Jump to content
trelf

ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ;;;

με τη δεδομενη κατασταση του οδικου δικτυου της χωρας μας...μη μου πειτε οτι πληρωνουμε διοδια....  

196 ψήφοι

1. 1. διοτι χρωσταω πολλα τοτε!!! :DDD...Πληρωνουμε διοδια τελικα;;;

• ναι...και θεωρω οτι πρεπει να πληρωνω!!!
      16
    • ναι....αφου δε μπορω να κανω αλλιως...
      59
    • οχι....πληρωνω ΜΟΝΟ στην αττικη οδο...
      26
    • οχι.....αλλα κρυβω πινακιδα....
      36
    • οχι και με πινακιδες επανω....(δηλαδη θα περνουσα και με το αμαξι μου χωρις να πληρωσω)
      10
    • μερικες φορες ναι και μερικες οχι....οπως μου τη βαρεσει...
      22

Recommended Posts

τι ακριβως δεν σε "αρεσει" στην εγνατια οταν βρεχει......(?)Να σου πω εκανα μια βιαστικη ερευνα στο θρεντ να δω που λες το γιατι και τους λογους  που δεν σε αρεσει υπο βροχη και δεν το βρηκα... (ισως το λες καπου και εγω απλα δεν το βρηκα)

Εμενα τα κομματια που δεν μου αρεσουν πχ ειναι γυρο γυρο απο την θεσσαλονικη.//με βροχη η χωρεις απλα επρεπε να εχουν αλλες προδιαγραφες για να αντεξουν στον καιρο και στην χρηση. 

H Εγνατία σαν δημόσιος δρόμος μέχρι πρόσφατα δεν έτυχε της ανάλογης συντήρησης όπως άλλωστε κι ολοι οι δημόσιοι Εθνικοί δρόμοι (Ε.Ο.) μέχρι τωρα.

Φτιάχτηκε με την μέθοδο της ΜΟΜΑ κι εχει αρχίσει να φαίνεται το χαλίκι σε ορισμένα σημεία το οποιο με το πέρασμα των οχημάτων λυαίνεται και γινεται απίστευτα γλιστερό υπο βροχή και γλιστερό απλά όταν είναι στεγνο.
Ιδιαίτερα στο κομμάτι Θεσσαλονικη - Καβαλα είχε θέμα πριν την ενταξη του εργου στο ΤΑΙΠΕΔ. 
Σιγά - σιγά όμως και μετά την ανάμιξη του ιδιωτη και την χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης και διοδίων όλα αυτα φτιάχνουν, κι ισως έχουν ηδη φτιάξει σημερα που μιλάμε στο σύνολο τους.. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

@lost_angel έχεις δίκιο δεν το διευκρίνησα , αυτό που με χαλάει με την βροχή στην Εγνατία είναι πως μαζεύει τον πάτο της από νερά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το βρήκα το θέμα που έψαχνα.

Στις εθνικες οδούς της Ελλάδας, όπως αυτές κατασκευαστηκαν, αποπερατώθηκαν και λειτουργούν απο ιδιώτες (Αυτοκινητόδρομος αιγαίου, Νεα Οδος, Κεντρικη οδος, Αττικη οδος, Μορέας και Ολυμπία οδος) δεν υπάρχουν ούτε ανάποδες κλίσεις στις στροφές,  ούτε κακή άσφαλτος, ούτε διαφοροποιήσεις στο ύψος των λωρίδων μετά απο πχ επισκευή του τάπητα ......σε κανένα σημείο τους,

..........................

Επειδή αναρωτιόμουνα πόσο "τρελός" είμαι :crazy: και κατά πόσο βλέπω πράγματα που δεν υπάρχουν, :wacko: επανέρχομαι μετά από πρόσφατο ταξίδι (με το τουτούνι) στην Τριπόλεως. Θα επανερχόμουν όποιο συμπέρασμα κι αν είχα βγάλει, είτε για να δικαιώσω τους χαρακτηρισμούς περί τελειότητας και να πάρω πίσω τα δικά μου επικριτικά σχόλια, είτε για να επιμείνω σε όσα είχα γράψει (σχεδόν, γιατί μπαριέρες σπασμένες / βγαλμένες δεν είδα πουθενά αυτή τη φορά, όπως παλιότερα σε άλλη εθνική τέτοιου τύπου). 

Λοιπόν, άντε να μην τις χαρακτηρίσω "ανάποδες κλίσεις", αλλά το να φτιάχνεις στροφή ταχείας κυκλοφορίας με 0 μοίρες κλίση όπως ακριβώς στην ευθεία, ουσιαστικά λειτουργεί τότε ως ανάποδη. Διότι όταν μπεις με χλμ στην ανοιχτή καμπή, νοιώθεις τη φυγόκεντρο να ζορίζει τα λάστιχα και το αμάξι να γέρνει, το νοιώθεις ρε φίλε. ΟΚ, αυτό συμβαίνει μεν με περισσότερα χλμ απ' το όριο που γράφουν οι ταμπέλες, αλλά όλοι ξέρουμε ότι τα όρια αυτά είναι συνήθως κατά πολύ λιγότερο απ' όσο δικαιολογεί (και "επιτρέπει") η χάραξη και ο τάπητας. Το να μου βάζει πχ ένα όριο 100χλμ σε μια δρομάρα με 3 λωρίδες και χάραξη ευρωπαϊκού, είναι σαν να με κοροϊδεύει μες τα μούτρα. Την ώρα που με λίγη κλίση θα επέτρεπε αρκετά μεγαλύτερη ταχύτητα και με "ασφάλεια" (τα εισαγωγικά μπαίνουν διότι σαφώς όσο περισσότερο τρέχεις, μειώνεται και η ασφάλεια σε ό,τι σου τύχει).

Σ' αυτό το κομμάτι λοιπόν - και στο πήγαινε και στο έλα - σε ΟΛΕΣ τις στροφές (πλην μιάς-δυό, τις πρόσεξα, κοντά σε κάποιο τούνελ ήτανε θυμάμαι) δεν υπήρχε ίχνος κλίσης στον τάπητα, ενώ αν υπήρχε (μια μικρή κλίση βρε αδερφέ, δε μιλάμε για υπερβολές) το όχημα θα έμπαινε πολύ καλύτερα χωρίς ζόρι και θα το κρατούσε <μέσα> σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Εκεί απλά ΔΕΝ. Δυστυχώς δεν έχω τρόπο να πείσω για τα λεγόμενά μου. Όποιος θέλει ας το προσέξει όταν περάσει. Αν κοιτάς λίγο μακριά στον ορίζοντα κι όχι ακριβώς μπροστά σου, καταλαβαίνεις την τυχόν κλίση, έστω και μικρή.

Σ' ένα σημείο μάλιστα (ανηφορικό ευτυχώς, στο πήγαινε, δεν κράτησα στοιχεία σε ποιό χλμ) το οδόστρωμα είχε κάποιες κακώσεις και κάθετα "σαμαράκια" που με τις ταχύτητες που πάνε εκεί τα οχήματα αιφνιδιάζουν τον οδηγό και κάλλιστα θα μπορούσε κάποιος να χάσει ακόμα και τον έλεγχο του οχήματος (ανάλογα το όχημα πόσο "πλοίο" είναι κλπ). Μοτοσυκλέτα δε, πιστεύω ότι μπαίνοντας εκεί πατημένη, έχει σοβαρές πιθανότητες να φύγει.....και μη μου πείτε ότι πάτε κιουρίες, γιατί εννοείται δεν θα σας πιστέψω, γνωριζόμεθα... :cowboy: Να σημειώσω ότι στο σημείο αυτό δεν υπήρχαν έργα σε εξέλιξη, ούτε έργα που δείχνουν να τελειώσανε πρόσφατα, ούτε κάτι έδειχνε ότι το ξέρουν οι κύριοι της οδού και πρόκειται ν' ασχοληθούν.

Υ.Γ. Επειδή έτυχα και σε έντονη βροχή, το οδόστρωμα οφείλω να πω ότι δεν επηρρεάστηκε και δεν έγινε ολισθηρό, ενώ και η απορροή υδάτων γινόταν κανονικά και πουθενά δεν σχηματίστηκαν οι γνωστές λιμνούλες. Να τα λέμε όλα ως έχουν.:smile:

Εν κατακλείδι. Ναι. Άμα πηγαίνεις με 80-100χαω δε θα καταλάβεις σχεδόν τίποτα απ' αυτά. Με τόσα όμως πηγαίναμε και με τους παλιούς δρόμους, και άρα δε χρειαζόταν να φτιαχτούν αυτοί οι καινούργιοι (σχήμα λόγου φυσικά, δεν το εννοώ) :smile: και να τους χρυσοπληρώνουμε 2.000 χρόνια. Σίγουρα δεν έχουν καμμία σχέση με ό,τι ξέραμε παλιά - δεν αντιλέγω - αλλά άριστους δεν τους λέω προσωπικά επουδενί.

Με τα μάτια μιας εικόνας. (Τυχαία φωτογραφία ως παράδειγμα για να εξηγήσω τί εννοώ)

9.jpg

Εδώ που κινείται το Pajero, η κλίση του δρόμου (δείχνει να) είναι από ανύπαρκτη έως και ολίγον ανάποδη (προς τα δεξιά). Εδώ ας πούμε ότι δεν επηρρεάζει την κίνηση του οχήματος, διότι πρόκεται για σημείο πολύ χαμηλής ταχύτητας κίνησης και σημείο εισόδου-εξόδου. Φανταστείτε το ίδιο σε 3 λωρίδες και με υψηλές ταχύτητες.

Απέναντι ακριβώς στο βάθος, βλέπουμε εμφανή κλίση και μάλιστα "υπερβολική" (όπως φαίνεται τουλάχιστον στη φωτογραφία και αν δεχτούμε ότι ο φωτογράφος δεν.... έγερνε λιγάκι αριστερά). :laugh: Κάπως έτσι τέλος πάντων, και λιγότερο αρκούσε πιστεύω, εννοούσα ότι θα έπρεπε να είναι ΟΛΕΣ οι στροφές στις νέες εθνικές οδούς.

:smile:

Τροποποιήθηκε από τον Kostas-MotoLover

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τρελλός δεν ξέρω αν είσαι, πάντως ότι κάτι δεν κάνεις καλά, δεν το κάνεις.

Λες για δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και ποστάρεις ένα σημείο εκτός αυτού. Σε κάποια είσοδο-έξοδο ίσως, αλλά εκτός. Τις μπλε ταμπέλες τις βλέπεις; Ξέρεις που μπαίνουν, σε πιο δίκτυο δρόμων δλδ, οι μπλε ταμπέλες, σε ποιό δίκτυο οι πράσινες; Σϊγουρα έχεις καταλάβει για ποιό δίκτυο δρόμων συζητάμε;

Και από αυτό το παντελώς άκυρο παράδειγμα, ψάχνεις να υπερασπιστείς ότι υπάρχουν ανάποδες κλίσεις ή σχεδόν μηδέν ή ότι άλλο. Που παίζει και να υπάρχουν δλδ, αλλά τι να λέμε τώρα, κρίνω την συλλογιστική σου (δλδ την έλλειψη αυτής) και όχι το αποτέλεσμα.

Πραγματικά δεν ξέρω τι έχεις στο μυαλό σου. Σε μια Ελλάδα που ποτε δεν είχε καλύτερες εθνικές οδούς, ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ, εκεί να μας πείσεις ότι είναι χάλια.

Υπόψην, και φωτό από τον ''πράσινο'' δρόμο να βάλεις, πάλι δεν λέει κάτι, θες να σου βγάλω εγώ φωτό το ίδιο μέρος, ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, και να σου φαίνεται η μια φωτό ανηφόρα καραμπινάτη στο μάτι και η άλλη εντελώς κατηφόρα μα εντελώς λέμε;

Κάτι που μου φάνηκε ενδιαφέρον εμένα: Για ποιά Νεάπολη δείχνει η ταμπέλα; Που είναι το σημείο της φωτογραφίας;

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...................................

Εν κατακλείδι. Ναι. Άμα πηγαίνεις με 80-100χαω δε θα καταλάβεις σχεδόν τίποτα απ' αυτά. Με τόσα όμως πηγαίναμε και με τους παλιούς δρόμους, και άρα δε χρειαζόταν να φτιαχτούν αυτοί οι καινούργιοι (σχήμα λόγου φυσικά, δεν το εννοώ) :smile: και να τους χρυσοπληρώνουμε 2.000 χρόνια. Σίγουρα δεν έχουν καμμία σχέση με ό,τι ξέραμε παλιά - δεν αντιλέγω - αλλά άριστους δεν τους λέω προσωπικά επουδενί.

Με τα μάτια μιας εικόνας. (Τυχαία φωτογραφία ως παράδειγμα για να εξηγήσω τί εννοώ)

.....................................

Τρελλός δεν ξέρω αν είσαι, πάντως ότι κάτι δεν κάνεις καλά, δεν το κάνεις.

Λες για δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και ποστάρεις ένα σημείο εκτός αυτού. Σε κάποια είσοδο-έξοδο ίσως, αλλά εκτός. Τις μπλε ταμπέλες τις βλέπεις; Ξέρεις που μπαίνουν, σε πιο δίκτυο δρόμων δλδ, οι μπλε ταμπέλες, σε ποιό δίκτυο οι πράσινες; Σϊγουρα έχεις καταλάβει για ποιό δίκτυο δρόμων συζητάμε; Ναι, ξέρω. Είπαμε, βρήκα ένα παράδειγμα από φωτογραφία στο internet που να μοιάζει ότι έχει και σωστή και λάθος κλίση για να το δώσω και εικονογραφημένο. Τζάμπα παιδεύομαι........:wallbash:

Και από αυτό το παντελώς άκυρο παράδειγμα, ψάχνεις να υπερασπιστείς ότι υπάρχουν ανάποδες κλίσεις ή σχεδόν μηδέν ή ότι άλλο. Που παίζει και να υπάρχουν δλδ, αλλά τι να λέμε τώρα, κρίνω την συλλογιστική σου (δλδ την έλλειψη αυτής) και όχι το αποτέλεσμα.

Πραγματικά δεν ξέρω τι έχεις στο μυαλό σου. Σε μια Ελλάδα που ποτε δεν είχε καλύτερες εθνικές οδούς, ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ, εκεί να μας πείσεις ότι είναι χάλια.

Υπόψην, και φωτό από τον ''πράσινο'' δρόμο να βάλεις, πάλι δεν λέει κάτι, θες να σου βγάλω εγώ φωτό το ίδιο μέρος, ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, και να σου φαίνεται η μια φωτό ανηφόρα καραμπινάτη στο μάτι και η άλλη εντελώς κατηφόρα μα εντελώς λέμε;

Κάτι που μου φάνηκε ενδιαφέρον εμένα: Για ποιά Νεάπολη δείχνει η ταμπέλα; Που είναι το σημείο της φωτογραφίας;

Το περίμενα ότι θα βρεθεί κάποιος να μην καταλάβει τίποτα απ' όσα έγραψα, παραποιώντας τα πάντα. :crazy:

Αν είχες διαβάσει σωστά όλες τις λέξεις χωρίς να τροποποιείς τα νοήματα, υπερβάλλοντας επίσης όπως και όπου θέλεις, θα είχες καταλάβει τί θέλω να πω. Γράφεις όμως με έντονο πάθος :laugh: σχεδόν πάντα. Αν εργάζεσαι σε κάποια απ' τις εταιρείες αυτές, τότε να καταλάβω γιατί θίγεσαι τόσο. Σε άλλη περίπτωση δεν δικαιολογείται να παρεξηγιέσαι έτσι, ούτε να τις υπερασπίζεσαι τόσο φανατικά.

- Τη συγκεκριμένη φωτογραφία λοιπόν τη βρήκα στο internet και την έβαλα ακριβώς για να δείξω τί εννοώ περί κλίσης (αν φυσικά είναι τραβηγμένη ίσια και όχι στραβά, το γράφω κι αυτό αγαπητέ) και πουθενά δεν έγραψα ότι αφορά το δίκτυο που αναφέρω με 3 λωρίδες και ταχείας κυκλοφορίας. Το γράφω που να πάρει. Ελληνικά Ελληνικότατα γράφω.......

- Την επέλεξα επίσης διότι στην ίδια φαίνεται να υπάρχει και ίσια (ή λίγο ανάποδη) κλίση, αλλά και σωστή (αν και μοιάζει υπερβολική, είπαμε μάλλον γέρνει ο φωτόγκραφερ). Είχα δηλ. 2 σε 1, γι' αυτό την έβαλα. 

- Δεν έχω λόγο να ψάχνω να υπερασπιστώ την ανυπαρξία σωστών κλίσεων. Οδήγησα πάλι στο κομμάτι αυτό και το πρόσεξα σε κάθε του χλμ ενθυμούμενος ακριβώς αυτό το τόπικ.

- "εκεί να μας πείσεις ότι είναι χάλια": Βρε μου εσύ πού έγραψα κάτι τέτοιο να το δούμε όλοι. Έλεος πια με την παραποίηση. Μερικοί το έχετε άριστα το σπορ. Ελπίζω τουλάχιστον να το κάνετε χωρίς πρόθεση, αν και το αποτέλεσμα που επέρχεται (παραποίηση) δεν αλλάζει. Να στο μεταφέρω λοιπόν κι εδώ με γραμματοσειρά μεγάλη και bold μπας και το δεις σωστά τη φορά: "Σίγουρα δεν έχουν καμμία σχέση με ό,τι ξέραμε παλιά - δεν αντιλέγω - αλλά άριστους δεν τους λέω προσωπικά επουδενί."

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τις κουβέντες περί που εργάζομαι, να τις πεις σε κανάν άλλον. Όπως επίσης και τα περί πάθους.

Εγώ υπερασπίζομαι το σωστό, το ορθολογικά σωστό.

Δεν με νοιάζει ποιός λέει κάτι, δεν με νοιάζει πως λέει κάτι, δεν με νοιάζει τι θέση έχει στην κοινωνία, δεν με νοιάζει πότε το λέει, δεν με νοιάζει τίποτα απόλα αυτά.

Με νοιάζει η ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ. Έχει ορθολογική αλήθεια ή ψεύδος η πρόταση που λέει; Αυτό με νοιάζει.

Προσπαθείς να μας πείσεις με μια φωτό άκυρη, μια διαπίστωση ότι τι; Δεν είναι καλοί οι Εθνικοί οδοί που έχουμε στην Ελλάδα το 2017;

Δεν ταξιδεύει κάποιος με τρομερή ασφάλεια, σε σωστό και μελετημένο δρόμο από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη; Από την Θεσσαλονίκη στα Γιάννενα; Γιατί εσύ νομίζεις ότι βρήκες κάτι ανάποδες κλίσεις κάπου;

Σοβαρά τώρα;

Από αυτήν την ορθολογική, δεν έχεις. Το γιατί το εξήγησα, δεν θα φθείρω άλλο το πληκτρολόγιο.

Την επόμενη φορά, βάλε και καμιά φωτό από αγροτική οδό, χωματόδρομο, να μας πεις πόσο τρελλός δεν είσαι.

Mountain-track1.jpg

''Κοιτάτε παιδιά χάλια η εθνική οδός, βλέπετε την ανάποδη κλίση εκεί που είναι η κορυφή του περάσματος; Ναι ναι έτσι είναι και ο υπόλοιπος δρόμος, κάντε μια βόλτα να το δείτε. Φωτό; Τυχαία που βρήκα στο ιντερνετ, ναι αλήθεια, έχουν λογική όλα αυτά που γράφω.''

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τις κουβέντες περί που εργάζομαι, να τις πεις σε κανάν άλλον. Όπως επίσης και τα περί πάθους.

Εγώ υπερασπίζομαι το σωστό, το ορθολογικά σωστό.

Δεν με νοιάζει ποιός λέει κάτι, δεν με νοιάζει πως λέει κάτι, δεν με νοιάζει τι θέση έχει στην κοινωνία, δεν με νοιάζει πότε το λέει, δεν με νοιάζει τίποτα απόλα αυτά.

Με νοιάζει η ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ. Έχει ορθολογική αλήθεια ή ψεύδος η πρόταση που λέει; Αυτό με νοιάζει.

Προσπαθείς να μας πείσεις με μια φωτό άκυρη, μια διαπίστωση ότι τι; Δεν είναι καλοί οι Εθνικοί οδοί που έχουμε στην Ελλάδα το 2017;

Δεν ταξιδεύει κάποιος με τρομερή ασφάλεια, σε σωστό και μελετημένο δρόμο από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη; Από την Θεσσαλονίκη στα Γιάννενα; Γιατί εσύ νομίζεις ότι βρήκες κάτι ανάποδες κλίσεις κάπου;

Σοβαρά τώρα;

Από αυτήν την ορθολογική, δεν έχεις. Το γιατί το εξήγησα, δεν θα φθείρω άλλο το πληκτρολόγιο.

Την επόμενη φορά, βάλε και καμιά φωτό από αγροτική οδό, χωματόδρομο, να μας πεις πόσο τρελλός δεν είσαι.

Δε θέλεις να καταλάβεις. Σ' αρέσει μόνο να δυναμιτίζεις τις κουβέντες.

Άρα λοιπόν, θα συμφωνήσω μαζί σου και θα σε παρακαλέσω να μη φθείρεις άλλο το πληκτρολόγιο και άσε κανάν άλλον να γράψει, που μπορεί να βλέπει  και να καταλαβαίνει καλύτερα τα τρελά που γράφω και εννοώ εγώ. Καμμία αντίρρηση.

Για τους υπολοίπους λοιπόν πλην εσού:

Φωτογραφία απ' το internet <ΜΟΡΕΑΣ> της επίμαχης δηλ. Κορίνθου-Τρίπολης 

9a13efb4ec_moreas_highway_0_0.jpg?itok=7

Αυτός που έρχεται από απέναντι (αριστερά δηλ.) φαίνεται να έχει μπροστά του δεξιά στροφή με κλίση ανύπαρκτη έως και ελάχιστα αριστερά, ενώ και ο κινούμενος στη δεξιά λωρίδα, δείχνει να έχει μπροστά του αριστερή στροφή με ανύπαρκτη εσωτερική κλίση, ίσως και λίγο προς τα έξω (δεξιά δηλ.)

(Κοιτώντας τις κολώνες, η φωτογραφία δείχνει να έχει τραβηχτεί ίσια. Δεν παίρνω και όρκο 100%, αλλά έτσι δείχνει).

Άλλη φωτογραφία απ' το internet περί "ανώμαλου" οδοστρώματος σε άλλο οδικό δίκτυο τέτοιας κατηγορίας. (Λέει από τούνελ Βέρμιο)

tounelvermio.jpg

Το βλέπετε το "φούσκωμα" του δρόμου εκεί κοντά στο διάζωμα? Ακολουθήστε με το μάτι την πορεία της νησίδας και θα το δείτε. Εκεί λοξά αριστερά απ' την πρώτη λευκή διακεκομμένη γραμμή. Δεν θα προκαλέσει τίποτα? Δεν ξέρω, μπορεί και όχι. Με μηχανή γερμένη λόγω αριστερής στροφής, μπορεί και ναι. Για τελειότητα δρόμου όμως δεν το λες.......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γενικά πάντως η ποιότητα των εθνικών οδών είναι πλέον πολύ καλή και βελτιώνεται συνεχώς.

Το θέμα είναι ότι με τέτοιες υπερτιμολογησεις στης αναθέσεις έργων θα είχαν γίνει και οι επαρχιακές οδοί μαζί, καθώς και οι χρεώσεις στα διόδια είναι ότι να 'ναι αφού δεν υπάρχει έλεγχος.......Τι πρωτότυπο;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δε θέλεις να καταλάβεις. Σ' αρέσει μόνο να δυναμιτίζεις τις κουβέντες.

Άρα λοιπόν, θα συμφωνήσω μαζί σου και θα σε παρακαλέσω να μη φθείρεις άλλο το πληκτρολόγιο και άσε κανάν άλλον να γράψει, που μπορεί να βλέπει  και να καταλαβαίνει καλύτερα τα τρελά που γράφω και εννοώ εγώ. Καμμία αντίρρηση.

Για τους υπολοίπους λοιπόν πλην εσού:

Φωτογραφία απ' το internet <ΜΟΡΕΑΣ> της επίμαχης δηλ. Κορίνθου-Τρίπολης 

9a13efb4ec_moreas_highway_0_0.jpg?itok=7

Αυτός που έρχεται από απέναντι (αριστερά δηλ.) φαίνεται να έχει μπροστά του δεξιά στροφή με κλίση ανύπαρκτη έως και ελάχιστα αριστερά, ενώ και ο κινούμενος στη δεξιά λωρίδα, δείχνει να έχει μπροστά του αριστερή στροφή με ανύπαρκτη εσωτερική κλίση, ίσως και λίγο προς τα έξω (δεξιά δηλ.)

(Κοιτώντας τις κολώνες, η φωτογραφία δείχνει να έχει τραβηχτεί ίσια. Δεν παίρνω και όρκο 100%, αλλά έτσι δείχνει).

Άλλη φωτογραφία απ' το internet περί "ανώμαλου" οδοστρώματος σε άλλο οδικό δίκτυο τέτοιας κατηγορίας. (Λέει από τούνελ Βέρμιο)

tounelvermio.jpg

Το βλέπετε το "φούσκωμα" του δρόμου εκεί κοντά στο διάζωμα? Ακολουθήστε με το μάτι την πορεία της νησίδας και θα το δείτε. Εκεί λοξά αριστερά απ' την πρώτη λευκή διακεκομμένη γραμμή. Δεν θα προκαλέσει τίποτα? Δεν ξέρω, μπορεί και όχι. Με μηχανή γερμένη λόγω αριστερής στροφής, μπορεί και ναι. Για τελειότητα δρόμου όμως δεν το λες.......

χωρεις καμοια ειρωνια....αλλα ακομα και αυτα τα χαλια σημεια........τα συναντας παρα πολυ ποιο συχνα απο οσο φανταζεσε στν μητερα ....τον δρομων Γερμανια!!!!! Με καθε σεβασμο να ξερες ποσες φορες  μνημονευω την εθνικη οδο μας!!!!!!!!  Στα ισα μην παραπωνιεσαι στα ισα εχουμε απο της καλητερες και ποιο πληρης εθνικες οδους αυτη την στιγμη στην ευρωπη!!!! Δεν σ λεω αν ειναι ακριβη...ειναι!!!! Ουτε αν αν συνολικα ειναι 4000 χιλιομετρα γιατι ειναι!!!!!ομως καταφεραμε να την κανουμε απο τις ποιο πληρης και συνεχιζουμε!!!!!!!! 

αντι να παραπονιεσε για τους δρομους να παραπονιεσε που ο ελληνας τωρα που εχει δρομους και αυτοκινητα σωστα και στολο δεκαετιας !!!!! Δεν εχει λευτα για βεμζινες και διοδια!!!!!! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χωρεις καμοια ειρωνια....αλλα ακομα και αυτα τα χαλια σημεια........τα συναντας παρα πολυ ποιο συχνα απο οσο φανταζεσε στν μητερα ....τον δρομων Γερμανια!!!!! Με καθε σεβασμο να ξερες ποσες φορες  μνημονευω την εθνικη οδο μας!!!!!!!!  Στα ισα μην παραπωνιεσαι στα ισα εχουμε απο της καλητερες και ποιο πληρης εθνικες οδους αυτη την στιγμη στην ευρωπη!!!! Δεν σ λεω αν ειναι ακριβη...ειναι!!!! Ουτε αν αν συνολικα ειναι 4000 χιλιομετρα γιατι ειναι!!!!!ομως καταφεραμε να την κανουμε απο τις ποιο πληρης και συνεχιζουμε!!!!!!!! 

αντι να παραπονιεσε για τους δρομους να παραπονιεσε που ο ελληνας τωρα που εχει δρομους και αυτοκινητα σωστα και στολο δεκαετιας !!!!! Δεν εχει λευτα για βεμζινες και διοδια!!!!!! 

Μ' εντυπωσιάζει αυτό που λες για τους Γερμανικούς - και όχι μόνο - δρόμους. Ζεις εκεί οπότε δεν το αμφισβητώ. Μη σου πω παρηγοριέμαι κιόλας.

Ντάξει, το θετικό είναι ότι μεγαλώνει όλο και περισσότερο το οδικό δίκτυο τέτοιων προδιαγραφών. Αυτό από μόνο του είναι αναμφίβολα πολύ σημαντικό. Απλά το σκεπτικό μου ήταν "το κάνουνε που το κάνουνε το έργο, τόσο δύσκολο είναι να ξεκολλήσουν πια απ' τη νοοτροπία να κάνουν τον τάπητα παντού ευθεία? Δε θα κόστιζε τίποτα παραπάνω να βάζανε και καμμιά κλίση και θα ήταν ΤΕΛΕΙΟ". That's all.:smile:

Η τελευταία φράση σου είναι όντως πικρή και στενάχωρη αλήθεια.:sleep:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παικτη, σου τα λενε ομορφα.

Ο "πρασινος" δρομος μας ... γνωστος και ως "αυτοκινητοδρομος" ... ειναι ΣΠΕΣΙΑΛ.

Τοσο, που οταν ολα τα κομματια ολοκληρωθουν στο 100% ... θα ειναι ακριβος για ενα και μονο λογο.... ΓΙΑΤΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΕΦΤΑ και ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Γι'αυτο.... και μονο γι'αυτο. Γιατι για τον τυπα που τα 1300€ καθαρα ειναι ο μισθος του, δεν ιδρωνει τ'αφτακι του... αλλα για τον μεσο ΕΛΛ με τα 600 μεικτα και τις 1002 αναγκες, ειναι μανικι το ταξιδι 600χλμ για την καβλαντα του.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να και μία σωστή κλίση στο βάθος, για να καταλαβαινόμαστε...

assets_LARGE_t_942_44492352.JPG

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παικτη, σου τα λενε ομορφα.

Ο "πρασινος" δρομος μας ... γνωστος και ως "αυτοκινητοδρομος" ... ειναι ΣΠΕΣΙΑΛ.

Τοσο, που οταν ολα τα κομματια ολοκληρωθουν στο 100% ... θα ειναι ακριβος για ενα και μονο λογο.... ΓΙΑΤΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΕΦΤΑ και ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Γι'αυτο.... και μονο γι'αυτο. Γιατι για τον τυπα που τα 1300€ καθαρα ειναι ο μισθος του, δεν ιδρωνει τ'αφτακι του... αλλα για τον μεσο ΕΛΛ με τα 600 μεικτα και τις 1002 αναγκες, ειναι μανικι το ταξιδι 600χλμ για την καβλαντα του.

για τον ιδιο ακριβος λογο θα ειναι......για αυτους που εχουν λευτα...η για αυτους που εχουν αναγκη.....για τους υπολοιπους μια φορα τον χρονο και αν...

Τροποποιήθηκε από τον lost_angel

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά ότι και να λέμε οι Ε.Ο. μας πλέον έχουν αναβαθμιστεί απο πλευρας ποιότητας οδοστρώματος και χάραξης.Το θέμα είναι οτι η τιμολόγιση της κίνησης μας σε αυτές παραμένει η χειρότερη ανα την Ευρωπη(και ίσως ανα τον κόσμο).Εκτός του οτι η Ελλάδα παραμένει η μόνη χώρα στην οποία οι κάτοικοι καλούνται να πληρώνουν διόδια ενω καταβάλουν τεράστια ποσά για τέλη κυκλοφορίας,η κοστολόγιση της χρήσης των Ε.Ο. μας μέσω των διοδίων είναι άδικη καθώς δεν καλλείται ο χρήστης του δρόμου να καταβάλλει αντίτιμο ανάλογο με το τμήμα της οδού που έκανε χρήση.

Για παράδειγμα,κάποιος ο οποίος ξεκινάει απο το Μέτσοβο με κατεύθυνση την Ηγουμενίτσα θα πληρωσει τα διόδια στην Τύρια.Τα ίδια διόδια και το ίδιο ποσό θα πληρώσει και αυτός που ξεκινά απο Γιάννενα έχοντας χρησιμοποιήσει κατα 50+ χλμ μικρότερο τμημα της οδού.

Εκτός της άδικης κοστολόγισης, θεωρώ άκρως επικίνδυνο καθώς και περιττό το να αναγκάζεσαι να σταματάς για να καταβάλεις το αντίτιμο των διοδίων μόνο και μόνο γιατί μπηκες στα όρια κάποιας περιφέρειας ή νομου,όταν μάλιστα δέν αποτελλεί τον τελικό σου προορισμό.

Η αναλογία δε του αντιτίμου μεταξύ μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου είναι κατάφορη αδικία εις βάρος των δικλυκιστών βάση του πόσο επιβαρύνει μια μοτοσυκλέτα το οδόστρωμα και την κίνηση σε σχέση με το αυτοκίνητο απο πλευράς βάρους και όγκου.

Αχ Ελλαδίτσα μας......

Τροποποιήθηκε από τον JK

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

.......................

Η αναλογία δε του αντιτίμου μεταξύ μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου είναι κατάφορη αδικία εις βάρος των δικλυκιστών βάση του πόσο επιβαρύνει μια μοτοσυκλέτα το οδόστρωμα και την κίνηση σε σχέση με το αυτοκίνητο απο πλευράς βάρους και όγκου.

Αχ Ελλαδίτσα μας......

Πριν χρόνια και για πολλά χρόνια, οι μοτοσυκλέτες πλήρωναν το 50% του αντιτίμου των αυτοκινήτων.

Και ήρθαν οι έξυπνοι οι διαχειριστές των δρόμων - με τις ευλογίες των κλεφταράδων πολιτικών και με το αζημίωτο φυσικά - και το έκαναν 75%. Τη στιγμή που μια μοτοσυκλέτα έχει τις μισές ρόδες, το 1/6 του βάρους (πολύ χοντρικά και κατά μέσο όρο), το 1/2-1/3 του όγκου ενός ιχ, και τα 2/5 των ατόμων που μπορεί να μεταφέρει. 

Λογικά θα πρέπει να τρίζουν τα κόκκαλα των αρχαίων ημών προγόνων για τον πλήρη εξευτελισμό των εννοιών Δημοκρατίας, Δικαιοσύνης, Ισονομίας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πριν χρόνια και για πολλά χρόνια, οι μοτοσυκλέτες πλήρωναν το 50% του αντιτίμου των αυτοκινήτων.

Και ήρθαν οι έξυπνοι οι διαχειριστές των δρόμων - με τις ευλογίες των κλεφταράδων πολιτικών και με το αζημίωτο φυσικά - και το έκαναν 75%. Τη στιγμή που μια μοτοσυκλέτα έχει τις μισές ρόδες, το 1/6 του βάρους (πολύ χοντρικά και κατά μέσο όρο), το 1/2-1/3 του όγκου ενός ιχ, και τα 2/5 των ατόμων που μπορεί να μεταφέρει. 

Λογικά θα πρέπει να τρίζουν τα κόκκαλα των αρχαίων ημών προγόνων για τον πλήρη εξευτελισμό των εννοιών Δημοκρατίας, Δικαιοσύνης, Ισονομίας.

στην Ιταλία αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες πληρωνουν το ιδιο......χωρίς καμια έκπτωση κι ας πατάνε λιγότερα τετραγωνικά ρόδας στο έδαφος.

διαφωνώ και για τις ''κλίσεις'' αλλά σου απαντούν άλλοι πιο πάνω που με καλύπτουν.

Απλά να σου πώ ότι σε καμιά πίστα στον κόσμο δεν υπάρχουν κλίσεις σαν αυτές που εννοείς.

Οι Ν.Ε.Ο. φτιάχτηκαν με Γερμανικές προδιαγραφές όπου και σε αυτήντην χώρα κλισεις στις στροφέςδεν υπάρχουν .....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στην Ιταλία αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες πληρωνουν το ιδιο......χωρίς καμια έκπτωση κι ας πατάνε λιγότερα τετραγωνικά ρόδας στο έδαφος.

διαφωνώ και για τις ''κλίσεις'' αλλά σου απαντούν άλλοι πιο πάνω που με καλύπτουν.

Απλά να σου πώ ότι σε καμιά πίστα στον κόσμο δεν υπάρχουν κλίσεις σαν αυτές που εννοείς.

Οι Ν.Ε.Ο. φτιάχτηκαν με Γερμανικές προδιαγραφές όπου και σε αυτήντην χώρα κλισεις στις στροφέςδεν υπάρχουν .....

- Στην Ιταλία όμως πληρώνουν ανάλογα με το πόσα χλμ θα διανύσουν και σταματάνε 2 φορές μόνο. Μία για να πάρουν το χαρτάκι στην είσοδό τους στην autostrada και μία όπου βγουν. Αν καταλήγει να πληρώνουν και λιγότερα απ' ότι εδώ, ας πληρώνουν και το ίδιο τουτού και μηχανές. Εδώ κάθε 20χλμ (μετρημένα) σε αναγκάζουν να σταματάς. Με τις ταχύτητες δε που πηγαίνουμε πλέον, αυτό μεταφράζεται σε κάθε 10' !!!!!!!

- Μιλάω για νορμάλ κλίσεις που να εξαλείφουν τη φυγόκεντρο δύναμη. Εφόσον δεν κοστίζει παραπάνω, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην φτιάχνονται έτσι οι δρόμοι. Θα τους πέσει ο λώκος? Το ότι δεν φτιάχνονται έτσι όπως λέτε, δεν εξηγεί το γιατί και γιατί θα ήταν λάθος να φτιάχνονται με κλίση (νορμάλ κλίση, όχι πίστας αγώνων, το χοντρύνατε). :biggrin: Δηλ. αν κάτι γίνεται λάθος, πρέπει να συνεχίζουμε να το φτιάχνουμε έτσι επειδή "έτσι είθισται"? Τί είναι, οι Νόμοι του Μωυσή? :tongue:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

- Στην Ιταλία όμως πληρώνουν ανάλογα με το πόσα χλμ θα διανύσουν και σταματάνε 2 φορές μόνο. Μία για να πάρουν το χαρτάκι στην είσοδό τους στην autostrada και μία όπου βγουν. Αν καταλήγει να πληρώνουν και λιγότερα απ' ότι εδώ, ας πληρώνουν και το ίδιο τουτού και μηχανές. Εδώ κάθε 20χλμ (μετρημένα) σε αναγκάζουν να σταματάς. Με τις ταχύτητες δε που πηγαίνουμε πλέον, αυτό μεταφράζεται σε κάθε 10' !!!!!!!

- Μιλάω για νορμάλ κλίσεις που να εξαλείφουν τη φυγόκεντρο δύναμη. Εφόσον δεν κοστίζει παραπάνω, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην φτιάχνονται έτσι οι δρόμοι. Θα τους πέσει ο λώκος? Το ότι δεν φτιάχνονται έτσι όπως λέτε, δεν εξηγεί το γιατί και γιατί θα ήταν λάθος να φτιάχνονται με κλίση (νορμάλ κλίση, όχι πίστας αγώνων, το χοντρύνατε). :biggrin: Δηλ. αν κάτι γίνεται λάθος, πρέπει να συνεχίζουμε να το φτιάχνουμε έτσι επειδή "έτσι είθισται"? Τί είναι, οι Νόμοι του Μωυσή? :tongue:

δεν καταλαβαίνω τι τελικά μας ενοχλεί, το συχνό σταμάτημα ¨η το κοστος? Δηλαδή αν σταματούσαμε 2 φορές τότε ολα ΟΚ?
Με συγχωρείς αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα εναντίωσης στους ''κακούς'' ελληνικούς εθνικούς δρόμους.

Οι παντώς είδους δρόμοι δεν είναι ποδηλατοδρόμια ολυμπιακών εγκαταστάσεων για να έχουν κλίσεις που ''εξαλείφουν την φυγόκεντρο''. 
Ακόμα και στους αγώνες αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας δεν υπάρχουν τέτοιες κλίσεις, αλλά και πουθενά σε κανέναν Εθνικό δρόμο του κόσμου......
γι αυτό κι άλλωστε τα όρια ταχύτητας.
Πίστεψε με έχω οδηγήσει σε 4 ηπείρους και πουθενα δεν υπάρχουν τέτοιες κλίσεις . 
Ούτε στην autobahn υπάρχουν κλίσεις που εκεί δεν υπάρχουν και όρια ταχύτητας......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν καταλαβαίνω τι τελικά μας ενοχλεί, το συχνό σταμάτημα ¨η το κοστος? Δηλαδή αν σταματούσαμε 2 φορές τότε ολα ΟΚ?Με συγχωρείς αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα εναντίωσης στους ''κακούς'' ελληνικούς εθνικούς δρόμους.

Οι παντώς είδους δρόμοι δεν είναι ποδηλατοδρόμια ολυμπιακών εγκαταστάσεων για να έχουν κλίσεις που ''εξαλείφουν την φυγόκεντρο''. 
Ακόμα και στους αγώνες αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας δεν υπάρχουν τέτοιες κλίσεις, αλλά και πουθενά σε κανέναν Εθνικό δρόμο του κόσμου......
γι αυτό κι άλλωστε τα όρια ταχύτητας.
Πίστεψε με έχω οδηγήσει σε 4 ηπείρους και πουθενα δεν υπάρχουν τέτοιες κλίσεις . 
Ούτε στην autobahn υπάρχουν κλίσεις που εκεί δεν υπάρχουν και όρια ταχύτητας......

- Προσωπικά μ' ενοχλεί και το τόσο συχνό σταμάτημα (νομίζω όλους τους ενοχλεί, δεν πιστεύω να βρεθεί ένας να πει γουστάρω να σταματάω κάθε 10' = 20 χλμ), αλλά και το κόστος.

- Αν δεν έχουν κλίσεις και οι autobahn που δεν έχουν όρια ταχύτητας, λογικά τα μισά θα πρέπει να φεύγουν έξω.

(Ξαναλέω πως όταν μιλάω για κλίσεις, δε μιλάω για κάτι υπερβολικό όπως το καταλαβαίνετε οι περισσότεροι. Υπάρχει και το λίγο ρε παιδιά, έλεος. Δεν είναι όλα στη ζωή "είπαν της γριας να χέσει κι αυτή κάθησε και ξεκωλιάστηκε".:biggrin: Τα ποδηλατοδρόμια που αναφέρεις είναι εντελώς άλλο πράγμα. Έχω βάλει και φωτογραφία ρε γμτ πιο πάνω για το τί θεωρώ σωστό. Αυτή η φωτογραφία δηλ. από πού είναι, απ' τον Πλούτωνα? Βλέπεις καμμιά υπερβολή?)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το 16 εκανα πειραια τριπολη και επιστροφη 5 φορες........απολυτα ευχαριστημενος........μαλλον ξυγκι απο την θελουμε να βγαζουμε......αντε να γινει και η πατρων να ησυχασουμε.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια, αν καποιος ανθρωπος δεν εχει λεφτα για διοδια και θελει να μετακινηθει απο Αθηνα σε Θεσσαλονικη με ασφαλεια γι αυτον και την οικογενεια του ποιον δρομο του προτεινετε;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με 3 διόδια σύνολο: όπου * παρακάτω σημαίνει ότι έχει διόδιο.

1) Αθήνα*>Θήβα (βγαίνοντας στην πρώτη έξοδο για Θήβα, όχι την δεύτερη που πληρώνεις διόδιο)>Αλίαρτος>Αμφίκλεια>Μπράλος>Λαμία>Δομοκός>Μοναστήριον>Φάρσαλα>Λάρσα>Τέμπη>Πλαταμώνας>Κατερίνη*>*Θεσσαλονίκη

Στο Μπράλος>Λαμία υπάρχει κόλπο να γλυτώσεις νόμιμα το διόδιο, κάνοντας μια παράκαμψη στον επαρχιακό για καμιά 10ρια χλμ, όπου θα δεις και αυτό το θέαμα(την περνάς κιόλας την γέφυρα αυτή)

05.jpg

Στο Λάρσα>Τέμπη υπάρχει κόλπο που με κανά 5-6χμ επαρχιακό παράλληλα της Εθνικής γλυτώνεις νόμιμα το διόδιο της εισόδου των Τεμπών.

Τέμπη>Πλαταμώνας, πάλι με κόλπο βγαίνεις πριν τα διόδια προς Πυργετό και μετά δεξιά και ακολουθείς τον παράλληλο προς την ''εθνική'' για περίπου 10km και μετά μπαίνεις κανονικά και νόμιμα μέσα.

Πλαταμώνα>Κατερίνη, πάλι κόλπο, στο κάστρο του Πλαταμώνα βγαίνεις στον παραλιακό δρόμο, και όλο παραλιακά ξαναμπαίνεις λίγο πριν την Κατερίνη στην Εθνική πάλι χωρίς διόδια.

Σύνολο 3 διόδια με την παραπάνω διαδρομή, όλοι οι παραπάνω δρόμοι είναι μια χαρά επαρχιακοί και κατά τόπους γρήγοροι επαρχιακοί π.χ. από Θήβα προς Αλίαρτο.

Υπάρχει και εναλλακτική χωρίς καθόλου τα δύο βόρεια διόδια από Λάρσα>Ελασσόνα>Κατερίνη>ΑΙγίνιο>Αλεξάνδρεια>Θεσσαλονίκη αλλά το Ελασσόνα>Κατερίνη είναι σπορ διαδρομή, εγώ το προτιμώ, το κριτήριο ''οικογένεια'' ίσως όχι.

Και νότια μπορείς να αποφύγεις το διόδιο αμά πας από Νότια Εθνική>Βίλια>Ερυθρές>Θήβα και μετά κατά το παραπάνω ή βγεις Άγιο Στέφανο, κάνεις κάποια km παράλληλα με την Εθνική, και στην έξοδο για Ωρωπό μετά τον συναυλιακό χώρο, ξαναμπαίνεις Εθνική.

Ειδικά το Λαμία>Λάρσα μέσω Δομοκού είναι και κατά 50km μικρότερη διαδρομή, από την Εθνική οδό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@FlyingInADream δυστυχως δεν την εχω κανει ποτε ολοκληρωμενη αυτη την διαδρομη και ηταν και ο κυριος λογος που ρωτησα μιας κι επεται ταξιδι και το σκεφτομαι για την εν λογω φαση αν δεν φαω βρισιμο απο τον εταιρο ταξιδιωτη βεβαια:laugh:. Αν ακολουθησω πιστα τα παραπανω points ποση ωρα θα βγει χοντρικα το Θεσσαλονικη/Αθηνα; 

On topic δεν θα πηγαινα φορτωμενος με την οικογενεια μου,βραδυ, με βροχη η παγο μεσω Δομοκου. Δεν θεωρω πως ειναι ενας δρομος που να θεωρειται σοβαρη εναλλακτικη της ΕΟ.

Τροποποιήθηκε από τον Gouky7

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το κατέβασμα του Δομοκού προς τον κάμπο για Φάρσαλα όντως είναι το πιο κλειστό κομάτι από όλα όσα είπα. Το έχω κάνει με όλες τις συνθήκες με όλα τα οχήματα, με μοτοσυκλέτα σε βροχή απλά πας σιγά, μπαστουνόρθιος.

Θεωρώ ότι με λογικές ταχύτητες, ούτε του σκοτωμού, ούτε βαριέμαι που ζω, έτσι όπως τα έγραψα στην πρώτη βέρσιον, ένα 6.5 ωρο το θες, από βάζω μπροστά ξεκινάω μέχρι το φτάσαμε κατέβα.

Το πιο μπελαλίδικο είναι το Πλαταμώνας>Κατερίνη, γιατί μπλέκεις με τα παραλιακά χωριά, περνάς από μέσα, έχει κάποιες διασταυρώσεις που πρέπει να ξέρεις που πας κ.ο.κ. Εκεί θα έλεγα, πλήρωσε ένα διόδιο παραπάνω και πήγαινε από Εθνική και αυτό το τμήμα.

Όλα τα άλλα για μοτοσυκλέτα, για σπορ μοτοσυκλέτα, είναι μια χαρά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Flying, αυτό το δρομολόγιο που λες, είναι πολύ δύσκολο να το θυμάται κανείς για να το εφαρμόσει, ιδίως αν κάνει τη διαδρομή σπάνια. Πρέπει να την κάνεις πολύ συχνά για να τη μάθεις τυφλοσούρτι.

Για να το εφαρμόσω πχ, θα πρέπει να το εκτυπώσω, να το έχω μαζί μου και να βάζω τον συνοδηγό να μου διαβάζει συνέχεια που θα βγω και πού θα ξαναμπώ, λες και είμαι πλήρωμα σε ράλλυ Ακρόπολις. :laugh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα