markman 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2010 tasis θα ήθελα τεκμηρίωση στην άποψή σου για τα Motul και για τον Boxer κινητήρα. Επίσης ποιά η γνώμη σου για χρήση full synthetic σε boxer και ποιές οι διαφορές σε επίπεδο διατομής μορίου στα ορυκτέλαια και στα συνθετικά και πως αυτό εκφράζεται στο ανάλογο ιξώδες. Πχ 20W50 ορυκτέλαιο σημαίνει οτι έχει το ίδιο ιξώδες με 20W50 καθαρά συνθετικό? Και αν ναι αυτό λέει οτι τα μόρια του μεν είναι σε διατομή ίσα με αυτά του άλλου? Και τελευταίο γιατί απο τη στιγμή που οι κ.ε.κ. τραβάνε ζώρε στο ξεκίνημα λόγω έλειψης λυπαντικού (τη μεγαλύτερη φθορά υπο κανονικές συνθήκες την έχουν στο ξεκίνημα απο οτι γνωρίζω), δεν εφευρίσκουν τρόπο να ψεκάζεται ο κινητήρας με λάδι μερικά δευτερόλεπτα πριν εμπλακεί η μίζα. Είναι θέμα μηχανικό ή έρχονται πάλι εδώ τα καθύκια με τις γραβάτες/κουστούμια/χαρτοφύλακες manager πωλήσεων εκάστωτε εταιρίας να κόψουν τη χαρά του μηχανικού? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2010 Οι boxer ΜΟΝΟ ορυκτέλαιο. Η ανάγκες λίπανσης δεν είναι σαν τις άλλες μοτό που λιπαίνουν και σασμάν για να θέλουν λιπαντικά υψηλών προδιαγραφών. Το ορυκτέλαιο 20W-50 είναι μια χαρά για τους κινητήρες μας και για διαστήματα αλλαγής ανά 5000χιλ. (κάθε 10000χιλ λέει η BMW) Οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να πετάξεις τα λεφτά σου σε ένα ακριβό λάδι.(το οποίο το πιθανότερο είναι να καίγεται σαν νερό και να θέλεις συνεχώς συμπλήρωμα) Επίσης δεν θυμάμαι να έχω δει 50άρι συνθετικό. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2010 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tasis 17 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2010 Μόλις πάω να αγιάσω, κάτι θα συμβεί και όλα φτου και από την αρχή... Βασικά καλησπέρα σας. Για ακόμα μια φορά στον ρόλο του δάσκαλου με τον χάρακα... ο Τάσης. markman καταρχήν να μας πεις τί ακριβώς θες να μάθεις για τα Motul. Συμφωνώ, η Motul βγάζει τις καλύτερες βαλβολίνες για διαφορικά και σασμάν από τράκτορες και έληξε το πανηγύρι. Σαν λιπαντικά κινητήρα, αυτά που προσδοκεί, απλά δεν τα πραγματοποιεί. Και δεν θα εμβαθύνω γιατί έχει αυτό το όνομα στην Ελλάδα. Απλά και ο γερμανός δεν στηρίζει την μερσεντές, παίρνει φίατ, ενώ ο τσοπάνης έλληνας, νομίζει ότι η C180 που πήρε είναι ίδια με εκείνη την SL και τα φτερά γλάρου, που είχει πάρει κάποτε, ένας στρατηγός που πήρε σύνταξη, και έμενε στου Παπάγου, και το έπλενε όλη μέρα. Γενικά τα μοτούλ είναι λίγο σάπια λάδια και τα κατατάσουμε για low-end κινητήρες. Ρώτα κανάν μοτερίστα να στο επιβεβαιώσει. Τώρα για το δικό σου μοτόρι, το ημισυνθετικό είναι ΟΚ, το φουλ συνθετικό είναι για τον ξάδερφο του δικού σου, βλέπε S 1000 RR. Όχι ότι το φουλ συνθετικό κάνει κακό στο μοτέρ, μόνο στην τσέπη σου. Απλό ορυκτέλαιο, το 2010, μόνο στο RX8 βάζεις, και σε κάτι παλιά αυτοκίνητα του '80, επειδή τα φουλ συνθετικά, καίνε τα τσιμουχάκια, ή πιο σωστά, τα πρόσθετα των συνθετικών, διαβρώνουν τα τσιμουχάκια, και αρχίζουν οι σταγόνες λάδι στην πιλωτή σου, μαζί με τους γείτονες να σε κοιτάζουν στραβά... Τώρα διαφορέν συνθετικών ορυκτέλαιων, θεωρητικά δεν είναι μεγάλες,πρακτικά όμως είναι τεράστιες... Αυτό γιατί τα συνθετικά, πέρα από το ότι, κατά βάση είναι απλό ορυκτέλαιο (εκτός από τα "καλά αγωνιστικά" λάδια), έχουν αυτά τα πρόσθετα, τα οποία χαρίζουν στο λιπαντικό κάτι έξτρα. Δηλαδή καλή συμπεριφορά-αντοχή σε θερμοκρασιακές καταπονήσεις. Πιο απλά, αντέχουν σε πιεσμένουν κινητήρες που στροφάρουν 16άρες. Επίσης αυτά τα πρόσθετα, προσφέρουν καλή συνοχή στα μόρια του λιπαντικού, με συνέπεια να μην σπάει το λιπαντικό φίλμ στα χιτώνια κλπ. Είμαστε και εμείς ψείρες. Θέλουμε πολύ λεπτό λάδι στο κρύο ξεκίνημα, η πιο σωστά, λάδι με μεγάλη ρευστότητα->λεπτόρευστο, για να περάσει γρήγορα στο κύκλωμα λίπανσης και να μην αφήσει ακάλυπτο κάποιο μεταλλικό τμήμα. Επίσης θέλουμε στις ψηλές θερμοκρασίες, το λάδι να παραμένει λεπτόρευστο, χωρίς όμως να σπάει το φιλμ που δημιουργεί... Δηλαδή το χειμώνα, ένα μπουκάλι νερό που έχεις στο μπαλκόνι, θες να είναι ζεστό για να μπορείς να το πιεις, και όχι πάγος. Πράγμα αδύνατο. Αμέσως μετά θες το καλοκαίρι το ίδιο μπουκάλι, να μην είναι ζεστό, με χαμηλή πυκνότητα (--> βλέπε αύξηση όγκου λόγω αύξησης θερμοκρασίας, και ίδια μάζα, άρα το ζεστό νερό, είναι πιο αραιό απ' ότι το κρύο !!!) παρά το θες με μεγάλη πυκνότητα, δηλαδή δροσερό. Πράγμα επίσης αδύνατο. Ή μήπως όχι ;;; Εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι τα πρόσθετα, που στα "κακά" αυτοκίνητα βολεύονται εύκολα, ενώ στα μηχανάκια μας, τα κάνουν να πατινάρουν... Αυτά τα πρόσθετα, σε ικανοποιητικό βαθμό, μας προσφέρουν αυτά τα τρελά που ζητάμε. Άρα, από το σύνολο των πρόσθετων, λίγα είναι αυτά που προστατεύουν τα μεταλλικά τριβώμενα μέρη, ως καθεαυτά προστατευτικά, και τα περισσότερα πρόσθετα προστατεύουν το λάδι, που κατά συνέπεια προστατεύει το μοτέρ σου. Εννοώ ότι το πρόσθετα αυτά, είναι κάτι σαν κλιπ, ανάμεσα σε δύο κουρτίνες λαδιού. Εκεί που το απλό ορυκτέλαιο, στην μεγάλη θερμοκρασία και ταχύτητά του, θα ανοίξει τις κουρτίνες, το συνθετικό, με αυτό το κλιπ, θα τις κρατήσει ενωμένες... Δηλαδή έχει να κάνει με την δομή του λιπαντικού, αλλά πιο πολύ ρευστομηχανικά, μπαίνει στο παιχνίδι το ξ, δηλαδή το ιξώδες. Το 1/ξ είναι η γνωστή ρευστότητα 20W-50. Και πιο σωστά επειδή το λάδι κινείται, και έχει και αυτό αντίσταση στην κίνηση, βάζεις και τον αριθμό Reynolds, που αν ξεπεραστεί ένα κρίσιμο σημείο του, τότε το λάδι δεν έχει στρωτή ροή, αλλά τυρβώδη. Τί σημαίνει αυτό; Το λάδι έχει δίνες μέσα του, οι οποίες, δημιουργούν μπουρμπουλήθρες, και όταν το φιλμ που λέγαμε, πάνω στο χιτώνιο κάνει μπουρμπουλήθρες, εκείνη η περιοχή, μένει εκτεθιμένη... Επίσης, η τυρβώδης ροή, καταναλώνει ενέργεια, που πάει χαμένη, πες το και απώλειες, η οποία μεταφράζεται σε θερμότητα, και κατά συνέπεια ζεσταίνει ακόμα πιο πολύ το λάδι... Άρα όχι η δομή του λιπαντικού, αλλά οι ιδιότητες του σαν ρευστό είναι πιο σημαντικές. Και ναι, με τα πρόσθετα αυτά, το κρύο (συνθετικό) λάδι έχει μεγάλη ρευστότητα, και σε υψηλές θερμοκρασίες, συνεχίζει να είναι λεπτόρευστο, και να μην "σπάει". Κάτι τσακάλια μηχανικούς εεε;;; Τέλος, συμφωνώ μαζί σου, οι κύριοι με τα Samsonite, είναι υπεύθυνοι για πολλά ζόρια που τραβάμε. Οι φθορές στο κρύο ξεκίνημα, ιφίστανται διότι το κρύο λάδι (ορυκτέλαιο) είναι παχύρευστο σαν μέλι, και μέχρι η τρόμπα να υπερνικήσει την αδράνειά του, χαθήκαν πολύτιμες στροφές χωρίς λάδι. Αμέσως μετά σκέψου ότι το παχύρευστο λάδι, δεν μπορεί να διεισδύσει ανάμεσα σε κουζινέτα,εμβολά-χιτώνια κλπ. Άρα λοιπόν όχι μόνο χρειάζεται ακόμα πιο μεγάλη πίεση για να αρχίσει να ρέει, θέλει και μια θερμοκρασία πάνω από τους 50 βαθμούς... Αν όμως τα κ...λοπαιδάκια που λέγονται μαρκετίστες, αυτοί που μας γυρίζουν στον μεσσαίωνα, λέω αν αυτοί δεν κοιτούσαν να πάρουν από τα 15.000 ευρώ που κάνει ένα μηχανάκι, να πάρουν τα 4.000 για διαφήμιση και άλλα 3.000 για δημόσιες σχέσεις, ίσως να είχαμε κατασκευάσει κάτι για αυτό το σκοπό. Ο alx έχει δίκιο στο ότι συνθετικό 50αρι λάδι δεν υπάρχει, αλλά και αυτό γίνεται εύκολα συνθετικό, προσθέτοντας πχ μόλυβδο!!! Έχει άδικο όμως στο boxer ΜΟΝΟ ορυκτέλαιο. Ψυχή έχει και ο μπόξερ ρε τσιγκούνι άλεξ... Νομίζω πως βοήθησα λίγο αυτό το δύσκολο κομμάτι που λέγεται λίπανση. By the way, η Mobil 1 βγάζει και αυτή ένα 0-50 με τιμή λίτρου 16 ευρώ... Είναι όμως για τα κακά αυτοκίνητα... Ή μήπως όχι; Καλή συνέχεια μάγκες. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ravendark 6.393 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2010 Θέλω να δοκιμάσω τα Torco Τ4SR (συνθετικό) αλλά βγαίνουν σε 20-50. Ο κατασκευαστής λέει να χρησιμοποιειται 10-50 συνθετικό Αυτό σημαίνει ότι αποκλείεται η συγκεκριμένη επιλογή; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2010 Ο alx έχει δίκιο στο ότι συνθετικό 50αρι λάδι δεν υπάρχει, αλλά και αυτό γίνεται εύκολα συνθετικό, προσθέτοντας πχ μόλυβδο!!! Έχει άδικο όμως στο boxer ΜΟΝΟ ορυκτέλαιο. Ψυχή έχει και ο μπόξερ ρε τσιγκούνι άλεξ... Φίλε μου, δεν είμαι τσιγκούνης... το αντίθετο θα έλεγα. Το θέμα είναι ότι δεν μιλάμε για το 2010. Το μάνουαλ της μοτοσυκλέτας μου είναι συγγραφής 2000 και λέει ΜΟΝΟ ορυκτέλαιο. Το γιατί μπορούν να σου το πουν οι χρήστες GS1150 (και 1100) που έβαλαν κάποια στιγμή ημί και συνθ. και τους το έκαιγε σαν νερό! Γι' αυτό λοιπόν το λόγο, δεν βάζω ημι και συνθ. Αν είναι να συμπληρώνω μισό λίτρο λάδι κάθε 500χιλ να μου λείπει! Πέρα από αυτό. Ξέρω μοτοσυκλέτες δύο φίλων μου με R1100GS που έχουν ξεπεράσει τα 250000χιλ χωρίς να έχουν ανοίξει κινητήρα για επισκευή και χρησιμοποιούσαν(χρησιμοποιούν) πάντα απλό ορυκτέλαιο. Αν ήταν λοιπόν να πάθαινε ζημιά ο boxer δεν θα έφταναν τόσα χιλιόμετρα αυτά τα μοτέρια χωρίς πρόβλημα. Καλή η θεωρία, αλλά στην πράξη διαφέρουν κάποια πράγματα. Επίσης μην ξεχνάμε ότι ο κινητήρας boxer είναι σχεδιασμένος στις αρχές του αιώνα μας και επίσης ο συγκεκριμένος που φοράει η δική μου μοτοσυκλέτα, είναι σχεδίασης του '94. Στο 1200GS που επανασχεδιάστηκε το 2004, ίσως να μπορεί να πάρει ημί (έχουν βάλει αρκετοί και δεν έχουν πρόβλημα) αλλά όταν μπλέκουν σε κίνηση μέσα στην Αθήνα το κατακαλόκαιρο, για πες μου εσύ με το 10W-40, πώς την παλεύει ο αεροελαιόψυκτος κινητήρας? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ypopsifios 120 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2010 Επίσης μην ξεχνάμε ότι ο κινητήρας boxer είναι σχεδιασμένος στις αρχές του αιώνα μας και επίσης ο συγκεκριμένος που φοράει η δική μου μοτοσυκλέτα, είναι σχεδίασης του '94. Του περασμένου αιώνα... :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Parhs 9 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2010 Για ενα παπι modenas kriss 125 τι μάρκα να προτιμίσω; Στα συνεργεία βαζουν 10-40 αλλα το μανουαλι 20-50 λεει και μονο αυτα βαζω.... Καμια προτιμιση για μάρκα; Εβαζα το μαυρο το castol 20-50 για 4Τ... Torco αξιζει να δοκιμάσω; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2010 Του περασμένου αιώνα... :P Λάθος! Της περασμένης χιλιετίας! :lol: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2010 Επίσης δεν θυμάμαι να έχω δει 50άρι συνθετικό. Πάνω από 10 χρόνια το χρησιμοποιεί ένας φίλος σε Yamaha Fazer 600. Ο,τι πιο κατάλληλο για το κλίμα της Ελλάδας, αν φυσικά η μοτοσυκλέτα απαιτεί συνθετικό λάδι. Πάντως, άσχετα από τον τύπο του λαδιού (ορυκτέλαιο, ημι, συνθ.), θεωρώ ότι για το κλίμα της Ελλάδας το καταλληλότερο ιξώδες είναι το 15W50, ειδικά για όσους ζουν σε μεγάλες πόλεις με ζέστη και τρελή κίνηση. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mesastou 30 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2010 Θέλω να δοκιμάσω τα Torco Τ4SR (συνθετικό) αλλά βγαίνουν σε 20-50. Ο κατασκευαστής λέει να χρησιμοποιειται 10-50 συνθετικό Αυτό σημαίνει ότι αποκλείεται η συγκεκριμένη επιλογή; χμ, και η redline δεν βγάζει (αμερικάνικη και αυτή). Όχι απλά θα χρειάζεται περισσότερο ζέσταμα, ειδικά το πρωί. Στο γνωστό e-λαδάδικο βλέπω μόνο selenia σε 10w50 και αρκετά 15w50 (agip, elf, motul) Εξαρτάται από την χρήση που κάνεις. Αν δεν είναι ιδιαίτερα σκληρή δοκιμάζεις και 10w40 σε π.χ. Torco που σε ενδιαφέρουν. Αν δεν το σκίζεις παρατεταμένα θα είσαι οκ και θα έχεις καλύτερο ροή στα κρύα ξεκινήματα (αν σου καίει όμως το αλλάζεις σύντομα). Αν το σκίζεις με διάρκεια μείνε σε κάποιο 50άρι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ravendark 6.393 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2010 χμμμ δεν είμαι και πολύ του ζεστάματος... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
steven_04 2.152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2010 Εβαλα στο ER Denicol 15-50 ημισυνθετικο. 16€/λιτρο (αουτς) Το κιβωτιο μαλακωσε αλλα για μενα σημασια εχει να κρατησει αυτη η αισθηση και για τα επομενα 6000χλμ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tasis 17 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2010 (τροποποιήθηκε) Alx δεν εννοούσα ρε φίλε ότι είσαι πραγματικά τσιγγούνης :P Απλά για του φίλου μας ο κατασκευαστής προτείνει ένα σχεδιάγραμμα και αποφασίζεις εσύ τη λάδι βάζεις. Το 15-50 που προτείνει είναι ημισυνθετικό... Και φυσικό είναι οι μπόξερ με τα λεπτά λάδια να τσιμπάνε,αλλά δεν ξέρω και την χρήση που τρώνε για να εκφέρω γνώμη. Πάντως εγώ όσους ξέρω με GS ποτέ κανείς δεν μου είπε κάτι για συμπλήρωμα. Εδώ λοιπόν δεν μπορώ να πω κάτι σίγουρα. Εξάλλου το δικό σου μπορεί να είναι μια tuned έκδοση του R52 χα χα χα... Parhs, βάλτου 20-50 και το χειμώνα πέσε σε κανά 15-50 έτσι για το γαμώτο, αν και τα παπιά δεν είναι και πολύ πιεσμένα, και πιο νωρίς (βλέπε 150.000 χιλιόμετρα) θα σου μείνει λόγω φθορών,παρά από το ζόρι που τρώει και καλά από το "χοντρό" λάδι... Αιγαιοπλόος, αυτό που δείχνεις είναι 15-50 συνθετικό, αν και όπως είπα πιο πριν, μπορείς το απλό ορυκτέλαιο, βάζοντας του πρόσθετα, να το κάνεις 20-50 συνθετικό... Καλό εεε;;; Πάντως αν έχεις κανά πρεσαρισμένο μοτέρ βλέπε R1, καλό είναι να βάζεις το 10-40 που προτείνει ο κατασκευαστής, και ένα καλό 15-50 για περιοδική χρήση στην πίστα. Αν είσαι επαγγελματίας οδηγός αγώνων και κυνηγάς και το τελευταίο άλογο, βάλτου το 10-40, μιας και ούτως η άλλος στο τέλος της σεζόν, το μηχανάκι ή το πουλάς, ή το πάς για γενική ανακατασκευή. Πιο σωστό θα ήταν δηλαδή να πούμε ότι το κάθε μηχανάκι βολεύεται με την δικιά του ρευστότητα, και φυσικά σε όποια μάρκα αρέσκονται αυτά. Όπως είπα, έχουν και αυτά ψυχή !!! Ravendark, καλύτερα όχι 20-50. Βάλτου το 10-50, γιατί μάλλον έχει σχεδιασμένο κύκλωμα λίπανσης υψηλής πίεσης, κάτι που σημαίνει ζόρια στο ξεκίνημα, και μάλλον το καταπονεί και αρκετά, άρα το θες "χοντρό" στη βόλτα. Stick to the manufactor... steven_04, φαίνεται τελικά πως το κάθε μοτέρ βολεύεται με την δικιά του εταιρία... Πάντως τα 16 ευρώ δεν μου ακούγονται και τόσο τρελά, αν όντως είδες διαφορά ακόμα και στο σασμάν. Stay tuned!!! Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 16 , 2010 από τον tasis Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
peterpan 1.734 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2010 μολις τελειωσα ολοι την αναγνωση ολου του θεματος και εχω παθει ζαβλαμα (τι σου κανει η αδεια ε?) μου πηρε περιπου τρεις ωρες με καποια ενδιαμεσα διαλλειματα (νηστικο αρκουδι δεν διαβαζει) Μου δημιουργηθηκε μια απορια - Σε 4κυλινδρα μοτερ που ναι μεν εχουν σχεδιαστει για πολλα αλογα , αλλα εμεις εχουμε μπροστα μας την "ξεκουρδισμενη" εφαρμογη τους στα 100 "ανθρωπινα" αλογακια, τι βαζουμε ? Φανταζομαι οτι στην αρχικη εφαρμογη του κινητηρα ,θες οπωσδηποτε full συνθετικα, αλλα μηπως στην πιο ηπια εκδοχη του ,με τα λιγοτερα αλογα και τις στροφες να πανε μεχρι τις 10000 ,και οχι τις 15-16000 ,σου αρκει και ενα ημισυνθετικο? Το μηχανακι για το οποιο φερνω το παραδειγμα ειναι ενα cbf 1000. Παντως στο Transalp που ειχα μια ζωη του εβαζα ημισυνθετικα Putoline και δεν ειχε κανενα προβλημα με την καταναλωση ουτε και με πατιναρισμα, σε καποιο διαστημα ομως ο μηχανικος (αλλος) που το πηγα μου προτεινε να παμε σε αυτα που προτεινει η Honda (full synth) . Ε παρολο που ειχα αλλαξει δισκους συμπλεκτη ( απο φυσιολογικη φθορα χλμ) παρατηρησα ελαφρυ πατιναρισμα ,και σε σκισιμο που του εκανα στην Εθνικη μαλλον μου εκαψε αρκετα,αποσταση 230 χλμ περιπου ,400 ml περιπου απωλεια,απλα δεν ξερω αν αυτη η απωλεια ειναι μονο απο αυτη τη βολτα ή μου ειχε καψει και σε αλλες βολτες και δεν το παρατηρησα. Σημειωση οτι σε αυτη τη βολτα ημουν μονος και χωρις φορτωμα (βαλιτσες μπαγκαζια κτλ) ενω πιο παλια παρολα τα σκισιματα ,προς και απο διακοπες δικαβαλος ,φορτωμενος τιγκα το μηχανακι δεν τσιμπαγε σταγονα , μετρημενα οχι απο την φαμτασια μου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2010 Alx δεν εννοούσα ρε φίλε ότι είσαι πραγματικά τσιγγούνης :P Το κατάλαβα αλλά είπα να το διευκρινίσω :D Και φυσικό είναι οι μπόξερ με τα λεπτά λάδια να τσιμπάνε,αλλά δεν ξέρω και την χρήση που τρώνε για να εκφέρω γνώμη. Όλα τα boxer τσιμπάνε λάδι. Από το 1100 του '94 και μέχρι τα 1150 του 2003. Ακόμα και τα 1200 τσιμπάνε αλλά λιγότερο (λέγεται ότι τσιμπάνε το μισό λάδι απ' ότι τσίμπαγαν οι προκάτοχοι. Εξάλλου το δικό σου μπορεί να είναι μια tuned έκδοση του R52 χα χα χα... Το δικό μου λέγεται R11 :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Athan 287 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2010 (τροποποιήθηκε) υπάρχει το συγκεκριμένο site: http://www.oilsmotoauto.gr/ ο οποίος όχι μόνο σου φέρνει λάδια στο σπίτι σου. αλλα και σε πολύ καλές τιμές. δηλαδή τι καλές, ξευτίλα θα έλεγα. μου βρήκε τα IPONE ROAD TWIN 15W50 4 λίτρα μόνο 33€, χωρίς έξοδα μεταφοράς. όταν πήγα σε βενζινά να παρω ενα μονόλιτρο για να συμπληρώσω, απλό ipone 15w50 (όχι road twin) μου το χρέωσε 16€ φανταστείτε αισχροκέρδια. τα συγκεκριμένα είναι ιδανικά για κινητήρες V μεγάλου κυβισμού που παράγουν ισχυρές ροπές απο χαμηλές στροφές. Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 16 , 2010 από τον Athan 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
steven_04 2.152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2010 Ipone ειχα βαλει στο προηγουμενο ER του 06 που ειχα. μια χαρα το μηχανακι δεν ειχα θεμα αλλα στο κιβωτιο δεν ειδα διαφορα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
angelthing 132 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2010 .... υπάρχει το συγκεκριμένο site: http://www.oilsmotoauto.gr/ ο οποίος όχι μόνο σου φέρνει λάδια στο σπίτι σου. αλλα και σε πολύ καλές τιμές. δηλαδή τι καλές, ξευτίλα θα έλεγα. +1 Για εμένα φίλε μου αυτό ήταν μάλλον το χρησιμότερο πόστ από το όλο τόπικ. Υπάρχει βέβαια ο Λαμπριανίδης στην Καλλιρόης αλλά μου είναι ολόκληρο ταξίδι μέσα από περιοχές με πολύ κίνηση οπότε ..... δεν Να σαι καλά Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2010 Kι ο Λαμπριανίδης δωρεάν στο σπίτι σου τα φέρνει αν κοστίζει η παραγγελία σου από 40€ και πάνω Tradewind Λαμπριανίδης Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2010 Kι ο Λαμπριανίδης δωρεάν στο σπίτι σου τα φέρνει αν κοστίζει η παραγγελία σου από 40€ και πάνω Tradewind Λαμπριανίδης και είναι φρέσκα - φρέσκα ! όχι....5ετίας ! (χωρίς παρεξηγηση για το λίνκ, δεν το ξέρω το μαγαζί) όποιος πάει κι απο 'κεί, (trade-wind ) έχει τα 7πλάσια σε ποικιλία απο ότι στο σάιτ του ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tasis 17 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2010 Φίλε pantheman, για το τρανσαλπ, προτού δικάσουμε, βάλε τα παλιά σου λάδια, κάνε ακριβώς το ίδιο και δες τί παίζει με το πατινάρισμα και αν τσιμπήσει λάδι. Ένα ενδεχόμενο είναι λόγω χιλιομέτρων να συμβαίνει αυτό, στο τσίμπημα εννοώ, αλλά δες και το ενδεχόμενο μήπως ο "άλλος" δεν έβαλε την σωστή ποσότητα, και αν εσύ στην αλλαγή το μέτρησες ακριβώς, και πώς έβγαλες όλο το λάδι και τέλος έχε στο νου σου και το λάδι που έχει το φίλτρο. Τώρα όσο για το CBF, το μοτέρ σου δεν είναι σχεδιασμένο για 180 άλογα κλπ, μπορεί να είναι ίδιο σε πολλά πράγματα όπως η όψη, η διάμετρος εμβόλων και διαδρομή, σκέψου όμως ότι οι εκεντροφόροι, ο χρονισμός αυτών, το αβάνς, η επιφάνεια του πιστονιού, το κύκλωμα λίπανσης,ψύξης και ένα ακόμα σωρό πράματα, περίπου στα 80 είναι έτσι για την ιστορία. Και μην ξεχνάς ότι το CBF σχεδιάστηκε να αποδίδει πολύ ροπή από χαμηλά, ενώ το RR σχεδιάστηκε με γνώμονα την ιπποδύναμη, λόγω στροφαρίσματος. Και ένα σκασμό ακόμα πράγματα. Άρα λοιπόν, αυτά τα 2 μοτέρ δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους... Σόρρυ αν στο χάλασα... Ο κατασκευαστής απλά προτείνει ένα λιπαντικό, και ο μαρκετίστας συνιστά το "τάδε" που έχει σύμβαση συνεργασίας κλπ. Συγκεκριμένα το CBF βολεύεται και με ημισυνθετικό, αν και πέρα από την πλάκα, τα ημι με τα φουλ έχουν ίδια τιμή με απόκλιση 5-10%. Το να προχωρήσεις σε φουλ συνθετικά, μόνο καλό θα του κάνει, μιας και το λάδι, έχει καλύτερες ιδιότητες και προσφέρει μακροζωία στο ίδιο το λάδι πρωτίστως. Πάλι δηλαδή μπλέξαμε τα μπούτια μας... Τώρα όσο για το πατινάρισμα,το μόνο που πάει το μυαλό μου, είναι να είχες καργαρισμένη την ντίζα, γιατί όσο τρώγονται οι δίσκοι, όλο και πιο χαμηλά αποσυμπλέκει, μέχρις ότου σταματήσει να αποσυμπλέκει γενικότερα. Μήπως λοιπόν την είχες καργαρισμένη, και μετά την αλλαγή δίσκων, αυτό το καργάρησμα, δεν αποσύμπλεκε τελείως ;;; Η άλλη υπόθεση είναι να είσαι επηρρεασμένος από αυτά που λέμε και σου φάνηκε. Αν ούτε αυτό τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά, μιας και αποκλείεται από ένα λάδι να άρχισε να πατινάρει. Εκτός και αν έβαλες λάδι αυτοκινήτου, βασικά "αυτός" ο καινούριος... Τυχαίνουν σε όλους μας. Περιμένουμε επεξηγήσεις... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mesastou 30 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2010 ...Πάνω από 10 χρόνια το χρησιμοποιεί ένας φίλος σε Yamaha Fazer 600. Ο,τι πιο κατάλληλο για το κλίμα της Ελλάδας, αν φυσικά η μοτοσυκλέτα απαιτεί συνθετικό λάδι. Πάντως, άσχετα από τον τύπο του λαδιού (ορυκτέλαιο, ημι, συνθ.), θεωρώ ότι για το κλίμα της Ελλάδας το καταλληλότερο ιξώδες είναι το 15W50, ειδικά για όσους ζουν σε μεγάλες πόλεις με ζέστη και τρελή κίνηση. Δεν είναι έτσι, η κίνηση της πόλης είναι δοκιμασία για το σύστημα ψύξης όχι για το σύστημα λίπανσης. (καλά, για τις υδρόψυκτες μιλάω) Έχουν γραφτεί και στο 4tforum που είσαι, μπορείς να το ψάξεις και στο bitog. To manual της deauville συνιστα 10w30, αυτό που λές εσύ είναι 2 βήματα παχύτερο!! Αν η χρήση το δικαιολογεί (πίστα, αναβάσεις, φόρτωμα) τότε πάσο, αλλά είναι έτσι; Το ίδιο για τα cbr, μάλιστα όπως μου είπε μηχανικός μου με 10w30 λύνονται κάποια θέματα που παρουσιάζονται με τα παχύτερα και έτσι φέρνει τα honda 10w30 στο μαγαζί του. Όταν είχα fazer (99-06), είχα βάλει και εγώ 10-50, αλλά τώρα ξέρω περισσότερα. http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/e_1502.html (πρέπει να υπάρχει ακόμα στην Ελλάδα αυτό) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mesastou 30 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2010 κοντά μου το http://www.oilsmotoauto.gr/index.php αλλά έχει μόνο ένα 10w30 για mto και 6 5w30 αυτοκινήτου. Από σύγχρονα λάδια κάπως περιορισμένες οι επιλογές. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ravendark 6.393 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2010 Δεν είναι έτσι, η κίνηση της πόλης είναι δοκιμασία για το σύστημα ψύξης όχι για το σύστημα λίπανσης. (καλά, για τις υδρόψυκτες μιλάω) Έχουν γραφτεί και στο 4tforum που είσαι, μπορείς να το ψάξεις και στο bitog. To manual της deauville συνιστα 10w30, αυτό που λές εσύ είναι 2 βήματα παχύτερο!! Αν η χρήση το δικαιολογεί (πίστα, αναβάσεις, φόρτωμα) τότε πάσο, αλλά είναι έτσι; Το ίδιο για τα cbr, μάλιστα όπως μου είπε μηχανικός μου με 10w30 λύνονται κάποια θέματα που παρουσιάζονται με τα παχύτερα και έτσι φέρνει τα honda 10w30 στο μαγαζί του. Όταν είχα fazer (99-06), είχα βάλει και εγώ 10-50, αλλά τώρα ξέρω περισσότερα. http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/e_1502.html (πρέπει να υπάρχει ακόμα στην Ελλάδα αυτό) Το λάδι παίζει σημαντικό ρόλο στην ψύξη του κινητήρα. Γίνεται απαγωγή θερμότητας των μετάλλων μέσω του λαδιού. Με λίγα λόγια το λάδι ψύχει τοιχώματα κυλίνδρων, κεφαλές, βαλβίδες, κεντροφόρους κτλ... Οπότε είναι καλό να χρησιμοποιείται το σωστό λάδι που προτείνεται από τον καταστευαστή Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες