Jump to content
nikp81

Ενδυμασια αναβατη σε Scooter 125!!

Recommended Posts

Οπως εγραψα χτες αγορασα ενα μπουφαν Rev'it και ενα κρανος Nolan , και θελω να ρωτησω ,θεωρειται απαραιτητο επειδη το μηχανακι μου ειναι 125cc??Γιατι στην ελλαδα εχουν μια αντιληψη οτι επειδη ειναι μικρο μηχανακι παρε οτι φτηνοτερο βρεις για ενδυση κ κρανος!!Δηλαδη τουλαχιστον μπουφαν μηχανης δεν βλεπω να φορανε στα Scooterakia αλλα εγω νοιωθω ασφαλεια οταν το φοραω...σημερα που το φορεσα μερικοι με κοιτουσαν σαν εξωγηινο...μηπως επρεπε να παρω κατι αλλο??

Ευχαριστω , Νικος!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Τι σε νοιάζει βρε πώς σε κοιτάνε οι άλλοι; Εδώ το 80% των "μοτοσυκλετιστών" βγαίνουν ξεκράνωτοι και μιλάνε στο κινητό. Σε νοιάζει μήπως τι λένε αυτοί;

Αν θες τη γνώμη μου, δες την κουλτούρα σε άλλες χώρες. Και δεν αναφέρομαι στην Ευρώπη που σε κοιτάνε σαν εξωγήινο αν δεν φοράς κράνος. Στην Taiwan φοράνε τα δερμάτινα, μπαίνουν με τα σκουτεράκια τους σε πίστα και πάνε σαν διάολοι!! Αυτούς να κοιτάς, όχι τα δικά μας τα χάλια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στην Ελλαδα οπως λες εχουμε τετοιες αντιληψεις επειδη ο,τι μας λενε το πιστευουμε, και παντα κανουμε κατι με γνωμονα το τι θα πουν οι αλλοι!Αν πεσεις με το 125 με 60-70 θα πονεσει λιγοτερο;Δεν θα γδαρεις ολο σου το δερμα;;Δεν την καταλαβαινω αυτη την αντιληψη!

Αλλωστε αυτοι με τα 1000κ.ε ποσο παραπανω νομιζεις οτι πηγαινουν μεσα στην πολη απο το 125;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό που είπε ο r3negade. Εγώ με το Sh150 μέσα στην πόλη οδηγώ και πηγαίνω πολύ πιο γρήγορα απο οτι με το CBF μου.

Οπότε, ανεξάρτητα απο τα κυβικά, κράνος, μπουφάν και γάντια είναι must!

Και στα @@ σου πως σε κοιτάνε οι άλλοι. Εσύ να νιώθεις και να είσαι ασφαλής.

Τροποποιήθηκε από τον sorath

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παρε και γαντια τα χερια σε περιπτοση πτωσης γδερνοντε απιστευτα .

Πηρα ηδη και γαντια , και σκεφτομαι αδιαβροχο παντελονι και γκετες...

Οχι φυσικα , δεν με νοιαζει τι λενε οι αλλοι , απλα ρωτησα κ εσας που ειστε εμπειροι πανω σε αυτα τα θεματα...

Πηραμε ενα μηχανακι για εξυπηρετηση , αλλα προεχει η ασφαλεια μας και μετα ολα τα αλλα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπουφάν, κράνος γάντια φοράς ανεξαρτήτως κυβισμού...

Πάρε το αδιάβροχο και τις γκέτες, θα σου χρειαστούν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και το καλοκαιρι υποθετω μπουφαν(θερινο) πρεπει ...γιατι αν πεσεις με κοντομανικο δεν ειναι οτι καλυτερο!!

Ετσι δεν ειναι??

Για αδιαβροχο και γκετες εχετε να προτεινεται κατι ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aκριβως!Μπουφαν καλοκαιρινο!

Τωρα για αδιαβροχο και γκετες τι εννοεις;Κανονικα τα χειμωνιατικα!Δεν αλλαζει κατι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ έχω ένα αδιάβροχο παντελόνι της mtech και με έχει βολέψει μια χαρά 1 χρόνο τώρα. Αν θυμάμαι καλά το είχα πάρει 20€ απο την καλλιρόης (το μαγαζί μου διαφεύγει αλλά είναι απέναντι απο το φιξ).

Οι γκέτες ήταν της Bering και κράτησαν 1 χρόνο πριν φύγει ο πάτος της μιας (αν και έτσι κάνουν δουλειά τους σε δυνδιασμό με τα αδιάβροχα μποτάκια μηχανής της subirac).

Όσο κράτησαν πάντως ήταν πλήρως αδιάβροχες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην πάρεις γκέτες.. πάρε water-RESISTANT χειμωνιάτικα μποτάκια. Έτσι θα είσαι και πιο ασφαλής και δε θα σε νοιάζουν τα νερά.

Τέτοια έχω κι εγώ και δεν το μετανιώνω στιγμή. Έχουν φάει τρελά νερά και δεν πήρανε καθόλου νερό μέσα. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπουφάν, κράνος, γάντια πάντα και ανεξαρτήτως κυβικών.

για το 125 απλά μην δώσεις ένα σκασμό λεφτά για κράνος που το μεγάλο του πλεονέκτημα θα είναι η αεροδυναμική του και ο θόρυβος στις μεγάλες ταχύτητες.

Γκέτες να πάρεις. Θα τις φοράς είτε φοράς αδιάβροχα παπούτσια είτε όχι γιατί αλλιώς θα γίνονται χάλια.

Όσες φορές είχα μόνο το αδιάβροχο παντελόνι, τα παπούτσια μου είτε αδιάβροχα είτε όχι δεν ήταν για κόσμο.

Εγώ έχω τις colori με κόστος κάπου στα 25 με 30 ευρώ αν θυμάμαι καλά.

Τροποποιήθηκε από τον vthn

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μην σε νοιαζει τι λεει ο καθενας φορα οτι νομιζεις εσυ οτι ειναι καλυτερο, ας κανει ο καθενας συμφωνα με το κεφαλι του.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οπως εγραψα χτες αγορασα ενα μπουφαν Rev'it και ενα κρανος Nolan..................

.........................................................σημερα που το φορεσα μερικοι με κοιτουσαν σαν εξωγηινο...

_thumbsup.gif αρχικά !

Τώρα περί ενδυμασίας ε, είναι το γνωστό ''πρόβλημα''.....όσοι δεν έχουν ενασχόληση με μοτό, τις θεωρούν ποδήλατα !

εως ότου μάθουν ότι κάποιος δικός τους τσακίστηκε, καταγδάρθηκε........μην γράψω χειρότερα !mB_faskelo.gif

Τότε, θυμούνται κάποιον ''εξωγήινο'' που είχαν δεί, και καταλαβαίνουν ! Ή δεν καταλαβαίνουν γιατι είναι στενόμυαλοι και αφορίζουν την μοτοσυκλέτα με ομαδικά πυρά. kaaaala.gifkaaaala.gif

Μην σκάς καθόλου Νίκο, προχώρα όπως είσαι αρματωμένος, είσαι στον ''ασφαλή δρόμο''. victory.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπουφάν, κράνος, γάντια πάντα και ανεξαρτήτως κυβικών.

για το 125 απλά μην δώσεις ένα σκασμό λεφτά για κράνος που το μεγάλο του πλεονέκτημα θα είναι η αεροδυναμική του και ο θόρυβος στις μεγάλες ταχύτητες.

Γκέτες να πάρεις. Θα τις φοράς είτε φοράς αδιάβροχα παπούτσια είτε όχι γιατί αλλιώς θα γίνονται χάλια.

Όσες φορές είχα μόνο το αδιάβροχο παντελόνι, τα παπούτσια μου είτε αδιάβροχα είτε όχι δεν ήταν για κόσμο.

Εγώ έχω τις colori με κόστος κάπου στα 25 με 30 ευρώ αν θυμάμαι καλά.

Καταρχας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις , και πιστευω κ εγω οτι το πιο σωστο ειναι να εισαι σωστα ενδεδυμενος οταν καβαλας δικυκλο , ειτε μικρο ειτε μεγαλο...

Οσο αφορα το κρανος ειναι το Nolan Ν43 το οποιο μου στοιχισε 200 ευρω...νομιζω οτι η τιμη του ειναι μεσα σε λογικα πλαισια ...

Γενικα ο Ελληνας θελει πολλα χρονια ακομα για να φτασει τον Ευρωπαιο αναβατη σε θεματα αντιληψης , ασφαλειας και οδηγικης συμπεριφορας(δεν ειναι ολοι ετσι , μιλαω για την πλειοψηφια που βλεπω στους δρομους)...

Ειδικα αυτοι οι "ακρανωτοι" με το κινητο στο χερι(οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω) ειναι κατι που πιστευω δεν θα δεις στην Γερμανια , Αγγλια , Ελβετια , Αυστρια κτλ ....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ό,τι φοράει ο καθένας καλό είναι!

Βέβαια πρωί με την ζέστη το μπουφάν δεν παλεύεται, αλλά αν το μπορείς φόρα το και εννοείται μην σε νοιάζει τι λένε και αν λένε οι άλλοι.

Εγώ 2 πτώσεις που είχα με το σκουτερ, επείδη φόραγα κράνος μπουφάν δεν κατάλαβα τίποτα και ειδικά στη μία έσκασα με το κεφάλι σε αυτοκίνητο, αλλά φόραγα κράνος, οπότε δεν έπαθα γρατζουνιά ;)

Καλά χιλιόμετρα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλα έκανες το να πέσεις στην ασφαλτο εστω και τρεχοντας με τα ποδια με 20 χλμ ζημια θα παθεις όποτε ποσο μάλλον με μηχανακι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειδικα αυτοι οι "ακρανωτοι" με το κινητο στο χερι(οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω) ειναι κατι που πιστευω δεν θα δεις στην Γερμανια , Αγγλια , Ελβετια , Αυστρια κτλ ....

...είμαι σίγουρος πως περιμένουν να ανέβουν στο μηχανάκι και να βάλουν μπροστά για να πάρουν τηλέφωνο :thumbsdown:

Πάντως φίλε μην σε νοιάζει τι λένε. Όταν είχα πάρει το κράνος μου (Nolan N62 - €160) μου λέγαν όλοι οι έξυπνοι "ποιο ακριβό το κράνος από το μηχανάκι σου"...

Μη μασάς, μαγκιά είναι να έχεις την υγεία σου!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οπως εγραψα χτες αγορασα ενα μπουφαν Rev'it και ενα κρανος Nolan , και θελω να ρωτησω ,θεωρειται απαραιτητο επειδη το μηχανακι μου ειναι 125cc??Γιατι στην ελλαδα εχουν μια αντιληψη οτι επειδη ειναι μικρο μηχανακι παρε οτι φτηνοτερο βρεις για ενδυση κ κρανος!!Δηλαδη τουλαχιστον μπουφαν μηχανης δεν βλεπω να φορανε στα Scooterakia αλλα εγω νοιωθω ασφαλεια οταν το φοραω...σημερα που το φορεσα μερικοι με κοιτουσαν σαν εξωγηινο...μηπως επρεπε να παρω κατι αλλο??

Ευχαριστω , Νικος!!

Φιλαρακι χθες που αγορασες το μπουφαν στην Σαλονικη εδω ειχε 40 βαθμους ακριβως.

Προφανως για αυτο σε κοιτουσανε σαν εξωγηινο,απορω με την εκπληξη σου

Και Robocop να ντυθεις αν σε κοπανησει κανενα αμαξι θα σε κανει μπριζολακια

Ιλαρα θα βγαλεις με το μπουφαν Ιουλη μηνα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστω , Νικος!!

και ποδιλατο να εχεις κρανος και μπουφαν φορα!(που λεει ο λογος που στην τελικη εχει και δικιο)

αφου οδηγαμε κατι το οποιο αναπτυζει ταχυτιτα πανω απο 20 χιλιομετρα (οσο μπορουμε να τρεξουμε υποτιθετε), η προστασια ειναι απαρετητη!

σωστα?

και ασε τωρα τον καθε τυχαιο να σου λεει την γνωμη του! να κυνηγας το σωστο και πανω απο ολα τι νιοθεις και εσυ σωστο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βασικά τα γάντια είναι πιο απαραίτητα ακόμη και από το μπουφάν. Η πρώτη κίνηση που κάνεις σε πτώση είναι να βάλεις τα χέρια κάτω. Πρόσφατα έπεσε φίλος χωρίς γάντα και μπρρρρ...

Έχω μια απορία: όλοι αυτοί που κυκλοφορούν με ακριβό κρανάκι και σινιέ μπουφανάκι, αλλά με τα χέρια γυμνά καταλαβαίνουν τι κάνουν ή απλά ντύνονται λόγω μόδας?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα