βολεύει και τι όχι.

Δεν λέω να μην μάθεις 5 πράγματα, καλά κάνεις και ρωτάς, και ακόμα καλύτερα αν δεις σε παλιότερες ερωτήσεις τι απαντήσεις έχουν δοθεί (πχ μπορεί να έχουν πιο συγκεκριμένες απαντήσεις) αλλά στην ουσία, θα κοιτάξεις να πάρεις ένα μηχανάκι που να σε βολεύει.

Μπορεί εγώ να σου πω να πάρεις ένα δίχρονο 125 και εσύ να είσαι 1.90 και 120 κιλά και να είσαι σαν ανέκδοτο όταν το καβαλάς. Μπορεί άλλος να σου πει να πάρεις 300 δίχρονο και όλες τις ανηφόρες να τις πηγαίνεις σκάβοντας με τον πίσω τροχό. Μπορεί να είσαι αγύμναστος και να πάρεις κανα 450 τετράχρονο και να σου φεύγει η μέση στα μονοπάτια.

Το βασικότερο, αφού διαβάσεις και μάθεις όσα θέλεις, είναι παράλληλα να καβαλάς ο,τι μπορείς, σε χώμα. Γιατί αλλιώς θα σου φανεί στην άσφαλτο και αλλιώς στο χώμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αμ δεν εχω φιλο που να εχει μηχανακι. Μονο ενας ξαδερφος μου εχει ενα τετοιο. Μαλιστα με πηγε βολτα μ' αυτο κι ετσι κολλησα. Μαρκα και χαρακτηριστικα δεν ξερω γιατι ο ανθρωπος επρεπε να φυγει για την δουλεια και δεν προλαβαινε να μπει σε λεπτομερειες...απλα με πήγε μια μικρη βολτα να μου δειξει το εργαλειο. Και αποκλειεται να μου τη δωσει γιατι δεν εχω ξαναοδηγησει μηχανή και δεν εγινα ακομα 18 (κοντευω ομως). οχι οτι παιζει να μου τη δωσει μετα μιας και φοβαται να μην παθω τπτ :) Το πολυ πολυ να με βοηθησει να παρω μια, δηλαδη να με βοηθησει να βρω μια καλη και να μην παρω οτι να 'ναι. γτ μιλαμε για μεταχειρισμενη φυσικα. Οσο για μενα, ειμαι περιπου 1.85 και 90-95 κιλα.

Τροποποιήθηκε από τον giorginos94

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παρε 250αρι 4χρονο για αρχη. Μετα εκτιμας κατα ποσο θελεις να ασχοληθεις με το αθλημα και μπορει να παρεις μεχρι και καθαρο. Στο ξεκινημα σου ομως αυτο ειναι αρκετο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα