Jump to content

Recommended Posts

Έχω ένα θεματάκι, καλόδεχουμενη όποια βοήθεια.

Άφησα τη μηχανή για κάνα μήνα στην ακινησία και όταν πήγα να τη ξαναβάλω μπρός δεν έπερνε.

Αμέσως σκέφτηκα την μπαταρία την οποία και φόρτισα σε ηλεκτρολογίο και είναι οκ.

Τα φλας ανάβουν κανονικά γεγονός που σημαίνει ότι η μπαταρία δίνει ρεύμα, όμως η μηχανή δεν παίρνει μπρός.

Έβγαλα το μπουζί και έκανα σώμα με τον κινητήρα δίνοντας μανιβελιές και δεν είδα σπινθήρα πράγμα που σημαίνει ότι το μπουζί δεν πάιρνει ρεύμα. Δοκίμασα και με άλλο μπουζί και τίποτα.

Φοβάμαι μήπως κάτι έγινε με την ηλεκτρονική...

Καμία ιδέα;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δοκίμασα και με άλλο μπουζί και τίποτα.

Καμία ιδέα;

Γιατί πάει ο νους σου στο χειρότερο?

Νομίζω πως πρέπει να ελέγξεις πρώτα με μία καινούργια πίπα (έλεγξε μήπως έχει φύγει από τη θέση της) και ακολούθως το μπουζοκαλώδιο.. :bye:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γεια σας παιδιά,

ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια Royal enfield μεταχειρισμένη.

Τι να προσέξω?

Να προτιμήσω την 350 ή την 500?

Ευχαριστώ πολύ,

Άγγελος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γεια σας παιδιά,

ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια Royal enfield μεταχειρισμένη.

Τι να προσέξω?

Να προτιμήσω την 350 ή την 500?

Ευχαριστώ πολύ,

Άγγελος.

Γεια σου raftopoua

Τώρα βρήκα προσωπικά χρόνο για να γράψω

το λοιπόν η 350 θεωρείτε ότι είναι ποιό ισορροπημένη στην λειτουργία του κινητήρα....αλλα προσωπικά προτιμώ την 500.

Η 500 αν δεν κάνω λάθος έχει περισσότερες δυνατότητες για βελτίωση.

Αυτό που πρέπει να προσέξεις αρχικά είναι να μην είναι τρακαρισμένη, και φυσικά δεν είναι κακό να την πάς σε μηχανικό που εμπιστεύεσαι για να την δει.

Υπάρχει ένας αναλυτικός οδησός ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ πολύ καλός ....δες τον, δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Τώρα εφόσον δεν είναι τρακαρισμένη και πληρεί όλες της προϋποθέσεις για την αγορά της, πάμε ένα βήμα παραπάνω......ρωτάμε τον ιδιοκτήτη: πόσο λάδι καταναλώνει/καεί στα χίλια χιλιόμετρα?

Αν η απάντηση είναι ....Τί? δεν καίει τίποτα.....(εδω βάζουμε τα γέλια)

και φυσικά σου λέει ψέματα!!!!

Το μέγιστο που πρέπει να καταναλώνει/καίει είναι 500ml στα χίλια χιλιόμετρα, από κι και επάνω θέλει επισκευή το μοτέρ (δεν είναι τίποτα τραγικό αλλά δεν είναι κακό να ξέρεις τι παίρνεις και σε τι κατάσταση).

Αυγά…..στα γρήγορα

…από πού είσαι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα σας. θα ήθελα κάποιες συμβουλές για τη συντήρηση του ταμπούρου στην C5 (πίσω φρένο δηλαδή). Σήμερα άρχισε να μου κάνει νερά (δεν επανερχόταν το ποδαράκι). Α, έκανα και το πρώτο μου μάθημα ασφαλούς οδήγησης... έπεσα. Απόρροια απειρίας και μάλλον του προβλήματος του φρένου, θέλω να πιστεύω ότι έφταιγε και το ψιλόβροχο. Να φοράτε κράνος. Αυτά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ.

ΕΔΩ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ENFIELD BULLET 350cc DIESEL.

http://www.youtube.com/watch?v=a11qYHrUWQw

http://www.youtube.com/watch?v=uLI5ETbLMKM

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω ένα θεματάκι, καλόδεχουμενη όποια βοήθεια.

Άφησα τη μηχανή για κάνα μήνα στην ακινησία και όταν πήγα να τη ξαναβάλω μπρός δεν έπερνε.

Αμέσως σκέφτηκα την μπαταρία την οποία και φόρτισα σε ηλεκτρολογίο και είναι οκ.

Τα φλας ανάβουν κανονικά γεγονός που σημαίνει ότι η μπαταρία δίνει ρεύμα, όμως η μηχανή δεν παίρνει μπρός.

Έβγαλα το μπουζί και έκανα σώμα με τον κινητήρα δίνοντας μανιβελιές και δεν είδα σπινθήρα πράγμα που σημαίνει ότι το μπουζί δεν πάιρνει ρεύμα. Δοκίμασα και με άλλο μπουζί και τίποτα.

Καμία ιδέα;

Γιάννη, δεν μας είπες τελικά αν κατάφερες να διορθώσεις το πρόβλημα?

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ.

Όχι έτσι απότομα να μας συστήνεσαι αγαπητέ kormoranos.. :whistling:

Που είσαστε κρυμμένοι και οι δυο σας?

Πολύ θα ήθελα να την δω από κοντά.

Να περνάς καλά φίλε μου..!!

Αυγά…..στα γρήγορα

Καλά, καλά, περιμένουμε νέα από τις επεμβάσεις του ντόκτορα στη Θεσσαλονίκη.. :lac:

Καλησπέρα σας. θα ήθελα κάποιες συμβουλές για τη συντήρηση του ταμπούρου στην C5 (πίσω φρένο δηλαδή). Σήμερα άρχισε να μου κάνει νερά (δεν επανερχόταν το ποδαράκι). Α, έκανα και το πρώτο μου μάθημα ασφαλούς οδήγησης... έπεσα. Απόρροια απειρίας και μάλλον του προβλήματος του φρένου, θέλω να πιστεύω ότι έφταιγε και το ψιλόβροχο. Να φοράτε κράνος. Αυτά.

Διονύση ελπίζω να μη χτύπησες.

Μία συμβουλή για ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι νέοι οδηγοί, δεν φρενάρουμε με περισσότερη δύναμη στο πίσω φρένο. Η αναλογία είναι εμπειρικά 70% εμπρός και 30% πίσω.

Τώρα για να μην επανέρχεται το ποδόφρενο σκέφτομαι ότι κολλάνε οι σιαγώνες στο ταμπούρο και δεν επανέρχονται. Μου φαντάζει δύσκολο, αλλά με την ποιότητα των ινδικών υλικών δεν το έχω σε τίποτα να έχουν σκουριάσει τα πηράκια στις σιαγώνες.

Δηλαδή Διονύση μπλόκαρε ο πίσω τροχός ώστε να γλυστρίσεις και να πέσεις?

Πες μας λεπτομέρειες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σήμερα βρήκα χρόνο και ασχολήθηκα μαζί της. Τελικά ήταν ο πολλαπλασιαστης ο οποίος αλαχθηκε με έναν καινούριο απο ινδία.

Την έκανα μια σύντομη βόλτα για να ξαραχνιασει...

Κάτι άλλο τώρα,

Γίνεται μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα forum με κύριο θεματικό ενδιαφέρον τις μοτοσυκλετες της enfield, αλλά και με ενότητα για κλασσικές γενικοτερα.

Όταν θα έχω νεότερα θα σας ενημερώσω.

Επίσης υπάρχουν αρκετά άτομα απο το royal enfield club | Hellas στο facebook που ψάχνονται για τη δημιουργία φυσικού club. Έχουν γίνει κάποιες συναντήσεις και οποίος ενδιαφέρεται μπορεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του εκεί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ.

Φιλε μου, πρωτη φορα γραφω σ'αυτο το topic και αυτο εξ'αιτιας της diesel σου!! :thumbsup:

Την ειχα παραγγειλει, εκει γυρω στα 1995-1996 (με κοστος περιπου 1.500.000 δρχ τοτε, αν θυμαμαι καλα) αλλα τελικα μου ειπαν οτι δεν μπορουσαν να την κανουν εισαγωγη (οχι για "πρωτο" μηχνακι βεβαια, αλλα ετσι, για καμμια χαλαρη βολτα..)

Ερωτησεις:

1. Εβγαινε (βγαινει) και σε 500??

2. Απο κραδασμους, τι λεει? Αντεχονται?

3. Εσυ, απο που την βρηκες?

4. Και ποσο??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tην μηχανη την εχω φτιαξει εγω ο ιδιος.

Στην Ελλαδα απ οτι ξερω δεν γινεται εισαγωγη αυτης της μοτοσυκλετας σε Diesel.

Πρεπει να ακολουθησεις την νομιμη διαδικασια, δηλαδη να την δηλωσεις στο Υπουργειο Μεταφορων , να σου υπογραψει Μηχανολογος Μηχανικος και να βγαλεις καινουρια αδεια.

Βεβαια , για Αθηνα και Θεσσαλονικη το βλεπω λιγο δυσκολο λογω του νομου στο πετρελαιο για τις μεγαλες πολεις.

Εγω μενω επαρχια και εδω ειναι ελευθερα.

Η Εnfield εβγαζε ενα μοντελο τον Κενταυρο 851 , το οποιο ηταν πετρελαιο απο τη μανα του. Απο κει εχω παρει κομματια, ειδικα την καουκα της καμπανας.

Η μοτοσυκλετα εχει πολλες μετατροπες, διοτι οι πετρελεοκινητηρες δουλευουν αλλιως.

Ακομα και το Rectifier του πετρελαιου που φορτιζει την μπαταρια, επειδη στα πετρελαια δινει λιγοτερα αμπερ, πρεπει να μηδενισεις ολες τις καταναλωσεις της μοτοσυκλετας ( πχ, φλας με led, λαμπα xenon κλπ.

Ειναι μια μετατροπη που θα σου φαει ενα χειμωνα λυσε δεσε, πατενταρε, βαλε-βγαλε αλλα για μενα αξιζει τον κοπο.

Απο κραδασμους, αν εισαι μερακλης και ασχοληθεις με σινεμπλοκ και λαστιχενιες τσοχες , τοτε δεν εχει τιποτα, αλλα αν δεν προσεξεις καποια σημεια , κοβει ο σκελετος. Αυτο ηταν και το μονιμο προβλημα του Κενταυρου 851 , γι αυτο αποσυρθηκε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διονύση ελπίζω να μη χτύπησες.

Μία συμβουλή για ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι νέοι οδηγοί, δεν φρενάρουμε με περισσότερη δύναμη στο πίσω φρένο. Η αναλογία είναι εμπειρικά 70% εμπρός και 30% πίσω.

Τώρα για να μην επανέρχεται το ποδόφρενο σκέφτομαι ότι κολλάνε οι σιαγώνες στο ταμπούρο και δεν επανέρχονται. Μου φαντάζει δύσκολο, αλλά με την ποιότητα των ινδικών υλικών δεν το έχω σε τίποτα να έχουν σκουριάσει τα πηράκια στις σιαγώνες.

Δηλαδή Διονύση μπλόκαρε ο πίσω τροχός ώστε να γλυστρίσεις και να πέσεις?

Πες μας λεπτομέρειες.

noe, ευτυχώς δεν χτύπησα. Μόνο ένα πρήξιμο στο δεξί μηρό χαμηλά και στο δεξί γόνατο εσωτερικά, εκεί πάνω έπεσε η μοτοσυκλέτα. Πέφτοντας χτύπησα και το κεφάλι στην άσφαλτο (το κράνος ευτυχώς πάντα το φοράω). Δεν κατάλαβα αν όντως μπλόκαρε ο πίσω τροχός, αλλά άλλη εξήγηση δεν υπάρχει. Πάντα προσπαθώ να χρησιμοποιώ περισσότερο το μπροστά φρένο. Όχι πάντα με επιτυχία στις αναλογίες. Πλησίαζα σε φανάρι με όχημα μπροστά, φρενάρω και μόλις αφήνω λίγο τα φρένα ο πίσω τροχός φεύγει αριστερά και πέφτω. Είχα μικρή ταχύτητα και σύρθηκα για καμιά 10 μέτρα. Σε πρώτο έλεγχο η μηχανή ήταν εντάξει και συνέχισα για το σπίτι (μόνο με μπροστά φρένο!). Πρέπει λίγο να στράβωσε το δεξί ποδαράκι, και φαγώθηκε και το πλαστικό, όπως γδάρθηκε και το δεξί αντίβαρο. Αυτά. Πάντως δεν περίμενα ότι αν έπεφτα θα σκέφτομαι τόσα πολλά κατά την πτώση και με τέτοια διαύγεια. γλίστρημα μοτοσυκλέτας - "εμ, κάποτε θα το πάθαινα", χτύπημα στην άσφαλτο - "ευτυχώς πάντα φορώ το κράνος", σύρσιμο προς το αυτοκίνητο μπροστά - "ελπίζω τουλάχιστον να σταματήσω ήρεμα και να μην χωθώ από κάτω, (ευτυχώς δεν χώθηκα.) δεν νιώθω να έσπασα κάτι".

Τώρα περιμένω μία μέρα να φτιάξει ο καιρός για να ελέγξω διεξοδικά την μοτοσυκλέτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πλησίαζα σε φανάρι με όχημα μπροστά, φρενάρω και μόλις αφήνω λίγο τα φρένα ο πίσω τροχός φεύγει αριστερά και πέφτω.

Χμμμμμ..

Διονύση είσαι σίγουρος πως άφησες τα φρένα? Φέρνω την εικόνα (γνώριμη εικόνα, όλοι σχεδόν έχουμε φάει παρόμοια τούμπα) στο μυαλό μου και βλέπω ένα Διονύση να αντιλαμβάνεται τελευταία στιγμή πως ο γιωταχής αποφάσισε να σταματήσει στο πορτοκαλί ή να στρίψει δεξιά σ' αυτό το στενό. Μοιραία τα αντανακλαστικά μας κοκαλώνουν τα φρένα και ή το μπροστινό θα σου διπλώσει ή ο πίσω τροχός θα σε προσπεράσει. Τέτοιες τούμπες είναι πολύ δύσκολο να τις αποφύγεις, εκτός κι αν σου έχει γίνει υποσυνείδητο το αξίωμα (70-30%) που είπα παραπάνω, όμως "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε", στην πράξη είναι πολύ δύσκολο να αποφύγεις τον εναγκαλισμό με την άσφαλτο.

Άρα το ποδόφρενο δεν επανέρχεται από την τούμπα, πρέπει να ελέγξεις τι έχει στραβώσει (ίσως το διορθώσεις χωρίς καν εργαλεία) και είμαι βέβαιος πως το πίσω ταμπούρο δεν έχει κανένα πρόβλημα (σιγά τα πολλά χιλιόμετρα που έχεις κάνει).

Εύχομαι να μη σου ξανατύχει Διονύση.. :bye:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χμμμμμ..

Διονύση είσαι σίγουρος πως άφησες τα φρένα? Φέρνω την εικόνα (γνώριμη εικόνα, όλοι σχεδόν έχουμε φάει παρόμοια τούμπα) στο μυαλό μου και βλέπω ένα Διονύση να αντιλαμβάνεται τελευταία στιγμή πως ο γιωταχής αποφάσισε να σταματήσει στο πορτοκαλί ή να στρίψει δεξιά σ' αυτό το στενό. Μοιραία τα αντανακλαστικά μας κοκαλώνουν τα φρένα και ή το μπροστινό θα σου διπλώσει ή ο πίσω τροχός θα σε προσπεράσει. Τέτοιες τούμπες είναι πολύ δύσκολο να τις αποφύγεις, εκτός κι αν σου έχει γίνει υποσυνείδητο το αξίωμα (70-30%) που είπα παραπάνω, όμως "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε", στην πράξη είναι πολύ δύσκολο να αποφύγεις τον εναγκαλισμό με την άσφαλτο.

Άρα το ποδόφρενο δεν επανέρχεται από την τούμπα, πρέπει να ελέγξεις τι έχει στραβώσει (ίσως το διορθώσεις χωρίς καν εργαλεία) και είμαι βέβαιος πως το πίσω ταμπούρο δεν έχει κανένα πρόβλημα (σιγά τα πολλά χιλιόμετρα που έχεις κάνει).

Εύχομαι να μη σου ξανατύχει Διονύση.. :bye:

Το θέμα με το ποδόφρενο το είχα από το πρωί της ίδιας ημέρας, δεν προέκυψε από το πέσιμο. Τα μπροστινά Ι.Χ. ήταν ήδη σταματημένα σε κόκκινο, δεν ήταν κάτι ξαφνικό. Απλώς μάλλον πάτησα παραπάνω από όσο έπρεπε το πίσω φρένο και μπλόκαρε ο τροχός.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θέμα με το ποδόφρενο το είχα από το πρωί της ίδιας ημέρας, δεν προέκυψε από το πέσιμο. Τα μπροστινά Ι.Χ. ήταν ήδη σταματημένα σε κόκκινο, δεν ήταν κάτι ξαφνικό. Απλώς μάλλον πάτησα παραπάνω από όσο έπρεπε το πίσω φρένο και μπλόκαρε ο τροχός.

Αν πλέον κατάλαβα καλά πρέπει να κρέμασε το ποδόφρενο. Σου είχε δώσει όμως σημάδι και το αγνόησες, κακώς για την ασφάλειά σου. Όμως εδώ γεννάται θέμα για την ποιότητα κατασκευής της μοτοσικλέτας που πίστευα θα είναι πολύ καλύτερη από τα παλιότερα μοντέλα.

Όμως όχι, δεν υπάρχει κανένας ποιοτικός έλεγχος τόσο από το εργοστάσιο όσο και από την εδώ αντιπροσωπεία. Κάποιες φορές γίνονται επικίνδυνες (οι Enfield) και θα μπορούσε πολλά προβλήματα να αποφευχθούν με έναν απλό έλεγχο (σφίξιμο βιδών και οπτικό π.χ.).

Πιστεύω να θυμάσαι τι τράβηξα κι εγώ με τη δική μου την "ολοκαίνουργια" Enfield (τα έχω γράψει κάμποσες σελίδες πριν). Μπορεί πλέον να μην έχω προβλήματα, αλλά αισθάνομαι ακόμη σα να είναι απρόβλεπτη κι αυτό δεν μπορώ να το συγκαταλέξω στις χάρες της.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tην μηχανη την εχω φτιαξει εγω ο ιδιος.

Στην Ελλαδα απ οτι ξερω δεν γινεται εισαγωγη αυτης της μοτοσυκλετας σε Diesel.

Πρεπει να ακολουθησεις την νομιμη διαδικασια, δηλαδη να την δηλωσεις στο Υπουργειο Μεταφορων , να σου υπογραψει Μηχανολογος Μηχανικος και να βγαλεις καινουρια αδεια.

Βεβαια , για Αθηνα και Θεσσαλονικη το βλεπω λιγο δυσκολο λογω του νομου στο πετρελαιο για τις μεγαλες πολεις.

Εγω μενω επαρχια και εδω ειναι ελευθερα.

Η Εnfield εβγαζε ενα μοντελο τον Κενταυρο 851 , το οποιο ηταν πετρελαιο απο τη μανα του. Απο κει εχω παρει κομματια, ειδικα την καουκα της καμπανας.

Η μοτοσυκλετα εχει πολλες μετατροπες, διοτι οι πετρελεοκινητηρες δουλευουν αλλιως.

Ακομα και το Rectifier του πετρελαιου που φορτιζει την μπαταρια, επειδη στα πετρελαια δινει λιγοτερα αμπερ, πρεπει να μηδενισεις ολες τις καταναλωσεις της μοτοσυκλετας ( πχ, φλας με led, λαμπα xenon κλπ.

Ειναι μια μετατροπη που θα σου φαει ενα χειμωνα λυσε δεσε, πατενταρε, βαλε-βγαλε αλλα για μενα αξιζει τον κοπο.

Απο κραδασμους, αν εισαι μερακλης και ασχοληθεις με σινεμπλοκ και λαστιχενιες τσοχες , τοτε δεν εχει τιποτα, αλλα αν δεν προσεξεις καποια σημεια , κοβει ο σκελετος. Αυτο ηταν και το μονιμο προβλημα του Κενταυρου 851 , γι αυτο αποσυρθηκε.

:_thumbsup: :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γεια χαρά σε όλους

Kormoranos χαίρομαι που σε βλέπω εδώ, όπως σου ξαναείπα έχω ενθουσιαστεί με το δημιούργημα σου. Μπράβο και πάλι μπράβο!!!

Αν θα μπορούσες να κάνεις μία ποιο αναλυτική αναφορά για το πώς βγαίνουν τα χαρτιά μιας και δεν κατάλαβα.

Δεν θα ήταν άσχημο να ανοίξεις ένα καινούργιο θεματάκι με την βήμα προς βήμα κατασκευή σου και μεταμόρφωσης της Enfield σου. Ξέρεις κατά καιρούς αρκετοί, μέσα σε αυτούς και εγώ, ψάχνονται για το πώς θα κάνουν κάτι τέτοιο που έκανες και εσύ.

Προσωπικά κολλάω στο νομικό του θέματός, δεν θέλω να σπαταλήσω χρόνο και χρήμα για κάτι που θα το κυκλοφορώ παράνομα.

…..Ενημερωτικά η Enfield Taurus είναι η μοναδική που έβγαζε η εταιρεία και αν δεν κάνω λάθος μόνο στα 325cc ……

Enfield Taurus link

Enfield Taurus

Η Centaurus Diesel 851 είναι κατασκευή κάποιου Βόρειου Ευρωπαίου με κινητήρα Ruggerini 851 με δύο κυλίνδρους και πολύ μα πάρα πολύ ροπή αααα και 19 αλογάκια!!!!

Centaurus Diesel 851 link

Και μερικα link ακόμα για diesel Royal Enfield

Enfield diesel

Μετατροπη Royal Enfield σε diesel

…………..Διονύση πάντα όρθιος και συμφωνώ με τον Noe, όλοι κάποτε έχουμε κάνει κάτι τέτοιο….

Να ελέγξεις το λεγόμενο αμύγδαλο, τι είναι αυτό? Είναι το πιράκι που γυρνάει και ανοιγοκλείνει τις σιαγόνες. Όταν γυρνάει και ανοίγουν οι σιαγώνες γίνεται επαναφορά, ή μπλοκάρει?

Και κάτι ακόμα μήπως την είχες πλύνει ή είχε βραχεί? Ή είχες καιρό να την κινήσεις?

Σε αυτές τις περιπτώσεις το ταμπούρο με το νερό καθαρίζει από τα υπολείμματα σκόνη/φερμουιτ) και μπλοκάρει. Φυσικά αν βραχεί και μένει και κάποιο καιρό σε ακινησία, πιάνει και σκουριά οπότε πάλι μπλοκάρει.

Μαυρογέρακα που θα πάει θα το πάρεις και εσύ το κορίτσι…έτσι σε κόβω ……:whistling:

Πάντως από ότι θυμάμαι και είμαι σίγουρος πως δεν κάνω λάθος δεν είναι πρώτη φορά που γράφεις σε αυτό το τόπικ….θα μου πεις και όχι άδικα, με τόσες σελίδες ξεχνάει ό καθένας μας τι έχει γράψει και που.

Μετά από συνεννόηση με τους λοιπούς συνEnfieldαδες εδώ στον βορά ανεβάσαμε από την Αθήνα τον ντόκτορα για να δει και να φτιάξει τα «κορίτσια» μας.

Noe το «κορίτσι» μου επισκευάστηκε, από ότι φάνετε με επιτυχία….ο άνθρωπός μας έκανε εξαιρετική δουλειά.

Απίστευτος, να είναι καλά, έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες. Μέσα σε δυόμιση μέρες συνεχούς δουλειάς και πολλών περιέργων, με βαρβαρισμό ερωτήσεων, «τούβλων», τελείωσε την δουλεία.

Ήταν πραγματικά ένα τρομερό μάθημα για μένα προσωπικά.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες σε λίγο…

Αααα.. κάναμε και τα πρώτα 100km με τον Κωνσταντίνο…έτσι για το στρώσιμο, μέχρι το Κιλκίς για καφεδάκι και πίσω.

Φιλικά bbk, κατά κόσμο Νίκος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μαυρογέρακα που θα πάει θα το πάρεις και εσύ το κορίτσι…έτσι σε κόβω ……:whistling:

Πάντως από ότι θυμάμαι και είμαι σίγουρος πως δεν κάνω λάθος δεν είναι πρώτη φορά που γράφεις σε αυτό το τόπικ….θα μου πεις και όχι άδικα, με τόσες σελίδες ξεχνάει ό καθένας μας τι έχει γράψει και που.

Πιθανον! (Που να θυμαμαι..)

Αλλα, ΜΟΝΟΝ! για το diesel!! :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Nικολα (bbk) σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια.

Εγω σας εδωσα μια ιδεα για να αρχισετε να ψαχνετε.

Το καλυτερο βεβαια ειναι να κανω μια σελιδα με ολη τη διαδικασια και φωτο απο καθε σταδιο λυσιματος της μοτοσυκλετας.

Αυτο θα το κανω συντομα αλλα επειδη ειμαι πολυασχολος , ο χρονος για μενα ειναι πιο ακριβος απο το χρημα.

Καταλαβαινω ομως τους απανταχου Enfieldades, για να εχεις τετοια μοτοσυκλετα, πρεπει να εχεις υπερβολικη αγαπη γι αυτην.

Εγω εχω ιδιαιτερο κολλημα με τα diesel.

Kαι το σωβρακο μου, Diesel το φοραω!! LOL !!!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κορμοράνε μπράβο και απο μένα. Εξαιρετική δουλειά!

Τα περιφερειακά απο που τα ψώνιζες;

Βάλε φωτογραφίες απο λεπτομερείες και αν είναι δυνατόν που τα βρήκες και πόσο.

Μπορεί κάποιος να ενδιαφέρεται να βάλει παρόμοιες μανέτες ή ένα διαφορετικό τιμόνι.

Πολύ καλή δουλειά!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κορμορανε με έχεις βγάλει για τα καλά στην πρίζα, όπως κατάλαβες …… άλλο που δεν ήθελα και εγώ δηλαδής…..

Το θέμα είναι αρχικά το πρωτότυπο για την Ελλάδα, να μετατραπεί μια μοτοσικλέτα σε Diesel, εξου και ενθουσιασμός από μέρους μου…

Από την άλλη αυτό που με προβληματίζει και το επαναλαμβάνω είναι πως στο καλό μπορεί στην Ελλάδα να δηλωθεί νόμιμα μία τέτοια μετατροπή.

Αυτός είναι και ο λόγος που επιμένω να σε ρωτάω και φυσικά να γίνομαι και κουραστικός σε όλους.

Το ερώτημα μου είναι, τελικά εσύ την δήλωσες ως diesel?

Έβγαλες νέα άδεια που αναγράφονται τα στοιχεία του καινούργιου κινητήρα?

Αν δεν έχεις χρόνο να μας γράψεις ακριβώς την διαδικασία της δήλωσης και αλλαγής της νέας άδειας, μπορείς να μας δώσεις κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας με τον μηχανολόγο μηχανικό που έκανε την μελέτη αυτή?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΓΙΑ ΣΟΥ ΤΚΜ. ΝΑ ΒΑΛΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ.

ΠΑΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΛΙΝΚ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΩ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΜΟΥ?

ΓΙΑ ΠΕΤΕ ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΖΩ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα