Jump to content
kotsos_007

Χαμηλού budget On-Off.

Recommended Posts

Σας καλησπερίζω όλους και σας εύχομαι Χρόνια Πολλά!!!

Ανοίγω αυτό το θέμα για κάποιες διευκρινήσεις μιας και η αγορά δεν αφορά άμεσα εμένα αλλά έναν πολύ καλό φίλο με τον οποίο ψάχνουμε μηχανή.

Να αναφέρω πως όταν αναγράφω χαμηλού budget εννοώ όχι μόνο το κομμάτι αγοράς, αλλά και το κομμάτι της συντήρησης και των βλαβών, μιάς και καταλαβαίνετε πως αν είναι να τα γλιτώσουμε απο την αγορά και τα δώσουμε σε βλάβες και αναλώσιμα δεν είναι και πολύ μεγάλο το κέρδος μας, ίσα ίσα...

Προχωράω λοιπόν στις προτάσεις που έχουμε ψάξει και έχουμε αναζητήσει...

BMW F650Gs / F650Gs Dakar

Προσωπικά έχω οδηγήσει την απλή έκδοση, όχι την ντακάρ η οποία έχει μεγαλύτερες διαδρομές και 21' τροχό αντί για 19άρη. Έχει γενικά άλλες διαφορές;

Η απλή η έκδοση για να είμαι ειλικρινής μου φάνηκε αρκετά κοντό μηχανάκι. Βέβαια 1,80 ανάστημα έχουμε και οι 2, δεν είναι και κάτι τραγικό, αλλα σε γενικές γραμμές απο θέμα στησίματος θα προτιμούσαμε τη ντακάρ έκδοση. Απο προβλήματα και αξιοπιστία δεν έχω ακούσει κάτι ιδιαίτερο εκτός απο ένα κομπλέρ μίζας, το ποίο όμως έχω ακούσει οτι κοστίζει αρκετά... Γενικά εντυπώσεις, φρένα, συντήρηση, κατανάλωση, τσιμπάει λαδάκι;... κλπ Κάθε άποψη και γνώμη δεκτή.

Suzuki XF650 Freewind

Στο παρελθόν το έχω οδηγήσει μία φορά σε μία χαλαρή βόλτα. Μου φάνηκε ευχάριστο μηχανάκι και εύχρηστο, ειδικά στην πόλη που το χρησιμοποίησα εγω. Επίσης δεν έχω ακούσει για προβλήματα, αλλά έχει κυκλοφορήσει και σχετικά περιορισμένα. Η βασική διαφορά που γνωρίζω είναι οτι είναι αερο-ελαιόψυκτο, τωρα τα συν πλήν, δεν μπορώ να πώ οτι έχω καμία ιδιαίτερη άποψη επι του θέματος... Κάτι προβλήματα έχω ακούσει με βολάν και ηλεκτρολογικά, αλλά μία άποψη απο γνώστες και ιδιοκτήτες θα ήταν σαφέστατα πιο έγκυρες... Πάλι τα ίδια και στο συγκεκριμένο με κατανάλωση, αξιοπιστία, λαδάκι, συντήρηση κλπ.

Honda Africa XRV750

Ένα πολύ αγαπημένο μηχανάκι, ιστορικο, αξιοπιστο, με τα μόνα προβλήματα που έχω διαβάσει να είναι ανορθωτης και αντλία βενζίνης. Λίγο τσιμπημένο σαν μεταχειρισμένο βέβαια, και αρκετά όχι και στην καλύτερη κατάσταση... Μεγαλύτερη κατανάλωση βενζίνης απο τα 2 προηγούμενα, κρατάει ωστόσο σταθερή μεταπωλητική αξία... Γενικά υπάρχει μία γενική εικόνα για αυτό το μηχανάκι, αλλά και άποψη απο ιδιοκτήτες για λεπτομέρειες θα είναι απαραίτητες για να συμπληρωθεί μία ολοκληρωμένη  εικόνα για το αφρικανάκι...

Η μηχανή προορίζεται για καθημερινή χρήση, συχνές αποδράσεις δικάβαλες με προοπτική φορτώματος (αρκετού), ταξιδάκια με 130-140 είναι ο στόχος της υπόθεσης, και χώμα σε ένα ποσοστό του 20%. Και αυτό σε νορμάλ συνθήκες, όχι κάτι ακραίο...

Εχουμε αποκλίσει μηχανάκια του στυλ, τρανσάλπ 600 μιας και τα περισσότερα ειναι κακοσυντηρημενα τα οποια εχουμε βρει, το 650 λόγω αρκετά υψηλής κατανάλωσης καθως το ίδιο και για το κλε500...

Και πάλι καλές γιορτές να έχουμε και περιμένω νεότερα απο όποιον έχει κάποια άποψη επι του θέματος...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλησπέρα! Δε μας έιπες τα βασικά... 

Τι ποσό διαθέτει ο φίλος σου;  

Εμπειρία από άλλες μηχανές έχει;  

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα! Δε μας έιπες τα βασικά... 

Τι ποσό διαθέτει ο φίλος σου;  

Εμπειρία από άλλες μηχανές έχει;  

Καλησπέρα και χρόνια πολλά φιλαράκι μου, υπάρχει εμπειρία σε μηχανές, 1,80 ύψος, 95 κιλά, 30χρονών (να παίξουμε λίγο και με 30άρικο γούστο), και το ποσό το οποίο έχουμε συζητήσει είναι πάνω-κάτω στα 2000€...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσωπικα θα σου πω για το freewind που το ειχα 2 χρονια. Απλα τιμιο. Ιδιαιτερως αξιόπιστο,καλο γκάζι ακόμη κ με σημερινά δεδομένα , κατανάλωση τσιμπημενη για την εποχή (5,5-6λιτρα),ακλεφτο κ παμφθηνο πλέον. Σχετικά ελαφρύ, πάει κ χώμα αλλά με 19αρι μπροστινό δε μπορεί να βάλει χωμάτινα λάστιχα κ να δώσει το παραπάνω. Με 1200-1300 βρίσκεις πολύ καλό

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η μηχανή προορίζεται για καθημερινή χρήση, συχνές αποδράσεις δικάβαλες με προοπτική φορτώματος (αρκετού), ταξιδάκια με 130-140

είναι ο στόχος της υπόθεσης, και χώμα σε ένα ποσοστό του 20%. Και αυτό σε νορμάλ συνθήκες, όχι κάτι ακραίο...

Εχεις απαντησει ηδη στο ερωτημα του τι μηχανη "να παρει ο φιλος μου", απλως δεν το ξερεις...

Τροποποιήθηκε από τον Verbal Kint

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Honda Africa XRV750

Εχουμε αποκλίσει μηχανάκια του στυλ, τρανσάλπ 600 μιας και τα περισσότερα ειναι κακοσυντηρημενα τα οποια εχουμε βρει, το 650 λόγω αρκετά υψηλής κατανάλωσης καθως το ίδιο και για το κλε500...

Επειδη προσφατα εκανα την ερευνα μου για ολα σχεδον τα μηχανακια που αναφερεις πρωτου καταληξω πριν λιγες μερες στο Kle 500 θεωρω οτι τα Translalp 600 / 650 και Africa Twin 750 καινε παραπανω απο το Kle 500.. Επισης απο τα Kle που συναντησα δεν θα ελεγα πως ειναι και τοσο απογοητευτικα τα στατιστικα των καλοσυντηρημενων μηχανων.

Μπορεις να ριξεις και μια ματια στο www.fuelly.com, και για τις 3 μηχανες που εχουν περασει απο τα χερια μου αποδειχθηκε αρκετα ακριβες στα νουμερα που δινει..

Τροποποιήθηκε από τον ilikeyourbike

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν τον ενδιαφερει το χωμα οσο και η ασφαλτοw.....δλδ πραγματικα 50-50 μηχανακι τοτε............Honda NX Dominator 650.......αν καταφερει να βρει κατι καλο!

Σε καθε αλλη περιπτωση ....BMW 650 GS.......ή BMW 650 GS Dakar

ΥΓ....αν δεν μπορει να πληρωσει το BMW....τοτε Suzuki XF650 Freewind

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κακομοιρο xtακι 660 δεν σκέφτεσαι??? 

αρκετα ταξιδακια με 140+!! πιο πολυ θα βολευτει με τα άλλα! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί με 140+ θα είναι βολικά τα άλλα μονοκ'ύλινδρα?

Μόνο η Άφρικα είναι αξιοπρεπής σ' αυτά που προτάθηκαν από το φίλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί με 140+ θα είναι βολικά τα άλλα μονοκ'ύλινδρα?

Μόνο η Άφρικα είναι αξιοπρεπής σ' αυτά που προτάθηκαν από το φίλο.

το μυαλο μου πηγε στα 2κυλινδρα, (και οχι στο kle) :biggrin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπερίζω...

Αρχικά οι ταχύτητες που συζήτησα είναι τα 130 με 140, εννοώντας να υπάρχει αυτή η δυνατότητα του ανοίγματος του γκαζιού και όχι το μηχανάκι να βρίσκεται στα όρια πρίν παραδώσει πνεύμα... Το 140+ που συζητάμε εδώ και ώρα δεν το ανέφερα πουθενά... Επίσης ξανατονίζω το budget της υπόθεσης (2000€), το οποίο δεν μας επιτρέπει να πάμε σε πιο σύγχρονα και μάλλον πολύ πιο ON μηχανάκια τα οποία υπολογίζω οτι σκεφτήκατε...

Το kle 500 ενώ είναι ένα μηχανάκι που έπεσε απο τα πρώτα στο τραπέζι των ιδεών, το αποκλείσαμε λόγω εμπειρίας φίλου που βρίσκεται στην κατοχή του 4 χρόνια και μετρά, 2 φορές πηνία, 2 φορές ανορθωτή, 2 φορές ατέρμονα, 3 φορές ντίζα συμπλέκτη, και λίγο μπεκρουλιάζει με το λαδάκι, συν την καλούτσικη κατανάλωση που έχει...

Αν υπάρχει κάτοχος ο οποίος μπορεί να μας πεί την δικιά του ιστορία και να διώξει τις δεισιδαιμονίες μας θα ξαναμπεί πολύ ευχάριστα στο παιχνίδι...

Ξανατονίζω την χρήση του η οποία θα είναι καθημερινή χρήση στην πόλη (Θεσσαλονίκη), συχνές εξορμήσεις 200-300χλμ, δικάβαλος και προφανώς με τα μπαγάζια του το μηχανάκι, με ένα 20% σχετικα ήπιο χωματόδρομο στις διαδρομές που θα επιλέγονται...

Το transalp 650, αποκλείσθηκε λόγω της (κατεμέ), αδικιολόγητα τόσο υψηλής κατανάλωσης της, βέβαια μοτέρι άθραυστο και γενικά απροβλημάτιστα μηχανάκια, αλλά θα τα φάμε στις μπετζίνες...

Τα 600άρια, μιας και ψάχναμε με τα διπλά δισκόφρενα μπροστά, είναι όλα σχεδόν για ανταλλακτικά...

Τα freewind ο μονος προβληματισμος μας είναι οτι σε περίπτωση μελλοντικής, αναβάθμισης θα μας μείνει, μιας και θα είναι αρκετά δύσκολο το κομμάτι να δοθεί μετά...

Το xt έχει αποκλησθεί λόγω έλλειψης φέρινγκ, το οποίο είναι στοιχείο απαραίτητο για τα ταξιδάκια και τις εξορμήσεις που είναι μέσα στο πρόγραμμα...

Η αφρικάνα απο την άλλη αν εξαιρέσουμε την σχετικά υψηλή κατανάλωση βενζίνης και την υψηλή τιμή αγοράς για μεταχειρισμένη, παραμένη ένα πανέμορφο μηχανάκι και αξιόπιστο, ειδικά αν έχουν επιδιορθωθεί και τα 2-3 προβλήματάκια που την ταλαιπωρούν. Απλά αναρωτιόμαστε μιας και η καθημερινή χρήση βρίσκεται στο μενού μας, αν θα βολέψει και τί κατανάλωση μπορεί να παίζει σε συνθήκες κίνησης και πόλης...

Δάτς όλ φόλκς, πάμε να δούμε τί θα δούμε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το kle κακως για μενα το βγαζεις απο την λιστα σου...δεν νομιζω οτι ειναι λιγοτερο αξιοπιστο απο ολα τα αλλα που εχουν αναφερθει..ειπες οτι εχουν αλλαχτει 2φορες πηνια ανορθωτης...με τι?? Με καινουργια?με μτχ?με πατεντα απο αλλο μηχανακι? Κ σε ποσα χλμ? 

Οτι μηχανακι ον οφφ υπαρχει στο μπαντζεντ σου εχει πεσει στο τραπεζι φαινεσαι κ διαβασμενος μαλλον πρεπει να ζυγισεις τα συν κ πλην κ να καταληξεις αφου αποδεχτεις οτι δεν μπορεις να τα εχεις ολα...Στην θεση σου με μπαντζεντ 2000ευρω θα κοιταγα περισοτερο να βρω ενα καλοδιατηρημενο μονοκυλινδρο ασχετως μαρκας...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο πηγασος γιατι δεν ειναι μεσα?

Απο αυτα που προτεινεις, ψηφιζω freewind.

Για τα bmw θα πω πως εγω προτιμω καλυτερα το απλο παρα το dakar, εχω οδηγησει και τις 2 εκδοσεις και το απλο μου αρεσε καλυτερα οδηγικα παρ`ολο που ναι οντως ισχυει οτι ειναι χαμηλοτερο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν θα ειμουν στην θέση σου κ σύμφωνα με τα λεγομενά σου θα προτιμούσα ενα XT 600 κ δεν θα ειχα προβλήματα ...........

Τα ευρωπαϊκά που ανέφερες εχουν θεματάκια κ τα γιαπωνεζάκια που λένε παραπάνω τα παιδιά .........

Το ΧΤ  ειναι δοκιμασμένο κ στα 2000 ευρώ δικύλινδρο της προκοπής δεν παίρνεις ..........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αναφιμβολα το αφρικα ειναι το ματσο της παρεας με βαρυ ονομα φουλ αναγνωρίσιμο, ταξιδευει καλυτερα λογο του βαρους και μαζας που εχει καθως και με μοτερ με περισσοτερη ροπη

Ομως ειναι αρκετα βαρύτερο, ενδεικτικα το freewind που αναφέρθηκε ειναι 172kg εναντι 235 του αφρικα γεματα και τα δυο.

Στον τομεα χωμα τα μονοκυλινδρα θα τα κανουν ολα πιο εύκολα λογο αυτου του χαρακτηριστικού παρα το περισσοτερο ον στήσιμο σε σχεση με το αφρικα

Ενω επίσης ως commuter θα παιζουν καλυτερα τον ρολο και πιο διασκεδαστικα καθημερινα 

Το freewind ειναι η πιο τιμια λύση πανεύκολο με δοκιμασμενη τεχνολογια και αρκετα αξιοπιστο παρα τις ενδεχωμενες αρκετες μεταβιβάσεις που θα εχει υποστεί. Πασχει σε 2 σημεια τα οποια ευκολα επισκευάζεται

Τα f650gs ειναι αξιοπιστα επισης αν βρεις ενα κατω τον 100k και καλοδιατηρημένο ειναι καλη επιλογη μιας και εχει ενα σωρο αξεσουαρ ταξιδιου και με την πιο ανετη θεση οδήγησης. Το αρνητικό σημειο ειναι η αντιπροσωπεία που θα πληρωσεις προπελα για μια κατα του ημιση αστριακη κατασκευή

Την αποφαση και τι κανει κλικ μεσα του θα το απαντησει μονο ο ιδιος  υποψήφιος 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επισης αν θυμαμαι καλα, το bmw ειναι το μοναδικο απ`οσα αναφερθηκαν που εχει abs.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα 600άρια, μιας και ψάχναμε με τα διπλά δισκόφρενα μπροστά, είναι όλα σχεδόν για ανταλλακτικά...

..

Γιατί με διπλά δισκόφρενα μόνο ? Και το μονό μια χαρά είναι , άσε που είναι και Japan ενώ με το διπλό  είναι Ιταλικά  :whistling:

Και αν τυχόν θέλετε να το τσεκάρετε με το φίλο σου στείλε π.μ.

Τροποποιήθηκε από τον tre

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βρήκα ένα καλό Dakar sto fb,δεν ξέρω αν μπορείς να το δεις εσύ.

https://www.facebook.com/groups/motoeqclassifieds/?multi_permalinks=704745066368003%2C704744683034708%2C704734976369012&notif_t=group_activity&notif_id=1483071408494874

Να μερικές φωτό:

Οι έξι πρώτες φωτογραφίες δείχνουν την σημερινή κατάσταση!ΠΩΛΕΙΤΑΙ Ή ΑΝΤΑΛΆΣΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΤΟΎΡΟ ΔΊΧΡΟΝΟ 250 ή 300.Πρώτη άδεια 2003. 61.000 χλμ. Τριπλετα αποσπομενης βάσης μισής στροφής.Βαλίτσες Hepco&Becker πλαϊνές, κεντρική kappa 52 lt. Εξάτμιση inox ελευθέρας χειροποίητη στα μέτρα του. (Δίνονται και οι διπλές εξατμίσεις μαμά που φόραγε) .Μπροστινή ρόδα 19". (Υπάρχει και η μαμά 21")Καινούργια λάστιχα μπρος πίσω το μπροστινό είναι αφόρετο.Αλαγμένη αλυσίδα χρυσή Ντιντ με λίγα χλμ. Σωληνάκια υψηλής.Μπουζί ηριδίου .Δεύτερη σέλα χειροποίητη ραμμένη. (Υπάρχει και η μαμά)Φίλτρο αέρα K&N Καθαριζόμενο , διπλό σταντ, Μεταλλική ποδιά και σιδερια προφύλαξης κινητήρα και άλλα πολλά που δεν μπορώ να γράφω. .Το δίνω διότι κάθεται ήδη ένα μισή χρόνο .(σε κλειστό χώρο και το κάνω μόνο καμιά βόλτα για να λειτουργήσει.) Έχει καινούργια μπαταρία. Είναι η τρίτη που βάζω λόγω του ότι κάθεται.

15823002_743251005827005_916167781159053

15724628_743250975827008_918569955531598

15740765_743251002493672_789601160135577

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βρήκα ένα καλό Dakar sto fb,δεν ξέρω αν μπορείς να το δεις εσύ.

https://www.facebook.com/groups/motoeqclassifieds/?multi_permalinks=704745066368003%2C704744683034708%2C704734976369012&notif_t=group_activity&notif_id=1483071408494874

Να μερικές φωτό:

Οι έξι πρώτες φωτογραφίες δείχνουν την σημερινή κατάσταση!ΠΩΛΕΙΤΑΙ Ή ΑΝΤΑΛΆΣΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΤΟΎΡΟ ΔΊΧΡΟΝΟ 250 ή 300.Πρώτη άδεια 2003. 61.000 χλμ. Τριπλετα αποσπομενης βάσης μισής στροφής.Βαλίτσες Hepco&Becker πλαϊνές, κεντρική kappa 52 lt. Εξάτμιση inox ελευθέρας χειροποίητη στα μέτρα του. (Δίνονται και οι διπλές εξατμίσεις μαμά που φόραγε) .Μπροστινή ρόδα 19". (Υπάρχει και η μαμά 21")Καινούργια λάστιχα μπρος πίσω το μπροστινό είναι αφόρετο.Αλαγμένη αλυσίδα χρυσή Ντιντ με λίγα χλμ. Σωληνάκια υψηλής.Μπουζί ηριδίου .Δεύτερη σέλα χειροποίητη ραμμένη. (Υπάρχει και η μαμά)Φίλτρο αέρα K&N Καθαριζόμενο , διπλό σταντ, Μεταλλική ποδιά και σιδερια προφύλαξης κινητήρα και άλλα πολλά που δεν μπορώ να γράφω. .Το δίνω διότι κάθεται ήδη ένα μισή χρόνο .(σε κλειστό χώρο και το κάνω μόνο καμιά βόλτα για να λειτουργήσει.) Έχει καινούργια μπαταρία. Είναι η τρίτη που βάζω λόγω του ότι κάθεται.

15823002_743251005827005_916167781159053

15724628_743250975827008_918569955531598

15740765_743251002493672_789601160135577

αυτο που βρισκεται?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν ημουνα 1,80 και 95 κιλα θα επαιρνα το Αφρικα.Σε βενζινες θα ειχα το ιδο κοστος με τα αλλα και θα ειχα μια Μηχανη στα χερια μου με το Μ,κεφαλαιο.

Θα την εβαζα μονο διπλα στην Μπε-μπε,αλλα και παλι  το κοστος συντηρησης του Αφρικα,μακροπροθεσμα θα ειναι μικροτερο. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα