Jump to content
Sign in to follow this  
μάθο...

256 χ.α.ω.........

Recommended Posts

Εγώ πάντως φίλε F.T.I., με τη δική μου κοπέλα όταν έφτασα τα 170-180, τρόμαξα απ' το πόσο γρήγορα πλησίαζε το τέλος του δρόμου και άφησα το γκάζι. Εννοείται ότι αν το κράταγα θα περνούσα τα 200 αρκετά άνετα. Όμως, τα 200 χαω δεν είναι ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση αστεία ταχύτητα. Σε ένα δευτερόλεπτο κάνεις 55,55 μέτρα, στα οποία 55,55 μέτρα μπορεί να συμβεί οτιδήποτε! Και αυτά για τους κλειστούς αυτοκινητοδρόμους, τα ακούω για πλάκα εγώ. Μέχρι και περιστέρι μπορεί να εμφανιστεί απ' το πουθενά και να δω μετά τι κάνουμε! Μόνο σε αεροσήραγγα θα ένοιωθα άνετα να κινούμαι με τέτοιες ταχύτητες!

Και όποιος νομίζει ότι κινείται άνετα με 200 και "τα έχει", καλύτερα να στρίψει λίγο το μυαλό του μέσα στο κεφάλι του και να σκεφτεί τι και τι μπορεί να σου συμβεί στη ζώνη των τριψήφιων ταχυτήτων.

Πέρυσι το καλοκαίρι τράκαρε ένα παιδί στην εθνική οδό με μία ηλίθια που έκανε αναστροφή (ναι, καλά ακούσατε, αναστροφή στην εθνική) και κόπηκε στα 2 το παλικάρι. Τα γεννητικά του όργανα βρέθηκαν αλλού. Κομμάτια το μάζευαν οι του ΕΚΑΒ. Και όταν λέω κόπηκε στα 2, το εννοώ 100%! (οδηγός-συνοδηγός του αυτοκινήτου επίσης νεκρές)

Καλές είναι οι τελικές, αλλά σε καμία πίστα αεροδρομίου, έτσι για την αίσθηση! Διαφορετικά, αναλαμβάνουμε το κόστος και το ρίσκο των ενεργειών μας! Το σέβομαι και το δέχομαι (πιθανότατα κάποια στιγμή θα το κάνω κι εγώ) αλλά μη λέμε και ότι τα 200 είναι αστεία ταχύτητα ενώ τα 250 είναι "έτσι κι έτσι"!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Σε καμιά περίπτωση δεν είπα ότι δεν παραμονεύει ο κίνδυνος και με 100 είναι αρκετά να πάθουμε κακό εγώ έγραψα με το σκεπτικό ότι τα 200 κάτω απ τις κατάλληλες συνθήκες και με το κατάλληλο μηχανάκι είναι αστείες στον αυτοκινητόδρομο αν προσέξεις σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα πάνε από 140 και πάνω ακόμα και κάτι κουβάδες εμείς πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει ανά πάσα στιγμή να μαντέψουμε τ μ@λ@κια ετοιμάζονται να κάνουν πάντα θέλει προσοχή

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οσες φορες ειχα συνθηκες τελικης (Εγνατια, autostrada) ημουν φορτωμενος και δικαβαλο.. :/

Ετσι εχω δει μεχρι 210 κοντερ,γυρω στα 200 πραγματικα..Ε,ποσο να εχει ακομα? αλλα 10? Μια χαρα ειναι,μου φτανουν! :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πλεον ακομα και τα αυτοκινητα κινουνται με ταχυτητες 180-200χιλ :angry:

Τα επικυνδηνα ειναι μεσα στην πολη ποιο πολυ εμενα γνωμη μου..

Καλα ποτε δεν τρεχω σε κεντρικο δρομο που εχει διαζωματα και ειναι πιθανο να περασει ο καθε καμενος :_zeppelin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:_rock-on: αλλά και πάλι είναι πολλά χλμ. Δεν το καταλαβαίνουμε διότι προοδευτικά εξοικειονόμαστε με τα πολλά χλμ/ώρα. Δες όμως τα τουτού. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν ξέρουν πως είναι τα πράγματα πάνω από τα 140 που ακόμα και για ένα μεσαίο ον-οφ (κι όχι στρητ που περιγράφεις) είναι μια ταχύτητα χαλαρού ταξιδιού ...

Το πρόβλημα λοιπόν σε ταχύτητες τέτοιες (220+) είναι - κατά την προσωπική μου γνώμη - ότι οι περισσότεροι άλλοι δεν μπορούν να καταλάβουν με ΠΟΣΑ πας. Έτσι δεν προσέχουν. Δεν μπορούν να προσέξουν διότι δεν γνωρίζουν - δεν μπορούν να εκτιμήσουν σωστά. Πόσο μάλλον όταν θα έρχεται κάτι με 250+. Προσωπικά μου έχει τύχει με αυτοκίνητο αρκετές φορές στη διαδρομή προς το Αρτεμίσιο. Καθότι ευαισθητοποιημένος τραβιόμουν στην άκρη αλλά και πάλι ήταν ασύλληπτο πως είναι δυνατόν να κινείται κανείς σε αυτήν την διαδρομή με σχεδόν διπλάσια ταχύτητα απ' ότι ένα γρήγορο ΙΧ (140 με 250).

:_thumbsup: +1000

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Σε καμιά περίπτωση δεν είπα ότι δεν παραμονεύει ο κίνδυνος και με 100 είναι αρκετά να πάθουμε κακό εγώ έγραψα με το σκεπτικό ότι τα 200 κάτω απ τις κατάλληλες συνθήκες και με το κατάλληλο μηχανάκι είναι αστείες στον αυτοκινητόδρομο αν προσέξεις σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα πάνε από 140 και πάνω ακόμα και κάτι κουβάδες εμείς πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει ανά πάσα στιγμή να μαντέψουμε τ μ@λ@κια ετοιμάζονται να κάνουν πάντα θέλει προσοχή

Έτσι έτσι. :_thumbsup:

Άλλωστε ανάλογα την μηχανή τα 200 είναι βαρετά. Και όποιος αμφιβάλει να τον πάω μια βόλτα.

Με το fazer τα 200+ ήταν επικίνδυνα γιατι η μηχανή δεν ήταν γι' αυτά τα χιλιόμετρα.

Με την BUSA χασμουριέσαι. :yawn::yawn::yawn:

Αυτό για ένα άπειρο οδηγό είναι σίγουρα πολύ επικίνδυνο.

Τροποποιήθηκε από τον BUSA MAKIS

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν νομίζω ότι θα με ενδιέφερε η τελική της μηχανής μου. Πιστεύω ότι ποτέ δεν θα με ενδιέφερε να την ανακαλύψω. :lac: Είναι ίσως το τελευταίο πράγμα που με ενδιαφέρει. :meeting:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμενα παντως με ενδιαφερει...και πολυ μαλιστα, αλλα παντα με προσοχη (οσο γινεται δλδ) και σε ανοιχτα κομματια χωρις αυτοκινητα :_thumbsup:

Το ρ6 στη ευθεια γραφει μεχρι και 280κατι και εχω σχεδον κοφτιασει την 6η στα 296, σε κατηφορα φυσικα...για να μην πω σε γκρεμο :P :2funny:

Βεβαια οταν το μετρησα με το Gps και ειδα 240 πραγματικα (στα 280 του κοντερ) εριξα πολυ κλαμα... :huh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Η Hayabusa είναι το μοναδικό όχημα απ' όσα είχα στην κατοχή μου που μετά από 3 χρόνια δεν έχω πιάσει την τελική.

Στο μαγικό νούμερο 300 όμως δεν θα μπορούσα να αντισταθώ . :D

Εμ τι τοχεις τοτε μωρε παιδουλιμ :_zeppelin::_zeppelin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και άντε να αντισταθείς στο γκάζι, με την περιέργεια τι γίνεται;;;

Έτσι κι εγώ σαν παιδί είδα τα 320 από Θεσσαλονίκη για Κατερίνη.!.

Μη βαράτε βρε, αφού τα είδα σε λέω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν λεω ειναι το ατιμο το γκαζι (αν το εχεις )γλυκα ,αλλα παλι συμφωνω οτι οι αλλοι γυρωμας δεν το καταλαβαινουν τι ειναι αυτο που πριν το δουν τους περασε.γι αυτο ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ.Καλα να περνατε :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σημερα εγραψα για πρωτη φορα 250 στο κοντερ στην αττικη οδο :_rock-on:

Δεν πολυσυγκινηθηκε το μοτορι παντως..ειχε και αλλο :_rock-on:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Δεν λεω ειναι το ατιμο το γκαζι (αν το εχεις )γλυκα ,αλλα παλι συμφωνω οτι οι αλλοι γυρωμας δεν το καταλαβαινουν τι ειναι αυτο που πριν το δουν τους περασε.γι αυτο ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ.

Kι εδω τιθεται το βασικοτατο ερωτημα Χρηστο.Και προς εσενα αλλά και προς ολους μας...Δηλαδη σε αυτες τις ταχυτητες δεν μάς καταλαβαινουν και θελουμε προσοχη...Γιατι δηλαδη και με 50 που πάμε και μάς καταλαβαινουν ΑΠΟΛΥΤΑ αλλά μας εχουν επίσης ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ αλλάζει τιποτα;Και δεν το φχαριστιομαστε κιολας; :_unsure:

(Μεταξυ σοβαρου & αστειου)... :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Δηλαδη σε αυτες τις ταχυτητες δεν μάς καταλαβαινουν και θελουμε προσοχη...Γιατι δηλαδη και με 50 που πάμε και μάς καταλαβαινουν ΑΠΟΛΥΤΑ αλλά μας εχουν επίσης ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ αλλάζει τιποτα;Και δεν το φχαριστιομαστε κιολας; :_unsure:

(Μεταξυ σοβαρου & αστειου)... :_thumbsup:

Βλέπεις τη μλκια του άλλου έγκαιρα και προλαβαίνεις να φρενάρεις ή να κάνεις ελιγμό αποφυγής. Ή έστω αν πέσεις (worst case scenario) οι επιπτώσεις είναι λιγότερες.

Αυτό προσπαθεί να πει ο psychod. Μια Hayabusa μπορεί να είναι σταθερότατη σαν όχημα στα 280 όμως ούτε τους νόμους της φυσικής καταρρίπτει, ούτε τους ανθρώπινους χρόνους αντίληψης-αντίδρασης βελτιώνει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Και άντε να αντισταθείς στο γκάζι, με την περιέργεια τι γίνεται;;;

Έτσι κι εγώ σαν παιδί είδα τα 320 από Θεσσαλονίκη για Κατερίνη.!.

Μη βαράτε βρε, αφού τα είδα σε λέω...

Παιδιά και'γω τα είδα....ήταν ακριβώς 320...

η κλήση για υπερβολική ταχύτητα.

:2funny::2funny::2funny::2funny:

:2funny::2funny::2funny::2funny:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εμενα παντως με ενδιαφερει...και πολυ μαλιστα, αλλα παντα με προσοχη (οσο γινεται δλδ) και σε ανοιχτα κομματια χωρις αυτοκινητα :_thumbsup:

Το ρ6 στη ευθεια γραφει μεχρι και 280κατι και εχω σχεδον κοφτιασει την 6η στα 296, σε κατηφορα φυσικα...για να μην πω σε γκρεμο :P :2funny:

Βεβαια οταν το μετρησα με το Gps και ειδα 240 πραγματικα (στα 280 του κοντερ) εριξα πολυ κλαμα... :huh:

Μα υποθέτω δηλαδή ότι και η δική μου κάπου τόσο θα πηγαίνει;

Να ρωτήσω κάτι άλλο: Γιατί εμπιστεύεστε τo GPS περισσότερο απ' το κοντέρ της μηχανής σας; Τα "πολιτικά" gps έχουν αρκετές αποκλίσεις και δεν νομίζω ότι είναι τόσο ακριβή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πριν 6-7 μήνες το προσπάθησα...έτσι για την τιμή των όπλων...

Σε ιδανικές συνθήκες, κατηφορίτσα, ξαπλωμένος πίσω από το μικρό φέρινγκ με κλειστούς μέχρι και τους καθρέπτες, είδα 272-273 στο ψηφιακό κοντέρ.... Ένας φίλος που ζυγίζει 65 κιλά :_zeppelin: σε παρόμοιες υπεριδανικές συνθήκες μου ανάφερε ότι είδε πάνω από 280 - τον πιστεύω γιατί δεν είναι παραμυθατζής...

Σε ευθεία που το προσπάθησα 1-2 φορές δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 263, αλλά είχα και λίγο κόντρα αέρα...

Υπολογίστε και μια απόκλιση κοντέρ γύρω στο 5% (τόσο το έχω υπολογίσει...) και έχουμε 260 πραγματικά χιλιόμετρα στην μια περίπτωση και 250 πραγματικά στην άλλη...εννοείται το μηχανάκι εντελώς "μαμά"...

Εντάξει, το έκανα, μου έφυγε η περιέργεια και δεν ξαναδοκίμασα από τότε...αν μου δοθεί καμμιά καλή ευκαιρία μπορεί να ξαναδοκιμάσω....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακούω για αστεία 170 κμ/h, ακούω για 200άρες που χασμουριέσαι, ακούω για 250 "έτσι κ έτσι", μέχρι και 320 άκουσα (είδα) εδώ μέσα!

Νοιώθω κάπως άβολα αλλά θα το πω...

εγώ είδα τελική 120 :_thumbsup: (με το innova) στην κατηφόρα του περιφεριακού από Αγιο Παύλο προς Τούμπα.Νομίζω οτι αν επέμενα λίγο ακόμα θα πήγαινε και άλλο αλλά... δεν είχα μπροστά μου άλλα 500 μέτρα άδειου δρόμου για να μπορέσω να σταματήσω αν τυχών συνέβαινε κάτι απρόοπτο...αλλά και η μηχανή, το πλαίσιο, οι καθρέπτες, ο αέρας....μου φώναζαν ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ Μ...ΚΑ!!

Τροποποιήθηκε από τον yiagt

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μήπως λέω μήπως έχει να κάνει με θέμα εγωισμού μιας και δεν είναι θέμα ικανοτήτων αλλά καθαρά θέμα πορτοφολιού κάτι σαν Ferrari ας πούμε όσο πιο καλό αμάξι τόσο πιο μικρό πουλάκι, ανάλογα και στις μηχανές όσο πιο μεγάλη τελική τόσο πιο μικρούλι ………… :whistling:

Σε αυτό το σημείο καλείτε ο γιατρός φαινόμενο psychod να δώσει εξηγήσεις. :yes::yes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Το κακό & επικίνδυνο είναι ότι το μάτι συνηθίζει να βλέπει και ο εγκέφαλος προσαρμόζεται εξαιρετικά γρήγορα σε κάθε νέα μικρή αύξηση της ταχύτητας με αποτέλεσμα μετά να φαίνεται αργό το προηγούμενο υψηλό ...

+1000 :_thumbsup:

Ακριβως αυτο κανω οταν ταξιδευω με την κοπελα μου για να μπορω να πηγαινω με την ταχυτητα που θελω. θελω να παω 130-150? Θα παω για 2 λεπτα με 170 μεχρι να αρχισει να ουρλιαζει και μετα τα 140 της φαινονται περιπατος. Στην περιπτωση που παω 140 εξ'αρχης θα γκρινιαζει να πεσω τουλαχιστον στα 120.

Δεν εχω πιασει τελικη στο fazer και ουτε με πολυκαιει αλλα το σιγουρο ειναι οτι καθε φορα που εχω ορεξη και υπαρχουν και οι καταλληλες συνθηκες το παω και λιγο ποιο πανω. Μεχρι στιγμης εχω ακουμπησει τα 210 στο κοντερ. Αλλα απο τα 190 αρχιζω και νιωθω ανασφαλεια...γιατρε λες αν παω με 245 τα 190 να μου φαινονται ψωμοτυρι? :_zeppelin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εσεις εχετε αντισταθει στην τελικη σας;... :blush2:

Ο αέρας αντιστέκεται όχι εγώ... :bash::bash::bash:

Εχω διακοσαρίσει μερικές φορές αλλά μέχρι εκεί. Όταν επιχειρήσω κατι τέτοιο:

http://www.youtube.com/watch?v=y2KrX02md3Y

θα δούμε πως είναι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μήπως λέω μήπως έχει να κάνει με θέμα εγωισμού μιας και δεν είναι θέμα ικανοτήτων αλλά καθαρά θέμα πορτοφολιού κάτι σαν Ferrari ας πούμε όσο πιο καλό αμάξι τόσο πιο μικρό πουλάκι, ανάλογα και στις μηχανές όσο πιο μεγάλη τελική τόσο πιο μικρούλι ………… :whistling:

Σε αυτό το σημείο καλείτε ο γιατρός φαινόμενο psychod να δώσει εξηγήσεις. :yes::yes:

Ευχαριστώ για την φιλοφρόνηση ... Μπορεί να υπάρχει και αυτή η διάσταση αν και γενικά πιστεύω ότι οι μοτοσυκλετιστές είναι - ως άτομα - πιο ... ασφαλή (έναντι του ανασφαλούς οδηγού αυτοκινήτου). Κατά συνέπεια, εκτιμώ ότι το μέγεθος του αυτ/του (σε όγκο κυρίως αλλά και σε τιμή, ταχύτητα, αεροτομή κλπ) αντισταθμίζει την ανασφάλεια που αισθάνεται ο οδηγός.

+1000 :_thumbsup:

Ακριβως αυτο κανω οταν ταξιδευω με την κοπελα μου για να μπορω να πηγαινω με την ταχυτητα που θελω. θελω να παω 130-150? Θα παω για 2 λεπτα με 170 μεχρι να αρχισει να ουρλιαζει και μετα τα 140 της φαινονται περιπατος. Στην περιπτωση που παω 140 εξ'αρχης θα γκρινιαζει να πεσω τουλαχιστον στα 120.

Δεν εχω πιασει τελικη στο fazer και ουτε με πολυκαιει αλλα το σιγουρο ειναι οτι καθε φορα που εχω ορεξη και υπαρχουν και οι καταλληλες συνθηκες το παω και λιγο ποιο πανω. Μεχρι στιγμης εχω ακουμπησει τα 210 στο κοντερ. Αλλα απο τα 190 αρχιζω και νιωθω ανασφαλεια...γιατρε λες αν παω με 245 τα 190 να μου φαινονται ψωμοτυρι? :_zeppelin:

:_rock-on::_rock-on:

Τροποποιήθηκε από τον psychod

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

286 κοντερισια (271 GPSισια) σε πολυ ελαφρια κατηφοριτσα... μεχρι που τελειωσε κ αρχισε να ανηφοριζει παλι η ζωη... 80 αισιοδοξα κιλα εγω, ανοιχτοι καθρεπτες, αναμενα φωτα xenon, απουσια πινακιδας, μετριο τανκμπαγκ(αρα χωρις σκυψιμο) και remus και DNA... Πετυχημενη συνταγη :2guns::2guns::2guns::2guns::2guns::2guns::2guns::2guns:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα