Jump to content
black_hawk

Οι σαλπιγγες της Ιεριχους ηχησαν, και κατεκρημνισαν (και το ΔΙΚΟ ΜΟΥ!) συμπαν!

Recommended Posts

Μη βιαζεσαι, λεμεεεε... :rolleyes:

Τι "μη βιάζομαι"? Εσύ σε λίγο θα μας πεις ότι τελικά χτυπούσε το χαρτόνι από τα Καρέλια άφιλτρα που σου έβαλαν πιτσιρικάδες στο πίσω τροχό για να σου κάνουν πλάκα! :2funny:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Τι "μη βιάζομαι"? Εσύ σε λίγο θα μας πεις ότι τελικά χτυπούσε το χαρτόνι από τα Καρέλια άφιλτρα που σου έβαλαν πιτσιρικάδες στο πίσω τροχό για να σου κάνουν πλάκα! :2funny:

Λες??? :think: :think:

:2funny: :2funny:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αγωνία στο κατακόρυφο! Ούτε δικό μας να ήταν το μηχανάκι!...

Μαυρογέρακα καλύτερα να βλέπω τα βίντεο του καραφλού δαίμονα παρά τις φωτογραφίες της μπέμπας σου... Θρίλερ βρετανικό είναι!...

Τελικά βρήκατε τίποτε ή μόνο η φρίκη του λύσε - δέσε (πρόσεχε ροπές στις βίδες, κοίτα τι περίσσεψε) θα μείνει;... :unsure:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eνδιαφερον τοπικ...να δουμε και την εξελιξη...να δουμε. ;)

Τι θορυβος ακουγοταν πριν λυθει και τι θορυβος θα ακουγεται μετα το δεσιμο θελω να ακουσω... B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε Θανάση.....πώς αντέχεις να την βλέπεις έτσι????? Εγώ δεν θα πάταγα το πόδι μου εκεί μέχρι να τελειώσει....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ώπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Δεν γίνεται δηλαδή να υπάρχει θόρυβος στη μετάδοση και να μην φταίει κάτι, εκτός αν αυτό το κάτι δεν το βρουν και κλείνοντας το μηχανάκι, ο θόρυβος συνεχιστεί. Τότε θα χρειαστεί εκ νέου λύσιμο με ότι συνεπάγεται αυτό. Γι αυτό ρώτησα αν μετρήθηκαν οι ανοχές του άξονα. Σε αυτά τα μηχανικά κομμάτια, ακόμα και διαφορές των δεκάτων του χιλιοστού, μπορούν να δώσουν θορύβους! Γι' αυτό πριν μαζευτεί το μηχανάκι, πρέπει να είναι απόλυτα σίγουροι ότι όλα είναι εντάξει!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:think: ...εμενα δεν μου το βγαζεις απ το μυαλο οτι τσαμπα το ανοιξατε!...35χιλιαδες και να θελει ανοιγμα και αλλαγη ο αξονας ?"...δεν νορμαλ!"...εχω ακουσει για φλατσες που δακρύζουν λαδακι και τετοια αλλα στις 35 χιλαδες αλλος δεν αλλαζει ουτε αλυσιδα ακομη!

...περιμενω τα νεα σου φιλε και ελπιζω να βγει "πληρωσιμο" το κοστουμι!

...

...

.... βγαλε αν μπορεσεις και καμια πιο καθαρη φωτο να την βαλουμε στο αρχειο μας και να την χαζεψουμε λιγο! :shades:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Το μηχανάκι είναι του black_hawk! Χαρακτηριστικό το αυτοκόλλητο της αεκ στη ζελατίνα. Area 51 το κάναμε..

Μαυρογέρακα, μηχανολογικά δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Αν σου λερώσουν όμως το αυτοκόλλητο, μπορώ να σου στείλω ένα original orestiada club

θα πάθεις πλάκα :_rock-on:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε Μαυρογέρακα θα μας σκάσεις, τι έχει γίνει τελικά.

ALX ρε συ μου φαίνεται πολύ χοντρό ΟΛΑ ΤΑ GS Κ4 και Κ5 να χαλάει ο άξονάς τους και η BMW να μην είχε κάνει τίποτα.

δεν ξέρω, μου φαίνεται δύσκολο να το χωνέψω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ρε Μαυρογέρακα θα μας σκάσεις, τι έχει γίνει τελικά.

ALX ρε συ μου φαίνεται πολύ χοντρό ΟΛΑ ΤΑ GS Κ4 και Κ5 να χαλάει ο άξονάς τους και η BMW να μην είχε κάνει τίποτα.

δεν ξέρω, μου φαίνεται δύσκολο να το χωνέψω!

Έκανε...πως δεν έκανε! Από το 2006 και μετά δεν το είχαν αυτό το πρόβλημα :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δε θα έπρεπε όμως να είχε ανακαλέσει τα μοντέλα 2004 και 2005 για να διορθώσει η ίδια το πρόβλημα;

Δηλαδή έφτιαξε το πρόβλημα το 2006 και για τα προηγούμενα μοντέλα "νίπτει τας χείρας της";

Ή μήπως σου λέει ότι αφού το πρόβλημα δεν εμφανίζεται αμέσως αλλά θέλει κάμποσες χιλιάδες χλμ. για να εμφανιστεί, άστο και κάνε την πάπια; Λέω εγώ τώρα...

Πάντως, γενικότερα θα έλεγα ότι οι κατασκευάστριες εταιρίες όσο περνάνε τα χρόνια όλο και λιγότερο σέβονται τον αναβάτη. Και αυτό ισχύει για όλες τις εταιρίες και όχι μόνο για τη BMW. Αυτή είναι η άποψή μου.

Μαυρογέρακα, εύχομαι να φτιαχτεί εύκολα και οικονομικά η ζημιά.

Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Δε θα έπρεπε όμως να είχε ανακαλέσει τα μοντέλα 2004 και 2005 για να διορθώσει η ίδια το πρόβλημα;

Δηλαδή έφτιαξε το πρόβλημα το 2006 και για τα προηγούμενα μοντέλα "νίπτει τας χείρας της";

Έτσι είναι οι μεγάλες εταιρίες. Γιατί να ανακαλέσει από τη στιγμή που θα πας θέλεις δε θέλεις κάποια στιγμή? :D

Χωρίς πλάκα τώρα...εδώ δεν ανακάλεσαν για τα φρένα που όπως αποδείχτηκε το κόστος της "επισκευής" του προβλήματος με την κατάρρευση του ηλεκτρικού κυκλώματος και το πέταγμα εκτός του σερβό, ήταν μηδαμινό, θα ανακαλούσαν για τέτοιες δουλειές? Πάει...θα το 'κλειναν το μαγαζί :D

Kαι πάλι καλά να λέμε γιατί στην περίπτωση του 1100 και 1150 δεν έφτιαξαν ποτέ το πρόβλημα με τους αισθητήρες ανάφλεξης για να τους προστατεύσουν από τα νερά. Από το 1994 έως το 2003 δεν έκαναν τίποτα, και την πάτησαν ουκ ολίγοι με την συγκεκριμένη ζημιά. Ένας από αυτούς κι εγώ που δεν ήξερα τότε. Τώρα που έμαθα όμως προσέχω και δεν ξαναέπλυνα ΠΟΤΕ μου την μοτοσυκλέτα με ζεστό κινητήρα και κρύο νερό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω αλλάξει τον δίσκο στο δικό μου , στα 70,000 χλμ ( περίπου ) μόνος μου , μπορεί να φαίνεται βουνό , άλλα δεν είναι κατι το πολυ δύσκολο . Το κακό ειναι οτι τελευταία ακούω το ρουλεμάν - κάρβουνο του συμπλέκτη να διαμαρτύρεται , και μάλλον θα πρέπει να την ξανανοίξω σύντομα ! :(

Αλέξανδρε , δώσε καμιά πληροφορία για τους αισθητήρες !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Έχω αλλάξει τον δίσκο στο δικό μου , στα 70,000 χλμ ( περίπου ) μόνος μου , μπορεί να φαίνεται βουνό , άλλα δεν είναι κατι το πολυ δύσκολο . Το κακό ειναι οτι τελευταία ακούω το ρουλεμάν - κάρβουνο του συμπλέκτη να διαμαρτύρεται , και μάλλον θα πρέπει να την ξανανοίξω σύντομα ! :(

Αλέξανδρε , δώσε καμιά πληροφορία για τους αισθητήρες !

Oι αισθητήρες βρίσκονται πίσω από την τροχαλία του δυναμό που είναι στην προέκταση του στρόφαλου. Το καπάκι που προστατεύει το λουρί κτλ, έχει χαμηλά κάποιες γρίλιες για να αερίζεται ο χώρος. Από κει λοιπόν αν περάσει πολύ νερό κι είναι ζεστός ο κινητήρας και πάει εκεί το νερό, με την ξαφνική διαφορά της θερμοκρασίας, υπάρχει κίνδυνος να βραχυκυκλώσουν (όχι απόλυτα αλλά υπάρχει)

Γι αυτό δεν πρέπει ποτέ να ρίχνουμε νερό εκεί μέσα όταν ο κινητήρας είναι ακόμα ζεστός.

Το παράξενο είναι πως όταν ο κινητήρας είναι σε λειτουργία δεν παθαίνει ζημιά.

Για πες εσύ γι αυτό το ρουλεμάν. Τι διαμαρτυρία ακριβώς κάνει για να ξέρω κι εγώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Oι αισθητήρες βρίσκονται πίσω από την τροχαλία του δυναμό που είναι στην προέκταση του στρόφαλου. Το καπάκι που προστατεύει το λουρί κτλ, έχει χαμηλά κάποιες γρίλιες για να αερίζεται ο χώρος. Από κει λοιπόν αν περάσει πολύ νερό κι είναι ζεστός ο κινητήρας και πάει εκεί το νερό, με την ξαφνική διαφορά της θερμοκρασίας, υπάρχει κίνδυνος να βραχυκυκλώσουν (όχι απόλυτα αλλά υπάρχει)

Γι αυτό δεν πρέπει ποτέ να ρίχνουμε νερό εκεί μέσα όταν ο κινητήρας είναι ακόμα ζεστός.

Το παράξενο είναι πως όταν ο κινητήρας είναι σε λειτουργία δεν παθαίνει ζημιά.

Για πες εσύ γι αυτό το ρουλεμάν. Τι διαμαρτυρία ακριβώς κάνει για να ξέρω κι εγώ.

Αλέξανδρε , στα δικά μας , ΔΕΝ έχει ρουλεμάν στο πλατό , αλλά μια επιφάνεια τριβής που την ονομάζουν καταχρηστικά " κάρβουνο" . Το όλο σύστημα μοιάζει οπτικά πάρα πολύ με τον δίσκο-πλατό που έχει ο .......... σκαραβαίος της VW . :D

Ο θόρυβος που ακουω είναι ενα σφύριγμα , κατι σαν να τρίβεται , και σταματά όταν πατάω τον συμπλέκτη , Κλασσικό σύμπτωμα που δηλώνει οτι το υλικό τριβής - "ρουλεμάν" είναι στα τελευταία του ( μετα απο 120.000 + χλμ )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπον, με καθυστερηση, εκ μερους μου, λογω δουλειας, συνεργειου αλλα και της Tellas! (παλι δεν εχω τηλ. σπιτι, αλλα απο σημερα ουτε ADSL! :angry: ) συνεχιζω..

Αναγκαστικα λοιπον, παμε να κοιταξουμε δισκο-πλατω και πρεπει να λυθει το υποπλαισιο!

Εδω η πισω πλευρα του κινητηρα, χωρις το σασμαν

(Μην ξεχνατε οτι ειναι ΞΗΡΟΣ ΜΟΝΟΔΙΣΚΟΣ! και οχι υγρος πολυδισκος,εξ'ου και το χρωμα που μοιαζει με σκουρια, αλλα απλα ειναι η σκονη, απο τα υλικα τριβης)

mxyetkr9rhsmvd7w5alr.jpg

και εδω, το σασμαν! (Προσοχη στο "καρε" (οδοντωτο αξονα) του πρωτευοντα αξονα)

zw3m1ih02p6jz22s6h2l.jpg

Εδω ο δισκος, και το "χτενι" (Το "ελατηριο" που πιεζει τον δισκο)

hethrefe61awxq7bgpak.jpg

Βαζουμε λοιπον τον δισκο, στον πρωτ.αξονα του διαφορικου, και τι παρατηρουμε??

Ενω δεν επιτρεπονται καθολου ανοχες, εδω εχουμε ανοχες μεγεθους 3-4 χιλιοστων (στην περιφερεια του δισκου)!!! :0

(Εννοω, "παιζει" ο δισκος, χωρις να κουνιεται ο αξονας του διαφορικου!)

tgyoklryrpxu6ruhrit8.jpg

Λιγες εξηγησεις εδω..

Παντα! το μεταλο του δισκου πρεπει να ειναι πιο μαλακο απ'αυτο του πρωτ. αξονα, ετσι ωστε να "φαγωνεται" αυτο πρωτα, παρα το μεταλο του αξονα (Γιατι τοτε "κλαφτα Χαραλαμπε! :grin: )

Ακομα λιγα..

Φαινεται ακομα και στη φωτο, οτι υλικο τριβης υπαρχει στον δισκο για ακομα 30.000 χλμ, τουλαχιστον!

Και τοτε τι εγινε?

Οι εξηγησεις, ειναι τρεις (Συμφωνα και με φιλο μου μηχανικο, στη SEAT και τη SUZUKI (Αυτοκινητα, αλλα,εν προκειμενω, ο συμπλεκτης ειναι τετοιου τυπου, οπως ειπαμε..)

1. Το μεταλλο του δισκου, εγινε λιιιιιγο πιο μαλακο, απο τις προδιαγραφες , (οποτε "την ακουσε" αυτο πριν φαγωθει το υλικο τριβης)

2. (Σημαντικο!) Σε πολλα μικρα επαγγελματικα diesel, (αρα πολλες και χαμηλες ροπες) οταν τα υπερφορτωνουν οι ιδιοκτητες τους (ως συνηθως) λογω δυναμης κινητηρα αλλα και αντιστασης (φορτιο οχηματος) "τρωγεται" πρωτα! το "καρε" (τα "δοντακια" δλδ) του δισκου (επειδη ειναι πιο μαλακο μεταλο,οπως ειπαμε) παρα η περιφερεια του δισκου (-υλικο τριβης)!

Λεω οτι ειναι σημαντικο, γιατι,η μηχανη μου, τα περισσοτερα χλμ της τα εχει κανει με μεγαλα φορτια και δυο ατομα, και μαλιστα, αρκετα απ'αυτα και σε χωμα, 'η πολεις (Που η χρηση συμπλεκτη, αλλα και τα "σκορτσαρισματα" ειναι συχνα)

3.Συνδυασμος των δυο παραπανω! (Το πιο πιθανο! ισως!)

Οπως και να'χει, ειναι μια "βλαβη" ('η μαλλον αλλαγη "αναλωσιμου") που ΔΕΝ! σε αφηνει, σε προειδοποιει για δεκαδες χιλιαδες χιλιομετρα (που καλλιστα θα τα εκανα, αλλα εχω ταξιδι μπροστα μου και ηθελα να'χω το κεφαλι μου ησυχο..)

Εδω οι δυο δισκοι (παλιος και καινουριος)

cpjxl76s7oizwokb0bz9.jpg

Γιατι η BMW αλλαξε προμηθευτη, τα δυο τελευταια χρονια και αντι για Sachs, τωρα βαζει VALEO??? Kαλυτερη προσφορα, ή κατι αλλο?? B) :rolleyes:

Τελος παντων, για αναλωσιμα μιλαμε οποτε μικρο το προβλημα, αν και θα μπορουσε να με βγαλει αλλα τοσα χιλιομετρα, ισως, οπως το υλικο τριβης που ηταν σχεδον στη μεση του..

Ε, αφου το "ανοιξαμε" (μαλλον το "διαλυσαμε"!) το μηχανακι :P , αν και δεν υπηρχε λογος, αλλαξα και το ελατηριο ("χτενι") για να'μαι σιγουρος ..(μια και ελατηριο-αναλωσιμο ειναι και αυτο, και η επισημη αντιπροσωπεια τ'αλλαζει "πακετο" σε αλλαγη δισκου)

παρακατω, το παλιο και το καινουριο..

glbyupjz6d3mo5hacgxb.jpg

..Και επιτελους, αρχιζουμε την ΕΠΑΝΑΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ!!

Εδω, το κιβωτιο, ηδη στη θεση του..

imwtahi2ttg20qbg3wcg.jpg

Εννοειται βεβαια, οτι μιας και μπηκαμε στη διαδικασια, αλλαζονται υγρα συμπλεκτη, βαλβολινες κιβωτιου και διαφορικου, και γινεται μια γενικη λιπανση-ελεγχος σε καθε τι που κινειται 'η βιδωνεται! :D

Τροποποιήθηκε από τον black_hawk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπερδέυτηκα...για μότο μιλάμε ή για αυτοκίνητο ? :D

Άντε με το καλό και το τελικό μοντάρισμα black hawk.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μπερδέυτηκα...για μότο μιλάμε ή για αυτοκίνητο ? :D

Άντε με το καλό και το τελικό μοντάρισμα black hawk.

Οι boxer και οι εγκαρσιοι "V" (MotoGuzzi) εχουν συμπλεκτες αυτοκινητιστικου τυπου (ξηρους μονοδισκους) επειδη βολευει αυτος ο τυπος σασμαν ΚΑΙ! την μεταδοση με αξονα!

Ειναι αυτο που λεμε, "ουδεν καλον αμιγες κακου! :D

Ναι μεν, σε μια BMW 'η MotoGuzzi, εχεις προσβαση στις κυλινδροκεφαλες χωρις να λυσεις τιποτα! (σε αντιθεση μ'ενα IL) αλλα απο την αλλη, αν αλλαξεις δισκο-ους, λυνεις το μισο μηχανακι! (Ενω, στα κιβωτια των υπολοιπων μηχανων, που ειναι υγροι πολυδισκοι, (εκτος απο τα DUCATI που ειναι "ξηροκαμπανα", δλδ εχουν ξηρους πολυδισκους) αυτο ειναι ευκολο αφου οι δισκοι ειναι στα πλαγια! ;) )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το λοιπόν... ακριβώς το πρόβλημα που έχουν βγάλει όλα τα πρώτα 1200άρια. Δίσκο.

Δεύτερον. Στα 1200άρια η αντικατάσταση κοστίζει περισσότερο απ ότι στα 1100-1150 λόγω ότι το χτένι έχει πακέτο και το γρανάζι, ενώ στα προγενέστερα μοντέλα ήταν σκέτο.

Τρίτον. Κώστα, ο άξονας είναι ενιαίο κομμάτι και πάει μαζί με τους σταυρούς. Το κόστος του σαν ανταλλακτικό, είναι 659$ στην Αμερική. Ελλάδα και σε ? φαντάζομαι κάνα 550άρι + τα μαστορικά.

Στην προκειμένη περίπτωση ο δίσκος και το χτένι κοστίζουν 500$ στο Αμέρικα (ήτοις γύρω στα 400? Ελλάδα) Άρα φθηνότερα σαν ανταλλακτικά σε σχέση με τον άξονα. Απλά στην περίπτωση του άξονα έχεις λιγότερα εργατικά. Μία η άλλη έρχεται τελικά η ζημιά.

Οι διαφορές τώρα...με τα 1100 και 1150.

Ο άξονας σε αυτά κοστίζει λίιιιιγο παραπάνω (690$) αλλά δεν χαλάει εύκολα :grin:

O δίσκος και το χτένι πακέτο, κοστίζουν 210$ Μόλις 160 περίπου ? και δεν χαλάνε εύκολα :grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Το λοιπόν... ακριβώς το πρόβλημα που έχουν βγάλει όλα τα πρώτα 1200άρια. Δίσκο.

Αυτο, ειναι "γκελα" προμηθευτη! (An και μιλαμε για "αναλωσιμο" ειδος, που εξαρταται ΚΑΙ! απο την χρηση.. ;) )

Δεύτερον. Στα 1200άρια η αντικατάσταση κοστίζει περισσότερο απ ότι στα 1100-1150 λόγω ότι το χτένι έχει πακέτο και το γρανάζι, ενώ στα προγενέστερα μοντέλα ήταν σκέτο.

Αν θες, το περνεις και "σκετο".. (170 ευρα..)

Απλα, αφου η διαδικασια ειναι ετσι οπως ειναι, και το "χτενι" ειναι και αυτο "αναλωσιμο", γιατι να μην τα αλλαξει καποιος μαζι?? ;)

Τρίτον. Κώστα, ο άξονας είναι ενιαίο κομμάτι και πάει μαζί με τους σταυρούς. Το κόστος του σαν ανταλλακτικό, είναι 659$ στην Αμερική. Ελλάδα και σε ? φαντάζομαι κάνα 550άρι + τα μαστορικά.

300 ευρω, γιατι ειναι fix, o αξονας.. :/ (Στην Μοto Guzzi, π.χ. ΔΕΝ! εχουν "πριτσινωσει" τους σταυρους των αξονων, παρα μονο εχουν βαλει μια "ασφαλεια", πραγμα φτηνοτερο μεν, λιγοτερο ασφαλες, δε, αρα μπορεις να αλλαξεις μονο αυτους! Στην BMW, τους "πριτσινωσαν"!! για "ευνοητους" λογους.. :rolleyes: )

Στην προκειμένη περίπτωση ο δίσκος και το χτένι κοστίζουν 500$ στο Αμέρικα (ήτοις γύρω στα 400? Ελλάδα) Άρα φθηνότερα σαν ανταλλακτικά σε σχέση με τον άξονα. Απλά στην περίπτωση του άξονα έχεις λιγότερα εργατικά. Μία η άλλη έρχεται τελικά η ζημιά.

400, δισκος-"χτενι", 300 ο αξονας..

Οι διαφορές τώρα...με τα 1100 και 1150.

Ο άξονας σε αυτά κοστίζει λίιιιιγο παραπάνω (690$) αλλά δεν χαλάει εύκολα :grin:

O δίσκος και το χτένι πακέτο, κοστίζουν 210$ Μόλις 160 περίπου ? και δεν χαλάνε εύκολα :grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θανάσ... όσο κακή χρήση κι αν κάνεις, δεν δικαιολογείται ζημιά στο δίσκο σε αυτά τα χιλιόμετρα. Κι εδώ δεν μιλάμε φυσικά για το υλικό τριβής,αλλά για το μεταλλικό μέρος του δίσκου....το σκελετό. Άρα για ποιο αναλώσιμο μιλάμε? Είναι σαν να λες αγόρασα τακάκια και τρύπησε το μεταλικό τους μέρος από την πίεση των εμβόλων της δαγκάνας ενώ είχες ακόμα πάστα για άλλα 10000χιλ !!!

Εγώ αυτό το λέω κατασκευαστικό λάθος. Ναι μεν του προμηθευτή, αλλά φταίει κι η BMW με τα στάνταρ που είχε δώσει και τον ποιοτικό έλεγχο που ΔΕΝ έκανε προφανώς.

Επίσης, όταν το μηχανάκι σου γίνεται σαν βομβαρδισμένο τοπίο, δεν νοείται να μην αλλάξεις όλα αυτά που δουλεύουν παρέα με το δίσκο. Θα πρεπε να είσαι βλάκας για να το κάνεις, καθώς μετά από 10000χιλ θα μπορούσε να συμβεί ζημιά σε άλλο σημείο και να το ξανάνοιγες και πάλι. Οπότε δεν μπορείς να το πάρεις σκέτο εκ των πραγμάτων.

Τα 660$ της Αμερικής για τον άξονα, μεταφράζονται μόλις 300? στην Ελλάδα? Σίγουρο αυτό? Γιατί κομματάκι περίεργο με φαίνεται. (και μακάρι να είναι έτσι εδώ που τα λέμε)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ με το Fazer600 στα 55000χλμ (με Yamalube λάδια κάθε 5000χλμ) και 2-3 φορές πίστα όπου κανένα GS με κανέναν οδηγό, δεν είναι σε θέση να γυρίσει στους χρόνους μου άλλαξα τακάκια φρένων. Ακόμη δεν έχω αλλάξει δίσκους συμπλέκτη, ούτε μπαταρία από τον Απρίλιο του 2005 και 62000χλμ. Όπως και να το κάνουμε, κάθε μηχανή έχει τα δικά της.

Το πιο σημαντικό όμως είναι να έχει σωστό συνεργείο. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευκτο ανεξαρτήτως χρημάτων. Ο σωστός ο μηχανικός μετράει πάρα πολύ στην τελική επιλογή. Ας προτιμήσουμε τους καλύτερους-ποιοτικότερους στην δουλειά τους κι ας μας βγει και 200-500 ευρώ παραπάνω στην αγορά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τα 660$ της Αμερικής για τον άξονα, μεταφράζονται μόλις 300? στην Ελλάδα? Σίγουρο αυτό? Γιατί κομματάκι περίεργο με φαίνεται. (και μακάρι να είναι έτσι εδώ που τα λέμε)

:huh:

TTL USD660RATES LAST UPDATED 08APR09

EQU EUR498.00BANK SELLING RATE 1USD EQUALS 0.7544323 EUR

TTL EUR300

RATES LAST UPDATED 15APR09

EQU USD401.00

BANK SELLING RATE 1EUR EQUALS 1.3374348 USD

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα