Jump to content
Παναγιώτης Κ.

Τα Μοτοπεριοδικά άλλοτε.........

Recommended Posts

Κατά καιρούς πολλοί από τους παλαιότερους αναφερόμαστε στην τεράστια διαφορά των σημερινών εντύπων σε σχέση με τα παλαιότερα, μάλιστα κάποια στιγμή σας είχα υποσχεθεί και μερικά άρθρα από το προσωπικό μου αρχείο (περιοδικών, όχι άρθρων, μην μπερδευτεί κανείς).

Ξεφυλλίζοντας απόψε τα όνειρά μου

να περάσει όπως-όπως η βραδιά μου

στο δικό σου το εξώφυλλο σταμάτησα

και θυμήθηκα ένα Pantah που αγάπησα

Χωρίς πολλά λόγια και φιοριτούρες (και πριν τα συγκεκριμένα τα παραδώσω σε φίλο που πιστεύω πως θα τα αξιοποιήσει περισσότερο από όσο εγώ), ιδού κύριοι, ένα από τα καλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας που κυκλοφόρησε:

sigma3AC0rhoomegasigmaeta_zpsf68a7d63.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Από το συγκεκριμένο τεύχος θα δείτε πως γινόταν τότε τα συγκριτικά τέστ (και θα πάρετε και μια γεύση πυκνογραμμένων και χωρίς διαφημίσεις σελίδων γεμάτων πληροφόρηση).

Πάμε λοιπόν:

sigma3AC0rhoomegasigmaeta0002_zps9a77e01f.jpg

sigma3AC0rhoomegasigmaeta0003_zps798cc702.jpg

sigma3AC0rhoomegasigmaeta_zps0d64ed64.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε μου σε ευχαριστωω για το πολυτιμο υλικο και οντως εχουν αλλαξει πολλα!

αν μπορεις ανεβασε κι αλλα για εμας τους νοσταλγους :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eχω το τευχος Μαρτιου του 1983 απο αυτο το περιοδικο...

Το βρηκα καπου στο σχολειο παλια και δεν το χρειαζονταν... αλλα και να το χρειαζονταν, σ εμενα παλι θα κατεληγε

Το ΣΚ που θα παω στο χωριο θα ανεβασω μερικες εικονες

Τροποποιήθηκε από τον panagiotis_enduro

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπράβο Παναγιώτη. Σε ποιον θα χαρίσεις τα τεύχη για να τον καθαρίσω με συνοπτικές διαδικασίες;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

sigma3AC0rhoomegasigmaeta0003_zps9fdc2d52.jpg

sigmaepsilonlambda37_zpsbf83bc2d.jpg

sigmaepsilonlambda38_zpscc285563.jpg

Τροποποιήθηκε από τον Παναγιώτης Κ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπράβο Παναγιώτη. Σε ποιον θα χαρίσεις τα τεύχη για να τον καθαρίσω με συνοπτικές διαδικασίες;

Γαμήλιο δώρο σε κάποιον που η κρεμάλα δεν φαίνεται να τον έπιασε και τώρα δηλώνει αυτόχειρ....................

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χημικη υπερτοφοδοτηση το 1982.. απο τοτε χρησημοποιουσαν το διοξειδιο αζωτο (ΝΟ2=νιτρο) απ οτι ψιλοκοιταξα αρχισε το '70 η πρωτη εφαρμογη...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διονύσης Χοιδας; Τι εκπληκτικός άνθρωπος! Τον διάβαζα στα drive, RnD και ignition. Πάντοτε όλοι μνημονεύάν την μοτοτεχνικη επιθεώρηση αλλά ποτέ δεν είχα δει απόσπασμα. Ευχαριστω Παναγιωτη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συγχαρητηρια Παναγιωτη για την προσφορα στον φιλοθεαμων κοινο!

Ως λατρης του κλασικου μου εδωσε σοβαρη τροφη.

Ειδικα για το ΧΖ550 το ξεκοκαλισα. Υπαρχει ενα σε γκαραζ φιλου ( μας ειχε κανει καποτε περηφανους καβαλαρηδες ) και χρονια τωρα λεμε να το βαλουμε σε σειρα... ( ηλεκτρικα θεματα )

Προσδοκω ανασταση νεκρων....

Χρειαζεται ενα ρετρο topic στο mybike!

Δωσε πνευματικη τροφη

Τροποποιήθηκε από τον harilaos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι να πώ...έχω ένα τεύχος 4 τροχών του 1986 που περιέχει παρουσίαση της Yamaha FZ400R.Περιττό να πώ πως το διαβάζω και το ξαναδιαβάζω.Μακάρι να είχα και άλλα τέτοια παλιά τεύχη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απορω κατι φορες διαβαζοντας παλια παριοδικα αυτοκινητου αλλα και μοτοσυκλετας οπως τωρα με τα αποσπασματα που εβαλε ο Παναγιωτης :

" Πως τοτε με λιγοτερα μεσα και πολυ λιγοτερη τεχνολογια απο υπολογιστες και ιντερνετ εφτιαχναν τοσο μεστα αρθρα?"

Βλεπεις διαγραμματα,οδηγους ρυθμισεων,συγκισεις......τα παντα πραγματικα και πολυ κατανοητα ακομα και για αυτον που δεν σκαμπαζει και πολλα.

Τωρα πετανε τις ιδιες σχεδον ατακες σε ολε τις δοκιμες τους....."αγωνιστκο στησιμο" ,"πολιτικο μηχανακι","καλες δυνατοτητες τουρισμου"......και πολλα αλλα ,βαζουν και στο τελος μιση σελιδα με τεχνικα χαρακτηριστικα και αν εισαι τυχερος καμμια δυναμομετρηση και σου λεει παρ΄το.

Παναγιωτη ειμαι σιγουρος εκανες πολυ χαρουμενο το φιλο σου.......... :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Την Μοτοτεχνική Επιθεώρηση την είδα για πρώτη φορά στο περίπτερο τα Χριστούγεννα του 1980. Το πήρα στα χέρια μου και το φυλλομέτρησα. Λίγες αλλά πυκνογραμμένες σελίδες, πολλή πληροφόρηση, ελάχιστες διαφημίσεις. Ακριβό σε σχέση με τα άλλα περιοδικά, αμφιταλαντεύτηκα για το αν θα έπρεπε να δώσω τις 75 δραχμές που έκανε. Στο εξώφυλλο είχε τα περιεχόμενα:

• Τα τσοπεροείδή
  • Τα αυτόματα στο συνεργείο
  • Γυροσκοπική οδήγηση
  • Test: Suzuki SP370 - Honda CM200T
  • Συστήματα ψεκασμού για μοτοσυκλέτες
  • Ανάρτηση Πρόλινκ
  • ΡΙΣΤΟΡΙΝ: Χάρλεϋ 750 WLA

Παρά τα πολλά για το γούστο μου τσοπεροθέματα, το πήρα για να δώ τί ήταν η γυροσκοπική οδήγηση και η Προλίνκ.

Αντί για διαφήμιση στο εσώφυλλο, βρήκα τον δισέλιδο πρόλογο που "μίλησε" στα θέλω μου:

sigma3AC0rhoomegasigmaeta_zps16d48046.jpg

sigma3AC0rhoomegasigmaeta0001_zps688aa179.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

48 σελίδες από το εξώφυλλο μέχρι το οπισθόφυλλο, χωρίς ούτε μία διαφήμιση, με λεπτομερείς αναλύσεις, διαγράμματα, σχεδιαγράμματα. Δεν ήταν απλά ένα ακόμη περιοδικό, ήταν εγκυκλοπαίδεια σε τεύχη.

Εκείνη την εποχή σπούδαζα στην Αγγλία και αγγάρευσα έναν κολλητό να έχει τον νου του στα περίπτερα, του έγραφα και γράμμα κάθε τέλος μήνα για να του το θυμίζω.

sigma3AC0rhoomegasigmaeta_zps9c4a2bad.jpg

sigma3AC0rhoomegasigmaeta_zpsf32a9feb.jpg

sigma3AC0rhoomegasigmaeta0001_zps0f97593f.jpg

sigma3AC0rhoomegasigmaeta0002_zps795264f3.jpg

Τόσο απλά, τόσο αναλυτικά, τόσο κατανοητά...................

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχω πεταξει στα σκουπιδια παρα πολλα τευχη του ΜΟΤΟ απο το 1990 και μετα

δεν ειχανε βεβαια τοσες λεπτομεριες

αλλα οταν καταλαβα τι μλκ εκανα εκλαιγα με μαυρο δακρυ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το άλλο θέμα που με είχε εντυπωσιάσει ήταν η παρουσίαση - ανάλυση του συστήματος prolink της Honda.

sigma3AC0rhoomegasigmaeta_zpsdbab2327.jpg

Prolink2_zps74aa2faf.jpg

Prolink3_zps59140277.jpg

Prolink4_zps20ad5d8d.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απορω κατι φορες διαβαζοντας παλια παριοδικα αυτοκινητου αλλα και μοτοσυκλετας οπως τωρα με τα αποσπασματα που εβαλε ο Παναγιωτης :

" Πως τοτε με λιγοτερα μεσα και πολυ λιγοτερη τεχνολογια απο υπολογιστες και ιντερνετ εφτιαχναν τοσο μεστα αρθρα?"

Βλεπεις διαγραμματα,οδηγους ρυθμισεων,συγκισεις......τα παντα πραγματικα και πολυ κατανοητα ακομα και για αυτον που δεν σκαμπαζει και πολλα.

Τωρα πετανε τις ιδιες σχεδον ατακες σε ολε τις δοκιμες τους....."αγωνιστκο στησιμο" ,"πολιτικο μηχανακι","καλες δυνατοτητες τουρισμου"......και πολλα αλλα ,βαζουν και στο τελος μιση σελιδα με τεχνικα χαρακτηριστικα και αν εισαι τυχερος καμμια δυναμομετρηση και σου λεει παρ΄το.

Παναγιωτη ειμαι σιγουρος εκανες πολυ χαρουμενο το φιλο σου.......... :_thumbsup:

Ναι, αλλα τοτε δεν ειχανε 72 δοσεις, 0% προκαταβολη...κοστιζαν σχεδον οσο μια γκαρσονιερα και ηταν επενδυση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα