Jump to content
μάθο...

Να πας αργα αμα βιάζεσαι...ναι ναι,μηχανη εχεις!Ομορφα!

Recommended Posts

Το "πάω αργά" θα έπρεπε να ισχύει για όλους, και αν όλοι το ενστερνιζόμασταν θα'χαμε μάλλον πολύ λιγότερα ατυχήματα. Αλλά όσο κάθε μέρα στα fora υπάρχουν ερωτήσεις "τι 600άρι SS να είναι η πρώτη μου μηχανή;" ξέρουμε πολύ καλά πως δεν θα γίνει ποτέ. Οπότε πάμε εμείς προσεκτικά για να ζήσουμε να λέμε τέτοιες ιστορίες και στα εγγόνια μας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κώστα, πόσο δίκιο έχεις. Έτσι ακριβώς είναι σε κάθε λέξη σου. Η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση για τα πάντα, ιδιαίτερα η νοητική. Αρα συνετα μέσα στην πολη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η μηχανή για πολύ κόσμο δυστυχώς είναι η προέκταση του πουλιού τους γι΄ αυτό και ο τρόπος οδήγησης τους είναι ανάλογος.

Το "γρήγορα" για κάποιους σημαίνει μαγκιά και κύρος στην καφετέρια!

Δεν είσαι χεράς άμα δεν το πηγαίνεις τάπα το εργαλείο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η μηχανή για πολύ κόσμο δυστυχώς είναι η προέκταση του πουλιού τους γι΄ αυτό και ο τρόπος οδήγησης τους είναι ανάλογος.

Το "γρήγορα" για κάποιους σημαίνει μαγκιά και κύρος στην καφετέρια!

Δεν είσαι χεράς άμα δεν το πηγαίνεις τάπα το εργαλείο...

:rotfl: :rotfl: :rotfl::worshippy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

συμφωνω αλλα συγχρονως διαφωνω...αν πηγαινες πιο γρηγορα, μαλλον δεν θα συναντουσες καμια απο τις

περιπτωσεις αυτες γιατι θα ειχες περασει απο ''εκει'' νωριτερα...θα μπορουσες ομως να συναντησεις μια αλλη

περιπτωση, που δεν την συναντησες οταν πηγαινες αργα...συμφωνω 100% για μικρη ταχυτητα μεσα στην

πολη αλλα το ''παω'' και λιγο γρηγορα δεν σημαινει οτι ξεζουμιζω το μηχανακι, ουτε οτι δεν προσεχω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πριν καλα καλα ανοιξει το ματι καβαλαω την κουκλα να με παει στο γραφειο και σε ενα απο αυτα τα γμημενα STOP που ανυποψιαστος συνηθως περνας χαλαρα,ειχα την φαεινη ιδεα να κοψω λιγο παραπανω μπας και...βρουυυυυυυυυυυυυμ!Ναι ναι...περασε ο μλακας πρωινιατικα και κοιταξε,δε μπορω να πω!...................

Μεσα στην πολη ρε;Τι;Δεν το 'πιασες;να το ξαναπω μια...Να πας αργα αμα βιάζεσαι...ναι ναι,μηχανη εχεις!Ομορφα! :)

Εννοείτε ότι συμφωνώ,αλλά με μια παρατήρηση..

Το πρωί πρώτα να ρίχνεις νερό,να πίνεις καφεδάκι,να ανοίγει το μάτι σου και μετά να καβαλάς το gs.

ΚΑΙ

κατά δεύτερον αν δεν,έλα στην Αθήνα πού ναι καλύτερα τα πράγματα.. :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το πρωί πρώτα να ρίχνεις νερό,να πίνεις καφεδάκι,να ανοίγει το μάτι σου και μετά να καβαλάς το gs.

ΚΑΙ

Αθήνα ε; Τρελοκομείο σκέτο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΚΑΙ

Καλημέρα και καλή βδομάδα............Γιάννο ψόφησα στο γέλιο.........έγραψες πάλι !

Υ.Γ. Και ο Μαρίνος παραπάνω.

Υ.Γ.2 Κώστα άστα να πάνε φίλε μου.........που νάρθει η ώρα με το καλό και να σου ζητήσουν τα παιδιά μοτοσακό και σκέφτεσαι διάφορα όταν τόχουν πάρει και λείπουν........προσωπικά αν και τόχω επιτρέψει αν και ήδη εδώ και χρόνια έχει το μεγάλο και ακολουθεί το μικρό .........αυτό φοβάμαι ........ούτε να το συζητήσω παραπάνω δεν θέλω.........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ολόκληρο σεντόνι, για να μας πεις καλυμμένα, ότι είσαι κουλάδι και δεν πάει μια το μπρίκι σου...???!!! :uglystupid2:

Αμ το ότι σε τσαγιάζουν, μέχρι και οι ντελιβεράδες, που το πας...!!! :crazy::sopase:

Ρε ΣΠΕΥΔΕ ΒΡΑΔΕΩΣ λέμεεεε...!!! :shades:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Κώστα....αυτά που περιγράφεις είναι αυτά που αντιμετωπίζει οποιοσδήποτε κινείται σε πόλη με δίτροχο, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ!

1ο. Η μότο μένει σπίτι, προτιμήστε τα ΜΜΜ.

2ο. Αν το 1ο δεν γίνεται, τότε κινούμαστε πάντα ήρεμα, χωρίς ξεσπάσματα, με σωστό εξοπλισμό και οδηγούμε πάντοτε αμυντικά.

3ο. Τα προβλήματα που απασχολούν το μυαλό, αφήστε τα και αυτά στο σπίτι...

4ο. Το κινητό μακριά...

5ο. Τα μάτια όχι 400, αλλά 4.000.000e^10.

6ο. Οι έμπειροι μοτοσικλετιστές γνωρίζουν ότι όταν οδηγούν δεν φτάνει μόνο να ξέρουν τι κάνει το όχημα μπροστά τους. Πρέπει να ξέρουν τι κάνει το όχημα 5 θέσεις μπροστά τους και αυτά που παρεμβάλλονται, καθώς και να μπορούν να προβλέψουν το οτιδήποτε συμβαίνει γύρω τους.

7ο. Στην πραγματικότητα κανείς δεν είναι όσο έμπειρος νομίζει ότι είναι.....

Ξέρω ότι όλοι τα γνωρίζετε αυτά, αλλά είπα να τα αναφέρω άλλη μια.....αν θέλετε προσθέστε ή και διορθώστε, όπου νομίζετε ότι κάνω λάθος....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πριν κανα 2 βραδυα(κατα τις 3 το πρωι) σχολωντας,ενα σμαρτακι παραβιασε στοπ,ευτυχως προλαβα κ φρεναρα,ημουν δικαβαλος.το σμαρτακι ηταν με φιμε στα τζαμια κ στα φλας.ακριβως οπως ενα αμαξι που με εχει σακατεψει!ο συνεπιβατης μου νευριασε κ του "τα ριξε" με αποτελεσμα να σταματησει κ να μας κοιταζει...μολις σιγουρευτηκα κ γω σταματημενος,οτι αυτος ειχε το στοπ,γιατι παντα υπαρχει κ ο παραγοντας λαθους απο μερους μας, ειπα οτι αν κατεβει θα τον γ@μησω!!

ε,δεν κατεβηκε ο φλωρομαγκας...καλυτερα κ για τους 2 μας βεβαια..

το νου σας λοιπον γιατι οποιος κ αν εχει δικιο μπορει να το χασει απο τα νευρα του..

Τροποποιήθηκε από τον giorgoschef

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πριν καλα καλα ανοιξει το ματι καβαλαω την κουκλα να με παει στο γραφειο και σε ενα απο αυτα τα γμημενα STOP που ανυποψιαστος συνηθως περνας χαλαρα,ειχα την φαεινη ιδεα να κοψω λιγο παραπανω μπας και...βρουυυυυυυυυυυυυμ!

Πάντα περιμένεις ότι κάποιος θα παραβιάσει stop και είσαι έτοιμος. Αν τρέχεις, κόβεις, παίζεις φώτα (αν είναι βράδυ) ή πατάς κόρνα.

Πας μεσημερι για φαϊ σπιτι σταματημενα και φρικαρισμενα ολα τα γιωταχη εμπρος,περναω δίπλα τους και το νου μου παντα μην τυχον και κανας ξεχασμενος ή πεινασμενος θελησει να φαει λιγο νωριτερα...κοβει αριστερα η μανταμ γιατι μαλλον πειναγε,δε σου'πα.

Όταν προσπερνάς σταματημένα γιώταχί, έχεις το νου σου στις μπροστινές τους ρόδες, καθώς επίσης και στις κινήσεις που κάνουν οι οδηγοί τους, στο προς τα που είναι στραμμένα τα κεφάλια τους, στο αν αρχίζει να βγαίνει καπνός από την εξάτμιση, στο αν σβήνουν τα φώτα stop. Δεν είναι ανάγκη να πας αργά, αλλά να έχεις σταθερή ταχύτητα όταν κάνεις διήθιση.

Δεν προλαβαινω να φτασω σπιτι,και ειναι που ακουω και λενε οτι πολλα γινονται "μια γωνια απο τον προορισμο σου" και ο παπους που ενω στεκεται στο περιπτερο και χαζευει τον ουρανο και τη λιακαδα,λεει θα περασω και δινει μιά και βουρ...

Όταν βλέπεις παππού/γιαγιά, αλλάζεις γραμμή και πας προς το κέντρο του δρόμου. Ταυτόχρονα προκαλείς την προσοχή του πατώντας κόρνα. Αν πας αργά, αυτό που θα γίνει θα είναι ο παππούς να πεταχτεί μπροστά σου τη στιγμή που έχεις φτάσει πολύ κοντά του και δεν θα προλάβεις να κάνεις τίποτα. Οι γέροι δεν έχουν σωστή αντίληψη της ταχύτητας. Αν περάσεις γρήγορα, δεν θα το καταλάβει καν, αν πας αργά, θα νομίσει ότι πας πιο αργά.

Απογευματακι ξεκινω για την παλιοπαρεα,καφεδιά λεω γουσταρω παμε και λιγο πιο περα σημερα, κανονιστηκε και καλο team και βλεπω ντελιβερυ boy

Τους delivery boys τους προσπερνάμε με συνοπτικές διαδικασίες και φροντίζοντας να κάνουμε την παρουσία μας γνωστή από νωρίς.

Συνεχιζω παω για παραλιακη και περιμενω στο φαναρι,ξεκιναω ελεγα να ριξω ενα σουζιδι κατι μ'ετρωγε ετσι κατι ξερογκαζιες που εριχνα στο φαναρι και...λεω αστο να πα στο διαλο και φευγω χαλαρα....αααααααααααπ!περασε ο πστης...κοκκινο ειχε αλλά σιγουρα το'δε βαθυ πορτοκαλί

Ποτέ δεν ξεκινάμε από το φανάρι αν δεν έχουμε βεβαιωθεί ότι οι άλλοι έχουν σταματήσει. Σταματάμε σε θέση που μας δίνει καλή ορατότητα στη διασταύρωση και ποτέ στο μέσον της λωρίδας μας. Αν δεν φαίνεται η διασταύρωση, ξεκινάμε με «βαθύ πράσινο».

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κωστα εσυ μια χαρα τα λες αλλα οι αλλοι δεν μας υπολογιζουν καθολου..

Την πεμπτη που μας περασε ειμαι στον Κηφισο ( πισω απο τον μεγαλο σκλαβενιτη ) και περναω το ποταμι απο την γεφυρα . Καθως προχωρω βλεπω στα αριστερα απο ενα στενο να ερχεται ενας με ενα σμαρτ κομματια και παει να στριψει προς τα εμενα . Εγω πηγαινοντας με 40 χλμ αρχιζα και μειωνα .. μεχρι που ο κοπανος στριβει προς τα εμενα και κοκκαλωνει τελευταια στιγμη οντας σε αποσταση απο μενα γυρω στα 50 εκατοστα . Γερνω λιγο το κεφαλι μου μπροστα και βλεπω ενα παλικαρι γυρω στα 21 να μασουλαει μια οδοντογλυφιδα και απλα να καθεται να με κοιταει σαν να μην τρεχει τιποτα ..

Αν δεν τον ειχα δει που ερχοταν θα με εστελνε απεναντι ο χιμπατζης.. Και σημειωτεον , απο πισω μου ερχονταν και αλλα αμαξια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κωστα εσυ μια χαρα τα λες αλλα οι αλλοι δεν μας υπολογιζουν καθολου..

Την πεμπτη που μας περασε ειμαι στον Κηφισο ( πισω απο τον μεγαλο σκλαβενιτη ) και περναω το ποταμι απο την γεφυρα . Καθως προχωρω βλεπω στα αριστερα απο ενα στενο να ερχεται ενας με ενα σμαρτ κομματια και παει να στριψει προς τα εμενα . Εγω πηγαινοντας με 40 χλμ αρχιζα και μειωνα .. μεχρι που ο κοπανος στριβει προς τα εμενα και κοκκαλωνει τελευταια στιγμη οντας σε αποσταση απο μενα γυρω στα 50 εκατοστα . Γερνω λιγο το κεφαλι μου μπροστα και βλεπω ενα παλικαρι γυρω στα 21 να μασουλαει μια οδοντογλυφιδα και απλα να καθεται να με κοιταει σαν να μην τρεχει τιποτα ..

Αν δεν τον ειχα δει που ερχοταν θα με εστελνε απεναντι ο χιμπατζης.. Και σημειωτεον , απο πισω μου ερχονταν και αλλα αμαξια

Α ναι, σημαντικό αυτό. Παιδιά, μακριά από τα Σμάρτ, όσο πιο μακριά γίνεται!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πόσο δίκιο έχεις αδερφέ και μπράβο σου που κάθεσαι και τα γράφεις, μήπως και ξυπνήσουμε τελικά μερικοί που ακόμα και τώρα στα γεράματα την πατάνε... :crazy:

Τροποποιήθηκε από τον wildbilly

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παίδες, όλα λογικά και καλά και τι ωραία πλασμένα φαίνονται αν δεν τρέχουμε και μπλα μπλα μπλα.

Αλλά.....

Η μοτοσυκλέτα δεν αποτελεί το ασφαλές τμήμα της καθημερινότητάς μας.

Και αν ξεκινήσουμε την προσπάθεια αύξησης της ασφάλειάς μας μέσω αλλαγής νοοτροπίας στην οδήγηση, το μόνο που θα καταφέρουμε, σε μικρό χρονικό εύρος, είναι να ξυπνάμε το πρωί για να πάμε στις δουλειές μας με το....αυτοκίνητο.

Καλώς ή κακώς, το vivere pericolosamente είναι αυτό που μας κάνει να λατρεύουμε αυτές τις δίτροχες κοπελάρες μας.

Σκεφτείτε πως ακόμα και το βλέμμα του οδηγού/συνοδηγού αυτοκινήτου με την απορία «πω, πω, πως καταφέρνει και το κάνει αυτό» επειδή απλά ρολάρουμε χαλαροί ανάμεσα στα αυτοκίνητα, μας κάνει να αισθανόμαστε υπερήρωες!!

Δε λέω να είμαστε με το γκάζι στο στοπ του.

Ούτε να κάνουμε καφριλίκια τύπου «ανοίγω γκάζι μπροστά στο σχολείο/παιδική χαρά» κοκ.

Αλλά, συμπαθάτε με, αν ακολουθήσω την συμβουλή του αγαπητού Μαθουσάλα, καλύτερα να πουλήσω τα 2κυκλα, να πάρω ένα smartάκι να τελειώνει η ιστορία. Και να πεθάνω πολύ πριν την ώρα μου........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παίδες, όλα λογικά και καλά και τι ωραία πλασμένα φαίνονται αν δεν τρέχουμε και μπλα μπλα μπλα.

Αλλά.....

Η μοτοσυκλέτα δεν αποτελεί το ασφαλές τμήμα της καθημερινότητάς μας.

Και αν ξεκινήσουμε την προσπάθεια αύξησης της ασφάλειάς μας μέσω αλλαγής νοοτροπίας στην οδήγηση, το μόνο που θα καταφέρουμε, σε μικρό χρονικό εύρος, είναι να ξυπνάμε το πρωί για να πάμε στις δουλειές μας με το....αυτοκίνητο.

Καλώς ή κακώς, το vivere pericolosamente είναι αυτό που μας κάνει να λατρεύουμε αυτές τις δίτροχες κοπελάρες μας.

Σκεφτείτε πως ακόμα και το βλέμμα του οδηγού/συνοδηγού αυτοκινήτου με την απορία «πω, πω, πως καταφέρνει και το κάνει αυτό» επειδή απλά ρολάρουμε χαλαροί ανάμεσα στα αυτοκίνητα, μας κάνει να αισθανόμαστε υπερήρωες!!

Δε λέω να είμαστε με το γκάζι στο στοπ του.

Ούτε να κάνουμε καφριλίκια τύπου «ανοίγω γκάζι μπροστά στο σχολείο/παιδική χαρά» κοκ.

Αλλά, συμπαθάτε με, αν ακολουθήσω την συμβουλή του αγαπητού Μαθουσάλα, καλύτερα να πουλήσω τα 2κυκλα, να πάρω ένα smartάκι να τελειώνει η ιστορία. Και να πεθάνω πολύ πριν την ώρα μου........

Μήπως επειδή δεν αποτελεί το "ασφαλές τμήμα της καθημερινότητάς μας" να θέλει λίγο παραπάνω προσοχή ρε συ Τζον?

Είμαστε που είμαστε εκτεθειμένοι, άμα προκαλούμε κιόλας τότε πάει, χάθηκε το παιχνίδι πιστεύω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η καβαλα της μοτο,ειδικα στο αστικο περιβαλλον,περιλαμβανει πλεον την υπαρξη μεγαλων δοσεων τυχης.

Δεν πα να ΄σαι προσεκτικος-αμυντικος κλπ κλπ..........οι πιθανοτητες να σου σκασει ο μαλακας,ειναι παρα πολλες πλεον.

Λογω αντικειμενου εργασιας,εχω μπολικη ''υλη'' για να στηριξω αυτο που γραφω,και στα περισσοτερα ατυχηματα-δυστυχηματα,εχω ''ποιοτικο δειγμα'' των περισσοτερων εμπλεκομενων.

Αν εχεις τυχη διαβαινε,και ριζικο περπατα εχει γινει η φαση..... :pray:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μήπως επειδή δεν αποτελεί το "ασφαλές τμήμα της καθημερινότητάς μας" να θέλει λίγο παραπάνω προσοχή ρε συ Τζον?

Είμαστε που είμαστε εκτεθειμένοι, άμα προκαλούμε κιόλας τότε πάει, χάθηκε το παιχνίδι πιστεύω.

Νικ, είμαι σχεδόν πάντα στο 100% της προσοχής μου.

Ειλικρινά, αν δε με ήξερες, θα περίμενες πως ανά βδομάδα αγοράζω κι ένα οικόπεδο. Σωστά?

Όσο κι αν σου κάνει εντύπωση, η χαλαρή οδήγηση με κάνει να νιώθω πιο εκτεθειμένος.

Αφενός αισθάνομαι να μπαίνω σε mode χαλαρό και λιγότερο αποτελεσματικό, αφετέρου το να κινούμαι παράλληλα με τα αυτοκίνητα με ρυθμό ± μερικών km/h δίπλα τους με κάνει δραματικά λιγότερο ασφαλή επειδή αυξάνω πολύ την πιθανότητα να βρίσκομαι περισσότερη ώρα σε τυφλές γωνίες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα