Jump to content
themata

2008 XT660Z Tenere

Recommended Posts

???Ποιό απ'όλα...??? :D

Οτι λέω δεν είναι καθόλου θεωρία, όπως είδες σύγκρινα ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ ΜΕΓΕΘΗ. Σε ελάχιστα σημεία παράθεσα προσωπικές απόψεις.Εκανα σύγκριση βάση αριθμών και μετρήσεων.Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν δε μίλησα θεωρητικά.Το πότε θα πω τη γνώμη μου είνια δικό μου θέμα, και το φόρουμ έχει αρκετό κόσμο που συζητάει, σκέφτεται και κρίνει με το μυαλό και όχι με το μάτι. ;)

Εσύ έχεις επιχειρήματα για να πείσεις ότι πρόκειται για καλύτερη μοτοσυκλέτα από τον προκάτοχό του, ή από το ΧΤ??

Mάλλον δεν έχεις καταλάβει αυτό που σου έγραψα και συνεχίζεις. Άκου λοιπόν: Για το συγκεκριμένο θέμα αυτό που λες είναι καθαρά θεωρία και με την θεωρία δεν μπορείς να συγκρίνεις μια μοτοσυκλέτα. Απ ότι κατάλαβα κι εσύ όπως κι όλοι εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες έχουμε ένα κοινό πάντα προσπαθούμε να βγάλουμε συμπέρασμα για κάτι χωρίς να το έχουμε δοκιμάσει. Υπομονή λίγο και τότε αφού το οδηγήσουμε θα έχουμε όλοι μια γνώμη ο καθένας απ΄την μεριά του.

Το μοναδικό ιαπωνικό πραγματικό OFF? Αυτό δε ισχύει σε καμια περίπτωση.Μήπως κάτι άλλο θέλεις να πεις?

Ναι και για την ακρίβεια είναι το μοναδικό μεσαίο 650cc OFF. Έχεις να προτείνεις κάτι άλλο καλύτερο;

Δεν διάβασες καλά αυτά που γράφω.Δεν τα έγραψα τυχαία, ούτε και στο πόδι.Σύγκρινα αναλογικά ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.Το Τενερε εζυγήθει, εμετρήθει και ευρέθει ελλειπές που λένε και στο χωριό μου.

Kαλό θα ήταν να μην βιάζεσαι να κρίνεις. ΄Συμφωνώ ότι τα 7500 είναι πολλά κι ότι μια τιμή max 7000 ευρώ θα ήταν ιδανική αλλά δυστυχώς η ΥΑΜΑΗΑ απότι πιστεύω θεωρεί ότι πρέπει να έχει μια διαφορά τιμής 1000 ευρώ απ΄το 660R. Πιστεύω ότι είναι λάθος. Τώρα το εαν αξίζει ή όχι θα το δούμε όταν έρθει.

Οχι δεν είναι.Ποιό ακριβώς είναι το είδος της??Μάλλον ούτε οι γιαμαχαίοι το ξέρουν αυτό.

To είδος της θεωρώ ότι λίγο πολύ το έχουν καταλάβει όλοι. Πιστεύω ότι είναι μια on-OFF μοτοσυκλέτα των 650 cc που δεν φοβάται να πάει πουθενά εκτός δρόμου.Και βέβαια όπως έγραψε και πιο πάνω ένας συμφορουμίτης μας έχει και πολύ καλύτερο ψαλίδι απ΄το XT 660R, καλύτερα φρένα, πλήρη όργανα (σε σχέση με το XT660R) και βέβαια καλύτερη κάλυψη απ΄τον αέρα ώστε να ταξιδεύει καλύτερα. Σίγουρα είναι απ΄τις πιο οικονομικές μοτοσυκλέτες της κατηγορίας της οπότε ποιό το πρόβλημα για κάποιον που θέλει κάτι στην μεσαία κατηγορία για να ταξιδεύει και ταυτόχρονα να μπορεί άνετα να πάει και στα πιο κακοτράχαλα μονοπάτια και να βρεθεί στην πιο απόμακρη και δύσκολη στην πρόσβαση παραλία.Πιστεύω τουλάχιστον οι Γιαμαχαίοι όπως λές ξέρουν πια είναι η χρήση της.

Το τελευταίο το έχω γράψει και εγώ από την αρχή.Αυτό που είχα στα χέρια μου είναι νούμερα και φωτογραφίες.Στα νούμερα είναι θλιβερό και στις φωτογραφίες φτηνό.

Αν τσεκάρεις τα νούμερα θα δεις ότι είναι απογοητευτικά σε σχέση με τα παλιότερα μοντέλα.Το νεο τενερε είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από το προηγούμενο μοντέλο.Το μόνο σημείο που υπερτερεί είναι στο δεύτερο μπροστινό δίσκο.

Η Yamaha έβγαλε στην παραγωγή μια φτηνιάρικη μοτοσυκλέτα με βαρύγδουπο όνομα με μόνο στόχο το ξεζούμισμα του ονόματος ΤΕΝΕΡΕ.

Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι όσοι το πάρουν θα ικανοποιηθούν, αφού αυτή είναι η επιλογή τους.Θα είναι αξιόπιστο, όπως είναι το ΧΤ, και θα φρεναρει καλά...μέχρι εδώ ΟΜΩΣ: Παντού και πάντα θα είναι πιο αργοί, πιο βαριοί και λιγότερο χωμάτινοι από ένα κανονικό ΧΤ 660,από το προηγούμενο τενερέ, και μάλλον και από το KLE 500 αλλά και το νέο KLR 650 το οποίο αργά ή γρηγορα θα δούμε και στην ελλάδα.

Και αυτό δεν το λέω εγώ, το λένε τα νούμερα.

Για την πλαστικούρα που κουβαλάει δε χρειάζονται σχόλια...Με τον καιρό θα μαδήσει μόνο του!!

Όπως σου έγραψα και παραπάνω..... μάλλον βιάζεσαι να κρίνεις κάτι που δεν έχεις δει.

Ας έρθει με το καλό και ο χρόνος θα δείξει εαν είναι έτσι τα πράγματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Οτι λέω δεν είναι καθόλου θεωρία, όπως είδες σύγκρινα ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ ΜΕΓΕΘΗ. Σε ελάχιστα σημεία παράθεσα προσωπικές απόψεις.Εκανα σύγκριση βάση αριθμών και μετρήσεων.Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν δε μίλησα θεωρητικά.Το πότε θα πω τη γνώμη μου είνια δικό μου θέμα, και το φόρουμ έχει αρκετό κόσμο που συζητάει, σκέφτεται και κρίνει με το μυαλό και όχι με το μάτι. ;)

Εσύ έχεις επιχειρήματα για να πείσεις ότι πρόκειται για καλύτερη μοτοσυκλέτα από τον προκάτοχό του, ή από το ΧΤ??

Mάλλον δεν έχεις καταλάβει αυτό που σου έγραψα και συνεχίζεις. Άκου λοιπόν: Για το συγκεκριμένο θέμα αυτό που λες είναι καθαρά θεωρία και με την θεωρία δεν μπορείς να συγκρίνεις μια μοτοσυκλέτα. Απ ότι κατάλαβα κι εσύ όπως κι όλοι εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες έχουμε ένα κοινό πάντα προσπαθούμε να βγάλουμε συμπέρασμα για κάτι χωρίς να το έχουμε δοκιμάσει. Υπομονή λίγο και τότε αφού το οδηγήσουμε θα έχουμε όλοι μια γνώμη ο καθένας απ΄την μεριά του.

Το μοναδικό ιαπωνικό πραγματικό OFF? Αυτό δε ισχύει σε καμια περίπτωση.Μήπως κάτι άλλο θέλεις να πεις?

Ναι και για την ακρίβεια είναι το μοναδικό μεσαίο 650cc OFF. Έχεις να προτείνεις κάτι άλλο καλύτερο;

Kαλό θα ήταν να μην βιάζεσαι να κρίνεις. ΄Συμφωνώ ότι τα 7500 είναι πολλά κι ότι μια τιμή max 7000 ευρώ θα ήταν ιδανική αλλά δυστυχώς η ΥΑΜΑΗΑ απότι πιστεύω θεωρεί ότι πρέπει να έχει μια διαφορά τιμής 1000 ευρώ απ΄το 660R. Πιστεύω ότι είναι λάθος. Τώρα το εαν αξίζει ή όχι θα το δούμε όταν έρθει.

Οχι δεν είναι.Ποιό ακριβώς είναι το είδος της??Μάλλον ούτε οι γιαμαχαίοι το ξέρουν αυτό.

To είδος της θεωρώ ότι λίγο πολύ το έχουν καταλάβει όλοι. Πιστεύω ότι είναι μια on-OFF μοτοσυκλέτα των 650 cc που δεν φοβάται να πάει πουθενά εκτός δρόμου.Και βέβαια όπως έγραψε και πιο πάνω ένας συμφορουμίτης μας έχει και πολύ καλύτερο ψαλίδι απ΄το XT 660R, καλύτερα φρένα, πλήρη όργανα (σε σχέση με το XT660R) και βέβαια καλύτερη κάλυψη απ΄τον αέρα ώστε να ταξιδεύει καλύτερα. Σίγουρα είναι απ΄τις πιο οικονομικές μοτοσυκλέτες της κατηγορίας της οπότε ποιό το πρόβλημα για κάποιον που θέλει κάτι στην μεσαία κατηγορία για να ταξιδεύει και ταυτόχρονα να μπορεί άνετα να πάει και στα πιο κακοτράχαλα μονοπάτια και να βρεθεί στην πιο απόμακρη και δύσκολη στην πρόσβαση παραλία.Πιστεύω τουλάχιστον οι Γιαμαχαίοι όπως λές ξέρουν πια είναι η χρήση της.

Το τελευταίο το έχω γράψει και εγώ από την αρχή.Αυτό που είχα στα χέρια μου είναι νούμερα και φωτογραφίες.Στα νούμερα είναι θλιβερό και στις φωτογραφίες φτηνό.

Αν τσεκάρεις τα νούμερα θα δεις ότι είναι απογοητευτικά σε σχέση με τα παλιότερα μοντέλα.Το νεο τενερε είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από το προηγούμενο μοντέλο.Το μόνο σημείο που υπερτερεί είναι στο δεύτερο μπροστινό δίσκο.

Η Yamaha έβγαλε στην παραγωγή μια φτηνιάρικη μοτοσυκλέτα με βαρύγδουπο όνομα με μόνο στόχο το ξεζούμισμα του ονόματος ΤΕΝΕΡΕ.

Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι όσοι το πάρουν θα ικανοποιηθούν, αφού αυτή είναι η επιλογή τους.Θα είναι αξιόπιστο, όπως είναι το ΧΤ, και θα φρεναρει καλά...μέχρι εδώ ΟΜΩΣ: Παντού και πάντα θα είναι πιο αργοί, πιο βαριοί και λιγότερο χωμάτινοι από ένα κανονικό ΧΤ 660,από το προηγούμενο τενερέ, και μάλλον και από το KLE 500 αλλά και το νέο KLR 650 το οποίο αργά ή γρηγορα θα δούμε και στην ελλάδα.

Και αυτό δεν το λέω εγώ, το λένε τα νούμερα.

Για την πλαστικούρα που κουβαλάει δε χρειάζονται σχόλια...Με τον καιρό θα μαδήσει μόνο του!!

Όπως σου έγραψα και παραπάνω..... μάλλον βιάζεσαι να κρίνεις κάτι που δεν έχεις δει.

+1000000

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξέρω τι κάνουν οι υπόλοιποι έλληνες, πάντως προσωπικά από τα νούμερα βγάζω συμπεράσματα.Οταν το βάρος είναι 183 άδειο, αυτό είναι θεωρία? Οταν έχει 43 ίππους είναι θεωρία?Όταν είναι τίγκα στο πλαστικό είναι θεωρία? Οταν έχει ανάρτηση 210/200 είναι και αυτό θεωρία? Δηλαδή, ενώ ζυγίζει 183 άδειο, στην πράξη θα ζυγίζει λιγότερο? Ενώ έχει 42-43 άλογα στη ρόδα, πρακτικά θα βγάζει περισσότερα? Ενώ είναι γεμάτο πλαστικό, στην πράξη όλη αυτή η πλαστικούρα θα έχει την αντοχή του μετάλλου?Ενώ έχει κοντύτερη ανάρτηση από το ΧΤ και είναι βαρύτερο, θα είναι καλύτερο στο χώμα/άσφαλτο?Αυτό εννοείς?

Ιαπωνικά:

ΧΤ660

KLR650

KLE500

TA700

Ευρωπαϊκά:

Aprilia Pegaso

Ολα τα παραπάνω είναι στην ίδια κατηγορία, και όλα είναι τιμιότερα.Το τενερέ είναι δεύτερο βαρύτερο/ακριβότερο μετά το δικύλινδρο ΤΑ.

Δε βιάζομαι φίλε μου, απλά αφού είχαμε στοιχεία/νούμερα στα χέρια μας τα αξιοποιήσαμε.Γι΄αυτό δεν ξεκίνησε το θρεντ??Πιστεύεις ότι είχα κανένα θέμα με το αν είναι καλό ή όχι το νέο τενερέ??

Ακου τι λέει λοιπόν ο Oliver Grill, product manager του νέου πατατοτενερέ:

"Θέλαμε να εμπλουτίσουμε περισσότερο τη γκάμα μας με ένα πιο adventure on/off που θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει εξίσου καλά στην άσφαλτο και το χώμα.Απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν μια μοτοσυκλετα με εντυπωσιακή εμφάνιση, η οποία θα είναι πρακτική για καθημερινή χρήση, και πανέτοιμη ανά πάσα στιγμή να ταξιδέψει με δύο άτομα οπουδήποτε.

Ανταγωνιστές του είναι σίγουρα όλα τα υπάρχοντα on-off (Transalp, Vstrom,BMW 650F, Aprilia Pegaso trail), αλλά και πιο ΟΝ μοτοσυκλέτες-ακόμα και το TDM-,καθώς είναι μια εύκολη, οικονομική και συνάμα όμορφη μοτοσυκλέτα για καθημερινή μετακίνηση"Από το ΜΟΤΟ, τ.414, Μαϊ 08

Προφανώς οι γιαμαχαίοι, όταν το σχεδίαζαν είχαν τρικυμία εν κρανίω.Ηθελαν ανταγωνιστή παράλληλα σε Aprilia Pegaso και Yamaha TDM, αλλά και Vstrom :wacko: . Φταίω εγώ που τους λέω μ@λ@κες?Υπογράμμισα την εμφάνιση, επειδή μάλλον αυτό ήθελαν να βγάλουν και τίποτα άλλο

Από τις πιο οικονομικές ΔΕΝ είναι, αφού έρχεται δεύτερη σε τιμή από όσες έγραψα παραπάνω.ΔΕΝ είναι τίμια πρόταση, επειδή είναι υποβαθμισμένο ποιοτικά, λόγω της υπερβολικής χρήσης φτηνού πλαστικού, και λόγω της αδικαιολόγητα ψηλής τιμής του.Αυτό το μηχανάκι δεν αξίζει τα λεφτά του.Κοστίζει όσο το νέο τράνσαλπ, και μπροστά του δεν αξίζει τίποτα.

Κοίταξε, ότι γράφω, όπως είπα και παραπάνω αποτελεί συμπέρασμα από τις ενδείξεις που έχουμε μέχρι τώρα.Δεν έγραψα πουθενά ότι δε στρίβει, η ότι συμπεριφέρεται έτσι ή αλλιώς.Απλά παρέθεσα αριθμούς και συμπεράσματα από τις φωτό.Το έχω δει και από κοντά, και δεν άλλαξα άποψη.

Τώρα αν - που δεν το νομίζω- αποδειχτεί τόσο καλοσχεδιασμένο ώστε να ανατρέψει τα αριθμητικά δεδομένα, αυτό πάλι δε θα αναιρέσει τα περί πλαστικών/ποιότητας κατασκευής.

Επειδή υπάρχει κόσμος που ψάχνεται για μηχανή πιστεύω ότι είναι θεμιτό αλλά και αναγκαίο να ακούγονται και να αξιολογούνται βάση της τεκμηρίωσής τους αρνητικές απόψεις. Προσωπικά αφιέρωσα αρκετό χρόνο για να τεκμηριώσω τις δικές μου.

Δε διεκδικώ τον τίτλο του ξερόλα, ούτε θέλω να γίνομαι σπ@σ@ρχίδης.Απλά έχω πετάξει λεφτά σε μηχανές που δεν άξιζαν, και δε θέλω να πάθουν άλλοι το ίδιο. Μια διαφορετική οπτική γωνία ίσως φανεί χρήσιμη σε όποιον θέλει να την αξιολογήσει.

:cheers:

Τροποποιήθηκε από τον DOMINATOR

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aπλά σου αναφέρω επειδή επιμένεις, ότι οι μοτοσυκλέτες που αναφέρεις δεν είναι ενδεικτικές και δεν έχουν καμιά σχέση με το TENERE εκτός ίσως απ΄το ΧΤ. Καλά σίγουρα κοίταξες τα χαρακτηριστικά τους και δεν είδες το βάρος του KLR 650 και του TRANSALP 700 που αγγίζουν τα 200 κιλά ή μήπως το ότι ο PEGASOS 650 TRAIL είναι σχεδόν τα ίδια κιλά με το TENERE και βέβαια έχει μπροστά 19 αρα ρόδα ή μήπως για το KLE 500 που το στήσιμο του μόνο σε OFF δεν παραπέμπει και βέβαια το βάρος του που είναι παρόμιο σχεδόν με του TENEREή να πω για τα χαρακτηριστικά του κινητήρα του που ταιριάζει περισσότερο σε street μιας και η μέγιστη ροπή είναι στις 7500 σ.α.λ. Όσο για το ΧΤ 660 όπως σου είπε και άλλος συμφορουμήτης μας έχει πολύ μικρότερο τεπόζιτο, έχει μονό δισκόφρενο, έχει μηδαμινή κάλυψη απ΄τον αέρα και βέβαια σιδερένιο ψαλίδι αντί αλουμινίου του TENERE. Στο μόνο που έχω συμφωνήσει μαζί σου είναι ότι η τιμή των 7500 είναι πολύ σε σχέση με το απλό ΧΤ. Δεν θα πω τίποτα για το BMW 650 F και το V STROM μιας και οι δυο αυτές μηχανές έχουν 19 αρι μπροστινό τροχό και βέβαια πολλά κιλά (V STROM) και θεωρούνται ON off

Τροποποιήθηκε από τον FZMAN

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι μοτοσυκλέτες που αναφέρω ΣΑΦΩΣ έχουν σχέση με το τενερε,. Είναι άμεσοι ανταγωνιστές του όπως άλλωστε δηλώνει ο product manager του προϊόντος. Μήπως εσύ είσαι αυτός που διαφωνεί με τη γιαμάχα και με ότι η εταιρία θεωρεί ανταγωνιστή?

Το KLE 500 ζυγίζει 181 κιλά άδειο και έχει ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ (220/220) διαδρομές αναρτήσεων, με σχεδόν ΙΔΙΑ γωνία κάστερ 28 μοίρες. Σαφώς το στήσιμό του (Τροχοί, γωνία κάστερ,τρεϊλ, αναρτήσεις και βάρος) παραπέμπει σε on/off, και οπωσδήποτε είναι ανταγωνιστής του τενερέ..

Σχετικά με τα KLR κάτι δεν ξέρεις καλά.Το παλιό, αυτό που εισάγεται, ζυγίζει 168 κιλά, και το νέο 175,5 κιλά. Πολύ ελαφρύτερα και τα δύο.Είσαι ανακριβής στα στοιχεία που παραθέτεις.

Το Pegaso, αν διάβασες το παραπάνω ποστ, θεωρείται ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΓΙΑΜΑΧΑ ανταγωνιστής.Παράλληλα, θεωρεις ότι τα 168 κιλά του πέγκασο είναι «σχεδόν το ίδιο βάρος» με τα 183 του τενερέ?? Εγώ έχω άλλη άποψη. Πάλι είσαι ανακριβής στα δεδομένα που παραθέτεις, ενώ παράλληλα έρχεσαι σε αντίθεση με τη γιαμάχα και με το διευθυντή του προϊόντος.

Για το BMW και το VSTROM επιβάλλεται να εκφέρεις άποψη, επειδή η ίδια η εταιρία θεωρεί αυτές τις δύο μοτοσυκλέτες ανταγωνίστριες, όπως διάβασες.

Όταν είπα ότι οι γιαμαχαίοι είχαν τρικυμία εν κρανίω το εννοούσα.

Τέλος, σε όσα γράφεις για το ΧΤ έχεις δίκιο. Όμως: το μικρότερο τεπόζιτο του ΧΤ του παρέχει ικανοποιητικότατη αυτονομία, και κανείς δεν παραπονέθηκε για την αυτονομία του. Μια μεγαλύτερη ζελατίνα , η οποία διατίθεται, παρέχει πολύ καλή κάλυψη από τον αέρα, καλύτερη μάλιστα από αυτή του τενερε, σύμφωνα με το τεστ του ΜΟΤΟ. Επίσης, το αλουμινένιο ψαλίδι του τενερέ δε μου λέει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα, αφού έχει κοντύτερη ανάρτηση. Τι να το κάνω το αλουμίνιο, όταν κοπανάω στις λακκούβες σα χταπόδι?? Είναι ένα φτηνό κόλπο εντυπωσιασμού και τίποτα άλλο, όπως εκείνη η π@π@ριά που έχουν βιδώσει στην κάτω πλάκα, δήθεν για ρυμούλκηση …Αυτό βρήκαν δηλαδή να βελτιώσουν?? Την τρύπα για τη ρυμούλκηση? Θα μου πεις βέβαια, τόσα κιλά που είναι σίγουρα θα χρειαστεί τράβηγμα…

Όπως βλέπεις ότι γράφω τεκμηριώνεται από αριθμητικά δεδομένα και δεν είναι αυθαίρετο. Προσπάθησε και εσύ να είσαι πιο ακριβής σε αυτά που γράφεις ώστε να διευκολυνθεί η κουβέντα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Οι μοτοσυκλέτες που αναφέρω ΣΑΦΩΣ έχουν σχέση με το τενερε,. Είναι άμεσοι ανταγωνιστές του όπως άλλωστε δηλώνει ο product manager του προϊόντος. Μήπως εσύ είσαι αυτός που διαφωνεί με τη γιαμάχα και με ότι η εταιρία θεωρεί ανταγωνιστή?

Το KLE 500 ζυγίζει 181 κιλά άδειο και έχει ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ (220/220) διαδρομές αναρτήσεων, με σχεδόν ΙΔΙΑ γωνία κάστερ 28 μοίρες. Σαφώς το στήσιμό του (Τροχοί, γωνία κάστερ,τρεϊλ, αναρτήσεις και βάρος) παραπέμπει σε on/off, και οπωσδήποτε είναι ανταγωνιστής του τενερέ..

Σχετικά με τα KLR κάτι δεν ξέρεις καλά.Το παλιό, αυτό που εισάγεται, ζυγίζει 168 κιλά, και το νέο 175,5 κιλά. Πολύ ελαφρύτερα και τα δύο.Είσαι ανακριβής στα στοιχεία που παραθέτεις.

Το Pegaso, αν διάβασες το παραπάνω ποστ, θεωρείται ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΓΙΑΜΑΧΑ ανταγωνιστής.Παράλληλα, θεωρεις ότι τα 168 κιλά του πέγκασο είναι «σχεδόν το ίδιο βάρος» με τα 183 του τενερέ?? Εγώ έχω άλλη άποψη. Πάλι είσαι ανακριβής στα δεδομένα που παραθέτεις, ενώ παράλληλα έρχεσαι σε αντίθεση με τη γιαμάχα και με το διευθυντή του προϊόντος.

Για το BMW και το VSTROM επιβάλλεται να εκφέρεις άποψη, επειδή η ίδια η εταιρία θεωρεί αυτές τις δύο μοτοσυκλέτες ανταγωνίστριες, όπως διάβασες.

Όταν είπα ότι οι γιαμαχαίοι είχαν τρικυμία εν κρανίω το εννοούσα.

Τέλος, σε όσα γράφεις για το ΧΤ έχεις δίκιο. Όμως: το μικρότερο τεπόζιτο του ΧΤ του παρέχει ικανοποιητικότατη αυτονομία, και κανείς δεν παραπονέθηκε για την αυτονομία του. Μια μεγαλύτερη ζελατίνα , η οποία διατίθεται, παρέχει πολύ καλή κάλυψη από τον αέρα, καλύτερη μάλιστα από αυτή του τενερε, σύμφωνα με το τεστ του ΜΟΤΟ. Επίσης, το αλουμινένιο ψαλίδι του τενερέ δε μου λέει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα, αφού έχει κοντύτερη ανάρτηση. Τι να το κάνω το αλουμίνιο, όταν κοπανάω στις λακκούβες σα χταπόδι?? Είναι ένα φτηνό κόλπο εντυπωσιασμού και τίποτα άλλο, όπως εκείνη η π@π@ριά που έχουν βιδώσει στην κάτω πλάκα, δήθεν για ρυμούλκηση …Αυτό βρήκαν δηλαδή να βελτιώσουν?? Την τρύπα για τη ρυμούλκηση? Θα μου πεις βέβαια, τόσα κιλά που είναι σίγουρα θα χρειαστεί τράβηγμα…

Όπως βλέπεις ότι γράφω τεκμηριώνεται από αριθμητικά δεδομένα και δεν είναι αυθαίρετο. Προσπάθησε και εσύ να είσαι πιο ακριβής σε αυτά που γράφεις ώστε να διευκολυνθεί η κουβέντα.

Επειδή θεωρώ ότι επιλέγεις ότι σε συμφέρει για να μου απαντήσεις δεν μου απάντησες στα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητήρα του KLE 500 που μόνο σε OFF δεν παραθέτουν. Επειδή λοιπόν και το βάρος είναι στα ίδια επίπεδα με το TENERE δεν θεωρώ ότι υπερέχει πουθενά.

Όσο για το KLR 650 απο site που το είδα έγραφε ότι το βάρος του είναι 386 λίμπρες. (δεν ξέρω εαν είναι λάθος η μετατροπή σε κιλά).Βέβαια δεν σε άκουσα να αναφέρεις πουθενά για το ότι το KLR 650 έχει καρμπυρατέρ, ένα δισκόφρενο και πολύ μικρότερη διαδρομή αναρτήσεων με 201 mm εμπρός και 186mm πίσω.

Όσο αφορά τον PEGASO στο περιοδικό ΜΟΤΟ αναφέρει το βάρος και απο εκεί το είδα. Ούτε εδω σε άκουσα να αναφέρεις για τον μπροστινό 19 αρι τροχό που έχει αλλά ούτε και για το μονό δισκόφρενο, αλλά ούτε και για την διαδρομή των αναρτήσεων που είναι 170mm εμπρός και πίσω.

Όσο για το BMW που αναφέρεις θα πω ότι καταρχήν δεν ξέρω εαν έχεις δει την διαδρομή της ανάρτησεις ή τον 19 άρι εμπρός τροχό ή το βάρος του και θα καταλάβεις πόσο OFF σε σχέση με το TENERE είναι. Όσο για το V STROM νομίζω ότι καταλαβαίνεις απο μόνος σου τον λόγο που ΔΕΝ είναι OFF( 19 αρης μπροστινός, βάρος, όγκος κτλ)

Δυστυχώς και χωρίς να θέλω να απολογηθώ για το ότι η YAMAHA τα θεωρεί άμεσους ανταγωνιστές του TENERE πιστεύω ότι είναι μια κίνηση marketing να περιλάβει αυτές τις μοτοσυκλέτες (που δεν έχουν και πολλές σχέσεις με το TENERE) σαν άμεσους αντιπάλους ώστε να εκμεταλευτεί απ΄τις πωλήσεις τους (άποψη μου).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατ΄αρχήν δεν έχω κανένα συμφέρον αναφορικά με όσα γράφω.Πάμε να δούμε τώρα τον προσανατολισμό του κινητήρα του KLE σε σχέση με το tenere. To ΚLE αποδίδει τη μέγιστη ροπή του στις 7.500 στροφές, και τη μέγιστη ιπποδύναμη στις 8.300.Το τενερε αντίστοιχα στις 5.250 και στις 6000. Αναλογικά είναι το ίδιο και στα δύο, με τιμές μέγιστης ροπής πολύ κοντά σε αυτές της μέγιστης ιπποδύναμης, άρα καθόλου off και τα δύο.Ενα προσανατολισμένο στο χώμα μοτέρ έχει μέγιστη ροπή πολύ χαμηλά, μακριά από τη μέγιστη ιπποδύναμη, ώστε να έχει ικανοποιητική ροπή από πολύ χαμηλά.

Σχετικά με το καρμυρατέρ του KLR, αυτό τι σημαίνει?? Ότι δεν είναι on/off επειδή έχει καρμπυρατέρ, ή ότι δεν είναι ανταγωνιστής του τενερέ πάλι γι΄αυτό το λόγο? Ισα ίσα που επειδή ακριβώς έχει καρμπυρατέρ και όχι ψεκασμό είναι καταλληλότερο για μέρη με αμφισβητούμενη ποιότητα καυσίμου, άρα καταλληλότερο για ταξίδι σε απολίτιστο περιβάλλον.

Το πέγκασο τώρα, να σου θυμίσω ότι η ίδια η γιαμάχα το θεωρεί ανταγωνιστικό μοντέλο. Και με το βάρος που έχει σίγουρα είναι χωματερό, όπως και ο προκάτοχός του, με 19 αρι και αυτός. Για το τελευταίο μπορούν να σε διαβεβαιώσουν όσοι από το φόρουμ το έχουν και το έχουν αποδείξει με αρκετές φωτογραφίες.

Το BMW και το DL επαναλαμβάνω ότι η γιαμάχα τα θεωρεί ανταγωνιστές. Ο λόγος που ανέφερα το 650 στο αρχικό ποστ ήταν για να συγκρίνουμε αναλογικά τιμές και κατασκευή. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν έχουν καμιά σχέση με το τενερέ, και ο μόνος λόγος που επιμένω να το γράφω είναι για να δείξω πόσο αλλοπρόσαλλοι και αποπροσανατολισμένοι ήταν οι υπεύθυνοι του προτζεκτ . Ενώ έπρεπε να συμβιβάσουν το μικρό βάρος και την εκτός δρόμου ικανότητα των μονοκύλινδρων με την ικανότητα ταξιδιού και την άνεση των on, έφτιαξαν κάτι που έχει το βάρος ενός on και την περιορισμένη ισχύ και προστασία από τον αέρα ενός μονοκύλινδρου off.

Τέλος , σε αυτό που λες περί μάρκετινγκ και απολογίας για τη γιαμάχα, έχω την εξής άποψη:

Όλο το πρόβλημα υπάρχει επειδή η εταιρία στηρίχτηκε στο μάρκετινγκ για να βγάλει το νέο μοντέλο, και όχι στους μοτοσυκλετιστές, σε αυτό που θέλουν. Η υπόψη φίρμα έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι είναι καινοτόμα και εμπνευσμένη. Έχει φτιάξει πρωτοποριακές μοτοσυκλέτες που θα μείνουν για πάντα στο πάνθεον των δίτροχων κατασκευών:

RD 350/500, XT, tenere (τα παλιά καλά), Supertenere, FZR/Genesis, DT, TDR (!!) Thundercat/ace, Vmax, TRX 850 , TDM, και τόσα άλλα, όλα τους καινοτόμα, που άφησαν ιστορία. Αυτό δημιούργησε μια επιπλέον προσδοκία και απαίτηση από την πλευρά των μοτοσυκλετιστών όσον αφορά τα νέα μοντέλα της φίρμας. Έτσι, όταν περιμένεις να βγάλει η φίρμα το νέο τενερέ, με τα σημερινά δεδομένα, και ενώ έχει προηγηθεί ένα 640 adv από την ΚΤΜ, δεν περιμένεις από τη γιαμάχα (το ξαναγράφω) να σου πασάρει κάτι με βάρος 183 κιλά και τίγκα στο πλαστικό, έχεις μεγαλύτερες απαιτήσεις. Περιμένεις οι γιαμαχαίοι να είναι πιο ειλικρινείς προς το κοινό τους και συνεπέστεροι με την παράδοσή τους, η οποία φαίνεται ότι ξεχάστηκε.

Αυτά είχα να πω. Αν κάπου έγινα κουραστικός συγνώμη, το τελευταίο που θέλω είναι να χαλάμε την ώρα μας για το αν είναι καλό ή όχι το μηχανάκι. Εύχομαι σε όσα παιδιά το πάρουν να το απολαύσουν όπως θέλουν, και πραγματικά θα ήθελα και εύχομαι να είναι τόσο καλό όσο το παλιό, και να αντέχει το ίδιο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παιδιά...ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!! Γιατί τρώγεστε? Σε εσάς θα κόλλαγε περκέτι η παροιμία δυό γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα! :lol:

To αν είναι τόσο καλό όσο λένε οι Yamahaίοι θα φανεί από την ποσότητα των αγγελιών πώλησης πάνω στον χρόνο! :tease:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΟΥΦ!ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ!

Θα πάω να δω το μηχανάκι κι άμα μου κάνει θα το πάρω.Τα χαρτιά είναι για τους γραφιάδες και τους κολλημένους με τα νούμερα...Εγώ θέλω κάτι που να το πετάω στα κατσάβραχα και να μου λέει ευχαριστώ... ;) Α!Και να σέβεται την τσέπη μου... <_<

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
.Εγώ θέλω κάτι που να το πετάω στα κατσάβραχα και να μου λέει ευχαριστώ... ;) Α!Και να σέβεται την τσέπη μου... <_<

Κι αυτό είναι το νέο Τενερέ με τόσα πλαστικά και με 7500? ? :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορεί ναι μπορεί και όχι....

Ωραίες οι αντιπαραθέσεις, ωραία τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι αναλύσεις, αλλά υπάρχουν και άλλα που παίζουν ρόλο (μιλάω γενικά).

Ρυθμίσεις κινητήρα, αναρτήσεις, και γενικά το στήσιμο στο μηχανάκι.

Τώρα όσον αφορά την χρήση, εάν αρεσει στον κάτοχο αυτό που έχει τότε το χρησιμοποιεί για ότι θέλει.

Χαλαρώστε λίγο. Αφήστε να το δούμε και μετά πείτε οτι θέλετε.

Το ένα είναι έτσι το άλλο αλλιώς και το τρίτο είναι πράσινο!

Ηρεμα!!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι γιατι και τα opel ascona και τα Fiat 128 ηταν πιο ελαφρια και πιο σκυλια. Εμπρος προς τα πισω...

Ανταλλασω το καταλυτικο μου μηχανακι με μια διχρονιλα κανα rd ας πουμε, θελει κανεις;

Εννοειται οτι πλακα κανω :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν μπόρεσα να διαβάσω όλα τα προηγούμενα αλλά από ένα γρήγορο ξεφύλλισμα νομίζω ότι κατάλαβα...

Τείνω να συμφωνήσω ότι το μηχανάκι είναι ένα μαρκετίστικο κατασκεύασμα με μόνο στόχο πίσω από την ύπαρξή του τον εντυπωσιασμό και το άδειασμα των τσεπών των πουλ-μούρ ή των ανυποψίαστων...

Αρκετά βαρύ για μονοκύλινδρο, με την δύναμη ενός "ταπεινού" ΧΤ, τίποτα το ιδιαίτερο σε αναρτήσεις και περιφερειακά, και κυρίως...ΠΑΡΑΛΟΓΑ ακριβό σε μια εποχή που η πτώση των τιμών έχει φέρει ολοκληρωμένα δικύλινδρα μηχανάκια στα ίδια επίπεδα... Άσε που η μούρη του είναι σαν να τράκαρε με ρινόκερο...

Και μην ακούω μπούρδες ότι με μια εξάτμιση, ένα φίλτρο, ένα PC, και τον Θεό να φυσάει ούρια από πίσω βελτιώνονται τα πράγματα...αν είναι να πάρω ένα ήδη ακριβό μηχανάκι και να σκάσω στο καπάκι άλλο ένα 20% της αξίας του για να το κάνω απλά υποφερτό, τότε χρειάζομαι παπά να με διαβάσει... Καλύτερα ένα ΚΤέμι και ας με ταλαιπωρεί με τα τερτίπια του..

Κρατάω μια πισινή μήπως πέσει κανένα στα χέρια μου για δοκιμή και αναθεωρήσω, αλλά η με πολλές φόλες αποκτηθείσα εμπειρία μου και το ένστικτό μου σπάνια πέφτουν έξω...

Τροποποιήθηκε από τον THEOD

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Κατ΄αρχήν δεν έχω κανένα συμφέρον αναφορικά με όσα γράφω.Πάμε να δούμε τώρα τον προσανατολισμό του κινητήρα του KLE σε σχέση με το tenere. To ΚLE αποδίδει τη μέγιστη ροπή του στις 7.500 στροφές, και τη μέγιστη ιπποδύναμη στις 8.300.Το τενερε αντίστοιχα στις 5.250 και στις 6000. Αναλογικά είναι το ίδιο και στα δύο, με τιμές μέγιστης ροπής πολύ κοντά σε αυτές της μέγιστης ιπποδύναμης, άρα καθόλου off και τα δύο.Ενα προσανατολισμένο στο χώμα μοτέρ έχει μέγιστη ροπή πολύ χαμηλά, μακριά από τη μέγιστη ιπποδύναμη, ώστε να έχει ικανοποιητική ροπή από πολύ χαμηλά.

Σχετικά με το καρμυρατέρ του KLR, αυτό τι σημαίνει?? Ότι δεν είναι on/off επειδή έχει καρμπυρατέρ, ή ότι δεν είναι ανταγωνιστής του τενερέ πάλι γι΄αυτό το λόγο? Ισα ίσα που επειδή ακριβώς έχει καρμπυρατέρ και όχι ψεκασμό είναι καταλληλότερο για μέρη με αμφισβητούμενη ποιότητα καυσίμου, άρα καταλληλότερο για ταξίδι σε απολίτιστο περιβάλλον.

Το πέγκασο τώρα, να σου θυμίσω ότι η ίδια η γιαμάχα το θεωρεί ανταγωνιστικό μοντέλο. Και με το βάρος που έχει σίγουρα είναι χωματερό, όπως και ο προκάτοχός του, με 19 αρι και αυτός. Για το τελευταίο μπορούν να σε διαβεβαιώσουν όσοι από το φόρουμ το έχουν και το έχουν αποδείξει με αρκετές φωτογραφίες.

Το BMW και το DL επαναλαμβάνω ότι η γιαμάχα τα θεωρεί ανταγωνιστές. Ο λόγος που ανέφερα το 650 στο αρχικό ποστ ήταν για να συγκρίνουμε αναλογικά τιμές και κατασκευή. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν έχουν καμιά σχέση με το τενερέ, και ο μόνος λόγος που επιμένω να το γράφω είναι για να δείξω πόσο αλλοπρόσαλλοι και αποπροσανατολισμένοι ήταν οι υπεύθυνοι του προτζεκτ . Ενώ έπρεπε να συμβιβάσουν το μικρό βάρος και την εκτός δρόμου ικανότητα των μονοκύλινδρων με την ικανότητα ταξιδιού και την άνεση των on, έφτιαξαν κάτι που έχει το βάρος ενός on και την περιορισμένη ισχύ και προστασία από τον αέρα ενός μονοκύλινδρου off.

Τέλος , σε αυτό που λες περί μάρκετινγκ και απολογίας για τη γιαμάχα, έχω την εξής άποψη:

Όλο το πρόβλημα υπάρχει επειδή η εταιρία στηρίχτηκε στο μάρκετινγκ για να βγάλει το νέο μοντέλο, και όχι στους μοτοσυκλετιστές, σε αυτό που θέλουν. Η υπόψη φίρμα έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι είναι καινοτόμα και εμπνευσμένη. Έχει φτιάξει πρωτοποριακές μοτοσυκλέτες που θα μείνουν για πάντα στο πάνθεον των δίτροχων κατασκευών:

RD 350/500, XT, tenere (τα παλιά καλά), Supertenere, FZR/Genesis, DT, TDR (!!) Thundercat/ace, Vmax, TRX 850 , TDM, και τόσα άλλα, όλα τους καινοτόμα, που άφησαν ιστορία. Αυτό δημιούργησε μια επιπλέον προσδοκία και απαίτηση από την πλευρά των μοτοσυκλετιστών όσον αφορά τα νέα μοντέλα της φίρμας. Έτσι, όταν περιμένεις να βγάλει η φίρμα το νέο τενερέ, με τα σημερινά δεδομένα, και ενώ έχει προηγηθεί ένα 640 adv από την ΚΤΜ, δεν περιμένεις από τη γιαμάχα (το ξαναγράφω) να σου πασάρει κάτι με βάρος 183 κιλά και τίγκα στο πλαστικό, έχεις μεγαλύτερες απαιτήσεις. Περιμένεις οι γιαμαχαίοι να είναι πιο ειλικρινείς προς το κοινό τους και συνεπέστεροι με την παράδοσή τους, η οποία φαίνεται ότι ξεχάστηκε.

Αυτά είχα να πω. Αν κάπου έγινα κουραστικός συγνώμη, το τελευταίο που θέλω είναι να χαλάμε την ώρα μας για το αν είναι καλό ή όχι το μηχανάκι. Εύχομαι σε όσα παιδιά το πάρουν να το απολαύσουν όπως θέλουν, και πραγματικά θα ήθελα και εύχομαι να είναι τόσο καλό όσο το παλιό, και να αντέχει το ίδιο.

Απλά θα σου υπενθυμήσω ότι σε ένα δικύλινδρο εν σειρά η ροπή είναι συνήθως ψηλά, ψηλότερα απο ένα V και βέβαια ο τρόπος λειτουργίας αυτού του κινητήρα δεν ταιριάζει σε OFF καταστάσεις. Πιστεύεις ότι είναι το ίδιο η απόδοση ενός μονοκύλινδρου κινητήρα με ροπή στις 5000 σαλ και το ίδιο ένας δικύλινδρος σε σειρά με ροπή στις 7500;

Το ότι έγραψα για το καρμπυρατέρ στο KLR μάλλον δεν κατάλαβες γιατί το έγραψα. Αγοράζεις μια καινούργια μοτοσυκλέτα που σαφώς έχει λιγότερη τεχνολογία (που δυστυχώς πληρώνεται). Αλήθεια και τα BMW (GS 1200)έχουν ψεκασμό αλλά θεωρούνται απο πολύ κόσμο κορυφαία adventure. Ξέχνα λοιπόν άυτό που λες για τα καρμπυρατέρ. Ο κόσμος εξελίσεται.

Όσο για το PEGASO που λες δεν διαφωνώ ότι δεν κάνει καλά την δουλειά του απλά το συγκρίνω άμεσα με το XT 660R και όχι με το TENERE που το θεωρώ πιο ADVENTURE. Μην ξεχνάς ότι σε ένα OFF είναι μείον η μικρότερης διαμέτρου ζάντες αλλά και η μικρότερης διαδρομής ανάρτηση και το PEGASO τα έχει και τα δύο. Ξέχνα λοιπόν τον άμεσο ανταγωνισμό του με το TENERE.Όσο για το BMW και το V STROM που αναφέρεις σου ξαναλέω ποιός είναι ο λόγος που αναφέρονται σαν ανταγωνιστικά μοντέλα μιας και όπως ξέρεις και εσύ δεν είναι. Όσο για το ΚΤΜ 640 που λες είναι μια εκπληκτική ΟΝ-OFF μοτοσυκλέτα αλλά είναι ΚΤΜ και όχι YAMAHA. Ο χρόνος θα δείξει εαν η επιλογή της YAMAHA με το TENERE θα είναι μια άλλη επιλογή αντί για το ΚΤΜ. Πιστεύω ότι θα είναι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τέτοια φαγωμάρα σε επίπεδο χάρτου καιρό είχα να διαβάσω.

Νομίζω πως το μηχανάκι θα πουλήσει, παρά τα οφθαλμοφανή στραβά του (βάρος-βάρος-βάρος, συμβατικό μπροστά, μονός εκκεντροφόρος, δύσπεπτη εμφάνιση, design αντί ουσιαστικής τεχνολογίκής εξέλιξης για ελαφρότητα/ευστροφία/πολυριθμησιμότητα).

Ο λόγος, απλός: Παίζει μπάλλα μόνο του.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλο αξιόπιστο μονοκύλινδρο γενικής χρήσης ον-οφ με χωμάτινες δυνατότητες.

Τα ΚΤΜ πέρα από χμ αξιπιστίας παραείναι σπορτιφ, το νέο ΚουLούRι είναι για γέλια, τα BMW δεν είναι μονοκύλινδρα ή παραείναι σπορτιφ/μικρά (Χ), η Honda ψ*λ@ρμενίζει, όλα τα άλλα είναι μοταρντοειδή, η Suzuki τα ίδια κλπ

Απλώς σήμερα δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο όπως είχαμε παλιότερα τα Τενερέ, Ντομινέιτορ, DR-RS. Ειδικά στην Ελλάδα, υπάρχει η ανάγκη για ένα τέτοιο μηχανάκι και στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος.

Πάντως, αν πάρεις ένα μεταχείρα Ντομινέιτορ με 2χιλ και του ρίξεις άλλα 2-3 χιλ και αρκετή δουλειά, φτιάχνεις ένα κα-τα-πλη-κτι-κο μηχανάκι που θα μασάει νέα Τενερέ στην καθισιά του αλλά από εμφάνιση και πάλι παλιό θα φαίνεται, το μοτέρ όσο και να το φτιάξεις βελουδοψεκαστό δεν γίνεται, από ελαστικότητες το πλαίσιο δεν θα βελτιωθεί και γενικά σύγχρονο δεν θα είναι - και ας είναι ένα συνολικά ανώτερο μηχανάκι. Και βέβαια χρόνο που θα βρεις για να το φτιάξεις δεν ξέρω. Οπότε ψωνίζεις ένα Τενερέ, ξεφορτώνεσαι εξατμίσεις για να γλιτώσεις κάνα κιλό και αυτό ήταν ...

Ελπίζω η ωραία κοιμωμένη (Honda) να αξιωθεί να φτιάξει επιτέλους το Dominator2 ... Αυτά παθαίνουμε που κάνουν κουμάντο οι λογιστές αντί για τους μηχανικούς...

Όσο για το αλουμίνιο στο ψαλίδι, το να έχεις το μισό βάρος σε μη αναρτώμενες μάζες καλό είναι και όσο για τα πλαστικά, την πλαστική σχάρα στο Ντομινέιτορ τη σνομπάρανε όταν εμφανίστηκε αλλά τελικά δεν παθαίνει τίποτις... Και το φέριγκ του Τενερέ μοιάζει ότι πρέπει στη εθνική και δεν πρέπει να ενοχλεί όρθιος στις φλαταδούρες και αν είναι καλά πλαστικά, δεν θα θρυματίζονται στις επιτόπιες/αργές τούμπες στο χώμα ούτε θα ξερένονται από τον ήλιο. Και 20-22 πόντοι διαδρομών είναι μια χαρά για τη δουλειά του, για να μην πλέει στην άσφαλτο και να είναι πιο ελέγξιμο στο χώμα, αν είναι καλές οι αποσβέσεις - αν δεν σου φτάνουν ή θέλεις να κάνεις άλματα ψάχνεις για ΚΤΜ κλπ με ότι αυτό συνεπάγεται σε αξιοπιστία/ευχρηστία/ευκολία.

Οι παλιότεροι ζήσαμε σε εποχές μη πολιτικώς ορθές και πετύχαμε μια ιδιαίτερη και παρατεταμένη περίοδο (85-95) τεχνολογικής εξέλιξης στα δίτροχα, ιδίως στα On-Off και τώρα μας κακοφαίνεται, όλα μοιάζουν στάσιμα και ξενέρωτα με λίγες εξαιρέσεις- αυτές οι εποχές πέρασαν, δείτε τι γίνεται στα μουσική σκηνή πχ

Τροποποιήθηκε από τον Mi_ka

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Α, και όταν λέω "άλλο αξιόπιστο μονοκύλινδρο γενικής χρήσης ον-οφ με χωμάτινες δυνατότητες." εννοώ φεριγκάτο, γιατί σήμερα αν πηγαίνεις με 110 στην εθνική κινδυνεύεις από ΚΤΕΛ και Φορτηγά... Και οι αποδράσεις απαιτούν αρκετή εθνική και εγώ μεγάλωσα και καλόμαθα για να ανεμοδέρνομαι καμαρωτός στο δρόμο για την Ιθάκη...

Αν το φέριγκ δεν χρειάζεται, υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών. Κάποτε με ΧΤ600 προσπέρναγες τους πάντες στην εθνική, ταξιδεύοντας με 110-120 και το φέριγκ σου ήταν άχρηστο, τώρααα...

Τροποποιήθηκε από τον Mi_ka

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τέτοια φαγωμάρα σε επίπεδο χάρτου καιρό είχα να διαβάσω.

Νομίζω πως το μηχανάκι θα πουλήσει, παρά τα οφθαλμοφανή στραβά του (βάρος-βάρος-βάρος, συμβατικό μπροστά, μονός εκκεντροφόρος, δύσπεπτη εμφάνιση, design αντί ουσιαστικής τεχνολογίκής εξέλιξης για ελαφρότητα/ευστροφία/πολυριθμησιμότητα).

Ο λόγος, απλός: Παίζει μπάλλα μόνο του.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλο αξιόπιστο μονοκύλινδρο γενικής χρήσης ον-οφ με χωμάτινες δυνατότητες.

Τα ΚΤΜ πέρα από χμ αξιπιστίας παραείναι σπορτιφ, το νέο ΚουLούRι είναι για γέλια, τα BMW δεν είναι μονοκύλινδρα ή παραείναι σπορτιφ/μικρά (Χ), η Honda ψ*λ@ρμενίζει, όλα τα άλλα είναι μοταρντοειδή, η Suzuki τα ίδια κλπ

Απλώς σήμερα δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο όπως είχαμε παλιότερα τα Τενερέ, Ντομινέιτορ, DR-RS. Ειδικά στην Ελλάδα, υπάρχει η ανάγκη για ένα τέτοιο μηχανάκι και στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος.

Πάντως, αν πάρεις ένα μεταχείρα Ντομινέιτορ με 2χιλ και του ρίξεις άλλα 2-3 χιλ και αρκετή δουλειά, φτιάχνεις ένα κα-τα-πλη-κτι-κο μηχανάκι που θα μασάει νέα Τενερέ στην καθισιά του αλλά από εμφάνιση και πάλι παλιό θα φαίνεται, το μοτέρ όσο και να το φτιάξεις βελουδοψεκαστό δεν γίνεται, από ελαστικότητες το πλαίσιο δεν θα βελτιωθεί και γενικά σύγχρονο δεν θα είναι - και ας είναι ένα συνολικά ανώτερο μηχανάκι. Και βέβαια χρόνο που θα βρεις για να το φτιάξεις δεν ξέρω. Οπότε ψωνίζεις ένα Τενερέ, ξεφορτώνεσαι εξατμίσεις για να γλιτώσεις κάνα κιλό και αυτό ήταν ...

Ελπίζω η ωραία κοιμωμένη (Honda) να αξιωθεί να φτιάξει επιτέλους το Dominator2 ... Αυτά παθαίνουμε που κάνουν κουμάντο οι λογιστές αντί για τους μηχανικούς...

Όσο για το αλουμίνιο στο ψαλίδι, το να έχεις το μισό βάρος σε μη αναρτώμενες μάζες καλό είναι και όσο για τα πλαστικά, την πλαστική σχάρα στο Ντομινέιτορ τη σνομπάρανε όταν εμφανίστηκε αλλά τελικά δεν παθαίνει τίποτις... Και το φέριγκ του Τενερέ μοιάζει ότι πρέπει στη εθνική και δεν πρέπει να ενοχλεί όρθιος στις φλαταδούρες και αν είναι καλά πλαστικά, δεν θα θρυματίζονται στις επιτόπιες/αργές τούμπες στο χώμα ούτε θα ξερένονται από τον ήλιο. Και 20-22 πόντοι διαδρομών είναι μια χαρά για τη δουλειά του, για να μην πλέει στην άσφαλτο και να είναι πιο ελέγξιμο στο χώμα, αν είναι καλές οι αποσβέσεις - αν δεν σου φτάνουν ή θέλεις να κάνεις άλματα ψάχνεις για ΚΤΜ κλπ με ότι αυτό συνεπάγεται σε αξιοπιστία/ευχρηστία/ευκολία.

Οι παλιότεροι ζήσαμε σε εποχές μη πολιτικώς ορθές και πετύχαμε μια ιδιαίτερη και παρατεταμένη περίοδο (85-95) τεχνολογικής εξέλιξης στα δίτροχα, ιδίως στα On-Off και τώρα μας κακοφαίνεται, όλα μοιάζουν στάσιμα και ξενέρωτα με λίγες εξαιρέσεις- αυτές οι εποχές πέρασαν, δείτε τι γίνεται στα μουσική σκηνή πχ

Θα συμφωνήσω σε όλα.. :_thumbsup:

Στην Ελλάδα πιστεύω υπάρχει ένα μεγάλο κοινό για μηχανές ΄΄adventure΄΄

Μπορεί απο αυτό το κοινό ένα 80% να μην πατήσει ποτέ χώμα αλλά να θέλει μοτοσυκλετα ΄΄adventure΄΄. Για λόγους Image, για να ονειρεύεται ακόμη και αν δεν θα πάει πουθενά το σαβ/κο, για να νιώθει ελεύθερος ακόμη και αν τις περισσότερες φορές δεν είναι. Γενικά είναι μια δήλωση φυγής.

Αυτό το 80% δεν τρέφεται με τεχνικά χαρακτηριστικά αλλα με την εικόνα.

Οπότε αφού όπως πολύ σωστά είπες το TENERE παίζει μπάλα μόνο του στην κατηγορία των μεσαίων adventure (δεδομένου οτι τα ΚΤΜ είναι για πιο ειδικό κοινό) πιστεύω θα βρει αγοραστες στην αγορά ακόμη κι έτσι.

Απο το υπόλοιπο 20% που γνωρίζουν σε βάθος και το ψάχνουν πάλι θα υπάρξουν κάποιοι ρομαντικοί που θα τους τραβήξει το όνομα TENERE που είναι πραγματικά βαρύ.

Πράγματι στα χαρτιά το TENERE έχει μειονεκτήματα. Μακαρι να έχει κρυμμένους άσσους.Χρειαζόμαστε τέτοιου είδους μηχανές.

Νομίζω η BMW με το 800GS έπεσε πολύ μέσα σε αυτό που ζητάει ο κόσμος. Είναι όμως λίγο ακριβό. Πιστεύω οι οπαδοί της Yamaha περιμέναν την απάντηση της Yamaha με μια τέτοια αντίστοιχη μηχανή και προφανώς μιλάμε για απογοήτευση..

Δυστυχώς στις μέρες μας δεν μπορούμε να μιλάμε για μηχανή που θέλει να έχει και ένα χαρακτρήρα Tourer με μονοκύλινδρο κινητήρα. Εκεί χάνει πόντους πιστεύω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Απλά θα σου υπενθυμήσω ότι σε ένα δικύλινδρο εν σειρά η ροπή είναι συνήθως ψηλά, ψηλότερα απο ένα V και βέβαια ο τρόπος λειτουργίας αυτού του κινητήρα δεν ταιριάζει σε OFF καταστάσεις. Πιστεύεις ότι είναι το ίδιο η απόδοση ενός μονοκύλινδρου κινητήρα με ροπή στις 5000 σαλ και το ίδιο ένας δικύλινδρος σε σειρά με ροπή στις 7500;

Το ότι έγραψα για το καρμπυρατέρ στο KLR μάλλον δεν κατάλαβες γιατί το έγραψα. Αγοράζεις μια καινούργια μοτοσυκλέτα που σαφώς έχει λιγότερη τεχνολογία (που δυστυχώς πληρώνεται). Αλήθεια και τα BMW (GS 1200)έχουν ψεκασμό αλλά θεωρούνται απο πολύ κόσμο κορυφαία adventure. Ξέχνα λοιπόν άυτό που λες για τα καρμπυρατέρ. Ο κόσμος εξελίσεται.

Όσο για το PEGASO που λες δεν διαφωνώ ότι δεν κάνει καλά την δουλειά του απλά το συγκρίνω άμεσα με το XT 660R και όχι με το TENERE που το θεωρώ πιο ADVENTURE. Μην ξεχνάς ότι σε ένα OFF είναι μείον η μικρότερης διαμέτρου ζάντες αλλά και η μικρότερης διαδρομής ανάρτηση και το PEGASO τα έχει και τα δύο. Ξέχνα λοιπόν τον άμεσο ανταγωνισμό του με το TENERE.Όσο για το BMW και το V STROM που αναφέρεις σου ξαναλέω ποιός είναι ο λόγος που αναφέρονται σαν ανταγωνιστικά μοντέλα μιας και όπως ξέρεις και εσύ δεν είναι. Όσο για το ΚΤΜ 640 που λες είναι μια εκπληκτική ΟΝ-OFF μοτοσυκλέτα αλλά είναι ΚΤΜ και όχι YAMAHA. Ο χρόνος θα δείξει εαν η επιλογή της YAMAHA με το TENERE θα είναι μια άλλη επιλογή αντί για το ΚΤΜ. Πιστεύω ότι θα είναι.

Αυτό που λες για τον κινητήρα είναι πολύ θεωρητικό, τη στιγμή που παρουσιάζονται στην αγορά τα 800 GS, που είναι ακριβώς στην ίδια κατηγορία από πλευράς χρήσης με το τενερέ. Εδώ ακριβώς φαίνεται ότι η γιαμάχα έβαλε μονοκύλινδρο μοτέρ στο τενερέ, απλά επειδή δεν είχε δικύλινδρο μεσαίου κυβισμού. Αυτό το μοτέρ άλλωστε ταιριάζει περισσότερο, αφού ο σκοπός του τενερέ είναι, όπως είπε ο υπεύθυνος του πρότζεκτ «να ταξιδεύει με δύο άτομα». Αυτό και τίποτα παραπάνω, ούτε χωμάτινες δυνατότητες ούτε περιπέτεια, όπως ήταν στα πρώτα τενερέ.Είναι απλά ένα παλιό BMW f650 με τη μούρη του 640 adv για να παραπέμπει οπτικά σε περιπέτεια και χωμάτινες δυνατότητες που δε μπορεί να προσφέρει, τίποτα άλλο.

Αναφορικά τώρα με τον ψεκασμό και τη εξέλιξη, έχω να πω το εξής: Όταν με ψεκασμό έχεις την ίδια απόδοση που έχεις με το καρμπυρατέρ, τότε δε μπορείς να μιλάς για εξέλιξη αλλά για περιττή χρήση τεχνολογίας που κάνει περισσότερο περίπλοκη και ευάλωτη την κατασκευή. Η τεχνολογία πρέπει να συνοδεύεται από μετρήσιμη, χειροπιαστή βελτίωση, με απτό αποτέλεσμα. Όταν, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν το κάνει, τότε μιλάμε για περιττή πολυπλοκότητα που μειώνει την αξιοπιστία μιας κατασκευής από την οποία το πρώτο που περιμένεις είναι να είναι σκληρή. Σε αυτό τουλάχιστον παραπέμπει όλο το πανηγύρι που έστησε η γιαμάχα με την παρουσίαση του τενερέ στο μαρόκο. Πόσο μπορούμε να μιλάμε για βελτίωση όταν μια μοτοσυκλέτα είναι 15 κιλά πιο βαριά και με τα ίδια άλογα με τον προκάτοχό της πριν από 15 χρόνια?? Πόσο βελτιώνεται όταν το σημερινό μονοκύλινδρο 660 έχει το ίδιο βάρος και μικρότερη ιπποδύναμη με το τράνσαλπ του 96? Βαρύτερο ακόμα και από το DR 750/800 του 88!! ΗΜΑΡΤΟΝ!! Τι να τον κάνω τον ψεκασμό και την τεχνολογία, όταν δε μπορώ να κοιτάξω στο φανάρι όλα τα παραπάνω μοντέλα που το πιο καινούριο είναι ήδη 12 χρονών και το πιο παλιό 20?? Αυτό είναι ξεφτίλα. Και μη μου πεις πάλι ότι δεν έχει τον ίδιο προορισμό, επειδή αυτό ακριβώς λέει τόσο η ίδια η γιαμάχα, όσο και το βάρος αλλά και οι αναρτήσεις του.Είναι ακριβώς στην ίδια κατηγορία με τα παραπάνω, πληρώνει τα ίδια τέλη κυκλοφορίας, έχει μικρότερες δυνατότητες από αυτά, αφου είναι βαρύτερο και με πιο αδύναμο μοτέρ από όλα τους. Αυτή την απλή ερώτηση κάνω. Που είναι επιτέλους η πρόοδος και η βελτίωση??

Το πόσοι θεωρούν κορυφαίο adventure 1200 δε με ενδιαφέρει, και προσωπικά τους συγκεκριμένους τους θεωρώ άσχετους, αυτοί θεωρούν adventure το χωματόδρομο και εντούρο το μονοπάτι. Άλλοι τόσοι προτιμούν τα προηγούμενα μοντέλα με τα καρμπυρατέρ, και μεταξύ αυτών πολλοί ιδιοκτήτες από εδώ μέσα, αυτοί κάτι περισσότερο ξέρουν. Και ακόμα περισσότεροι θεωρούν όπως εγώ ιδανικές άλλες μοτοσυκλέτες, σκληρές και ελαφριές, επειδή adventure δεν είναι να έχεις τελική 200 χλμ, οπότε οι απόψεις δεν αποτελούν αξιόπιστη ένδειξη. Παράλληλα, το γεγονός και μόνο ότι στα εντούρο οι κατασκευαστές επιμένουν ακόμα στα καρμπυρατέρ λέει πολλά και για την αξιοπιστία αλλά και για την απόδοσή τους. Έχω ξαναπεί και επιμένω ότι ο ψεκασμός εξυπηρετεί αποκλειστικά τις κατασκευάστριες εταιρίες και όχι τους αγοραστές. Πιστεύω ότι ο δίτροχος κόσμος (στην κατηγορία) δεν εξελίσσεται αλλά μεταλλάσσεται χωρίς να βελτιώνεται. Οσον αφορά τώρα στα Vstrom και στο 650F επαναλαμβάνω ότι αναφέρθηκα σε αυτά αφενός επειδή η γιαμάχα τα θεωρεί ανταγωνιστές, αφετέρου επειδή συγκρίνουμε τιμή και κατασκευή κατ΄αναλογία, και εδώ έχουμε συμφωνήσει ότι το νεό τενερε είναι από αρκετά ως πολύ ακριβό για αυτά που προσφέρει. Τέλος, όσον αφορά την κατασκευή του, εκτός από το άφθονο πλαστικό που υπογραμμίζει τη φτήνια του νέου μοντέλου, έχεις δει πολλά μηχανάκια που φιλοδοξούν να χαρακτηριστούν off που να μη διαθέτουν καν προστατευτικό στην τρόμπα του πίσω φρένου? Τόσο γύφτοι πια? Ακόμα και αυτό έξτρα?!!

@Mi_ka:

Συμφωνώ απόλυτα.Πιστέυω ακριβώς ότι το τενερέ βγήκε τώρα βεβιασμένα και άρπα-κόλα για να εκμεταλλευτεί την έλλειψη ανταγωνισμού.Επαιξε το χαρτί που έιχε, ένα δοκιμασμένο υγρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα και ένα πλαίσιο.Γι΄αυτό περιμένω από του χρόνου νέα μοντέλα από όλους τους υπόλοιπους, οπότε οι μονοκύλινδροι θα κάνουμε πανηγύρι. Μάλλον θα δούμε επιτέλους το Dominator με το μοτέρ του XR650 (!!) που περιμένουμε χρόνια τώρα, θα έρθει το KLR 650 στην ευρώπη, κλειστό λόγω περιορισμού ρύπων αλλά πλήρως αναστρέψιμο αφου έχει καρμπυρατέρ, και προσωπικά περιμένω και την απάντηση της Suzuki. Ισως τελικά το μόνο καλό του νέου τενερέ να είναι ότι θα κινήσει τα λιμνάζοντα ύδατα. Απλά, συνιστώ σε όσους φίλους ανδιαφέρονται για την κατηγορία να περιμένουν ακόμα λίγο πριν τρέξουννα πάρουν το τενερε. Αφενός του χρόνου λόγω ανταγωνισμού θα είναι πολύ φτηνότερο, αφετέρου θα υπάρχουν και άλλοι, τιμιότεροι, υποψήφιοι.

post-4907-1213170751.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εδώ ακριβώς φαίνεται ότι η γιαμάχα έβαλε μονοκύλινδρο μοτέρ στο τενερέ, απλά επειδή δεν είχε δικύλινδρο μεσαίου κυβισμού. Αυτό το μοτέρ άλλωστε ταιριάζει περισσότερο, αφού ο σκοπός του τενερέ είναι, όπως είπε ο υπεύθυνος του πρότζεκτ «να ταξιδεύει με δύο άτομα».

Η αλήθεια είναι πάντως ότι από τη γκάμα της Yamaha λείπει ένας δικύλινδρος κινητήρας μεσαίου κυβισμού. Ουσιαστικά, η Yamaha έχει μονοκύλινδρους, τετρακύλινδρους supersport/superbike (600, 1000) και το δικύλινδρο 900άρι του TDM. Υπάρχει έλλειψη δικύλινδρου μοτέρ στη δημοφιλή μεσαία κατηγορία (650 κυβικά) στη γκάμα της Yamaha. Και αυτή η έλλειψη (που είναι ακατανόητη :huh: ) κάνει τους υπεύθυνους της Yamaha να πλασάρουν το νέο Tenere 660 ως αντίπαλο του V-Strom, του F650GS και του Transalp 700. Κατά τη γνώμη μου, το νέο Tenere 660, ως μονοκύλινδρο, θα έπρεπε να παίζει σε άλλη κατηγορία (μονοκύλινδρα με μεγάλο τεπόζιτο, προστατευτικά για τον κινητήρα κλπ). Στην ουσία το νέο Tenere είναι ένα ΧΤ660R με μεγαλύτερο ρεζερβουάρ, φαίρινγκ και πλαστικά καθώς και πιο άνετη σέλα. Αυτά όμως δε μεταβάλλουν το χαρακτήρα της μοτο και δεν μπορούν να την εντάξουν στην κατηγορία των δικύλινδρων on-off (με ή χωρίς εισαγωγικά, δεν είναι επί του παρόντος). Απλά, επειδή η εν λόγω κατηγορία είναι στην Ελλάδα best seller και έχει "ψωμί", προσπαθεί η Yamaha να "κλέψει" πωλήσεις με ένα μηχανάκι άλλου χαρακτήρα και άλλου προσανατολισμού. Θα ήταν όμως προτιμότερο να έβγαζε ένα δικύλινδρο V-2 μηχανάκι 650 κυβικών και να κοίταζε τον ανταγωνισμό στα μάτια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Το βγάλανε

Το νέο on off μονοκυλινδρο

Συνεργασία Honda Yamaha Suzuki Kawasaki

:o :_w00t::tease::dribble::sp_ike::crazy::uglystupid2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

..ή απλά να σχεδίαζε ένα ελαφρύ on off όπως τά πρώτα τενερέ, με πιο χωμάτινο προσανατολισμό. Τώρα μάλλον στη βιαστική της προσπάθεια να προλάβει τον ανταγωνισμό πάντρεψε τους δυό κόσμους με λάθος τρόπο, χωρίς πρακτικά να καλύπτει καμιά κατηγορία:ούτε τους πιο χωματερούς, οι οποίοι θα θέλαμε κάτι ελαφρύ με καλύτερες αναρτήσεις, αλλά ούτε και τους πιο ταξιδιάρηδες οι οποίοι προφανώς θα ήθελαν περισσότερη ισχύ για τα 183 στεγνά κιλά μαζί με το βάρος δύο ατόμων+το φορτίο..Γι΄αυτό είπα ότι είναι άρπα-κόλα.Μπορούσε τουλάχιστο να καλύψει ικανοποιητικά τη χωματερή κατηγορία η οποία παραμένει ακάλυπτη, με αυτά που ήδη διαθέτει:ένα καλό κινητήρα και ένα στιβαρό πλαίσιο.Όπως έγραψε και ο Mi_ka, αυτά παθαίνουμε που κάνουν κουμάντο οι λογιστές αντί για τους μηχανικούς - και τους αναβάτες θα συμπλήρωνα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομιζω οτι τον ψεκασμο υποχρεουνται να τον βαλουν τα εργοστασια για το θεμα των ρυπων.Δεν υπαρχει αλλος τροπος ,καλυτερος,απο τον ψεκασμο.Εκτος απο τα αλλα πλεονεκτηματα που εχει ως προς την διαχειρηση του καυσιμου.

Σημερα,οι περισσοτερες μοτοσυκλετες φτιαχνουν ονειρα.Τις δινουν τετοιες οψεις ωστε να ξεσηκωνουν την φαντασια του αγοραστη.Οταν η οψη ταυτιζεται με την πραγματικοτητα τοτε δυστηχως γινονται ακριβες (ΚΤΜ) και απευθυνονται σε 'ειδικο κοινο'.

Θα μπορουσε η Γιαμαχα νακανει ενα Τενερε που να πεταει,θα στοιχιζε ομως 14000,00.

Αυτοι ομως που θα εκμεταλευοταν τις δυνατοτητες του θα ηταν ελαχιστοι,γιαυτο λοιπον και δεν το εκανε.Οπως ειπε ο υπευθηνος της Γιαμαχα στην παρουσιαση του μοντελου.....εξετασαμε τους πιθανους μας πελατες και διαπιστωσαμε οτι η αγορα δεν θελει κατι ειδικο,αυτος που θελει κατι ποιο ειδικο ποιο σπορ, παιρνει ΚΤΜ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ ξέρω οτι έχω δει τις τελευταίες μέρες 2 καλοδιατηρημένα TENERE 750 στο δρόμο και μου τρέχαν τα σάλια.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χαλάσανε αυτή τη συνταγή με τον δικύλινδρο

Μιλάμε για πολλά ΄΄κιλά΄΄Μηχανή και δεν αναφέρομαι στην μονάδα μέτρηση του βάρους.. :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χαλάσανε αυτή τη συνταγή με τον δικύλινδρο

Τον εχουνε ετοιμο στο dtm ……..με καποιες διορθωσεις.......... ισως

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα