Jump to content

Recommended Posts

τι ωροσκόπο είχε στο Κινέζικο? νομίζω ότι το βρίσκεις από τον αριθμό πλαισίου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλησπέρα σας

Έχω πρόβλημα με το μηχανάκι εδώ κ δύο μήνες σχεδόν.

Όποτε το βάζω μπροστά, δεν κρατάει ρελαντί κ σβήνει... πρέπει να κρατώ το γκάζι λίγο ανοιχτό για να μην σβήσει.

Αν περάσουν 3-4 λεπτά κ δουλέψει μετά είναι μια χαρά, δεν σβήνει...αν όμως κάνω το λάθος κ φύγω με το που το βάλω μπρος θα μου σβήνει όπου σταματώ για λίγη ώρα..... μετά όλα καλά πάλι.

Θα φύγει για συνεργείο σε κάνα δυο βδομάδες γιατί με κούρασε αλλά ήθελα την άποψη σας αν ξέρετε.

Σώμα ψεκασμού ή κάτι άλλο?

Ευχαριστώ.

(Dy125 Euro 4) 

4 ετών παπί με 16.000χλμ(τίποτα)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 λεπτά, το μέλος costikos έγραψε:

Η σωμα ψεκασμού +πεταλούδα (καθάρισμα) ή αντλία βενζίνης (πέταμα)

Ευχαριστώ αδερφέ, σκεφτόμουν την αντλία αλλά το θεώρησα υπερβολή.

Θα μάθουμε τον άλλο μήνα. Ευχαριστώ κ πάλι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σιγά μη δουλεύει έτσι για 1 μήνα ακόμα. Πήγαινε το γιατί θα σ αφήσει στη μέση του δρόμου.

Τροποποιήθηκε από τον costikos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 λεπτά, το μέλος costikos έγραψε:

Σιγά μη δουλεύει έτσι για 1 μήνα. Πήγαινε το γιατί υα σ αφήσει και θα πικραθείς.

Έχεις δικιο αλλά το χρειαζόμουν... μπαίνει μέσα τότε(Δευτέρα).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 5 ώρες, το μέλος Nikos Nikon έγραψε:

Ξεκίνα από τα εύκολα...έλεγχος βαλβίδων, μάλλον είναι "κλειστές" 😉

Τίποτε δεν είναι τα εύκολα για τον άνθρωπο που πηγαίνει σε συνεργείο για όλα. Μη κρίνουμε από τον εαυτό μας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 7 ώρες, το μέλος costikos έγραψε:

Τίποτε δεν είναι τα εύκολα για τον άνθρωπο που πηγαίνει σε συνεργείο για όλα. Μη κρίνουμε από τον εαυτό μας.

Δεν του έγραψα να το κάνει μόνος του.

Μπορεί πολύ εύκολα να πει στον τεχνικό που θα το δει να κοιτάξει πρώτα τις βαλβίδες πριν του βγάλει κανένα κουστουμάκι για να κονομήσει.

Για τον εαυτό μου κρίνω μόνος μου, δεν χρειάζεται να μου πεί ένας πιτσιρικάς σε φόρουμ τι να κάνω.

Ελα μου γειά και πολύ ασχολήθηκα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αντε για υπνο κυρ μπάρμπα, που πρισβλήθηκες κιολας επειδη σ είπα οτι ξέρεις να πιάνεις κατσαβίδι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 18 ώρες, το μέλος Nikos Nikon έγραψε:

Νικο μου ειχαν κανει ελεγχο βαλβιδων πριν λιγο καιρο , νομιζω στα 13500χλμ γινεται ο προκαθορισμένος ελεγχος κ μου ειπαν οτι τις ρυθμισαν.

Το προβλημα υπηρχε τοτε αλλά συνέβαινε μια στο τοσο, δεν εδινες σημασια τοτε(πριν δυο μηνες ολα αυτα).

Τωρα ομως εδω κ ενα μηνα εχει παραγίνει το κακο, σε λιγο θα φυγω για δουλεια κ ξερω πως για 3-4 λεπτα θα πρεπει να κρατω το γκαζι ανοικτο γιατι θα σβησει αν το αφησω, σπανια πλεον κρατα το ρελαντί. (Μόλις ζεσταθει ή δουλεψει 3-4 λεπτα μετα δεν ξανα σβηνει.)

(*** Απο μπροστα παντως, κατω απο την ποδια, προς το σημειο που ειναι το φιλτρο ακουγεται ενας ηχος σαν να ρουφαει αερα κ λες κ εχει κατι μεσα που το "πνιγει" , δεν ξερω αν βοηθα αυτο που γραφω κ ετσι οπως το γραφω.)

Θα προσπαθησω να το παω δευτερα κ θα κοιταξω ολες τις εκδοχες, θα τους πω κ αυτο με τις βαλβιδες που γραφεις αν κ θεωρω οτι δυστυχως δεν πρεπει να ειναι αυτο.

Τροποποιήθηκε από τον ΜΙΧΑΛΗΣ Π

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 5 ώρες, το μέλος Nikos Nikon έγραψε:

Δεν του έγραψα να το κάνει μόνος του.

Μπορεί πολύ εύκολα να πει στον τεχνικό που θα το δει να κοιτάξει πρώτα τις βαλβίδες πριν του βγάλει κανένα κουστουμάκι για να κονομήσει.

Για τον εαυτό μου κρίνω μόνος μου, δεν χρειάζεται να μου πεί ένας πιτσιρικάς σε φόρουμ τι να κάνω.

Ελα μου γειά και πολύ ασχολήθηκα...

Και αλλιώς να το εννοούσες, δεν μπορώ να καταλάβω που ειναι το κακο αμα το έκανε μόνος του, εφοσον έχει τα εργαλεία και τις γνώσεις. 

Ούτως ή άλλως και σε συνεργείο που το πηγαίνει, πάλι προβλήματα του βγάζει... 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 51 λεπτά, το μέλος ΜΙΧΑΛΗΣ Π έγραψε:

Τωρα ομως εδω κ ενα μηνα εχει παραγίνει το κακο, σε λιγο θα φυγω για δουλεια κ ξερω πως για 3-4 λεπτα θα πρεπει να κρατω το γκαζι ανοικτο γιατι θα σβησει αν το αφησω, σπανια πλεον κρατα το ρελαντί. (Μόλις ζεσταθει ή δουλεψει 3-4 λεπτα μετα δεν ξανα σβηνει.)

Ελεγχος / καθαρισμα  πεταλούδας.

Ελεγχος διακενου μπουζί ή αλλαγή.

Ελεγχος διακενων βαλβίδων. Το μοτό πρεπει να ειναι κρυο = αποκλειεται να κανεις λιγοτερο απο 2-3 ωρες = πρεπει να το αφήσεις.

Φιλτρο αερα, εχει αλλαχτει σε αυτα 16Κ που εχει διανυσει το παπί ?

οφ τοπικ, ελπιζω να μην χρειαστει συντονισμός στα post που γραφτηκαν άνωθεν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 λεπτά, το μέλος innova 04 έγραψε:

Ελεγχος / καθαρισμα  πεταλούδας.

Ελεγχος διακενου μπουζί ή αλλαγή.

Ελεγχος διακενων βαλβίδων. Το μοτό πρεπει να ειναι κρυο = αποκλειεται να κανεις λιγοτερο απο 2-3 ωρες = πρεπει να το αφήσεις.

Φιλτρο αερα, εχει αλλαχτει σε αυτα 16Κ που εχει διανυσει το παπί ?

οφ τοπικ, ελπιζω να μην χρειαστει συντονισμός στα post που γραφτηκαν άνωθεν.

Oχι φιλτρο δεν εχει αλλαξει...οταν τους ρωτησα για αλλαγη μου ανεφεραν οτι αυτα τα φιλτρα απλα καθαριζονται, αυτο μου ανεφεραν κ αυτο σου λεω.

Ευχαριστω για το σχόλιο σου.

*** Δεν χρειαζεται να παρεξηγούμαστε για τετοια πραγματα, ευχαριστω ολους για την αποψη τους, οταν θα μπει μεσα θα σας ενημρωσω για το τι ειχε, ελπιζω να μην χρειαστει να αλλαχτει ολο το μηχανακι για να βρουνε τι εχει 🙂  

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 15/10/2022 at 1:43 ΠΜ, το μέλος Nikos Nikon έγραψε:

15/10/2022 ...... Έχω πρόβλημα με το μηχανάκι εδώ κ δύο μήνες σχεδόν.

Όποτε το βάζω μπροστά, δεν κρατάει ρελαντί κ σβήνει... πρέπει να κρατώ το γκάζι λίγο ανοιχτό για να μην σβήσει.

Αν περάσουν 3-4 λεπτά κ δουλέψει μετά είναι μια χαρά, δεν σβήνει...αν όμως κάνω το λάθος κ φύγω με το που το βάλω μπρος θα μου σβήνει όπου σταματώ για λίγη ώρα..... μετά όλα καλά πάλι.

Νικο(Νικον) επεσες μεσα οπως κ ενα ακομη παλικαρη.

Συγνωμη που δεν απαντησα τοτε αλλα ετρεχα με την δουλεια μου κ το αμελησα.

Λοιπον το μηχανακι πηγε τοτε σε μαστορα κ η μια βαλβιδα ηταν κλειστη, γιαυτο μου εκανε τα κολπα, απο τοτε το μηχανακι εχει εντελως διαφορετικη συμπεριφορα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αγαπητοί φίλοι μια ερώτηση περί λαδιων.

Το μανιουαλ του κατασκευαστή γράφει : ΜΟΝΟ Ορυκτέλαιο 20w50 .

Θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτό ισχύει ΚΑΙ τον χειμώνα, πόσα χλμ. Βγάζει το Ορυκτέλαιο πριν χρειαστεί πέταμα, και αν αυτή είναι οδηγία που σας έχουν συστήσει και τα συνεργεία σας.

Σε μένα πχ βάζει ένα καλό συνθετικό, και μαλιστα τώρα το χειμώνα 10w40.... 🙄🙄

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 22/5/2020 at 8:25 ΜΜ, το μέλος Ευδηλιώτης έγραψε:

Επειδή βλέπω ότι αρκετοί θέλετε πληροφορίες και για την ρύθμιση των βαλβίδων και για τις ανοχές για το φίλερ και για το λύσιμο του μπροστινού συστήματος κτλ, κτλ, θα αναρτήσω το πλήρες service manual (για όσους δεν το έχουν ήδη,,,), το οποίο είναι κοινό και για το DY και για το Sprinter. Εμπεριέχει τα πάντα για τα μηχανάκια μας!

https://drive.google.com/file/d/1QbQvW9k79f_ENEXul9FavmFiZAA4-ivR/view

Υπάρχει κάποιος που μπορεί να το ξανά ανεβάσει;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα