Jump to content
themata

Ανάκληση μοτοσυκλετών της BMW

Recommended Posts

Όταν ξεκινάς με αυτό >>> (Γιατι, ακουγα εναν αυξημενο θορυβο, στις αλλαγες ταχυτητων, καθως και στην αποσυμπλεξη..) που το έγραψες εδώ και ανακαλύπτεις Βαζουμε λοιπον τον δισκο, στον πρωτ.αξονα του διαφορικου, και τι παρατηρουμε??

Ενω δεν επιτρεπονται καθολου ανοχες, εδω εχουμε ανοχες μεγεθους 3-4 χιλιοστων (στην περιφερεια του δισκου)!!! :0

(Εννοω, "παιζει" ο δισκος, χωρις να κουνιεται ο αξονας του διαφορικου!) που έγραψες εδώ (που μόνο αναλώσιμη βλάβη δεν είναι...) ΔΕΝ βγάζεις και πολλά χιλιόμετρα ακόμα πριν τα πάρεις όλα στη μασχάλη. :tooth:

Ρε συ.. Η φθορα αφορουσε το κεντρο του -αναλωσιμου- δισκου- και ΤΠΤ ΑΛΛΟ! (Και, ακομα και με αυτη τη "φθορα", εβγαζε ακομα ΧΙΛΙΑΔΕΣ! χλμ, εστω και με "θορυβους"!..)

Οποιος ξερει και ΘΕΛΕΙ να καταλαβει, καταλαβαινει.. Για οποιον δεν θελει να καταλαβει, ειναι δυσκολη η συζητηση, γενικως.. :what:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Λοιπον, δεν ειναι τπτ το ιδιαιτερο, ενα μοχλικο ολο κι'ολο, εγω δεν εχω καποιο προβλημα, παρ'ολα αυτα μου ειπαν

μεθαυριο που θα εχουν χρονο να περασω να το αλλαξω αν θελω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε συ.. Η φθορα αφορουσε το κεντρο του -αναλωσιμου- δισκου- και ΤΠΤ ΑΛΛΟ! (Και, ακομα και με αυτη τη "φθορα", εβγαζε ακομα ΧΙΛΙΑΔΕΣ! χλμ, εστω και με "θορυβους"!..)

Οποιος ξερει και ΘΕΛΕΙ να καταλαβει, καταλαβαινει.. Για οποιον δεν θελει να καταλαβει, ειναι δυσκολη η συζητηση, γενικως.. :what:

Θανάση, επειδή έχω δει από κοντά τι μπορεί να πάθει ο άξονας με το καρέ που δίνει κίνηση στο δίσκο από φαγωμένο καρέ δίσκου μέσα σε μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιόμετρα (κι όχι χιλιάδες όπως λες) ξέρω πολύ καλά.

Το καρέ του δίσκου

clutchdiscflywheelside3.jpg

το καρέ του άξονα

inputshaft21.jpg

Για να μην σου πω το κόστος μιας τέτοιας βλάβης ΑΝ ΤΟ ΑΦΗΝΕΣ. (κόστος ανταλλακτικού και λύσιμο δέσιμο ΣΑΣΜΑΝ ) :yes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θανάση, επειδή έχω δει από κοντά τι μπορεί να πάθει ο άξονας με το καρέ που δίνει κίνηση στο δίσκο από φαγωμένο καρέ δίσκου μέσα σε μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιόμετρα (κι όχι χιλιάδες όπως λες) ξέρω πολύ καλά.

Το καρέ του δίσκου

clutchdiscflywheelside3.jpg

το καρέ του άξονα

inputshaft21.jpg

Για να μην σου πω το κόστος μιας τέτοιας βλάβης ΑΝ ΤΟ ΑΦΗΝΕΣ. (κόστος ανταλλακτικού και λύσιμο δέσιμο ΣΑΣΜΑΝ ) :yes:

Α μαλιστα, τον αξονα του σασμαν εννουσες! (Εγω νομισα οτι αναφεροσουν στον αξονα cardan, που παει στον τροχο)

Λοιπον, οσο αναφορα τον αξονα που λες (επειδη το ρωτησα πολλες φορες μιας και βλαβη του ειναι οντως πολυ ακριβη) τον φτιαχνουν γι'αυτο το λογο απο πολυ πιο σκληρο κραμα απ'οτι του καρε του δισκου ακριβως ετσι ωστε σε τετοιες περιπτωσεις να παθαινει τη βλαβη ο δισκος και οχι ο αξονας του κιβωτιου (Και, για να'μαστε πιο ακριβεις, φτιαχνου επιτηδες το κεντρο του δισκου απο μαλακο κραμα..Αυτο βεβαια, λογω αστοχιας, μπορει να ειναι πιο "μαλακο" απ'οσο πρεπει με τα γνωστα αποτελεσματα της αλλαγης δισκου

Αυτα μου ελεγε ο φιλος που εκανε τη δουλεια και που δουλευει BMW για χρονια, αυτα μας ειπαν και απο τον Παναγιωτοπουλο που ρωτουσαμε τοτε, αυτα αναφερω και γω εδω.. :what: )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπον, οσο αναφορα τον αξονα που λες (επειδη το ρωτησα πολλες φορες μιας και βλαβη του ειναι οντως πολυ ακριβη) τον φτιαχνουν γι'αυτο το λογο απο πολυ πιο σκληρο κραμα απ'οτι του καρε του δισκου ακριβως ετσι ωστε σε τετοιες περιπτωσεις να παθαινει τη βλαβη ο δισκος και οχι ο αξονας του κιβωτιου (Και, για να'μαστε πιο ακριβεις, φτιαχνου επιτηδες το κεντρο του δισκου απο μαλακο κραμα..Αυτο βεβαια, λογω αστοχιας, μπορει να ειναι πιο "μαλακο" απ'οσο πρεπει με τα γνωστα αποτελεσματα της αλλαγης δισκου

Αυτα μου ελεγε ο φιλος που εκανε τη δουλεια και που δουλευει BMW για χρονια, αυτα μας ειπαν και απο τον Παναγιωτοπουλο που ρωτουσαμε τοτε, αυτα αναφερω και γω εδω.. :what: )

Οι φωτογραφίες παραπάνω διαψεύδουν τον φίλο σου. Από τις "έγκυρες" γνώμες των μηχανικών της Ελλάδας έχουμε μπουχτίσει.

Το καρέ που είχα δει εγώ ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτό της φωτογραφίας. Είχε γίνει σαν ελικοειδές γρανάζι!!! (πως γίνεται ένα βρεγμένο ρούχο όταν το στρίβεις για να το στίψεις... έτσι ακριβώς)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι φωτογραφίες παραπάνω διαψεύδουν τον φίλο σου. Από τις "έγκυρες" γνώμες των μηχανικών της Ελλάδας έχουμε μπουχτίσει.

Το καρέ που είχα δει εγώ ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτό της φωτογραφίας. Είχε γίνει σαν ελικοειδές γρανάζι!!! (πως γίνεται ένα βρεγμένο ρούχο όταν το στρίβεις για να το στίψεις... έτσι ακριβώς)

Ναι..Τις κοιταζα με προσοχη τις φωτος και σκεφτομαι παλι "αστοχια υλικου", ειτε του εξωτερικου προμηθευτη που εκανε το δισκο (το πιο πιθανο, να εκανε το "καρε" απο κραμα πολυ πιο "σκληρο" απ'οτι επρεπε, οπως η Sachs το εκανε πιο "μαλακό" για παραδειγμα, στη δικη μου περιπτωση (post 93) και που η BMW αλλαξε τον εξωτερικο προμηθευτη με την VALEO, στο ιδιο post) ειτε του κατασκευαστη (πολυ απιθανο να εκανε τον αξονα "βουτυρο"..) ειτε και τα δυο μαζι!! (Το ακρον αωτον της γκαντεμιας!! :_zeppelin: )

Τροποποιήθηκε από τον black_hawk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειστε off topic, δε κοβετε και τις φωτο με τις παραθεσεις....ειστε και οι δυο αρρωστοι bmwδακιδες τελικα....ΤΕΛΟΣ! :sopase:

Το λοιπον λεμε, η ανακληση ειναι εντελως τυπικη, δεν εχει ακουστει τπτ μεχρι τωρα καθως και δεν υπαρχει λογος αλλαγης

απαραιτητα, εμενα δεν εχει κανενα προβλημα οπως ειπα, ειναι το μοχλικο μια χαρα...τι να κανω ρε σεις;;; να το αλλαξω ή οχι;;; πειτε...

Οχι τπτ αλλο, αλλα οταν εισαι στα σιγουρα καλα γιατι να το ρισκαρεις;;; και αν μετα το αλλο μοχλικο βγαλει τπτ;;;; :think:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ανακαλούνται 18 μοντέλα (2005-2012) της BMW στον Καναδά εξαιτίας κινδύνου διαρροής καυσίμου...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα