Jump to content
ALX™

Αλλαγή υγρών φρένων χωρίς την ανάγκη εξαέρωσης.©

Recommended Posts

Περιέχει σιλικόνη.

Δεν κάνει παρά μόνο για εκεί που υπάρχει κατάλληλη προδιαγραφή.

Σιλικόνη περιέχουν τα DOT5 κι όχι τα DOT 5.1.

Τα DOT 5.1 μπορεί να τα χρησιμοποιήσει άνετα, αλλά δεν βλέπω τον λόγο.

Η βασική διαφορά τους με τα DOT4 είναι το σημείο βρασμού (το DOT4 βράζει στους 230°C ενώ το DOT5.1 στους 270°C) και επίσης στο ότι τα 5.1 είναι λιγότερο υγρόφιλα κι έτσι χρειάζονται αλλαγή σε μεγαλύτερα διαστήματα από τα 4. Η βάση τους είναι πολυαιθυλενική γλυκόλη όπως και τον DOT3 και DOT4.

Tώρα βέβαια, γιατί δεν τα βάζουν οι εταιρίες εργοστασιακά...είπα δεν ξέρω (αν και δείχνουν καλύτερα)

Πάντως αν τα αλλάξεις, καλό είναι να ξεπλύνεις καλά δοχεία και σωληνώσεις από το 4.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ευχαριστω πολυ!!εχω παθει πλακα με τις γνωσεις σας..μιας κ τα χερια μου πιανουν απλα δν ειχα τις γνωσεις μ'εχετε βοηθησει παρα πολυ κ εχω γλυτωσει αρκετα χρηματα.Κ γουσταρω να φτιαχνω τη μηχανη μου μονος μου!!!να την φροντιζω!!!ευχαριστω πολυ!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σιλικόνη περιέχουν τα DOT5 κι όχι τα DOT 5.1.

_thumbsup.gif .....δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει DOT 5 ! lac.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω παλι εχω τι ιδιο διαφανο λαστιχακι,αλλα μακρυ 2 περιπου μετρα,το σηκωνω καθετα ανοιγω τον εξαερωτηρα ισα-ισα να περναει το υγρο με δυσκολια οταν πιεζω την μανετα και ετσι βλεπω και τυχων φυσαλιδες που μπορει να υπαρχουν στο κυκλωμα των φρενων.

Η διαφορα στην μανετα μετα την αλλαγη ειναι εμφανης,το κοστος δε των υγρων ειναι αστειο.

Εγω τα αλλαζω καθε χρονο και ας ειναι λιγο μανικι στο Βαραντερο με τους 6 εξαερωτηρες. :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kαλησπερα!!!για αλλαγη υγρων στο integral abs ii που εχουν τα gs μετα το 2006 κανουμε την αρχικη διαδικασια που ανεφερε ο ALX?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

(Βασική προϋπόθεση για να κάνουμε αυτή την εργασία, είναι να έχουμε αλλάξει πριν τα τακάκια μας με καινούρια)

γιατί πρέπει ν αλλαχθούν τα τακάκια;αν κρατησουμε τα τακακια που ήδη υπαρχουν υπαρχει πρόβλημα;

Τροποποιήθηκε από τον yamahito

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οχι δεν υπαρχει απολυτως κανενα προβλημα αν κανεις εξαερωση με τα "παλια" τακακια.

@ALX,οι εταιριες δεν βαζουν τα 5.1 γιατι ειναι πιο ακριβα απο τα DOT 4!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οχι δεν υπαρχει απολυτως κανενα προβλημα αν κανεις εξαερωση με τα "παλια" τακακια.

@ALX,οι εταιριες δεν βαζουν τα 5.1 γιατι ειναι πιο ακριβα απο τα DOT 4!

Λογικό ακούγεται. Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν κι εγώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

B) Πολυ οργανωμενο το αρθρο σου ALX.Δυο παρατηρησεις μονο....

1)Μπορουμε να αλλαξουμε υγρα φρενων αν εχουμε φθαρμενα τακακια,αρκει να προσεξουμε τα καινουργια να φτασουν στην ιδια σταθμη με τα παλια υγρα..

2)Το συστημα της BMW που δειχνεις ειναι πολυ διαφορετικο απο τις αλλες μοτο ALX.Η αντλια του BMW κανει εξαερωση ουσιαστικα μονη της,γιατι εχει δυο τρυπες το ποτηρακι μεσα αν προσεξες,ενω στις λοιπες μοτο,χρειαζοντε περισσοτερες επαναληψεις στο πατημα ωστε να βγει ολος ο αερας εξω..

3)Τα φρενα με ABS χρειαζοντε και εξαερωση στον κατανεμιτη του ABS που βρησκετε κατω απο τη σελα σου.Χωρις να κανεις εξαερωση σ,αυτην την κεντρικη μοναδα,δεν κανεις τιποτα.Την ειχα πατησει κι'εγω οταν αλλαξα υγρα στο 1150.Και φανταζομε το ιδιο υσχειει και για ολες τις μοτο με ABS.

Αυτα.Ελπιζω να βοηθεισα :_rock-on:

B) Αυτο υποστηρηξα κι'εγω στο συνεργειο,αλλα οταν δεν δουλευει το ABS,τα υγρα μες στη μοναδα,παραμενουν στασιμα,οποτε εχουν μεινει τα παλια μεσα,φιλε.Να φανταστεις,αυτο μου τα ειπαν στην επισημη αντιπροσωπια και η εργασια για απαερισμο της μοναδας,κοστιζει 120 ευρω.

:ranting3::ranting3:

B) Εχεις απολυτο δικιο :_rock-on:

Καλησπέρα, τελικά τι ισχύει για τις μηχανές με abs(απλο μηχανισμο)? Θελει εξαερωση και η μοναδα του abs? Ηλεκτρικό δεν είναι το κυκλωμα αυτο; τι σχεση εχει με το υδραυλικο συστημα των φρενων;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aπο οτι φαινετε δεν ειναι ευκολο να μαθουμε για το ntegral abs ii καποια πραγματα αλλαγη υγρων εξαερωση κλπ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υποτίθεται ότι με την μέθοδο που περιέγραψα, αλλάζεις τα υγρά από το ποτηράκι, τις σωληνώσεις, αλλά και την μονάδα του ΑΒS. Από την στιγμή που ανοίγεις τον εξαερωτήρα στην δαγκάνα, φεύγουν τα υγρά και κατεβαίνει κι η στάθμη από το ποτηράκι.

Αν το κύκλωμα ήταν κλειστό και η μονάδα του ABS ήταν απομονωμένη, λογικά δεν θα έφευγαν τα υγρά από το ποτηράκι όταν θα ανοιγαμε τον εξαερωτήρα. Απλά θα άδειαζαν τα υγρά των σωλήνων μόνο, από την μονάδα και κάτω. Από το ποτηράκι μέχρι την μονάδα η στάθμη δεν θα κατέβαινε (εκτός πια κι αν έχει κάποιο σύστημα bypass όταν δεν δουλεύει ο κινητήρας)

Κάποια στιγμή είχα διαβάσει για ένα ηλεκτρικό μαραφέτι που το κονεξάριζες πάνω στη φύσα του εγκεφάλου και σου ανοιγόκλεινε τις βαλβίδες του abs ώστε να φύγουν λέει κι από κει τα υγρά. Βέβαια δεν ασχολήθηκα περαιτέρω.

Το γεγονός είναι ότι αλλάζοντας όλο το υγρό των σωληνώσεων, του ποτηρακίου και των δαγκανών, αλλάζεις το μεγαλύτερο μέρος των υγρών (αν υποτεθεί πως αυτά που είναι μέσα στη μονάδα δεν φεύγουν) οπότε όπως και να χει, καλό κάνεις. Είναι σαν να αλλάζεις τα λάδια του κινητήρα με καινούρια, αφήνοντας μέσα ένα μικρό μέρος παλιών.

Θα το ξανακοιτάζω πάντως το θέμα.

Το πρόβλημα για μένα είναι κυρίως για το πίσω κύκλωμα που εκεί φαίνεται καθαρά πως αν αλλάξεις τα υγρά στο ποτηράκι και την σωλήνωση ως κάτω στην τρόμπα, δεν θα αλλάξεις τα υγρά που πάνε προς την μονάδα του ABS.

Η λογική λέει πως αδειάζεις τα πάντα ανοίγοντας εξαερωτήρες και μετά με μεγάλη σύριγγα τραβάς και τα υγρά από την μονάδα του ABS. Αυτό όμως είναι πολύπλοκη δουλειά κι απαιτεί ακρίβεια και ίσως εξειδικευμένα εργαλεία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

υπαρχει περιπτωση καποιος[δηλ ο μαστορας]

ν αλλαξει μονο τα υγρα, χωρις να κανει εξαερωση και να φυγουν ολα τα παλια υγρα φρενων;

[δηλ να κανει μιση δουλεια;]

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν σε πιάνω ρε Υamahito. Τι εννοείς? Αν μπορεί κάποιος να αλλάξει όλα τα υγρά χωρίς να χρειαστεί εξαέρωση, γιατί να μην το κάνει? Γιατί πρέπει να θεωρηθεί "μισή δουλειά"? Αν υπάρχει ο τρόπος γιατί να μην το κάνει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν σε πιάνω ρε Υamahito. Τι εννοείς? Αν μπορεί κάποιος να αλλάξει όλα τα υγρά χωρίς να χρειαστεί εξαέρωση, γιατί να μην το κάνει? Γιατί πρέπει να θεωρηθεί "μισή δουλειά"? Αν υπάρχει ο τρόπος γιατί να μην το κάνει?

η εξαερωση δεν ειναι απαραιτητη;

επισης υπαρχει τροπος καποιος να βαλει νεο υγρο φρενων χωρις να εχει αφαιρεθει ολο το παλιο υγρο

απο τα σωληνακια των φρενων;

[ειπαμε ειμαι ασχετος]

Τροποποιήθηκε από τον yamahito

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με τον τρόπο που γράφει o alx δε θέλει εξαέρωση γιατί το καινούριο υγρό σπρώχνει το παλιό έξω άρα δε μπαίνει αέρας στο κύκλωμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η εξαερωση δεν ειναι απαραιτητη;

επισης υπαρχει τροπος καποιος να βαλει νεο υγρο φρενων χωρις να εχει αφαιρεθει ολο το παλιο υγρο

απο τα σωληνακια των φρενων;

[ειπαμε ειμαι ασχετος]

E μα, τι περιγράφω ρε συ στο αρχικό ποστ? :tease: (με αυτό τον τρόπο, δεν χρειάζεσαι εξαέρωση)

με τον τρόπο που γράφει o alx δε θέλει εξαέρωση γιατί το καινούριο υγρό σπρώχνει το παλιό έξω άρα δε μπαίνει αέρας στο κύκλωμα

:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1)Μπορουμε να αλλαξουμε υγρα φρενων αν εχουμε φθαρμενα τακακια,αρκει να προσεξουμε τα καινουργια να φτασουν στην ιδια σταθμη με τα παλια υγρα..

Αυτό φαντάζομαι γίνεται στο περίπου ε; Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον τρόπο να βάλουμε την ίδια ακριβώς ποσότητα υγρών στο κύκλωμα με τον τροπο που αναφερει το θεμα...

Τροποποιήθηκε από τον telixristos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτή η μέθοδος αλλαγής υγρών δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα μηχανάκια , δυστηχώς !

Σε πολλές περιπτώσεις ειδικότερα ιαπωνικών street , ανοίγωντας τον εξαερωτήρα και την

τάπα των υγρών θα παρατηρήσετε οτι η βαρύτητα , και το φαινόμενο των συκοινονουντων δοχείων

δεν έχουν καμμία επίδραση, και οτι η εξαέρωση είναι απαραίτητη.

Αυτό ωφείλεται στην κοχλιοτή μορφή του εμβόλου πίεσης της αντλίας , που δεν επιτρέπει την

διέλευση υγρών δίχος παλινδρόμηση. Απεναντίας σε αυτά τα συστήματα , υπάρχει η τάση μέσα στις

δαγκάνες να δημιουργείται υποπίεση(η οπόια βοηθάει και στην επανάφορα των εμβόλων) , με αποτέλεσμα

σε περίπτωση που κάποιος ανοίξει τους εξαερωτήρες το μόνο που θα προκαλέσει είναι να συσσωρευτεί

άφθονος αέρας εντός του κυκλώματος !! :0

Προσοχή λοιπόν διοτι ο κάθε (ποιητής) είχε και τις ιδιοτροπίες του ! :_zeppelin:

Τροποποιήθηκε από τον freack mechanic

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδιά εγώ ακόμα δε καταλαβαίνω γιατί ακριβώς ειναι απαραίτητο να εχεις αλλάξει τακάκια πρώτα.

ή αν δεν εχεις, γιατι πρεπει να γεμισεις μεχρι την "τωρινη" στάθμη.

πρόσφατα ανακάλυψα πως το κυπελλάκι για το πίσω μου φρένο, δεν δειχνει να εχει τιποτα μέσα, η αν έχει η στάθμη θα είναι πολύ χαμηλά!

και στο μπροστινό δοχείο, η στάθμη ειναι πολύ χαμηλά..

το πρόβλημα ειναι πως για παράδειγμα ο μπροστινός μου δισκος είναι αρκετά φθαρμένος αλλά όχι και να πεταχτει ακομα... Οπότε η επιφάνεια επαφής με το τακάκι έχει γινει πια αρκετά κυρτή, επομενως σκέφτομαι πως αμα αλλάξω τώρα τακάκια, θα κάνει πολλά χιλιόμετρα μεχρι να πατήσει σωστά στο δίσκο.. καλά τα λέω?

το πίσω μου φρένο πιάνει, και το ποτηράκι του ειναι αρκετά ψηλότερα απο το σημειο του εμβόλου, λέτε να τη γλυτώνω την εξαέρωση?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η δικη μου ερωτηση ειναι η εξης: πρεπει η μηχανη να ειναι καθετη εντελος? γιατι δεν εχει 2πλο σταντ και αν την κραταει καποιος δεν θα ειναι ακινητη, εκτος και αν αυτη η μικρο ταλαντευση κρατοντας την ενα 2ο ατομο δεν θα εχει καποιο αρνητικο αποτελεσμα!

οσο για την εξαερωση το θεμα ειναι δηλαδη να μην μπει αερας! :_thumbsup:

για το πισο φρενο σιγουρα θα ειναι ποιο δισκολο :/

ρε παιδια το διαφανο σωληνακι απο που το ψωνιζουμε???

το παχος ακριβως το ξερουμε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kαλό είναι να είναι εντελώς κάθετη η μοτοσυκλέτα και με το τιμόνι ακίνητο.

Μια λύση είναι να βάλετε κάτω από τον κινητήρα ένα τελάρο, ή κάτι παρόμοιο για να την κρατάει όρθια. Σκεφτείτε μια πατέντα τέλος πάντων.

Το πάχος του σωλήνα για παράδειγμα, είναι όσο είναι και το σωληνάκι υπερχείλισης της μπαταρίας σας (αν είναι με υγρά)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα