FOURNARIS 2.079 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25 , 2010 (τροποποιήθηκε) Επειδη ο καιρος χαλασε και επειδη σημερα ανημερα Χριστουγεννων δεν ειχα και πολλα να κανω ευκαιρια ηταν να βαλω alarm στο fournadero που το προγραμματιζα τοσο καιρο. Να πω εδω οτι τα ευσημα πρεπει να αποδωθουν στο μελος idamatzis του varaderoforum.gr και οχι σε μενα αφου σε δικο του θεμα βασιστηκα. Απλως θυμηθηκα αρκετα χρονια πισω που προσπαθουσαμε να κανουμε τετοιες μαγκιες στα παπακια αλλα δεν βρεθηκε ενας ανθρωπος ηλεκτρολογος να μας πει πως γινεται. Τωρα πλεον δεν το θελω για μαγκια αλλα για λογους χρηστικους και κυριως αποφυγης ατυχηματος. Τα παρακατω εχουν εφαρμογη σε ολες πιστευω τις μοτοσυκλετες: Χρειαζομαστε: 1 διακοπτη 6Α (ειτε απο αυτους που δενουν επανω στο τιμονι ειτε χωνευτους σε καποιο πλαστικο της μοτοσυκλετας) Εγω προτιμησα το δευτερο (περισσοτερο καλαισθητο) κοστος 3€ 2 διοδους 6Α κοστος 0.6€ 3 κλεφτες ρευματος κοστος 0.3€ 2 ακροδεκτες αν ο διακοπτης σας εχει επαφες και οχι καλωδια Λιγο θερμοσυστελλωμενο μακαρονακι για να μονωσουμε τις ενωσεις. Λιγη μονωτικη ταινια 1 μετρο καλωδιο 3Χ1,5 ΝΥΜ ασπρο κοστος 0.4€ (μπορειτε να παρετε και τρια ξεχωριστα κομματια καλωδιο απο 1 μετρο διαφορετικου χρωματος και να τα περασετε μετα μεσα σε μακαρονακι, εγω ειπα να μην παιδευτω και χρησιμοποιησα ενα ετοιμο καλωδιο με το περιβλημα του) Συνολικο κοστος 4.3€ Πρωτα απο ολα διαλεγετε το σημειο στο οποιο θα τοποθετησετε το διακοπτη ωστε να ειναι ευκολα προσβασιμος ωστε σε περιπτωση αναγκης το χερι να παει μονο του εκει χωρις δυσκολιες. Εγω διαλεξα το πλαινο μαυρο καπακι πανω απο το πλαινο πλαστικο στο ντερο διπλα στο πριζακι των 12V Στη συνεχεια γδερνουμε τα καλωδια και τα περναμε σε ως εξης: Μαυρο και καφε τα γεφυρωνουμε και τα βαζουμε σε ακροδεκτη. Βαζουμε μονο του το κιτρινο σε ακροδεκτη. Το αποτελεσμα ειναι καπως ετσι: Τα περιποιουμαστε με θερμοσυστελλωμενο μακαρονι για να αποφυγουμε την υγρασια και συνδεουμε απο ενα ακροδεκτη σε καθε μια απο τις δυο επαφες του διακοπτη. Πρεπει να ειναι πλεον καπως ετσι: Μετα παμε στην αλλη πλευρα του καλωδιου και στο καφε και στο μπλε αντιστοιχα συνδεουμε απο μια διοδο με την καταλληλη φορα. Εγω τα κολλησα αλλα το ιδιο γινεται και με στριψιμο των καλωδιων και μονωτικη ταινια. Το κιτρινο το αφηνουμε ως εχει. Θερμοσυστελλωμενα και εδω και πλεον εχουμε στα χερια μας αυτο ετοιμο: Τωρα παμε στη μηχανη και αφου ηδη εχουμε τοποθετησει το διακοπτη ψαχνουμε να βρουμε το ρελε των φλας. Στο ντερο ειναι τερμα δεξια το μαυρο κουτακι αφου πρωτα εχουμε λυσει φαναρι και ζελατινα. Βρισκουμε το καλώδιο που παει στην κεντρικη επαφη (νουμερο 1 το ονομασα εγω) και με ενα κλεφτη ρευματος συνδεουμε εκει το κιτρινο καλωδιο που ερχεται απο το διακοπτη. Τα αλλα δυο καλωδια μπλε και καφε τα συνδεουμε χρησιμοποιωντας παλι απο εναν κλεφτη ενα στο θετικο του δεξιου φλας ενα στο θετικο του αριστερου φλας. Εγω τα συνδεσα στα δυο λαμπακια (αριστερα και δεξια) των φλας στο ταμπλω της μηχανης γιατι αλλιως καθε φορα που θα εβγαζα ενα πλαινο καπακι (εκει ειναι τα εμπροσθια φλας του ντερο) θα επρεπε να αποσυνδεω τα καλωδια Στο βαραντερο ειναι το γαλαζιο αριστερα και το πορτοκαλι δεξια οπως την κοιταμε απο μπροστα. Πριν να κλεισουμε καπακια κτλ κτλ ανοιγουμε κεντρικο διακοπτη, παταμε το διακοπτη που βαλαμε και πρεπει να αναβοσβηνουν ολα τα φλας της μηχανης μαζι. Αν ολα ειναι ενταξει, τοτε κλεινουμε οτι ανοιξαμε κανουμε ενα καφε, αναβουμε ενα τσιγαρο (προαιρετικα) και καμαρωνουμε για το εργο μας Να και ενα σχεδιαγραμμα: ΥΓ. Ενα δοκιμαστικο κατσαβιδι για 12V ή ενα πολυμετρο αν υπαρχει θα σας βοηθησει πολυ για να μην ψαχνετε στα τυφλα θετικα καλωδια απο οπου θα κλεψετε ή θα δωσετε ρευμα Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 21 , 2011 από τον ALX 29 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25 , 2010 Ωραιος Πετρο! Ωραιος και χρησιμος οδηγος, +1 απο μενα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dim_gal 272 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25 , 2010 ωραιος...και ηλεκτρολογος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Bobakias 595 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25 , 2010 πολυ χρησιμος οδηγος 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
steven_04 2.152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25 , 2010 Οραιος ο Φουρναρης το περιποιηται το φουρναντερο. Μηπως ομως πρεπει ν'αρχισεις να ψαχνεσαι σιγα σιγα και για κανα σετ αναρτησεων γιατι απ'οσο θυμαμαι απο το ταξιδι στη λευκαδα τα εχει μεγαλη αναγκη... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25 , 2010 Αμα έχω ηλεκτρολογικό πρόβλημα, στον Φούρναρη θα πάω. Κι ας είναι στην Πιερία. Θα κάνω και το ταξιδάκι μου και όλα ωραία. Πέτρο, τό 'χεις το δαιμόνιο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25 , 2010 Να και ενα σχεδιαγραμμα: ....ωραίος ο Πετράν ! Σχεδιάγραμμα..............''μπόμπα'' !! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FOURNARIS 2.079 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25 , 2010 Οπως καταλαβαινετε μου λειπει ενας σαρωτης οποτε και το σχεδιο φωτογραφια βγηκε :P Αν καπου εχω κανει λαθος ή καποιος θεωρει οτι μπορει να προσθεσει κατι, ελευθερα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Falax 64 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25 , 2010 Άριστο σχέδιο και εφαρμογή!!! Ίσως το φορέσω το σύστημα και στο δικό μου, μιας και δεν έχει alarm... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
beast 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25 , 2010 εμενα μου φενεται μια χαρα και θα το εφαρμοσω στο παπι.. προτινω να γινει sticky το θεματακι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΑΝΝΗ 166 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25 , 2010 μπραβο πετρο! σε λιγες μερες θα μου ρθουν τα φλας της μηχανης, θα το προσπαθησω αλλα θα δουμε γιατι μπαταρια δεν υπαρχει Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stevenlord 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25 , 2010 πολη καλο φυλε νασε καλα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zoo 1.586 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2010 Σωστός ο Πέτρος! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ironMANos® 1.794 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2010 Εχει και άλλα χρησιμα θεματα του Γιαννη στο φορουμ. Βρες αυτο που μαζευει τα καλωδια στην μασκα,γιατι η μαμα τα εχει χυμα στο κυμα. Μια και εχουμε το ιδιο μηχανακι να σου συστησω και εγω ενα σετ αναρτησεων. Το ΜΚ1 εκει ποναει.Αντλια βενζινης επισης. Οτι χρειαστεις ρωτα. Υ.Γ μετα το καλοκαιρι ετοιμαζω χειρουργικη επεμβαση με σωθικά απο VTR1000(ο κινητηρας ηδη ειναι εδω ). Κολαση το Βαρκαντερο θα γινει....... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FOURNARIS 2.079 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2010 Εχει και άλλα χρησιμα θεματα του Γιαννη στο φορουμ. Βρες αυτο που μαζευει τα καλωδια στην μασκα,γιατι η μαμα τα εχει χυμα στο κυμα. Μια και εχουμε το ιδιο μηχανακι να σου συστησω και εγω ενα σετ αναρτησεων. Το ΜΚ1 εκει ποναει.Αντλια βενζινης επισης. Οτι χρειαστεις ρωτα. Υ.Γ μετα το καλοκαιρι ετοιμαζω χειρουργικη επεμβαση με σωθικά απο VTR1000(ο κινητηρας ηδη ειναι εδω ). Κολαση το Βαρκαντερο θα γινει....... Περαιτερω βελτιωση κινητηρα στο ντερο δεν νομιζω πως εμενα προσωπικα θα μου δωσει κατι. Για τις αναρτησεις το σκεφτομαι αν βρω κανενα ελατηριο της προκοπης για πισω να το αλλαξω, οπως επισης και πιο χοντρα λαδια στο μπροστινο, αλλα για κομπλε δεν ειμαι, φευγει πανω απο το χιλιαρικο. Μετα τη φουρια των γιορτων επισης παει για ρυθμιση καρμπυρατερ κτλ κτλ γιατι η καταναλωση του δεν συναδει με το ρυθμο οδηγησης μου. (Αντλια βενζινης εχει αλλαχτει απο τον προηγουμενο) Ευχαριστω παντως Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ironMANos® 1.794 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2010 Για τις αναρτησεις το σκεφτομαι αν βρω κανενα ελατηριο της προκοπης για πισω να το αλλαξω, οπως επισης και πιο χοντρα λαδια στο μπροστινο, αλλα για κομπλε δεν ειμαι, φευγει πανω απο το χιλιαρικο. Μετα τη φουρια των γιορτων επισης παει για ρυθμιση καρμπυρατερ κτλ κτλ γιατι η καταναλωση του δεν συναδει με το ρυθμο οδηγησης μου. To 1000αρικο ειναι υπερβολη και μιλας προφανως για Ohlins. Το να αλλαξεις μπροστα τα ελατηρια και σερβις συν ελατηριο πισω θα σου παει ενα 300αρι. Με 500 αγοραζεις το Wilbers καινουρια,μπρος πισω και εχεις το πλεονεκτημα οτι μπορεις να τα παραγγειλεις και ''χαμηλωμενα'' Οσο αφορα την καταναλωση αν δεν παιζει κατι απο αρρυθμια στον κινητηρα σου,εχεις χασει το παιχνιδι επειδη το ΜΚ1 καει τον αγλεουρα λογω καρμπυρατερ και 5ταχυτου κιβωτιου. Εχε υπ οψιν σου οτι καιμε γυρω στο 30% παραπανω απο το ΜΚ2 που ειναι ψεκαστο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 Kαλη δουλεια και οι επεξηγησεις-φωτος! (Ομως.. Το varadero δεν εχει διακοπτη alarm απο "μαμα"? ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FOURNARIS 2.079 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 Οχι το ΜΚ1. Απο το 2 (2003-) και μετα ναι, εχει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
patapios 1.698 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 στην TRIUMPH που εν ετη 2010 δεν εχει ακομα αλαρμ στο tiger!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 (τροποποιήθηκε) Ωραια και καθαρη δουλεια Πετρο μια πολυ χρησιμη λειτουργια που θα επρεπε να εχουν ολες η μηχανες ανεξαρτητου κυβισμου στην TRIUMPH που εν ετη 2010 δεν εχει ακομα αλαρμ στο tiger!!! να ενα + του tdm Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 από τον HLIAS Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
patapios 1.698 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 να ενα + της ΥΑΜΑΗΑ ψαρωσες κατευθειαν..... ρε ηλια οι αγγλοι δεν βαλανε αλαρμ γιατι ειναι σιγουροι πως ποτε δεν θα μεινεις .... ξανα ....ναναι καλα ο συναγερμος που το εχει ως εξτρα λειτουργια κ το σωζουμε Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
psofioskorios 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 ωραιο! θα το κανω στο μοδενας! (γιατι ευτυχως το cbf εχει) και μετα θα καψει οτι λαμπακι δεν εκαψε απο το 99 μεχρι σημερα... λαλαλα... τελικα ειμαι αχρηστος. μονο απο ΠΙΣΙΑ κι εκτυπωσεις ξερω... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
giorgos_drz 592 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 μπραβο ρε πετρο. δεν μου λες δουλεια δεν εχει, γιατι τελευταια ολο με ηλεκτρολογικα στο μηχανακι εισαι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 (τροποποιήθηκε) ψαρωσες κατευθειαν..... ρε ηλια οι αγγλοι δεν βαλανε αλαρμ γιατι ειναι σιγουροι πως ποτε δεν θα μεινεις .... ξανα ....ναναι καλα ο συναγερμος που το εχει ως εξτρα λειτουργια κ το σωζουμε Βρε Μογλη τα αλαρμ δεν ειναι χρησιμο μονο οταν μενεις... παραδειγμα: η ΥΑΜΑΗΑ τοτε γιατι το βαζει; αφου ποτε δεν θα μεινεις, ουτε απο βενζινη δεν μενεις με τις μικρες καταναλωσεις που εχει (τσουζει; τσουζει; ) Εντιτ: αυτο με τους συναγερμους δεν το γνωριζα οτι το εχουν σαν λειτουργια Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 από τον HLIAS Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
patapios 1.698 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 Βρε Μογλη τα αλαρμ δεν ειναι χρησιμο μονο οταν μενεις... παραδειγμα: η ΥΑΜΑΗΑ τοτε γιατι το βαζει; αφου ποτε δεν θα μεινεις, ουτε απο βενζινη δεν μενεις με τις μικρες καταναλωσεις που εχει (τσουζει; τσουζει; ) με 1,7 την βενζινη δεν τσουζει..... ΠΟΝΑΕΙ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες