Jump to content

Recommended Posts

Ήταν ξεκάθαρο απο την πρώτη στιγμή που διάβασα για την εκδρομή στο Fast Forward Racing Trips στο Muzello. Σήκωσα το τηλέφωνο αμέσως και μίλησα με τον Πάνο τον Πατακιά, τον ρώτησα αν μπορούσα να πάω στην Ιταλία μερικές μέρες νωρίτερα από τους υπόλοιπους και μετά να ενσωματωθώ με το γκρουπ, είπε πως γίνεται, και έκλεισα επί τόπου. ¨Είσαι ο πρώτος που κλείνει¨ μου είπε, ήταν 17 Ιανουαρίου. Τα προγράμματα μου ήρθαν δυό φορές τα πάνω κάτω, με το VFR forum δεν με βόλεψαν οι ημερομηνίες, κάποια κουλάδια από Γερμανία μεριά δεν κατέβηκαν Δολομίτες, η απεργία των λιμενεργατών την Δευτέρα 31/5 μου έκοψε άλλη μια μέρα αναβάλλοντας την αναχώρησή μου για την Τρίτη 1/6, αλλά, σε πείσμα όλων των αντιξοοτήτων, Τρίτη απόγευμα είμαι στην Ηγουμενίτσα για να πάρω το βραδινό καράβι για Ανκώνα. Και ενώ ο αρχικός μου σχεδιασμός ήταν για τρείς μέρες στους Δολομίτες, λόγω έλλειψης χρόνου έγινε δύο μέρες στο Maranello

Εκεί, συμπτωματικά βρίσκομαι με έναν γνωστό μου από την Καβάλα που ξεκινάει με το Ντέρο του για Σικελία – Τυνησία.

DSC01976.jpg

Τα λέμε μέχρι να έρθουν τα (καθυστερημένα) καράβια μας και βούρ στο πλοίο για ύπνο. Η τρίωρη καθυστέρηση στην αναχώρηση (που μάλλον η ΜΙΝΟΑΝ το έχει σύστημα, αλλά θα τους τα χώσω αργότερα) με αναγκάζει να (ξανά)αναθεωρήσω το πρόγραμμα, που το ξανααναθεώρησα την επομένη, όταν η καθυστέρηση στη αποβίβαση έφτασε τις τεσσεράμισι ώρας. Αν ξαναδούν τα φράγκα μου, να με ……..

Με αυτά και με τα άλλα λοιπόν, αντί για τις 14.30 που λένε στα προγράμματα τους, βγήκαμε στο λιμάνι στις επτά το απόγευμα. Άρχισε και ένα ψιλόβροχο, οπότε, όντας 280 χιλιόμετρα μακριά από τον προορισμό μου, η Autostrada ήταν η μόνη λύση. Γέμισμα με Ιταλική βενζίνη λοιπόν, αφού είχα φροντίσει να μου ανάψει λαμπάκι στην Ηγουμενίτσα, αδιάβροχα, κλείδωμα το γκάζι στα 135 (πραγματικά, μετρημένα από το GPS) χ.α.ω., και καταπίνουμε την απόσταση με γρήγορους ρυθμούς.

Η Ιταλική ΑΣΦΑΛΤΟΣ (ναι, πάλι με κεφαλαία) δεν παύει να με εκπλήσσει.

DSC02079.jpg

Κάθε φορά με το που την πατάω, αναρωτιέμαι πόσο άχρηστοι, ασυνείδητοι, απατεώνες είναι και οι εργολάβοι μας, αλλά και οι πολιτικοί μας, που μας αναγκάζουν να κινούμαστε σε αυτές τις πίστες πατινάζ που αποκαλούμε ¨δρόμους¨........... Αλλάζεις λωρίδες και πατάς την βρεγμένη διαχωριστική έτσι, για πλάκα, για να βεβαιωθείς πως είναι πραγματικά δυνατόν να μην γλυστράει.

Φτάνοντας στην Μολόνια έχω κερδίσει αρκετό χρόνο ώστε να αφήσω την Autostrata και να πιάσω λίγο επαρχιακούς. Σβέλτος ρυθμός, όμορφοι δρόμοι, ακριβέστατο GPS (thank you Mr. Patakias), και στις δέκα ακριβώς είμαι μπροστά στο ξενοδοχείο. Η μηχανή στο γκαράζ, τα πράγματα στο δωμάτιο, τσιγάρο και μιά μικρή ποδαρόβολτα στο Maranello, λίγο να ξεμουδιάσω και μετά ύπνο.............

...................................συνεχίζεται............................

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Γουελκαμ μπακ Παναγκιωτης:thumbsup:

Αυτο με την Αθανατη Ελληνικη Λεβεντια και Ασφαλτο που γραφεις οντως..ειναι ενα θεμα ΓΑΜΩΤΟ!:wallbash:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτο το συνεχιζεται με σκοτωσε....... :thumbsdown:

Γρηγορα λεμε θελουμε και αλλες φωτογραφιες και πολυ κειμενο!!!!

:angel_not:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παίδες, απο φώτο μην περιμένετε την περσινή ......... φωτοδιάρροια, φέτος ήμουν μονοκάβαλος και δεν έλεγε κάθε τόσο να κόβω τον ρυθμό για το κάθε πέταλο, βουνοκορφή ή χαράδρα......... Κάτι θα κάνουμε ομως, απο το απόγευμα και μετά.

Σταύρεν, έκανες τίποτις για αυτά που λέγαμε; (Acer Asprire 5100, λάμπα και κάτω τελλάρο). Αν δεν μου πείς Ο.Κ. δεν έχει φώτο........:whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παίδες, απο φώτο μην περιμένετε την περσινή ......... φωτοδιάρροια, φέτος ήμουν μονοκάβαλος και δεν έλεγε κάθε τόσο να κόβω τον ρυθμό για το κάθε πέταλο, βουνοκορφή ή χαράδρα......... Κάτι θα κάνουμε ομως, απο το απόγευμα και μετά.

Σταύρεν, έκανες τίποτις για αυτά που λέγαμε; (Acer Asprire 5100, λάμπα και κάτω τελλάρο). Αν δεν μου πείς Ο.Κ. δεν έχει φώτο........:whistling:

Πες πως εγινε!!!! :na_mB:

Αντε ξεκινα το κειμενο και τις φωτο. :_w00t:

VIVA ITALIA!!!! :yahoo:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aντε Πανο, καλως ξαναγυρισες! Περιμενουμε φωτος!! :clapping:

(Οσο αναφορα τους Ιταλικους δρομους, μαλλον καθε περυσι και καλυτερα τους βλεπω πια, ειδικα σε συγκριση με γειτονικους, π.χ. Σλοβενια, οσο και αν ακουγεται "καπως".. :yes: :yes: )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:drool:

Aντε ρε καθαρμα! Μας ανοιγεις την ορεξη και μετα τιποτα; Βαζε φωτο λεμε!!! :drool:

:drool:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:thumbsup: ....καλωσηρθες φιλε!....χαιρομαι που ολα πηγαν καλα!... αντε σχεδον απογευμα ειναι ! :dribble: ...δωσε φωτο Λεμεεεεεε!...χαχα!!

...

...

.....κάποια κουλάδια από Γερμανία μεριά δεν κατέβηκαν Δολομίτες,

ωχ!..μας την ειπε!

....την αλλη φορα φιλε! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξημερώνει Πέμπτη και είμαι στο πόδι από τα χαράματα. Πρωινό στο ξενοδοχείο και μετά βόλτα και καφέ στην κεντρική πλατεία του Μαρανέλλο,

DSC02064.jpg

μέχρι να πάει 9.00 και να ανοίξει τις πόρτες του το μουσείο Φερράρι.

Φυσικά και δεν είναι δυνατόν να φιλοξενεί ΟΛΕΣ τις Φερράρι που τρέξανε σε αγώνες ή βγήκαν στην παραγωγή, το δείγμα όμως είναι πολύ πλούσιο. Για να μην σας κουράζω, ενδεικτικά:

500 F2

DSC01982.jpg

D 50 του 1955, με τα ρεζερβουάρ ανάμεσα στις ρόδες, τα πρώτα βήματα στον άγνωστο μέχρι τότε κόσμο της αεροδυναμικής

DSC01985.jpg

330

DSC01993.jpg

DSC01994.jpg

Και δύο μονοθέσια του μεγαλύτερου ταλέντου που πέρασε ποτέ από την F1, του αδικοχαμένου το 1982 στο Zolder, Gilles Villeneuve.

DSC01986.jpg

DSC02018.jpg

Πιο πέρα το γραφείο του Commendatore, αυτούσιο.

DSC01991.jpg

Μόνο στη σκέψη του τί συζητήσεις και με ποιους είχε γύρω από αυτό, τί ιδέες σχεδιάστηκαν εκεί πάνω, σε πιάνει ρίγος.

Παραδίπλα το αμφιθέατρο που φιλοξενεί τις τελευταίες πρωταθλήτριες.

DSC01995.jpg

Κάθεσαι στα (κόκκινα) σκαμπώ στο κέντρο και στις οθόνες απέναντι βλέπεις ό,τι βίντεο μπορείς να φανταστείς, από τους πρώτους αγώνες F1, απο Le Mans, απο τα μυθικά Mille Miglia και Targa Florio, Can-Am, αποσπάσματα από συνεντεύξεις του Commendatore και οδηγών-θρύλων. Τazio Nuvolari, Jacky Icks, Niki Lauda, Jody Scheckter, Gilles Villeneuve, Michael Schumacher………….

Και αν αυτά δεν σε κάνουν να νοιώσεις ένα δέος, γυρνάς πίσω και βλέπεις αυτή την τροπαιοθήκη

DSC02000.jpg

που περιέχει ένα μικρό μόνο μέρος από τα τρόπαια που έχουν πάρει οι Κόκκινες Βολίδες ανά την υφήλιο.

Κινητήρες, πρωτότυπα, μοντέλα 1/3 για μελέτη στην αεροδυναμική σήραγγα, παλιές και νέες Φερράρι παραγωγής και αγώνων όλων των ειδών.

DSC02024.jpgDSC02013.jpgDSC02023.jpgDSC02017.jpg

Δεν μπορώ να θυμηθώ πόσες ώρες πρέπει να πέρασα εκεί μέσα, κάποια στιγμή όμως αναγκάστηκα να φύγω από την πείνα και από το ραντεβού που είχα κανονισμένο για μετά. :whistling:

…………………….συνεχίζεται………………..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραιες εικονες, φανταστικες αναμνησεις.

Πολλοι θα ηθελαν να ηταν στη θεση σου!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια τελευταία φώτο λοιπόν έξω από το μουσείο,

DSC01977.jpg

άλλη μια στην είσοδο της πίστας του Φιοράνο

DSC02034.jpg

(υπό τα άγρια βλέμματα των φυλάκων), και σε 100 μέτρα έχω φτάσει στο επόμενο ραντεβού, με αυτές τις δύο κυρίες.

DSC02032.jpg

Ναι, καλά καταλάβατε. Γύρω από τα μουσείο υπάρχουν πέντε μαγαζιά που σου νοικιάζουν (πάντα με συνοδηγό) πολλά και διαφορετικά μοντέλα της Φερράρι. Οι τιμές ποικίλουν αναλόγως του μοντέλου από 50 μέχρι 100 Ευρώ η δεκάλεπτη βόλτα σε δημόσιους δρόμους. Διάλεξα το συγκεκριμένο γιατί ήταν το μόνο που είχε και το αντίπαλο δέος, μια Gallardo spider, ιδανικό συμπλήρωμα της βόλτας με την F430 spider. Τιμή «πακέτου» 100 Εβραίοι για δύο δεκάλεπτες βόλτες. Αφήνω το καλό για το τέλος και γλυστράω μέσα στην Lambο. ¨Όχι πάνω από τις 3.000 στροφές για αρχή¨ μου λέει ο Φραντζέσκο. ΟΚ. φτάνουν και περισσεύουν για δημόσιο δρόμο. Μετά από κάνα-δυό χιλιόμετρα, προφανώς ικανοποιημένος από τους χειρισμούς μου λέει ¨Molto bene, you can lash it now¨. Τί το ήθελες αυτό ρε κακόμοιρε Φραντζέσκο; Είμαστε σε δεξιά 90άρα και το θηρίο κάνει ένα ελαφρύ κούνημα της ουράς και εκτοξεύεται στον ορίζοντα. Ο ήχος του κινητήρα πιο μπάσος, ο αέρας στα μαλλιά, έντονα πράγματα………… Μετά από καμιά δεκαπενταριά χιλιόμετρα γυρνάμε πίσω και παίρνω θέση πίσω από τα χειριστήρια της Φερράρι. Πιο σπαρτιάτικη, πιο αγωνιστική. Στην ίδια στροφή κάνω το ίδιο, μόνο που εδώ ο ήχος γίνεται πρώτα βρυχηθμός και μετά ουρλιαχτό, τα λάστιχα χάνουν προς στιγμή το φώς τους μέχρι να επέμβει το μπλοκέ και τα εκσφενδονιστούμε προς τον ορίζοντα, τα μάτια να έχουν φτάσει στον σβέρκο και το στομάχι να έχει κρυφτεί κάπου πίσω από την σπονδυλική στήλη…….. Mama Mia………… Μετανιώνω που δεν έχω μαζί μου βίντεο (άλλα 20 Ευρώ η βιντεοσκόπηση) μήπως και μπορέσω να σας μεταδώσω κάτι από αυτό το συναίσθημα. Η βόλτα τελειώνει, βγαίνουν και οι προβλεπόμενες αναμνηστικές

DSC02027.jpg

DSC02026.jpg

DSC02025.jpg

και αντίο amore mio….

Γυρίζω στο ξενοδοχείο, καπουτσίνο και τσιγάρο και μόνιμο, χαζό χαμόγελο από το ένα αυτί μέχρι το άλλο. Κάπως έτσι με βρίσκει ο Leo, εργαζόμενος στα σχεδιαστήρια της Φερράρι, Ελληνικής καταγωγής (Anastasia το επώνυμο του, από προπάππο Αναστασιάδη). Καθόμαστε και συζητάμε μέχρι αργά το βράδυ για τον PininFarina, τον Bertone, τον Giugiaro, τον Zagato και τις δημιουργίες τους, διαφωνούμε σε πολλά και στο τέλος συμφωνούμε πως τα τρία ομορφότερα αυτοκίνητα που βγήκαν ποτέ είναι η Ferrari 250 GTO, η Ferrari P4, και στην τρίτη θέση ισόβαθμες η Alfa Romeo 8C και η Ferrari 288 GTO.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να μιλάς μερικές ώρες με ανθρώπους που είναι γνώστες και έχουν και το ίδιο πάθος……… Η ώρα είναι….αργάμιση, και την επομένη εκείνος δουλεύει και εγώ έχω 350 χιλιόμετρα ορεινών διαδρομών.

…………………….συνεχίζεται………………..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε νιωθω οσο δεν φανταζεσαι.....ημουν κι εγω εκει περσι....χανεσαι,χαζευεις...ζηλευεις....ονειρευεσαι.....και ξοδευεις φυσικα 50 ευρω για 10 λεπτα στο δρομο,αλλα μετα λες πως ηταν τα πιο ευχαριστα 50 ευρω που εδωσες ποτε.....μοναδικη εμπειρια....προτεινεται σε ολους τους petrolhead....

http://img156.imageshack.us/i/p6090947.jpg/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
:dribble: ...πω φιλε!...καλη φαση!...εβαλες και κοκκινο μπλουζακι να ταιριαζει με το Φερραρι!... ωραιος!... δεν ηξερες στα Ιταλικα να τον πεις τον τυπα...."...καλο ειναι φιλε!...θα το παρω!..πόσο κανει!" :shades:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα