Jump to content
ShapeshifterGR98

Απότομα σβησίματα - σκασίματα

Recommended Posts

Hello guys. Είχα αναφέρει αυτό το θέμα και πέρσι νομίζω. Κάποιες φορές όταν βρίσκομαι σε φανάρι με πρώτη και δεν ανοίγω καθόλου γκάζι (ρελαντί δηλαδή) όταν πρέπει να προχωρήσω και ανοίγω είτε αργά είτε λίγο πιο γρήγορα το γκάζι τότε το μηχανάκι σβήνει. Το ίδιο γίνεται όταν κινούμαι με αργή ταχύτητα και ξανανοίγω γκάζι (όταν πχ κόβω για να στρίψω κάπου ή όταν ελλατώνω ταχ/τα για να τσεκάρω κάναν δρόμο). Απλά ένα ξαφνικό σβήσιμο. Μερικές φορές ακούγεται και ένα σκάσιμο απο την εισαγωγή μπροστά όταν κατεβάζω ταχύτητα. Το πρόβλημα αυτό γίνεται σε 1η και 2α, κυρίως στην 1η. Ξέχασα να αναφέρω οτι το 90% των περιπτώσεων που θα γίνει το μοτέρ έχει πιο χαμηλό ρελαντί απο το κανονικό.

Η ένδειξη του FI δεν έχει ανάψει ποτέ και το μηχανάκι δεν υπολειτουργεί να πω οτι έχει μειωμένη απόδοση. Αυτό γίνεται εδω και χρόνια απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να το πρωτοδηγάει το Address...ο πατέρας μου το λέει "φτέρνισμα injection" (δεν ξέρω αμα είναι όντως όρος αυτός). Το κάνουνε γενικά αυτό τα μηχανάκια με Injection η μόνο το δικό μου το έχει αυτό το θέμα; 

Τροποποιήθηκε από τον ShapeshifterGR98

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μήπως ήρθε η ώρα να πας σε ένα επόμενο μηχανάκι? Και στο λέει και το ίδιο με αυτό τον τρόπο?

οσο για το θέμα σου, δεν έχω ιδέα....

καλημερα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν ειναι κομπλε απο σερβις βρες μια ηλεκτρονική και βαλε την πανω να τσεκάρεις. Για ρεύματα μου κάνει 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@koukou άμα ήτανε σε κάθε πρόβλημα που έβγαζε κάτι να το αλλάζαμε τότε θα είχα αλλάξει μηχανάκι 5 φορές, αυτοκίνητο θα είχαμε αλλάξει 4 φορές κλπ κλπ...δεν είναι λύση, επειδή κάθεται και κάνει τέτοια κόλπα...κάποιος τρόπος θα υπάρχει να φτιαχτεί...

@NIK_PAP_01 Ίσως γιατί όποτε το κάνει αυτό (ή παραλίγο να σβήνει ξέρω γω) τα φώτα χαμηλώνουνε στο τέρμα και τελικά σβήνουνε μαζί με το μοτέρ

Καλημέρα σας

Τροποποιήθηκε από τον ShapeshifterGR98

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 λεπτά, το μέλος Gouky7 έγραψε:

Μηπως ειναι αλλεργικο το φτερνισμα λογω εποχης; Ριξε κανα Xozal στο επομενο γεμισμα

Δεν εχω Xozal έχω λίγο Flixotide για τα αλλεργικά και λίγο Aerius. Λες να δω βελτίωση; xD

Όχι σοβαρά τώρα "φτέρνισμα injection" το είδα και σε κάτι ακόμα φόρουμ στο internet. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις μπουζί (σε αυτό όμως που λέει ο κατασκευαστής και όχι αυτό που λέει ο μαστρομπάμπης) και να ρίξεις κανένα καθαριστικό τροφοδοσίας μέσα στο ντεπόζιτο;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το μπουζί αλλάχτηκε πριν 1 μήνα περίπου και είναι απο αυτό που ορίζει η Suzuki στο manual. Έχει βίδα για ρελαντί πάνω στο σώμα ψεκασμού αλλά θα το κάνω αύριο πρωί άμα είναι να έχει φως έξω. Θα ενημερώσω αύριο άμα είδα διαφορά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ρελαντί έκανε δουλειά τελικά. Η βίδα είναι πάνω στο σώμα ψεκασμού την γύρισα λιγάκι ίσα ίσα να ανεβάσει 200-200κατι στροφές περίπου λίγο παραπάνω απο το στοκ (στο manual λέει οτι είναι 1400κατι το ρελαντί στο Address άρα τώρα είναι περίπου 1600κατι). Τα σβησίματα φύγανε για σήμερα συν οτι ή μου φαίνεται ή παίρνει λίγο καλύτερα τις ταχύτητες. Μπορεί να είναι όμως η ιδέα μου αυτό εδω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορεί όντως απλά να έπεσε και να πήγε ξανά στα φυσιολογικά του με την ρύθμιση αυτή. Τα προβλήματα πάντως πλέον είναι εξαφανιζόλ. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είναι πολύ καλή μαγκιά να υπάρχει αυτή η βίδα ρύθμισης ρελαντί.

Πχ οι ηλίθιοι της yamaha δεν έχουν στο ybr και θα ήθελα να έχει επειδή το τελευταίο διάστημα έχει πέσει το ρελαντί και κάνει αρκετά "τσαφ" τη μέρα (κ έχει αυξηθεί κ η κατανάλωση κ θέλω να βρω χρόνο να ασχοληθώ).

Σαφώς κ δε θα ακολουθήσω τη συμβουλή του συνεργείου να γεμίσω με racing γιατί θα γελάνε και οι πέτρες (που βασικά γελάνε γιατί πάντα καίει Vpower 97 αρα)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμένα πάλι για να ρυθμίζεις το ρελαντί το έχει πάνω στο σώμα ψεκασμού. Τώρα στο YBR δεν ξέρω αλλά σίγουρα κάποιος τρόπος θα υπάρχει πιστεύω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα