FOURNARIS 2.079 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2011 Τα αμπέρ του διακόπτη μπορείς να τα υπολογίσεις ανάλογα με τα συνολικά watt των 4 λαμπών των φλας σου που θα λειτουργούν ταυτόχρονα. Π.χ. αν η κάθε λάμπα είναι 21W, έχεις 4*21=84 Watt, οπότε από τη σχέση V*A=W => A=W/V => A=84/12=> A=7 Ampere θα περνάνε από τον διακόπτη σου, οπότε εσύ θα πρέπει να βάλεις έναν λίγο μεγαλύτερο. Αν η κάθε λάμπα είναι 10W, 4*10=40 Watt, A=W/V=40/12=3.33 Amp Αν έχεις 6βολτο σύστημα, όπου V=6 volt (Εγώ έβαλα V=12 volt στα παραδείγματα) Οι δίοδοι χρειάζονται επειδή με αυτήν την εγκατάσταση θα συνδέσεις τα αριστερά και τα δεξιά φλας μεταξύ τους. Αν δεν βάλεις διόδους, κάθε φορά που βγάζεις φλας αριστερά ή δεξιά, τα φλας θα ανάβουν όλα μαζί (σαν να πάτησες τα αλάρμ). Είναι υπερβολή να υπολογίσεις τις διόδους, οι 6Α που λέει ο Πέτρος φτάνουν και περισσεύουν. ;) Σε ευχαριστω Αλεξανδρε. Ακριβως οπως θα τα εγραφα. Στελιο αν εισαι διατεθειμενος να κανεις 42 χιλιομετρα στην εθνικη οδο στο πηγαινε και αλλα τοσα στην επιστροφη..... κερναω καφεδακι και τυροπιτα και φερνεις τα υλικα και τα κανουμε ΕΔΩ ΚΑΤΩ Αν θελεις, κινητο με ΠΜ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
okourkoulos 286 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2011 Τρυπα άνοιξες στο πλαστικό με ποτηροτρύπανο? Σκέφτομαι να βάλω κι εγώ στο Adv μιας και το παλιό μου μοντέλο δεν έχει απ'τη μάνα του και δεν έχω αποφασίσει που να το βάλω ακόμα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FOURNARIS 2.079 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2011 Ναι η καλυτερη λυση ειναι ποτηροτρυπανο αλλα εναλλακτικα οταν δεν υπαρχει το καταλληλο μεγεθος υπαρχει και αλλος τροπος. Μετρησα τη διαμετρο του διακοπτη και βρηκα ενα ιδιας διαμετρου εξαρτημα μεταλλικο (ρεταλι χαλκοσωληνα) και αφου το ζεστανα ελιωσα το πλαστικο και ανοιξα την τρυπα. Εκοψα τα γρεζακια που δημιουργηθηκαν απο την τηξη του πλαστικου και στη συνεχεια το περασα και με λιγο γυαλοχαρτο. Γαι μεταλλικη επιφανεια ομως πρεπει να ψαξετε ποτηροτρυπανο γιατι τα απλα τρυπανια στα εργαλεια χειρος φτανουν μεχρι 13mm. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
okourkoulos 286 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2011 Περίεργη πατέντα παλικάρι μ! Δεν θα το έκανα ποτέ αυτό. Το βασικό μου πρόβλημα ειν'αυτό, πως θα κάνω τη τρύπα. Θα βρώ ποτηροτρύπανο στη διάσταση που θέλω? Φαντάζομαι πως ναι! Αλλιώς πρέπει να βρώ άλλο μέρος να βάλω το διακόπτη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FOURNARIS 2.079 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2011 Περίεργη πατέντα παλικάρι μ! Δεν θα το έκανα ποτέ αυτό. Το βασικό μου πρόβλημα ειν'αυτό, πως θα κάνω τη τρύπα. Θα βρώ ποτηροτρύπανο στη διάσταση που θέλω? Φαντάζομαι πως ναι! Αλλιώς πρέπει να βρώ άλλο μέρος να βάλω το διακόπτη. Απο τη στιγμη που δεν υπηρχε διαθεσιμο ποτηροτρυπανο τι ηθελες να κανω δηλαδη; Ανημερα Χριστουγεννα ηταν!!! Παντως Ορεστη ποτηροτρυπανο ειναι ευκολο να βρεις σχεδον σε οποιοδηποτε καταστημα με εργαλεια ή πρακτικερ ή κατι παρομοιο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
okourkoulos 286 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2011 (τροποποιήθηκε) Φαντάζομαι πως ναι, αλλά πρέπει πρώτα να πάρω το διακόπτη να δώ τη διάστασή του! Ομολογώ πως δε κατέχω πολλά σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και ψιλοφοβάμαι αφού δεν έχω εμπιστοσύνη σ'εμένα, αλλά δε φαίνεται και δύσκολο. Κάποιο Σ/Κ θα φωνάξω κι ένα φίλο και θα το κάνουμε μαζί στον ακάλυπτο ή το κήπο! Εκτός κι αν μου τη δώσει κι έρθω σ'εσένα για βόλτα κι όλας! Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 7 , 2011 από τον okourkoulos Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FOURNARIS 2.079 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2011 Καλα μην φανταζεσαι οτι ειμαι δα και ηλεκτρολογος. Φουρναρης - Μηχανουργος (τορνους φρεζες και ετσι) ειμαι αλλα πιανουν τα χερια μου αρκετα πιστευω και σε πολλα και διαφορετικα μερεμετια και κατασκευες και γενικα οτι εχει να κανει με εργαλεια. Ειναι που ειμαικαι free κατα τη διαρκεια της ημερας που εχει φως ηλιου και προσαρμοζω τον ελευθερο μου χρονο και τον καταναλωνω σε τετοια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lavazutra 2.890 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2011 Δεν είναι δα και πυρηνική φυσική αυτό που λέει ο φούρναρης ρε Ο Κούρκουλε. Μην σου πω ότι με τον 2ο τρόπο που είπε (πύρωμα το σιδεράκι και λιώσιμο το πλαστικό) θα κάνεις καλύτερη δουλειά παρά με το τρυπάνι που δεν το έχεις δουλέψει αρκετά για το κατέχεις το άθλημα. Μη φοβού .... και να το χαλάσεις πες ότι έπεσες στον Αμαζόνιο και καρφώθηκε ένα κλαρί από δηλητηριώδες ανθρωποφάγο φυτό στο πλαστικό σου. Τι σκατά το έχεις το ADV???? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
okourkoulos 286 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2011 Έλα ντε! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
st3li0s 1.750 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2011 Λοιποοοοον...έκανα την εγκατάσταση! Οι λάμπες από τα φλας είναι 10W x 4 = 40Watt ---> 3,33Amper --->πήρα λίγο παραπάνω amper δίοδους! Έκανα σωστά την συνδεσμολογία αλλά όταν έβαζα τα αλαρμ άναβαν μόνο από την δεξιά πλευρά, από την άλλη όχι! Άναβα το φλας το δεξί,άναβε κανονικά ενώ όταν άναβα το αριστερό φλας πήγαινε πιο γρήγορα και μπερδευόταν,μια σιγά,μια πολύ σιγά,πότε άναβε και το δεξί! Να σημειώσω ότι το Flaser Relay μου είναι αυτό! Να σημειώσω επίσης ότι οι δίοδοι ενώ πρέπει να μπούν σωστά δεν είχαν κάποιο σημάδι επάνω τους για να τις διαβάσω και να τις βάλω με την σωστή κατεύθυνση! Τι μπορεί να φταίει? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
st3li0s 1.750 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2011 Όπα όπα τώρα κατάλαβα πως διαβάζετε το διάγραμμα! Το αρνητικό είναι γραμμούλα και πρέπει να είναι προς την φορά προς τα φλας!Ναι σωστά! Εγώ την μια από της 2 την είχα ανάποδα! Οκ το διόρθωσα και θα το κοιτάξω αύριο και θα πω νεότερα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zoo 1.586 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2011 Κάτι με τις διόδους πρέπει να έγινε... δες αν είναι σωστά βαλμένες. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
st3li0s 1.750 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2011 Έβαλα τελικά κανονικά τις διόδους! Τώρα μόλις πατάω το διακόπτη να ανοίξω τα alarm κάνουν 3 δευτερόλεπτα να ανάψουν και μετά αναβοσβήνουν γρήγορα! ??? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
litespeed 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2011 πολυ καλο ! αν το ρελε εχει 2 επαφες και οχι 3 απο πια παιρνουμε ρευμα ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
foten21 1.372 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2011 πολη καλο φυλε νασε καλα. off topic αν υπαρχει αστυνομια ορθογραφιας ας τον συλλαβει παρακαλω... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
st3li0s 1.750 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2011 πολυ καλο ! αν το ρελε εχει 2 επαφες και οχι 3 απο πια παιρνουμε ρευμα ? Βάζεις ένα πολύμετρο,ανοίγεις το διακόπτη και όποιο σου δίνει ρεύμα από εκείνο κλέβεις! Νομίζω... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
litespeed 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2011 (τροποποιήθηκε) ακομα θελω να ρωτησω τι πειραζει αν δεν βαλουμε διοδους ? Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 20 , 2011 από τον litespeed Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
st3li0s 1.750 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2011 Έβαλα τελικά κανονικά τις διόδους! Τώρα μόλις πατάω το διακόπτη να ανοίξω τα alarm κάνουν 3 δευτερόλεπτα να ανάψουν και μετά αναβοσβήνουν γρήγορα! ??? Up! Κάποιος για βοήθεια? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
litespeed 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2011 παρε αλλο φλασερ πιστευω θα εισαι οκ . κοστος 5 ευρο . ειχα το ιδιο προβλημα οταν εβαλα ολα τα φλας με led . παντος πιστευω οτι και χωρις τις διοδους θα λειτουργει κανονικα ... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zoo 1.586 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2011 Έβαλα τελικά κανονικά τις διόδους! Τώρα μόλις πατάω το διακόπτη να ανοίξω τα alarm κάνουν 3 δευτερόλεπτα να ανάψουν και μετά αναβοσβήνουν γρήγορα! ??? Δεν μπορώ να φανταστώ το φταίει... Τι διόδους έβαλες; Μήπως έπεσαν "βαριές" στο φλάσερ σου;... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Viper4 3.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2011 H Varadero δεν έχει alarm από την μάνα της; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ZX1977 43 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2011 υπαρχει και πιο απλος τροπος που εχω κανει στο tdr και δουλευει. Ενωνοντας μεσω διακοπτη τους θετικους πολους των μπροστινων η των πισω φλας οταν ο διακοπτης κλεινει το κυκλωμα τοτε θα αναβουν ολα τα φλας σαν αλαρμ αφου ομως εχουμε πατησει και τον διακοπτη των φλας αριστερα η δεξια... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FOURNARIS 2.079 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2011 υπαρχει και πιο απλος τροπος που εχω κανει στο tdr και δουλευει. Ενωνοντας μεσω διακοπτη τους θετικους πολους των μπροστινων η των πισω φλας οταν ο διακοπτης κλεινει το κυκλωμα τοτε θα αναβουν ολα τα φλας σαν αλαρμ αφου ομως εχουμε πατησει και τον διακοπτη των φλας αριστερα η δεξια... Αυτο ομως προυποθετει δυο κινησεις για να βγαλεις αλαρμ. Σε περιπτωση εκτακτης αναγκης ισως ο χρονος να ειναι σημαντικος παραγοντας ατυχηματος. Οσο για το φλασερ με τις δυο επαφες δεν το γνωριζω αλλα θα μαθω αμεσα και θα ποσταρω εδω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2011 H Varadero δεν έχει alarm από την μάνα της; Εχει τεθει το ερωτημα και εχει δοθει και η απαντηση.. ;) (Ομως.. Το varadero δεν εχει διακοπτη alarm απο "μαμα"? ) Οχι το ΜΚ1. Απο το 2 (2003-) και μετα ναι, εχει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sarmelion 76 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17 , 2011 Καλά μου παιδάκια εσείς που το κατέχετε το θέμα δεν κάνετε και καμία μόντα για σινιάλο ή/και για να σβήνουν όλα τα φώτα της μηχανής! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες