Jump to content
rikos96

Modenas x-cite 135 προβλημα με λαδια αλυσίδα

Recommended Posts

Γεια σας, τις τελευταιες δυο ευδομαδες εχω θεμα με το παπι μου, 

στην αρχη ακουγα ενα τριξιμο απο την αλυσιδα μαλλον και μιας και επαιζε πολυ πανω κατω και ετριζε κοντα στο μπροστινο γραναζι

και το τεντωσα λιγο και αν και φαινεται ισια η ροδα δεν μου ειναι και πολυ σταθερο στην οδηγηση 

τις τελευταιες τρεις μερες ακουγεται ενα κρακ κρακ οταν ανεβαζει στροφες σε επιταχυνση και ανηφρορα (φυσικα δεν το οδηγαω εκτος αν ειναι μεγαλη αναγκη)

αν και ελενχα συχνα τα λαδια ηταν καλα αλλα μιας και μου το εστειλε ο πατερας μου με 16-17.000 χιλιομετρα συνιδιτοποιησα οτι εφτασα τα 22 οποτε εχω αργησει υπερβολικα και ταπα λαδιου ισα που βρεχεται στην ακρη με λαδι.

τωρα θα μου πειτε γιατι δεν το πηγα σε συνεργειο απο την αρχη αλλα ειχα ξεμεινει απο χρηματα τελειως και το χρειαζομουν το μηχανακι.

τι λετε να φταιει για το τριξιμο?? λετε να επαθε μονιμη ζημια ή με αλλαγη λαδιων και αλυσιδας γραναζιων θα φτιαξει??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δηλαδη ποσο λαδι εχει μεινει μεσα?

Τροποποιήθηκε από τον Tasos Meli

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλλαξε τα λάδια πριν κολλησει  κανε καποια χιλιομετρα και αν συνεχιζει να χτυπαει πηγαινε το σε μαστορα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 ώρες, το μέλος rikos96 έγραψε:

δεν μπορω να μετρησω καπου, απλα η βελονα εχει πολυ λιγο στην ακρη

Βάλε το παπί στο διπλό στάντ και σε επίπεδο έδαφος (πολυ βασικά αυτά τα δυο). Άσε το παπί ακίνητο για 10 λεπτάκια, ώστε να γίνει η κάθηση ολόκληρου του λαδιού στο κάρτερ. Μετά, βγάλε τον δείκτη, καθαρισε τον με ενα ΚΑΘΑΡΟ πανί και ύστερα ξαναβίδωσε τον. Κατα την διάρκεια που τον βγάζεις, πρόσεξε μην βρεί κάπου στο εσωτερικό του κινητήρα ο δείκτης και σου δωθεί λάθος ένδειξη. Αν είσαι κομπλέ, με την στάθμη τότε ρίξε και μια ματιά στα γρανάζια μήπως έχουν αυτό το θέμα:

Καλό όδοντωμα γραναζιού                                Κακό οδόντωμα (άρα για αλλαγή)

4chain_sprktwrn_bnr1.jpg

Ρίξε και μια ματιά στην αλυσίδα, να δείς να είναι εντάξει. Σημαντική ερώτηση προς εσένα: τα αλυσιδογράναζα τα συντηρείς καθόλου για να φτάσουν στο μέγιστο; Επίσης, είναι ρεγουλαρισμένη με τον κατάλληλο τζόγο; Όλα παίζουν ρόλο εκει να ξέρεις. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λοιπων ο δικτης ειχε ισα που λιγο στην ακρη  και σημερα που αλλαξα λαδια αβγαλε 700-800 μλ οποτε ειχε καψει πολυ και ηταν χωρις λαδια και παλι καλα που αλλαξα πριν κολλησει. επισης αλλαξα και φιλτρο που αμφιβαλω αν αλλαχτηκε ποτε απο μαστορα αποτι μ ειπε ο πατερας μου που το ειχε, 

αυριο αλλαζω αλλυσιδα και γραναζια αν και τα γραναζια εχουν ελαχιστη φθορα σε σχεση με τα καινουργια που πηρα,

αν διορθωθει ολα καλα αν συνεχισει θα το παω σε μαστορα να το τσεκαρει

18405475_1320928044649529_263931199_o.jp

18405692_1320928034649530_1953657730_o.j

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 48 λεπτά, το μέλος rikos96 έγραψε:

λοιπων ο δικτης ειχε ισα που λιγο στην ακρη  και σημερα που αλλαξα λαδια αβγαλε 700-800 μλ οποτε ειχε καψει πολυ και ηταν χωρις λαδια και παλι καλα που αλλαξα πριν κολλησει. επισης αλλαξα και φιλτρο που αμφιβαλω αν αλλαχτηκε ποτε απο μαστορα αποτι μ ειπε ο πατερας μου που το ειχε, 

αυριο αλλαζω αλλυσιδα και γραναζια αν και τα γραναζια εχουν ελαχιστη φθορα σε σχεση με τα καινουργια που πηρα,

Και εμένα κανείς δεν μου άλλαξε το φίλτρο λαδιού, μέχρι που εγω ήμουν αυτός. Απο απατεώνες-λαμόγια όσους θες έχει τούτη η κατηγορία. 

Απο τις εικόνες και μόνο, φίλε σόρι με τέτοια αλυσίδα μην είχες την απαίτηση να πήγαινε όσο θα πίστευες και εσυ. Εδω μιλάμε για καθαρισμό και λίπανση και όχι μόνο αλλά και καταστροφή των αλυσιδογράναζων. Σώστε τον πάπιο, και ότι μπορείς, κάτσε λίγο και ψάξου αν μπορείς να το κάνεις.  Πριν απο κάθε σέρβις, στην θέση σου θα την λίπαινα. Για καθαρισμό προτείνω: 

- πινέλο

- πετρέλαιο (προσοχή χρειάζονται προσεκτικές κινήσεις), το οποίο έχει και αυτό λιπαντικό.

- νερό 

- λάδι αλυσίδας ή γράσο (όχι ομως συνέχεια, διακεκομμένα και ανάμεσα ΜΟΝΟ στους πείρους της αλυσίδας και σε νεκρά ταχύτητα).

Μετά βάλε την 1η για να λιπαίνονται όλα τα εξαρτήματα και είσαι ωραίος. 

Τροποποιήθηκε από τον GiannisTs

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μέγα λάθος που το άφησες χωρίς λάδια για τόσα πολλά χλμ! Το παπάκι πρέπει να ελέγχεται κάθε 1000χλμ η στάθμη του λαδιού, και να αλλάζονται κάθε 2.500χλμ το πολύ. Φίλε που μένεις; Ρωτάω για να σου προτείνω τον μηχανικό που πηγαίνω κι εγώ το Modenas μου! Είναι τίμιος και πάντα κάνει αυτό που χρειάζεται σε ένα μηχανάκι, ποτέ κάτι παραπάνω για να πάρει χρήματα.

Τροποποιήθηκε από τον Chris1981

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 11 ώρες, το μέλος Chris1981 έγραψε:

Μέγα λάθος που το άφησες χωρίς λάδια για τόσα πολλά χλμ! Το παπάκι πρέπει να ελέγχεται κάθε 1000χλμ η στάθμη του λαδιού, και να αλλάζονται κάθε 2.500χλμ το πολύ. Φίλε που μένεις; Ρωτάω για να σου προτείνω τον μηχανικό που πηγαίνω κι εγώ το Modenas μου! Είναι τίμιος και πάντα κάνει αυτό που χρειάζεται σε ένα μηχανάκι, ποτέ κάτι παραπάνω για να πάρει χρήματα.

Δεν πειράζει αν τα αλλάξει και στα 3.000 δεν έγινε τίποτα. Το κακό δεν είναι οτι  πολλοί κάστορες κάνουν παραπανω απο αυτά που πρέπει, αλλά ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ, παίζοντας μας τις αθώες... μην πω τι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τελικα χρειαστηκε να αλλαξω μονο αλυσιδα μιας και τα γραναζια ηταν καλητερα και απο τα καινουργια, αλλα εχω καινουργιο θεμα, 

σε αποπειρα να αλλαξω το πισω γραναζι εβγαλα το δισκοφρενο και οταν το ξαναεβαλα δεν πιανει σχεδον καθολου,  ενωω παταω ποδοφρενο και δεν πατιεται καθολου ξερετι τι μπορει να παιζει?? ειναι λιγο φαγομενο αλλα σταματαγε κανονικα πριν και ειχα σκοπο να το αλλαξω με το που βρω χρονο

με την αλυσιδα ολλα καλα αποτο ειδα παει καλητερα και απο καινουργιο που λεει ο λογος μιας και το ευθυγράμμισα καλα και ειναι τεντομενη στο τελειο μηκος, τα λαδια τα αλλαξα πιστευω οριακα μιας και δεν ειχε και πολλα μεσα αφου εβγαλα 700μλ οταν τα αλλαξα απο τα 900 που ηθελε συμπληρωμα  και ελπιζω να μην επαθε καποιο θεμα λογο φθορας 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος rikos96 έγραψε:

τελικα χρειαστηκε να αλλαξω μονο αλυσιδα μιας και τα γραναζια ηταν καλητερα και απο τα καινουργια, αλλα εχω καινουργιο θεμα, 

σε αποπειρα να αλλαξω το πισω γραναζι εβγαλα το δισκοφρενο και οταν το ξαναεβαλα δεν πιανει σχεδον καθολου,  ενωω παταω ποδοφρενο και δεν πατιεται καθολου ξερετι τι μπορει να παιζει?? ειναι λιγο φαγομενο αλλα σταματαγε κανονικα πριν και ειχα σκοπο να το αλλαξω με το που βρω χρονο

με την αλυσιδα ολλα καλα αποτο ειδα παει καλητερα και απο καινουργιο που λεει ο λογος μιας και το ευθυγράμμισα καλα και ειναι τεντομενη στο τελειο μηκος, τα λαδια τα αλλαξα πιστευω οριακα μιας και δεν ειχε και πολλα μεσα αφου εβγαλα 700μλ οταν τα αλλαξα απο τα 900 που ηθελε συμπληρωμα  και ελπιζω να μην επαθε καποιο θεμα λογο φθορας 

Ρε φιλε την αλυσίδα την λάδωσες; Πάλι θα τρέχεις και θα κοτσάρεις 20αρικα και αντί να την αλλάξεις μετα απο καμιά 2ετία θα φτάσει στο σημείο να γίνει σε 4 μήνες. Κάτι ακόμη... τα δόντια τα βλέπεις πως είναι; Είναι καλύτερα και απο καινούργια; 

https://postimg.org/image/444mxz6et/

Όταν λες δεν πιάνει καθόλου; Μήπως θέλει εξαέρωση; Είναι σκληρή ή χαλαρή η μανέτα; Αν είναι σκληρή, τότε θέλει να ξεβιδώσεις το χοντρό σωληνάκι που βρίσκεται στην δαγκάνα και πηγαίνει το υγρό φρένων και να το αφήσεις να στάξει μια-δυο φορες (μην πατήσεις την μανέτα καθόλου!), ώστε να φύγει ο πεπιεσμένος αέρας, μετά απο δοκίμασε αν λύθηκε το πρόβλημα. Επίσης, τσέκαρε μήπως δεν βίδωσες σωστά κάπου την δισκόπλακα. Ομοίως και στα τακάκια. Για καλύτερη σιγουριά, βγάλε την δαγκάνα σπρώξε με ενα ίσιο κατσαβίδι το ενα ή τα δυο έμβολα μετά, επανατοποθέτησε την στο σωστό σημείο επέμενε λίγο με το ποδόφρενο ώστε να βρεθεί η αντίσταση του και αν ναι, τότε είσαι κομπλέ. Ρίξε επίσης μια ματιά και ότι άλλο υπάρχει που συνδέεται ή έχει σχέση με την πίσω πέδηση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

18318676_1321433671265633_271845888_o.jp

18452307_1321433781265622_359494384_o.jp

18406348_1322065147869152_363859623_o.jp

18426908_1322065151202485_708860491_o.jp

ειναι πολυ σκληρο σχεδον δεν πατιεται και δεν το σταματαει εν κινήσει, μονο οταν το εχω στο σταντ το σταματαει 

πριν κραξει κανεις εμενα ο πατερας μου το ειχε το μηχανακι τα τελευταια 10 χρονια εγω το εχω κατι μηνες, επισεις ειδα οτι δεν εχει υγρο φρενων οποτε θα κοιταξω να τα αλλαξω σημερα 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 9/5/2017 at 5:36 ΜΜ, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Δηλαδη ποσο λαδι εχει μεινει μεσα?

Την 10/5/2017 at 2:09 ΠΜ, το μέλος rikos96 έγραψε:

Δε σου δημιουργήθηκε  θέμα απο την ποσότητα λαδιού. Με βάση το manual 1L με αλλαγή φίλτρου και 0,9L χωρίς αλλαγή φίλτρου.Δεν σου έλειπε καμια σοβαρή ποσότητα αν είχε μέσα 0,7 με 0,8 L

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με σωστή συντήρηση γλιτώνεις πολλά! Εγώ λαδώνω την αλυσίδα κάθε 500+χλμ και ενώ έχω φθάσει σχεδόν τα 30.500χλμ δεν χρειάζεται ακόμη αλλαγή! Και εννοείται πως σε κάθε σέρβις ανά 2.500χλμ δηλαδή, ρυθμίζεται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συν οτι καλυτερα να αλλαξεις σετ αλυσιδογραναζια και όχι μια την αλυσιδα, μια το μπροστα γραναζι και μετα απο καιρο το πίσω(τροπος του λεγειν)..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 10 ώρες, το μέλος rikos96 έγραψε:

ειναι πολυ σκληρο σχεδον δεν πατιεται και δεν το σταματαει εν κινήσει, μονο οταν το εχω στο σταντ το σταματαει 

πριν κραξει κανεις εμενα ο πατερας μου το ειχε το μηχανακι τα τελευταια 10 χρονια εγω το εχω κατι μηνες, επισεις ειδα οτι δεν εχει υγρο φρενων οποτε θα κοιταξω να τα αλλαξω σημερα 

Ποιος να σε... κράξει αφου μόνος σου ποστάρεις, δεν απαντάς ενω σου απαντάνε εκτός απο τον Tasos Meli και δεν χρειάζεται να γίνει αυτό. Αν το ποστ έχει άλλη σημασία, γιατί για να σου δοθει απάντηση δεν είναι, γράψε το να το ξέρουμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

VaG3 μετα θα τα αλλαξω μαζι αλλα δεν ειχα εκεινη την ωρα καστανια να λυσω το γραναζι του πισω τροχου, δεν ηταν καθολου φαγωμενα μιας και δεν εχει πολα χιλιομετρα το παπι και η αλλυσιδα χαλασε λογο μη καθαρισμου και λυπανσης με μη σωστα λιπαντικα, 

απανταγα οταν χρειαζοταν η αποψη μου σε κατι και ευχαριστω οσους προσπαθησαν να βοηθησουν, αν δεν απαντησα σε καποιον ηταν η γιατι μπορει να απαντησε σε αλλον ή δεν ηταν σαφες το περιεχομενο του μυνηματος, και γιαννη νομιζω απαντησα σε οσα μου ειπες μονο για την αλλυσιδα γιατι το καταλαβα σαν ρητορικο ως ειρωνικο και ναι ειναι καλητερα αποτι ηταν στα μισα χιλιομετρα αποτι ηταν τωρα οποτε ειμαι ικανοποιημενος και την λαδωνω κα ιτην καθαριζω απο εδω και περα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 λεπτά, το μέλος rikos96 έγραψε:

VaG3 μετα θα τα αλλαξω μαζι αλλα δεν ειχα εκεινη την ωρα καστανια να λυσω το γραναζι του πισω τροχου, δεν ηταν καθολου φαγωμενα μιας και δεν εχει πολα χιλιομετρα το παπι και η αλλυσιδα χαλασε λογο μη καθαρισμου και λυπανσης με μη σωστα λιπαντικα, 

απανταγα οταν χρειαζοταν η αποψη μου σε κατι και ευχαριστω οσους προσπαθησαν να βοηθησουν, αν δεν απαντησα σε καποιον ηταν η γιατι μπορει να απαντησε σε αλλον ή δεν ηταν σαφες το περιεχομενο του μυνηματος, και γιαννη νομιζω απαντησα σε οσα μου ειπες μονο για την αλλυσιδα γιατι το καταλαβα σαν ρητορικο ως ειρωνικο και ναι ειναι καλητερα αποτι ηταν στα μισα χιλιομετρα αποτι ηταν τωρα οποτε ειμαι ικανοποιημενος και την λαδωνω κα ιτην καθαριζω απο εδω και περα

Όχι ρε φίλε δεν ειρωνεύομαι κανέναν. Και εγω του τύπου "ρωτώντας πάς στην Πόλη" είμαι. Απλά επειδή έχω ασχοληθεί πολυ με το θέμα στα γράφω με απόλυτη σιγουριά και δεν φέρνω κάτι... επιθετικό προς εσένα, προς Θεού. Απλά, νόμιζα οτι μόνος σου τα έγραφες μόνος σου απαντούσες (τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγω). Τέλος πάντων, η επικοινωνία μέσω διαδικτύου, οδηγεί πολλές φορές σε παρεξηγήσεις, κάτι που δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα. 

Αν θες, επειδή και εγω τα βήματα που σου έδωσα τα πράττω και είμαι πολυ ικανοποιημένος και ούτε προβλήματα έχω, σημείωσε τα ή τέλος πάντων δώσε τα βάση για να τα θυμάσαι. Βλακείες δεν γράφω σε τέτοια θέματα και γενικότερα, εκτός και αν κάνω κάποιο λάθος. Αυτά στα γράφω με σιγουριά όμως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα 200 ml λιγοτερο λαδι δεν μπορουν να σου διμηουργησουν προβλημα, οι κινητηρες μπορουν να λειτουργησουν και με πολυ λιγοτερο λαδι, αυτο ομως δε σημαινει οτι το αφηνουμε στο ελεος του θεου, ο κατασκευαστης ορισε αυτη την ποσοτητα λαδιου (900ml) για αυτο ακριβως το λογο, ωστε αν μια ποσοτητα λαδιου χαθει ο κινητηρας να ειναι σε θεση να λειτουργει με ασφαλεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 12 ώρες, το μέλος rikos96 έγραψε:

Φίλε, να ρωτήσω κατι; Γιατί το μικρό γρανάζι έχει μικρότερο οδόντωμα και πιο πλακέ απο αυτό που ήδη φοράει; Θες να το κοντύνεις το γρανάζωμα για καλύτερη ροπη;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 6 λεπτά, το μέλος karellen έγραψε:

'Ιδια είναι και τα  2 γρανάζια.

Δεν ξέρω, γιατί αν προσέξεις αυτό που φοράει με αυτό που δείχνει διαφέρει και σε σχεδιασμό, (έχει δυο τρύπες το νεο, μια το παλιό) αλλα και το οδόντωμα του καινούργιου είναι πιο... φαρδύ απο το παλιό. Μήπως παίζει ρόλο και η χρήση που προηγήθηκε. Μήπως. 

https://postimg.org/image/opawxtsz5/

https://postimg.io/image/j2l9gx1mx/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειναι λιγακι φαγωμενο το μπροστα γραναζακι αλλα πιστευω αντεχει ακομα.
οσο αφορα τα λαδια θα συμφωνησω με τον Τασο.και θα συμφωνησω και με τον vag3 οσο αφορα την αλλαγη αλυσιδογραναζιων και με τον chris οσο αφορα την συντηρηση.

Τροποποιήθηκε από τον vagoskonti

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η φωτό, δείχνει ρυθμισμένη αλυσίδα και έτοιμο για χρήση?

Βλέπω ειναι και στο διπλό σταντ..

Την 10/5/2017 at 2:09 ΠΜ, το μέλος rikos96 έγραψε:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 7 ώρες, το μέλος innova 04 έγραψε:

Η φωτό, δείχνει ρυθμισμένη αλυσίδα και έτοιμο για χρήση?

Βλέπω ειναι και στο διπλό σταντ..

Γιατί αν είναι στο διπλό δεν κάνει; Και εγω ενω το έγω βάλει στο διπλό την ρυθμίζω και μια χαρά είναι. :yes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα