MEAN 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6 , 2009 οχι αφου δεν εκανα test ride!!!! στην αρχη ολα καλα μετα ομως ταφος!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mi_ka 2.388 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6 , 2009 Από όλα καλά σε τάφος ?? Τι εννοείς?? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
MEAN 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2009 καλο!!! θελω να πω οτι στη πολη μεσα ειναι ενα μεγαλο σε μεγεθος μηχανακι που σε ξαφνιαζει με την συμπεριφορα του και σε ολα ,ομως οταν βγεις λιγο εξω απο πολη βαζεις τα κλαματα.αν θελεις να το αγορασεις να το παρεις βολτα αλλα οχι στην γυρα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mi_ka 2.388 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2009 Όταν λες έξω από την πόλη εννοείς αυτοκινητόδρομο (αναμενόμενο) ή επαρχιακό/ορεινό δίκτυο? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
MEAN 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2009 (τροποποιήθηκε) αυτοκινητόδρομο ΚΑΙ επαρχιακό/ορεινό δίκτυο.θελει 6η τχττ γιατι κλαμα πολυ κλαμα ,την ψαχνεις! σε στροφη κανεις τον σταυρο σου και οταν φρεναρεις ο πισω τροχος μπλοκαρει! οταν θελεις να πας με 140 μπορεις, μετα τελος! βλεπεις τα μπεβερλη να σου κανουν πλακα και ξανα κλαμα! θελεις να προσπερασεις με 140 και να πας 160 170 αλλα για να τα κατεφερεις πρπει να ψαρωσεις σαν ξαπλωνεις μπρουμητα στο κρεβατι σου ! δεν εχεις καταναλωση,δεν εχεις ακριβα service δεν εχεις φθορα.(και ποδηλατο να παρεις ετσι θα ειναι).θα μου πεις οτι σε ανομαλο παει τζαμι και αλλα πανε το ιδιο καλα.μπορεις να παρεις moto-cross!αν το τενερε ηταν 900 cc τοτε θα μαμαγε!!! πολυ καλη επιλογη ειναι το bmw f800 gs ισως να μη εχει τις αναρτησεις για να πας dakar αλλα εχει οτι δεν εχει το τενερε!εγω ψαχνω ενα κτμ 990 με λιγα χλμ αλλα αν βρω ομως bmw f800gs δεν θα πω οχι,σε καλη τιμη παντα!!! επισης αν το κανεις κεφι τοσο πολυ το πουλαω!θα το βαλω εδω στις αγγελιες. Τροποποιήθηκε Ιούνιος 8 , 2009 από τον MEAN Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nik_sgr 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2009 (τροποποιήθηκε) αυτοκινητόδρομο ΚΑΙ επαρχιακό/ορεινό δίκτυο.θελει 6η τχττ γιατι κλαμα πολυ κλαμα ,την ψαχνεις! σε στροφη κανεις τον σταυρο σου και οταν φρεναρεις ο πισω τροχος μπλοκαρει! οταν θελεις να πας με 140 μπορεις, μετα τελος! βλεπεις τα μπεβερλη να σου κανουν πλακα και ξανα κλαμα! θελεις να προσπερασεις με 140 και να πας 160 170 αλλα για να τα κατεφερεις πρπει να ψαρωσεις σαν ξαπλωνεις μπρουμητα στο κρεβατι σου ! Αυτό που έλεγα και σε άλλα ποστ, όταν ειχα το ΧΤΧ 2004 μεσαια ψηλά γάζωνε. Αυτό οφειλόταν στο γεγονος ότι δεν είχε ''λ'' και ότι τα μοντέλα 2004 είχαν λίγο πιο άγρια χαρτογράφηση που φώναζε για έκτη ταχύτητα, με μόνη βελτίωση ένα φιλτρο αέρος K&N. Για βάλε αυτό το παπαράκι(ρυθμιστης μειγματος) με ένα Κ&Ν και ξαναπές μας. Βέβαια κατ' εμέ το νέο τενερέ έπρεπε να φοράει και νέο μοτερ και μαλιστα δικύλινδρο σαν το ΒΜW... Τροποποιήθηκε Ιούνιος 8 , 2009 από τον nik_sgr Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
MEAN 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2009 αντε και εβαλα ρυθμιστης μειγματος με ένα Κ&Ν, με την 6η τι θα κανω θα βαλω αλλο σασμαν? εχω βαλει και μικροτερο γραναζι πισω κατα 2 δοντια,αλλα η κατασταση ειναι τζιφος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BILL VUZAS 38 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2009 Ετσι ειναι ρε παιδια,δεν μπορεις να εχεις 600 κυβικα και να πιανει 200 χιλιομετρα,Η να εχεις 1000 κυβικα και να ειναι φθηνο και ευκολο.Τζαμπα μην ξοδευεστε και φορτωνετε τα μηχανακια με μη απαραιτητα αξεσουαρ.Οτι και να το κανεις 600 θα ειναι.Καλιτερα και οικονομικοτερο ειναι να πας σε αλλη μοτο,μεγαλυτερη ισχυροτερη. -_- Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mi_ka 2.388 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2009 Έχει φορέσει κανείς σε αυτό το μοτέρ καρμπυρατέρ FCR και ελαφρύτερο βολάν? (Θα το έχει κάνει - εσείς αν ξέρετε ρωτώ!) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Smias 2.708 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2009 Εδωσες ωραια ιδεα με το fcr..! Το μοτερ του 660 εναν αυλο εισαγωγης δεν εχει ? Καποιος θα το εχει βαλει το fcr41 σ'αυτο ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2009 οχι αφου δεν εκανα test ride!!!! στην αρχη ολα καλα μετα ομως ταφος!!! Μόνο την πρώτη μου μοτοσυκλέτα (το μακρινό 1994) είχα πάρει χωρίς test ride. Αλλωστε δεν τις δίνανε τότε για τεστ. Από κει κι έπειτα, όλες τις επόμενες τις είχα δοκιμάσει πριν τις αγοράσω. Και πολλές τις απέρριψα μετά από ένα τεστ ride και ευχαριστούσα την τύχη και την προνοητικότητά μου. Δε νοείται εν έτει 2009 να αγοράζει κανείς μοτοσυκλέτα χωρίς να την έχει δοκιμάσει προηγουμένως. Εγώ πολλές φορές πάω και κάνω test ride μοτοσυκλέτες που βλέπω ότι τις έχουν διαθέσιμες για τεστ, ακόμα κι αν δεν έχω σκοπό να τις αγοράσω. Απλώς και μόνο για να δω τί λένε και να έχω μια ευρύτερη γνώση. Μέχρι και το Ducati Hypermotard έκανα τεστ, που δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να το επιλέξω για δική μου μοτοσυκλέτα. Είναι όμως μια εμπειρία. Την επόμενη μοτοσυκλέτα σου φίλε μου, δοκίμασέ την και μετά πάρε την απόφασή σου. Εχει μεγάλη σημασία να "κουμπώνεις" σωστά σε μια μοτό. Να σου "μιλάει" το μηχανάκι, που λέμε. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
THEOD 17 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2009 (τροποποιήθηκε) Το καβάλησα και εγώ (09 μοντέλο) για αρκετά χιλιόμετρα σε μια εκδρομή στην Ευβοια... Τηρουμένων των αναλογιών ένοιωσα καλά μαζί του και ας το οδήγησα ξεκαβαλώντας από ένα στρήτ μηχανάκι με τα 3πλά άλογα... Στα + τα ωραία φρένα του, η απορροφητικότητα και η σωστή απόσβεση των αναρτήσεων που καταπίνουν τα πάντα και ταυτόχρονα βοηθάνε πολύ ώστε το πίσω λάστιχο να μην χάνει πρόσφυση, η τεράστια αυτονομία του (αν και ο δείκτης βενζίνης δείχνει ότι του κατέβει - άσχετα όμως από το τι λέει ο δείκτης το μηχανάκι έχει την 2ΠΛΗ αυτονομία από το FZ1 !!!), η σχετικά στιβαρή αίσθηση του συνόλου, τα καλά φώτα, και το γνωστό-καλό μοτέρ του ΧΤ (αν και λόγω Euro3 έχει πέσει τέτοιο τάπωμα που ο ήχος των εξατμίσεων έχει άσχημη χροιά...) που αποδίδει (αυτό που αποδίδει τέλος πάντων...) σε μεγάλο φάσμα στροφών. Στα - η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ζελατίνα που μετά τα 90-95 στέλνει τρομερούς στροβιλισμούς στο κράνος (μιλάμε ότι χωρίς καθόλου ζελατίνα είναι αισθητά καλύτερα !!!), κάποιοι δισταγμοί και σκόρτσα στο απότομο άνοιγμα-κλείσιμο του γκαζιού (ήταν όμως ολοκαίνουργιο - μπορεί στο 1ο σέρβις να ρυθμίσουν τίποτα και να βελτιωθεί), και το μεγάλο (μιλάμε πολύ μεγάλο...) ύψος σέλλας Γενική παρατήρηση που δεν ξέρω αν πρέπει να μπεί στα + ή - (εξαρτάται από την χρήση) είναι ότι το μηχανάκι έχει αρκετά μακρύ γρανάζωμα και τόσο στο χώμα, όσο και αν θες πιο σβέλτο ξεπέταγμα από στροφή σε στροφή στο επαρχιακό δίκτυο χρειάζεται κόντυμα.... Από την άλλη το μαμίσιο γρανάζωμα ταιριάζει καλά στην Εθνική και στους πιο ανοιχτούς δρόμους αλλά μάλλον "πνίγει" το μοτεράκι οπουδήποτε αλλού... Με + 2 κλικ στην πίσω προφόρτιση δούλεψε ακόμα καλύτερα για τα 95 κιλά μου, αλλά το ύψος της σέλλας αυξήθηκε ακόμα περισσότερο... Γενικά φαίνεται αρκετά ποιοτικά φτιαγμένο με αρκετή προσοχή στην λεπτομέρεια και θετική αίσθηση στην λειτουργία Φυσικά αυτά δεν είναι "τεστ"... Πρώτες εντυπώσεις είναι που όμως συνήθως ακριβώς επειδή έρχονται πρώτες, γρήγορα και αυθόρμητα, είναι και σωστές.... Μόλις γράψω μερικά ακόμα χιλιόμετρα σε διαφορετικές συνθήκες (το οδήγησα μόνο σε επαρχιακό και άσφαλτο) θα μπορέσω να πω περισσότερα. Πάντως και ο φίλος που το αγόρασε και βγήκαμε βόλτα "βολεύτηκε" το FZ1 και για να το πάρω πίσω χρειάστηκε να τον ...απειλήσω :lol: Τροποποιήθηκε Ιούνιος 10 , 2009 από τον THEOD Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gliout 37 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2009 Το έχω ένα χρόνο. Θεωρώ οτι για την χρήση και τα λεφτά είναι οτι καλύτερο που μπορούσα να πάρω. Και το μοναδικό που μου έκανε κλικ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mi_ka 2.388 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2009 Γεγονός είναι ότι αποτελεί το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μοντέλο παραγωγής με αυτά τα χαρακτηριστικά οπότε αποτελεί μονόδρομο αν δεν υπάρχει διάθεση ανακατασκευής παλαιού... Τα ΚΤΜ είναι άλλο φρούτο... Στα - η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ζελατίνα που μετά τα 90-95 στέλνει τρομερούς στροβιλισμούς στο κράνος Τι ύψος έχεις? Είχε τανκ-μπαγκ? ...η απορροφητικότητα και η σωστή απόσβεση των αναρτήσεων που καταπίνουν τα πάντα και ταυτόχρονα βοηθάνε πολύ ώστε το πίσω λάστιχο να μην χάνει πρόσφυση... Λόγω βάρους πιστεύω παρά ποιότητας αναρτήσεων. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
THEOD 17 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2009 Γεγονός είναι ότι αποτελεί το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μοντέλο παραγωγής με αυτά τα χαρακτηριστικά οπότε αποτελεί μονόδρομο αν δεν υπάρχει διάθεση ανακατασκευής παλαιού... Τα ΚΤΜ είναι άλλο φρούτο... Τι ύψος έχεις? Είχε τανκ-μπαγκ? Λόγω βάρους πιστεύω παρά ποιότητας αναρτήσεων. Έχω ύψος 1,75 και δεν υπήρχε τανκ-μπαγκ (όχι ότι θα άλλαζε και κάτι αν υπήρχε…). Το πρόβλημα είναι καθαρά στην αεροδυναμική σχεδίαση της ζελατίνας και του εμπρός μέρους γενικότερα (αυτό που σε πρώτη ματιά δείχνει ότι τράκαρε με ρινόκερο… :D ). Απορημένος και εγώ με την ένταση του φαινομένου για να σιγουρευτώ αφαίρεσα για λίγο την ζελατίνα. Είτε το πιστεύεις είτε όχι, το μηχανάκι βελτιώθηκε κατά πολύ. Σταμάτησε το τρέμουλο του κράνους με την μία…. Λίγο περισσότερος αέρας μεν (στα 90-120 που κινιόμουνα δεν έχεις και σοβαρό θέμα με τον αέρα), αλλά με στρωτή ροή χωρίς τρέμουλα και θόρυβο… Δεν ξέρω αν φταίει το βάρος ή όχι, ή το γεγονός ότι το μηχανάκι ήταν ολοκαίνουργιο… Έγραψα αυτό που ένοιωσα. Δηλαδή μια πολύ απορροφητική ανάρτηση (ειδικά αφού έδωσα +2 κλικ προφόρτιση πίσω) αλλά ταυτόχρονα με σωστές αποσβέσεις που δεν άφηνε το μηχανάκι να πλέει και διατηρούσε την πρόσφυση στον πίσω τροχό ακόμα και όταν πίεζα με το γκάζι πάνω από ψιλοανωμαλίες του οδοστρώματος… Εμένα με ικανοποίησε και δεν είμαι και από τους εύκολους… Το αν ελατήριο-αμορτισέρ είναι καλό ή όχι από άποψη ποιότητας, ο χρόνος θα το δείξει… Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mi_ka 2.388 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2009 (τροποποιήθηκε) Το θέμα της αεροδυναμικής κάλυψης σε μηχανάκια με όρθια θέση είναι σύνθετο και άμεσα σχετικό με το ύψος του αναβάτη. Πέρα από το ύψος/φάρδος/κλίση της ζελατίνας, υπάρχει και θέμα υποπίεσης που προκαλεί αναρρόφηση αέρα από την περιοχή του λαιμού (εξ'ού και τα περί τανκ-μπαγκ) και στροβιλισμούς στις περιοχές ανάμιξης των ροϊκών διαστρωματώσεων κλπ Είχα πειραματιστεί πολύ με πατέντα συρταρωτή ζελατίνα στο Ντομινέιτορ που είχα. Μικρές διαφοροποιήσεις κλίσης, ύψους ή απόστασης αλλάζουν άρδην την αποτελεσματικότητα του πράματος αναλόγως ύψους αναβάτη. Συχνά, είναι σημαντικό να αναροφάται αέρας από κατάλληλο σημείο προς το πίσω μέρος της ζελατίνας για να μετιάζεται η υποπίεση και να μειώνονται οι στροβιλισμοί. Οι εταιρίες είναι αδύνατον να φτιάξουν κάτι στα μέτρα όλων οπότε χρειάζεται πατέντα από τον εκάστοτε αναβάτη. Οι στροβιλισμοί σε πιο ύψος του κράνους σου έρχονταν? Τι πλάτος κάλυψης είχες? Τροποποιήθηκε Ιούνιος 10 , 2009 από τον Mi_ka Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
THEOD 17 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2009 Το θέμα της αεροδυναμικής κάλυψης σε μηχανάκια με όρθια θέση είναι σύνθετο και άμεσα σχετικό με το ύψος του αναβάτη. Πέρα από το ύψος/φάρδος/κλίση της ζελατίνας, υπάρχει και θέμα υποπίεσης που προκαλεί αναρρόφηση αέρα από την περιοχή του λαιμού (εξ'ού και τα περί τανκ-μπαγκ) και στροβιλισμούς στις περιοχές ανάμιξης των ροϊκών διαστρωματώσεων κλπ Είχα πειραματιστεί πολύ με πατέντα συρταρωτή ζελατίνα στο Ντομινέιτορ που είχα. Μικρές διαφοροποιήσεις κλίσης, ύψους ή απόστασης αλλάζουν άρδην την αποτελεσματικότητα του πράματος αναλόγως ύψους αναβάτη. Συχνά, είναι σημαντικό να αναροφάται αέρας από κατάλληλο σημείο προς το πίσω μέρος της ζελατίνας για να μετιάζεται η υποπίεση και να μειώνονται οι στροβιλισμοί. Οι εταιρίες είναι αδύνατον να φτιάξουν κάτι στα μέτρα όλων οπότε χρειάζεται πατέντα από τον εκάστοτε αναβάτη. Οι στροβιλισμοί σε πιο ύψος του κράνους σου έρχονταν? Τι πλάτος κάλυψης είχες? Κοίτα...Μια βόλτα μερικών δεκάδων χιλιομέτρων έκανα με δανεικό μηχανάκι....Δεν είχα τον χρόνο και την διάθεση να μετράω με μεζούρες, ούτε να πειραματιστώ με διάφορες πατέντες...Και που ξεβίδωσα την ζελατίνα πολύ ήτανε - το έκανα μόνο και μόνο γιατί από την εμπειρία μου σχημάτισα αμέσως την εντύπωση ότι εκεί είναι το πρόβλημα και ήθελα να σιγουρευτώ.... Και όντως όπως περιγράφω μόλις αφαιρέθηκε η ζελατίνα αμέσως η κατάσταση βελτιώθηκε πολύ... Είμαι πεπεισμένος ότι τουλάχιστον για αναβάτες μέσου ύψους σαν το δικό μου εκεί είναι το πρόβλημα.... Τα υπόλοιπα που λες θέλουν πολύ ψάξιμο και δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα το κάνει... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
MEAN 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2009 Έχει φορέσει κανείς σε αυτό το μοτέρ καρμπυρατέρ FCR και ελαφρύτερο βολάν? (Θα το έχει κάνει - εσείς αν ξέρετε ρωτώ!) ΑΠΑΝΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ YAMAHA.δεν υπαρχει ουτε μια περιπτωση να κουμπωνει καρμπυρατερ fcr41 ουτε υπαρχει τροπος βελτειωσης για δυναμη,το φιλτρο κ&ν δεν εχει καμια διαφορα απο το μαμα και αν βαλω εξατμιση δεν θα εχω κατι περισσοτερο! αυτα...και μετα την εκανα για το σπιτι μου με κλαματα για αλλη μια φορα!!! ΠΑΡΑΘΕΣΗ(Mi_ka @ Wed 10 Jun 09 - 01:24) Έχει φορέσει κανείς σε αυτό το μοτέρ καρμπυρατέρ FCR και ελαφρύτερο βολάν? (Θα το έχει κάνει - εσείς αν ξέρετε ρωτώ!) ΑΠΑΝΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ YAMAHA.δεν υπαρχει ουτε μια περιπτωση να κουμπωνει καρμπυρατερ fcr41 ουτε υπαρχει τροπος βελτειωσης για δυναμη,το φιλτρο κ&ν δεν εχει καμια διαφορα απο το μαμα και αν βαλω εξατμιση δεν θα εχω κατι περισσοτερο! αυτα...και μετα την εκανα για το σπιτι μου με κλαματα για αλλη μια φορα!!! ΑΠΑΝΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ YAMAHA.δεν υπαρχει ουτε μια περιπτωση να κουμπωνει καρμπυρατερ fcr41 ουτε υπαρχει τροπος βελτειωσης για δυναμη,το φιλτρο κ&ν δεν εχει καμια διαφορα απο το μαμα και αν βαλω εξατμιση δεν θα εχω κατι περισσοτερο! αυτα...και μετα την εκανα για το σπιτι μου με κλαματα για αλλη μια φορα!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stealth 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2009 (τροποποιήθηκε) Το πάν όταν αγοράζεις μία οποιαδήποτε μηχανή είναι να ξέρεις τι θέλεις αυτή να σου προσφέρει. Μέτα από ένα μήνα αναμονής την περασμένη Τρίτη παρέλαβα το τενερε MY2009 και γράφω τα πρώτα μου συμπεράσματα. Αν κάποιος ψάχνεις ένα on-off απλά για να καβαλά μερικά πεζοδρόμια, άντε το πολύ κανένα χωματόδρομο που οδηγάει στην παραλία, αν κάποιος θέλει ένα on-off να επιταχύνει από τα 140 μέχρι την τελική του σαν street, αν κάποιος θέλει ένα on-off για την πόλη με αρκετή ροπή έτσι ώστε να μη χρειάζεται να αλλάζει συχνά ταχύτητητες τότε ΔΕΝ πρέπει να πάρει το τενερε. Αν από την άλλη κάποιος θέλει ένα on-off που να του προσφέρει διασκέδαση σε light enduro διαδρομές, εκεί που αποκλείεται δλδη να χρειαστεί να επιταχύνει από τα 140 εώς τα 170, το πολύ 100 να πάς και όρθιος όχι ξαπλωμένος μπρούμυτα, αν κάποιος θέλει να πάει χαλαρά εώς και σβέλτα ταξιδάκια, με άνεση οπουδήποτε με πάρα πολύ καλή Αυτονομία και Σταθερότητα και για όλα αυτά δεν θέλει να ξοδέψει πάνω απο 7000? τότε το τένερε είναι μονόδρομος, όχι απλά η καλύτερη επιλογή. Προσεχώς όταν και το στρώσω θα γράψω και περισσότερα συμπεράσματα. Τροποποιήθηκε Ιούνιος 13 , 2009 από τον stealth Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
MEAN 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2009 Το πάν όταν αγοράζεις μία οποιαδήποτε μηχανή είναι να ξέρεις τι θέλεις αυτή να σου προσφέρει. Μέτα από ένα μήνα αναμονής την περασμένη Τρίτη παρέλαβα το τενερε MY2009 και γράφω τα πρώτα μου συμπεράσματα. Αν κάποιος ψάχνεις ένα on-off απλά για να καβαλά μερικά πεζοδρόμια, άντε το πολύ κανένα χωματόδρομο που οδηγάει στην παραλία, αν κάποιος θέλει ένα on-off να επιταχύνει από τα 140 μέχρι την τελική του σαν street, αν κάποιος θέλει ένα on-off για την πόλη με αρκετή ροπή έτσι ώστε να μη χρειάζεται να αλλάζει συχνά ταχύτητητες τότε ΔΕΝ πρέπει να πάρει το τενερε. Αν από την άλλη κάποιος θέλει ένα on-off που να του προσφέρει διασκέδαση σε light enduro διαδρομές, εκεί που αποκλείεται δλδη να χρειαστεί να επιταχύνει από τα 140 εώς τα 170, το πολύ 100 να πάς και όρθιος όχι ξαπλωμένος μπρούμυτα, αν κάποιος θέλει να πάει χαλαρά εώς και σβέλτα ταξιδάκια, με άνεση οπουδήποτε με πάρα πολύ καλή Αυτονομία και Σταθερότητα και για όλα αυτά δεν θέλει να ξοδέψει πάνω απο 7000? τότε το τένερε είναι μονόδρομος, όχι απλά η καλύτερη επιλογή. Προσεχώς όταν και το στρώσω θα γράψω και περισσότερα συμπεράσματα. Η ΜΑΜΑ YAMAHA λεει οτι ειναι 50/50 αν ηταν ετσι θα επρεπε να το βγαλει 800cc 2κ και οχι 650μονοκ οπως το bmw f800gs αυτο ναι ειναι 50/50!μπορεις να παρεις το motο ετους που εχει στα περιπτερα βγει και να διαβασεις τα τεστ απο ολα αυτης της κλασης. και μετα θα δεις!εγω νομιζω οτι η yamaha με εχει κοροιδεψει,και ας εχω τον πατερα μου μεσα!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
themata 2.570 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2009 Η Yamaha προβαλλει το μοντελο με τον τροπο που πιστευει οτι θα προσελκύσει περισσοτερο κοσμο το λάθος είναι δικό σου 100% και το αν σε κοροιδεψε η Yamaha δεν νομιζω οτι στεκει σαν αιτιολογηση...δεν σε πιεσε να το αγορασεις και δεν σου αρνηθηκε να το οδηγησεις πριν το αγορασεις... και ειμαι σίγουρος ότι στα καταλληλα χερια, κάνει θαυματα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stealth 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2009 Καταρχήν το f800 κοστίζει 1+ χιλιάρικο περισσότερο και δεν είναι άμεσος αντίπαλος του τενερε. Το G650gs (παλιότερα F650gs) της bmw είναι ο άμεσος αντίπαλος του τενερε το οποίο είναι ελάχιστα πιο γρήγορο απο το τενερε αλλα όχι καλύτερο συνολικά συμφωνα με το συγκριτικό του 0-300. Ακόμα και απέναντι στο f800gs τo tenere δεν μειονεκτεί κάπου δραματικά εκτός από τον τομέα των επιδόσεων, αλλά ότι πληρώνεις παίρνεις απο κει και πέρα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
MEAN 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2009 για ενα λεπτο κανεις λαθος, μου αρνηθηκε να το οδηγησω πριν το αγορασω!και εγω ηθελα ενα μοτο 50-50 και μου πλασαραν ομορφα κατι αλλο! και εγω δεν ειπα οτι ειναι ανταγωνιστης του τενερε το f800gs ειπα οτι δεν ειναι 50/50 το τενερε,αλλα το f800gs. οσο για το g650gs οτι ειναι ανταγωνιστης του τενερε κανεις λαθος:! ειναι ανταγωνιστης του χτ660! ναι το λαθος ηταν δικο μου 100%που αγορασα κατι και δεν το εκανα βολτα! δεν λεω το μοτορι για τα ευτρω του ειναι αναλογο,αλλα οχι αυτο που σε βαζει να πλασεις στο κεφαλι σου και να το αγορασεις σαν 50/50 αυτα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stealth 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2009 Το f800gs κατεμέ είναι περισσότερο 60on - 40οφφ και το τενερε περισσότερο 50-50, βέβαια αυτά δεν είναι απόλυτα ούτε μπορούν να προσδιοριστούν από τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά. Τέλος το G650gs από πλευράς τιμής είναι στα ίδια λεφτά με το τενερε όσο και απο εμφάνιση και όχι με το ΧΤ660 (αυτό είναι 500+ευρώ κάτω). Πάντως ούτε εγώ το οδήγησα αλλά πιστεύω σε αυτά τα λεφτά με αυτά τα χαρακτηριστικά που ήθελα να έχει η μηχανή που θα αγόραζα, το Τενερέ ήταν μονόδρομος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Andy12 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2009 Κοίτα...Μια βόλτα μερικών δεκάδων χιλιομέτρων έκανα με δανεικό μηχανάκι....Δεν είχα τον χρόνο και την διάθεση να μετράω με μεζούρες, ούτε να πειραματιστώ με διάφορες πατέντες...Και που ξεβίδωσα την ζελατίνα πολύ ήτανε - το έκανα μόνο και μόνο γιατί από την εμπειρία μου σχημάτισα αμέσως την εντύπωση ότι εκεί είναι το πρόβλημα και ήθελα να σιγουρευτώ.... Και όντως όπως περιγράφω μόλις αφαιρέθηκε η ζελατίνα αμέσως η κατάσταση βελτιώθηκε πολύ... Είμαι πεπεισμένος ότι τουλάχιστον για αναβάτες μέσου ύψους σαν το δικό μου εκεί είναι το πρόβλημα.... Τα υπόλοιπα που λες θέλουν πολύ ψάξιμο και δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα το κάνει... To Τenere έχει την εξής ιδιοτροπία... Για αναβάτες κάτω από 1.80 είναι ψηλό και θέλει προσοχή.Αν σου γλιστρήσει το πόδι , και πάρει κλίση, λόγω υψηλού κέντρου βάρους , θέλει ποδάρες ...αλλιώς πήδα, και άστην να ξαπλωθεί. Οι αναβάτες με ύψος πάνω από 1.80, λόγω κατασκευής της ζελατίνας , θα τρώνε τα ανεμοσούρια ακριβώς από τα μάτια και πάνω. Ειδικά αν φοράς κράνος με γείσο, τότε αυτό θα συντονίζει , και ο θόρυβος στα αυτιά είναι εντονότατος. Η λύση είναι μία και μοναδική....GIVI και 70 Εuros. THEOD ......πες στον κολλητό σου , να πάρει το μπροστινό 3 κλικ στο σκληρότερο (απο την μάνα του είναι στο 0) και το πίσω τέρμα (δηλαδή στο 9) αν είναι από 80 έως 90 κιλά. Σε γρήγορα κλειστά κομμάτια θα τον φοβήσει λίγο στην αρχή , αλλά μόλις το συνηθίσει , θα χαμογελάει μέσα από το κράνος.... :D Όσο για την τελική, στο δικό μου έχω δει , στην Εγνατία, με λίγο αέρα στην πλάτη 173 χ/ω στο GPS.Τα 155-160 τα βλέπω πολλές φορές , απλά η μηχανή ψαρεύει πολύ και το αντικραδασμικό έχει πάψει προ πολλού να κάνει δουλειά.Δεν είναι για τέτοιες ταχύτητες συνεχόμενα το Tenere. Έναν κύλινδρο έχει , μην το ξεχνάτε Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες