Jump to content
Sign in to follow this  
giorgos.boun

Aprilia rs125 με gsxr 1000 μπροστινά

Recommended Posts

Είμαι στο ψάξιμο για μπροστινά καλάμια από gsxr1000 ή 600 (ακόμη καλυτερα) μαζί με δαγκάνα για να κάνω μετατροπή του μπροστινού στην μικρή μου αγάπη.

Το έχω ψάξει αρκετά και τα καλάμια μπαίνουν χωρίς καμία μοντα. Κρατάω τον σταυρό, ζάντα και δισκοπλακα. Το μόνο που πρέπει να αλλάξω είναι αποστάτες για τον τροχό και αποστάτες για την δαγκάνα.

1-2 ερωτήσεις για κάποιον που γνωρίζει. 
δαγκανα από ποιο μοντέλο είναι καλύτερη; Ταιριάζει από σουζουκι μαύρη και χρυσή, από zx6r και γιαμαχα r6-r1. Πάνω κάτω τις βρίσκω στο 70αρι όλες και παρόμοια κατάσταση.

Μετά την μετατροπή θα πρέπει να φέρω την ανάρτηση στα μέτρα μου. Φτάνει μόνο ελατήριο και λαδακι αλλαγή ή θελει και όλα τα σώθηκα του με αποτέλεσμα να ξεφευγει το κόστος;

Τι νούμερο ελατήριο φοράει και τι νομίζετε ότι θα πρέπει να βάλω; Το μικρότερο που βρίσκω είναι 8,5Ν.

νομιζω αυτά. Αν κάποιος γνωρίζει από αυτά τα περιφερειακά θα το εκτιμούσα. Αν θυμηθω κάτι άλλο θα ξανα ρωτήσω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Είσαι σίγουρος ότι μπαίνουν δίχως μοντα; Έχω δει από K8 1000 σε RS, αλλά ο τύπος έφτιαξε custom σταυρό.

facebook-1614272538234-67707497642074589

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι μπαίνουν κατευθείαν 50mm πάνω και 54mm κάτω. Δεν μπαίνουν δλδ από όλα τα μοντέλα. K8 δεν μπαίνει κατευθείαν, (πάλι μπαίνει με δαχτυλίδι αλλά δεν μπαινεις στην διαδικασία) νομίζω είναι 53mm κάτω. Η μόνη μοντα που πρέπει να γίνει είναι κάτω για να μπει ο τροχός του απριλια.

https://www.apriliaforum.com/forums/showthread.php?188697-NEW-super-front-end/page4

Τροποποιήθηκε από τον giorgos.boun

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 10 λεπτά, το μέλος The Dread Rider έγραψε:

Οκ, άμα το λένε και οι φορουμάδες, πάσο.

Ε ναι ρε φίλε. Παρθενογεννηση δεν υπάρχει. Ας είναι καλα οι φίλοι μας οι φορουμαδες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 40 λεπτά, το μέλος The Dread Rider έγραψε:

Είσαι σίγουρος ότι μπαίνουν δίχως μοντα; Έχω δει από K8 1000 σε RS, αλλά ο τύπος έφτιαξε custom σταυρό.

facebook-1614272538234-67707497642074589

Πιθανόν, εκτός από διαφορά στις διαμέτρους 54-50 που πιάνει τις μπότες, το μαμά να έχει και άλλη απόσταση από κέντρο πηρουνιού σε κέντρο πηρούνιου (δλδ πλάτος) ,οπότε ή έφτιαχνε άλλες πλάκες με το ζητούμενο πλάτος, ή έφτιαχνε αποστάτες για τον τροχό.

πριν 59 λεπτά, το μέλος giorgos.boun έγραψε:

Μετά την μετατροπή θα πρέπει να φέρω την ανάρτηση στα μέτρα μου. Φτάνει μόνο ελατήριο και λαδακι αλλαγή ή θελει και όλα τα σώθηκα του με αποτέλεσμα να ξεφευγει το κόστος;

To GSXR από το RS παίζει να έχουν και 80 κιλά διαφορά σε μάζα. Επομένως το μαμά ελατήριο και λάδι, είναι φτιαγμένα για να κρατάνε αυτά στα κιλά του GSXR και να αποσβένουν την μάζα αυτή. Στο RS είναι λογικό , το ελατήριο να είναι υπερβολικά σκληρό, οπότε και θα θέλει μαλακότερο. Αν μπει μαλακότερο ελατήριο, μετά δεν μπορεί να μείνουν οι αποσβέσεις για το σκληρό ελατήριο, θα πρέπει να μειωθούν, οπότε πας και σε πιο μικρό νούμερο λάδι.

Τώρα το πόσο και πόσο, αυτά μάλλον θα τα βρεις θεωρητικά -40 κιλά συνολικά τα ελατήρια και -5 νούμερο ιξώδες το λάδι. Ισως αλλάζοντας αποστάτη ελατηρίου βέβαια, να φέρεις το αποτέλεσμα sag εκεί που το θέλεις ή περίπου εκεί που το θέλεις, χωρίς να αλλάξεις ελατήριο. Η περίπτωση να κάνεις re-valving στον αποσβεστήρα, αντί να αλλάζεις λάδια ΝΟΜΙΖΩ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ είναι υπερβολή, αλλά ΑΝ ΔΕΙΣ ότι με κανένα λάδι δεν έρχεται, σειρά έχει αυτό.

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 6 λεπτά, το μέλος FlyingInADream έγραψε:

Πιθανόν, εκτός από διαφορά στις διαμέτρους 54-50 που πιάνει τις μπότες, το μαμά να έχει και άλλη απόσταση από κέντρο πηρουνιού σε κέντρο πηρούνιου (δλδ πλάτος) ,οπότε ή έφτιαχνε άλλες πλάκες με το ζητούμενο πλάτος, ή έφτιαχνε αποστάτες για τον τροχό.

To GSXR από το RS παίζει να έχουν και 80 κιλά διαφορά σε μάζα. Επομένως το μαμά ελατήριο και λάδι, είναι φτιαγμένα για να κρατάνε αυτά στα κιλά του GSXR και να αποσβένουν την μάζα αυτή. Στο RS είναι λογικό , το ελατήριο να είναι υπερβολικά σκληρό, οπότε και θα θέλει μαλακότερο. Αν μπει μαλακότερο ελατήριο, μετά δεν μπορεί να μείνουν οι αποσβέσεις για το σκληρό ελατήριο, θα πρέπει να μειωθούν, οπότε πας και σε πιο μικρό νούμερο λάδι.

Τώρα το πόσο και πόσο, αυτά μάλλον θα τα βρεις θεωρητικά -40 κιλά συνολικά τα ελατήρια και -5 νούμερο ιξώδες το λάδι. Ισως αλλάζοντας αποστάτη ελατηρίου βέβαια, να φέρεις το αποτέλεσμα sag εκεί που το θέλεις ή περίπου εκεί που το θέλεις, χωρίς να αλλάξεις ελατήριο. Η περίπτωση να κάνεις re-valving στον αποσβεστήρα, αντί να αλλάζεις λάδια ΝΟΜΙΖΩ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ είναι υπερβολή, αλλά ΑΝ ΔΕΙΣ ότι με κανένα λάδι δεν έρχεται, σειρά έχει αυτό.

Μπράβο ρε flying.

και εγώ το θεωρώ υπερβολή αλλά λεω να ρωτήσω κάποιον που ξερει 1-2 πράγματα παραπάνω. 
1 πράγμα δεν καταλαβα. 
οταν λες περίπου -40 κιλά συνολικά τα ελατήρια πως το κανεις πράξη στην επιλογή;

δλδ έχουμε ένα εύρος 8,5Ν με 12Ν με βήμα 0,5. Από το εργοστασιο είναι 10Ν. Για να πάω σε αυτό το -40 συνολικά τι επιλέγω; 
ε πες ρε αγόρι καμία ιδέα και για την δαγκάνα.

Η αγορά και η μετατροπή πιστεύω θα έχει τελειώσει άμεσα. Την άνοιξη με το που ανοίξει το πιστακι το θέλω έτοιμο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα 8.5Ν είναι -αν δεν κάνω λάθος- η δύναμη που θέλει, για να συμπιεστεί το ελατήριο 1mm δλδ δεν είναι στην πραγματικότητα καθαρό νούμερο δύναμης, είναι δύναμη/συμπίεση.

Βάζοντας το πηρούνι στο RS και καθιστός πάνω, βλέπεις ότι κάθεται π.χ. 10cm λάθος το sag. Αυτό θα συμβεί λόγω διαφοράς βάρους από το GSXR στο RS.

20 κιλά σε κάθε ελατήριο διαφορά, είναι 20*9.81=196Ν διαφορά. Για 10cm λάθος, δλδ 100mm λάθος στο sag αυτό μας κάνει ότι θέλεις 196/100=1.96Ν/mm λιγότερο μέγεθος στο ελατήριο από το GSXR ελατήριο.

Το παράδειγμα προσαρμόζεται ανάλογα των μετρήσεων διαφοράς βάρους και απόστασης sag που θα μετρήσεις. Και φυσικά η πράξη στο τέλος θα δείξει, μήπως θέλεις και παίξιμο με το ρυθμιστή προφόρτισης να έρθει ακριβώς εκεί που πρέπει.

ΕΔΙΤ: 80 κιλά διαφορά από μηχανή σε μηχανή, πάνε στο περίπου 40 κιλά μπροστά τροχό και 40 κιλά στο πίσω τροχό. Πίσω δεν αλλάζεις ανάρτηση, οπότε για αυτό υπολογίζω στο παράδειγμα 40 και όχι 80. Κι επειδή είναι 2 τα ελατήρια, πάνε 20 στο ένα, 20 στο άλλο.

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@giorgos.boun

Από τα μοντέλα που αναφέρεις για δαγκάνες, τα μισά φοράνε nissin και τα μισά Tokico. 

Εφόσον μιλάμε για ακτινικές δαγκάνες είναι παραπάνω από αρκετές για την μηχανή. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος giorgos.boun έγραψε:

Είμαι στο ψάξιμο για μπροστινά καλάμια από gsxr1000 ή 600 (ακόμη καλυτερα) μαζί με δαγκάνα για να κάνω μετατροπή του μπροστινού στην μικρή μου αγάπη.

Το έχω ψάξει αρκετά και τα καλάμια μπαίνουν χωρίς καμία μοντα. Κρατάω τον σταυρό, ζάντα και δισκοπλακα. Το μόνο που πρέπει να αλλάξω είναι αποστάτες για τον τροχό και αποστάτες για την δαγκάνα.

1-2 ερωτήσεις για κάποιον που γνωρίζει. 
δαγκανα από ποιο μοντέλο είναι καλύτερη; Ταιριάζει από σουζουκι μαύρη και χρυσή, από zx6r και γιαμαχα r6-r1. Πάνω κάτω τις βρίσκω στο 70αρι όλες και παρόμοια κατάσταση.

δαγκανες: απο 1000 k9+, απο r1 (αυτες με την κιτρινη βιδα στο πλαι, νομιζω το 05-06 τις εχει), και ακομα καλυτερα απο cbr 1000rr 2008+ (δυσκολα θα τις βρεις αυτες). 

θα δουλεψει σωστα τετοια αναρτηση και τετοιο φρενο σε τοσο μικρο μηχανακι?

απο μικροτερο 250-400αρι δεν ταιριαζει τπτ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος noodles έγραψε:

θα δουλεψει σωστα τετοια αναρτηση και τετοιο φρενο σε τοσο μικρο μηχανακι?

απο μικροτερο 250-400αρι δεν ταιριαζει τπτ?

Μπα τπτ. Το μόνο που ταιριάζει είναι από αυτά τα μοντέλα τις σουζουκι από το Aprilia rs250 που δεν τα βρίσκεις και μετά πάμε σε ohlins όπως στο Daytona που το πιο φθηνό ξεκινάει από 1500€ μτχ.

μια χαρά θα δουλέψει γιατί όχι; Αν την φέρεις στα μέτρα σου. Αυτό είναι βέβαια που φοβάμαι πιο πολύ να μην μπλέξω πολύ...

Για τα φρένα την μια μόνο δαγκάνα θα έχω με ένα δίσκο. Απλά επειδή είναι radial η μπότα αναγκαστικά αλλάζω. Και αυτή που φοράει τώρα είναι τετραπιστονη.

Ένα ακόμη άγχος να σου πω την αλήθεια το έχω γιατί όπως το έχω φέρει έχει τρομερά φρένα. Μην βάλω καμία βλακεία πάνω και δεν μαρεσουν.

ιδανικα θα ήθελα από τα ψιλό καινούργια Gsxr που φορούσαν κάποια brembo αλλά την βρίσκω αρκετά ακριβά.

Δεν θέλω να μου φτάσει η μοντα στα λεφτά όσο πήρα το μηχανακι μου φτάνει που έρχεται περίπου στα μισά...

πριν 1 ώρα, το μέλος ΓιωργοςΤΤ έγραψε:

@giorgos.boun

Από τα μοντέλα που αναφέρεις για δαγκάνες, τα μισά φοράνε nissin και τα μισά Tokico. 

Εφόσον μιλάμε για ακτινικές δαγκάνες είναι παραπάνω από αρκετές για την μηχανή. 

τι διαφορα εχουν οι radial απο τις αλλες? 

εγω ηξερα πως εκτος απο το πουλ μουρ ισως στην αισθηση. 

Αν εχει  τρομερη διαφορα στην δυναμη 2 δαγκανες απο την διαφορετικη εδραση τους δεν το ηξερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι ακτινικές λόγω έδρασης, έχουν μεγαλύτερη ακαμψία, άρα περισσότερη δύναμη πηγαίνει στα έμβολα, άρα καλύτερη αίσθηση. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιώργο, κοίταξες μήπως πετύχεις κάποιο μεταχειρισμένο setup στα στοκ καλάμια από κάποιο superteen bike?

Δε διαφωνώ ότι μπορείς να το κάνεις να δουλέψει, απλά θεωρώ ότι θα έχει πολύ ταλαιπωρία να δουλέψει σωστά από το Gixxer στα κιλά του RS.

Αν θες καινούριο υπάρχει η mupo, αλλά εκεί πας σε κόστος 1κ +

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 23 λεπτά, το μέλος The Dread Rider έγραψε:

Γιώργο, κοίταξες μήπως πετύχεις κάποιο μεταχειρισμένο setup στα στοκ καλάμια από κάποιο superteen bike?

Δε διαφωνώ ότι μπορείς να το κάνεις να δουλέψει, απλά θεωρώ ότι θα έχει πολύ ταλαιπωρία να δουλέψει σωστά από το Gixxer στα κιλά του RS.

Αν θες καινούριο υπάρχει η mupo, αλλά εκεί πας σε κόστος 1κ +

ναι εχω κοιταξει αλλα δυστυχως ή δεν υπαρχει ή ειναι πανακριβο 1κ+.

τετοια λεφτα δεν θελω να δωσω. Γυρω στα 500  ειναι κατι αποδεκτο για μενα. Αναλογισου και την αξια τις μηχανης ε? Δεν ειναι ολα το ιδιο. Αλλο 1κ σε ενα μηχανακι που αξιζει 1κ και αλλο 1κ σε ενα αλλο που αξιζει πολλαπλασιο. Ετσι το βλεπω εγω τουλαχιστον μπορει να ειναι και λαθος.

Την ταλαιπωρια την φοβαμαι και εγω αλλα ετσι οπως μιλησα με το μηχανουργιο που θα το κανει ολα ειναι αναστρεψιμα. Δεν μου κανει ή δεν μπορω να τα καταφερω οπως πρεπει, τα βγαζω και τα πουλαω.

Στην ουσια θα χασω τα λεφτα για τους αποστατες τα καινουργια ελατηρια και το fork oil.

Καπως ετσι το βλεπω και θα προχωρησω.

Τροποποιήθηκε από τον giorgos.boun

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα