Jump to content

Recommended Posts

Λίγα χιλιόμετρα μετά  τον θυμήθηκα τον τύπο. Μποτιλιάρισμα, ο δρόμος δείχνει κλειστός, κανείς στο αντίθετο ρεύμα και το δικό μου ακίνητο. Προσεκτικά προσπερνάω τα αυτοκίνητα για να πάω προς το μπροστά μέρος της ουράς, ένας με FJR μου κάνει έντονα νόημα να σταματήσω. Παρκάρω δίπλα του, προσπαθώ να καταλάβω τι έργα κάνουν και τι είναι αυτό ο θόρυβος που ακούω.

Μου εξηγεί ότι έχει γίνει μεγάλο τρακάρισμα με μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητο, ο ήχος που ακούω είναι ελικόπτερο που έχει έρθει να πάρει τραυματίες ενώ μετά από δέκα λεπτά φτάνει και δεύτερο. Μου κόβονται τα πόδια. Όσο και να αποδέχεσαι τον κίνδυνο, όσο και να προσπαθείς να εξοικειωθείς με την θνητότητα, όταν το βλέπεις μπροστά σου είναι αλλιώς.

Υπάρχουν αρκετά ασθενοφόρα, έρχεται και το δεύτερο ελικόπτερο, τουλάχιστον δείχνει να υπάρχει οργάνωση παρά το πόσο μακριά βρισκόμαστε. Οι οδηγοί των αυτοκινήτων έχουν βγει από τα οχήματα, μια κυρία μου δείχνει ειδησεογραφική σελίδα που αναφέρει ότι οι μοτοσυκλέτες είναι δύο και συγκρούστηκαν με αυτοκίνητο που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση. Βουβαμάρα.

Κάποια στιγμή απομακρύνουν τους τραυματίες και ο δρόμος ανοίγει. Στ’ αριστερά μου βλέπω στο χαντάκι την μια μοτοσυκλέτα. Κράνη, σπασμένες μπαγκαζιέρες, ρούχα παντού. Γίνεται η καρδιά μου πέτρα. Για τα επόμενα χιλιόμετρα ζορίζομαι αρκετά, καθόλου δεν βοηθάνε και τα ατελείωτα έργα. Έχουν σκάψει ίσως και τριάντα χιλιόμετρα δρόμου, δεν καταλαβαίνω τον λόγο να το κάνεις όλο σε μια φάση. Έτσι για όλη αυτή την απόσταση οδηγούμε σε γδαρμένη άσφαλτο / χαλίκι 3Α / λάσπη / λακούβες, θέλει μεγάλη προσοχή με το φορτωμένο μηχανάκι και το θολωμένο μυαλό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

2 χρόνια πριν, στον Νορβηγικό Αρκτικό κύκλο, ένας τάρανδος πετάχτηκε στον δρόμο, το αυτοκίνητο μπροστά μου φρέναρε απότομα, εγώ φρέναρα απότομα, αλλά το αυτοκίνητο πίσω μου δεν φρέναρε απότομα με αποτέλεσμα να μου χτυπήσει την αριστερή πλαϊνή βαλίτσα σπάζοντας την και εκσφενδονίζοντας την καμιά 15αριά μέτρα μακρυά. Ελπίζω να έφαγες αυτόν τον τάρανδο! :tooth: :knife:

Τροποποιήθηκε από τον kpapageo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Χαχα το θυμάμαι το περιστατικό, ε ρε γαμώτο πολύ κρίμα που τότε δεν κατέγραψες αναλυτικότερα το ταξίδι σου και ας είχε άσχημο φινάλε με την βαλβίδα. Ελπίζω να το κάνεις αναλυτικότερα με το φετινό σας. :thumbsup: Μεγάλο θέμα οι τάρανδοι και για μένα στον αρκτικό της Φινλανδίας όμως.

(δεν βρήκα αρκετό χρόνο απόψε, θα ολοκληρώσω μόνο τις εκκρεμότητες του  Bodø.)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ημέρα 8η, 19/07/’19
Bodø (ΝΟ) – Å (NO) – Melbu (NO) – Sortland (NO), 315km

map.jpg

Ο λόγος που διάλεξα να μείνω στο Bodø είναι το ότι από εδώ φεύγουν τα καράβια για τα νησιά Lofoten, είναι αρκετά ξακουστός προορισμός, μέχρι και ο Καββαδίας τα έχει αναφέρει. Αποτελούν έναν από τους κύριους λόγους που ανέβηκα τόσο βόρεια, ευελπιστώ να είναι αντάξια των περιγραφών και των προσδοκιών.

Τελικά είναι της μοίρας μου το πολύ πρωινό ξύπνημα σ’ αυτό το ταξίδι, έξι και μισή είμαι στημένος στο λιμάνι. Είναι πιο φωτεινά σε σχέση με τα μεσάνυχτα, αλλά δεν το λες και τρελή διαφορά!

DSC01194.jpg

Με το που μπαίνω στα γκαράζ του πλοίου, ώπα δίπλα μου ένα GS με κίτρινο λουκέτο στα μπαγκάζια. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Γερμανό που με βοήθησε να δέσω την μηχανή στο καράβι από Δανία. Απίστευτο, μια ολόκληρη εβδομάδα μετά ξανασυναντιόμαστε. Θα μπορούσαν οι δρόμοι μας να είναι τόσο διαφορετικοί και όμως καταλήξαμε να παίρνουμε άγρια χαράματα το ίδιο δρομολόγιο.

Τον χαιρετώ χαρούμενος, με αναγνωρίζει αμέσως ‘the Greeeek!’ και με ρωτάει πώς είναι το κράνος, το θυμάται ο διάολος ότι έπεσε μπροστά του.

Συζητάμε για το ταξίδι μας και την απίστευτη τύχη του να πετυχαίνουμε διαρκώς καλοκαιρινό καιρό. Τελικά έχουμε ακολουθήσει σχετικά παρεμφερή πορεία, είχα όρεξη να πούμε κι άλλα, αλλά θέλει να κοιμηθεί λιγάκι, οπότε τον αφήνω και βγαίνω προς τα έξω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Η στεριά είναι πια μακριά μας.

DSC01195.jpg

DSC01197.jpg

Δεν θα μπορούσε να είναι Αιγαίο εδώ; Μια αλλαγή στη σημαία μόνο!

DSC01205-2.jpg

Άλλη μια περίσταση που θα ήθελα να  μπορούσα να της δώσω την φωτογραφία!

DSC01199-2.jpg

Πλέον διακρίνονται μπροστά τα νησιά, είναι σαν μυτερές κορυφές βουνών που βγαίνουν μέσα από τον Ατλαντικό. Πρώτη εικόνα εντυπωσιακή.

DSC01201-2.jpg


DSC01203.jpg

 

Είναι αρκετές ώρες η διαδρομή με το καράβι, πλέον όμως κοντεύουμε να πιάσουμε λιμάνι, να και χιόνι Ιούλιο μήνα ακριβώς δίπλα στη θάλασσα.

DSC01208-2.jpg

Αποβίβαση και νατος ο Στέφανος στα Lofoten. Για σήμερα δεν έχω συγκεκριμένο πλάνο, οι αποστάσεις είναι σχετικά μικρές, οπότε θέλω απλά να σουλατσάρω σταματώντας εδώ και εκεί, όπου μου τραβάει κάτι την προσοχή.

DSC01210.jpg

Έχουμε δέσει στο σχεδόν νοτιότερο άκρο του αρχιπελάγους, ωστόσο αποφασίζω να πάω ως το πραγματικό άκρο, ο λόγος είναι το όνομα το χωριού. Λέγεται απλά Å, με αυτό το κυκλάκι για κορώνα.

Στις παρυφές του υπάρχει και παραλιούλα με καταγάλανα νερά.

DSC01211.jpg

Κρίνοντας από τα αυτοκόλλητα, μάλλον δεν είμαι ο μόνος που εντυπωσιάστηκε από το όνομα.

DSC01213.jpg
 

Το κέντρο του χωριού είναι κάτι σαν διατηρητέο, δεν πολυεπιτρέπονται οχήματα. Εξερεύνηση με τα πόδια λοιπόν. Κόσμος βγάζει βόλτα τα σκυλάκια του, μια γκαλερί στο βάθος, όμορφα πράγματα.

DSC01219.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Βλέπω αυτό το κόκκινο καφέ, ωραίο θα ήταν ένα καφεδάκι στην λιακάδα τώρα.

DSC01214.jpg

Απ΄ έξω αποξηραίνουν ψάρια, σαν πλάσματα από 3.000 μέτρα βάθος είναι με τα στόματα έτσι ανοικτά.

DSC01215.jpg

Εντός του καφέ η διακόσμηση είναι ευχάριστη επίσης.

DSC01216.jpg

Μου ετοιμάζουν στο μπαρ τον καφέ και μου λένε ‘άστο πληρώνεις μετά, τα βρίσκουμε’. Το πόσο παραξενεύτηκα μάλλον ήταν εμφανές, ένας πελάτη δίπλα μου λέει ότι ‘Amazing, they are so sympatisch!’ Σε απ’ ευθείας μετάφραση στα ελληνικά αυτό θα σήμαινε ‘συμπαθητικός’, δεν είναι όμως δόκιμη φράση στα αγγλικά. Ωπ τον τσάκωσα, ‘συγγνώμη, μήπως είστε Ελβετός;’. Ψοφάει στα γέλια που τον κατάλαβα και επιμένει να με προσκαλέσει στο τραπέζι του απ’ έξω. Είναι ένα ζευγάρι από την Λουκέρνη (δηλαδή καμια ώρα από εδώ που μένω), γύρω στα 35 και έχουν αφήσει τις δουλειές τους για ένα εξάμηνο προκειμένου να ταξιδέψουν ως το Nordkapp. Με ποδήλατα. Ναι με ποδήλατα! Να σου πέφτει το σαγόνι. Όταν με το καλό φτάσουν θα επιστρέψουν με καράβι ως την Ολλανδία, όπου μένει κάποιος ποδηλάτης με τον οποίον γνωρίστηκαν στον δρόμο. Εντυπωσιακό! Σε ερώτηση περί τι τους λείπει περισσότερο η κοπέλα σχεδόν σπαρακτικά μου απαντάει ‘το μπανάκι μουυυ’.’

Τελειώνοντας τον καφέ, οι ποδηλάτες μου έχουν συστήσει τον αρχαίο φούρνο του χωριού ως κάτι που δεν πρέπει να χάσω. Άδικο δεν είχαν.

DSC01217.jpg

Και αν δεν πολυφαίνεται, η επιγραφή αυτή προειδοποιεί για το Kraken, το μυθικό τέρας που κατασπαράζει καράβια. Με την μπουνάτσα σήμερα είναι λιγότερο απειλητικό.

DSC01218.jpg

 

 

 

Επόμενος σταθμός η Reine.

DSC01221.jpg

Ψαροχώρι και εδώ, παραδόξως τα θαλασσινά στον ήλιο βρωμούσαν λιγότερο απ΄ ότι φανταζόμουν.

DSC01223.jpg

Ωραία εικόνα πάντως, λες και βλέπεις… αμπέλι σχεδόν.

DSC01222.jpg

Με το που παρκάρω στο κέντρο σταματά μια κοπέλα με F800GS δίπλα μου, όπως και όλοι τελικά έχει πάει στα ελληνικά νησιά και αναπολεί το πόσο πλάκα είχε να βολτάρεις με νοικιάρικο σκουτεράκι στην Κεφαλονιά.

Το χωριό έχει μερικά σοκάκια για περπάτημα, είναι η ώρα τέτοια όμως που οι περισσότεροι προτιμούν τους πάγκους για φαγητό.

DSC01224.jpg

DSC01225.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 25 λεπτά, το μέλος innova 04 έγραψε:

αυτη με το νοικιαρικο σκουτερ, πέτα την στο Κράκεν

Χαχα γιατί βρε Θανάση;:laugh::laugh:
Την πέτυχες στους Πετανούς; :wub:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 14 ώρες, το μέλος klab έγραψε:

Στέφανε ποιο ήταν το σκορ σου στα Lofoten; :_zeppelin:

 

 

Έκανα τέτοιο kill streak που ξεκλείδωσα naval strike

DSC01282.jpg

(όντως το πέτυχα αυτό, δεν είναι από το ιντέρνετ η φωτό)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μετά την έξοδο, επιγραφή ενημερώνει πως υπάρχει Drakkar, το γνωστό πλοίο με το οποίο οι Βίκινγκ διέσχιζαν τον Ατλαντικό αραγμένο στην δίπλα λίμνη. Απόσταση 1.5 χιλιόμετρο με την επιστροφή να είναι ανηφόρα. Μην έχοντας αυτό το δεδομένο υπ’ όψη έχω έρθει ως εδώ με παντελόνι cordura και μπότες. Ναι, ΟΚ, δεν έχω να σέρνω μπουφάν και κράνος (χύμα αφημένα στην μηχανή, I love Norway), αλλά και πάλι θα με φάει η ζέστη.

Η περιέργεια νικά, ανοίγω τα φερμουάρ του παντελονιού πιο ψηλά από σκισίματα σε φόρεμα αοιδού σε σκυλάδικο και ξεκινάω.

Στην πορεία υπάρχουν σημεία για τοξοβολία ή ρίψη τσεκουριού σε στόχο, σημεία για ιππασία, αλλά και μια καλύβα σιδηρουργού.

DSC01253.jpg

Σε αντίθεση με τους συναδέλφους του πιο πριν που θεωρητικά και μόνο μαγείρευαν, αυτός έχει όντως καμίνι και σφυρηλατεί πυρωμένο σίδερο, τον λυπήθηκα μες στην ζέστη. Από παρουσιαστικό όμως, είναι σίγουρα απόγονος των… προγόνων του.

DSC01255.jpg

Όχι δεν είναι αυτό το ντράκαρ, απλά έδειχνε όμορφο.

DSC01257.jpg

Το σκάφος καθ’ αυτό είναι σε κλίμακα 1:2, παρατηρώ ότι έχει κινητήρα Honda, ειρωνικό το ‘you meet the nicest people on a Honda’ αν σκεφτεί κανείς το ότι οι συγκεκριμένοι είναι γνωστοί ως βίαιοι κατακτητές.

DSC01258.jpg

Ένα πανύψηλο παλικάρι με ξανθιά γενειάδα μας λέει πώς αν μαζευτούμε έξι τουλάχιστον θα πάμε βόλτα στην λίμνη. Δεν είχα ιδέα ότι γίνεται αυτό, γαμώ.

Εν τέλει μαζευόμαστε, φοράμε σωσίβια και περιμένω να βάλει μπρος να κάνουμε ρομαντζάδα. Αμ δεν κατάλαβα καλά! Το μοτέρ υπάρχει για έκτακτη ανάγκη, η βόλτα κανονικά γίνεται με πανί. Αλλά σήμερα έχει νηνεμία, οπότε μια λύση μένει: Να τραβήξουμε κουπί! Ω ρε φίλε! Μα που να πάμε με αυτά τα κουπάκια; Να για ποιο λόγο απαιτούνται τουλάχιστον έξι άτομα για να ξεκινήσει η βόλτα.

DSC01259.jpg

Μας μοιράζει τα κουπιά και ξεκινάμε να κωπηλατούμε. Δίνει τον ρυθμό, ταυτόχρονα μας αναφέρει και ιστορικά στοιχεία για τις περιπέτειες των προγόνων του. Είναι κουραστικό, αλλά έχει την πλάκα του. Σύμφωνα με το GPS του η μεγαλύτερη ταχύτητα που πιάσαμε είναι 1.5 χιλιόμετρο την ώρα. Κανένα μισάωρο μετά επιστρέφουμε για να πάρουν σειρά οι επόμενοι.

DSC01260.jpg

Και τώρα ανάβαση ως το parking. Πρέπει να έχασα ένα κιλό σε ιδρώτα λόγω παντελονιού και μόνο. Κάποιοι πιο προνοητικοί έθαψαν το TDM τους κάτω από πράγματα και λογικά τριγυρνούσαν ανάλαφροι.

DSC01261.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το τριπάκι ‘γέφυρα από νησάκι σε νησάκι’ συνεχίζεται σταθερά, που και που τα βουνά βέβαια καλύπτουν με την σκιά τους το τοπίο.

DSC01262.jpg

Και επρόκειτο όντως για ψηλά βουνά, δεν σου πάει στο μυαλό ότι βρίσκεσαι σε νησάκια.

DSC01269.jpg


DSC01271.jpg


DSC01272.jpg


Η μάσκα του VFR πλέον έχει περιέλθει σε σιχαμένη κατάσταση από τα μυγάκια, υποθέτω ότι με τόσο περπάτημα βρωμάω το ίδιο.

DSC01273.jpg

 

Σιχτιρίζω την ώρα και την στιγμή που δεν πήρα μαγιώ, από γεμάτες παραλίες άλλο τίποτε.

DSC01263.jpg


DSC01264.jpg

 

Και τα χρώματα δεν τα λες πολύ μακριά από Ιόνιο.

DSC01266.jpg

 

 

 

DSC01268.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ημέρα 9η, 20/07/'19
Sortland (NO) – Andøya (NO) – Torsken (NO) – Brensholmen (NO) – Tromsø (NO) , 314km

map.jpg

Από το Sortland όπου βρίσκομαι έχω σκοπό να περάσω το βράδυ στο Tromsø που είναι η τελευταία πόλη του βορά. Ως εκεί φτάνει κανείς σχετικά εύκολα, μάλιστα παρότι είμαι ακόμη στα νησιά είναι εφικτό να περάσεις στην στεριά μέσω γεφυρών. Αλλά παρά είναι απλό αυτό το σχέδιο. Βλέπω στον χάρτη πως υπάρχουν ακτοπλοϊκές συνδέσεις στα βόρεια, αυτές θα μου επιτρέψουν να δω άλλα τρια νησιά και να κάνω και καλύτερη βόλτα. Μάλιστα επειδή τα δρομολόγια αυτά εκτελούνται μόνο καλοκαίρι και όχι τώρα που γράφω, το Google Maps δεν εμφανίζει την πορεία που ακολούθησα ως επιλογή, εξ’ ου και ο χάρτης από το TomTom.

Αναχώρηση λοιπόν με το Πολεμικό Ναυτικό να έχει δέσει κοντά στο σπίτι!
DSC01282.jpg

Μόνο ποδηλάτες συναντώ στο δρόμο μου, ξεκινούν νωρίς για να γλιτώσουν όση ζέστη γίνεται.

DSC01285.jpg

Επιτέλους καταφέρνω να φωτογραφίσω τις περίφημες νορβηγικές πινακίδες που προειδοποιούν για πέρασμα ταράνδου. Έχουν γίνει μέχρι και σουβενίρ αυτές οι πινακίδες, βέβαια μόνο την προειδοποίηση έχω δει μέχρι στιγμής και όχι τα ζώα καθ’ αυτά.
DSC01283.jpg


DSC01284.jpg

 

Εντοπίζω εναν υπερκυριλέ ξενώνα που διαφημίζει ότι σερβίρει πρωινό. Γιατί όχι; Χρόνος υπάρχει.

DSC01289.jpg

DSC01287.jpg

Σε μέρος που υπάρχει τζακούζι στην αυλή, το ‘γδύσιμο’ στον λογαριασμό είναι δεδομένο, τουλάχιστον ο ξενοδόχος μου δίνει συμβουλές για την διαδρομή: Είναι προτιμότερο κατά τα λεγόμενα του να κινηθώ από την δυτική ακτή αν με ενδιαφέρει το τοπίο. Χρόνο έχω μπόλικο, μιας και το καράβι φεύγει μεσημέρι, οπότε γιατί όχι;

DSC01288.jpg

Πόσα χρώματα στα λουλούδια. Και πόσο καμένος ο ουρανός.

DSC01290.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το έχω ήδη αναφέρει, από τα μέρη αυτά είναι σημαντικό να περνούν μεγάλα πλοία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μερικές φορές οι γέφυρες να έχουν μορφή ράμπας απογείωσης! Τα μικρά πιξελ στην κορυφή είναι μια παρέα με τουριστικά BMW.

DSC01292.jpg

Αναμνήσεις αλυκών Μεσολογγίου, να έρχονται και εδώ τα ΚΑΠΗ για ιαματικά μπάνια στην μούτελη; (ήτοι η λάσπη της λιμνοθάλασσας)

DSC01293.jpg

Απ’ ότι φαίνεται, οι νησιώτες δεν είναι ιδιαίτερα εφευρετικοί με τα ονόματα των χωριών, αρκεί ένα από τα πρώτα γράμματα της αλφαβήτας και πετάνε και ένα κυκλάκι κάπου εκεί γύρω να υπάρχει.

DSC01294.jpg

Πιάνοντας θάλασσα το τοπίο αγριεύει, η πρωινή συννεφιά βοηθάει στην μουνταμάρα. Όσο και να μας καλωσορίζει στο Voss η επιγραφή, δεν ανοίγει και η καρδιά σου!

DSC01295.jpg

Αμμουδεροί κολπίσκοι εδώ και εκεί με γαλανά νερά, η απόλυτη ερημιά.

DSC01298.jpg

Λες και δεν υπάρχει διάβρωση, τα βράχια παραμένουν πριονωτά ώσπου χάνονται στον ωκεανό.

DSC01296.jpg

DSC01300.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Συναντάω κάτι σαν μνημείο, από περιέργεια αποφασίζω να περπατήσω ως τον φάρο.

DSC01301.jpg

Η ησυχία δεν περιγράφεται. Κάτι μαύρα πουλιά πετούν, αυτά και το νερό.

DSC01307.jpg

Και απεραντοσύνη της θάλασσας.

DSC01308.jpg

Από αυτές τις ακτές ξεκινούσαν οι Βίκινγκ για την άγνωστη δύση μέσα σ’ ένα βαρκάκι λίγο μεγαλύτερο από το της χθεσινής μου κωπηλασίας, cojones όχι αστεία. Φίλε η επόμενη στεριά από εδώ ευθεία είναι η Γροιλανδία. Η οποία αυτή την στιγμή μάλλον είναι πιο κοντά από το πατρικό μου.

DSC01302.jpg

To Anchorage της Αλάσκα είναι επίσης σημαντικά πιο νότια από εμένα. Διάολε, ΠΟΥ είμαι;

DSC01309.jpg

Καθώς έχω αρχίσει να αγριεύομαι με προσεγγίζουν μερικά ντόπια πρόβατα, απ’ ότι φαίνεται δεν πολυφοβούνται τους ανθρώπους.

DSC01303.jpg

Δεν τους βλέπουν και συχνά θα μου πεις!

DSC01304.jpg

Λεπτομέρειες από την χλωρίδα της περιοχής. Δεν υπάρχει απλά γρασιδάκι, αλλά όλα αυτές οι πιο ιδιαίτερες πόες.

DSC01311.jpg

Ο ουρανός βαραίνει, ακόμη και τα σύννεφα μου φαίνονται απειλητικά.

DSC01312.jpg


DSC01313.jpg

 

Τούνελ λαξευμένα στο βράχο, ούτε τσιμέντο ούτε τίποτε. Σε ένα από αυτά έχω την πρώτη μου συνάντηση με τάρανδο. Το τεράστιο ζώο απλά κάθεται στην έξοδο του τούνελ αγέρωχο, απ’ ότι έμαθα το συνηθίζουν για να τους δροσίζει το ψυχρό ρεύμα αέρα. Εννοείται πώς αν τρακάρεις με τάρανδο λίγα πράγματα θα βρούνε να μαζέψουν, ακόμη και αν οδηγείς αυτοκίνητο.

DSC01314.jpg

Άλλο απρόσμενο: Διαστημικό Κέντρο, κοινοπραξία αρκετών ευρωπαϊκών χωρών. Τι άλλο θα βρω;

DSC01315.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...