Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2010 Ήταν ξεκάθαρο απο την πρώτη στιγμή που διάβασα για την εκδρομή στο Fast Forward Racing Trips στο Muzello. Σήκωσα το τηλέφωνο αμέσως και μίλησα με τον Πάνο τον Πατακιά, τον ρώτησα αν μπορούσα να πάω στην Ιταλία μερικές μέρες νωρίτερα από τους υπόλοιπους και μετά να ενσωματωθώ με το γκρουπ, είπε πως γίνεται, και έκλεισα επί τόπου. ¨Είσαι ο πρώτος που κλείνει¨ μου είπε, ήταν 17 Ιανουαρίου. Τα προγράμματα μου ήρθαν δυό φορές τα πάνω κάτω, με το VFR forum δεν με βόλεψαν οι ημερομηνίες, κάποια κουλάδια από Γερμανία μεριά δεν κατέβηκαν Δολομίτες, η απεργία των λιμενεργατών την Δευτέρα 31/5 μου έκοψε άλλη μια μέρα αναβάλλοντας την αναχώρησή μου για την Τρίτη 1/6, αλλά, σε πείσμα όλων των αντιξοοτήτων, Τρίτη απόγευμα είμαι στην Ηγουμενίτσα για να πάρω το βραδινό καράβι για Ανκώνα. Και ενώ ο αρχικός μου σχεδιασμός ήταν για τρείς μέρες στους Δολομίτες, λόγω έλλειψης χρόνου έγινε δύο μέρες στο Maranello Εκεί, συμπτωματικά βρίσκομαι με έναν γνωστό μου από την Καβάλα που ξεκινάει με το Ντέρο του για Σικελία – Τυνησία. Τα λέμε μέχρι να έρθουν τα (καθυστερημένα) καράβια μας και βούρ στο πλοίο για ύπνο. Η τρίωρη καθυστέρηση στην αναχώρηση (που μάλλον η ΜΙΝΟΑΝ το έχει σύστημα, αλλά θα τους τα χώσω αργότερα) με αναγκάζει να (ξανά)αναθεωρήσω το πρόγραμμα, που το ξανααναθεώρησα την επομένη, όταν η καθυστέρηση στη αποβίβαση έφτασε τις τεσσεράμισι ώρας. Αν ξαναδούν τα φράγκα μου, να με …….. Με αυτά και με τα άλλα λοιπόν, αντί για τις 14.30 που λένε στα προγράμματα τους, βγήκαμε στο λιμάνι στις επτά το απόγευμα. Άρχισε και ένα ψιλόβροχο, οπότε, όντας 280 χιλιόμετρα μακριά από τον προορισμό μου, η Autostrada ήταν η μόνη λύση. Γέμισμα με Ιταλική βενζίνη λοιπόν, αφού είχα φροντίσει να μου ανάψει λαμπάκι στην Ηγουμενίτσα, αδιάβροχα, κλείδωμα το γκάζι στα 135 (πραγματικά, μετρημένα από το GPS) χ.α.ω., και καταπίνουμε την απόσταση με γρήγορους ρυθμούς. Η Ιταλική ΑΣΦΑΛΤΟΣ (ναι, πάλι με κεφαλαία) δεν παύει να με εκπλήσσει. Κάθε φορά με το που την πατάω, αναρωτιέμαι πόσο άχρηστοι, ασυνείδητοι, απατεώνες είναι και οι εργολάβοι μας, αλλά και οι πολιτικοί μας, που μας αναγκάζουν να κινούμαστε σε αυτές τις πίστες πατινάζ που αποκαλούμε ¨δρόμους¨........... Αλλάζεις λωρίδες και πατάς την βρεγμένη διαχωριστική έτσι, για πλάκα, για να βεβαιωθείς πως είναι πραγματικά δυνατόν να μην γλυστράει. Φτάνοντας στην Μολόνια έχω κερδίσει αρκετό χρόνο ώστε να αφήσω την Autostrata και να πιάσω λίγο επαρχιακούς. Σβέλτος ρυθμός, όμορφοι δρόμοι, ακριβέστατο GPS (thank you Mr. Patakias), και στις δέκα ακριβώς είμαι μπροστά στο ξενοδοχείο. Η μηχανή στο γκαράζ, τα πράγματα στο δωμάτιο, τσιγάρο και μιά μικρή ποδαρόβολτα στο Maranello, λίγο να ξεμουδιάσω και μετά ύπνο............. ...................................συνεχίζεται............................ 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
steven_04 2.152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2010 Αναμένω την συνεχεια σαν 6χρονο που θελει να φαει παγωτο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αήρ 1.241 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2010 Δώσε φώτο στο λαό... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
strada 49 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2010 κι ενα παγωτο στον steven_04 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vittorio 1.259 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2010 G E L A T O O O O O ! ! ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2010 Γουελκαμ μπακ Παναγκιωτης Αυτο με την Αθανατη Ελληνικη Λεβεντια και Ασφαλτο που γραφεις οντως..ειναι ενα θεμα ΓΑΜΩΤΟ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2010 απειρα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FOURNARIS 2.079 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2010 Αυτο το συνεχιζεται με σκοτωσε....... Γρηγορα λεμε θελουμε και αλλες φωτογραφιες και πολυ κειμενο!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Whatevier 1.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2010 Gelatooo Fragola Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2010 Παίδες, απο φώτο μην περιμένετε την περσινή ......... φωτοδιάρροια, φέτος ήμουν μονοκάβαλος και δεν έλεγε κάθε τόσο να κόβω τον ρυθμό για το κάθε πέταλο, βουνοκορφή ή χαράδρα......... Κάτι θα κάνουμε ομως, απο το απόγευμα και μετά. Σταύρεν, έκανες τίποτις για αυτά που λέγαμε; (Acer Asprire 5100, λάμπα και κάτω τελλάρο). Αν δεν μου πείς Ο.Κ. δεν έχει φώτο........ 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
steven_04 2.152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2010 Παίδες, απο φώτο μην περιμένετε την περσινή ......... φωτοδιάρροια, φέτος ήμουν μονοκάβαλος και δεν έλεγε κάθε τόσο να κόβω τον ρυθμό για το κάθε πέταλο, βουνοκορφή ή χαράδρα......... Κάτι θα κάνουμε ομως, απο το απόγευμα και μετά. Σταύρεν, έκανες τίποτις για αυτά που λέγαμε; (Acer Asprire 5100, λάμπα και κάτω τελλάρο). Αν δεν μου πείς Ο.Κ. δεν έχει φώτο........ Πες πως εγινε!!!! Αντε ξεκινα το κειμενο και τις φωτο. VIVA ITALIA!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2010 Aντε Πανο, καλως ξαναγυρισες! Περιμενουμε φωτος!! (Οσο αναφορα τους Ιταλικους δρομους, μαλλον καθε περυσι και καλυτερα τους βλεπω πια, ειδικα σε συγκριση με γειτονικους, π.χ. Σλοβενια, οσο και αν ακουγεται "καπως".. :yes: ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ταξιδευτής 6.947 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2010 Aντε ρε καθαρμα! Μας ανοιγεις την ορεξη και μετα τιποτα; Βαζε φωτο λεμε!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
IoannisPanagiotidis 2.125 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2010 ....καλωσηρθες φιλε!....χαιρομαι που ολα πηγαν καλα!... αντε σχεδον απογευμα ειναι ! ...δωσε φωτο Λεμεεεεεε!...χαχα!! ... ... .....κάποια κουλάδια από Γερμανία μεριά δεν κατέβηκαν Δολομίτες, ωχ!..μας την ειπε! ....την αλλη φορα φιλε! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2010 Ξημερώνει Πέμπτη και είμαι στο πόδι από τα χαράματα. Πρωινό στο ξενοδοχείο και μετά βόλτα και καφέ στην κεντρική πλατεία του Μαρανέλλο, μέχρι να πάει 9.00 και να ανοίξει τις πόρτες του το μουσείο Φερράρι. Φυσικά και δεν είναι δυνατόν να φιλοξενεί ΟΛΕΣ τις Φερράρι που τρέξανε σε αγώνες ή βγήκαν στην παραγωγή, το δείγμα όμως είναι πολύ πλούσιο. Για να μην σας κουράζω, ενδεικτικά: 500 F2 D 50 του 1955, με τα ρεζερβουάρ ανάμεσα στις ρόδες, τα πρώτα βήματα στον άγνωστο μέχρι τότε κόσμο της αεροδυναμικής 330 Και δύο μονοθέσια του μεγαλύτερου ταλέντου που πέρασε ποτέ από την F1, του αδικοχαμένου το 1982 στο Zolder, Gilles Villeneuve. Πιο πέρα το γραφείο του Commendatore, αυτούσιο. Μόνο στη σκέψη του τί συζητήσεις και με ποιους είχε γύρω από αυτό, τί ιδέες σχεδιάστηκαν εκεί πάνω, σε πιάνει ρίγος. Παραδίπλα το αμφιθέατρο που φιλοξενεί τις τελευταίες πρωταθλήτριες. Κάθεσαι στα (κόκκινα) σκαμπώ στο κέντρο και στις οθόνες απέναντι βλέπεις ό,τι βίντεο μπορείς να φανταστείς, από τους πρώτους αγώνες F1, απο Le Mans, απο τα μυθικά Mille Miglia και Targa Florio, Can-Am, αποσπάσματα από συνεντεύξεις του Commendatore και οδηγών-θρύλων. Τazio Nuvolari, Jacky Icks, Niki Lauda, Jody Scheckter, Gilles Villeneuve, Michael Schumacher…………. Και αν αυτά δεν σε κάνουν να νοιώσεις ένα δέος, γυρνάς πίσω και βλέπεις αυτή την τροπαιοθήκη που περιέχει ένα μικρό μόνο μέρος από τα τρόπαια που έχουν πάρει οι Κόκκινες Βολίδες ανά την υφήλιο. Κινητήρες, πρωτότυπα, μοντέλα 1/3 για μελέτη στην αεροδυναμική σήραγγα, παλιές και νέες Φερράρι παραγωγής και αγώνων όλων των ειδών. Δεν μπορώ να θυμηθώ πόσες ώρες πρέπει να πέρασα εκεί μέσα, κάποια στιγμή όμως αναγκάστηκα να φύγω από την πείνα και από το ραντεβού που είχα κανονισμένο για μετά. …………………….συνεχίζεται……………….. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dionhaya 74 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2010 μπραβο Παναγιώτη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FOURNARIS 2.079 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2010 Ωραιες εικονες, φανταστικες αναμνησεις. Πολλοι θα ηθελαν να ηταν στη θεση σου!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2010 Μια τελευταία φώτο λοιπόν έξω από το μουσείο, άλλη μια στην είσοδο της πίστας του Φιοράνο (υπό τα άγρια βλέμματα των φυλάκων), και σε 100 μέτρα έχω φτάσει στο επόμενο ραντεβού, με αυτές τις δύο κυρίες. Ναι, καλά καταλάβατε. Γύρω από τα μουσείο υπάρχουν πέντε μαγαζιά που σου νοικιάζουν (πάντα με συνοδηγό) πολλά και διαφορετικά μοντέλα της Φερράρι. Οι τιμές ποικίλουν αναλόγως του μοντέλου από 50 μέχρι 100 Ευρώ η δεκάλεπτη βόλτα σε δημόσιους δρόμους. Διάλεξα το συγκεκριμένο γιατί ήταν το μόνο που είχε και το αντίπαλο δέος, μια Gallardo spider, ιδανικό συμπλήρωμα της βόλτας με την F430 spider. Τιμή «πακέτου» 100 Εβραίοι για δύο δεκάλεπτες βόλτες. Αφήνω το καλό για το τέλος και γλυστράω μέσα στην Lambο. ¨Όχι πάνω από τις 3.000 στροφές για αρχή¨ μου λέει ο Φραντζέσκο. ΟΚ. φτάνουν και περισσεύουν για δημόσιο δρόμο. Μετά από κάνα-δυό χιλιόμετρα, προφανώς ικανοποιημένος από τους χειρισμούς μου λέει ¨Molto bene, you can lash it now¨. Τί το ήθελες αυτό ρε κακόμοιρε Φραντζέσκο; Είμαστε σε δεξιά 90άρα και το θηρίο κάνει ένα ελαφρύ κούνημα της ουράς και εκτοξεύεται στον ορίζοντα. Ο ήχος του κινητήρα πιο μπάσος, ο αέρας στα μαλλιά, έντονα πράγματα………… Μετά από καμιά δεκαπενταριά χιλιόμετρα γυρνάμε πίσω και παίρνω θέση πίσω από τα χειριστήρια της Φερράρι. Πιο σπαρτιάτικη, πιο αγωνιστική. Στην ίδια στροφή κάνω το ίδιο, μόνο που εδώ ο ήχος γίνεται πρώτα βρυχηθμός και μετά ουρλιαχτό, τα λάστιχα χάνουν προς στιγμή το φώς τους μέχρι να επέμβει το μπλοκέ και τα εκσφενδονιστούμε προς τον ορίζοντα, τα μάτια να έχουν φτάσει στον σβέρκο και το στομάχι να έχει κρυφτεί κάπου πίσω από την σπονδυλική στήλη…….. Mama Mia………… Μετανιώνω που δεν έχω μαζί μου βίντεο (άλλα 20 Ευρώ η βιντεοσκόπηση) μήπως και μπορέσω να σας μεταδώσω κάτι από αυτό το συναίσθημα. Η βόλτα τελειώνει, βγαίνουν και οι προβλεπόμενες αναμνηστικές και αντίο amore mio…. Γυρίζω στο ξενοδοχείο, καπουτσίνο και τσιγάρο και μόνιμο, χαζό χαμόγελο από το ένα αυτί μέχρι το άλλο. Κάπως έτσι με βρίσκει ο Leo, εργαζόμενος στα σχεδιαστήρια της Φερράρι, Ελληνικής καταγωγής (Anastasia το επώνυμο του, από προπάππο Αναστασιάδη). Καθόμαστε και συζητάμε μέχρι αργά το βράδυ για τον PininFarina, τον Bertone, τον Giugiaro, τον Zagato και τις δημιουργίες τους, διαφωνούμε σε πολλά και στο τέλος συμφωνούμε πως τα τρία ομορφότερα αυτοκίνητα που βγήκαν ποτέ είναι η Ferrari 250 GTO, η Ferrari P4, και στην τρίτη θέση ισόβαθμες η Alfa Romeo 8C και η Ferrari 288 GTO. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να μιλάς μερικές ώρες με ανθρώπους που είναι γνώστες και έχουν και το ίδιο πάθος……… Η ώρα είναι….αργάμιση, και την επομένη εκείνος δουλεύει και εγώ έχω 350 χιλιόμετρα ορεινών διαδρομών. …………………….συνεχίζεται……………….. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vittorio 1.259 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2010 Mi hai rovinato... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
valas-GSX-R 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2010 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αήρ 1.241 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2010 Καλέ κύριε θέλω και εγώ... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
beverly300i 68 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2010 Σε νιωθω οσο δεν φανταζεσαι.....ημουν κι εγω εκει περσι....χανεσαι,χαζευεις...ζηλευεις....ονειρευεσαι.....και ξοδευεις φυσικα 50 ευρω για 10 λεπτα στο δρομο,αλλα μετα λες πως ηταν τα πιο ευχαριστα 50 ευρω που εδωσες ποτε.....μοναδικη εμπειρια....προτεινεται σε ολους τους petrolhead.... http://img156.imageshack.us/i/p6090947.jpg/ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
IoannisPanagiotidis 2.125 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2010 ...πω φιλε!...καλη φαση!...εβαλες και κοκκινο μπλουζακι να ταιριαζει με το Φερραρι!... ωραιος!... δεν ηξερες στα Ιταλικα να τον πεις τον τυπα...."...καλο ειναι φιλε!...θα το παρω!..πόσο κανει!" Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kleanthis 923 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2010 Μας γ@μησες........ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zoo 1.586 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2010 Αυτά είναι εμπειρίες!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες