Jump to content

maniatiakos

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  71
 • Εγγράφηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Πόντοι

62 Excellent

Σχετικά με το μέλος maniatiakos

 • Κλάση
  Γυρνάει δεν γυρνάει

Άλλα Στοιχεία

 • Φύλο
  Άνδρας

Η Μοτοσικλέτα των Ονείρων μου

 • dreamBike: Κατασκ/ής
  Ducati
 • dreamBike: Μοντέλο
  SS900 FE '98
 • dreamBike: Κυβισμός
  900

Πρόσφατοι επισκέπτες στο προφίλ

1.087 προβολές προφίλ
 1. Μας κάνεις ένα update για τη συμβίωση σου με το έργο τέχνης? Χλμ, προβληματάκια και κόστος service? Εξυπηρέτηση αντιπροσωπείας κλπ?
 2. Tα 12κ χιλιόμετρα όλα έξω? Επειδή το ταξίδι θα είναι Ισπανία, έχει αρκετή Ε.Ο. από Ιταλία μέχρι Περπινιάν. Από κει και πάνω θα πάρω τον επαρχιακό Ν261 και θα πάω προς Χώρα Βάσκων κάνοντας και κάποια πάσα στα σύνορα Γαλλίας και Ισπανίας. To ταξίδι αναμένεται να είναι καμιά 7κ χλμ, μονός και με μπαγκαζιέρες. Γενικά η εθνική τρώει πολύ λάστιχο με ταχύτητες 130-150 παρατεταμένα και ειδικά το καλοκαίρι.
 3. Aπ' ότι ξέρω βγαίνουν ακόμα στην παραγωγή τα bt 16. Εξυπακούεται ότι ποτέ δε θα έβαζα ελαστικό με DOT άνω των 2 ετών στη μοτοσυκλέτα μου, όσο σωστά αποθηκευμένο και να ήταν. Ελλάδα χρησιμοποιούσα bsb, 211 και 212 τώρα για περισσότερη πρόσφυση μια και τη μοτοσυκλέτα τη χρησιμοποιώ μόνο Σ/Κ και καθόλου πόλη.
 4. Πιστεύω ότι πολλοί έχετε ταξιδέψει στο εξωτερικό (εννοώ Ιταλία - Αυστρία - Ελβετία κλπ) και συνεπώς γνωρίζετε, ειδικά στην Ιταλία, ότι με ό,τι λάστιχο και να κινηθείτε θα έχετε grip που στην Ελλάδα μόνο σε πίστα μπορείτε να δείτε. Ακόμα και με mitas έξω δεν έχεις πρόβλημα πρόσφυσης. Αν καταλήξω σε bt 16, τα βάζω, μπαίνω καράβι, γυρνάω και τα πετάω. Το θέμα είναι μη δω τίποτα λινά στη μέση του ταξιδιού και γελάνε τα σκυλιά. Έχω πάει έξω και με rosso 2 και με qualifier 2, και τις 2 φορές το πίσω λάστιχο γύρισε off. Σημειωτέον, ότι τους είχα κάνει και στα 2 ζευγάρια κανά 1000ρι χλμ πριν πάω για ταξίδι. Στα ταξίδια έκανα κανά 5χιλιαρο χλμ (εκ των οποίων 2000 χοντρικά autostrada) και το μηχανάκι ήταν δικύλινδρο.
 5. Tα bt 16 πόσα χλμ τελικά σας έβγαλαν? Σε cbr 1000 φίλου με εθνική στα πρώτα 500 χλμ τετραγώνισαν αρκετά και στα 2000 χλμ, είχαν σημειώσει φθορά. Βέβαια, πηγαίνει αρκετά γρήγορα ο συγκεκριμένος. Τα metzeler Μ5 που είχε πριν στο ίδιο μηχανάκι, του είχαν βγάλει κοντά 8000 χλμ. Σκέφτομαι τα bt 16 να τα βάλω το καλοκαίρι για ένα 12ημερο ταξίδι στο εξωτερικό και μετά πέταμα. Ρυθμοί ταξιδιωτικοί και ταχύτητες στο επιτρεπόμενο όριο στις Ε.Ο. Παίξιμο μόνο στα βουνά.
 6. Kαλοτάξιδο το monster! O πιο ωραίος χρωματισμός σε s2r. Παρακολουθώ πόσο μεράκι έχεις για το μηχανάκι και με ενδιαφέρον τις αλλαγές που του κάνεις. Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι με τρόμπα από 1100 μουλτι και δαγκάνες από το ίδιο δεν είναι καμιά τρελή βελτίωση. Η τρόμπα δεν είναι καν ακτινική. Μπορούσες να ψάξεις για τρόμπα μεταχειρισμένη από 749/999 και 1098 ή από aprilia mille r. Επίσης, έχω κάποιες επιφυλάξεις για τον αν οι εξατμίσεις είναι arrow. Γενικά, αν δεν το έχεις πάρει σε τιμή "χώμα" πλησιάζεις επικίνδυνα τις τιμές του s2r 1000 με τα χρήματα που ρίχνεις. Βέβαια, είναι άλλη η χάρη του να φτιάχνεις/στήνεις κάτι εσύ.
 7. Η ψυχική οδύνη φυσικά και δεν είναι μετρήσιμη και εξετάζεται και ανά περίπτωση. Γενικά τα τελευταία χρόνια, δεν βγαίνουν μεγάλα ποσά... Τον κύριο αυτό, τον υπολογίζω μετά και το Εφετείο να παίρνει κανά 200ρι σύνολο (τα 40 θα του τα πάρει ο δικηγόρος), εκτός αν έχει γίνει ήδη συμβιβασμός από την οικογένεια Βακάκη για να μη σέρνεται το όνομά της στα δικαστήρια. Όσον αφορά αν μας "κόφτει" ή όχι. Απλά σχολιάζουμε τη συμπεριφορά ενός ανθρώπου και το πόσο πια έχει δυτικοποιηθεί η ελληνική κοινωνία χάριν των χρημάτων.. Για τα χρήματα λοιπόν, χωρίς καμία διάθεση συντηρητισμού, έχουν χαθεί έννοιες όπως η αξιοπρέπεια, η εντιμότητα, η φιλία, η οικογένεια, κ.α.
 8. ΄Αποψη σου και τη σέβομαι, όπως και την κριτική σου. Εμένα μου 'χε κάνει πολύ κακή εντύπωση που όπου έβλεπε μικρόφωνο και τηλεόραση τις πρώτες κιόλας μέρες, καθόταν και μας έκανε περιγραφή με απόλυτη ψυχραιμία κλπ κλπ ενώ είχε χάσει ό,τι πιο πολύτιμο μπορούμε να κάνουμε σαν άνθρωποι..καταρχήν το παιδί του αλλά και τη γυναίκα που το έφερε στον κόσμο, με τέτοιο απρόσμενο τρόπο. Δε νομίζω ότι οι περισσότεροι έχουν αυτά τα κουράγια και ειδικά τις πρώτες μέρες... Κανένας δεν είπε να φορέσει πλερέζες, ούτε να μείνει μόνος του σε κάποιο σκοτεινό δωμάτιο. Αλλά ρε πστη μου, όπως και να το κάνεις, αν παντρεύεσαι 1,5 χρόνο δείχνει πάρα πολλά. Εγω π.χ αν ήμουν δικαστής θα του έδινα τη λιγότερη δυνατή αποζημίωση, αφού όπως φαίνεται η ζωή του δεν επηρεάστηκε και πολύ.
 9. https://www.protothema.gr/greece/article/838623/upatios-patmanoglou-padreuetai-enamisi-hrono-meta-to-trohaio-opou-ehase-suzugo-kai-paidi/ Από τις πρώτες κιόλας μέρες που έβγαινε και το έπαιζε τηλεαστέρας είχα καταλάβει ότι είναι μλκς... Κατά τ' άλλα θέλει και ψυχική οδύνη που σε 1,5 χρόνο όχι έκανε κάποια σχέση αλλά παντρεύεται κιόλας και μάλιστα κλαρινογκόμενα.
 10. maniatiakos

  Τροχαίο με πεζό

  Θεωρώ αυτονόητο ότι όλοι ξέρουμε ότι όταν συμβαίνει οποιοδήποτε τροχαίο περιστατικό καλούμε αστυνομία και την ασφαλιστική μας για να πάρει φωτογραφίες και να μεταφέρει το όχημα. Kαταρχήν η πεζή ζήτησε την ποινική σου δίωξη? Αν ναι, θα έχεις και ποινικό δικαστήριο για σωματική βλάβη εξ' αμελείας. Αν τυχόν καταδικαστείς η όποια ποινή είναι με αναστολή. Από κει και πέρα, αν θεωρείς ότι φταις 100% καλό είναι να το παραδεχτείς με την προϋπόθεση ότι και η άλλη θα αποσύρει την ποινική δίωξη. Στην περίπτωση αυτή δε θα γίνει δικαστήριο και ο εισαγγελέας με διάταξη του απέχει από την ποινική δίωξη και η υπόθεση τίθεται στο αρχείο (δες άρθρο 315 του Ποινικού Κώδικα). Γλυτώνεις την ταλαιπωρία των αναβολών λόγω ωραρίου (πίστεψε με είναι πολλές) και αποφεύγεις το ενδεχόμενο της καταδίκης σου, έστω και με αναστολή. Επίσης εσύ δεν καταβάλεις τίποτα για την αστική της αποζημίωση λόγω της σωματική βλάβης, υπόχρεα είναι η ασφαλιστική σου. Αν θεωρείς ότι είναι αποκλειστικά υπαίτια για το συμβάν αυτή, καθώς είχες ταχύτητα εντός του ορίου, δεν μπορούσες να την αποφύγεις, έπρεπε να διασχίσει το δρόμο από τη διάβαση, μπορείς να κάνεις και συ με τη σειρά σου αγωγή που ζητάς την αποζημίωσή σου για τις υλικές ζημίες, την ηθική βλάβη που υπέστης λόγω του τρόμου που δοκίμασες από το περιστατικό και κάποια άλλα μικροκονδύλια, π.χ. έξοδα μετακινήσεων αφού δεν είχες άλλο μεταφορικό μέσο κ.α. Γνώμη μου, οι περιπτώσεις σαν τη δική σου δεν πρέπει να φτάνουν στα δικαστήρια και πρέπει να επιτυγχάνεται εξωδικαστικός συμβιβασμός με win win καταστάσεις και για τους 2. Είναι άδικο εσύ να βάλεις από την τσέπη σου τα λεφτά της επισκευής του οχήματός σου αλλά είναι επίσης άδικο αν είχες έστω 50% συνυπαιτιότητα να μην πάρει κάποια αποζημίωση και η πεζή. Πολλά πράγματα θα δείξει το σχεδιάγραμμα της τροχαίας (ίχνη φρεναρίσματος, τελική θέση πεζού και οχήματος και πιθανή αρχική θέση τους).
 11. Στην κατηγορία sport-touring θα βρεις μοτοσυκλέτες σε τιμή ευκαιρίας ενόψει της μόδας των mega on-off ή μάλλον πιο σωστά των mega ψηλών street των τελευταίων ετών. Ό,τι και να πάρεις, αν χρειαστεί να το πουλήσεις δε θα φύγει εύκολα. Aπό Honda, όπως ειπώθηκε, blackbird και vfr800. Θα συμφωνήσω για το ότι το v-tec είναι αχρείαστο, αλλά τέτοια 800αρια μετά το 03 δλδ τα βρίσκεις με λιγότερα χλμ, απ' ότι το προηγούμενο μοντέλο. Tα ducati ST είναι πάρα πολύ καλά μηχανάκια με δύσκολη μεταπώληση. Τα ST2 είναι διβάλβιδα και στην καλύτερη των περιπτώσεων θα είναι μοντέλα του '03...δλδ 15 ετών...ο κινητήρας αυτός, εφόσον συντηρηθεί σωστά, είναι άσπαστος. Τα ST4 τα πρώτα φόραγαν τον κινητήρα του 916 και έφτασαν τα τελευταία να φοράνε τον κινητήρα του 996. Προσωπικά, δε θα έπαιρνα touring μηχανάκι με τον 4βάλβιδο κινητήρα της ducati που έχει ημερομηνία ζωής. Τα ST3 κατ' εμέ έχουν τον απολύτως καλύτερο κινητήρα της σειράς ST. Γεμάτος παντού και έχει χαρακτηριστεί ως "ηλεκτρικός". Είχε γίνει μια ανάκληση στους οδηγούς βαλβίδων όπως και στα πρώτα multi 1000, ss1000 , monster 1000 που αντικαταστάθηκαν στην εγγύηση μέσα. Άγνωστο το γιατί η ducati δεν το χρησιμοποίησε σε άλλα μοντέλα, ενώ έχει αποδειχθεί bulletproof. Eπίσης, να τονίσω ότι οι εργοστασιακές βαλίτσες που έχουν τα ST είναι καταπληκτικής εφαρμογής, αδιάβροχες και ταξιδεύεις άνετα με 160 χλμ χωρίς να ανησυχείς. Υ.Γ: Στο car είχα δει προ ημερών ένα πολύ καλό ST3 μαύρο, βαλιτσάτο και έτοιμο και βόλτες.
 12. Λοιπόν φίλος μου έστειλε το φβ του τύπου το πρωί...έβλεπες 4-5 φωτογραφίες...τώρα τις βλέπεις όλες...ήδη τον ακολουθούν 3000 άτομα.. Τα συμπεράσματα δικά σου... Tελικά η ελληνική κοινωνία ζει για ένα like και ένα σχόλιο...
 13. Θητεία έκανε στα Ο.Υ.Κ. απ' ότι είδα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί η θητεία σου διαμορφώσει το χαρακτήρα. Τώρα, ίσως και να είμαι υπερβολικός, αλλά ας μας πουν οι παντρεμένοι το φόρουμ πόσο εύκολο είναι να βρεις έναν άνθρωπο και να αποφασίσεις να κάνεις οικογένεια μαζί του..νομίζω ότι εύκολο δεν είναι..και ρωτάω, πώς βρίσκεις το κουράγιο να μιλάς σε όλα τα κανάλια και τις εκπομπές? Να γράφεις μηνύματα στη μλκια στο φβ??? Άλλη έννοια δεν θα είχα...
 14. Mόλις είδα ότι ο πατέρας/σύζυγος έχει πάρει σβάρνα τα κανάλια (?), τον παίρνουν τηλ. εκπομπές και δίνει και διεξοδικές απαντήσεις...έγραψε και μήνυμα στο φβ, απευθυνόμενος στη γυναίκα του...το ίδιο και η αδερφή της αδικοχαμένης...δεν ξέρω με ξεπερνούν τα μηνύματα στο φβ και οι δηλώσεις στα κανάλια τη στιγμή που η ζωή σου καταστράφηκε...
×
×
 • Create New...