Jump to content
luc

Δίπλωμα Α2 και κράξιμο (incoming)

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Απο τα 18 μου είχα δίπλωμα για αυτοκίνητο και για μηχανή εως 125κ.εκ Α1, (btw είμαι 24) απο εκείνη την ημέρα ακόμη οδηγάω.
Δυστηχώς είμαι υπερ γκαντέμης δίότι δεν με πιάνει η επέκταση διπλώματος χωρίς εξετάσεις απο Α1->Α2 διότι το έβγαλα τον Φεβρουάριο του 2013 (και όχι μέχρι 1/1/2013 όπως ορίζεται για επέκταση χωρίς εξετάσεις).

Πούλησα το CBF 125 που οδηγούσα και ανέβηκα ομαλά σε κάτι που είναι λίγο πιο δυνατό, kawasaki ninja 250r.

Για υπερ-κάκιστη μου τύχη πήγα σήμερα και κανόνισα για δίπλωμα και μου είπαν οτι υπάρχει περίπτωση να δώσω εξετάσεις μετα το Πάσχα (μας γ@@@σαν).

Ερωτώ λοιπόν, με ασφάλεια, το δίπλωμα μου (που έχω τώρα) και καρτέλα εκπαίδευσης απο τη σχολή οδήγησης, σε περίπτωση που με σταματήσει αστυνομία τι κάνουμε? Δείχνω τα χαρτιά και κάνω τον αλέκο για το δίπλωμα και λέω οτι δε το χω πάνω μου?

Περι ασφαλιστικής τί γίνεται? Είμαι σχεδόν σίγουρος οτι τα γκαφρά στα παίρνουν και στο δίνουν το χαρτί, αλλα σε περίπτωση ατυχήματος δε σε καλύπτουν.

Και επειδή ο διάολος μια φορά σπάει το ποδάρι του σε στιγμή που θα είσαι υπερ-γκαντέμης, αναρωτιέμαι - μήπως να το κλειδώσω στο γκαράζ μέχρι να βγεί το δίπλωμα? ( αντε καλα μαμακα - αυτό να κάνεις (??) ).

Η βλακεία είναι οτι το χρειάζομαι για καθημερινές μετακινήσεις στη πόλη.

Γνώμες και σχετικές εμπειρίας με την παρούσα νομοθεσία σε ημι-αδιπλώματους?

Τροποποιήθηκε από τον luc

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αν έχεις δίπλωμα Α1 με μοτό κατηγορίας πάνω από Α1 ,ό,τι και να γίνει είναι σαν μην έχεις δίπλωμα ..που δεν έχεις δηλαδή μην κοροιδευόμαστε κιόλας.

Οπότε μέχρι τότε Peugeot 2, λεωφορείο ,ή βάνεις μπρος το μοτόρι βαράς 2-3 προσευχές και ρολλάρεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπαρχει περιπτωση να σε πουμε εμεις "οχι, δεν κανει να οδηγεις με αυτο το διπλωμα" και εσυ να μην οδηγησεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν σε σταματήσουν με Α1 και το ninja, ουσιαστικά είναι σαν να μην έχεις δίπλωμα. Πάει αυτό.

In other news, αφού είσαι 24, 4 χρόνια τώρα τι περίμενες και δεν έκανες ανανέωση σε Α2; 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 22 λεπτά, το μέλος The Dread Rider έγραψε:

Αν σε σταματήσουν με Α1 και το ninja, ουσιαστικά είναι σαν να μην έχεις δίπλωμα. Πάει αυτό.

In other news, αφού είσαι 24, 4 χρόνια τώρα τι περίμενες και δεν έκανες ανανέωση σε Α2; 

Δέν είχα σκοπό να ανέβω κατηγορία.

πριν 29 λεπτά, το μέλος Verbal Kint έγραψε:

Υπαρχει περιπτωση να σε πουμε εμεις "οχι, δεν κανει να οδηγεις με αυτο το διπλωμα" και εσυ να μην οδηγησεις?

Όχι, απλώς εάν κάποιος γνωρίζει απο πρώτο χέρι συνέπειες με δικαιοσύνη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συνέπεις δικαιοσύνης, είναι ότι αν χτυπήσεις κάποιον, τα πληρώνεις ΟΛΑ από την τσέπη σου. Η ασφαλιστική θα πει, δεν σε πληρώνω γιατί δεν είχες δίπλωμα.

Επισκευές στο όχημά του, ιατρικά έξοδα αν τον τραυματίσεις, ακόμα και μέρες εργασίας που θα χάσει εξαιτίας σου, αν σε πάει αγωγή και την κερδίσει, ΟΛΑ εσύ.

Έτσι για να ξέρεις μια εισαγωγή σε ιδιωτικό νοσοκομείο για εξαγωγή σκωληκοειδίτη, πάει για πλάκα 6.000 (έξι χιλιάδες) μέχρι 10.000 (δέκα χιλιάδες) ευρώ. Φαντάσου να χτυπήσεις κάποιον, και να θέλει 2 μήνες νοσηλεία (30-60 ευρώ η μέρα, ΜΟΝΟ το κρεβάτι στο νοσοκομείο, ΧΩΡΙΑ η εγχείριση, τα ιατρικά έξοδα κ.ο.κ.)

Βγάλε δίπλωμα για την μηχανή ΧΘΕΣ. Μέχρι τότε, ΜΗΝ οδηγείς.

Όλα αυτά, ΣΥΝ τα προστίματα της τροχαίας (που αν έχεις μυαλό, μάλλον μέχρι εδώ πρέπει να έχεις καταλάβει, ότι είναι το λιγότερο που σε νοιάζει το πρόστιμο της τροχαίας....)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 5 λεπτά, το μέλος FlyingInADream έγραψε:

Συνέπεις δικαιοσύνης, είναι ότι αν χτυπήσεις κάποιον, τα πληρώνεις ΟΛΑ από την τσέπη σου. Η ασφαλιστική θα πει, δεν σε πληρώνω γιατί δεν είχες δίπλωμα.

Επισκευές στο όχημά του, ιατρικά έξοδα αν τον τραυματίσεις, ακόμα και μέρες εργασίας που θα χάσει εξαιτίας σου, αν σε πάει αγωγή και την κερδίσει, ΟΛΑ εσύ.

Έτσι για να ξέρεις μια εισαγωγή σε ιδιωτικό νοσοκομείο για εξαγωγή σκωληκοειδίτη, πάει για πλάκα 6.000 (έξι χιλιάδες) μέχρι 10.000 (δέκα χιλιάδες) ευρώ. Φαντάσου να χτυπήσεις κάποιον, και να θέλει 2 μήνες νοσηλεία (30-60 ευρώ η μέρα, ΜΟΝΟ το κρεβάτι στο νοσοκομείο, ΧΩΡΙΑ η εγχείριση, τα ιατρικά έξοδα κ.ο.κ.)

Βγάλε δίπλωμα για την μηχανή ΧΘΕΣ. Μέχρι τότε, ΜΗΝ οδηγείς.

Όλα αυτά, ΣΥΝ τα προστίματα της τροχαίας (που αν έχεις μυαλό, μάλλον μέχρι εδώ πρέπει να έχεις καταλάβει, ότι είναι το λιγότερο που σε νοιάζει το πρόστιμο της τροχαίας....)

Ας ελπίσω να βγεί η κάρτα μου γρήγορα και να βρεθούν εξεταστές πριν το πάσχα (Y)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελικά βρέθηκε άκρη, έσταξα ενα 50ευρω σε άνρθωπο για να το τρέξει και να δώσω δίπλωμα την τετάρτη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή δεν το διευκρινίζεις κάπου και αφού είσαι 24, πας για απεριόριστο, έτσι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 15 λεπτά, το μέλος Nihil004 έγραψε:

24 γίνομαι στις 30 Μαϊου.
Εφόσον δεν έχω σκοπό να ανέβω κατηγορία θα πάω για Α2 προς το παρόν.

Εάν θελήσω σε κάποια χρόνια ξαναδίνω για Α δεν με πειράζει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 ώρες, το μέλος Nihil004 έγραψε:

Για απεριόριστο μπορείς να ξεκινήσεις μαθήματα 2 χρόνια αφού πάρεις το Α2.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 λεπτά, το μέλος ΤάκηςΜπ έγραψε:

Θα πετάξεις 200 ευρώ για να μην περιμένεις 2 μήνες;

εγω θα ελεγα θα πεταξει 200 ευρω για να μην οδηγαει αλλους δυο μηνες χωρις διπλωμα

πρωτον φιλε...

αν σε σταματησει η αστυνομια ειναι σαν να μην εχεις διπλωμα . 200euro και μηνυση .

εστω οτι θα πεις δεν το εχεις μαζι σου, υπαρχουν 3 περιπτωσεις:

α) να το τσεκαρουν επι τοπου ( ω ναι γινεται) και να σε πανε κανα αυτοφωρο απο το πουθενα και 

β) να σου κοψουν 20 ευρω οτι δεν το εχεις μαζι σου και να το τσεκαρουν εκ των υστερων ( παλι μηνυση)

γ) να εισαι τυχερος και να μην ασχοληθουν.

δευτερον

αν (χτυπα ξυλο) εμπλακεις σε τροχαιο την πατησες. τι θα γινει? 

η ασφαλιστικη σου ή θα αποζημιωσει τον αλλον και θα κυνηγησει εσενα μετα ή απλα δεν θα αοζημιωσει και θα τα βαλεις απο τσεπη σου.

εν κατακλειδι 

δε νομιζω κανεις απο δω μεσα να σου πει 《 οδηγα μωρε , κλαιν μαιν》 .

αξιζουν λοιπον ολα τα παρων το ρισκο? δε νομιζω.. βρες καποια αλλη λυση..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 λεπτά, το μέλος ΤάκηςΜπ έγραψε:

περιμένεις=δεν οδηγάς

καταλαβα τι εννοουσες απλα εγραψα τι πιστευω εγω οτι σκεφτεται ο φιλος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος ΤάκηςΜπ έγραψε:

Θα πετάξεις 200 ευρώ για να μην περιμένεις 2 μήνες;

ναι γιατί έχω το μηχανάκι μου και κάθεται και δε με πειράζει όταν και αν αποφασίσω να ανέβω σε 600-1000 να ξαναδώσω άλλα τόσα.

πριν 1 ώρα, το μέλος spiros!!! έγραψε:

εγω θα ελεγα θα πεταξει 200 ευρω για να μην οδηγαει αλλους δυο μηνες χωρις διπλωμα

πρωτον φιλε...

αν σε σταματησει η αστυνομια ειναι σαν να μην εχεις διπλωμα . 200euro και μηνυση .

εστω οτι θα πεις δεν το εχεις μαζι σου, υπαρχουν 3 περιπτωσεις:

α) να το τσεκαρουν επι τοπου ( ω ναι γινεται) και να σε πανε κανα αυτοφωρο απο το πουθενα και 

β) να σου κοψουν 20 ευρω οτι δεν το εχεις μαζι σου και να το τσεκαρουν εκ των υστερων ( παλι μηνυση)

γ) να εισαι τυχερος και να μην ασχοληθουν.

δευτερον

αν (χτυπα ξυλο) εμπλακεις σε τροχαιο την πατησες. τι θα γινει? 

η ασφαλιστικη σου ή θα αποζημιωσει τον αλλον και θα κυνηγησει εσενα μετα ή απλα δεν θα αοζημιωσει και θα τα βαλεις απο τσεπη σου.

εν κατακλειδι 

δε νομιζω κανεις απο δω μεσα να σου πει 《 οδηγα μωρε , κλαιν μαιν》 .

αξιζουν λοιπον ολα τα παρων το ρισκο? δε νομιζω.. βρες καποια αλλη λυση..

έχεις δίκιο.
Άλλη λύση δεν υπάρχει, κοιτάω μήπως βρώ άτομο να λαδώσω για να μου βγεί η καρτέλα και να δώσω δώσω δίπλωμα την τετάρτη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν μάγκες, με κονέ της κοπέλας που μου κάνει personal training, έσταξε το ποτηστήρι και βγήκε η καρτούλα!

Τετάρτη δίνω ωωωωωωωωωωωωωωωωωωω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα