Jump to content
theodosis63

Aprilia RX 50 2002 και Giannelli?

Recommended Posts

Καλησπέρα :bye: :bye: , και καλό μήνα, πριν λίγο καιρό αγόρασα ένα aprilia rx 50 του 2002 και τώρα μετά από 2 μήνες που το έχω και έχω εξοικειωθεί αρκετά μαζί του αποφάσισα να κάνω της αλλαγές που ήθελα από την αρχή. Οι οποίες είναι το βασικότερο μια Giannelli εξάτμιση και μετά από κάμποσο καιρό και ένα 70 πιστόνι. Το θέμα αυτό έχει σχέσει με την εξάτμιση που δεν ξέρω πια να βάλω εκτός του ότι θα είναι giannelli. Έχω διαβάσει πολλά άρθρα που λένε πως έβαλαν giannelli και εκτοξεύθηκαν οι επιδόσεις και θέλω να βάλω μια . Αλλά δεν ξέρω πια. Στο car.gr έχει πολλές giannelli με διάφορες τιμές από 35 μέχρι 220 (για τελικό μόνο) θέλω αυτή που θα δώσει τις καλύτερες επιδόσεις. Και έναν λαιμό που να ταιριάζει στο μοντέλο μου και με την εξάτμιση . Αν μπορεί κάποιος να μου προτείνει ένα ζευγάρι θα το εκτιμούσα πολύ :blus: :blus:  :tez: .Και ακόμα έχει σημασία αν η εξάτμιση είναι για 50 και μετά βάλω πιστόνι 70 η 80 ? δηλαδή μετά θα θέλει και η εξάτμιση άλλαγμα? Ακόμα έχω ακούσει πως έχει κόφτες το μηχανάκι , μήπως ξέρετε που έχει και πως βγαίνουν?  :thnk:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Θα απαντήσω όταν βρεθώ στο PC

Θα απαντήσω όταν βρεθώ στο PC

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε πάνε φάε τα λεφτά σε διακοπές, ποτά, όπου αλλού θέλεις....Και κάνε υπομονή μέχρι να πάρεις μεγαλύτερο.

Τώρα επειδή θες να κάνεις το γούστο σου και το 2017 220 και 300 που ζητάνε είναι πολλά να τα δώσεις σε 50αρι κάνε τα παρακάτω. Κόψε με τροχό το τελικό και τη φουσκα και βγάλε όλους τους πνίχτες. Στην συνεχεια κόλλα τα με ηλεκτροκόλληση ή ένωσε τα κομμάτια με πριτσίνια. Πέτα το φίλτρο αέρος τελείως ή βάλε φίλτρο απορροφητήρα στην παρούσα βάση. Σήκωσε μία ή 2 θέσεις τη βελόνα σου και είσαι έτοιμος.

Τροποποιήθηκε από τον ΓιωργοςΤΤ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το μηχανάκι είναι αυτό -> http://www.bikez.com/motorcycles/aprilia_rx_50_2002.php 

Καταρχάς αν ψάχνεις ανταλλακτικά για τον κινητήρα το συγκεκριμένο φοράει τον minarelli AM6 όπως πολλά άλλα παρόμια μηχανάκια .πχ όταν ένα σετ κυλινδροπίστονο είναι για ΑΜ6 πρέπει να ταιριάζει στo RX 50. 

Όσον αφορά στους κόφτες που αναφέρεις αν υπάρχουν μπορεί να είναι μία σωλήνα μικρής διαμέτρου  στο θάλαμο διαστολής της εξάτμισης , κοντό γρανάζια έτσι ώστε να έχει μικρή τελική ταχύτητα , μικρά ζιγκλέρ στο καρμπ.  και/ή περιορισμός των σ.α.λ. μέσω της ηλεκτρονικής . 

Λόγω παλαιότητας για μένα είναι πιο πιθανό να έχει πέσει η απόδοση του κινητήρα από το να έχει ακόμα τους "κόφτες" . Πάντως να ξέρεις όταν δεν αξίζει να ρίξεις λεφτά στο 50αρι ,το γνωρίζω εκ πείρας . 

Τροποποιήθηκε από τον stavros-2stroker

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταρχήν ας αρχίσουμε από τα βασικά. Πόσο καιρό σκοπεύεις να κρατήσεις το μηχανάκι. Αν είναι λιγότερο από δύο χρόνια δεν αξίζει να ρίξεις λεφτά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταρχήν ας αρχίσουμε από τα βασικά. Πόσο καιρό σκοπεύεις να κρατήσεις το μηχανάκι. Αν είναι λιγότερο από δύο χρόνια δεν αξίζει να ρίξεις λεφτά.

Για αρκετά χρόνια σίγουρα 2 μέχρι τα 18 δηλαδή και μετά δεν ξέρω από τώρα αλλά δεν νομίζω να αλλάξω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδή υπολογίζεις να το κρατήσεις γύρω στα 4 χρόνια μέχρι να βγάλεις το Α2; Φαντάζομαι είσαι 16;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδή υπολογίζεις να το κρατήσεις γύρω στα 4 χρόνια μέχρι να βγάλεις το Α2; Φαντάζομαι είσαι 16;

ακριβώς , και μετά δεν έχω σκοπό να το πουλήσω γιατι θα είναι χρήσιμο στην περιοχή που μένω που είναι γεμάτη χοματόδρομους .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην κανεις καμοια βλακια και βγαλεις τα διαφραγματα μεσα απο την εξατμηση...το ειχα κανει και εγω και αναγγαστικα να βρω αλλην μαμισια γιατι σερνοταν..αν πηγενει πανω απο 50 το μηχανακι σ δεν εχει κοφτη....εμενα οταν ειχε κοφτη απο κουτα δεν πειγενε μια..ειχα παρει το ιδιο μηχανακι κουτα το 2004 και το ειχα γραψει 180Κ χιλιομετρα μεχρι το 2010 που δουλευα delivery με το rx  !!! Αν θες να το κρατισεις 2 χρονια....και ισως λιγο παραπανω...τοτε ενα πιστονακι 50αρι, εξατμησουλα και ενα ποιο σωστο ζιγκλερ για τη καινουρια εξατμιση. Και ισως ενα λιγο μεγαλητερο γραναζι μπροστα!!!!! Οτι και αν κανεις να βαζεις το καλητερο λαδι που μπορεις!!!! 

Ps στα 180Κ αλλαξα συνολικα 2 πιστονια προληπτικα και στο τελος ραγισε ο κυλινδρος!!!!! 3 φορες ρουλεμαν πισω τροχου και μια ντιζα κοντερ  και 3 σετ γραναζια αλυσιδες... και καμια 10αρια τακακια και μπουζια...

Επισης μην κανεις καμοια βλακια και αλαξεις μονο το τελικο θα δωσεις εντελος τζαμπα τα λευτα σου!!!! Πρεπει να αλαξεις και τον σαλιγγαρο του για να δεις διαφορα!!!!!  Το τελικο ειναι ψηλοαδιαφρο βαλε οτι θες!!! Οτι θα σ κανει θα στο κανει ο σαλιγγαρος!!!!

Να το προσεχεις και να προσεχεις......να ξερες μεγαλε τι μου θυμισες!!!!!!

Τροποποιήθηκε από τον lost_angel

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην κανεις καμοια βλακια και βγαλεις τα διαφραγματα μεσα απο την εξατμηση...το ειχα κανει και εγω και αναγγαστικα να βρω αλλην μαμισια γιατι σερνοταν..αν πηγενει πανω απο 50 το μηχανακι σ δεν εχει κοφτη....εμενα οταν ειχε κοφτη απο κουτα δεν πειγενε μια..ειχα παρει το ιδιο μηχανακι κουτα το 2004 και το ειχα γραψει 180Κ χιλιομετρα μεχρι το 2010 που δουλευα delivery με το rx  !!! Αν θες να το κρατισεις 2 χρονια....και ισως λιγο παραπανω...τοτε ενα πιστονακι 50αρι, εξατμησουλα και ενα ποιο σωστο ζιγκλερ για τη καινουρια εξατμιση. Και ισως ενα λιγο μεγαλητερο γραναζι μπροστα!!!!! Οτι και αν κανεις να βαζεις το καλητερο λαδι που μπορεις!!!! 

Ps στα 180Κ αλλαξα συνολικα 2 πιστονια προληπτικα και στο τελος ραγισε ο κυλινδρος!!!!! 3 φορες ρουλεμαν πισω τροχου και μια ντιζα κοντερ  και 3 σετ γραναζια αλυσιδες... και καμια 10αρια τακακια και μπουζια...

Να το προσεχεις και να προσεχεις......να ξερες μεγαλε τι μου θυμισες!!!!!!

Δεν θα πειράξω την μαμίσια εξάτμιση , τελική τώρα πιάνει 65 περίπου σε χαλαρή κατηφόρα με 9000 στροφές και 6η , δεν ανεβάζει πάνω απο 9000 . Λάδι πάντα το καλύτερο .  Ναι όλο το σετ όχι μόνο τελικό . το σαλιγκάρι που λες θέλει άλλαγμα και να μην άλλαζα τελική γιατί έχει σκουριάσει .

Τροποποιήθηκε από τον theodosis63

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν θα πειράξω την μαμίσια εξάτμιση , τελική τώρα πιάνει 65 περίπου σε χαλαρή κατηφόρα με 9000 στροφές και 6η , δεν ανεβάζει πάνω απο 9000 . Λάδι πάντα το καλύτερο .  Ναι όλο το σετ όχι μόνο τελικό . το σαλιγκάρι που λες θέλει άλλαγμα και να μην άλλαζα τελική γιατί έχει σκουριάσει .

επρεπε να 80 αριζει στις 9κ στο κοντερ και στις συνθηκες που περιγραφεις!!!! Τουλαχιστον μεχρι τα 65 παει *γεματα*?? 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραία. Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Η καλύτερη λύση χωρίς ακόμα να μπλέξεις με υπερκυβισμό είναι μια εξάτμιση, ένα πιο ελεύθερο σφουγγάρι στο φιλτροκούτι ή μια φιλτροχοάνη (δε θα πρότεινα το δεύτερο), ΣΩΣΤΟ ζιγκλέρωμα/τζετάρισμα του καρμπυρατέρ και ένα πιο μακρύ γρανάζωμα.

Η Giannelli που ανέφερες είναι καλή και φθηνή λύση εφόσον το μηχανάκι παραμείνει 50 κ.ε Όμως δε μπορείς να πάρεις όποια βρίσκεις στο car. Θα γκουγκλαρεις aprilia RX 50 2002  Giannelli exhaust. Τσέκαρε πρώτα την τιμή της και αν την αντέχεις οικονομικά προχωράμε περαιτέρω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επρεπε να 80 αριζει στις 9κ στο κοντερ και στις συνθηκες που περιγραφεις!!!! Τουλαχιστον μεχρι τα 65 παει *γεματα*?? 

ναι . μετρήθηκε με αμάξι από δίπλα δεν λειτουργέι το κοντέρ μονο στροφόμετρο. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι . μετρήθηκε με αμάξι από δίπλα δεν λειτουργέι το κοντέρ μονο στροφόμετρο. 

οτι σ ειπαμε και οι αλλοι λοιπον...προσωπικη γνωμη ξεχνα τον υπερκυβισμο!!!!! Εχεις ενα μηχανακι διαμαντι!!! Αν ανεβασεις κυβικα και λευτα θα χασεις και παρανομος θα εισαι και θα αρχισει να σκορπαει σε βαθος χρονου!!!, ενα 50 πιστονακι μιγματα αερας γραναζια εξατμιση σωστη για το μηχανακη σ και σ εφηγε ενα 500αρικο το θεμα ειναι το αντεχεις???  Η μηπως εισαι καλα οπως εινακ τωρα???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραία. Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Η καλύτερη λύση χωρίς ακόμα να μπλέξεις με υπερκυβισμό είναι μια εξάτμιση, ένα πιο ελεύθερο σφουγγάρι στο φιλτροκούτι ή μια φιλτροχοάνη (δε θα πρότεινα το δεύτερο), ΣΩΣΤΟ ζιγκλέρωμα/τζετάρισμα του καρμπυρατέρ και ένα πιο μακρύ γρανάζωμα.

Η Giannelli που ανέφερες είναι καλή και φθηνή λύση εφόσον το μηχανάκι παραμείνει 50 κ.ε Όμως δε μπορείς να πάρεις όποια βρίσκεις στο car. Θα γκουγκλαρεις aprilia RX 50 2002  Giannelli exhaust. Τσέκαρε πρώτα την τιμή της και αν την αντέχεις οικονομικά προχωράμε περαιτέρω.

Λοιπόν αυτό που λες για τον υπερκυβισμό θα αργήσει δεν θα γίνει τώρα. Ακομα επειδή τώρα μπαίνω στον κόσμο των μηχανών δεν ξέρω τι ειναι ζιγκλέρωμα του καρμυρατερ...γρανάζια θα βάλω 13αρια , εχω ακούσει πως είναι καλό νούμερο. Εψαξα για εξάτμιση που είπες και βρήκα πως καλή εξάτμιση για το δικο μου ειναι αυτη https://www.car.gr/parts/view/3497294/ η μαύρη giannelli θα την αποκαλώ και ακόμα για λαιμό βρήκα πως ο λαιμός του 95-98 https://www.car.gr/parts/view/4828655/ πρέπει να τεριάζει .

οτι σ ειπαμε και οι αλλοι λοιπον...προσωπικη γνωμη ξεχνα τον υπερκυβισμο!!!!! Εχεις ενα μηχανακι διαμαντι!!! Αν ανεβασεις κυβικα και λευτα θα χασεις και παρανομος θα εισαι και θα αρχισει να σκορπαει σε βαθος χρονου!!!, ενα 50 πιστονακι μιγματα αερας γραναζια και σ εφηγε ενα 500αρικο το θεμα ειναι το αντεχεις???  

Συμφωνώ άσε που το πιστόνι που έχει ειναι καινούριο . Πριν 2 μηνες που το πείρα είχε τελειώσει το στρώσιμο απο τον προηγούμενο ιδιοκτήτη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μη μπλεκεις με βελτιωσεις στο υπαρχων μοτερ, οχι οτι δεν θα πηγαινει καλα... Θα πηγαινει παρα πολυ καλα, ισως πιο γρηγορο απο 125 παπακια με σωστα ανταλλακτηκα, επειδη λοιπον θα πηγαινει πολυ καλα εσυ θα εισαι συνεχεια στο τερμα γκαζι και θα το φας πολυ γρηγορα το μηχανακι.

Βρες κανενα μοτερ 125 και βαλτου πανω να τελειωνεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν αυτό που λες για τον υπερκυβισμό θα αργήσει δεν θα γίνει τώρα. Ακομα επειδή τώρα μπαίνω στον κόσμο των μηχανών δεν ξέρω τι ειναι ζιγκλέρωμα του καρμυρατερ...γρανάζια θα βάλω 13αρια , εχω ακούσει πως είναι καλό νούμερο. Εψαξα για εξάτμιση που είπες και βρήκα πως καλή εξάτμιση για το δικο μου ειναι αυτη https://www.car.gr/parts/view/3497294/ η μαύρη giannelli θα την αποκαλώ και ακόμα για λαιμό βρήκα πως ο λαιμός του 95-98 https://www.car.gr/parts/view/4828655/ πρέπει να τεριάζει .

Εφοσον πειραζεις την εξοδο πρεπει να πειραξεις και την εισοδο!!!!

Οπως καταλαβενεις η εξοδος ειναι η εξατμιση και η εισοδος βενζινη και αερας αναμεμιγμενα.... τωρα η λογικη λεει οτι αφου η εξοδος αεριων επιτυνχανετε γρηγοτερα τοτε υπαρχει χωρος για λιγο παραπανω ποσοτητα βενζινης και αερα!!!

ε λοιπον η μιξη βενζινη και αερα γινετε μεσα στο καρπιλατερ!!!!! Οπου η παραμετροποιηση του γινετε με διαφορους τροπους!! Χοντρικα απο το ζιγκλερ γιτα την βενζινη απο την βιδα του αερα για το ας το πουμε ποσοστο αερα στο μηγμα και τελος απο το φιλτρο αερος που ας το που χοντρικα ρυθμιζει την ποσοτητα της ροης του αερα η αλλιως της αναπνοης!!!!! Αυτα τα τρια μαζι με την εξατμιση ειναι μια συναρτηση οπου σε ορισμενα σημεια περνουμε το μεγιστο της αποδοσης!!!!!   Αλγευρα δεν κανεις στο σχολειο!!!! ??? Σκεψουτο ετσι!!!! Για ποια τιμη μια παραβολικη συναρτηση με 2 η τρεις αγνωστους  μας δεινει την μεγιστη τιμη!!!!!!

Απο εκει και μετα υπαρχουν ακομα περισοτεροι παραγοντες αλλα παμε σε αλλο επιπεδο κουβεντας και δεν ειμαι και ο καταληλος ανθρωπος να στα εξιγισει!!!!! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εφοσον πειραζεις την εξοδο πρεπει να πειραξεις και την εισοδο!!!!

Οπως καταλαβενεις η εξοδος ειναι η εξατμιση και η εισοδος βενζινη και αερας αναμεμιγμενα.... τωρα η λογικη λεει οτι αφου η εξοδος αεριων επιτυνχανετε γρηγοτερα τοτε υπαρχει χωρος για λιγο παραπανω ποσοτητα βενζινης και αερα!!!

ε λοιπον η μιξη βενζινη και αερα γινετε μεσα στο καρπιλατερ!!!!! Οπου η παραμετροποιηση του γινετε με διαφορους τροπους!! Χοντρικα απο το ζιγκλερ γιτα την βενζινη απο την βιδα του αερα στο καρμπιλατερ και τελος απο το φιλτρο αερος που ας το που χοντρικα ρυθμιζει την ποσοτητα της ροης του αερα η αλλιως της αναπνοης!!!!! Αυτα τα τρια μαζι με την εξατμιση ειναι μια συναρτηση οπου σε ορισμενα σημεια περνουμε το μεγιστο της αποδοσης!!!!!  Αλγευρα δεν κανεις στο σχολειο!!!! ??? Σκεψουτο ετσι!!!! Για ποια τιμη μια παραβολικη συναρτηση μας δεινει την μεγιστη τιμη!!!!!!

Απο εκει και μετα υπαρχουν ακομα περισοτεροι παραγοντες αλλα παμε σε αλλο επιπεδο κουβεντας και δεν ειμαι και ο καταληλος ανθρωπος να στα εξιγισει!!!!! 

Ναι κατάλαβα αν και όταν κάνω την αναβάθμιση με την εξάτμιση θα πω σε άτομο που ξέρει απο δίχρονα να κάνει το ζιγκλερομα  . Ακόμα οι εξατμίσης Arrow είναι αξιόπιστες η να παραμείνω στην Giannelli? 

Μη μπλεκεις με βελτιωσεις στο υπαρχων μοτερ, οχι οτι δεν θα πηγαινει καλα... Θα πηγαινει παρα πολυ καλα, ισως πιο γρηγορο απο 125 παπακια με σωστα ανταλλακτηκα, επειδη λοιπον θα πηγαινει πολυ καλα εσυ θα εισαι συνεχεια στο τερμα γκαζι και θα το φας πολυ γρηγορα το μηχανακι.

Βρες κανενα μοτερ 125 και βαλτου πανω να τελειωνεις.

Δεν μπορώ να το κάνω αυτό , είμαι 16 και τώρα που τελείωσα την χαρτούρα με την άδεια κυκλωφορίας και την ασφάλεια και αυτά δεν θέλω να μπλέξω 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι κατάλαβα αν και όταν κάνω την αναβάθμιση με την εξάτμιση θα πω σε άτομο που ξέρει απο δίχρονα να κάνει το ζιγκλερομα  . Ακόμα οι εξατμίσης Arrow είναι αξιόπιστες η να παραμείνω στην Giannelli? 

ισως καποιο παιδι της ηλικιας σου μπορει να σε βοηθισει!!!! Ακομα παντος απο χρονια που εοχα το rx οι gianelli ηταν ονομα βαρβατο στα διχρονα και ηταν πραγματικη και ποιοτικη αναβαθμηση στα διχρονα !!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γεια σας και πάλι , λοιπον εκανα αυτα που μου ειπατε, βρηκα ποια εξάτμιση παιρνει το μηχανακη μου και ποιον λαιμο, μετα μιλησα με εναν αντιπρόσωπο της εταιρίας και μου ειπε πως δεν υπαρχει στην giannelli αυτη η εξάτμιση πια, και μου πρότεινε μια της malossi αν θυμάμαι καλα στα 295 , εγω βρήκα το σετ της giannelli δηλαδη τελικη και λαιμο αλλα για το rx του 95 με 98 και η απορια μου ειναι πως αφου και τα 2 το ιδο μοτερ εχουν (ετσι ξερω) τι διάφορα εχουν? και να παρω αυτην την giannelli την πο παλια? θα εχει καμια τρομερή διαφορα σε επιδόσεις? σρυ για ορθογραφικά παίζει να σκότωσα κάποιες λέξης .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ολόσωμη εξάτμιση για το συγκεκριμένο μοντέλο που κατέχεις:

http://m.ebay.com/itm/ESCAPE-GIANNELLI-NOKAT-ENDURO-2T-SILE-CARBONO-34603HF-APRILIA-RX-50-2002-02-/111780569291?nav=SEARCH

Τροποποιήθηκε από τον The Dread Rider

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι ακριβως αυτην ηταν να αγορασω αλλα δεν εχει πια η giannelli διαθέσιμη, στο ebay πως θα την αγορασω? με αντικαταβολη? γιατι καρτα δεν εχω. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πήγαινε βγάλε μια προπληρωμένη πιστωτική και συνέδεσε την στο PayPal.

Τροποποιήθηκε από τον The Dread Rider

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα