Jump to content
FZMAN

ΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΗΡΑΙΑ ΑΛΒΙΩΝΑ 8/6/11 - 22/6/11

Recommended Posts

dscn6208f.jpg

...μακρια και αγαπημενοι(οι μοτο απο τα αυτοκινητα). Αγγλοι....αυτο θα πει ταξη!!

Τροποποιήθηκε από τον kosths

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

φ_ο_β_ε_ρ_ό_ς !!!

Παντα τετοια Γιωργο και νασαι γερός να μας ταξιδεύεις :_thumbsup: :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εκπληκτικός!!τα λόγια είναι περιττά.Μπράβο που το τόλμησες και μονός σου

Θα έχεις σίγουρα μεγάλη δύναμη και ενέργεια για την συνέχεια..

Όσο για την μεγάλη Βρετανία θα έχω και εγώ άποψη τον επόμενο μήνα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπράβο φίλε μου για το τόσο όμορφο ταξίδι σου και ένα μεγάλο ευχαριστώ που μοιράστηκες με τα μέλη του mybike αυτές τις τόσο ζηλευτές στιγμές!

Άντε να παίρνουμε σειρά και οι υπόλοιποι! :D

Όποτε μπορέσεις (και αν θες) καλό θα ήταν να μας παραθέσεις και τα οικονομικά του θέματος! :) :_innocent:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπραβο..πολυ ωραιο το ταξιδι σου,εισαι πολυ τυχερος για ολα αυτα που ειδες και εζησες...

Να'σαι καλα και να ξανακανεις κατι αντιστοιχο....αν και εγω μονος δεν θα το εκανα ποτε... :respekt:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα σεβη μου Γιωργο!Αψογα περασματα,δυνατος καβαλαρης και παντα τετοια στο ευχομαι μεσα απο την καρδια μου!Να παιρνουμε και μεις ματι να ταξιδευουμε σε μερη ομορφα και αγαπητα!Ευχαριστουμε για το Οδοιπορικο :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε πολυ ωραιο ταξιδι και well done για τα απειρα χιλιομετρα που εκανες...

Υπεροχη Σκωτια, Υπεροχο Colmar...

και αλλο ενα μπραβο που αντεξες 2 μερες στο Blackpool... πραγματικα οτι χειροτερο ειδα στην Βρετανια τα 2 χρονια που ημουν εκει...

πηγες και Old Trafford που ειναι must :_zeppelin: !!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από το Λόχνες γιατί δε πέρασες, μπορεί να πετύχαινες και το "τέρας"; :)

Πάντα τέτοια.

Πέρασα και απο εκεί αλλά δεν ήταν και κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση και με τις άλλες λίμνες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπράβο στο κουράγιο σου φίλε να γράψεις τόσα χιλιόμετρα μόνος σου με το 2τροχό σου.

Είσαι ακόμη ένα ζωντανό παράδειγμα του οτι για να ταξιδέψεις δεν έχει σημασία να καβαλάς το σουπερ ντουπερ ταξιδιάρικο μηχανάκι μ ένα σκασμό άλογα σέλες καναπέδες κτλ. Πάνω απ όλα μετράει η διάθεση και η όρεξη.

Γερός να σαι φίλε να ταξιδεύεις πάντα και όπου θέλεις!

:respekt:

Τροποποιήθηκε από τον Revelator

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Scotland!!! :worthy: :worthy: :worthy: :worthy: :worthy:

Μπραβο αδερφε!!! Συναρπαστικο ταξιδι και ωραιες φωτο!!! Το Yamahaκι αξιο και αθραυστο! Ευγε!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιώργη :respekt: κι απο μένα ρε φίλε, άντε και του χρόνου μακρύτερα...σε περιμένω για :cheers: να ανταλλάξουμε εμπειρίες από κοντά....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπράβο φίλε μου για το τόσο όμορφο ταξίδι σου και ένα μεγάλο ευχαριστώ που μοιράστηκες με τα μέλη του mybike αυτές τις τόσο ζηλευτές στιγμές!

Άντε να παίρνουμε σειρά και οι υπόλοιποι! :D

Όποτε μπορέσεις (και αν θες) καλό θα ήταν να μας παραθέσεις και τα οικονομικά του θέματος! :) :_innocent:

Το ταξίδι κόστισε περίπου 2000 ευρώ συν το εισητήριο της πίστας περίπου 100ευρώ με τα μεταφορικά του συν 136 ευρώ το καράβι ( με τετράκλινη εσωτερική καμπίνα πήγαινε - έλα.

Για το εισητήριο που πήγα απ΄την Γαλλία στην Μ. Βρετανία με το υποθαλάσσιο τρένο πλήρωσα 103 ευρώ ένα ακριβό ποσό αλλά έμαθα πια πως εαν το κλείσεις απ΄το ίντερνετ είναι φθηνότερο, απ΄το DOVER στο CALAIS πλήρωσα 42 λίρες, τιμές στα ξενοδοχεία περίπου απο 50 - 60 ευρώ.

Στο MILTON KEYNES στην Βρετανία πλήρωσα για 2 διανυκτερεύσεις 170 λίρες και αυτό λόγω του αγώνα μιας και η πίστα ήταν πολύ κοντά.

Κατανάλωση ακριβώς στο FAZER δεν μέτρησα μιας και δεν ήθελα να έχω κάτι τέτοιο στο μυαλό μου.

Ξέρω έτσι κι αλλιώς ότι το FAZER μου δεν ζητάει πολλά.

Πάντως κακά τα ψέματα δύσκολά θα μπορούσα να είχα καλή κατανάλωση σε όλο το ταξίδι μιας και η μηχανή ήταν αρκετά φορτωμένη, τα σαμάρια δεν την βοηθούσαν καθόλου αεροδυναμικά και το κυριότερο είχα σχεδόν στο 95% του ταξιδιού μόνιμα περίπου 6 μποφώρ αέρα.

Πάντως απότι θυμάμαι στους ανεφοδιασμούς μου κάθε περίπου 200 χλμ έβαζα περίπου 14 με 15 λίτρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συγχαρητήρια φίλε Γιώργο! Τώρα το διάβασα το ταξιδιωτικό σου.

Κι απο μένα ένα μπράβο που έκανες ένα τόσο μεγάλο ταξίδι μόνος σου κι έφτασες μέχρι John O'Groats. EPIC!! :_thumbsup:

Θα χαρώ να τα πούμε κι απο κοντά στην πανελλήνια.

Άντε και του χρόνου!

Υ.Γ. Θα συνιστούσα έστω ενα μικρό τριπόδι. Θα σε βολέψει αφάνταστα σε πολλές περιπτώσεις :ok:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε μου προσωπικα με τρελανες!!!!!!! νασε καλα!!!!τι ασφαλτος ειναι αυτη ρε παιδια!!!!!!

να σε καλα να πας και του χρονου!!!!!!!!να μας ταξιδέψεις

:respekt::respekt::respekt::respekt::respekt::respekt::respekt:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μμμμμμ.... σιγα το ταξιδι κι εγω αν θες να ξερεις πηγα Κεφαλονια.

Χτυπα αλυπητα, μοιρασε πονο, οπως ξερεις καθε χρονο με τον δικο σου μοναδικο τροπο. :respekt: :respekt:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χιλια μπραβο!!!ελπιζω να τα καταφερεις και του χρονου.οι φωτο πραγματικα σε ταξιδευουν!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχω μινει αφωνος, speachless που θα λεγανε και οι Βρετανοι χεχε!

Πραγματικα ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ! Μου ερχετε χαρα και πολλα συνεσθιματα μονο και μονο που βλεπω τις φωτο!

Μου το ειπαν για το θεμα που εφτιαξες αλλα σημερα το ειδα.....

Θα ηθελα να ειμουν μαζι σου! Η οταν παρω μεγαλυτερη μηχανη, παμε μαζι SILVERSTONE!!!

Να σε καλα, και παντα τετια!

Καλα χιλιομετρα!!!!!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ερωτησεις!

1. Πως ειναι οι δρομοι στις αλλες χωρες?

2. Πως ειναι η συμπεριφορα των οδηγων προς τις μηχανες?

3. Οι αλλοι οδηγοι μηχανων στις πολεις που πηγες φορουσαν τον εξοπλησμο τους?

4. Τι τιμες ειχε η βενζινη εξω? Να υποθεσω χαμηλη σε σχεση με δω?

αυτα νομιζω!

Τροποποιήθηκε από τον A7XBilly

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ερωτησεις!

1. Πως ειναι οι δρομοι στις αλλες χωρες?

2. Πως ειναι η συμπεριφορα των οδηγων προς τις μηχανες?

3. Οι αλλοι οδηγοι μηχανων στις πολεις που πηγες φορουσαν τον εξοπλησμο τους?

4. Τι τιμες ειχε η βενζινη εξω? Να υποθεσω χαμηλη σε σχεση με δω?

αυτα νομιζω!

Λοιπόν για να σου απαντήσω τις ερωτήσεις:

1) Oι δρόμοι δυστυχώς για εμάς στις άλλες χώρες δεν έχουν καμία σχέση με τους δρόμους της Μπανανίας μας.

Δεν θα πω για την εκπληκτική άσφαλτο μιας και έχουν μιλήσει για αυτό πολλά παιδιά που έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό ούτε θα πω για δρόμους με σωστές κλίσεις και χωρίς παγίδες.

Ειλικρινά όμως κάτι που μου κάνει πολύ εντύπωση σε σχέση με εδώ είναι η τάξη που υπάρχει στις πάντα φρεσκοβαμμένες διαγραμμίσεις, στα φανάρια, ακόμα και στις πινακίδες που σου λένε ακριβώς

τι πρόκειται να συναντήσεις και τα σωστά όρια ταχύτητας που όλοι τα ακολουθούν.

Η πρόβλεψη που υπάρχει παντού για τους πεζούς αλλά και για την κυκλοφορία των ποδηλάτων που είναι κάτι standard στην Ευρώπη

2) Αυτό που έχω να πω είναι ότι σε όσες χώρες έχω ταξιδέψει στο εξωτερικό ( ακόμα και στην Σερβία που είναι υποτίθεται χώρα παραπλήσια με την δική μας) ΟΛΟΙ σέβονται τους μοτοσυκλετιστές και τους δίνουν προτεραιότητα όπως και ότι ΟΛΟΙ σέβονται τους ποδηλάτες αλλά και τους πεζούς.

3) Δεν έχω δει σε καμιά χώρα του εξωτερικού αναβάτες μοτοσυκλέτας να μην φοράνε το κράνος τους.

Έξω ισχύει και αυτό είναι θέμα παιδείας ότι το κράνος είναι κάτι που πάει μαζί με την μοτοσυκλέτα και που ΠΑΝΤΑ το φοράμε.

Επίσης εκτός απ΄το κράνος και η ενδυμασία της μοτοσυκλέτας είναι κάτι που χρησιμοποιείται απο όλους τους μοτοσυκλετιστές.

Ίσως η λέξη ασφάλεια εδώ στην χώρα μας να μην έχει τόσο μεγάλη σημασία. ( Έτσι αισθάνομαι ότι ισχύει)

4) Η τιμή της βενζίνας στην Ιταλία κυμαίνεται γύρω στο 1,60 ευρώ με την τιμή να είναι ελαφρά αυξημένη στην autostrada και ελαφρά μειωμένη μέσα στις πόλεις.

Στην Γαλλία επίσης εαν θυμάμαι καλά η τιμή έπαιζε απο 1,55 εως 1,60 ευρώ και στην Βρετανία έπαιζε απο 1,1 εως 1,20 λίρες

Αυτό βέβαια που θέλω να τονίσω είναι ότι η βενζίνη στο εξωτερικό ( ή τουλάχιστον όπου έχω ταξιδέψει μέχρι τώρα) δεν έχει καμία σχέση με την βενζίνα της χώρας μας.

Ειλικρινά είδα τεράστια διαφορά και στην απόδοση του κινητήρα της μοτοσυκλέτας μου αλλά και σε αυτονομία.

Δυστυχώς όταν ήρθα εδώ ξανασυνάντησα πάλι την ίδια κακή βενζίνα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν για να σου απαντήσω τις ερωτήσεις:

1) Oι δρόμοι δυστυχώς για εμάς στις άλλες χώρες δεν έχουν καμία σχέση με τους δρόμους της Μπανανίας μας.

Δεν θα πω για την εκπληκτική άσφαλτο μιας και έχουν μιλήσει για αυτό πολλά παιδιά που έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό ούτε θα πω για δρόμους με σωστές κλίσεις και χωρίς παγίδες.

Ειλικρινά όμως κάτι που μου κάνει πολύ εντύπωση σε σχέση με εδώ είναι η τάξη που υπάρχει στις πάντα φρεσκοβαμμένες διαγραμμίσεις, στα φανάρια, ακόμα και στις πινακίδες που σου λένε ακριβώς

τι πρόκειται να συναντήσεις και τα σωστά όρια ταχύτητας που όλοι τα ακολουθούν.

Η πρόβλεψη που υπάρχει παντού για τους πεζούς αλλά και για την κυκλοφορία των ποδηλάτων που είναι κάτι standard στην Ευρώπη

2) Αυτό που έχω να πω είναι ότι σε όσες χώρες έχω ταξιδέψει στο εξωτερικό ( ακόμα και στην Σερβία που είναι υποτίθεται χώρα παραπλήσια με την δική μας) ΟΛΟΙ σέβονται τους μοτοσυκλετιστές και τους δίνουν προτεραιότητα όπως και ότι ΟΛΟΙ σέβονται τους ποδηλάτες αλλά και τους πεζούς.

3) Δεν έχω δει σε καμιά χώρα του εξωτερικού αναβάτες μοτοσυκλέτας να μην φοράνε το κράνος τους.

Έξω ισχύει και αυτό είναι θέμα παιδείας ότι το κράνος είναι κάτι που πάει μαζί με την μοτοσυκλέτα και που ΠΑΝΤΑ το φοράμε.

Επίσης εκτός απ΄το κράνος και η ενδυμασία της μοτοσυκλέτας είναι κάτι που χρησιμοποιείται απο όλους τους μοτοσυκλετιστές.

Ίσως η λέξη ασφάλεια εδώ στην χώρα μας να μην έχει τόσο μεγάλη σημασία. ( Έτσι αισθάνομαι ότι ισχύει)

4) Η τιμή της βενζίνας στην Ιταλία κυμαίνεται γύρω στο 1,60 ευρώ με την τιμή να είναι ελαφρά αυξημένη στην autostrada και ελαφρά μειωμένη μέσα στις πόλεις.

Στην Γαλλία επίσης εαν θυμάμαι καλά η τιμή έπαιζε απο 1,55 εως 1,60 ευρώ και στην Βρετανία έπαιζε απο 1,1 εως 1,20 λίρες

Αυτό βέβαια που θέλω να τονίσω είναι ότι η βενζίνη στο εξωτερικό ( ή τουλάχιστον όπου έχω ταξιδέψει μέχρι τώρα) δεν έχει καμία σχέση με την βενζίνα της χώρας μας.

Ειλικρινά είδα τεράστια διαφορά και στην απόδοση του κινητήρα της μοτοσυκλέτας μου αλλά και σε αυτονομία.

Δυστυχώς όταν ήρθα εδώ ξανασυνάντησα πάλι την ίδια κακή βενζίνα.

Αυτες οι ερωτησεις που σου εκανα ηταν γιατι ηθελα να ενημεροθω απο εναν ανθρωπο που ταξιδευει εξω και πανω απο ολα δεν θα μου πει την αληθεια ετσι οπως θελει αυτος (πιστευω πως εισουν αντικειμενικος), διοτι τσακωνομε με τους φιλους μου που μου απαντανε πως και εξω απο την Ελλαδα τα πραγματα ειναι πανω κατω τα ιδια!

Σε ευχαριστω πολυ και θα κανω σαν παιδακι λεγοντας την φραση: ΤΟ ΗΞΕΡΑ! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα