Jump to content
CBR600RR7

Πρωτάρης σε πολλά κυβικά...

Recommended Posts

οι ερωτήσεις μου είναι πως ποια η διαφορα αν πηγαινω με 100 ή με 150 με ενα 600 ή με ενα 1000αρι? μηπως το 600αρι ειναι αργό και δεν θα μπορώ να το τρέξω? δεν το νομίζω, αρα χρειάζομαι τις γνώσεις σας και εμπειρίες πανω σε αυτό αλλα με παραδείγματα γιατί η θεωρία δεν με καλυπτει απόλυτα. Οταν πχ πηρα να οδηγήσω την 954 fireblade ειχα αρκετη φοβία και ελεγα στον κολλητό μου πως είναι τρελός που μου την δίνει και πως θα το οδηγήσω αυτό το θηρίο. Οταν λοιπόν την πήρα είχα την αισθηση πως οδηγούσα παπι, ηταν απιστευτα φιλική και με εκανε να νιώσω σαν να οδηγω χρονια. Καθε φορά λοιπον που την αφηνε (εφευγε ταξιδια ανα περιοδους για ταξιδια) την μαθαινα ολο και περισσοτερο και μου ηταν ποι εύκολο να την οδηγώ πάντα με σεβασμό στο γκάζι...

Αυτό που γράφεις αποδεικνύει αυτά που σου είπα.Το 954 είναι ένα απο τα πιο ωμά και δύσκολα μηχανάκια.Το να το πάς απο εδώ εκεί ή να στρίψεις την γκαζιέρα είναι το μόνο εύκολο και με αυτή την λογική πάρε και τουρμπισμένο άμα θέλεις!

Το να ''πάς'' όμως ένα τέτοιο μοτοσακό είναι κάτι που θέλει ψάξιμο και δοκιμές καμμιά φορά κι επώδυνες.Και σε αυτό δεν ενδεικνυται ένα 1000ρι.Εκτός βέβαια άν δε θέλεις να την ψάξεις.Άμα όμως πάρεις ένα τέτοιο μηχανάκι και δεν θέλεις να την ψάξεις,τότε πάρε ένα Hayabusa για τις αυθείες ή ένα Ducati 1098 για την καφετέρια.Τα λέω εντελώς φιλικά αυτά!Μην τα παρεξηγείς.

Αμα συνηδειτοποιήσεις τι μπορείς να κάνεις πάνω σε μια μοτοσυκλέτα έστω και μικρότερη,να είσαι σίγουρος οτι θα θέλεις να το καλλιεργήσεις ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι και τα 600 κυβικά όταν πηγαίνεις από scooter και παπιά είναι ήδη πάρα πολλά. Και μην γελιόμαστε ότι η διαφορά ανάμεσα σε 600 και 1000 είναι μικρή. Κανένα 600 δεν θα ντριφτάρει ή σουζάρει με σχεδόν 200 km/h σε αντίθεση με τα 1000. Εκτός αυτού μην μπερδεύουμε το "βολτάρω" με το "πάω" το μηχανάκι. Και με 600 και με 1000 σκοτώνεσαι απλά το 600 συγχωρεί περισσότερο. Και αφού λες να κάνεις τα μαθήματα και ειδικά αν τα κάνεις Μέγαρα θα δεις πόσο υπερβολικό για την πλειοψηφία των οδηγών είναι το 1000 σε τέτοια πίστα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αυτό που γράφεις αποδεικνύει αυτά που σου είπα.Το 954 είναι ένα απο τα πιο ωμά και δύσκολα μηχανάκια.Το να το πάς απο εδώ εκεί ή να στρίψεις την γκαζιέρα είναι το μόνο εύκολο και με αυτή την λογική πάρε και τουρμπισμένο άμα θέλεις!

Το να ''πάς'' όμως ένα τέτοιο μοτοσακό είναι κάτι που θέλει ψάξιμο και δοκιμές καμμιά φορά κι επώδυνες.Και σε αυτό δεν ενδεικνυται ένα 1000ρι.Εκτός βέβαια άν δε θέλεις να την ψάξεις.Άμα όμως πάρεις ένα τέτοιο μηχανάκι και δεν θέλεις να την ψάξεις,τότε πάρε ένα Hayabusa για τις αυθείες ή ένα Ducati 1098 για την καφετέρια.Τα λέω εντελώς φιλικά αυτά!Μην τα παρεξηγείς.

Αμα συνηδειτοποιήσεις τι μπορείς να κάνεις πάνω σε μια μοτοσυκλέτα έστω και μικρότερη,να είσαι σίγουρος οτι θα θέλεις να το καλλιεργήσεις ;)

εννοειται πως οσα μου λετε δεν προκειται να τα παρεξηγησω...

δεν ειναι ο πρωτος σκοπος μου να την "παω" απλα να την μαθω...θελω απλα να μετακινούμε και οταν με παιρνει να την ανοιγω λιγο για να μαθαινω το γκαζι της, και μολις παω στα μαθηματα ασφαλους οδηγησης και μαθω μερικα πραγματακια ελπιζω να μπορεσω να την πηγαινω σιγα σιγα οπως της αξιζει. Εννοειται πως δεν εχω στο μυαλό μου πως μετα τα μαθηματα θα γίνω Rossi :P ... Απλα θα μαθω καποια πραγματα χρησιμα για να μειωσω τους κινδυνους πτωσης. Το θεμα μου ομως δεν ειναι να την πηγαινω κομματια, αλλα να την μαθω, να πηγαινω μονος κανενα ταξιδακι και να την χαιρομαι μια στο τοσο στη πιστα. Δηλαδη την μηχανη θα την χρησιμοποιω καθημερινά για την δουλεια μου, η οποια ευτυχως δεν περιλαμβανει κέντρο Αθήνας, και απλα θα γουσταρω που θα την εχω και θα ανυπομονώ να την μαθω

οσο για την Ducati 1098...ειναι μονο για την καφετερια... :o ??? μου φαινεται για κορυφαια SS...κανω λάθος?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
εγγλημα το 1000 εστω κι αν εισαι πολυ συνειδητοποιημενος για νεος αναβατης.

αν θες SS παρε το 600,που θα στα κανει όλα καλύτερα στην παρούσα φάση και με τη δεδομένη εμπειρια.

αν η επιλογη του 1000 ειναι για πουλ μουρ παω πασο αλλά να ξερεις οτι υπάρχουν αναβάτες που ασχολουνται συνεχεια με τις πιστες και παλι προτιμουν να αντικαθιστουν το 600αρι τους με ενα πιο καινουριο/βελτωμένο παρά με 1000αρι ;)

με το καλο βεβαια να πάρεις αυτο που θα ευχαριστεί εσενα περισσότερο :cheers:

Εγκλημα το 1000 αλλα παρε αυτο που σε ευχαριστει λιγο αντιφατικο δεν ειναι, λεω εγω τωρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι μηχανες που με ενδιαφέρουν ειναι ο εξης... μια CBR 1000RR7 που ζαχαρωνω ή μια TDM 900 2007

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μετά από συζήτηση που έκανε σήμερα με φίλους, ξέχασα να αναφέρω ότι παρουσιάστηκε και μια άλλη λύση από τη Ducati, το 848. Ολοι λένε, κανείς δεν το έχει οδηγήσει ακόμα, ότι είναι σχολείο για αρχάριους και εργαλείο για προχωρημένους. Για δες το.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μετά από συζήτηση που έκανε σήμερα με φίλους, ξέχασα να αναφέρω ότι παρουσιάστηκε και μια άλλη λύση από τη Ducati, το 848. Ολοι λένε, κανείς δεν το έχει οδηγήσει ακόμα, ότι είναι σχολείο για αρχάριους και εργαλείο για προχωρημένους. Για δες το.

την εχω δει και μου αρεσει αλλα ειχα παντα την εντυπωση πως οι Ducati ειναι πολυ καλες μηχανες αλλα οχι για αρχαριους...τουλαχιστον με την Honda ειχα μια ελαχιστη εμπειρια αλλα μου εδειξε ενα πολυ φιλικο χαρακτηρα. ασε που ειναι ερωτας τρελος απο το 2004

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
. ασε που ειναι ερωτας τρελος απο το 2004

τα ειπες όλα,οπότε μην το παιδεύεις!

χτυπα το RR κι απλά δωσε έμφαση σ'αυτα που τόνισε και ο Αλέξης πιο πάνω..

με συνεση το γκαζι υπο κλιση,

αγνοησε τους γυρω σου γιατι αν ο αλλος ειναι εμπειρος μπορει να σε τσαγιασει και με ενα οποιοδηποτε 'μικρό' & δεν αξιζει να ρισκαρεις το κορμακι σου

και τελος προσπαθησε να εκμεταλευτεις στο επακρο την ασφαλεια που σου παρεχει μια τετοια μοτο και μη λυπηθεις σε καμια περιπτωση χρηματα για ΚΑΛΟ εξοπλισμό ;)

Υ.γ: κάνε λιγακι υπομονή γιατί το RR8 θα κυκλοφορει συντομότατα κι απο κοντά δεν εχει καμια σχεση με τις παρεξηγημενες foto :_rock-on:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν παει να με περασει ο αλλος και με παπι...δεν με απασχολει αυτο καθολου...δεν την παιρνω ουτε για κοντρες ουτε για εφε

η αληθεια ειναι πως οντως το εχω αποφασισει αλλα θα ηθελα να το συζητησω με γνωστες του ειδους και ειδα πως το forum αυτο εχει αρκετα εμπειρα μελη για να παρω μερικες συμβουλές

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έκατσα και διάβασα όλο το θρέντ, κι αυτό διότι ο δημιουργός του δηλώνει μή γνώστης αφ'ενός, κι αφ' ετέρου οριοθετεί τη βούλησή του πρός απόκτηση αυστηρά και μόνο δύο συγκεκριμμένων μοντέλων μοτοσυκλεττών, ήτοι την εξής μία: CBR1000RR.

Γνώμες φίλε μου υπάρχουν πολλές, κι όσο περιμένεις θα πάρεις κι άλλες, είτε "στεγνές" (χωρίς δικαιολόγηση) είτε (κατα την άποψη του εκάστοτε απαντώντος) "δικαιολογημένες"...

Μέσα σ' όλες αυτές, άν μου επιτρέπεις (και το λέγω αυτό καθότι η απόφασή σου μου φαίνεται ως προφανώς, εκ του νίκ, ειλημμένη), να προσθέσω κι εγώ τη δική μου άποψη...

Είναι προφανές οτι μπορείς να κόψεις ψωμί, χρησιμοποιώντας αλυσοπρίονο. Είναι επίσης προφανές οτι μπορείς να κόψεις ένα δένδρο χρησιμοποιώντας το μαχαίρι του ψωμιού. Κάποτε θα το καταφέρεις! Τί θέλω να πώ μ' αυτό: Οτι, το κάθε εργαλείο κάνει για συγκεκριμμένες χρήσεις. Μιλώντας για μηχανή, γνώμη μου είναι οτι θά' πρεπε μάλλον ν' ακολουθήσεις τη φιλοσοφία των κατασκευαστών, μ' έμφαση στο ΠΩΣ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ (Χαμηλόστροφα, υψηλόστροφα κλπ), ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΟΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ σε απόλυτα νούμερα. Με βάση αυτήν ακριβώς τη φιλοσοφία, οι κατασκευαστές παράγουν μηχανές, είτε γενικής χρήσης, είτε τουρισμού, είτε πίστας, είτε χωμάτινες. Σέ σένα μένει ν' αποφασίσεις πρωτίστως τις χρήσεις που θα κάνεις με το νέο σου απόκτημα. Το να κατέχεις ένα μηχάνημα ισχύος 170 ίππων, το 60% της οποίας ισχύος το αποδίδει σε ταχύτητες άνω των 250 km/h που ελάχιστα λεπτά (100; 200; 300;) στη ζωή σου θα ζήσεις, το θεωρώ μάλλον υπερβολικό...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παρτη κ παρε κ αμεσως αμεσως καλο εξοπλισμο που θα τον φορας παντα!

αν δν κανεις μλκιες ουτε θα σκοτωθεις ουτε τπτ.. απλα θελει πολυ σεβασμο τετοιο μηχανακι! πχ σε στελνει αδιαβαστο ωρες ωρες. πολυ γκαζι πολυ φρενο κ γενικα πολυ υψηλα ορια! εδω το ζ 750 κ το μουλτι 1100 πηγαινουνε μαμιωντας, αυτα εχω οδηγησει εγω, το cbr τωρα φανταζομαι!!

αντε προσοχη κ καλοριζικο! παρε το 07 (μαυρο!) το 08 το γ@μησανε.. η ακομα καλυτερα παρε r1! :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πολυ δυναμη για καποιον που δεν εχει καμοια εμπειρια

φοβαμαι πως θα σε παει αυτο αντι να το πας εσει αλλα δεν ξερω

και γω θα το περνα στη θεση σου :lol: αλωστε honda ειναι ποσο δυναμη και ποσο γρηγορο μπορει να ειναι ενα χονδα :lol:

αμα ηθελες κανα κ7 θα σου λεγα αστω καλυτερα αλλα το χονδα ενταξει

Τροποποιήθηκε από τον xampos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
τα ειπες όλα,οπότε μην το παιδεύεις!

χτυπα το RR κι απλά δωσε έμφαση σ'αυτα που τόνισε και ο Αλέξης πιο πάνω..

με συνεση το γκαζι υπο κλιση,

αγνοησε τους γυρω σου γιατι αν ο αλλος ειναι εμπειρος μπορει να σε τσαγιασει και με ενα οποιοδηποτε 'μικρό' & δεν αξιζει να ρισκαρεις το κορμακι σου

και τελος προσπαθησε να εκμεταλευτεις στο επακρο την ασφαλεια που σου παρεχει μια τετοια μοτο και μη λυπηθεις σε καμια περιπτωση χρηματα για ΚΑΛΟ εξοπλισμό ;)

Υ.γ: κάνε λιγακι υπομονή γιατί το RR8 θα κυκλοφορει συντομότατα κι απο κοντά δεν εχει καμια σχεση με τις παρεξηγημενες foto :_rock-on:

Κι εγω πιστευω οτι το 08 θα ειναι πολυ καλη μοτοσυκλετα και ποιοτικα και οδηγικα και γενικοτερα πολυ πιο ολοκληρωμενη σε σχεση με την γερασμενη 07.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Το να κατέχεις ένα μηχάνημα ισχύος 170 ίππων, το 60% της οποίας ισχύος το αποδίδει σε ταχύτητες άνω των 250 km/h που ελάχιστα λεπτά (100; 200; 300;) στη ζωή σου θα ζήσεις, το θεωρώ μάλλον υπερβολικό...

Υπερβολικό ή επικίνδυνο? γιατι για υπερβολικό σιγουρα ειναι και το κατανοω οπως πολλες υπερβολές που κάνουμε στη ζωή μας...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Υπερβολικό ή επικίνδυνο? γιατι για υπερβολικό σιγουρα ειναι και το κατανοω οπως πολλες υπερβολές που κάνουμε στη ζωή μας...

"Επικίνδυνα δέν είναι τα άλογα που έχουμε κάτω απ' τα σκέλια μας. Επικίνδυνο είναι το γαϊδούρι που τα κάνει κουμάντο". Σίγουρα μιά κατασκευή μέ τέτοια επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας ΔΕΝ μπορεί να χαρακτηρισθεί επικίνδυνη. Δέν παύει όμως να είναι ΑΠΟΛΥΤΗ, σχεδιασμένη ΑΥΣΤΗΡΑ για γυρολόγια.

Ως υπερβολικό, θεωρώ ο,τιδήποτε ακριβό κατέχουμε χωρίς να το χρησιμοποιούμε. Στην περίπτωσή σου, αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο απόδοσης της υψηλά ευρισκόμενης ισχύος των πολύστροφων κινητήρων, ο οποίος ΔΕΝ ενδείκνυται για καθημερινή χρήση. Άν προσπαθήσεις να συνθέσεις τις καμπύλες δυναμοδιαγράμματος της συγκεκριμμένης μηχανής, ή το βρείς κάπου έτοιμο και το μελετήσεις, θα διαπιστώσεις οτι στο φάσμα των συνήθων στροφών που εκ των πραγμάτων θα δουλεύεις (πόλη - βόλτα - ταξίδι), η διαθέσιμη ροπή θα είναι πολύ λιγότερη απο μια άλλη, ιδίων κυβικών αλλα πιό αργόστροφη μηχανή, προσανατολισμένη για πιό καθημερινή χρήση. Εκτός... κι άν το θέλεις μόνο για πίστα, ή... για "πούλ μούρ" όπως λέτε εσείς οι νεώτεροι! :lol:

Αυτό που προτείνω εγώ (χωρίς να διεκδικώ δάφνες περί των "σωστών επιλογών" μου...) είναι μηχανές με ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΙΜΗ ΙΣΧΥ για τις χρήσεις για τις οποίες θα τις αγοράσουμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
"Επικίνδυνα δέν είναι τα άλογα που έχουμε κάτω απ' τα σκέλια μας. Επικίνδυνο είναι το γαϊδούρι που τα κάνει κουμάντο". Σίγουρα μιά κατασκευή μέ τέτοια επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας ΔΕΝ μπορεί να χαρακτηρισθεί επικίνδυνη. Δέν παύει όμως να είναι ΑΠΟΛΥΤΗ, σχεδιασμένη ΑΥΣΤΗΡΑ για γυρολόγια.

Ως υπερβολικό, θεωρώ ο,τιδήποτε ακριβό κατέχουμε χωρίς να το χρησιμοποιούμε. Στην περίπτωσή σου, αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο απόδοσης της υψηλά ευρισκόμενης ισχύος των πολύστροφων κινητήρων, ο οποίος ΔΕΝ ενδείκνυται για καθημερινή χρήση. Άν προσπαθήσεις να συνθέσεις τις καμπύλες δυναμοδιαγράμματος της συγκεκριμμένης μηχανής, ή το βρείς κάπου έτοιμο και το μελετήσεις, θα διαπιστώσεις οτι στο φάσμα των συνήθων στροφών που εκ των πραγμάτων θα δουλεύεις (πόλη - βόλτα - ταξίδι), η διαθέσιμη ροπή θα είναι πολύ λιγότερη απο μια άλλη, ιδίων κυβικών αλλα πιό αργόστροφη μηχανή, προσανατολισμένη για πιό καθημερινή χρήση. Εκτός... κι άν το θέλεις μόνο για πίστα, ή... για "πούλ μούρ" όπως λέτε εσείς οι νεώτεροι! :lol:

Αυτό που προτείνω εγώ (χωρίς να διεκδικώ δάφνες περί των "σωστών επιλογών" μου...) είναι μηχανές με ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΙΜΗ ΙΣΧΥ για τις χρήσεις για τις οποίες θα τις αγοράσουμε.

+1000000000000000000000000000000 :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

συμφωνω μαζι σου μεχρι ενα σημειο. καπου σε αυτη τη λογική που θεωρω και εγω σωστη, υπάρχει ομως και το θεμα κα@λας οπως πολλοι εχουν ειτε αφορα αυτοκινητα ειτε μηχανες ειτε οποιαδήποτε κα@λα εχει ο καθενας. Συνηθως στις περιπτώσεις κα@λας υπάρχει μια μεγαλη δόση υπερβολης...αλλα ετσι παει.

το να παω σε λιγοτερα κυβικα ακομα το σκεφτομαι και να παρω το ονειρο μου καποια αλλη στιγμη στο μελλον. αλλα το θεμα ειναι πως οπτικά και μονο μεγαλυτερη ασφαλεια μου δινει το 1000αρι σαν ογκος παρα το 600αρι. Μπορει να ειναι λάθος η αισθηση αυτη αλλα αυτη παιρνω οταν τις βλεπω.

Απο την αλλη το να παρω καποια αλλη μηχανη που δεν θα μου αρεσει απλα για να την παρω για μεταφορικο μεσο, ειναι σιγουρο πως θα με ξενερωσει και πως δεν θα εχω την ιδια αγωνια και θεληση να μαθω να οδηγω σωστα (βλεπε CSS)

Εχω μπερδευτει παρα πολυ...τιποτα δεν ειναι σιγουρο ακομα...μπορει να παω για TDM 900 και αν δεν μου αρεσει να την δωσω και να επιστρεψω στην αρρωστια μου. Εμφανισιακα μου αρεσει η TDM , ξερω πως την γουσταρω πολυ στην αρχη αλλα μετα δεν ξερω...

Στο θέμα οδηγησης ποια πιστευετε πως ειναι τα θετικα και αρνητικα στοιχεια μιας CBR 1000RR7 με μια TDM 900? Καλα μην μου απαντησετε πως ειναι διαφορετικες μηχανες, το γνωριζω αυτο, αλλα την γουσταρω και την TDM γιατι ειναι σαν on 0ff με street χαρακτηρα.

σας εχω κουρασει αλλα νομιζω πως για αυτο το λογο υπαρχουν τα forum, για να πληκτρολογούμε τους προβληματισμούς μας και να μαθαινουμε...

ευχαριστω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπερα σου.

Θα συμφωνησω απολυτα με τον ALX "Το RR δεν κάνει για την πόλη,κι αν είσαι και ταξιδιάρα ψυχή και σκέφτεσαι ταξίδια με την μοτοσυκλέτα θα πρέπει να κάνεις πολλές υποχωρήσεις μαζί του."

Οπως και με ολα τα υπολοιπα παιδια που λενε πως το 1000αρι rr ειναι λιγο υπερβολη για εναν αρχαριο.

Προσφατα αγορασα το 600rr 2007 . Ημουν και εγω στο δειλημα σου, απλα οχι για tdm αλλα για 600 και 1000 rr .

Το προβλημα μου δεν ηταν τοσο τα χρηματα, αλλα την μεγαλη αλλες φορες, και την μικρη ταυτοχρονα διαφορα που εχουν αυτες οι δυο μηχανες.

Πραγματικα με το 600αρι στην αθηνα, και τρελενομαι, συγουρα δεν ειναι μηχανες πολης. Θα την λυπασε καθε φορα στα μποντιλιαρισματα και στα φαναρια βλεποντας της θερμοκρασιες να χτυπανε διαρκως 100 βαθμους.

Οπως ειπαν και αλλοι, το 600αρι βγαζει τα 250χλμ ευκολα αν η τελικη ειναι αυτοσκοπος. Σιγουρα δεν εχει την ροπη της 1000αρας. Τωρα αν σε ενοχλουν τα μερικα δεκατα επιταχυνσης απο 0-100 αναμεσα σε αυτες τις δυο μηχανες, πιστευω πως αν εισαι καλος οδηγος θα κανεις καλυτερες επιταχυνσης απο οτι αν εισαι απηρος και εχεις την 1000αρα.

περνοντας την αποφαση μου για τα 600 κυβικα, πραγματικα δεν το μετανιωσα καθολου, και να σου πω την αληθεια ισως να το ειχα μετανιωση αν επερνα τελικα τα 1000, γιατι πολυ απλα θα μου ηταν και πολλα, και αχρηστα για αυτα που εχω την δυνατοτητα να κανω, και αυτα που ξερω. Στο κατω κατω μιλαμε για 600 κυβικα σε SS , οχι για 125 η 200 κυβικα παπακι.

Τελοσ πιστευω οτι δεν εχεισ καταληξει καν τι μηχανη θελεις. Οταν εκανα ερευνα αγορας ηξερα οτι ηθελα SS μηχανη, ηταν honda η yamaha . Δεν μπηκα στον κοπο να σκευτω για touring μηχανες η sport touring .

Αρα κυριως ειναι αποφαση τι ειδους μηχανης θες και οχι ποσα κυβικα ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

cbr1000rr7 συμφωνώ με τον alarm ότι πρέπει να αποφασίσεις πρώτα την κατηγορία της μοτοσυκλέτας που θέλεις να αγοράσεις και μετά να σκεφτείς τα κυβικά.Την επίλογη της κατηγορίας μιας μηχανής είναι καθαρά προσωπική άποψη και δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με ερωτήσεις τύπου άλογα ροπές επικινδυνότητα και άλλα πολλά έχει να κάνει με το τί γουστάρεις ΕΣΥ (βέβαια αυτά τα γράφω λόγω του ότι από τα γραφώμενα σου δείχνεις να έχεις ώριμη σκέψη).Τώρα στην περίπτωση που επιλέξεις κατηγορία εδώ είμαστε για οποιαδήποτε ερώτηση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Egw pali den tha thesw yhema 600, 1000, 2000 k.e.

Xekatharise mesa sou giati thelein na exeis mixani..... Peran tis g@vlas i tou mikroviou.

An pareis ena SS gia na to exei spiti-douleia-kafe-spiti mallon exeis kanei lathos epilogi. Arga i grigora tha to metaniwseis.

An skeftese taxidia, diadromes poliimeres, bouna kai lagadia tis patridos mas kai oxi mono, arxise na etoimazeis sack-voyaze gia na ta steileis me to KTEL.

Distoixws ta SS exoun sxediastei gia enan anavati kai grigores kleistes diadromes (pista). Opoiadoipote alli xrisi apaitei simvivasmous pou sto telos apovenoun moiraioi sti sxesi sou me to dikiklo (diazigio).

Proswpika exw epilexei tin tautoxroni idioktisia dyo typwn moto. Mega on-off kai SS. Analogos ti diathesi, ton proorismo, ta gousta, to fortio klp klp dialegw kai pernw..... Sto sinistw anepifilakta kai min xexnas oti xronos gia na breis ta oneira yparxei........

YG. Oses fores pantos kateveika sto grafeio me to SS to metaniwsan oi karpoi mou.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η κατηγορια που εχω καταληξει είναι SS. Δεν με νοιαζουν τα ταξιδια με βαλιτσες αλλα τα μοναχικά...η γυναικα δεν θα ακολουθει ετσι και αλλιως γιατι ειναι της ανεσης, οποτε ταξιδια με βαλιτσες και γυναικα μονο με το αυτοκινητο. την ss την γουσταρω πρωτα απ'ολα στην οδηγηση, μου αρεσει αυτη η "πολεμικη" σταση. Επισης με τρελαινει η εμφανισή τους και η αισθηση πως εχεις ενα πολυ καλο γκαζι και ας μην το χρησιμοποεις στη τελικη. Η χρηση του θα ειναι καθημερινη για το γραφειο (οχι κεντρο Αθηνας ευτυχως), καμμια βολτιτσα και οταν θα μπορω μοναχικες βολτες εκτος Αθηνων. Εχω σκοπο οπως ανεφερα να παω στα μαθηματα του 0-300 και του CSS και να πηγαινω πιστα να ξεδινω...ολα αυτα βεβαια οχι με το καλημερα σας αλλα με οση εμπειρια κερδιζω μερα με τη μερα.

παντως ενας ακομα λογος που παω για 1000αρι ειναι πως οδηγωντας την 954 Fireblade ενιωθα πραγματικα πολυ ανετα χωρις να με φοβιζει η δυναμη του.

Ο μονος λογος που θα επαιρνα TDM θα ηταν μονο και μονο για να αρχισω πιο χαλαρα και μετα απο ενα χρονο να την αλλαζα...

δεν ξερω, το ψαχνω πολυ το θεμα και σιγουρα με βοηθατε και εσεις σε αυτο και σας ευχαριστω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο πλέον ακατάλληλος να μιλήσει για την χρήση του CBR1000 μάλλον είμαι εγώ.Έχω κάνει το μηχανάκι παπί,ταξιδιάρικο,courier α να μη ξεχάσω μπαίνω και σε πίστα.Όμως αν υπάρχει ένα SS που μπορεί να τα κάνει αυτά και να μην προβληματίζει και ταυτόχρονα να σε φτιάχνει με την συμπεριφορά του και να μη σε κουράζει κι ας το οδηγείς μια μέρα ολόκληρη (όπως κάνω εγώ) τότε πήγαινε πάρτο και έλα να τα πούμε από κοντά.

(Κοίτα μην πάρεις REPSOL γιατί θα φάμε τα μουστάκια μας. )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ο πλέον ακατάλληλος να μιλήσει για την χρήση του CBR1000 μάλλον είμαι εγώ.Έχω κάνει το μηχανάκι παπί,ταξιδιάρικο,courier α να μη ξεχάσω μπαίνω και σε πίστα.Όμως αν υπάρχει ένα SS που μπορεί να τα κάνει αυτά και να μην προβληματίζει και ταυτόχρονα να σε φτιάχνει με την συμπεριφορά του και να μη σε κουράζει κι ας το οδηγείς μια μέρα ολόκληρη (όπως κάνω εγώ) τότε πήγαινε πάρτο και έλα να τα πούμε από κοντά.

(Κοίτα μην πάρεις REPSOL γιατί θα φάμε τα μουστάκια μας. )

............. :worthy::worthy::worthy::worthy::worthy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η γνώμη μου φίλε και χωρίς παρεξήγηση σε αυτό που θα πω

είναι ότι το γεγονός ότι είσαι ανάμεσα σε 1000RR και TDM δείχνει ότι κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά σε σχέση με τις μηχανές ακόμα.

Ηρέμησε λιγάκι κάνε κανα test-ride τα μηχανάκια, διάβασε κανα περιοδικό, ενημερώσου λίγο παραπάνω από το διαδίκτυο και το κυριότερο προσπάθησε να καταλάβεις εσύ τι ζητάς από μια μηχανή και ποιος ο σκοπός απόκτησης της.

Για μένα το πρόβλημα δεν είναι ανάμεσα σε δυο μηχανάκια το πρόβλημα είσαι εσύ, μάθε πρώτα καλύτερα τον εαυτό σου και θα κατασταλάξεις πολύ εύκολα.

Αν νομίζεις ότι είσαι ΟΚ ( ή δεν σε κατάλαβα εγώ καλά) τότε η CBR στα ίδια χιλιόμετρα είναι απίστευτα πιο ασφαλής μηχανή σε σχέση με το TDM και ακόμα πιο πολύ η καινούργια 08.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα