Jump to content

Recommended Posts

Δεν έχει HS1 δυστυχώς έχει S2 λάμπα που είναι ότι χειρότερο το ντουι της και την καίει συχνά πυκνά λόγω του άχρηστου ντουί της. Στο δικό μου προσωπικά το κατάργησα και έβαλα μια λάμπα led h4 με μια μικρή πατέντα και ησύχασα μια για πάντα. Σωστό φως, δεν τύφλωνα κανέναν και δεν ασχολήθηκα ξανά με αυτό το θέμα. Επίσης δεν χρειάστηκε τίποτα με τα ρεύματα μιας και είναι σταθερό το ρεύμα του. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 1 ώρα, το μέλος strokt up έγραψε:

Δεν έχει HS1 δυστυχώς έχει S2 λάμπα που είναι ότι χειρότερο το ντουι της και την καίει συχνά πυκνά λόγω του άχρηστου ντουί της. Στο δικό μου προσωπικά το κατάργησα και έβαλα μια λάμπα led h4 με μια μικρή πατέντα και ησύχασα μια για πάντα. Σωστό φως, δεν τύφλωνα κανέναν και δεν ασχολήθηκα ξανά με αυτό το θέμα. Επίσης δεν χρειάστηκε τίποτα με τα ρεύματα μιας και είναι σταθερό το ρεύμα του. 

Δεν θα μπει δηλαδη η HS1 στο ντουι που εχει? Μην την παρω αδικα, οσο για την πατεντα που λες, μπορει να την κανει ο μηχανικος? κ αν ναι, κοστιζει αρκετα? ευχαριστώ

Τροποποιήθηκε από τον ΜΙΧΑΛΗΣ Π

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και προφανως και το Euro5 την ιδια λαμπα φοραει, σωστα;

Και καλυτερα Led η οχι (για φωτισμο και μονο μιλαμε).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άρα δεν παίρνει HS1...τι φάση, 2018 μοντέλο και ακόμα S2? 

Tέλος πάντων, δεν παίζει να θέλει και τρελή πατέντα για να ταιριάξει HS1. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πριν λίγες μέρες έκανα μια κίνηση να πάρω μια λάμπα led για τον εργάτη γιατί βαρέθηκα όπως λεει και ο strok να αλλάζω κάθε 2 μήνες λάμπα ... 

Δεν έκανα καμία μετατροπή και έβαλα αυτή 

20201112182734_h6_35w_me_anemistira_led_motosykletas_12v_2_smd_s2_ip65_1_tem.jpeg

https://www.skroutz.gr/s/17161943/H6-35W-με-ανεμιστήρα-LED-μοτοσυκλέτας-12V-2-SMD-S2-IP65-1-τεμ.html

Πήγα σε ότι πιο δυνατό έβρισκα σε watt διότι λόγο δουλειάς πηγαινοέρχομαι σε έναν δρόμο κάθε μέρα ( μέρα - νύχτα ) με μηδενικό φωτισμό, οπότε θέλω κάτι που να "καθαρίζει" όσο πιο καλά γίνεται τον δρόμο μπροστά μου. Εγώ το φανάρι το έχω ρυθμισμένο τέρμα κάτω στο ύψος και μπορώ να πω ότι αξίζει με χίλια η κίνηση σε σχέση με την προηγούμενη απλή πυρακτώσεως, και με 2 άτομα όλα οκ. Δεν βγάζεις και τα μάτια στους απέναντι.

Αρνητικά: 

1) Έχει μόνο την ΠΑΝΩ πλευρά led, οπότε "χάνεις" τους καθρέπτες από το μισό φανάρι ( προσωπικά δεν με ενόχλησε και ιδιαίτερα, εφόσον κάνει αυτό που θέλω )

2) Όταν πας να σβήσεις το μηχανάκι , παίζει το φως της λάμπας πολύ γρήγορα 2-3 φορές μετά σβήνει.

Προσωπικά πιστεύω πως αξίζει σαν κίνηση. Αν δεν σε νοιάζει τόσο πολύ βραδινό κομμάτι ή οδηγείς σε δρόμους με καλό φωτισμού θα σου έλεγα να πας σε κάτι σαν --> https://www.electronicaeshop.eu/auto-moto/led-auto-moto/fota-poreias/h-6-286/thipolike-lampa-mechanes-led-ba20d-3-cob-12v-24v-12w-1000lm-6000k-psechro-leeko-1-tem-oem.html

Ελπίζω να βοήθησα καθόλου 😀

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστούμε blackdiamond , αυτές που λες δεν τις έχει πλέον το Σκρουτζ, έψαξα λίγο κ δεν τις βρήκα...

Ο Ξυκης στην Μιχαλακοπούλου μου είπε ότι είχε αυτές... Έχει άποψη κανείς ώστε να τελειώνω ? Ευχαριστώ https://www.skroutz.gr/s/16402005/Philips-S2-BA20d-Moto-Vision-30-12V-1τμχ.html

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 15 ώρες, το μέλος ΜΙΧΑΛΗΣ Π έγραψε:

Ευχαριστούμε blackdiamond , αυτές που λες δεν τις έχει πλέον το Σκρουτζ, έψαξα λίγο κ δεν τις βρήκα...

Ο Ξυκης στην Μιχαλακοπούλου μου είπε ότι είχε αυτές... Έχει άποψη κανείς ώστε να τελειώνω ? Ευχαριστώ https://www.skroutz.gr/s/16402005/Philips-S2-BA20d-Moto-Vision-30-12V-1τμχ.html

Αν ξανακοίταγα για λάμπα θα πήγαινα σε αυτήν δεύτερη ( έβαλα link πιο πάνω ) . Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα πήγαινα πάλι σε πυρακτώσεως έως και αν δεν έβρισκα led για κάποιον λόγο. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα, πάμε γι'αυτες που έγραψες τότε κ βλέπουμε, ευχαριστώ.

(Πάντως για την επόμενη φορά θα ρωτήσω τον μάστορα να κάνω αυτό που εγραψε το άλλο παλικάρι(strokt up) δηλαδή να αλλάξω το ντουι κ να βάλω H4, με ενδιαφέρει πολύ ο φωτισμός γιατί η διαδρομή που κάνω είναι συνήθως νύχτα κ γιατί κυκλοφορούν πολλά γίδια έξω.)

https://www.electronicaeshop.eu/auto-moto/led-auto-moto/fota-poreias/h-6-286/thipolike-lampa-mechanes-led-ba20d-3-cob-12v-24v-12w-1000lm-6000k-psechro-leeko-1-tem-oem.html

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 25/3/2022 at 2:35 ΜΜ, το μέλος Africaptan έγραψε:

Εβαλα κι εγω την ιδια σελα απ το Σακη (τον Αιγυπτιο υποθετω οτι εννοουμε ολοι)
Ναι, ΤΕΡΑΣΤΙΑ η διαφορα απο τη μαμα σελα, ομως motoK, δεν ειναι.
Την εχουν καποιοι δικοι μου (οχι σε Daytona βεβαια, αλλα η δουλεια φαινεται) και παρα το οτι πληρωσα ενα 100σταρι με τα μεταφορικα, θα την βαλω προς πωληση και θα παραγγειλω απο moto Κ.
Γνωμη μου.

Δεν έχω 100+ ευρώ για πέταμα σε ένα μηχανάκι που είναι έξω 24/7 για την όποια φαντεζί σέλα, ο πισινός μου αντέχει. Δικά σου τα λεφτά ό,τι θέλεις κάνεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Περιμένουμε εντυπώσεις από την καινούργια, αν έχεις όρεξη κάνε ένα συγκριτικό πριν - μετά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 3/4/2022 at 7:53 ΜΜ, το μέλος Nikos Nikon έγραψε:

Δεν έχω 100+ ευρώ για πέταμα σε ένα μηχανάκι που είναι έξω 24/7 για την όποια φαντεζί σέλα, ο πισινός μου αντέχει. Δικά σου τα λεφτά ό,τι θέλεις κάνεις.

Δεν ειναι για πεταμα.
Γιατι τα 60 ευρω που εδωσες στο Σακη δεν ηταν και τα 100 της MotoK ειναι;
Αλλωστε ποσο τυχαιο ειναι που παρα τη σχεδον διπλασια τιμη, τη MotoK την ξερει ολος ο  κοσμος;
Κι αν ηθελα "φαντεζι" σελα (το οποιο ειναι καθαρα υποκειμενικο, θα πηγαινα κατευθειαν στην ακριβη, μα τα φραγκακια ειναι περιορισμενα και τωρα ο ηλιθιος, θα πληρωσω δυο σελες να κανω τη δουλεια μου..
Χαιρομαι που αντεχει ο πισινος σου και λυπαμαι που δεν αντεχει ο δικος μου.

Την 3/4/2022 at 8:32 ΜΜ, το μέλος BlackDiamond έγραψε:

Περιμένουμε εντυπώσεις από την καινούργια, αν έχεις όρεξη κάνε ένα συγκριτικό πριν - μετά.

Θεωρητικα, ξερω ποια ειναι η διαφορα, αλλα πολλα τα λεφτα για την τσεπη μου αδερφε.
ΠΡΕΠΕΙ ομως να την αλλαξω.
Οταν και ΑΝ, θα γραψω.

Τροποποιήθηκε από τον Africaptan

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 ώρες, το μέλος Africaptan έγραψε:

Δεν ειναι για πεταμα.
Γιατι τα 60 ευρω που εδωσες στο Σακη δεν ηταν και τα 100 της MotoK ειναι;
Αλλωστε ποσο τυχαιο ειναι που παρα τη σχεδον διπλασια τιμη, τη MotoK την ξερει ολος ο  κοσμος;
Κι αν ηθελα "φαντεζι" σελα (το οποιο ειναι καθαρα υποκειμενικο, θα πηγαινα κατευθειαν στην ακριβη, μα τα φραγκακια ειναι περιορισμενα και τωρα ο ηλιθιος, θα πληρωσω δυο σελες να κανω τη δουλεια μου..
Χαιρομαι που αντεχει ο πισινος σου και λυπαμαι που δεν αντεχει ο δικος μου.

Θεωρητικα, ξερω ποια ειναι η διαφορα, αλλα πολλα τα λεφτα για την τσεπη μου αδερφε.
ΠΡΕΠΕΙ ομως να την αλλαξω.
Οταν και ΑΝ, θα γραψω.

Αν μένεις Αθήνα έχω να σου συστήσω κάποιον που φτιάχνει σέλες δυνατές (Ιωσήφ) στα Ιλίσια, με 50-60€ θα καθαρίσεις γιατί θα του μιλήσω εγώ, έχω στείλει 2-3 παιδιά από δω μέσα κ μείνανε πάρα πολύ ευχαριστημένοι, θα σου βγάλω φώτο την δική μου σέλα  σήμερα-αύριο κ θα καταλάβεις, λες κ είσαι σε σκούτερ...

(Αν κ νομίζω ότι την είχα δείξει σε φώτο όταν την έβαλα πρίν 2+ χρόνια αλλά για να μην ψαχνομαστε θα ξανά βάλω)

*** Έβγαλα φωτογραφίες, απλά κόλλησα τώρα, θύμησε μου ένας πώς την ανεβάζουμε με κινητό, ευχαριστώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 41 λεπτά, το μέλος ΜΙΧΑΛΗΣ Π έγραψε:

Αν μένεις Αθήνα έχω να σου συστήσω κάποιον που φτιάχνει σέλες δυνατές (Ιωσήφ) στα Ιλίσια, με 50-60€ θα καθαρίσεις γιατί θα του μιλήσω εγώ, έχω στείλει 2-3 παιδιά από δω μέσα κ μείνανε πάρα πολύ ευχαριστημένοι, θα σου βγάλω φώτο την δική μου σέλα  σήμερα-αύριο κ θα καταλάβεις, λες κ είσαι σε σκούτερ...

(Αν κ νομίζω ότι την είχα δείξει σε φώτο όταν την έβαλα πρίν 2+ χρόνια αλλά για να μην ψαχνομαστε θα ξανά βάλω)

*** Έβγαλα φωτογραφίες, απλά κόλλησα τώρα, θύμησε μου ένας πώς την ανεβάζουμε με κινητό, ευχαριστώ.

Eιναι λιγο σκονισμενη αλλα φαινεται καθαρα πιστευω......τον ανθρωπο τον ξερω 10 χρονια, κανει φοβερη δουλεια, ειναι πολυ αναπαυτική κ δεν υπαρχει κανενα θεμα με τις ραφες.....βασικα θα σου την φτιαξει οπως εσυ θες, κανει οτι γουσταρεις εσυ πανω στην σέλα κ το κοστος μαξιμουμ ενα 60άρι....μην δινεται περισσοτερα λεφτα, ειναι κριμα γιατι ζουμε σε περιεργες εποχες....

https://prnt.sc/03R_3jz5GoWb

https://prnt.sc/Yx8DUMW03Dq6

https://prnt.sc/D-j-mYFhTxJM

https://prnt.sc/V2c98iNV1Eys

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 5/4/2022 at 1:27 ΜΜ, το μέλος ΜΙΧΑΛΗΣ Π έγραψε:

Eιναι λιγο σκονισμενη αλλα φαινεται καθαρα πιστευω......τον ανθρωπο τον ξερω 10 χρονια, κανει φοβερη δουλεια, ειναι πολυ αναπαυτική κ δεν υπαρχει κανενα θεμα με τις ραφες.....βασικα θα σου την φτιαξει οπως εσυ θες, κανει οτι γουσταρεις εσυ πανω στην σέλα κ το κοστος μαξιμουμ ενα 60άρι....μην δινεται περισσοτερα λεφτα, ειναι κριμα γιατι ζουμε σε περιεργες εποχες....

https://prnt.sc/03R_3jz5GoWb

https://prnt.sc/Yx8DUMW03Dq6

https://prnt.sc/D-j-mYFhTxJM

https://prnt.sc/V2c98iNV1Eys

Ναι φιλε  μου, καλη δειχνει, αλλα πρεπει πρωτα να διωξω αυτην που εχω.
Κι επειδη οπως ειπε κι ο φιλος @Nikos Nikon τα φραγκακια ειναι περιορισμενα, πληρωσα κατι φθηνο, που ενω ειναι καλο, δεν εξυπηρετει τα δικα ΜΟΥ μαλακα μορια και τωρα αναγκαζομαι να την αλλαξω  κι ετσι το φθηνο, μου βγηκε ακριβο...

Τροποποιήθηκε από τον Africaptan

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατανοητό αδερφέ, κάνε λίγο υπομονή κ όλα θα γίνουν.

Φυσικά μια σκέψη που έκανα όσο διάβαζα το μήνυμα σού είναι μήπως την έκανες τραμπα στον σελα κ σου έβγαινε πολύ πιο φθηνά εφόσον η σέλα σου είναι σε καλή κατάσταση... μια σκέψη είναι, μπορεί κ να λέω βλακείες....ότι θελήσεις κ όποτε το θελήσεις γράψε μήνυμα εδώ κ θα έρθουμε σε επαφή εκτός σάιτ για να βρούμε λύση,  πάνω απ'όλα ήμαστε άνθρωποι.

Καλό βράδυ σε όλους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 λεπτό, το μέλος Africaptan έγραψε:

Αδερφε, ευτυχως η δυστυχως, ειμαι Κρητη..

Ευτυχως να λες... 😀 ......εισαι κ πατριώτης, απο Ηρακλειο ειμαι, εξω απο το Ηρακλειο.....ειχα ερθει Αθηνα για δουλεια πριν αρκετα χρονια κ κολλησα, οικογενεια παιδια 🙂

Οτι χρειαστεις μιλάμε κ προσωπικα καποια στιγμη...υπαρχουν λυσεις, η Αθηνα εχει καλες τιμες...κατω ψιλοσφαζουν ωρες ωρες, ημουνα κατω 7 μηνες το 2019 κ οταν χρειαστηκα να κανω κατι για το μηχανακι μου ειπαν τρελες τιμες...τα παραγγειλα απο Αθηνα κ μου τα στειλανε με το καραβι χωρις ιδιαιτερα εξοδα..ετσι να το κανεις κ εσυ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 19 ώρες, το μέλος ΜΙΧΑΛΗΣ Π έγραψε:

Ευτυχως να λες... 😀 ......εισαι κ πατριώτης, απο Ηρακλειο ειμαι, εξω απο το Ηρακλειο.....ειχα ερθει Αθηνα για δουλεια πριν αρκετα χρονια κ κολλησα, οικογενεια παιδια 🙂

Οτι χρειαστεις μιλάμε κ προσωπικα καποια στιγμη...υπαρχουν λυσεις, η Αθηνα εχει καλες τιμες...κατω ψιλοσφαζουν ωρες ωρες, ημουνα κατω 7 μηνες το 2019 κ οταν χρειαστηκα να κανω κατι για το μηχανακι μου ειπαν τρελες τιμες...τα παραγγειλα απο Αθηνα κ μου τα στειλανε με το καραβι χωρις ιδιαιτερα εξοδα..ετσι να το κανεις κ εσυ

Εξω απο Ηρακλειο λεγοντας;;

Μη νομιζεις, ετσι λειτουργω κι εγω, Ερευνα αγορας και τις περισοτερες φορες, παραγγελια απο Αθηνα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 35 λεπτά, το μέλος Africaptan έγραψε:

Εξω απο Ηρακλειο λεγοντας;;

Μη νομιζεις, ετσι λειτουργω κι εγω, Ερευνα αγορας και τις περισοτερες φορες, παραγγελια απο Αθηνα...

Γούβες από την πλευρά του πατέρα κ Γέργερη (Πανασος) από την μάνα μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 2/4/2022 at 1:08 ΠΜ, το μέλος ΜΙΧΑΛΗΣ Π έγραψε:

Δεν θα μπει δηλαδη η HS1 στο ντουι που εχει? Μην την παρω αδικα, οσο για την πατεντα που λες, μπορει να την κανει ο μηχανικος? κ αν ναι, κοστιζει αρκετα? ευχαριστώ

HS1 δεν δοκίμασα καν να βάλω. Το μόνο που έκανα είναι πως έκοψα τα αυτιά του αντάπτορα για την λάμπα και τον κολλησα πάνω στο φανάρι του daytona. Ένωσα και τα καλώδια  χρησιμοποιωντας το πλεξουδάκι της παλιάς λάμπας για να μπορεί να βγαίνει η μάσκα ανα πάσα στιγμή. Σαν κόστος είχα δώσει γύρω στα 20€ για την λάμπα.spacer.png

Την 2/4/2022 at 3:08 ΠΜ, το μέλος Africaptan έγραψε:

Και προφανως και το Euro5 την ιδια λαμπα φοραει, σωστα;

Και καλυτερα Led η οχι (για φωτισμο και μονο μιλαμε).

Δεν έχω πιάσει στα χέρια μου euro 5 αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος οτι θα έχει το ίδιο ακριβώς σύστημα. 
Για μένα η λεντ ήταν μονόδρομος. Η πρώτης τοποθέτησης ήταν άθλια απο φωτισμό και στο δίμηνο κάηκε, άλλαξα λάμπα και δεν φώτιζε ΤΙΠΟΤΑ. Αλλάζω λάμπα την ίδια μέρα με μια τύπου ξένον που τα πράγματα ήταν ίδια ή χειρότερα και την ίδια νύχτα παρήγγειλα Η4. Δεν ήξερα αν θα χωρέσει αλλά μπήκε πολύ εύκολα χωρίς κανένα θέμα. Επιτέλους είχα φως να βλέπω και εγώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω σημερα εβαλα την Osram HS1/12V 35/35W Xenon look στο Euro 5, κι οπως βγηκε η μαμα, μπηκε η καινουρια.
Κανενα απολυτως προβλημα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα παιδιά.... Κάτοχος και εγω του dy 125 euro5....

Eψαξα αρκετα να βρω απάντηση για τον παραξενο ηχο που κανει το μηχανακι ψηλα κατω απο την ποδια....

Τακ τακ... Τοκ τοκ.... Οχι μεταλικος γχος....  Δεν ακολουθεί το γκαζι ... Και ειναι αρκετά δυνατος στο ρελαντι... Κρυο η ζεστο ... Το ιδιο κανει....

Το κανει απο τα 1500 χιλ... Τωρα εχω 6000.... Συνεχίζει πιο μπασος απο πριν

Τι μπορεί να ειναι....;;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δυστυχως απ τα γραφτα, δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις.
Ισως αν το εκανε κι εμενα να το καταλαβαινα, ομως δεν ακουω κατι παραξενο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 15/4/2022 at 6:12 ΜΜ, το μέλος Ksnet έγραψε:

Τι μπορεί να ειναι....;;;

Το μπεκ είναι, πάντα τέτοιο ήχο έκανε και στα Ε4, σε άλλα το κάνει, σε άλλα όχι. Δεν παθαίνει τίποτα πάντως.

anyway

Το καλοκαίρι του έσκισα τα βάρδουλα, δικάβαλο και φορτωμένο, τι κάμπινγκ στο Ηραίο και στην Επίδαυρο κάθε ΣουΚου, τι Αράχωβες, τι Δελφούς, τι ορεινή Κορινθία για δροσές.

το καταευχαριστηθήκαμε κι εγώ και η σύζυγος, όμορφα, αργά και οικονομικά, το παιδί μας έχει πάρει τη δική του μοτοσυκλέτα πλέον οπότε το χρησιμοποιούμε μόνο εμείς. Ετοιμάζουμε και κάποια ταξιδάκια για το χειμώνα όποτε μπορούμε.

Είναι 7 ετών πλέον, έχει 42500 χλμ πια και εκτός από τα σέρβις και τα αναλώσιμα, έχει ζητήσει ένα σετ ρουλεμάν πίσω τροχού (κωδικός 6301) και ρουλεμάν γραναζιέρας (κωδικός 6203-RS) κόστος 16 ευρώ και τα τρία σε Koyo από ρουλεμανάδικο. Με την ευκαιρία άλλαξα και τα σινεμπλόκ του τροχού με κόστος 6,5 ευρώ.

Μόλις πέσουν λίγο ακόμα οι θερμοκρασίες θα αλλάξω λάστιχα με τα ίδια που φοράει τώρα και μου αρέσουν (Michelin City Pro) και αλυσογράναζα γιατί την έχουν ακούσει, φοράει ακόμα τα μαμά.

IMG-20220816-135254.jpg

IMG-20220605-113427.jpg

IMG-20220908-145529.jpg

IMG-20220909-101209.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδη δεν γραφω συχνα και δεν ειστε υποχρεωμενοι να θυμαστε, μετα απο δυο καρμπυρατερατα (ενα καινουριο με 33000 χιλιομετρα κι ενα μεταχειρισμενο με 51000) πηρα το Νοεμβρη ενα Euro 5 με 4000 χιλιομετρα.
Στις 5000 χιλιομετρα, παρεδωσε πνευμα η τρομπα βενζινης.
Αλλαχθηκε στην εγγυηση.
Στις 12000 (οσο κι αν ακουγεται καπως) χρειαστηκε ν αλλαξω δισκοπλακα.
Στις 12500, κατεβασα απο τριτη σε δευτερη ταχυτητα, μπλοκαρει ο πισω τροχος και μενω εκει. Σαν κολημενο το μηχανακι. Ουτε η μανιβελα κατεβαινε.
Φορτωθηκε και πηγε συνεργειο.
Προς τιμη τους το ανοιξαν αμεσως και σε μια ωρα το καβαλουσα και παλι.
Ενα μεταλο στην καμπανα (σχημα σαν σιαγωνα ταμπουρου) ειχε αλλαξει θεση και τα ειχε μπλοκαρει και δεν κινουταν.
(Μη ρωτατε, δεν εχω ιδεα. Τα φτιαχνω ολα μονος μου οπως σερβις και περιφερειακα, αλλα απο κινητηρα δεν εχω ανοιξει ποτε, αφου "αν δεν παθεις, δεν θα  μαθεις").
Στις 14000 χιλιομετρα, κανω γενικο σερβις και αλλαζω και  μπροστινο (ειχα μια ψευτοσυγκρουση προσφατα. Μονο ο τροχος μου ακουμπησε τον τροχο ενος αυτοκινητου. Ουτε καν επεσα. Κι ουτε καν θα το εφτιαχνα αν δεν το πληρωνε η ασφαλεια).
Με το καινουριο μπροστινο εχω αλλο μηχανακι.
Ναι, ειναι 14 χιλιαδων χιλιομετρων πιο φρεσκα ελατηρια και λαδια, μα τοσο πολυ ???
Το θεμα μου ειναι αλλο.
Την ιδια μερα που το πηρα απ το συνεργειο, μετα απο δυο ωρες χρησης, αρχισε ν ακουγεται ενας μεταλλικος ηχος απ τον μπροστινο τροχο, κατι σαν διακεκομενο σγυριγμα, που αυξανοταν με τα χιλιομετρα και δεν το εκανε παντα ομως. Αυτο, μονο για την πρωτη μερα. Την επομενη, κανενας ηχος κι ολα καλα. Παει το θεμα με το μπροστινο.
Για το σερβις τωρα. Κι οταν λεω σερβις, εννοω λαδια, φιλτρα, μπουζι και βαλβιδες, κατι που το εχω κανει απειρες φορες.
Την ιδια μερα λοιπον, μετα το σερβις, μου εκανε δυο δυνατα πατιναρισματα, ενω γενικα δεν εχει κανενα προβλημα  και τραβαει μια χαρα.
Και την επομενη μερα (και κλεινω) ξαφνικα τελος η μπαταρια. "τακ" σε καθε πατημα. Συνεχισα τη δουλεια μου με μανιβελα κι ολα καλα. Ομως αργοτερα, απο συνηθεια πατησα μιζα και πηρε. Να ειχε κολλησει η μιζα ??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα