Jump to content
zandesiro

ZΟΝGSHEN RX3 Το φθηνό Adventure Bike από την Κίνα!

Recommended Posts

Εγω είδα ενα απο κοντά..Του κουτίου. Πολυ ομορφο εξωτερικά, σε ψαρώνει για μεγαλύτερο σίγουρα! Και φαίνοταν και μάχιμο.

Απλα στις λεπτομέριες χάνει αφανταστα, ειδικα κατι διακοπτές κλπ....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

M1NSK TRX 300 απο οτι καταλαβα η ιδια μηχανη βγαινει και στη Ρωσια με λιγα παραπανω κυβικα...παντως κατα τη γνωμη μου μια ον οφφ 250 ειναι το ονειρο πολλων νεων που δεν εχουν επαφη με μηχανες και δε θελουν να ξεκινησουν με παπια και καχεκτικα 125 που ειναι απιστευτα Ξ Ε Ν Ε Ρ Ω Τ Α :online2long:

Τροποποιήθηκε από τον elmacho

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξεθάβω να δω μπας και ξέρετε τίποτα οι πιο κοντά στον εισαγωγέα (αντιπρόσωπο;). Στο Αμέρικα προσφέρεται απ'όσο είδα και έκδοση με μεγαλύτερους τροχούς. Ξέρουμε αν παίζει κάτι ανάλογο κι εδώ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από κατανάλωση τι λέει,και επίσης από σέρβις ανταλλακτικά καλύπτεται πλήρως;ή θα ψάχνονται όσοι το έχουν πάρει.Πάντως σε αυτά τα λεφτά έχω την εντύπωση αν είναι όπως λένε τίμιο είναι καλύτερο από σκούτερ γιατί μπαίνεις κατευθείν στην φιλοσοφία της μηχανής αν είσαι καινούργιος οδηγός.

Τροποποιήθηκε από τον jimeta

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα παιδιά. έψαχνα αγγελίες στο car και πέτυχα αυτό το μηχανάκι  πριν κάτι μέρες το οποίο μου κίνησε την περιέργεια. Ψάχνοντας έπεσα σε αυτή την συζήτηση.  Έχει περάσει καιρός από το τελευταίο ποστ σας και θέλω να ρωτήσω τον φίλο που έχει αγοράσει αυτό το μηχανάκι τις εντυπώσεις του και μετά από τόσο καιρό αν έβγαλε προβλήματα ή όχι. Γνωρίζω ότι συνήθως "άγνωστα"  μηχανάκια βγάζουν προβλήματα όχι λόγω κατασκευής αλλά λόγω έλλειψης γνώσεων στο σέρβις από τους μάστορες που κάνουν μία δουλειά και ανοίγουν 100 από πίσω. Αν μπορεί κάποιος ας μας πει λοιπόν  με στοιχεία το κόστος ανταλλακτικών, επάρκεια ανταλλακτικών και τι μηχανικοί κυκλοφορούν στην πιάτσα. Πάντως ένα πράγμα έχω να πω. Κατηγορούμε συνεχώς τους Κινέζους ότι αντιγράφουν τον ένα και τον άλλο ενώ οι μεγάλοι κατασκευαστές αντιγράφονται μεταξύ τους σχεδόν στα πάντα. Ιάπωνες αντιγράφουν Ευρωπαίους και οι Ευρωπαίοι αντιγράφονται μεταξύ τους και πάει λέγοντας... Δεν βλέπω γιατί οι Κινέζοι που δεν αποτελούν εξαίρεση είναι οι πληβείοι της υπόθεσης. Τώρα στο δια ταύτα, τα μικρά μηχανάκια έχουν σώσει πορτοφόλια και πορτοφόλια. Δυστυχώς όμως το μάρκετινγκ και η καταναλωτικήτ νοοτροπία έχει ανάγει την μοτοσυκλέτα σε ένα διφορούμενο μέσο μεταφοράς. Από την μία αν θες μηχανή να κάνεις τα πάντα καλείσαι να αγοράσεις 650άρια και άνω με ότι κόστος αυτό συνεπάγεται, πολλές φορές τέτοιο που την ανάγει σε καθαρή πολυτέλεια αν συνυπολογίσει κανείς ότι οι περισσότερες μηχανές προσφέρουν χρηστικότητα με το σταγονόμετρο ώστε να υπάρχει γρήγορη μεταπώληση και κίνηση της αγοράς και μπλα μπλα μπλα αυτά τα ξέρουμε όλοι.... Πολλά κυβικά σε μηχανάκια που δεν έχουν καμία πρακτική χρησιμότητα. Από την άλλη αν δεν θέλεις τόσο μεγάλο μηχανάκι επειδή κοστίζει, τα αντίστοιχα μικρά είναι τόσο μικρά που παίζουν σε κατηγορίες της μιζέριας των 125 κυβικών που ουσιαστικά μιλάμε για ανύπαρκτες εκτός πόλης δυνατότητες. Η μεσαία κατηγορία χρηστικής μοτοσυκλέτας έχει εξαφανιστεί τελείως από τον χάρτη της αγοράς... Το ερώτημα είναι απλό. Βλέπω ότι πρώτη φορά μετά από καιρό τολμά μία εταιρεία να κάνει την, αντισυμβατική μεν αλλά σωστή για τις ανάγκες των περισσότερων, κίνηση αναβίωσης των μικρών χρηστικών μοτοσυκλετών. Εσείς που το ζείτε το μηχανάκι εδώ και καιρό, πετυχαίνει αυτά που πρέπει; Καλές διαδρομές σε όλους. 

Τροποποιήθηκε από τον Δημήτρης2δέλτα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε δεν ειναι κινεζικο να ξερεις.

και εγω θελω να μαθω απο τον φιλο που το εχει παρει πληροφοριες απο περιεργια

με 3500 χιλιαρικα αν εψαχνα κατι θα το επαιρνα http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/5694187/

θα ηθελα να μαθω τι παιζει απο αποψη πλαστικων (αντοχξ σε ηλιο- τριγμους) και απο σκουριες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σπύρο η Zongshen κινέζικη είναι. Ορίστε και το site της  http://www.zongshen.cc/en/about/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πιθανόν να μπερδεύεσαι με την Hyosung που είναι Κορεάτικη. Ψιλοταιριάζει το όνομα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχει γράψει ο Κυριάκος (pappous vatraxos) ένα review για το μηχανάκι του.

Τροποποιήθηκε από τον karellen

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Review δεν γράφτηκε ποτέ στο θέμα εκείνο.
Θα ήταν ενδιαφέρον να διαβάζαμε κάτι για αυτό αλλά τα 250cc και +180 κιλά νομίζω οτι το κάνει πολύ πολύ πολύ συγκεκριμένη επιλογή για πολύ πολύ πολύ συγκεκριμένους ανθρώπους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για αυτους στους οποιους απευθυνεται νομιζω δεν εχουν σημασια τα 250 και τα 180 κιλα.

εγω αν ηθελα ενα καθημερινο εργαλειο το οποιο να με παει βολτα ενα σκ η και ακομα ενα 10 ημερο μια στο τοσο θα το επαιρνα.

εστω και αν πηγαινα με 110 η με 100.

αλλωστε και με αυτην που εχω τωρα πανω απο 120 σε ταξιδι δυσκολα παω απλα με βοηθαει πιο πολυ σε προσπαρασεις.

μην ξεχναμε αλλωστε το varadero 125 ......

και μου αρεσει παρα πολυ που βαζουν τις μπαγκαζιερες σαν στανταρ εξοπλισμο.

βεβαια ακομα δεν υπαρχει ενημερωση απο το φιλο παπου για το τι γινεται υστερα απο τοσο καιρο.

δεν το φοβαμαι μηχανικα .θα ηθελα ομως να μαθω τι γιενται οσον αφορα πλαστικα μερη τυχον σκουριες και γενικα απο τα περιφερειακα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμφωνώ μαζί σου για το "για αυτούς στους οποίους απευθύνεται" αλλά δεν είμαι σίγουρος για το αν έχουμε το ίδιο πράγμα στο μυαλό μας.
Δεν είναι μόνο η (τελική) ταχύτητα το μειονέκτημα των λίγων cc.
Αν δεν κάνω λάθος πλασάρεται σαν adventure bike. Φαντάζομαι το 250αρι σε μια μηχανή 190 κιλών, με δυο άτομα πάνω, φορτωμένο αντίστοιχα για δύο ατόμα, να βελάζει το μοτεράκι. Αναρωτιέμαι τι όριο φορτίου θα δίνει κιόλας ο κατασκευαστής για κάτι τέτοιο. Έχοντας στο μυαλό το φόρτο για το μοτερ υπο τέτοιες συνθήκες και φυσικά την αντοχή των περιφεριακών/πλαισίου κλπ. Προσωπικά, χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν, το βλέπω μόνο σαν καθημερινό εργαλείο "πόλης" για κάποιον που θα ήθελε πχ ενα vstrom αλλά για τους "κάποιους" λόγους δεν θέλει να πάρει το vstrom.
Δεν μου φαίνεται όμως βολικό για πόλη απο καμία άποψη! (βέβαια την ίδια απορία έχω και για όλους αυτούς με την συνομοταξία του vstrom που τα χρησιμοποιούν καθημερινά για την δουλειά τους :_zeppelin: )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εξαρταται απο τι εννοουμε δυο ατομα.

αλλο δυο ατομα 100 κιλα το καθε ενα αλλο 120 κιλα και τα δυο μαζι

επισης το θεωρω πολυ καλο εργαλειο καθημερινης χρησης οταν με 2800 παιρνεις παπι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε παίδες πολύ το ψειρίζουμε, ένα commuter είναι με ωραία εμφάνιση, τίποτε άλλο και αυτό το κάνει μια χαρά. Τη στιγμή που φτάσαμε να δίνουμε 3 χιλιάρικα για 125άρι scooter.

Τροποποιήθηκε από τον barticiani

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οταν μιλαμε για adventure εννοουμε ΠΑΝΤΑ εναν αναβατη, ο Ηλιας Βροχιδης που εκανε ταξιδια adventure και ταξιδευει ακομα, αν δεν κανω λαθος, με 250 αρι τα εκανε, αρα τα κυβικα δε νομιζω να παιζουν τον καθοριστικο ρολο, πιο πολυ η αξιοπιστια θα ελεγα.

Τροποποιήθηκε από τον Tasos Meli

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεκτό Τάσο αλλά αν δε κάνω λάθος ο Βροχίδης επέλεξε το xr για δικούς του λόγους οι οποίοι δεν νομίζω να συμπεριλάμβαναν την άνεση στο ταξίδι. Adventure θα μου πεις όμως και ναι προφανώς αυτός ειναι ο πραγματικός ορισμός. Αν όμως επίσης δεν κάνω λάθος ο Βροχίδης θα έκανε πλήρη ανακατασκευή πριν απο τα ταξίδια του, είχε κάποιες γνώσεις μηχανικού και επίσης στα ταξίδια του είχε μαζί ορισμένα ανταλλακτικά ((σίγουρα ανορθωτές, honda γαρ :_zeppelin:) έψαχνα τώρα να βρω το άρθρο αλλά δεν τα κατάφερα και πρέπει να φύγω δυστυχώς). Όχι για ανακατασκευή του μοτερ προφανώς αλλά φαντάζομαι πως εκείνος απο την εμπειρία του θα γνώριζε τι απο την μηχανή δεν θα τον βγάλει για το ταξίδι.

Νομίζω πως τα 250cc με τα κιλά αυτά και την χρήση για την οποία προορίζεται θα είναι ταλαιπωρία για τον αναβάτη και για τη μηχανή.

@spiros!!!
Ας βάλουμε δύο αναβάτες σε κατηγορία φτερού όπως αναφέρεις, 60 κιλά ο κάθε ένας, 1 σακίδιο ο κάθε ένας, tank bag και τις 3 βαλίτσες που δίνει σαν standard εξοπλισμό τρομάρα του γεμάτες. Δεν τα βρίσκεις πολλά αυτά για 250cc? Εγω φαντάζομαι το 250 να βελάζει όπως είπα. Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος.
Και για να μην παρεξηγούμαι, δεν λέω οτι δεν πηγαίνει...πηγαίνει... αλλα τι ταλαιπωρία ειναι για το μοτερ και για τη μηχανή αυτές οι συνθήκες? αν πρέπει να το δουλεύεις συνέχεια στο 90% των δυνατοτήτων του για εμένα ειναι λάθος επιλογή οχήματος. Εκτος αν μιλάμε για αγωνιστική χρήση.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση όπως είπα κρατώ επιφυλάξεις για όλα, καθότι ότι λέμε βγαίνει απο την προσωπική εμπειρία του κάθε ενός και η δική μου γνωρίζω πως ειναι αρκετά περιορισμένη, τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα. Προσωπικά έχοντας περάσει απο τα χέρια μου ορισμένες μηχανές (και όχι το "έκανα βόλτα το τάδε ενός φίλου) αναζητώντας αυτό το κάτι που μου αρέσει, έχω ορισμένες κόκκινες σημαίες και στην συγκεκριμένη μηχανή μου σηκώνονται αρκετές κόκκινες σημαίες. Τα cc σε συνδιασμό με το βάρος είναι η κυριότερες απο αυτές. Κάποιον άλλο μπορεί να τον εξυπηρετεί.
Ιδού η ρόδος κύριοι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αντβεντουρ τριπ δεν γίνεται με συνεπιβάτη ρε παλικαρια μη ψάχνετε..εδώ ο άλλος σε ριβιου με gs1200 και συνεπιβάτη και τα full rack της αντβεντουρ bmw πανω απο 40km/h κινδυνεύαν να ξεχαρβαλωσουν τον ταξιδιωτικό εξοπλισμό και το ύποπλαισιο πιθανόν διότι 450 κιλά μίνιμουμ συνολικό βάρος και χώμα δεν παίζει..

ο βροχιδης εχει μοτοσυκλέτα 125κιλα +40 κιλά μαξ φορτίο μαζι με εξοπλιςμο και τον εαυτό του που ειναι δεν ειναι 75, ενα σύνολο 240 κιλά 

νόμος βαρύτητας 

θεωριτικα με οτι έχεις πας και το παρόν μηχανακιο παει παντού τηρουμένων των αναλογιών που θέτει ο αναβάτης του 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kαλή τελική για τόσα κιλά. Γιατί λες ότι ο αντιπρόσωπος είναι μπάζο; Καθυστερεί τα ανταλλακτικά;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οπως ειπα μηχανικα δεν το φοβομουν.

απλα ηθελα να μαθω για τυχον σκουριες κτλπ. εφοσον λες οτι και αυτα ειναι κομπλε εγω δεν το φοβαμαι το μηχανακι. και ισως αν με ζορισουν καποτε τα οικονομικα και αναγκαστω να πουλησω το gsxf μπορει να παρω κατι τετοιο.

δεν ξερω γιατι λες για τον αντιπροσωπο ( δεν τον ξερω)

φανταζομαι αν το εισηγαγε ο γκοργκολης θα γινοταν παταγος αν παρουμε ως παραδειγμα τι εγινε με τα sym και τα daytona

καλες βολτες!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kαλή τελική για τόσα κιλά. Γιατί λες ότι ο αντιπρόσωπος είναι μπάζο; Καθυστερεί τα ανταλλακτικά;

Αν είναι ο Καραθανάσης τότε δεν είναι σωστός επαγγελματίας. Έχει όλα τα ανταλλακτικά σε μία αποθήκη στα Τρίκαλα και από κει με φορτηγάκι όοοοταν ελεήσει ο κύριος να στείλει. Δεν έχει απόθεμα από ότι μου είπαν μία φορά που τόλμησα να παραγγείλω ένα ανταλλακτικό. Άσε που είναι πανάκριβος. Στο τέλος παρήγγειλα από το εξωτερικό έκανε ίδιο χρόνο να έρθει αλλά πλήρωσα πιο λίγα. Αντιπρόσωπος δηλαδή μηδέν. Δεύτερον δεν έχει καθόλου καλή υποστήριξη προϊόντων και δεν έχει επενδύσει τέλος πάντων στο να φτιάξει ένα δίκτυο της προκοπής να συνεργάζεται με συνεργεία κλπ.  Ήμουν πελάτης του και δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος. Βέβαια δεν θα σε κλέψει, αλλά δεν φαίνεται να θέλει να δουλέψει κιόλας... Αυτό βεβαίως δεν έχει σχέση με την ποιότητα των μοτο που πουλάει για να μην παρεξηγούμαστε κιόλας. Προσωπικά αγόρασα κορεάτικο μηχ από τον τύπο. Με την πρώτη επίσκεψη στο συνεργείο μου άρχισαν τα προβλήματα μέχρι που τελικά κατάφερα να βρω έναν μάστορα να ξέρει από κορεάτικα μηχανάκια και ήταν συνεργείο Yamaha. Όταν του πήγα το μηχανάκι απελπισμένος μου είπε φίλε έμπλεξες με λ@λ@κ@ αντιπρόσωπο το μηχανάκι είναι μια χαρά. Με τα λίγα με τα πολλά, μου το έλυσε μπροστά στα μάτια μου και μου είπε ότι το μηχανάκι σου παίρνει αυτόν τον ανορθωτή ορίστε και το manual και ένας θεός ξέρει πως βρέθηκε με αυτόν (και μου δείχνει τον ανορθωτή μου) μετά τα ίδια μου είπε για την μπαταρία, το μηχανάκι έπαιρνε 8 αμπέρ μπαταρία και πάνω και από την αντιπροσωπεία είχε μπαταρία των 6 αμπέρ....  Μου είπε φανερά εκνευρισμένος ότι είναι "λάθος"  του αντιπροσώπου γιατί το μηχανάκι δεν έρχεται τελείως συναρμολογημένο από την Κορέα, πολλά πράγματα πάνω τα έχει το πακέτο μέσα και τα μοντάρουν εδώ. Τελικά μου το έφτιαξε ο τύπος και το μηχανάκι 60.000 χιλιόμετρα χωρίς να πει κιχ....δεν ξέρω τι άλλο να πω 

Τροποποιήθηκε από τον Δημήτρης2δέλτα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδες, ειναι ενα 250αρι.... Μην περιμενετε πια να βαλει φωτια στην ασφαλτρο.. 

Ενα 250αρι θα σε παει παντου και οσα χλμ θες, αρκει να μην θες ντε και καλα να πηγαινεις με 140 (για το σκισιμο του κινητηρα μιλαω,οχι οτι δεν θα τα πιανει)

και φυσικα να αντεχει ο κωλος σου. 

Οσο για τις σκουριες κλπ. Πλεον ολα τα μηχανακια (καινουρια)  εμφανιζουν σκουριες  απο πολυ πολυ νωρις. Ειτε ειναι φθηνα, ειτε ακριβα.  ειτε ευρωπαικα ειτε γιαπωνεζικα ειτε κινεζικα.

Και σε αυτο φταιει οτι ολα πλεον τα μεταλλα ειναι απο ανακυκλωση,ή κατωτερης ποιοτητας λογω κοστους

Πρεπει να βγαλουμε απο το μυαλο μας τα παλια καλα αθραυστα μηχανακια που ξεραμε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα