Jump to content
Nkapa

Honda Transalp XL700V

Recommended Posts

Εδώ είναι που θέλει το ψάξιμο.ΓΙΑΤΙ η Honda μείωσε την τιμή? Τι βγήκε στο ενδιάμεσο και χάλασε το τιμολογιακο πρόγραμμα?

ΓΙΑΤΙ η yamaha σίγουρα θα δώσει σε χαμηλότερη από αυτή που δηλωσε αρχικά τιμή το νέο τενεκέ?

Μήπως η BMW με το νέο GS 650(800) τους χάλασε τα σχέδια?

Λέω τώρα...

Και όπως σχεδόν όλοι ξέρουν, κάθε άλλο παρά μπεμβεδάκιας είμαι.

και εγώ που είμαι μπεμβεδάκιας αλλά γουστάρω τις καλές-τίμιες προτάσεις απ'όπου και αν προέρχονται (λέγε με π.χ V-STROM 650) με χαλάει κάποιος που τα ακούμπησε για το ΤΑ700 να χάνει στο άψε σβήσε σε μεταπωλητική αξία λες και είναι κινητό τηλέφωνο. Μάλλον τα μηνύματα από τις πωλήσεις του ΤΑ700 δεν ήταν ενθαρυντικά. Μέχρι σήμερα έχω δει να κυκλοφορούν 2 στους δρόμους ενώ τα καταστήματα όλα έχουν επαρκές απόθεμα σε αντίθεση με το F800GS που περιμένεις 2-3 μήνες σε λίστα αναμονής. Κάτι η σίγουρη μείωση του V-STROM 650 και η αναμενόμενη στο TENERE 660 έκανε την ΗONDA πριν πεινάσει (εντελώς) να μαγειρέψει αναλόγως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ετσι, έτσι.Τουλάχιστον εκεί δεν υπάρχουν καρτέλ, μάλλον ο ανταγωνισμός τους τράβηξε το αυτί!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στην ουσια, περνουμε μια γευση για το ποσο σεβεται και πως αντιμετωπιζει η αντιπροσωπεια τους πελατες της, και ποσα παραπανω πηγε να κερδισει! :angry: (Γιατι, μη μου πει κανεις οτι τωρα με τη μειωση της τιμης "μπαινει μεσα".. Απλα κερδιζει λιγοτερα!)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Nόμιζαν ότι έφτανε μόνο το ιστορικό όνομα Transalp για να πουλήσουν!!! Έλα όμως που ο κόσμος δεν τρώει και τόσο κουτόχορτο όπως νόμιζαν!!!

Γιατί να πάρει Transalp με τόσα χρήματα κι όχι το καλύτερό του Vstrom? Γιατί να μην πάρει στα ίδια λεφτά το καλύτερό F650GS ή γιατί να μην δώσει κάτι παραπάνω και να πάρει και το 800GS ?

Γιατί μόνο με το όνομα πήγε να δελεάσει η Honda....

Mε τι άλλο μπορούσε δηλαδή? Με τους 60 ίππους και το ατσάλινο πλαίσιο και ψαλίδι, ή με τον "ολοκαίνουριο" τελευταίας τεχνολογίας κινητήρα?

Και κοπάνησε και την τιμή ο άπληστος Ακατονόμαστος νομίζοντας ότι θα σαρώσει την αγορά και θα βγάλει ένα σωρό! Ουστ από δω απατεώνες :angry:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάτσε να δεις τι έχει να γίνει και με την πατάτα ΤΕΝΕΚΕ, ένας ένας στη σειρά...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Κάτσε να δεις τι έχει να γίνει και με την πατάτα ΤΕΝΕΚΕ, ένας ένας στη σειρά...

θα γεμισει ο τοπος με BMW. Αυτο προβλεπω εγω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτά να τα βλέπουν όσοι βιάζονται.. ;)

Το λέμε απο την αρχή οτι είναι υπερτιμολογημένο.

Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και με το FMX Και μετά απο κανα εξάμηνο τα έπαιρνες 1000€ κάτω..

Και πάλι πάντως ακριβό είναι. Με το Strom κοντά στα 7000€ άντε γεια..

Άμα το πάνε με το ABS κοντά στα 7500€ μόνο τότε μπορεί να συμφέρει..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά μη τρελαίνεστε κιόλας... Όταν κάνεις μια τέτοια αγορά ψάχνεις και ειδικά όταν είσαι Αθήνα. Εγώ προσωπικά το πήρα από Μυτιλήνη με πινακίδες και ABS 8180 οπότε και πάλι πιο κάτω είμαι από τη τιμή που βγάλανε τώρα. Απλά να δείτε τι κέρδος βγάζουν οι αντιπρόσωποι. Το μηχανάκι πάντως είναι πολύ τίμιο και το προτείνω ανεπιφύλακτα. Όποιος τώρα θέλει να πάρει BMW κανείς δε θα μπει εμπόδιο στην "ευτυχία" του. Αλλά όχι και να συγκρίνουμε το 650 με το Transalp.

Τροποποιήθηκε από τον Nkapa

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:2funny: Το αλλο με τον ΤΟΤΟ πως το ειπες????

ΕΕΕΕΕ,,,,ΒΡΕ παιδια ειπαμε κι'αλλο με τον ΤΟΤΟ,πειτε καποιο με αλλον ηρωα :2funny:

Ειναι ξεπεσμος φιλε,οχι μονο ξεφτυλα..

Ενα εχω να σημειωσω εδω πανω φιλε μου απο προσωπικη εμπειρια..Λογο της αποσυρσης που εκανα,εμαθα ποσο τιμολογει ο Νοτης Σφακιανακης τα καινουργια BUSA που φερνει.Τα φερνει,κοντα στα 8500ευρωπουλα(εχω μια επιφυλαξη οσον αφορα το τελωνειο,αν δηλ.αυτη η τιμολογηση ειναι πριν τελωνειο η μετα)νομιζω ομως μετα ειναι).Οποτε,μπορεις να φανταστεις,τι βγαζουν.ΑΛΛΑ το χοντρο χρημα ειναι στο SERVICE

+1

θα γεμισει ο τοπος με BMW. Αυτο προβλεπω εγω...

+1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΔΛΔ???? :huh:

Κατ' αρχάς να πω ότι περίμενα το 800αρι και το 650άρι να είναι στα πρότυπα του 1200 απ' ότι έχω δει δεν είναι. Για το 650άρι τώρα αν θυμάμαι καλά 7900 χωρίς ABS 19άρι μπροστινό τροχό με ζάντα αλουμινίου χαμηλότερη ζελατίνα. Δε ξέρω δε με τρελαίνει σαν ιδέα. Θεωρώ ότι το Transalp είναι μια πιο ολοκληρωμένη λύση από το 650.

Το 800άρι ok :_hi: αλλά πιστεύω υπερβολικά τσιμπημένο.

Άποψή μου πάντα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

7.900 με 171 κιλά βάρος, εβδομήντα κάτι άλογα, και την έλικα στο τεπόζιτο, πιστεύω ότι θα πουλήσει τρελά. Και στην τιμή που είναι, θα πουλήσει σε βάρος των άλλων κατηγοριών, και καλά θα κανει.

Το νεο ΤΑ, οσο καλό και να είναι, δεν αξίζει τόσα λεφτά.Και τα αλογάκια που βγάζει είναι πλέον λίγα.Ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα, δε λέω, αλλά ακριβή για αυτό που είναι. Πιθανά γι΄αυτό μειώθηκε η τιμή της.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
7.900 με 171 κιλά βάρος, εβδομήντα κάτι άλογα, και την έλικα στο τεπόζιτο, πιστεύω ότι θα πουλήσει τρελά. Και στην τιμή που είναι, θα πουλήσει σε βάρος των άλλων κατηγοριών, και καλά θα κανει.

Το νεο ΤΑ, οσο καλό και να είναι, δεν αξίζει τόσα λεφτά.Και τα αλογάκια που βγάζει είναι πλέον λίγα.Ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα, δε λέω, αλλά ακριβή για αυτό που είναι. Πιθανά γι΄αυτό μειώθηκε η τιμή της.

Συμφωνώ. Εχω την αίσθηση ότι είναι πολλοί αυτοί που έχουν το δίλημμα Transalp ή F650GS. Και στο δίλημμα αυτό η ζυγαριά, με αντικειμενικά κριτήρια, γέρνει σαφώς υπερ του BMW. Και θα δεχτώ (έστω) το ατσάλινο πλαίσιο του Transalp (βλ. ελεγχόμενη ελαστικότητα για εκτός δρόμου χρήση). Όμως το σιδερένιο ψαλίδι σε μοτοσικλέτα 7.900 ευρώ (ή 8.500 με ABS) δε δικαιολογείται. Αλλά και η αίσθηση ποιότητας που αποπνέει το ιαπωνικής καταγωγής (και ισπανικής κατασκευής) Honda υπολείπεται αρκετά του BMW. Βαφή, πλαστικά, διακόπτες, φινίρισμα είναι ανώτερα στο BMW. Αλλά και το βάρος του Transalp είναι περισσότερο από του BMW, παρά το γεγονός ότι είναι λιγότερα τα κυβικά του. Οπότε, αν ο κόσμος στραφεί προς το F650GS ή παραμείνει στο πολύ καλό (και πολύ φτηνό και ποιοτικό) V-Strom, η Honda έχει δύο λύσεις. Είτε να ρίξει την τιμή είτε ενσωματώσει το ABS στην τιμή της βασικής έκδοσης είτε να κάνει και τα δύο, όπως έκανε η Suzuki που πουλάει το V-Strom 650 ABS στην τιμή των 7.195 ευρώ.

Πάντως, είναι ιδιαίτερα εκνευριστικό και υποτιμητικό για τον μοτοσικλετιστή να πέφτει η τιμή μιας νεοεμφανιζόμενης (γιατί καινούργια δεν είναι) μοτοσικλέτας λίγους μήνες μετά την έναρξη των πωλήσεων. Η λόγικη αυτή της αρπαχτής (βάλε την τόσο κι άμα δεν πουλάει τη ρίχνουμε) δε συνάδει με ένα τόσο σοβαρό αντικείμενο (ονείρων) όπως είναι η μοτοσικλέτα. Η μοτοσικλέτα δεν είναι αγγούρια στη λαϊκή που το πρωί είναι φτηνά και το μεσημέρι (άμα μείνουνε αρκετά) τα δίνουνε όσο όσο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πες με τρελλό αλλά και εγώ θεωρώ το ΤΑ πιο ολοκληρωμένο μηχανάκι από το GS650. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν τόσο πολύ τα άλογα και μιας και λέμε για πουλάρια :lol: μην ξεχνάς ότι το GS είναι και 800άρι ε? Τέλος πάντων επειδή τα είδα και τα δύο από κοντά το μπροστινό της BMW μοιάζει με το δικό μου Beverly, ξενέρωμα. Από κοντά μου φάνηκε πολύ πιο δεμένο και στοιβαρό το ΤΑ χωρίς καμία δόση υποκειμενικότητας ( να μου πεις για το GS800 πάσο), γι αυτό και σκέφτομαι να χτυπήσω το διαλπικόν.

Υ.Γ. Λές για 7900 το BMW. Το ξέρεις ότι με τον εξοπλισμο του TA έχει 9700?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν και δεν είμαι κανένας ειδικός στις μηχανές θα σας αναλύσω λιγό το σκεπτικό μου στην επιλογή μηχανής.

Ο διακαής πόθος είναι και εμένα το gs1200 εννοείται αλλά ελέω έλλειψης χρημάτων πάω παρακάτω.

Στην κατηγορία που ψάχνω παίζουν :

1)Vstrom - πολύ καλό αλλά εμένα προσωπικά μου τη σπάει που όπου και να γυρίσεις το κεφάλι σου βλέπεις καμία 20αριά.Αυτό δεν είναι βέβαια κακό , απεναντίας, αλλά εμένα μου τη δίνει. Σήμερα το πρωί ερχόμουν στη δουλεία από εθνική και μπροστά μου ήταν έξι!! Είναι ηλίθιο ο λόγος το καταλαβαίνω αλλά τι να κάνω δεν την παλεύω.

2)GS650 - Θεωρώ ότι η BMW όπως είχε γράψει και ένας φίλος σε προηγούμενο post έβγαλε το μηχανάκι αυτό για να χτυπήσει τις πιο μικρές κατηγορίες. Μονός δίσκος μπροστά και πηρούνι από Beverly για να ρίξει το κόστος έ όχι :_zeppelin: Αν υποθέσουμε ότι το ξεχνώ αυτό ,με τον εξοπλισμό που το θέλω έχει 9700 δλδ 1600 ευρώ ακριβότερο από το ΤΑ.

3)ΤΑ - απλά τίμιο μηχανάκι τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο , αύτε τρελλό γκάζι ούτε τρελλό πλαίσιο και με 8180 τελική με ABS νομίζω ότι είναι οκ. Και εμφανισικά με γεμίζει περισσότερο από τα παραπάνω (υποκειμενικό). Θα σε πάει παντού σε λογικά πλαίσια. Όσο για τη χώρα συναρμολόγησης (Ισπανία) , πείτε μου εσείς μια εταιρεία που δεν έχει εργοστάσιο σε άλλη χώρα. Εδώ η Αudi έχει εργοστάσιο συναρμολόγησης στην Ουγγαρία δεν νομίχω ότι δεν είναι καλά αυτοκίνητα. Τώρα αν κάποιος θέλει μαμά χώρα συναρμολόγησησς τότε τι να πώ, περί ορέξεως.......

4)KAWA Versys Περισσότερο on (street θα τολμούσα να πω) είναι για να πηγαίνεις με τις πόρτες και καντήλι συνεχώς.Όμορφο μηχανάκι , σκυλί μοτερ, αλλά σαν ποδήλατο ρε γαμώτο, δεν μου έκανε ωραία αίσθηση η θέση οδήγησης, ασε που μελάνιασα τα καλάμια μου από τους μαρσπιέδες :kill: .

Εγώ έτσι σκέφτομαι και φαντάζομαι πολύς κόσμος σαν κι εμένα που θέλει ένα μηχανάκι για να κάνει καθημερινά τη δουλειά του, αξιόπιστο και να πηγαίνει και καμιά εκδρομή χαλαρά και όχι τέζα. Αν είχα φράγκα και εγώ θα ήξερα τι θα έπαιρνα, αλλά.... καταραμένη φτώχεια......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αν και δεν είμαι κανένας ειδικός στις μηχανές θα σας αναλύσω λιγό το σκεπτικό μου στην επιλογή μηχανής.

Ο διακαής πόθος είναι και εμένα το gs1200 εννοείται αλλά ελέω έλλειψης χρημάτων πάω παρακάτω.

Στην κατηγορία που ψάχνω παίζουν :

1)Vstrom - πολύ καλό αλλά εμένα προσωπικά μου τη σπάει που όπου και να γυρίσεις το κεφάλι σου βλέπεις καμία 20αριά.Αυτό δεν είναι βέβαια κακό , απεναντίας, αλλά εμένα μου τη δίνει. Σήμερα το πρωί ερχόμουν στη δουλεία από εθνική και μπροστά μου ήταν έξι!! Είναι ηλίθιο ο λόγος το καταλαβαίνω αλλά τι να κάνω δεν την παλεύω.

2)GS650 - Θεωρώ ότι η BMW όπως είχε γράψει και ένας φίλος σε προηγούμενο post έβγαλε το μηχανάκι αυτό για να χτυπήσει τις πιο μικρές κατηγορίες. Μονός δίσκος μπροστά και πηρούνι από Beverly για να ρίξει το κόστος έ όχι :_zeppelin: Αν υποθέσουμε ότι το ξεχνώ αυτό ,με τον εξοπλισμό που το θέλω έχει 9700 δλδ 1600 ευρώ ακριβότερο από το ΤΑ.

3)ΤΑ - απλά τίμιο μηχανάκι τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο , αύτε τρελλό γκάζι ούτε τρελλό πλαίσιο και με 8180 τελική με ABS νομίζω ότι είναι οκ. Και εμφανισικά με γεμίζει περισσότερο από τα παραπάνω (υποκειμενικό). Θα σε πάει παντού σε λογικά πλαίσια. Όσο για τη χώρα συναρμολόγησης (Ισπανία) , πείτε μου εσείς μια εταιρεία που δεν έχει εργοστάσιο σε άλλη χώρα. Εδώ η Αudi έχει εργοστάσιο συναρμολόγησης στην Ουγγαρία δεν νομίχω ότι δεν είναι καλά αυτοκίνητα. Τώρα αν κάποιος θέλει μαμά χώρα συναρμολόγησησς τότε τι να πώ, περί ορέξεως.......

4)KAWA Versys Περισσότερο on (street θα τολμούσα να πω) είναι για να πηγαίνεις με τις πόρτες και καντήλι συνεχώς.Όμορφο μηχανάκι , σκυλί μοτερ, αλλά σαν ποδήλατο ρε γαμώτο, δεν μου έκανε ωραία αίσθηση η θέση οδήγησης, ασε που μελάνιασα τα καλάμια μου από τους μαρσπιέδες :kill: .

και made in japan

Μια χαρά μου ακούγονται εμένα τα παραπάνω, εσύ γιατί θέλεις ένα πιο βαρύ σε αίσθηση μηχανάκι, πηγαίνεις πολλά ταξίδια?Γιατί για καθημερινή χρήση και βολτούλα αυτά που περιέγραψες ακούγονται ιδανικά

Εγώ έτσι σκέφτομαι και φαντάζομαι πολύς κόσμος σαν κι εμένα που θέλει ένα μηχανάκι για να κάνει καθημερινά τη δουλειά του, αξιόπιστο και να πηγαίνει και καμιά εκδρομή χαλαρά και όχι τέζα. Αν είχα φράγκα και εγώ θα ήξερα τι θα έπαιρνα, αλλά.... καταραμένη φτώχεια......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
... Θεωρώ ότι το Transalp είναι μια πιο ολοκληρωμένη λύση από το 650.

Το 800άρι ok :_hi: αλλά πιστεύω υπερβολικά τσιμπημένο....

Ας υποθέσουμε ότι μόλις έχω αφήσει στο γραφείο του καταστηματάρχα τα 8.000€ (πάνω κάτω γιατί πέσαμε και στην αλλαγή της τιμής) που απαιτούνται για να γίνω ο κάτοχος του ΤΑ700, έχω γυρίσει το κλειδί και ετοιμάζομαι να φύγω και μόλις που ακούω την φωνή (του καταστηματάρχα βέβαια) να μου λέει. Ει φίλε, είσαι για ένα πακετάκι μετατροπών όπου

1) τον κινητήρα σου θα σου τον ανεβάσω από τα 60 στα 85 άλογα για να μένεις λιγότερο εκτεθειμένος στις προσπεράσεις σου

2) θα βάλω μεγαλύτερο πίσω λάστιχο για να βγαίνει πιο στρωτά η παραπάνω δύναμη

3) θα σου δώσω καλύτερες αναρτήσεις και με μεγαλύτερες διαδρομές για να ικανοποιείς και τις χωμάτινες ανησυχίες σου

4) σου δίνω μεγαλύτερους δίσκους φρένων μπρος-πίσω για να είσαι πιο αποτελεσματικός στο φρενάρισμα

5) μεγαλύτερο και ανεστραμμένο μπροστινό πιρούνι για λιγότερες στρεβλώσεις και περισσότερο έλεγχο ειδικά στο χώμα

6) θα σου αντικαταστήσω το σιδερένιο ψαλίδι με αλουμινένιο και θα σου δώσω περισσότερο κόψιμο στο τιμόνι για επιτόπιους ελιγμούς

7) θα σου ελαττώσω το βάρος της μηχανής περί τα 17 κιλά

8) θα σου δώσω μια επιπλέον ταχύτητα για να είσαι πιο άνετος στις υψηλές ταχύτητες ταξιδιού

9) θα το περάσω ένα φινιρισματάκια για να αποπνέει ένα άλλο αέρα

και όλα αυτά με 2.000€ και επειδή σε συμπάθησα θα σου δώσω και δώρο αυτοκόλητα με το σήμα της έλικας και τον αριθμό 800 να βάλεις στο πλάι. Αλήθεια εσείς τι λέτε να φύγω όπως είμαι ή να τα βάλω όλα αυτά αλλά τώρα πια κατευθείαν από τη μάνα του.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ας υποθέσουμε ότι μόλις έχω αφήσει στο γραφείο του καταστηματάρχα τα 8.000? (πάνω κάτω γιατί πέσαμε και στην αλλαγή της τιμής) που απαιτούνται για να γίνω ο κάτοχος του ΤΑ700, έχω γυρίσει το κλειδί και ετοιμάζομαι να φύγω και μόλις που ακούω την φωνή (του καταστηματάρχα βέβαια) να μου λέει. Ει φίλε, είσαι για ένα πακετάκι μετατροπών όπου

1) τον κινητήρα σου θα σου τον ανεβάσω από τα 60 στα 85 άλογα για να μένεις λιγότερο εκτεθειμένος στις προσπεράσεις σου

2) θα βάλω μεγαλύτερο πίσω λάστιχο για να βγαίνει πιο στρωτά η παραπάνω δύναμη

3) θα σου δώσω καλύτερες αναρτήσεις και με μεγαλύτερες διαδρομές για να ικανοποιείς και τις χωμάτινες ανησυχίες σου

4) σου δίνω μεγαλύτερους δίσκους φρένων μπρος-πίσω για να είσαι πιο αποτελεσματικός στο φρενάρισμα

5) μεγαλύτερο και ανεστραμμένο μπροστινό πιρούνι για λιγότερες στρεβλώσεις και περισσότερο έλεγχο ειδικά στο χώμα

6) θα σου αντικαταστήσω το σιδερένιο ψαλίδι με αλουμινένιο και θα σου δώσω περισσότερο κόψιμο στο τιμόνι για επιτόπιους ελιγμούς

7) θα σου ελαττώσω το βάρος της μηχανής περί τα 17 κιλά

8) θα σου δώσω μια επιπλέον ταχύτητα για να είσαι πιο άνετος στις υψηλές ταχύτητες ταξιδιού

9) θα το περάσω ένα φινιρισματάκια για να αποπνέει ένα άλλο αέρα

και όλα αυτά με 2.000? και επειδή σε συμπάθησα θα σου δώσω και δώρο αυτοκόλητα με το σήμα της έλικας και τον αριθμό 800 να βάλεις στο πλάι. Αλήθεια εσείς τι λέτε να φύγω όπως είμαι ή να τα βάλω όλα αυτά αλλά τώρα πια κατευθείαν από τη μάνα του.

Όλα καλά και άγια και με 4000 ακόμα πας στο gs1200 δεν νομίζω ότι είναι λογική αυτή. Το GS800 είναι άλλη κλάση και από το ΤΑ και από το strom και από το gs650 σαφώς ανώτερο μηχανάκι δεν το συζητώ. Απλά το θέμα είναι πόσα δίνει ο καθένας και τι θέλει από το μοτόρι του.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@etf 13.

Γιατί επιμένεις ότι το μπροστινό του 650 είναι από beverly? Μιά χαρά μπροστινό είναι.

Και ο παραπάνω εξοπλισμός του ΤΑ σε σχέση με το 650 ποιός είναι? Μήπως η πλαστική ποδιά?

Εχει μεγαλύτερο φαίρινγκ, αυτό όμως δε δικαιολογεί σε καμμία περίπτωση τη διαφορά τιμής, γιατί μιλάμε για πολλά παραπάνω άλογα, και πολλά παρακάτω κιλά.Το 650 δεν είναι φυσικά οn - off, οπότε δεν είναι άμεσος ανταγωνιστής του ΤΑ.Το ΤΑ ουσιαστικά παίζει μόνο του πλέον στα δικύλινδρα on-off σε αυτά τα κυβικά, μπορεί να πατήσει χώμα, και έχει σχεδιαστεί με αυτό το γνώμονα.Μάλλον οι χοντάκηδες παρασύρθηκαν απο αυτό, και ελλέιψει ανταγωνισμού το τιμολόγησαν εκεί που το τιμολόγησαν.Ο αγοραστής όμως μετράει και την τσεπη, οπότε το BMW μπαίνει κατ΄ευθείαν στο παιχνίδι.Πας λιγότερο στο χώμα,όμως έχεις ελαφρύτερη, γρηγορότερη και καλύτερη μηχανή στο δρόμο.Ετσι φτάσαμε στο σημείο να φτηναίνει το ΤΑ για να μη μείνει στα αζήτητα. Ελπίζω το μήνυμα να το πάρουν και οι υπόλοιπες εταιρίες.Δε μπορεί μια μέτρια μηχανή γενικής χρήσης, χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο, φτιαγμένη ΚΑΙ στην ευρώπη, να κοστίζει ένα σκασμό λεφτά...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
@etf 13.

Γιατί επιμένεις ότι το μπροστινό του 650 είναι από beverly? Μιά χαρά μπροστινό είναι.

Και ο παραπάνω εξοπλισμός του ΤΑ σε σχέση με το 650 ποιός είναι? Μήπως η πλαστική ποδιά?

Εχει μεγαλύτερο φαίρινγκ, αυτό όμως δε δικαιολογεί σε καμμία περίπτωση τη διαφορά τιμής, γιατί μιλάμε για πολλά παραπάνω άλογα, και πολλά παρακάτω κιλά.Το 650 δεν είναι φυσικά οn - off, οπότε δεν είναι άμεσος ανταγωνιστής του ΤΑ.Το ΤΑ ουσιαστικά παίζει μόνο του πλέον στα δικύλινδρα on-off σε αυτά τα κυβικά, μπορεί να πατήσει χώμα, και έχει σχεδιαστεί με αυτό το γνώμονα.Μάλλον οι χοντάκηδες παρασύρθηκαν απο αυτό, και ελλέιψει ανταγωνισμού το τιμολόγησαν εκεί που το τιμολόγησαν.Ο αγοραστής όμως μετράει και την τσεπη, οπότε το BMW μπαίνει κατ΄ευθείαν στο παιχνίδι.Πας λιγότερο στο χώμα,όμως έχεις ελαφρύτερη, γρηγορότερη και καλύτερη μηχανή στο δρόμο.Ετσι φτάσαμε στο σημείο να φτηναίνει το ΤΑ για να μη μείνει στα αζήτητα. Ελπίζω το μήνυμα να το πάρουν και οι υπόλοιπες εταιρίες.Δε μπορεί μια μέτρια μηχανή γενικής χρήσης, χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο, φτιαγμένη ΚΑΙ στην ευρώπη, να κοστίζει ένα σκασμό λεφτά...

Δεν επιμένω και δεν θα μπορούσα να επιμείνω βέβαια γιατί δεν ξέρω και πολλά. Είπα ότι έτσι μου φαίνεται. Το GS650 το έχεις δει από κοντά? Εμένα φίλε μου δεν μου άρεσε καθόλου. Μου φάνηκε σαν φτωχός συγγενής.Και δεν είναι τo φαίρινγκ μόνο είναι και το ABS με συνδυαζόμενη πέδηση. Να μου πείς για το GS800 να το καταλάβω. :D

Το καλύτερη μηχανή στο δρόμο είναι υποκειμενικό νομίζω. Έχεις οδηγήσει κάποιο από τα δύο? Αν το έχεις διαπιστώσει με τα ματάκια σου πάω πάσο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δυστυχώς δεν οδήγησα κανένα, ότι λέω είναι συμπεράσματα δικά μου από τεστ. Κριτήριό μου είναι τα νούμερα, και από τη στιγμή που είναι κάθετα υπέρ του GS, και με δεδομενο ότι μιλάμε για δύο σοβαρές εταιρίες και όχι κινέζικες ρέπλικες, υποθέτω ότι και η οδική συμπεριφορά θα έιναι αντίστοιχη των αριθμων.Ετσι καταλήγω υπέρ του GS. Αν το ΤΑ ήταν φτηνότερο ή το GS ακριβότερο, η κατάσταση θα ήταν πιο ισορροπημένη.Με τις τιμές τους εκεί που είναι όμως η ζυγαριά αναμφισβήτητα γέρνει υπέρ του γερμανικού (...αυτό ποτε δεν πίστευα ότι θα το έλεγα...). Το γερμανικό στη βάση του είναι ένα 800 GS, με κοντύτερη ανάρτηση και λιγότερα άλογα, οπότε αποκλείεται να είναι φτηνιάρικο.Απόδειξη του σκεπτικού μου είναι η κίνηση της χόντα να μειώσει την τιμή του ΤΑ, διαφορετικα, αν ήταν τόσο σίγουρη για το προϊόν της θα την κρατούσε στα αρχικά επίπεδα.Πάντως, η αγορά δείχνει ότι το ΤΑ είναι πολύ ακριβό για αυτό που είναι και γέρνει σαφώς υπέρ του GS που σπάει τα ταμεία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Δυστυχώς δεν οδήγησα κανένα, ότι λέω είναι συμπεράσματα δικά μου από τεστ. Κριτήριό μου είναι τα νούμερα, και από τη στιγμή που είναι κάθετα υπέρ του GS, και με δεδομενο ότι μιλάμε για δύο σοβαρές εταιρίες και όχι κινέζικες ρέπλικες, υποθέτω ότι και η οδική συμπεριφορά θα έιναι αντίστοιχη των αριθμων.Ετσι καταλήγω υπέρ του GS. Αν το ΤΑ ήταν φτηνότερο ή το GS ακριβότερο, η κατάσταση θα ήταν πιο ισορροπημένη.Με τις τιμές τους εκεί που είναι όμως η ζυγαριά αναμφισβήτητα γέρνει υπέρ του γερμανικού (...αυτό ποτε δεν πίστευα ότι θα το έλεγα...). Το γερμανικό στη βάση του είναι ένα 800 GS, με κοντύτερη ανάρτηση και λιγότερα άλογα, οπότε αποκλείεται να είναι φτηνιάρικο.Απόδειξη του σκεπτικού μου είναι η κίνηση της χόντα να μειώσει την τιμή του ΤΑ, διαφορετικα, αν ήταν τόσο σίγουρη για το προϊόν της θα την κρατούσε στα αρχικά επίπεδα.Πάντως, η αγορά δείχνει ότι το ΤΑ είναι πολύ ακριβό για αυτό που είναι και γέρνει σαφώς υπέρ του GS που σπάει τα ταμεία.

Πάντως το απλό ΤΑ(7600) είναι πιο φτηνό από το GS650 (7900) έτσι για την ιστορία.

Ότι η ελληνική αντιπροσωπεία είναι για τα μπάζα και πουλάει όσο γουστάρει δεν μειώνει αναγκαστικά το ΤΑ. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Και το Strom έχει 7150 με ABS είναι για τα μπάζα επειδή η ανιπροσωπία έριξε την τιμή? Δεν νομίζω.

Αυτό που προσπαθώ να πώ είναι ότι αγοράζωντας το GS650 πάντα θα αναρωτιέσαι γιατί δεν πήρες το GS800. Πράγματι τα νούμερα μπορεί να είναι καλύτερα για τη BMW αλλά θεωρώ πως το ΤΑ είναι πιο ολοκληρωμένο μηχανάκι.

Βέβαια θα δείξει και η ιστορία εδώ θα είμαστε και θα τα ξανασυζητήσουμε. :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα