FOURNARIS 2.079 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2011 Καιρο τωρα σκεφτομουν να κανω μια ενισχυση του πισω φαναριου στο φουρναντερο γιατι θεωρουσα οτι ειναι λιγο. Σημερα που ο καιρος ηταν μουντος και ειχα μαζεψει και λιγο υπνο πριν το μεσημερι ειπα να φερω σε περας αυτο το εγχειρημα. Η βαλιτσα που φοραω ειναι αυτη (Καππα52): Τα υλικα και τα εργαλεια που χρειαστηκα ηταν 2 μετρα λεντοταινια 12V κοκκινου χρωματος κοστος περιπου 19€ 20εκατοστα καλωδιο μονοκλωνο (επιλογη δικη μου γιατι θεωρω οτι κολλαει πιο ευκολα) 0,1€ 40 εκατοστα καλωδιο ΝΥΜ 3*1,5 ασπρο 0,2€ 3 κλεφτες ρευματος κοστος 0,3€ 1 φυσσα αρσενικη θηλυκη με τρια καλωδια τουλαχιστον αν θελετε να αφαιρειτε τη βαλιτσα Λιγη σιλικονη, λιγη κολλα Καλαϊ Κολλητηρι, τρυπανι, μαρκαδορο, μετρο, κατσαβιδια κοφτακια και βεβαια περιπου μιαμιση ωρα, καλη διαθεση, δυνατο καφε και μισο πακετο τσιγαρα. Πρωτα απο ολα βγαζουμε τα πλαινα κοκκινα κομματια απο τη βαλιτσα τα οποια απο μεσα εχουν τεσσερις ραγες. Εγω χρησιμοποιησα την πρωτη απο κατω και την τριτη απο κατω. Στη συνεχεια μετρησα το μηκος της ταινιας που χρειαζομουν και εκοψα εκει που επιτρεποταν Οι λεντοταινιες εχουν σημαδι επανω που μπορουν να κοπουν. Περιπου ανα 5 εκατοστα. Εκοψα τεσσερα κομματια. Δυο για τα φωτα στοπ και δυο για τα φωτα σταθμευσης. Κολλησα στις ακρες τους απο δυο καλωδιακια μονοκλωνα και το αποτελεσμα ηταν αυτο: Το κολλημα δεν ειναι κατι τραγικο αλλα αν δεν το "εχετε" καλυτερα απευθυνθειτε σε ενα ηλεκτρονικο. Οι δυο χαλκινες επαφες στην ακρη της ταινιας θελουν προσεκτικη δουλεια γιατι ειναι πολυ κοντα η μια με την αλλη. Στη συνεχεια αφου επελεξα το καταλληλο σημειο για τρυπημα με ενα μαρκαδορο σημειωσα ενα Χ και τρυπησα με τρυπανι 4mm. Περασα απο μεσα τα καλωδια και κολλησα τις ταινιες επανω στη βαλιτσα ευκολα αφου οι ιδιες οι λεντοταινιες εχουν αυτοκολλητο επανω Λιγο σιλικονη για να αποφυγουμε τυχον υγρασια και σχεδον τελειωσα απο εξω Αφου εκανα τις συνδεσεις δινοντας προσοχη στην πολικοτητα συνδεσα το ΝΥΜ Εδωσα στο κιτρινο τα δυο αρνητικα και στο μπλε και στο καφε απο ενα θετικο. Μια δοκιμη με τροφοδοτικο σε αυτο το σημειο για να δω οτι ολα πανε καλα και συνεχεια. Εβαλα τα πλαινα καπακια και αφου ανοιξα μια τρυπα στη βαλιτσα στην κατω πλευρα περασα απο κατω το ΝΥΜ. Σιλικονη και εδω με περισσοτερη προσοχη γιατι ειδικα σε εκεινο το σημειο εκτιθεται στη βροχη παντα οταν βρεχει και πεταει νερα ο τροχος. Επ ευκαιρεια εβαλα και μια ελαστικη επενδυση στο κατω μερος της βαλιτσας και ενα λεντακι με μπαταριες στην πανω πλευρα για να μην ψαχνω στα τυφλα τη νυχτα. Βαλιτσα πανω στη μηχανη και ψαχνω να δω απο που θα περασω το καλωδιο εντος δηλαδη κατω απο τη σελα. Οι διαθεσιμες λυσεις ηταν ελαχιστες και επειδη το ΝΥΜ ηταν χοντρο τελικα το εβαλα απο το κενο που αφηνει πλαστικο και κολοφαναρο. Λιγο ασχημο αλλα απεφυγα τις τρυπες στα πλαστικα. Αλλωστε για να το δει καποιος πρεπει να σκυψει απο κατω. Αφου εφερα το καλωδιο στο χωρο κατω απο τη σελα με ενα δοκιμαστικο κατσαβιδι εψαξα και βρηκα τα θετικα των φωτων σταθμευσης και πεδησης στα καλωδια που φευγουν απο το φαναρι και με τη χρηση των κλεφτων ρευματος συνεδεσα το μπλε και καφε που εφερα απο τη βαλιτσα. Στο βαραντερο το φως πεδησης ειναι το κιτρινο πρασινο και το φως σταθμευσης το καφε. Αρνητικο πηρα απο τη βιδα που κραταει το αγγιστρο της σελας Καπου εδω τελειωσε η εγκατασταση και το αποτελεσμα με δικαιωσε: Χωρις φωτα: Με αναμμενα τα σταθμευσης: Με αναμμενα και τα πεδησης Τωρα πλεον ειμαι σχεδον σιγουρος οτι οταν φρεναρω δεν περναω απαρατηρητος, οταν βρεχει ή εχει ομιχλη με βλεπουν και βεβαια τωρα φαινομαι και απο το πλαι και απο αυτους που κινουνται καθετα ως προς εμενα και δεν βασιζομαι μονο στα ανακλαστικα του μπουφαν. Με γεια μου!!!! ΥΓ Εγω τη βαλιτσα δεν τη βγαζω ποτε πανω απο τη μοτοσυκλετα οποτε τη φυσσα δεν τη χρησιμοποιησα. Για καποιον που βαζει βγαζει βαλιτσα ειναι απαραιτητη Καλα θα ειναι να ειναι στεγανη ή με τη χρηση ναυλον να στεγανοποιηθει καλα αν τη βαλετε. 16 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
KTMAKIAS 600 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2011 Πολύ καλός φίλε μου.... Τρελή πατέντα...... :_thumbsup: :_thumbsup: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourv 2.186 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2011 Ε δεν παίζεσαι :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2011 Πολυ καλη δουλεια, πολυ χρησημο θεμα. + απο μενα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vdik 111 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2011 Ε δεν παίζεσαι :) Να σε δω με topcase+leds στο gsxr και τι στον κόσμο!! Ontopic είχα κάνει κάτι παρόμοιο στην παλιά μου μηχανή (aprilia pegaso ) αλλά εσύ με ξεπέρασες κατά πολύ!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2011 Πολυ καλή εργασία + άριστο αποτέλεσμα ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2011 :_thumbsup: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xaniolas 12 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2011 Γουστάρω μαστορέματα! +1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dim_gal 272 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2011 μπραβο πετρε Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zoo 1.586 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2011 Ωραία, φθηνή και ουσιαστική βελτίωση! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gevo 200 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2011 ωραίος ο φούρναρης .. ασφάλεια Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2011 Εύγε πολύ ωραία δουλειά και άριστο αποτέλεσμα! Σε ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας και βέβαια +1 ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zoo 1.586 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2011 Στην πρίζα θα σε βάλω! Την επόμενη φορά που θα έχει μουντό καιρό (από Οκτώβριο και μετά δηλαδή...), σκέψου να συνδέσεις τα δεξιά led με το δεξί φλας και τα αριστερά led με το αριστερό φλας. Αν βάλεις τις κατάλληλες διόδους ώστε να μην ανάβουν τα φλας όταν πατάς φρένο και να μην ανάβουν τα στοπ κάθε φορά που βγάζεις φλας, θα γίνει πολύ ολοκληρωμένη πατέντα! Απλά τα led θα δουλεύουν σαν φλας (θα αναβοσβήνουν δηλαδή) μόνο όταν δεν πατάς φρένο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
slaine 625 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2011 άψογος!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gs500f 32 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2011 φουρναρη ,πως και δεν εβαλες μεσα στην βαλιτσα λεντοταινια ωστε να σου αναβει με το πορειας και να εχεις φως και προτιμησες λεντακι με μπαταρια? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kyko 72 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2011 πετραν ομορφο κ πρακτικο να σε ρωτησω μιας κ βλεπω οτι το κατεχεις το ηλεκτρολογικο.... ψηνεσαι να ερθεις μια κυριακη στη στυλιδα να περασουμε παρεα τα bi-xenon projectors που εχω αγορασει?θα φαμε κ τα παϊδακια μας θα πιουμε τις μπυρες μας..... τι λες? :blush2: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αλομπαρ 5.214 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2011 πολυ καλη δουλεια, μπραβο!!!! αν και στη αρχη ειπα τι παει να κανει???? θα φενεται χαλια, το αποτελεσμα με διεψευσε πληρως!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ravendark 6.393 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2011 Πολύ ωραία η πατέντα σου! Μπράβο! Η μικρή σου στη φωτό βοήθησε καθόλου; :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Viper4 3.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2011 Σωστός ο φούρναρης! Καλή φάση!!! Χαίρομαι το μεράκι σου! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FOURNARIS 2.079 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2011 (τροποποιήθηκε) Στην πρίζα θα σε βάλω! Την επόμενη φορά που θα έχει μουντό καιρό (από Οκτώβριο και μετά δηλαδή...), σκέψου να συνδέσεις τα δεξιά led με το δεξί φλας και τα αριστερά led με το αριστερό φλας. Αν βάλεις τις κατάλληλες διόδους ώστε να μην ανάβουν τα φλας όταν πατάς φρένο και να μην ανάβουν τα στοπ κάθε φορά που βγάζεις φλας, θα γίνει πολύ ολοκληρωμένη πατέντα! Απλά τα led θα δουλεύουν σαν φλας (θα αναβοσβήνουν δηλαδή) μόνο όταν δεν πατάς φρένο. Επειδη γεφυρωσα τα αριστερα και δεξια led της πεδησης μεταξυ τους ειναι λιγακι δυσκολο πλεον. Πολυ κοψε ραψε βρε παιδι μου. Πιο ευκολο ειναι να παρω μια ιδια λεντοταινια δωδεκαβολτη σε πορτοκαλι χρωμα και να τη βαλω αναμεσα στις δυο που εβαλα. Αλλα μετα η βαλιτσα θα φερνει περισσοτερο σε χριστουγεννιατικο δεντρο :lol: Μ'αρεσει ομως ο τροπος που σκεφτεσαι, απο εδω και περα πριν να κανω κατι θα σε παιρνω τηλ να το συζηταμε φουρναρη ,πως και δεν εβαλες μεσα στην βαλιτσα λεντοταινια ωστε να σου αναβει με το πορειας και να εχεις φως και προτιμησες λεντακι με μπαταρια? Δεν το σκεφτηκα ειναι αληθεια αλλα ειναι ευκολο να γινει με ασπρη λεντοταινια πετραν ομορφο κ πρακτικο να σε ρωτησω μιας κ βλεπω οτι το κατεχεις το ηλεκτρολογικο.... ψηνεσαι να ερθεις μια κυριακη στη στυλιδα να περασουμε παρεα τα bi-xenon projectors που εχω αγορασει?θα φαμε κ τα παϊδακια μας θα πιουμε τις μπυρες μας..... τι λες? :blush2: Κυριακο ειναι που δεν πινω μπυρες βρε παιδι μου. Με τη δευτερη (για να μη σου πω με την πρωτη) εχω γινει γκολ :D Βασικα ασχολουμαι γιατι γουσταρω, εχω κανει και ενα εργαστηριο στην πυλωτη σουπερ και διοχετευω εκει αρκετη απο την ενεργεια μου. Δεν ειναι οτι ξερω πολλα απο ηλεκτρολογικα. Σιγα σιγα μαθαινω. Πολύ ωραία η πατέντα σου! Μπράβο! Η μικρή σου στη φωτό βοήθησε καθόλου; :) Ναι το καμαρι μου κρατουσε τη λαμπα για να κανω τις συνδεσεις κατω απο την ουρα της μοτοσυκλετας και μετα για να βγαλω φωτογραφια την εβαλα να πατησει μπροστινο φρενο. Τα καταφερε περιφημα παντως. Η επομενη δουλεια παντως θα ειναι το συμμαζεμα του cub90 που αγορασα προσφατα για τη Θαλεια και φαινεται δεξια στις φωτογραφιες ξεβρακωμενο απο τροχους και πλαστικα. Τροποποιήθηκε Μάιος 20 , 2011 από τον FOURNARIS Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zero_one 78 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2011 Πολύ καλή δουλειά, μπράβο σου Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2011 Πέτρο, αυτό που έκανα διαφορετικά εγώ είναι σύνδεση με jack τριπλής επαφής κάτω απο την σέλα ώστε να μπορεί να βγεί η βαλίτσα αν χρειαστεί. Είναι πολύ εύκολο να το κάνεις, κόβεις τα καλώδια που τράβηξες κάτω απο την σέλα, βάζεις θηλυκό στην μία άκρη και αρσενικό στήν άλλη και είσαι έτοιμος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tre 4.529 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2011 Μπράβο συνάδελφε.Τέλεια δουλειά. Καλά εσύ δεν το πουλούσες ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kyko 72 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2011 Κυριακο ειναι που δεν πινω μπυρες βρε παιδι μου. Με τη δευτερη (για να μη σου πω με την πρωτη) εχω γινει γκολ :D Βασικα ασχολουμαι γιατι γουσταρω, εχω κανει και ενα εργαστηριο στην πυλωτη σουπερ και διοχετευω εκει αρκετη απο την ενεργεια μου. Δεν ειναι οτι ξερω πολλα απο ηλεκτρολογικα. Σιγα σιγα μαθαινω. ναι αλλα δεν μου απαντησες...θα ερθεις μια βολτιτσα σακατ να τα περασουμε τα φωτα παρεα? δεν κανω πλακα...μιλαω σοβαρα.....ερχεσαι μια κυριακη πρωι ξεμπερδευουμε τρωμε τα μπιφτεκολουκανικοπαϊδακια χτυπαμε κ απο μια μπυρα κ απογευμα επιστρεφεις κατερινη.....1μιση ωρα δρομος ειναι...... :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
IoannisPanagiotidis 2.125 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2011 ...και γ@μω!...πολυ καλο αποτελεσμα φιλε!... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες