Jump to content
Sign in to follow this  
omonk

XT 600

Recommended Posts

πριν 20 λεπτά, το μέλος costikos έγραψε:

To έχω ξαναπεί, υπάρχουν προϊόντα εταιριών όπως K&N, Dellorto, Keihin, Mikuni, WP τα οποία, όταν ο ευτυχής ιδιοκτήτης μάθει το μηχανάκι και ζητήσει το κάτι παραπάνω, είναι έτοιμα γα να λύσουν αυτό το θέμα 😉

Συμφωνώ ότι υπάρχουν έτοιμες δοκιμασμένες λύσεις, ως κάτοχος XR 400R το γνωρίζω από πρώτο χέρι, επίσης γνωρίζω και το κόστος που έχουν όλα αυτά τα καλούδια, το 2022 με τις τιμές που κοστίζουν όλα αυτά αγοράζεις άλλο 1 FMX, το 2012 που έκανα top end rebuild, έβαλα έμβολο high compression 11:1, βαλβίδες, και καδενα wiseco, ένα stage 2 hotcams εκκεντροφόρο και κόστισαν κάτι λιγότερο από 500 ευρώ από e-bay με ισοτιμία 1€=1,25$ χωρίς τελωνεία τότε…

Αν τα αγόραζα από δω θα πλήρωνα +250€ αεριτζίδικα λεφτά.

Σημερα αυτού του είδους οι βελτιώσεις δεν έχουν νόημα, το δικό μου για να ολοκληρωθεί χρειάζεται ένα pumper carb και μια ολόσωμη εξάτμηση, δηλαδή 1 χιλιάρικο…

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 1 ώρα, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

FMX 650cc με 176 κιλά γεμάτο και 39,4 άλογα = ΤΡΙΤΑΦΟΣ και μάλιστα κοστοβόρο ΤΡΙΤΑΦΟΣ, 

Επειδη έχω XR400R με ίδιας αρχιτεκτονικής και τεχνολογίας μοτέρ (RFVC), για το έτος 2022 είναι πολύ παρωχημένη, ακόμα και τοτε που βγήκε ήταν… τα διαστήματα του σέρβις είναι πολύ στενά για μηχανή δρόμου και θα σε τσακίσουν αν πηγαίνεις συνεργείο λόγω εργατικών.

Καλυτερα να πας σε ένα ΧΤ660Χ που είναι και ψεκαστο.

Ψαξε να βρεις κάποιο σε ανεκτή κατάσταση, σίγουρα θα υπάρχει κάποιο εκεί έξω.

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να μην έχει γκάζι όπως προανέφερα... όπως και να χει πάντως, το xt660x απ' ό,τι έχω ακούσει βγαίνει στα 35kw και στα 35,3 όπου προφανώς υπάρχει πρόβλημα με το a2.

Επίσης ρε παιδιά, επειδή δεν έχω εμπειρία με μηχανές (παντελώς άσχετος), δεν θα ήταν καλό να αποφύγω το 660? Το λέω αυτό διότι έχω ακούσει ότι είναι νευρικό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 ώρες, το μέλος omonk έγραψε:

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να μην έχει γκάζι όπως προανέφερα...

Το λέω αυτό διότι έχω ακούσει ότι είναι νευρικό.

Το γκαζι θα το χρειαστείς όταν θα βγεις με 100 να προσπεράσεις, δεν είναι μόνο για σούζες και μπάντες, το 660 νευρικό? Για αρχή μπορεί να σου φανεί νευρικό αλλά σε μια βδομάδα το έχεις συνηθίσει, στην πραγματικοτητα δεν είναι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ ωραία τώρα, αν υποθέσουμε ότι θα ψαχτώ για xt660x, τι θα πρέπει να κοιτάξω;

Συγκεκριμένα: Χιλιόμετρα, χρονολογία, πιθανά συχνά προβλήματα που εμφανίζει το μοντέλο κλπ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 8 λεπτά, το μέλος omonk έγραψε:

Πολύ ωραία τώρα, αν υποθέσουμε ότι θα ψαχτώ για xt660x, τι θα πρέπει να κοιτάξω

Να.μην το πληρώσεις 2.000 παραπάνω απ όσα αξίζει. Το Χ ειδικά το βαράνε στην τιμή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 9 λεπτά, το μέλος costikos έγραψε:

Να.μην το πληρώσεις 2.000 παραπάνω απ όσα αξίζει. Το Χ ειδικά το βαράνε στην τιμή.

Το x συγκεκριμένα δεν υπάρχει κάτω απο 2,5-3k...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν ψάχνεις τη default επιλιγή που θέλουν περίπου όλοι, αυτά συμβαίνουν. Πρέπει να ανοίξεις τα κριτήρια, και σε κυβικά (προς τα κάτω) και σε στυλ , και σε κατασκευαστή (και δεν εννοω μεταχειρισμένο κινέζικο)

Ασχετο αλλά σήμερα είδα ενα 660R στο δρόμο """μετατροπή""" μοταρντ και είχε 17ρη μπροστά αλλά είχε αφήσει το 18ρη πίσω και ήταν αρκετά γελοίο.

Βάλε μας αγγελίες από car και σου λέμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 ώρες, το μέλος costikos έγραψε:

Αν ψάχνεις τη default επιλιγή που θέλουν περίπου όλοι, αυτά συμβαίνουν. Πρέπει να ανοίξεις τα κριτήρια, και σε κυβικά (προς τα κάτω) και σε στυλ , και σε κατασκευαστή (και δεν εννοω μεταχειρισμένο κινέζικο)

Ασχετο αλλά σήμερα είδα ενα 660R στο δρόμο """μετατροπή""" μοταρντ και είχε 17ρη μπροστά αλλά είχε αφήσει το 18ρη πίσω και ήταν αρκετά γελοίο.

Βάλε μας αγγελίες από car και σου λέμε.

Πολύ ωραία, ας πούμε αυτό: https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/326708282-yamaha-xt-660x

ή αυτό: https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/324230224-yamaha-xt-660x 

γενικά έχω δει διάφορα που μου κίνησαν την περιέργεια.

να άλλο ένα: https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/326213974-yamaha-xt-660x

σχολιάστε ελεύθερα 😉

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το ιδανικο για κατι καλο χωρις αφτερ (δε σε πολυνοιαζουν), πιστευω εναι τα 2.5κ πανω κατω, αναλογα την κατασταση.

με μια ματια που εριξα, υπαρχουν παρα πολλα, αλλα σε πιανει απελπισια με το που διαβασεις τις περιγραφες.

"δε γραφουν τπτ, η γραφουν 5 λεξεις και τα υπολοιπα απο τηλ" τι να πω πραγματικα. επιπεδο 0, δε τους νοιαζει να πουλησουν κατι σωστα...

τσπ, στο θεμα μας.

με βαση παντα τις φωτο+ περιγραφη ξεχωρισα καποια (δε γνωριζω τπτ για κανενα)

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/326089634-yamaha-xt-660x εχει σημαδια φθορας εξωτερικα=μεγαλη βαση για παζαρι, πολυ παζαρι.

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/326596778-yamaha-xt-660x παρομοια φαση

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/326244014-yamaha-xt-660x εχει γραψει σωστα οτι εχει γινει στο μοτο. αξιζει ελεγχος.

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/323233363-yamaha-xt-660x δεν γραφει τπτ, αλλα φενεται καλο

δε γνωριζω σιγουρα τις διαφορες σε ψαλιδι, πλαινα πλαστικα ντεποζιτου και φαναρι εμπρος.

ομως εχω την εντυπωση πως: τα μικρα πλαστικα ντεποζιτου, νεοτερο ψαλιδι και μικρο φαναρι εμπρος ειναι το 06+

τα 3 που εβαλες.

το 1ο μπλε-μαυρο, βαμμενο, powercommander (2005 εχουμε😀) κτλ, ξεχνα το θα μπλεξεις.

το 2ο, υγρο φρενου μαυρο, διακοπτες ξεθωριασμενοι, πτωση δεξια, σκουριασμενς βιδες. αστο για το τελος καλυτερα.

το 3ο, ανακατασκευη, βαμμενο, προγραμματα, εξατμιση, πινακιδα στραβη απο κατω κτλ αλλα ο γυφτος τη μανετα του συμπλεκτη δε την αλλαζει για 10ευρω, ξεχνα το καλυτερα.

Τροποποιήθηκε από τον noodles

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα 2 πρωτα που εχουν τη μαμα βαση πινακίδας θα τα κοιτουσα πρώτα και μετα τα άλλα 2, γενικά δειχνουν πως αγοράστηκαν απο ατομα που τα εχουν για τις μετακινησεις τους, οταν αρχιζει και μπαινει χερι πανω στο μηχανακι το πραγμα βρωμαει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 28/9/2022 at 6:57 ΜΜ, το μέλος costikos έγραψε:

δεν είπαμε οχι βαμένα και όχι πειραγμένα;

Σωστόςς

Βρήκα μία άλλη xt660x, η οποία φαίνεται πως είναι απείρακτη( βάση εξάτμισης μαμά, έχει καθρέπτες, δεν είναι βαμμένη, μαμά εξάτμιση κλπ.) σαν να βγήκε από το εργοστάσιο μεν, μεταχειρισμένη δε.

Προφανώς και έχετε πιο έμπειρο μάτι από μένα οπότε ξέρετε καλύτερα.

Όπως και να 'χει, δεν με απασχολεί τόσο η κατάσταση της μηχανής μιας και -απ' ό,τι μου έχετε πει εσείς- όσο πιο μαμά τόσο πιο καλά.

Αυτό που με απασχολεί είναι το γεγονός ότι η μηχανή είναι στους 48 ίππους και δεν ξέρω αν με καλύπτει το α2.

Μίλησα με την επιχείρηση που πουλάει τη μηχανή και μου είπαν ότι δεν ξέρουν τι ισχύει και ότι πρέπει να κάνω μόνο μου τις πράξεις και διάφορα τέτοια.

Επειδή έχω ψάξει και στο φόρουμ (άλλοι λένε ότι μπορείς άλλοι λένε ότι δεν μπορείς), έχω ψάξει και στο γνωστό site που έχει τις μηχανές που μπορεί κάποιος να οδηγήσει με α2 και εκεί λέει ότι μπορείς να οδηγήσεις το xt660x νόμιμα... παρ' όλα αυτά εξακολουθώ να μην είμαι σίγουρος και δεν μπορώ να αγοράσω μια μηχανή που δεν θα μπορέσω να οδηγήσω.

Πώς μπορώ να γνωρίζω λοιπόν εάν καλύπτομαι ή όχι τελικά;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 6 ώρες, το μέλος costikos έγραψε:

Στο site λέει πως δεν οδηγείται το tenere ενώ το xtx δεν το εχει καν...

Εδώ αντίθετα έχει το xtx και το tenere και λεει πως τα οδηγας κανονικά χωρίς περιοριστή: https://www.a2motorbikes.co.uk/yamaha-xt660x/

Πολύ μπέρδεμα πάντως με τα διπλώματα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ας ρωτήσω κάτι διαφορετικό, στο πρώτο σου πόστ ανέφερες ότι είσαι 23 και πας για Α2… πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να περιμένεις ώστε να κλείσεις τα 24 και να έχεις δικαίωμα να πας για δίπλωμα κατηγορίας Α..?

Τροποποιήθηκε από τον Tasos Meli

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 12 ώρες, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Ας ρωτήσω κάτι διαφορετικό, στο πρώτο σου πόστ ανέφερες ότι είσαι 23 και πας για Α2… πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να περιμένεις ώστε να κλείσεις τα 24 και να έχεις δικαίωμα να πας για δίπλωμα κατηγορίας Α..?

Θα χρειαστεί να περιμένω μέχρι τον Ιούνιο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ε κάνε βρε παιδί μια υπομονή ως τον Ιούνη και πάρε ένα Pegaso Strada να φχαριστηθείς μηχανή, μη φορτωθείς το Ημίμετρο για 10 μήνες που μένουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χωρίς πλάκα τώρα… οι 10 μήνες θα φύγουν αέρας μέχρι να βρεις ένα σωστό μηχανάκι, μην βιάζεσαι τώρα γιατί θα πάρεις μηχανή A2 και θα πληρώσεις και 2 φορές για δίπλωμα, ποιος έξυπνος σου είπε να βγάλεις A2 ενώ με τα ίδια χρήματα θα πας σε 10 μήνες για Α? Έχεις κάνει τα χαρτια σου? Πλήρωσες?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι δεν αντιλέγω, ούτως η άλλως δηλαδή θα πρέπει να περιμένω κάποιους μήνες γιατί ούτε μηχανή έχω όυτε και δίπλωμα όμως.

Δεν εχω ξεκινήσει καμία διαδικασία Τασο.

Το να περιμένω ένα χρόνο όμως εμένα μου φαίνεται αιώνας...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος omonk έγραψε:

Δεν εχω ξεκινήσει καμία διαδικασία

Ακόμα καλύτερα, μη κλαίς και τα λεφτά σου. Κάτσε και περίμενε 9 μήνες, και ξεκινάς διαδικασία. Με ετσι κι αλλιώς δε θα το παιρνες αμέσως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι 9 μήνες θα περάσουν αέρας… Υπάρχει μια πάγια τακτική από τις σχολές οδηγών, και προτείνουν σε όσους πάνε να βγάλουν δίπλωμα και δεν έχουν εμπειρία, να βγάζουν Α2 ενώ ηλικιακά μπορούν να βγάλουν Α, μη φας κανένα τέτοιο παραμύθι γιατί ψάχνουν για έξτρα μελλοντικούς πελάτες.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις,είναι να περιμένεις για το Α, ούτως ή άλλως τα ίδια χρήματα θα κοστίσει, επίσης και η μοτοσικλέτα που θα δώσεις εξετάσεις δεν έχει κάποια ουσιαστική διαφορά που να κάνει την εξέταση του Α2 πιο εύκολη διαδικασία.

Τωρα θα έρθει ο χειμώνας, κάθησε και μάθε 5 πράγματα για μηχανάκια, έχει αρκετό υλικό εδώ στο φόρουμ, ότι θέλεις μπορείς να το ρωτήσεις εδώ, αφού πάρεις μια ιδέα τι παίζει θα ξεκινήσεις μια έρευνα αγοράς και έχοντας ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα στο μυαλό σου, θα είσαι σε θέση να κανείς  ένα ξεσκαρτάρισμα στις αγγελίες, θα βρεις κάποια που θα σου αρέσουν και θα προβείς σε αγορά λίγο πριν βγάλεις δίπλωμα ή στη φάση που βγάζεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 34 λεπτά, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Οι 9 μήνες θα περάσουν αέρας… Υπάρχει μια πάγια τακτική από τις σχολές οδηγών, και προτείνουν σε όσους πάνε να βγάλουν δίπλωμα και δεν έχουν εμπειρία, να βγάζουν Α2 ενώ ηλικιακά μπορούν να βγάλουν Α, μη φας κανένα τέτοιο παραμύθι γιατί ψάχνουν για έξτρα μελλοντικούς πελάτες.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις,είναι να περιμένεις για το Α, ούτως ή άλλως τα ίδια χρήματα θα κοστίσει, επίσης και η μοτοσικλέτα που θα δώσεις εξετάσεις δεν έχει κάποια ουσιαστική διαφορά που να κάνει την εξέταση του Α2 πιο εύκολη διαδικασία.

Τωρα θα έρθει ο χειμώνας, κάθησε και μάθε 5 πράγματα για μηχανάκια, έχει αρκετό υλικό εδώ στο φόρουμ, ότι θέλεις μπορείς να το ρωτήσεις εδώ, αφού πάρεις μια ιδέα τι παίζει θα ξεκινήσεις μια έρευνα αγοράς και έχοντας ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα στο μυαλό σου, θα είσαι σε θέση να κανείς  ένα ξεσκαρτάρισμα στις αγγελίες, θα βρεις κάποια που θα σου αρέσουν και θα προβείς σε αγορά λίγο πριν βγάλεις δίπλωμα ή στη φάση που βγάζεις.

Πραγματικά το σκέφτομαι σοβαρά δεν ξερώ πολύ πιθανό και να το κάνω έτσι...

Τώρα σχετικά με το απεριόριστο, γίνεται να ξεκινήσω τη διαδικασία πριν να κλείσω τα 24 και να πάρω το δίπλωμα όταν κλείσω τα 24; Γιατί θα κέρδιζα πολύ χρόνο έτσι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 13 λεπτά, το μέλος omonk έγραψε:

Τώρα σχετικά με το απεριόριστο, γίνεται να ξεκινήσω τη διαδικασία πριν να κλείσω τα 24 και να πάρω το δίπλωμα όταν κλείσω τα 24; Γιατί θα κέρδιζα πολύ χρόνο έτσι.

Αυτό δεν το γνωρίζω, καλύτερα να ρωτήσεις μια σχολή οδηγών, εγώ στα πρότεινα όλα αυτά για να μην πετάξεις άδικα τα χρήματα σου, η απόφαση είναι δίκη σου φυσικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 λεπτά, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Αυτό δεν το γνωρίζω, καλύτερα να ρωτήσεις μια σχολή οδηγών, εγώ στα πρότεινα όλα αυτά για να μην πετάξεις άδικα τα χρήματα σου, η απόφαση είναι δίκη σου φυσικά.

Εννοείται και ευχαριστώ πάρα πολύ για την καθοδήγηση, πραγματικά το εκτιμώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα